Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-06, 10:46   #3961
De28
Wtajemniczenie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
sluze pomoca
Jest to naprawde skuteczne?

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 10:46   #3962
mallinka
Zadomowienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Edzia najlepsze życzenia z okazji rocznicy!!! zdrowego dzidizusia Wam życzę i dużo radości w nadchodzących miesiącach!
Mam nadzieję że już dobrze się czujesz to się urządziłaś...

Taka rozbita dziś jestem i też na raty odpisuje...

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
co do rozstępów to smaruję się bardzo sporadycznie, więc kilka dni temu oglądałam się dokładnie (w miarę możliwości) i nie widzę na razie żadnych rozstępów a brzuch mi wywaliło, biodra poszerzyło, wiec rozstępy miałyby rację bytu. Natomiast mam cellulit

Mallinka, ja ostatnio tez miewam sporo zaparć i nie wiem już od czego, też w przypływie rozpaczy wypiłam kawę i pomogło no ale to takie doraźne rozwiązanie.
Aliszcze a u Ciebie też ostatnio tak brzuch wybił i kg podskoczyły-u mnie w ciągu tygodnia 1,5kg mam nadzieję że wszystko przez te zaległości w jelitach

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 10:47   #3963
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
No,ale jest cennik PP i nie moge chciec wiecej

szlag mnie trafia jak sprzedawcy zawyzaja koszty przesylki - place 8 zl , a znaczki za 3,75
Nie wiem dlaczego chca tyle za przesylke,ale pytalam u 10 roznych i chcieli od 80 do 120 zl za przesylke. To podziekowalam.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 10:48   #3964
_paulinka2
Wtajemniczenie

dziewczyny a podkłady czy tam też podpaski jakie kupiłyście do szpiatala ?

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 10:48   #3965
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Aliszcze a u Ciebie też ostatnio tak brzuch wybił i kg podskoczyły-u mnie w ciągu tygodnia 1,5kg mam nadzieję że wszystko przez te zaległości w jelitach
co do wagi to nie wiem, bo dawno się nie ważyłam a brzuch wcześniej mi wybiło, teraz mi się wydaję, że tak nie rośnie, albo po prostu się już przyzwyczaiłam do widoku dużego brzucha za to jak się objadłam na weselu, to brzuch miałam idealny na bliźniaki

Edzia, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 10:49   #3966
kretencja
Zakorzenienie

Jesli chodzi o języki, to ja niestety władam tylko angielskim. I uwielbiam go. Zabawne jest to, że przed wyjazdem do Anglii (spędziliśmy tam 9 miesięcy) nie rozumiałam Brytyjczyków, uważałam, że bełkoczą A teraz uwielbiam słuchać brytyjskiego i praktycznie wszystko rozumiem Bardzo dużo mi dał wyjazd pod tym względem - osłuchałam się
Niemieckiego uczyłam się przez 4 lata w podstawówce i... jedyne co z niego wiem, to jakieś pojedyncze słowa A w liceum oprócz angielskiego miałam... łacinę Ale też nic już nie pamiętam, może oprócz paru przysłów - no bo wiadomo - martwy język, to nawet nie ma okazji ćwiczyć.
Mój Brat oprócz angielskiego mówi po portugalsku (był rok na Erasmusie w Portugalii) i bardzo podoba mi się ten język. Może się kiedyś nauczę

Karolina, a mnie mój lekarz - liberalny i wyluzowany w innych kwestiach - akurat na rowerze zabronił jeździć...

Ja z zaparciami na szczęście problemów nie mam (odpukać )

A teraz właśnie wcinam sobie na drugie śniadanie Danio Straciatella - uwielbiam i popijam herbatkę... I, kurde, ciągle mnie ciągnie jakby coś w pachwinie prawej. Jakby ścięgno przeciążone... I do tego komar mnie pochlał w nocy w twarz - mam bąbla na policzku i na czole

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 10:50   #3967
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
ja kupiłam podkłady poporodowe SENI- mialam takie na liście szpitalnej, pakowane po 5 szt, w aptece ok 9 zł. Podpaski Bella- takie wielkie też chyba we wskazaniach były
Stary 2010-09-06, 10:55   #3968
mallinka
Zadomowienie

Irsin to miło że masz wsparcie z mamy strony no i własnie tak mi się wydawalo że jestes u mamy mam nadzieję że szybko się uporacie z tym mieszkaniem no i że jednak się ułoży między Wami

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
mallinka u mnie dobre skutki przynosi zjedzenie jabłka na czczo, może też wypróbuj
jabłka wypróbowałam-od 4 dni jem na czczo i nic no może kiedyś jeden bobek wypadł i śliwki suszone jadłam calymi opakowaniami i nic! mam nadzieję że w sobote gin coś zaradzi...

Aliszcze a pokażesz nam jakieś zdjęcie-jak wyglądałas na tym ślubie...

Stary 2010-09-06, 10:57   #3969
melabn
Wtajemniczenie

podklady ja kupie na probe z hartmana bo fajnie wygladaja chodzi mi o te do gatek nie na lozko
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 10:58   #3970
kretencja
Zakorzenienie

Co do brzuszka, to mnie zaczęło tak konkretnie wywalać koło 19/20tc i od tamtej pory ciągły, wyraźny progres Za to nie wiem, jak z wagą obecnie. W domu nie mam, jak się ważyłam u Rodziców parę dni temu to było 60kg, czyli 11 do przodu, ale tej wadze nie dowierzam tak do końca. Zobaczymy ile pokaże jutro waga u lekarza

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-06, 10:58   #3971
kliwia
Zakorzenienie

paulinka podklady na lozko SENI lub hartman, podpaski poporodowe Bella
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 10:59   #3972
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Irsin to miło że masz wsparcie z mamy strony no i własnie tak mi się wydawalo że jestes u mamy mam nadzieję że szybko się uporacie z tym mieszkaniem no i że jednak się ułoży między Wami

jabłka wypróbowałam-od 4 dni jem na czczo i nic no może kiedyś jeden bobek wypadł i śliwki suszone jadłam calymi opakowaniami i nic! mam nadzieję że w sobote gin coś zaradzi...

Aliszcze a pokażesz nam jakieś zdjęcie-jak wyglądałas na tym ślubie...
zjedz ogory kiszone i popij mlekiem
Stary 2010-09-06, 11:05   #3973
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
No u mnie najgorszy problem to cellulit niestety... Narobiło sie go baaardzo dużo od początku ciązy i z miesiaca na miesiac coraz go wiecej
A co do rozstępów to mialam je juz wczesniej bo odchudzalam sie i powychodzily. Ale co do np. rozstepow na piersiach to pojawiły sie niedawno ale non stop smaruje sie oliwką taką dla kobiet w ciazy i nie widze ze jakies kolejne wychodzily. Ja w ogole jestem załamana bo moje ciało juz nigdy nie bedzie takie jak przed ciążą... Wszedzie widze tylko sadełko, cellulit i rostepy...
Cellulit u mnie też ( buuuu wylazł jakoś 2 miesiące temu, niby nie jest strasznie widoczny, jak stoje i nie napinam mięśni, to nie iwdać, ale jak ścisnę np pośladki to dwie wielkie pomarańcze w kolorze skóry fuj, patrzec na to nie mogę w ogóle, to chyba mam więcej w obwodzie dup**a niż w brzuchu

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Dziekuje za linki ale mieszkam w Niemczech i tu szukam kocykow. Na ebayu znalazlam ale za 30 euro. A mi zalezy na bawelnie. Mam jeden z mikrofibry.

A co do rozstepow. Narazie nie mam. Ale cellulit wodny a jakze sie pojawil. Na udach. Od kilku dni zaczelam cwiczyc troche uda, moze to co pomoze. Tylko mi sie nie bardzo chce. Robie cieplo-zimne prysznice i sie dwa razy dziennie smaruje, nawet olejem winogronowym. Skora jest narazie dosyc ladna, ale uda nie sa juz takie jak kiedys. Pocieszam sie, ze cellulit wodny zniknie po porodzieWiem, ze przede mna najgorszy okres, bo rozstepy wlasnie teraz moga zaczac sie pojawiac. Oby nie.
De - faktycznie ten wodny znika po ciąży?? Podziwiam cię za te naprzemienne prysznice, ja nie jestem w stanie sobie takiego czegoś zapodać. Chciałam cyce sobie tak hartować i ujędrniać, ale jak tylko lekko chłodniejsza woda mi leci, to skacze jak potluczona, nie nawidze zimna !! Choc gorących kąpieli tez sobie nie serwuję, ot takie zwyczajne ciepłe po prostu.

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Mallinka, jak już przyjdą to ułożą szybciutko (już nam w dwóch pokojach położyli w 1,5 godziny), tylko że trzeba trochę poczekać na termin. Bo zamawiamy takich, co współpracują ze sklepem i poprzednio jak mąż dzwonił się umówić, to dali właśnie chyba termin za 10 dni. Może teraz, jak wakacje się skończyły, będzie trochę szybciej
Kretencja - porob potem zdjęcia, jak tam wam mieszkanko ślicznie wychodzi. Mi się włącza ostatnio syndrom wicia gniazda i kupowałabym wszystko do domku, to znaczy dośc rozsądnie, bo sama do szpitala nie mam rzeczy i Mlody tez nie do końca ma w czym biegać, ale chętnie pooglądam

Cytat:
hah to tak jak ja. Bardzooooooooooo nie lubię tego języka. i niedawno miałam możliwość wyjechania do niemczech, ale tak bardzo mnie przerażał ten język ale to może być spowodowane moją nauczycielką z liceum. poprostu nie umiała go nauczyć i się strasznie nudziłam na jej lekcjach i do tej pory nie umiem nic powiedzieć. za ta angielski kocham
Paulinka, De a ja tak tęsknię za niemieckim... i za Niemcami również :0 Spędzałam tam przez 5 lat studiów każde 3 miesięczne wakacje, mieszkałam u koleżanki i tam pracowałam również to był najwspanialszy dla mnie czas. No i żal mi, że po 5 latach cięzkiej pracy, teraz nie moge tego wykorzystać, a do szkoły nie pójde uczyć, bo to nie dla mnie, przysięgłego nie zrobie bo mnie nie stac na studia, które kosztuja ponad 8 tyś, na semestr, a semestrów jest 4 ;/ czekam, ąz los sie do mnie usmiechnie i da mi jakąś szansę w ogóle to mi się marzy wyjechać do Dojczlandu

Cytat:
Paulinka - ja nie mam nic do szpitala, NIC KOMPLETNIE!!
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 11:06   #3974
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
zjedz ogory kiszone i popij mlekiem
to chyba bym nie zdążyła do łazienki dobiec...boję się takiego zestawu

Stary 2010-09-06, 11:09   #3975
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
to chyba bym nie zdążyła do łazienki dobiec...boję się takiego zestawu
to zjedz w łazience
Stary 2010-09-06, 11:10   #3976
kretencja
Zakorzenienie

Porobię zdjęcia, ale jak już będzie posprzątane. Bo co z tego, że ściany pomalowane i panele położone, jak wszędzie syf i burdel Pył z gładzi dosłownie się wdziera w każdą szczelinkę

Mallinka, no ale chociaż skuteczne by to było A samo mleko Ci nie pomaga? Bo mnie zwykle rusza jak jest jakiś zastój i sobie michę mleka zjem (z chrupkami).

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-06, 11:10   #3977
sereniti
Zakorzenienie

Irsin Twoja mama bardzo mądrze mówi .
jeśli chodzi o rozstępy - ja dziś przez nie spac nie mogłam całą noc prawie . miałam kilka starych białych chyba z początku ciąży na cyckach bo tam wcześniej nie było za wiele - i cycków i rozstępów - ale smaruje już 2 miechy jedwabiem do ciała i brzuchol też i te białe zniknęły. za to jak wczoraj zobaczyłam swój tyłek i uda....wyglądam jak siny tatar !!! one chyba w ciągu jednej nocy wyskoczyły normalnie masakra!!! i do tego bolą!!! ale gadałam z koleżanką mamy która jest dermatologiem i kazała mi jak najszybciej coś działać bo póki są bordowe to jest szansa je zminimalizować. podobno bardzo nie lubią terapii szokowej - ciekawe ja tez nie . w każdym razie mam plan :
- rano po prysznicu wsmarowuję w rozstępy i miejsca gdzie się pewnie jeszcze pojawią olejek który sama robię tzn. 2 łyżki oliwy z oliwek, pół łyżki octu jabłkowego i 2 kapsułki wit E (lepiej kupić syntetyczną, podobno mocniej działa) na to folia spożywcza i na pół godzinki pod kołderkę. Potem szorstką rękawicą wsmarowuję co zostało na skórze - ale praktycznie wszystko ładnie wsiąka - i daję na to jedwab do ciała.
- gdzieś w połowie dnia na same rozstępy daję znów kapsułkę wit E plus balsam z rossmana babydream taki niebieski dla dzieci z wit E - to powolnymi kolistymi ruchami - trzeba ogólnie uważać żeby rozstępów nie rozetrzec w ich poprzek bo to jeszcze bardziej niszczy włókna kolagenowe
- wieczorem - masaż z oliwką tym razem z rossmana seria fur mama (zapach okropny) na ciepłej skórze, na to bawełniane getry i potrzymać jakiś czas w cieple - można w między czasie poczytać Wizaż .
- tuż przed snem znów kapsułka wit E plus balsam Palmers dla kobiet w ciąży - nie mam jeszcze wczoraj zamówiłam na all ale mojej mamie pomógł więc jest nadzieja. na resztę czyli cyce brzuch standardowo jedwab.

Mam nadzieję że jakoś dam radę - naprawdę wyglądam tragicznie o cellulicie nawet nie piszę wyglądam jakbym uprawiała kalafiory na udach

KarolinaB - wreszcie sąsiadki raczyły się odezwać ale stwierdziły że mają w d... że mnie zalały. ciekawe co powiedzą facetowi z ubezpieczalni
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 11:11   #3978
KarolinaB
Raczkowanie

No a ja weekend miałam zakupowy, w sobote bylismy w Ikei i prócz pierdów do mieszkania kupiliśmy materacyk do łóżeczka. Wiem, że żadna nie wspominała o takim zakupie, bo albo GPK albo lateksowe, a my kupilismy z pianki ;/ do teraz trochę sie nim gryze czy dobrze, ale TŻ i mama powiedzieli, żebym sie nie *rała z tym tak bardzo ;/

Wklejam linka
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90150288

i tłumacze sobie, że skoro szwedzkie dzieci moga na tym spać to moje chyba tez i krzywdy mu nie zrobie.. oby..
Stary 2010-09-06, 11:16   #3979
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
to zjedz w łazience
Stary 2010-09-06, 11:19   #3980
mallinka
Zadomowienie

No samo mleko też nie działa chyba zaraz spróbuje z tymi ogórkami...

Sereniti jestem pełna podziwu ja nawet raz dziennie się nie smaruję, ale po twoim opisie chyba zacznę
twoja skóra musi być w niesamowitej kondycji przy takim traktowaniu

Stary 2010-09-06, 11:21   #3981
kretencja
Zakorzenienie

Mallinka, spróbuj i napisz, czy zadziałało

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-06, 11:21   #3982
Aliszcze
Zakorzenienie

Mallinka, ponieważ to ja robiłam fotki, więc nie mam siebie na zdjeciach ale jak dostanę fotki od panny młodej, która czeka na zdjecia od fotografa, to na pewno na którymś będę. Jak będę wyglądać w miarę jak człowiek, to wkleję

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 11:23   #3983
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
No a ja weekend miałam zakupowy, w sobote bylismy w Ikei i prócz pierdów do mieszkania kupiliśmy materacyk do łóżeczka. Wiem, że żadna nie wspominała o takim zakupie, bo albo GPK albo lateksowe, a my kupilismy z pianki ;/ do teraz trochę sie nim gryze czy dobrze, ale TŻ i mama powiedzieli, żebym sie nie *rała z tym tak bardzo ;/

Wklejam linka

i tłumacze sobie, że skoro szwedzkie dzieci moga na tym spać to moje chyba tez i krzywdy mu nie zrobie.. oby..
bez przesady ,moje spalo na piankowym i spi do dzisiaj i nic mu nie jest jak my bylysmy male tez pewnie nie bylo wyboru miedzy materacami i zyjemy
Stary 2010-09-06, 11:23   #3984
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
...Gustawek - gratuluję dobrego USG, a przypomnij w którym jestes tyg? bo ja miałam w zeszłym tygodniu USG, a jestem w 31 tc i mój synek ważył wtedy 1580 gram i lekarz powiedział, że ładnie waży, że całkiem papusmy jest ;/ ...
Dziękuję usg miałam w 31 tc (dokladnie 31+5 dni ale moj gin liczy skończone tygodnie). Mnie też niby nie powiedzial że za malo Mała waży, tylko że trzeba ją jeszcze trochę "podkarmić" ale zmarwilam się trochę tą dysproporcją między "wiekiem" brzuszka (obwód wskazuje na 29 tc) a kości udowej (32 tc).
Edzia wszystkiego naj z okazji rocznicy
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 11:24   #3985
mallinka
Zadomowienie

Ale się ze mną bawicie-mam byc waszym królikiem doswiadczalnym...:brzydal : hahaha...ale mam koleżanki...

Aliszcze to nie cyknelas sobie fotki w domu? mam nadzieje że się doczekamy

dobra ide po te ogórki... bo kawa chyba już nie zadziała....

Stary 2010-09-06, 11:24   #3986
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
bez przesady ,moje spalo na piankowym i spi do dzisiaj i nic mu nie jest jak my bylysmy male tez pewnie nie bylo wyboru miedzy materacami i zyjemy
No moj TŻ i mama tez tak mówią, a żadne z nas wady kręgosłupa nie ma, żadne nie chodziło na gimnastyke korekcyjną, więc chyba będzie ok
Dzięki za odpowiedź
Stary 2010-09-06, 11:28   #3987
Artystka23
Dragonfly

dzien dobry
Ogorki kiszone popite mlekiem?przez tydzien nie wychodzilabym chyba z WC Ale ja ostatnio zaparc nie mam,a jak sie przydarza to sie strasznie mecze,czuje sie taka ciezka i mnie caly brzuch boli

Rozstepy mam tylko na piersiach,ale duzo drobnych,no niestety wylazly mimo ze sie smarowalam,a na brzuchu jak na razie nie ma nic tfu tfu tfu i zeby tak zostalo...ciaze podtrzymuja hormony podobne do tych w tabletkach antykoncepcyjnych.Jak bralam tabletki to wlasnie zrobil mi sie cellulit,a teraz to mam go nawet na lydkach jak urodze to bede masowac sie szorstka gabka,robic peeling kawowy oraz zawijac w folie spozywcza bo w zadne magiczne kosmetyki to ja nie wierze

kootekk,Twoj dzidz na pewno szybciutko przybierze na wadze i bedzie ssal jak smok,dobrze ze w tym trudnym okresie jestes wsrod swoich, za laktacje
Stary 2010-09-06, 11:28   #3988
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:

Wklejam linka

a ja się wcale nie zdziwię jak za 2 lata minie moda na GPK i fizjoterapeuci ogłoszą ze teraz najzdrowsza jest pianka jak już nieraz bywało z innymi akcesoriami np. smoczkami
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 11:29   #3989
kretencja
Zakorzenienie

Karolina, dokładnie, nie dajmy się zwariować
Za naszych czasów rodzice kupowali co było, nie wydziwiali, że materac piankowy nie kokosowy, że smoczek kauczukowy nie silikonowy, że pościel sztuczna nie 100% bawełny Cieszyli się, że w ogóle ten materacyk, smoczek, pościel mają
I wszystko z nami w porządku A nawet jeśli nie do końca... nie demonizujmy Z lekko krzywym kręgosłupem czy wadą zgryzu też da się żyć w najgorszym wypadku (i korygować je). I tak popełnimy mnóstwo błędów wychowując dzieci i jeśli niewłaściwy materac będzie najgorszym z nich, to możemy sobie pogratulować

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-06, 11:34   #3990
Artystka23
Dragonfly

lece sie w dresy przebrac i pakowac segment babki,na sama mysl kicham(alergia na kurz i roztocza),nie piszcie za duzo pliiiss
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości