|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Najlepsze farby Blond-wätek zbiorczy(offtopowo) II
Cytat:
a stosowałas moze wcierki z soku z rzepy?? co do ampułek Radical to ja bardzo polecam, teraz jestem na połowie 1 opakowania, ale docelowo się stosuje oczywiscie 2. Na wiosne już próbowałam i działało ![]() Blond bunny-bardzo fajna ta Twoja dieta, widać, że przemyślana i wszystko co zdrowe dla włosków to im w pokarmie dostarczasz. Ja teraz się w miare poprawnie odżywiam, przede wszystkim regularnie ale niestety w ciągu roku szkolnego to jadam w cały świat, jak zaspie to nawet bez sniadania już muszę pedzic na wykłady, w ciągu dnia w przerwie między zajęciami gdzieś się skoczy do sphinxa czy na pizze, ehh... w macdonaldzie to jestem prawie codziennie, słodyczy sobie też nie odmawiam ojj nie..z chipsami jest to samo Ale mam dość stresujące studia wiec np taka czekolada czy jakis batonik na szybko dobrze na mnie działa Widze, że wage masz podobną, ja nawet teraz 45 kg waże a mam 165cm
Edytowane przez infatuated Czas edycji: 2010-09-05 o 14:56 |
|
|
|
|
#4352 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
z dnia na dzień się przyzwyczajam do mojego kurczaczka , a tak serio to nawet chyba już go nie ma mam tylko małę pytanie kochane , otóż górę włosów mam jasną , ale cieżko mi pofarbować resztę , boje się trzymać na nich coś mocnego az 60 min jak na odroście , a jak tego nei zrobię to będzie widoczna różnica . . . jak wyrównać kolor ???---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- dziewczęta a ten olejek rycynowy faktycznie jest taki magiczny ? czytałam że smaruje się nim włosy całe , łeb w folię i tak całą noc ? widziałyście efekty po nim ?
|
#4353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4354 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny używałyście Wellatonu 12/1, ja używam i jestem zadowolona bardzo dobrze kryje odrost i nie spłukuje się ( w każdym razie u mnie)
Nie używam dodatkowo żadnych płukanek a kolor na pewno nie jest po niej żółty ![]() Sama schodziłam na blond z ciemno brązowych włosów wpierw pasemkami a potem tylko Wellatonem, nie używałam w ogóle rozjaśniacza. Trochę sie pomęczyłam i efekt jest w porządku . Raz tylko użyłam na początku Garniera i po tej farbie miałam koszmarny kolor włosów z sino niebieskimi refleksami. |
|
|
|
#4355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4356 |
|
Zadomowienie
|
Bunny mam prośbę, jutro wybieram się na zakupy, powiedz proszę co mam kupic żeby moje włoski odżyły, przynajmniej na zewnątrz(żeby ładnie i zdrowo wyglądały) jeśli nie da się ich odbudowac od wewnątrz
Napiszę Ci co używam aktualnie, szampon johnsons baby lawendowy, maskę dolce, anti-age i latte. jedwab na końce, jeśli prostuje to spray dove, spray na zniszczone włosy, żeby się lepiej przy okazji rozczesywały z gliss kura i to chyba tyle.
|
#4357 |
|
Zakorzenienie
|
Snow nigdy nie wolno kłaść farb trwałych na nietrwałe... może to spowodować nieoczekiwany kolor lub że farba trwała się zmyje albo nie weźmie- mysia tak miała.
Jak chcesz wyrównać to trzeba by jakaś londę teraz na całość ale neutralną trwałą a potem tą twoją ale nie wiem czy warto bo jak ci się nie spodoba to potem będziesz chciała wrócić do stokholmu i będzie kłopot. Połóż tą perłową londę na to co masz teraz, jak wyjdą pasma to więcej nie zrobisz. A niebieski się zmyje. Ewcia tak to wszystko ok ale dokup sobie jeszcze odżywkę bez spłukiwania joanny z serii naturia niebieską albo do włosów zniszczonych. i smaruj włosy od połowy w dół między myciami co 2 dzień.
blog blond bunny Edytowane przez blond bunny Czas edycji: 2010-09-05 o 19:14 |
|
|
|
#4358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myslalam, ze tak sie da.. trwalej neutralnej londy napewno nie bede klasc, szkoda mi wlosow.No nic nastepnym razem sprobuje tej perlowej londy na kilku pasemkach i zobacze jak zlapie. A ten matrix color sync napewno sie zmywa? Bo napisali, ze trwale pokrywa siwe wlosy i tak sie zastanowilam czy tylko siwe ![]()
|
|
#4359 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale mi jeszcze chodziło o jakieś herabty itp z takich rzeczy
|
|
#4360 |
|
Zadomowienie
|
dziewczynki obecne włoski jak na foto 3 a były bardzo pamarańczkowe po dekoloryzacjach
mam pytanie co zastosowac jak pojawią sie odrosty aby taki zółtawa poświate zneutralizować udało mi sie dojsc do tego koloru po przez krem wella decore ktorego teraz nigdzie nie moge dosatać ... zastosowac wellaton / piopielaty 12/1 czy cos opalizujacego , jakis odcień skandynawski HELP fryzjer nie wchodzi w gre bo zawsze farbujac mam ciemniejsze włosy ... jak myslicie jaki moge miec odcień blondu??odkryłam fajne serum do koncówek ktore faktycznie działa nie obciazajac włosów sa milutkie i naprawde widze roznice od kiedy je stosuje i przeszłam na blond...
|
#4361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a o serum ktoś już wspominał |
|
|
|
|
#4362 |
|
Zadomowienie
|
serum mozna dostac w naturze lub małych drogeriach .... takich osiedlowych
ojjjj mi tez fryzjerka doradzała balejaz ze bedzie lepiej dla włosków itp guzik prawda ... na głowie tęcza nie jestem zwolenniczka balejaży wole miec włoski w 1 kolorze
|
#4363 |
|
Zakorzenienie
|
Snow wydaje mi się że ten matrix sync jest trwały... ale nie mam pewności, bo można nim podciągać kolor so colorów.
Ale to tez będzie tak jakbyś dwoma trwałymi farbami robiła czyli troszkę bez sensu. Lepiej spróbuj na pasemku ta londę i jak będzie ok możesz całość robić. Ja bym tak zrobiła. Ewcia dobre są ziółka pokrzywa, skrzyp. Zaparzyć w formie herbatki i pić 2x dziennie. Można też zaparzać te zioła- kupić w aptece i płukać nimi włoski po umyciu.
|
#4364 |
|
Zadomowienie
|
jeszcze takie pytanie co do MALAKSOWANIA
dajmy na to kupie farbe np. palette xxl stalowy blond, zrobie nim najpierw odrosty (pół farby) a po upływie odpowiedniego czasu mogę zmyć z odrostów i bez suszenia nalozyc na 5 min ta reszte farby na cale wlosy zeby byl jeden kolor?
|
|
|
|
#4365 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
Jak pisałam mnie fryzjerka robiła matrixem by wyrównać kolor i do tej pory mam ten sam kolor włosków mimo częstego mycia, więc mniemam że to trwała farba ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
A dodam, że nie nakładałam dużo - gdy farbowałam się na czarno zawsze zostawało mi pół farby i mój sposób nakładania farby się nie zmienił więc musi być to wina farby. Ja teraz jak będę robiła odrosty tą 00A to kupię dwie, żebym nie miała znów niespodzianki :/
Edytowane przez Yattamanka Czas edycji: 2010-09-05 o 22:39 |
|||
|
|
|
#4366 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też się zastanawiam, czy jak zmyję już z włosów z odrostów 00A to czy od razu na wilgotne włosy mogę położyć n&e zmieszaną z wodą? A po tym zmyć i nałożyć odżywki dołączone do farb? Czy lepiej by wyschły i odczekać aż trochę się utłuszczą?? |
|
|
|
|
#4368 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny mam pytanie ...
tyle tych pomysłow mam a nie moge sie zdecydować mogę położyć rozjaśniacz (np. joanna) a na to farbkę np wellaton popielaty blond ?? chodzi mi o to ze nie wiem czy nie wyjdą mi zielone włosy, albo mi wypali .. bo już mnie sis nastraszyła .. może być takie połączenie ? |
|
|
|
#4369 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zrobie jak mowisz a nad tym matrixem pomysle w ostatecznosci. On jest niby bez amoniaku wiec powinnien mniej wplynac na zdrowie wlosa ale wiadomo jak to jest. A co do tych ziolek do picia to ktore sa smaczniejsze pokrzywa czy skrzyp? Dzis wlasnie sie nad nimi zastanawialam ale nie wiem co lepiej wejdzie ![]() Cytat:
|
|
#4370 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Asia ja też uzywałam wellatonu i bardzo sobie chwalę tą farb .. super odcień wyszedł.. co prawda wlosy bez dobrej odzywki są koszmarnie wysuszone .. co do Garniera to użyłam popielatego i wyszedł za***isty kolor lekko fioletowa grzywka i siwawe reflexy .. ale szybko wchodzi I dam radę brunetkom nie dziwcie sie ze wychodzą wam nie wiedomo jakie kolory tęczy na główce. Najpierw warto rozjaśnić włosy czy rozjaśniaczem czy u fryzjera a potem mozna dobierać odcienie i kombinować z blondami ..no taka prawda |
|
|
|
|
#4371 |
|
Zakorzenienie
|
snowhitee ale wiesz ze pokrzywa jest moczopedna?
Kuracja pokrzywowa Aby przygotować się do lata i oczyścić organizm z trucizn nagromadzonych w nim w czasie zimy zaleca się bogatą w witaminy i sole mineralne, kurację pokrzywową. Mielimy pokrzywę w sokowirówce lub za pomocą miksera. Po odcedzeniu, sok należy pić w ilości od 1-2 łyżek do pół szklanki dziennie, przez okres dwóch tygodni. Można poprawić smak miodem i sokiem z cytryny. Między kuracjami dwutygodniowymi robić przerwy 1-3-tygodniowe. Nie stosować częściej niż 2 razy na kwartał. |
|
|
|
#4372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mysle kupic taka w woreczkach gotowa
|
|
#4373 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na początku lekko słodziłam, ale potem się dowiedziałam, że cukier obniża właściwości ziół wiec przestałam nie martw sie, nie jest takie zle a ile dobrego dla włosków ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4374 |
|
Zakorzenienie
|
snowhitee a suplementy jakies stosujesz? Ze skrzypem albo pokrzywa?
|
|
|
|
#4375 |
|
Zakorzenienie
|
Snowwhitee, ja mam takie pytanie a propos Stockholmu, bo czytałam że trzymasz 55-60 min. Ja też mam naturalny średni blond i się zastanawiam jaki by wyszedł kolor na odrostach jakby się trzymało 20-30 min?? obserwowałaś może jak się kolor zmienia??
|
|
|
|
#4376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to chyba zakupie ten skrzyp.dzis kupilam skrzypowite i na dniach zaczynam brac kiedys juz probowalam ale nie bylam systematyczna wiec i efekt marny ale teraz z Wami dziewuszki bedzie lepiej ogladalam jeszcze oleje w auchan ale tam tylko lniany a ja chce kokosowy jak dorwe to bede robic male "spa" wloskom raz na 2tyg, czesciej nie ma narazie potrzeby bo nie jest z nimi tak zle.No blondyneczki zmykam bo rano nie wygramole sie do pracy poniedzialki powinny byc zdecydowanie wolne Slodkich edit: infatuated niestety nigdy nie patrzylam, podchodze do lustra po 40min zazwyczaj albo i w ogole ale nic rudego ani zoltego z tego nie powinno powstac.
Edytowane przez snowhitee Czas edycji: 2010-09-05 o 23:36 |
|
|
|
|
#4377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może to by pomogło na porost: http://allegro.pl/placenta-ampulki-w...186545355.html Edytowane przez Agatau88 Czas edycji: 2010-09-05 o 23:47 |
|
|
|
|
#4378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja kupiłam dzis te ampułki z YR. http://www.*************/kosmetyki/y...adaniu-wlosow/ niestety nie ma recenzji na KWC to bede królikiem doświadczalnym :P tylko nie wiem czy można łącznie z radicalem, czyli np radical rano a YR wieczorem? ![]() Agata, a co myslisz o kapsułkach Revalid??ciekawe czy działaja Edytowane przez infatuated Czas edycji: 2010-09-06 o 00:01 |
|
|
|
|
#4379 |
|
Zakorzenienie
|
Nie przyglądałam się tym tubkom, ale mówiła, że zrobimy matrixa by zrównać kolor i by ten rudy mi się tak nie rzucał w oczy - no i udało się, ale włosy miałam przez około tydzień sztywne takie lalkowe.. maski i olej doprowadziły je do milusiości i gładkości
|
|
|
|
#4380 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewuszki ja to się zachlewam ziółkami pokrzywa i rumianek.Rumianek pije już kilka lat ale pokrzywę po zakupie szybciutko odstawiłam blee ale powróciłam do niej jak dodam łyżkę miodu jest super.
Wczoraj po zmyciu maski z żółtka nałożyłam balsam i serum z Joanny apteczki babuni i wiecie co?Myślałam ze od lustra nie odejdę.A włoski zostawiam ostatnio do samowyschniecia i były boskie.Juz dawno nie miałam takich cudów. ![]() Yattamanka mam pytanie co do tej farby 00a.Masz może jakieś fotki odrostu jak nią robiłaś?Bo skoro tez ma aktywator rozjaśniania a wychodzi bardziej biało niż żółto to może i ja bym nią spróbowała? BUNNY a ona ma taka sama wodę% co skandynawski? Czy jest mocniejsza.
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.

a te xxl'ki są w sklepach w Anglii... dlatego pytam. jak któraś używała to niech wstawi fotki, z góry dzięki 

, jakis odcień skandynawski HELP fryzjer nie wchodzi w gre bo zawsze farbujac mam ciemniejsze włosy ... jak myslicie jaki moge miec odcień blondu??

ale teraz z Wami dziewuszki bedzie lepiej
poniedzialki powinny byc zdecydowanie wolne