Rady dla studentek - o studiach, mieszkaniu, codzienności - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-09-04, 11:17   #1081
Vivienne
... choć nie Westwood

Dot.: Rady dla studentek

Cytat:
Napisane przez ViLLeMkA Pokaż wiadomość
odradzali Asusy? dlaczego? wszyscy mi znani posiadacze asusów są bardzo zadowoleni i raczej bardzo chwalona marka
a dell też podobno porządny - po co byłaby Ci dobra karta graficzna?
Nie mam pojęcia, już nie dopytywałam, szczególnie, ze żadnego asusa na oku nie miałam. Ale, że niby klasa niżej i takie tam W każdym razie kumpela ma tego Della, którego ja chciałam i też jest ok

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-04, 12:55   #1082
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Możecie mi powiedzieć ile Was mniej więcej miesięcznie kosztuje jedzenie? Niby mieszkam sama, ale często stołuję się u cioci i nie wiem ile mniej więcej bym potrzebowała pieniędzy a ciekawi mnie to

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Tak sobie wyliczyłam, że na artykuły higienicznie pójdzie u mnie 200 zł, a ciekawe ile na jedzenie

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

A co do laptopów to na początku miałam zachwalany hp, nie pamiętam modelu, ale narzekałam jak nikt... Potem przerzuciłam się na również zachwalany LG i komputer w porządku, ale obudowa to tragedia, po roku używania zawiasy zaczęły źle chodzić i wujek musiał rozregulować je tak, że pokrywa trzyma się tylko w kilku pozycjach, a tak opada

cudo <3
Oh Peggy Brown jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-04, 12:55   #1083
Rarita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oh Peggy Brown Pokaż wiadomość
Możecie mi powiedzieć ile Was mniej więcej miesięcznie kosztuje jedzenie? Niby mieszkam sama, ale często stołuję się u cioci i nie wiem ile mniej więcej bym potrzebowała pieniędzy a ciekawi mnie to

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Tak sobie wyliczyłam, że na artykuły higienicznie pójdzie u mnie 200 zł, a ciekawe ile na jedzenie
200 zł na artykuły higieniczne CO MIESIĄC??
A na jedzenie to zależy, gdzie i co będziesz jeść - jeśli na mieście a zakupy będziesz robić w osiedlowych sklepikach to z 600-700zł, jeśli natomiast będziesz kupować w marketach typu Biedronka i będziesz sama gotować, to myślę że 300-500zł, zależy co lubisz jeść
Rarita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-04, 13:13   #1084
olkaa162
Raczkowanie

jesli chodzi o tego laptopa to nie masz w rodzinie lub wsrod znajomych kogos kto się na tym zna? ja kupowalam z kims kto jest informatytkiem ja tylko powiedzialam ile najwiecej moge na niego wydac i on mi wszystko zalatwil
olkaa162 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-04, 16:17   #1085
Dorcia91
Zakorzenienie

Hejo dziewczyny mam sprawę, kiedys natknęłam się na temat, gdzie dziewczyny pisały ile mniej więcej wydają na studia, tzn. ile na jedzenie, ile na akademik itp gdyby któraś to znalazła to proszę link

co do laptopa, to mam asusa i sprawuje się baaaaaaaaaardzo dobrze

Mój blog KLIK
Dorcia91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-04, 16:52   #1086
Agidudu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dorcia91 Pokaż wiadomość
Hejo dziewczyny mam sprawę, kiedys natknęłam się na temat, gdzie dziewczyny pisały ile mniej więcej wydają na studia, tzn. ile na jedzenie, ile na akademik itp gdyby któraś to znalazła to proszę link

co do laptopa, to mam asusa i sprawuje się baaaaaaaaaardzo dobrze
Ja znalazłam
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=445122
Agidudu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-04, 17:53   #1087
Dorcia91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agidudu Pokaż wiadomość
dziękuję bardzo

Mój blog KLIK
Dorcia91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-04, 20:00   #1088
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rarita Pokaż wiadomość
200 zł na artykuły higieniczne CO MIESIĄC??
no tak, jak dla mnie to nie jest dużo. Proszek do prania, płyn do płukania, chusteczki, papier toaletowy, antyperspirant, krem, tonik, domestos, płyn do mycia naczyń, odświeżacz, żele do mycia, mydła itp.- to wszystko kosztuje więc i 200 zł się uzbiera

A ile Wy wydajecie na artykuły higieniczne? Bo nie wiem czy te 200 zł to mało czy dużo..

cudo <3
Stary 2010-09-04, 20:15   #1089
viva91
na przekór do celu

Cytat:
no tak, jak dla mnie to nie jest dużo. Proszek do prania, płyn do płukania, chusteczki, papier toaletowy, antyperspirant, krem, tonik, domestos, płyn do mycia naczyń, odświeżacz, żele do mycia, mydła itp.- to wszystko kosztuje więc i 200 zł się uzbiera

A ile Wy wydajecie na artykuły higieniczne? Bo nie wiem czy te 200 zł to mało czy dużo..
co miesiąc kupujesz proszek do prania? O.o
płyn do płukania też?
a papier toaletowy to chyba po jedenj rolce kupujesz jak na miesiac tylko starcza
domestos - oj, twoja łazienka musi lśnić skoro na miesiąc pakujesz w nią cała butelkę

ja jeszcze na stancji nie mieszkam, ale powiem ci ile u mnie w domu na cos takiego miesięcznie idzie (4 osobowa rodzina)... ok. 100zł

mój brat własnie powiedział że na miesiąc starczy jedna rolka papieru, jesli jest to FOXY MEGA

Edytowane przez viva91
Czas edycji: 2010-09-04 o 20:21
viva91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-04, 20:22   #1090
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
płyn do płukania też?
a papier toaletowy to chyba po jedenj rolce kupujesz jak na miesiac tylko starcza
domestos - oj, twoja łazienka musi lśnić skoro na miesiąc pakujesz w nią cała butelkę

ja jeszcze na stancji nie mieszkam, ale powiem ci ile u mnie w domu na cos takiego miesięcznie idzie (4 osobowa rodzina)... ok. 100zł
proszek za ok. 15 zł starcza na jakieś 1,5 miesiąca, a płyn na miesiąc papieru toaletowego używam dużo, a domestosa używam codziennie Mieszkam sama i na moje artykuły zwykle idzie 150 zł, używam dość sporo odżywek do włosów, kremów do ciała i to się uzbiera. Jasne, że cześć rzeczy starcza i na następny miesiąc dlatego mówię o uśrednionej sumie 200 zł w pierwszym miesiącu

cudo <3
Stary 2010-09-04, 21:03   #1091
leenya3
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do leenya3

Cytat:
Napisane przez kasieni887 Pokaż wiadomość
no fat ale chociaz jakbym miala jakis punkt zaczepienia np gdzie lepiej kupic.. czy ogolnie jaka firma i na co zwracac uwage przy zakupie(jakies parametry). Zmojego googlowania w tej sprawie zbyt duzo nie wyniklo
Ja mam samsunga, mój boy hp. Korzystam z obydwóch i szczerze mogę powiedzieć, że Samsung jest o wiele lepszy. Kupiłam go w media marktcie na dniach bez vatu, więc mogłam sobie pozwolić na droższy model w cenie o 500 niższej niż normalnie kosztuje. Robię na nim naprawdę dużo i nie mam najmniejszych problemów. Otwieram po 7-8 programów czasami i działa bardzo szybko.
Stary 2010-09-04, 21:21   #1092
Prudencja
Raczkowanie

Jak dla mnie 200zł to bardzo dużo, no chyba że ktoś dużo na kosmetyki wydaje, to rozumiem.
A jeśli chodzi o chemię, to duży proszek (nie wiem, ile go tam pakują, ze 3kg czy 5kg) starcza na kilka miesięcy dla mnie i TŻ przy praniu kilka razy w tygodniu (min. 3-4 prania).Płyn do płukania na jeszcze dłużej. Płyn do zmywania polecam Fairy. Kosztuje 5 zł, a jak mieszkaliśmy w 5 osób, to starczał nawet na pół roku (przy min. 2 sporych zmywaniach dziennie, nie wiem, jak to możliwe, ale ten płyn jest super). A kostki do WC, płyny do WC i tym podobne, mniej ważne rzeczy kupuję najtansze w Biedronce czy tesco. Mleczka i płyny do szyb lepsze, ale jeśli ktoś nie sprząta codziennie (i nie mowa o całej dużej rodzinie), to starcza na dość długo.

Podsumowując, 200 zł to trochę sporo według mnie.
Prudencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-04, 21:31   #1093
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Prudencja Pokaż wiadomość
Podsumowując, 200 zł to trochę sporo według mnie.
No tak, ale do tego dochodzi u mnie płyn micelarny, coś od pryszczy, krem na rumień, 2 antyperspiranty miesięcznie, dwie odżywki do włosów po 15 zł każda, krem do rąk, do stóp, balsam, żel pod prysznic, mydło w płynie, krem do twarzy, waciki, pasta do zębów, listerine, odświeżacz powietrza, jakieś 2 maseczki po 5 zł, peeling do ciała 5 zł, 2 szampony, krem do loków, krem do prostowania, balsam do ust, żel do hig. int, lactacyd, chusteczki zwykle, chusteczki nawilżane, tampony, podpaski.... i się uzbiera 150-200 A przecież nie liczę leków, na które wydaję do 100 zł miesięcznie

a i proszku i płynu dużo mi idzie Piorę oddzielnie bieliznę i lubię jak ładnie pachnie i na płynach wolę nie oszczędzać Więc tygodniowo to 2-3 prania w pralce i bielizna oddzielnie

cudo <3

Edytowane przez Oh Peggy Brown
Czas edycji: 2010-09-04 o 21:43
Stary 2010-09-04, 21:56   #1094
Prudencja
Raczkowanie

Cytat:
No tak, ale do tego dochodzi u mnie płyn micelarny, coś od pryszczy, krem na rumień, 2 antyperspiranty miesięcznie, dwie odżywki do włosów po 15 zł każda, krem do rąk, do stóp, balsam, żel pod prysznic, mydło w płynie, krem do twarzy, waciki, pasta do zębów, listerine, odświeżacz powietrza, jakieś 2 maseczki po 5 zł, peeling do ciała 5 zł, 2 szampony, krem do loków, krem do prostowania, balsam do ust, żel do hig. int, lactacyd, chusteczki zwykle, chusteczki nawilżane, tampony, podpaski.... i się uzbiera 150-200 A przecież nie liczę leków, na które wydaję do 100 zł miesięcznie

a i proszku i płynu dużo mi idzie Piorę oddzielnie bieliznę i lubię jak ładnie pachnie i na płynach wolę nie oszczędzać Więc tygodniowo to 2-3 prania w pralce i bielizna oddzielnie
Sugerujesz, że ja nie używam pasty do zębów?!

Nie no, oczywiście, że można wydawać więcej lub mniej. Używam większośc z tych rzeczy, które wymieniłaś, ale zwykle starczają mi na kilka miesięcy. Chociaz mam tak, że niektórych rzecy używam tylko tyle, ile potrzebuję, żeby nie przelewały się przez palce. Ale wierzę, że najwięcej kosztują kosmetyki, bo każdy ma własne upodobania, a mogą być bardzo drogie.

A tak BTW uśmiechnęłam się, gdy przeczytałam: "krem do loków, krem do prostowania...". No tak, kobieta zmienną jest.
Prudencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-04, 22:12   #1095
viva91
na przekór do celu

Cytat:

tyle ode mnie... rodzice dawno by mnie pod most wysłali gdybym wydawała tyle na kosmetyki... "krem do loków", "do prostowania"...
a, jesli idą u ciebie 2 szampony na miesiac to współczuję twoim włosom. trzeba je myć, ale nie za czesto bo robią sie suuuuche...
Cytat:
Napisane przez Prudencja Pokaż wiadomość
Używam większośc z tych rzeczy, które wymieniłaś, ale zwykle starczają mi na kilka miesięcy.
dokładnie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-04, 23:05   #1096
Heledore
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
tyle ode mnie... rodzice dawno by mnie pod most wysłali gdybym wydawała tyle na kosmetyki... "krem do loków", "do prostowania"...
a, jesli idą u ciebie 2 szampony na miesiac to współczuję twoim włosom. trzeba je myć, ale nie za czesto bo robią sie suuuuche...

dokładnie
również zadziwia mnie tak duże zużywanie produktów. Włosy myje codziennie -niestety muszę-(czasem co drugi dzień) i szampon starcza mi na około 2 miesiące(oczywiście mam na myśli normalne opakowanie a nie takie familijne )
2 antyperspiranty miesięcznie? polecam antidral - 15zł a starcza na niemal rok bo używa się raz na parę dni
zamiast lac domestos codziennie lepiej kupić kostkę do wc za pare groszy. To lepsze dla zdrowia, częste używanie tak mocnej chemii jest szkodliwe dla skóry i nasila alergie.
co do kosmetyków to zgadzam się, że to już bardziej indywidualna kwestia.

Ja miesięcznie mieściłam się w 50zł jeśli idzie o chemię Oczywiście czasem zdarzyło się że wszystkie produkty jak na złość kończyły sie w jednym czasie i trzeba było więcej wybulić ale tylko raz na jakiś czas, a nie co miesiąc. Jedyne produkty które trzeba było kupić co miesiąc to w moim przypadku były płyn do naczyń i papier toaletowy.

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-04, 23:25   #1097
ViLLeMkA
Zakorzenienie

Cytat:
płyn do płukania też?

mój brat własnie powiedział że na miesiąc starczy jedna rolka papieru, jesli jest to FOXY MEGA
faceci to w ogóle mało zużywają papieru toaletowego - mieszkałam z dwoma babami, teraz z dwoma facetami i widzę różnicę

ViLLeMkA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-04, 23:53   #1098
201711060955
Konto usunięte

Cytat:

• 2 antyperspiranty miesięcznie mi jeden starcza na parę miesięcy, lub właśnie antidral na ponad rok
  • dwie odżywki do włosów mi starcza jedna na miesiąc, nakładam ją co drugi dzień, mam średniej długości włosy (za ramiona)
  • krem do rąk, stóp - jeden na parę miesięcy
  • 2 szampony, mi jeden 250ml starcza na ponad miesiąc, a nawet 2 miesiące
  • krem do loków, krem do prostowania -
  • żel do higieny intymnej i lactacyd - toż to to samo, nie nie gadaj, że uzywasz obu jednocześnie
  • tampony-podpaski, używasz jednych i drugich? ja jednych i wystarcza
  • listerine - starcza na 2 miesiące co najmniej
  • waciki - na 3-4 miesiące, jak nie dłużej
201711060955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-04, 23:55   #1099
Rarita
Wtajemniczenie

Cytat:

Oooo matko, jak ja bym miała co miesiąc to wszystko kupować to nie dość, że poszłabym z torbami, to jeszcze chyba tragarza musialabym wynająć który by za mną zakupy nosił
A trochę z innej beczki, to naprawdę niezła lista kosmetyczna, uświadomiła mi, co jeszcze muszę dokupić przez wyjazdem, dzięki
Rarita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-05, 09:49   #1100
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Antidral mnie uczula, więc to wcale nie oszczędność Zarabiam na to pieniądze więc i wydaję Patrząc na wydatki znajomych to moje według mnie nie są aż tak duże, większość rzeczy wystarcza na następny miesiąc, ale i tak po pewnym czasie muszę kupić nowe Więc to już raczej indywidualna kwestia Niektórzy używają pewnych rzeczy innych, inni używają mniej, inni więcej

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Napisane przez gofrowana Pokaż wiadomość
  • 2 antyperspiranty miesięcznie mi jeden starcza na parę miesięcy, lub właśnie antidral na ponad rok
  • dwie odżywki do włosów mi starcza jedna na miesiąc, nakładam ją co drugi dzień, mam średniej długości włosy (za ramiona)
  • krem do rąk, stóp - jeden na parę miesięcy
  • 2 szampony, mi jeden 250ml starcza na ponad miesiąc, a nawet 2 miesiące
  • krem do loków, krem do prostowania -
  • żel do higieny intymnej i lactacyd - toż to to samo, nie nie gadaj, że uzywasz obu jednocześnie
  • tampony-podpaski, używasz jednych i drugich? ja jednych i wystarcza
  • listerine - starcza na 2 miesiące co najmniej
  • waciki - na 3-4 miesiące, jak nie dłużej
mi jeden antyperspirant w sprayu starcza na dwa tygodnie
odżywki.. mam suche włosy, muszę nakładać odżywkę do spłukania i potem spray do rozczesania
dwa szampony, no akurat włosy staram się myć odżywką, ale podałam przykładową liczbę dwóch
noo kremu do lokók i prostowania chyba nie muszę tłumaczyć
a płyn i lactacyd, lactacydu używam sporadycznie, ale napisałam do wydatków na pierwszy miesiąc, a płyn starcza mi na jakieś 1,5 miesiąca, więc to też się liczy do wydatków
mam obfite okresy i muszę zużyć ok. 20 tamponów i sporo podpasek
listerine starcza na miesiąc- 1,5
a waciki, opakowanie 120 sztuk starcza 1-1,5 miesiąca

Dlaczego takie zdziwnie u wszystkich? Nie podaję wydatków miesiąc w miesiąc identycznych, a jedynie w pierwszym. Więc to jasne, że uzbiera się sporo kasy. Częśc produktów zostaje i na pół roku, ale część trzeba dokupić nowych.

A to co ktoś pisał o domestosie, to on jest świetnym odkamieniaczem, a u mnie jest tak twarda woda, że muszę go używać codziennie lub co drugi dzień, by kibelek był w miarę ładny

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Tak sobie myślę i się chyba źle wyraziłam pisząc o 200 zł miesięcznie, bo i tak większość rzeczy zostaje na kilka miesięcy. Czasami wydam 20 miesięcznie, a czasami i 100, zależnie od tego co się kończy. Ale podałam początkową cenę 200, którą będę musiała wybulić w nowym miejscu zamieszkania, a wolę nastawić się na większe wydatki i potem miło się zaskoczyć jak zostaną pieniądze niż żeby się rozczarować, że wyszło o wiele więcej niż planowałam

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Są tu jakieś dziewczyny studiujące dwa kierunki techniczne? Bo mam kilka pytań

cudo <3
Stary 2010-09-05, 09:52   #1101
Heledore
Zakorzenienie

Cytat:

mam obfite okresy i muszę zużyć ok. 20 tamponów i sporo podpasek
wiesz że zużywanie ponad 5 podpasek dziennie kwalifikuje się pod krwotoki i wymaga wizyty u ginekologa?
nie pisze tego złośliwie, moja mama przez lata to ignorowała aż pewnego dnia wylądowała w szpitalu i skończyło się poważnymi badaniami i długotrwałymi problemami ze zdrowiem.

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-05, 09:55   #1102
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
wiesz że zużywanie ponad 5 podpasek dziennie kwalifikuje się pod krwotoki i wymaga wizyty u ginekologa?
nie pisze tego złośliwie, moja mama przez lata to ignorowała aż pewnego dnia wylądowała w szpitalu i skończyło się poważnymi badaniami i długotrwałymi problemami ze zdrowiem.
Wiem, wiem. Jestem chora, leczyłam się, ale nic nie dało, teraz kwalifikuję się na operację, ale... kolejki.

cudo <3
Stary 2010-09-05, 10:00   #1103
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez Rarita Pokaż wiadomość
Oooo matko, jak ja bym miała co miesiąc to wszystko kupować to nie dość, że poszłabym z torbami, to jeszcze chyba tragarza musialabym wynająć który by za mną zakupy nosił
spadłam z fotela
Cytat:
mi jeden antyperspirant w sprayu starcza na dwa tygodnie
biedna ta nasza warstwa ozonowa
Cytat:
odżywki.. mam suche włosy
chyba wiem dlaczego
Cytat:
noo kremu do lokók i prostowania chyba nie muszę tłumaczyć
wprost przeciwnie, ja bym się zdecydowała na jeden żeby nie katować włosów częstym zmienianiem fryzur.
Cytat:
Tak sobie myślę i się chyba źle wyraziłam pisząc o 200 zł miesięcznie, bo i tak większość rzeczy zostaje na kilka miesięcy.)
ano własnie, a Rarita chyba pytała wcześniej czy 200zł CO MIESIĄC i to dlatego nas dziwi
Stary 2010-09-05, 10:06   #1104
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Cytat:
biedna ta nasza warstwa ozonowa

chyba wiem dlaczego

wprost przeciwnie, ja bym się zdecydowała na jeden żeby nie katować włosów częstym zmienianiem fryzur.

ano własnie, a Rarita chyba pytała wcześniej czy 200zł CO MIESIĄC i to dlatego nas dziwi
Mam suche włosy, bo wcześniej rozjaśniałam, prostowałam itp.

I często fryzury nie zmieniam, raz na pół roku może, mam kręcone włosy, ale muszę używać tego kremu do prostowania do grzywki, która wywija mi się ohydnie do góry

Właśnie teraz przeanalizowałam czy zawsze 200 i jednak nie Chodziło mi o początkowe wydatki, bo i tak będę musiała kupić praktycznie wszystko, bo tyle rzeczy mi się już kończy

cudo <3
Stary 2010-09-05, 10:31   #1105
kasieni887
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez leenya3 Pokaż wiadomość
Ja mam samsunga, mój boy hp. Korzystam z obydwóch i szczerze mogę powiedzieć, że Samsung jest o wiele lepszy. Kupiłam go w media marktcie na dniach bez vatu, więc mogłam sobie pozwolić na droższy model w cenie o 500 niższej niż normalnie kosztuje. Robię na nim naprawdę dużo i nie mam najmniejszych problemów. Otwieram po 7-8 programów czasami i działa bardzo szybko.
o hp to nawet nie myslalam:P baardzo zle mi sie kojarzy ta firma... duzo osob narzeka na wszystkie ich "produkty"
musze obczaic moze bedzie w najblizszym czasie tego typu promocja bo u mnie w miescie nie ma sklepu gdzie mozna kupic laptopa(ewentualnie znalazl by sie w komputerowym wybor miedz dwoma.. lub w biedronce kiedys byl hehe)
kurde przeczytalam ten watek o wydatkach i wlasnie wydaje mi sie ze bardzo duzo na jedzenie idzie.. przecietnie od 300 do 500 chyba gdzies..
ja to nie wiem jeszcze wogole ile rodzice beda mi dawac na utrzymanie..

mam jeszcze pytanie jesli sie mieszka pwiedzmy w 5 osob na mieszkaniu to skladacie sie np na jedznie i kazdy co jakis czas gotuje obiad albo na srodki czystosci typu wlasnie domestos, jakis plyn do podlog , jakies pronto.. i jak jest ze sprzataniem?

kasieni887 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-05, 10:36   #1106
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Cytat:
mam jeszcze pytanie jesli sie mieszka pwiedzmy w 5 osob na mieszkaniu to skladacie sie np na jedznie i kazdy co jakis czas gotuje obiad albo na srodki czystosci typu wlasnie domestos, jakis plyn do podlog , jakies pronto.. i jak jest ze sprzataniem?
Od kilku miesięcy wynajmuję w mieszkaniu dwa pokoje trzem osobom i zwykle jest tak, że jak się skończy mydło w płynie to następna osoba idzie kupić, tak samo ze wszystkim. Nie wyliczamy sobie ile kto zużył

A jedzenie.. mieszkam z trzema chłopami i oni co najwyżej usmażą jajko, więc czasami robią zakupy (warzywa, mięso) i gotuję z ich produktów, a czasami ze swoich i mamy wszyscy dla siebie jedzenie

cudo <3
Stary 2010-09-05, 11:32   #1107
Naciaaa1991
Zadomowienie

Peggy, myślę, że po prostu na samym początku źle się wyraziłaś i stąd te zdziwione minki Wizażanek [ moja również ]. Nie wyobrażam sobie wydawać takiej sumy miesięcznie. Tak jak pisały dziewczyny, krem do rąk, stóp, krem do twarzy itp. - wystarcza mi na dłuższy czas.

Kiedyś, w czasie rozmowy o osiągnięciach współczesnej techniki, George Bernard Shaw powiedział:
- Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie...

Naciaaa1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-05, 11:34   #1108
Oh Peggy Brown
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Naciaaa1991 Pokaż wiadomość
Peggy, myślę, że po prostu na samym początku źle się wyraziłaś i stąd te zdziwione minki Wizażanek [ moja również ]. Nie wyobrażam sobie wydawać takiej sumy miesięcznie. Tak jak pisały dziewczyny, krem do rąk, stóp, krem do twarzy itp. - wystarcza mi na dłuższy czas.
Wiem, źle się wyraziłam. Jednak brak tu też zrozumienia, że niektórzy używają pewnych środków więcej i częściej

cudo <3
Stary 2010-09-05, 14:16   #1109
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Mam suche włosy, bo wcześniej rozjaśniałam, prostowałam itp.
o tym własnie myslałam
Cytat:
Napisane przez leenya3 Pokaż wiadomość
Ja mam samsunga.
(...)
Robię na nim naprawdę dużo i nie mam najmniejszych problemów. Otwieram po 7-8 programów czasami i działa bardzo szybko.
tylko to od marki całkowicie nie zależy, bardziej od "wnętrza"

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
o hp to nawet nie myslalam:P baardzo zle mi sie kojarzy ta firma... duzo osob narzeka na wszystkie ich "produkty"
widzisz, są gusta i guściki, bo u mnie wszystko działa jak ta lala
Stary 2010-09-05, 15:28   #1110
parodia
Zakorzenienie

mi jeden dezodorant w aerozolu przy codziennym używaniu starcza na 2-3 miesiące (+ etiaxil jeden na rok), mały szampon 250 ml na miesiąc, ale ja myję włosy codziennie, rodzice co 2-3 dni, więc na 3 osoby...

Liczę, że na chemię, kosmetyki (wliczając w to moje rzeczy typu płyn micelarny, filtry, kremy apteczne - po 30-50 zł raz na kilka miesięcy i Tżta kosmetyki typu Effaclar) nie wydamy we dwójkę więcej niż 100-150 zł.

parodia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości