|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
|
![]() ![]() |
![]() |
#3602 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
![]() jaszczka - może to skok rozwojowy ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale już mi się po prostu nie chce wam marudzić ![]() A od 2 dni jeszcze gorzej bo juz nie zasypia o 21:00 tylko jest ryk, ryk, ryk jak wściekły dziś bujałam go bite 1,5h na takim fotelu (nie bujanym tylko takim... nie wiem jak go nazwać... "dygdanym" ![]() ![]() ![]() Oby Patryczkowi przeszło bo nikomu nie życzę takich męk ![]() Może u Ciebie to skok faktycznie i lada chwila mu przejdzie ![]() http://parenting.pl/noworodki-i-niem...rok-zycia.html masz tu ładny wykresik ![]() [1=54474cdcbeee49f0adfc945 4abf56792ac8ff3d6_5d51ef9 66c16e;21888540]ja miałam takie pytanie na zaliczenie z neonatologii "dziecko rączkowe" i teraz zgaduj, co dr miał na myśli, albo długość kikuta pępowiny ![]() ![]() mój jest niewiadomo jaki ![]() ![]() a co do pępowiny to gdzie się komu utnie to taka długość xD Aha i dziś kończymy 8tydzień i zaczynamy 9 ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3604 |
Zadomowienie
|
w zeszłym tygodniu też mi się wydawało, że skok... ale ostatnie 3 dni przebiły wszystko :/
może masz rację... w sumie by się zgadzało - wczoraj mieliśmy 8 tygodni... oby to już minęło bo mam dość, nawet nie mam kiedy herbaty sobie zrobić, nie mówiąc o obiedzie... dziś od godziny 13 do 18 "robiłam" obiad... patelnię wstawiałam na palnik chyba z 50 razy, bo zaraz był ryk z pokoju i musiałam lecieć ![]() ![]() a pomocy nie mam, tż wrócił nad ranem z pracy i poszedł znowu na 14 i wróci znowu rano... znowu pracuje 7 dni w tygodniu na długie zmiany, załamka ![]() ale się wyżaliłam... ale już mam dość :/ chciałabym przerwę, ale ni huhu, nikt za mnie tego nie zrobi ![]()
#3605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kładziemy, pielucha na oczy, może być smoczek w ryjku i suszarka włączona przy łóżeczku.. by buczała i szuszała ile fabryka dała ![]() I tak z 15-20 minut ![]() U nas kiedyś działała.. kiedyś ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3606 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() w ogole w piatek ok. 20 siadl prad drogowcy jakis kabel przecieli, poczekalam z godzine i pojechalam do rodzicow na noc, bo nawet mleka sciagnac nie mialam jak, ani podgrzac, nie no w ogole po ciemku siedziec sama stracha mialam ![]() ![]() Cytat:
ja tez mam z mlekiem problemy , caly dzien i noc super mleka a wieczorami to musze posiedziec troche z laktatorem aby sie 100ml z obu piersi uzbieralo ![]() mnie kluja piersi tez(jakby szpilki mi wbijac, ale to sie domylilam, ze mleko sie produkuje, bo tak juz od dawna mam. Mala wczoraj i dzis straszne kolki miala widac bylo bol na jej buziaku i to wielki ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3607 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() smoczek i pielucha wystarczyły ![]() ![]() ja też uciekam, bo to jedyna okazja się zdrzemnąć! dobranoc!
![]() |
#3608 |
Zakorzenienie
|
Szok szok szok! Jak Damianowi udało się Julie uśpić o 22,raz tylko musiał smoka wepchnąć bo wypadł,tak potem wypluła chwilę później ale już spala ładnie do sama. Pogadaliśmy, potulilismy co nam się dawno nie zdarzało,bo albo on lulał i chodził,a ja drzemałam albo na odwrót.
No i wstała o 2.30, przebrałam. Ładnie zjadła w 7minut i teraz sapie na mnie z zamkniętymi oczami. Zaraz ja odkładam i zobaczymy czy będzie spać ładnie ---------- Dopisano o 02:59 ---------- Poprzedni post napisano o 02:50 ---------- ANIU ja przy Łucji nie wiedziałam co to problem z zarwanymi nocami i z zasypianiem. Julia natomiast chciała mi pokazać że to nie zawsze każdy ma tak kolorowo. JASZCZKA nie zazdroszczę. U nas wprawdzie w dnie Julia zawsze ładnie,ale wieczorami i nocami nieraz są przeboje. A i chciałam dodać,że po przebudzeniu Julii wystarczyło 15minut by w tym czasie przebrać się,zjeść, odbić sobie i bym mogła ja do łożeczka odłożyć,i się nie obudziła. Anioł nie dziecko dzisiejszej nocy. Teraz to ja mam oczy jak 5zł po takiej dawce snu jednym ciągiem hihi |
![]() ![]() |
![]() |
#3609 |
Zakorzenienie
|
Jednak udało mi się szybko usnąć jak tylko położyłam się do łóżka. Teraz Julia wstała o 5,zjadła i zobaczymy. Czekam aż jej się odbije. Ciekawe czy się nie wybudzi,i czy pozwoli się odłożyć do łożeczka bez budzenia
---------- Dopisano o 06:10 ---------- Poprzedni post napisano o 05:11 ---------- No i się wybudziła jak ją odłożyłam do łożeczka. Ale to nie problem. Jak dla mnie dziecko może budzić się o 5 i nie spać pół dnia jeśli tylko tak ładnie noc będzie przesypiać. Choć w sumie teraz na rękach mi usnęła. Próbowałam opcji smoczek ale niestety. Nie udało powtórzyć się wczorajszego sukcesu |
![]() ![]() |
![]() |
#3610 |
Zakorzenienie
|
I odłożyłam ja od razu do łożeczka po ostatnio poście. I spala do teraz,więc fajnie w sumie.
A co tu tak cicho? Ja jestem to reszty nie ma! |
![]() ![]() |
![]() |
#3611 |
Zakorzenienie
|
Witam, Anastazja jak zasnela o 21 to obudzila sie o 5 rano, zjadla butle i pospala do 7 w swoim lozeczku, cos kwekala wzielam do siebie i pospalysmy do 8, zjadla ubralam ja i spi w lezaczku
![]() ![]() ogladam Dzien Dobry TVN, wkoncu, pije kawke i zjadlam serek wiejski z truskawkami ( taki mus) basia - gratuluje ladnej nocki ![]() itakaska - mi tez zab sie ukruszylale tak jak tobie ze nie widac ![]() siala - chyba mam tez taki fotel, i wspolczuje ![]() ania - ja staram sie wieksze kupowac, bo dostalam od kolezanki na teraz to w barach waski, ale zakladam tylko nie zapinam pod szyjką a kupilam na 3-6 miesiacy i jest taki duzy...lepiej podwinac, bo dzieci tak rosna ![]() ![]() ![]() jaszczka - wspolczuje
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3612 |
Rozeznanie
|
jej karolcia jak Ty to robisz, że tyle przesypia w nocy? ile dajesz na ostatnie jedzonko??
mojemu coś sie pokićkało, i jak od miesiąca spał od 21 do 2, to teraz budzi się koło północy na jedzenie, i je o jeden posiłek więcej. choć sam rozkład dnia mi wtedy odpowiada, ale już mógłby sobie darowć tę północ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3613 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w dodatku misio caly zsypany. na buzi brzusku i prawej nozce. damian zaraz nas umowi do lekarza bo ja jestem uwiazana z malym na rekach. jak odloze to ryk ![]() no po dzisiejszej nocy ide wymienic na inny. mlody obudzil sie zmarzniety mimo spiworka i jeszcze kocem byl przykryty. pod samym kocem tak nie marzl nie wiem o co chodzi, ale kupimy inny. szkoda bo ten mi sie podobal no ale trudno. oczywiscie paragon wyrzucilam ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() dla Sebka ![]() Cytat:
![]() no tez czekalam az wreszcie cos w tv sie zacznie no i dd tvn tez mi brakowalo bo w ciazy codziennie ogladalam ![]() misiek zasnal ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo jak kapie ja o 19 je itd. to spi o godzine krocej, wiec staramy sie ja tak okolo 20 kapac ![]() ![]() ania - moja spi pod koluderka bo zimno w nocy, a ma raczki zimne, wiec pod spodem jeszcze kocyk...bo jak wstaje to cala zimna, byla a ona jak jej zimno to placze...
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3615 |
Rozeznanie
|
hej
![]() dzieki dziweczyny za slowa otuchy, i sory jeszcze raz ze sie rozsypalam... czytalam o waszych malych krzykaczach i sobie mysle, to u mnie chyba nie jest tak zle, i masz Ci los, jak sie rozdarl to koniec swiata i w sumie nie wiadomo o co, bo jeszcze przed chwila bawil sie, usmiechal, wzielam go na rece, butla w buzie i ryk, ale uspokoilam, ze 150 zostawil 80 i czekam az ksieciunio sie obudzi na reszte ![]() a w nocy jak mnie przestraszyl, juz tak ma ze ok 2 wstaje na papu, wiec lezyw lozeczku, ja w kuchni robie butle i naraz slysze: AAAAAAAAA!!!! mysle sobie matko kochana jakis zboj za oknem, ale lece do malego a on AAAAA!! i buch reka w myszke ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ci09kawwvkt0z.png http://www.suwaczki.com/tickers/bfaregz24yrern0l.png ![]() Dieta MŻ ![]() Start: 15.11.10 - 78 kg ![]() Edytowane przez FraniaPirania Czas edycji: 2010-09-06 o 08:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#3616 |
Zakorzenienie
|
karolcia misiek pod kocem zwykle spi i nie marznie tylko ze czasem sie rozkopie to wtedy mu zimno i dlatego chce spiworek. on czasem strasznie sie rzuca w nocy i boje sie go koldra przykrywac bo przez kocyk to w razie czego cos powietrza przeleci
|
![]() ![]() |
![]() |
#3617 |
Raczkowanie
|
Moja córka kiedyś obudziła się bo uderzyła glówką w akwarium ale nie takie prawdziwe tylko mamy w łóżeczku karuzelę fisher price której podstawa ta doczepiana do łóżeczka to takie niby akwarium a mala w nocy tak wywijała że głową w nią uderzyła więc od tej pory przykrywam to akwarium pieluchą.
A ja wczoraj byłam na boot fair to taki rynek gdzie ludzie sprzedają rzeczy które im nie sa potrzebne i tak obkupiłam małą że szok kupiłam jej chyba 5 bluz z kapturkiem 2 sweterki 2 sukienki i oczywiscie zabawki i to wszystko po 20-50 pi (angielskie grosze) a do tego jeszcze buciki 3 pary za dwa funty a dzisiaj wielkie pranie Szkoda że w Polsce nie ma takich rynków bo naprawdę małe dzieci żadko niszczą ciuszki i można znaleść fajne ciuszki za grosze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3618 |
Zakorzenienie
|
glooria fajnie ci sie udalo z rzeczami dla malej
ja bylam malego przewinac bo oczywiscie juz nie spi i okazalo sie ze dupke tez ma cala w krostach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() GLOORIA - no to super ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3620 |
Rozeznanie
|
glooria albo charity shop
![]() ![]() ![]() a kiedys dostalam paczke od tesciowej, oczywiscie ubranek, kupowala w ciucholandzie, ja patrze a to wszystko z uk ![]() ![]() czekam az maly usnie bo glodna jestem jak wilk a on sie wierci jakby owsiki mial ![]() a co do wypadajacych cmoczkow to ja patent mam, przecielam sobie pieluche na pol i na pol i zwijam jakby w szalik i obwijam tym malego, i cmok nie wypada, ja mam spokojny spacer, bez wypinania dupy do wozka, a i zakupy zrobie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Ania a od czego chrostki? jutro ide z malym do gp, badaania i szczepionki, ciekawe jak to zniesie, kupilam juz cos na goraczke ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ci09kawwvkt0z.png http://www.suwaczki.com/tickers/bfaregz24yrern0l.png ![]() Dieta MŻ ![]() Start: 15.11.10 - 78 kg ![]() Edytowane przez FraniaPirania Czas edycji: 2010-09-06 o 09:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#3621 |
Zakorzenienie
|
nie mam pojecia co to
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3622 |
Zakorzenienie
|
frania - ja mam taki pasek bo Anastazja w woku potrafi rozrzucac smoczka i pozniej szukam...a tak wiem gdzie jest
![]() ania - moja tez miala takie kroski na pupie, nie wiem czy od pieluch takich ktore dostalam, czy od tego ze kupe miala troszke w pampersie, wkazym razie smarowalam SUDOKREMEM i opsypalam maka ziemniaczana i na drugi dzien nie bylo sladu.
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-09-06 o 09:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#3623 |
Zakorzenienie
|
witam
aniaa biedny Misio, obyscie szybko sie dostali do lekarza ![]() ![]() ![]() frania, glooria super zakupy ![]() Siala marudz do woli kochana ![]() ![]() basienka ciesze sie ze nocka dobra ![]() a ja uwielbiam godzine 10 ![]() ![]()
#3624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() chyba pojde z nim do dermatologa bo pediatra znow stwierdzi ze to skaza i da mnleko inne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba zrobie sobie kawke ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3626 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a tak poza tym to witajcie Mamusie ![]() Nie mam sił ostatnio i czasu żeby czytać ![]() ![]() Dzis noc odpukac ok ![]() ![]() a tak po za tym to kurde znowu zaczęłam plamic po 5 dniach od tamtego plamienia, jak pyłam tydzień temu u gin to jak na złość w ten dzień już było wszystko ok aż do dziś. Więc gin powiedziała że w tedy to mogła być miesiączka ale teraz znowu to samo po 5 dniach znowu @?? nie wiem co tam ze mną :/ Jak będę miała jeszcze chwilkę to podczytam was ![]() ![]() Buziaki słodkie dla wszystkich maluszków ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- O i nie zdążyłam ![]() ![]()
![]() |
#3627 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
próbowałam zarejestrować do neurologa na skierowanie, na ten rok nie ma miejsc, fajna ta nasza służba zdrowia no i nie mamy skazy białkowej, poliki się "wygoiły"; ja wczoraj nie wytrzymałam i piłam kawe z mlekiem, jadłam serek i kaszkę i jest dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3628 |
Zakorzenienie
|
ola
super ze to nie skaza, a z lekarzami w drugiej polowie roku to ciezko eleo ksiezniczka ![]() karolcia wiem ze jest 11 ![]() ![]()
#3629 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() do lozeczka Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3630 |
Zadomowienie
|
Hej,
u nas mały rośnie ![]() Jak było cieplej to spał pod pieluszką albo kocykiem, potem wyjęłam mu taką cieniutką kołderkę (od siostry z włoch) - to w zasadzie grubość kocyka ma tylko że dużo większe i można całe łóżeczko przykryć a teraz Go kładę w rożku i dopiero przykrywam tą kołderką, bo w mieszkaniu zimno. Mimo, że nie przepadam za rożkami, to jednak teraz tak zimno, że Go owijam w rożek nawet w ciągu dnia. Mój mały na cycu ale też ładnie śpi ale tylko dzięki temu, że Go karmię w nocy na leżąco i wtedy On zasypia przy cycku a ja Go przekładam do łóżeczka (jak się uda, bo czasem się nei udaje). Małemu rzadko się odbija, w nocy nawet nie próbuję tylko kładę Go na boczku. Jego jak się ruszy jak zaśnie, to już trzeba Go lulać na rączkach, bo On nie usypia jak się Go odłoży do łóżeczka. Wogóle ostatnio strasznie się pręży przy jedzeniu, ciągnie mi brodawkę na wszystkie strony, trochę się pręży, rusza główką ale mimo wszystko nadal się nachalnie rzuca na cyca, więc to na pewno neei kwestia mleka. Mam szybki wypływ pokarmu, bo mleko tryska pod ciśnieniem, aż Mały się czasem krztusi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.