![]() |
#1081 | |
... choć nie Westwood
|
Dot.: Rady dla studentek
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1082 |
Zakorzenienie
|
Możecie mi powiedzieć ile Was mniej więcej miesięcznie kosztuje jedzenie? Niby mieszkam sama, ale często stołuję się u cioci i nie wiem ile mniej więcej bym potrzebowała pieniędzy
![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Tak sobie wyliczyłam, że na artykuły higienicznie pójdzie u mnie 200 zł, a ciekawe ile na jedzenie ![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- A co do laptopów to na początku miałam zachwalany hp, nie pamiętam modelu, ale narzekałam jak nikt... Potem przerzuciłam się na również zachwalany LG i komputer w porządku, ale obudowa to tragedia, po roku używania zawiasy zaczęły źle chodzić i wujek musiał rozregulować je tak, że pokrywa trzyma się tylko w kilku pozycjach, a tak opada
![]() |
#1083 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A na jedzenie to zależy, gdzie i co będziesz jeść - jeśli na mieście a zakupy będziesz robić w osiedlowych sklepikach to z 600-700zł, jeśli natomiast będziesz kupować w marketach typu Biedronka i będziesz sama gotować, to myślę że 300-500zł, zależy co lubisz jeść ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1084 |
Raczkowanie
|
jesli chodzi o tego laptopa to nie masz w rodzinie lub wsrod znajomych kogos kto się na tym zna? ja kupowalam z kims kto jest informatytkiem ja tylko powiedzialam ile najwiecej moge na niego wydac i on mi wszystko zalatwil
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1085 |
Zakorzenienie
|
Hejo dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() co do laptopa, to mam asusa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1086 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=445122 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1087 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1088 |
Zakorzenienie
|
no tak, jak dla mnie to nie jest dużo. Proszek do prania, płyn do płukania, chusteczki, papier toaletowy, antyperspirant, krem, tonik, domestos, płyn do mycia naczyń, odświeżacz, żele do mycia, mydła itp.- to wszystko kosztuje
![]() A ile Wy wydajecie na artykuły higieniczne? Bo nie wiem czy te 200 zł to mało czy dużo..
![]() |
#1089 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
płyn do płukania też? a papier toaletowy to chyba po jedenj rolce kupujesz jak na miesiac tylko starcza ![]() domestos - oj, twoja łazienka musi lśnić skoro na miesiąc pakujesz w nią cała butelkę ![]() ja jeszcze na stancji nie mieszkam, ale powiem ci ile u mnie w domu na cos takiego miesięcznie idzie (4 osobowa rodzina)... ok. 100zł mój brat własnie powiedział że na miesiąc starczy jedna rolka papieru, jesli jest to FOXY MEGA ![]()
Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2010-09-04 o 20:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1090 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1091 |
Raczkowanie
|
Ja mam samsunga, mój boy hp. Korzystam z obydwóch i szczerze mogę powiedzieć, że Samsung jest o wiele lepszy. Kupiłam go w media marktcie na dniach bez vatu, więc mogłam sobie pozwolić na droższy model w cenie o 500 niższej niż normalnie kosztuje. Robię na nim naprawdę dużo i nie mam najmniejszych problemów. Otwieram po 7-8 programów czasami i działa bardzo szybko.
![]() |
![]() |
#1092 |
Raczkowanie
|
Jak dla mnie 200zł to bardzo dużo, no chyba że ktoś dużo na kosmetyki wydaje, to rozumiem.
A jeśli chodzi o chemię, to duży proszek (nie wiem, ile go tam pakują, ze 3kg czy 5kg) starcza na kilka miesięcy dla mnie i TŻ przy praniu kilka razy w tygodniu (min. 3-4 prania).Płyn do płukania na jeszcze dłużej. Płyn do zmywania polecam Fairy. Kosztuje 5 zł, a jak mieszkaliśmy w 5 osób, to starczał nawet na pół roku (przy min. 2 sporych zmywaniach dziennie, nie wiem, jak to możliwe, ale ten płyn jest super). A kostki do WC, płyny do WC i tym podobne, mniej ważne rzeczy kupuję najtansze w Biedronce czy tesco. Mleczka i płyny do szyb lepsze, ale jeśli ktoś nie sprząta codziennie (i nie mowa o całej dużej rodzinie), to starcza na dość długo. Podsumowując, 200 zł to trochę sporo według mnie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1093 |
Zakorzenienie
|
No tak, ale do tego dochodzi u mnie płyn micelarny, coś od pryszczy, krem na rumień, 2 antyperspiranty miesięcznie, dwie odżywki do włosów po 15 zł każda, krem do rąk, do stóp, balsam, żel pod prysznic, mydło w płynie, krem do twarzy, waciki, pasta do zębów, listerine, odświeżacz powietrza, jakieś 2 maseczki po 5 zł, peeling do ciała 5 zł, 2 szampony, krem do loków, krem do prostowania, balsam do ust, żel do hig. int, lactacyd, chusteczki zwykle, chusteczki nawilżane, tampony, podpaski.... i się uzbiera 150-200
![]() a i proszku i płynu dużo mi idzie ![]() ![]()
Fizyka jest jak seks: pewnie, że może dawać jakieś praktyczne rezultaty, ale nie dlatego to robimy. ![]() cudo <3 Edytowane przez Oh Peggy Brown Czas edycji: 2010-09-04 o 21:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1094 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie no, oczywiście, że można wydawać więcej lub mniej. Używam większośc z tych rzeczy, które wymieniłaś, ale zwykle starczają mi na kilka miesięcy. Chociaz mam tak, że niektórych rzecy używam tylko tyle, ile potrzebuję, żeby nie przelewały się przez palce. Ale wierzę, że najwięcej kosztują kosmetyki, bo każdy ma własne upodobania, a mogą być bardzo drogie. A tak BTW uśmiechnęłam się, gdy przeczytałam: "krem do loków, krem do prostowania...". No tak, kobieta zmienną jest. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1095 | ||
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() a, jesli idą u ciebie 2 szampony na miesiac to współczuję twoim włosom. trzeba je myć, ale nie za czesto bo robią sie suuuuche... Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1096 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() 2 antyperspiranty miesięcznie? polecam antidral - 15zł a starcza na niemal rok bo używa się raz na parę dni ![]() zamiast lac domestos codziennie lepiej kupić kostkę do wc za pare groszy. To lepsze dla zdrowia, częste używanie tak mocnej chemii jest szkodliwe dla skóry i nasila alergie. co do kosmetyków to zgadzam się, że to już bardziej indywidualna kwestia. Ja miesięcznie mieściłam się w 50zł jeśli idzie o chemię ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1097 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1098 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1099 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A trochę z innej beczki, to naprawdę niezła lista kosmetyczna, uświadomiła mi, co jeszcze muszę dokupić przez wyjazdem, dzięki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1100 | |
Zakorzenienie
|
Antidral mnie uczula, więc to wcale nie oszczędność
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
![]() odżywki.. mam suche włosy, muszę nakładać odżywkę do spłukania i potem spray do rozczesania ![]() dwa szampony, no akurat włosy staram się myć odżywką, ale podałam przykładową liczbę dwóch noo kremu do lokók i prostowania chyba nie muszę tłumaczyć ![]() a płyn i lactacyd, lactacydu używam sporadycznie, ale napisałam do wydatków na pierwszy miesiąc, a płyn starcza mi na jakieś 1,5 miesiąca, więc to też się liczy do wydatków mam obfite okresy i muszę zużyć ok. 20 tamponów i sporo podpasek ![]() listerine starcza na miesiąc- 1,5 a waciki, opakowanie 120 sztuk starcza 1-1,5 miesiąca Dlaczego takie zdziwnie u wszystkich? Nie podaję wydatków miesiąc w miesiąc identycznych, a jedynie w pierwszym. ![]() A to co ktoś pisał o domestosie, to on jest świetnym odkamieniaczem, a u mnie jest tak twarda woda, że muszę go używać codziennie lub co drugi dzień, by kibelek był w miarę ładny ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Tak sobie myślę i się chyba źle wyraziłam pisząc o 200 zł miesięcznie, bo i tak większość rzeczy zostaje na kilka miesięcy. Czasami wydam 20 miesięcznie, a czasami i 100, zależnie od tego co się kończy. Ale podałam początkową cenę 200, którą będę musiała wybulić w nowym miejscu zamieszkania, a wolę nastawić się na większe wydatki i potem miło się zaskoczyć jak zostaną pieniądze niż żeby się rozczarować, że wyszło o wiele więcej niż planowałam ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Są tu jakieś dziewczyny studiujące dwa kierunki techniczne? Bo mam kilka pytań ![]()
![]() |
![]() |
#1101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie pisze tego złośliwie, moja mama przez lata to ignorowała aż pewnego dnia wylądowała w szpitalu i skończyło się poważnymi badaniami i długotrwałymi problemami ze zdrowiem.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1103 | ||
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() ![]() biedna ta nasza warstwa ozonowa ![]() chyba wiem dlaczego ![]() wprost przeciwnie, ja bym się zdecydowała na jeden żeby nie katować włosów częstym zmienianiem fryzur. Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I często fryzury nie zmieniam, raz na pół roku może, mam kręcone włosy, ale muszę używać tego kremu do prostowania do grzywki, która wywija mi się ohydnie do góry Właśnie teraz przeanalizowałam czy zawsze 200 i jednak nie ![]()
![]() |
![]() |
#1105 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
musze obczaic moze bedzie w najblizszym czasie tego typu promocja ![]() ![]() kurde przeczytalam ten watek o wydatkach i wlasnie wydaje mi sie ze bardzo duzo na jedzenie idzie.. przecietnie od 300 do 500 chyba gdzies.. ja to nie wiem jeszcze wogole ile rodzice beda mi dawac na utrzymanie.. mam jeszcze pytanie jesli sie mieszka pwiedzmy w 5 osob na mieszkaniu to skladacie sie np na jedznie i kazdy co jakis czas gotuje obiad albo na srodki czystosci typu wlasnie domestos, jakis plyn do podlog , jakies pronto.. ![]()
![]() |
![]() |
#1106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jedzenie.. mieszkam z trzema chłopami i oni co najwyżej usmażą jajko, więc czasami robią zakupy (warzywa, mięso) i gotuję z ich produktów, a czasami ze swoich i mamy wszyscy dla siebie jedzenie ![]()
![]() |
![]() |
#1107 |
Zadomowienie
|
Peggy, myślę, że po prostu na samym początku źle się wyraziłaś i stąd te zdziwione minki Wizażanek [ moja również
![]()
Kiedyś, w czasie rozmowy o osiągnięciach współczesnej techniki, George Bernard Shaw powiedział: - Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1109 | ||
na przekór do celu
|
o tym własnie myslałam
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1110 |
Zakorzenienie
|
![]() Liczę, że na chemię, kosmetyki (wliczając w to moje rzeczy typu płyn micelarny, filtry, kremy apteczne - po 30-50 zł raz na kilka miesięcy i Tżta kosmetyki typu Effaclar) nie wydamy we dwójkę więcej niż 100-150 zł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.