![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: Do kobiet, które używają make upu.
Niestety ja też zadroszczę innnym tego naturalnego piekna..
Najsmieszniejsze jest to, ze w drugiej osobie potrafie zauwazyc jedna rzecz ladna, a w sobie zadnej. To kwestia mojej niskiej samooceny, niestety spowodowanej pewnym etapem zycia. I co zrobic ? Codziennie rano wstaje, maluje sie, wlosy myje codziennie..zeby jakos wygladac, bo bez makijazu czuje sie niepewnie. Mam wrazenie, ze nie jestem wtedy dosc ladna, a jak kazda kobieta..chce sie podobac zawsze i wszedzie ;/
![]() |
#32 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
generalnie makijaż ma za zadanie ukryć jakieś niedoskonałości oraz podkreślić/wyeksponować zalety naszej urody.
Nie-nie zazdroszczę choć cudem nie jestem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Ja zazdroszczę wizażystkom, ponieważ potrafią działać cuda a makijaż to sztuka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
ja też nie zazdroszczę, bo nie spotkałam takiej osoby (ale zapewne bym zazdrościła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W wakacje opalona, wiec po co podklad, rzesy ofarbowalam sobie u kosmetyczki, a wlosy spiete (mniej goraco w upal) do tego myte szamponem bez silikonow by sie mniej przetluszczaly. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Bez kitu, ale doszłam teraz do wniosku że to kwestia mojego beznadziejnego eyelinera.
W każdym bądź razie ja też stawiam moje pierwsze kroki w tym świecie, zbieram kosmetyki, interesuje się tym. Przez chwilę prowadziłam nawet swój kanał na youtube. Uważam że to interesujące, bardzo ciekawe zajęcie. Chciałabym być charakteryzatorką w teatrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
ja się nie maluję z prostej przyczyny - jestem na to zbyt leniwa
![]() ![]() heh, do ideału mi daleko, duży nos, krzywe zęby [muszynianka zazdraszczam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
no ja nie widziałam chyba pięknej kobiety bez make upu.
na pewno nie. ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- a no...i bez make upu czuję się brzydka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Nie znam kobiet,które się nie malują i świetnie wyglądają.
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=moniaszelki;2187941 4]no ja nie widziałam chyba pięknej kobiety bez make upu.
na pewno nie.[COLOR="Silver"] To może lubisz plastikowosc- wg mnie sa ladne babki bez makijazu- chociazby Monika Jaruzelska. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=tutmirlajt;21879508]
Cytat:
![]() Ja się sobie tak podobam w make upie, że mojego dobrego samopoczucia nie jest w stanie zepsuć dobrze wyglądająca koleżanka bez make upu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Nie zazdroszczę, bo nie spotkałam jeszcze takiej dziewczyny (chyba, że dziecko) bez makijażu - mniejszy czy większy, ale zawsze makijaż.
Tego mogę zazdrościć - sama musze codziennie rano wymyć włosy. Mycie wieczorem nic nie da. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
Ja nie czuję się źle,kiedy mam na sobie makijaż a inne koleżanki/dziewczyny go nie mają
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja miałam podobny "problem" jak Muszynianka-zęby. Zazdrościłam innym ludziom pięknego uśmiechu,a najbardziej zazdrościłam go mojej kuzynce która miała naturalne zdrowe i piękne zęby jak z reklamy a zbytnio z nimi nic nie robiła. A ja co? Nie dość,że krzywe to się szybko psuły ![]() ![]() ![]() ![]() Takze pozory mylą ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
Nie jestem pięknością. Kiedyś się malowałam i to dość mocno, ale od paru lat nie nakładam nawet pudru czy tuszu do rzęs- przekonał mnie były chłopak, że nie muszę się malować by dobrze wyglądać. I teraz bardzo się z tego cieszę, bo cera odpoczęła i lepiej wygląda, a ja się czuję swobodniej i paradoksalnie piękniej.
Wytapetowane koleżanki są o wiele ładniejsze ode mnie, lepiej się prezentują, nie zaprzeczę. Ale na co to komu? Nikt nie jest idealny. Mam tego świadomość więc nie dążę do sztucznego wyglądu. Wolę inaczej wykorzystać czas, niż męczyć moją skórę. Tym bardziej, że wiele facetów powiedziało mi, że naturalne kobiety są dla nich o wiele piękniejsze. No ale ja generalnie jestem przeciwko współczesności, sztucznemu pięknu i szczęściu. Dla mnie ideałem kobiety jest taka, która wejdzie na łąkę, a do niej przybiegnie sarna i otoczą ją motylki ![]() ![]() No ale każdy jest inny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja zazdroszczę ludziom ładnej cery. Sama mam trądzik, którego wyleczyć jakoś nie umiem, więc codziennie muszę używać podkładu. Ale jako tako kobietom bez makijażu nie zazdroszczę, bo używanie podkładu to nie jest dla mnie jakiś mega wysiłek, zajmuje mi z 2 minuty. Bardziej zazdroszczę tym dziewczynom, które mają idealnie zrobiony makijaż, bo ja to nawet z narysowaniem kreski mam problem ![]()
![]() |
![]() |
#48 |
Konto usunięte
|
.
Edytowane przez 7567caeca61aeb9dad021d9112342a855734c57d Czas edycji: 2019-03-09 o 18:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2010-09-05 o 17:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Ciężko mi uwierzyć, że nie widziałyście pięknej kobiety bez makijażu... ja widuję, niewiele, ale jednak. Mam prześliczną koleżankę, z makijażem na pewno wyglądałaby lepiej, ale bez niego i tak jest ekstra. Dla mnie makijaż to strata czasu, a co dopiero gdybym wyglądała tak jak ona
![]() Za to bardzo zazdroszczę białych zębów, sama raczej nie będę takich miała nigdy.
![]() |
#51 |
BAN stały
|
ja zazdroszczę innym dziewczynom ładnych włosów, nie musza ich farbować, pielęgnowac, tylko wystarczy ze zwykłym szamponem umyją i maja piękne włosy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zadomowienie
|
no tak, cera i zęby to mój problem.
ale zbytnio tym sie nie przejmuje bo mam inne zalety i gorsze problemy w zyciu niz te czy jakas dziewczyna jest ladniejsza ode mnie : P kiedys bylam zła, ze nie wyglądam jak dziewczyny z okładek gazet i telewizjii, ale kiedy się dowiedziałam ile one tam mają make-upu, stwierdzilam ze jestem ladna : P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Ja czułam kłucie
![]() Do czasu... gdy nakryłam ją w wc gdy smarowała się fluidem (musial być dobry bo idealnie stapiał się z cerą ![]() ![]() ![]() Zmienię troszkę teamt.... Co sadzicie o dziewczynach które prostują włosy? Chodzi o to że faceci podobno nie lubią prostownic, ale jak dziewczyna ma je jednak wyprostowane to się za nią oglądają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
BAN stały
|
ta, na pewno się oglądają za wyprostowanymi włosami.
![]() ładne mają być, po prostu, a ile laska spędzi w kiblu czasu (nie, dopóki z nią nie zamieszkają ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2010-09-05 o 19:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do tematu, to tak, czuje zazdrość, kiedy widzę koleżanki które wyglądają dobrze bez makijażu. bo sama czuje się źle, gdy nie mam tuszu na rzęsach albo chociaż pudru na policzku ![]() Myślę że to jest wynikiem tego, że we wczesnym dość wieku zaczęłam korzystać z uroków makijażu i za bardzo przyzwyczaiłam się do tego że wyglądam w nim lepiej. A dziewczyny które się nie malują, prawdopodobnie użyły makijażu tylko kilka razy. A gdybyśmy zobaczyły je w make-upie to pewnie stwierdziłybyśmy że w makijażu jest lepiej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
osobiście zbyt szanuję swoje włosy żeby prostować je codziennie ![]() a propos tego, że faceci nie lubią prostownic - mam kolegę który przyznał się że rano prostuje sobie grzywkę prostownicą siostry ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Natomiast moje koleżanki prostują codziennie, a nawet parę razy dziennie i są zadowolone. Ja nigdy więcej nie skorzystam z prostownicy. Never ever. Jeśli chodzi o facetów... Oni lubią przede wszystkim zadbane, lśniące włosy, niektórzy faktycznie takie wyprasowane na błysk ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Rozeznanie
|
ja traktuje makijaż jako poprawiacz humoru. maluję się w tedy kiedy mi się chce, a nie dlatego że bez tego wyglądam gorzej, bo wyglądam:P w sumie się cieszę, że nie odczuwam potrzeby malowania się codziennie, ale zazdroszczę moim koleżankom, które to robią, że im się chce. ja jestem zbyt wielkim leniem i śpiochem żeby móc sobie na to pozwolić :P
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
moj tz woli loki. kocha loki, fale i ogólnie takie fryzury push-up. nawet troche przesadzone (jesli o impreze chodzi). wyprostowane mu sie nie podobaja (ale z kolei mnie bardzo
![]() i wiecie co, akurat dzisiaj natknęłam się na ciocie tż, która ma ponad 30 lat i.. NIGDY sie nie malowala (wlasnie taki typ urody jaki tu opisujecie). i ona sie mnie pyta, czy moglabym jej jakis korektor pod oczy polecic, bo ona nawet nie wie na co zwrocic uwagę, bo nigdy nic takiego nie używała, a ostatnio gorzej śpi i cienie pod oczami ma ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
ja uwielbiam podkreślać oczy, kreska eyelinerem to nieodzowny element
![]() jeśli tylko mam nałożoną hennę na brwi + rzęsy, to pozachwycam się sobą nawet i tuż po wstaniu z łóżka ![]() znam dwie osoby z idealną cerą : zero przebarwień, zero wyprysków, jednolity kolor i mat. ![]() ![]() mam naturalnie proste włosy i wolę fale. Zawsze robię efekt 'puszapa' ![]()
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2010-09-05 o 20:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:47.