Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-06, 12:54   #1471
Sparta
Wtajemniczenie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
czyli reklama chwyciła hahaha ... ale wyglądasz bosko więc się nie ma co dziwić

lesia kochana po trudnych chwilach zawsze przychodzą lepsze - tego Wam z całego serca życzę
trzymam kciuki za pracę i udanych wakacji życzę
Dokładnie rekalam jest, hehe ale kurdę denerwowało mnie odpowiadanie na 100 pytań zadawanych jednocześnie przez 5 lasek. Powiedziałam że dam książkę i tyle

Lesiu, idź na 3 fazę, widać tak ma być wyglądasz ślicznie, naprawdę, podobno laki chudną na III fazie. Dasz radę

Sparta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 12:56   #1472
lesia27
Zadomowienie

GG do lesia27

Cytat:
Napisane przez Sparta Pokaż wiadomość

Lesiu, idź na 3 fazę, widać tak ma być wyglądasz ślicznie, naprawdę, podobno laki chudną na III fazie. Dasz radę
wiem ze dam rade ale jak tak wszytsko idzie pod górke to sie odechciewa!!!!
no i ta pogoda!!! przemarzne na kosc w tym zakopanem masakra!
-14,4 kg
będzie: 58kg moze 56kg ... zobaczę w "praniu"

"8 sesja" na VACU aktiv
"pierwsze kręcenia Hula Hop Anion"
lesia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 13:00   #1473
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sweeney Pokaż wiadomość
Chyba mnie dopadła jesienna depresja Ja w ogóle mam skłonność do takich stanów eeh. Czeka mnie parę stresujących momentów, ale to wam się wyżalę kiedy indziej bo na razie nie chce o tym myśleć

Jeszcze, żeby mi sie humor czasem nie poprawił to mi akumulator w autku padł, elektryka też coś szwankuje eh nie lubię takich nieplanowanych wydatków

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Dziś na uczelni byłam oblewana komplementami na temat mojej figury i teraz wszystkie chcą iść na Dukana hehehe
jestes Skarbunku
Aleksandra_M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 13:01   #1474
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wiewiorka07 Pokaż wiadomość
oj tak! tak mi dobrze tak mi rób Od razu powróciłam do pionu obiecuję być grzeczna!!!
No nie kolejna masochistka hahahaha
Cytat:
Napisane przez Aleksandra_M Pokaż wiadomość

pieknosci moja, Zono cudowna, witaj!! tesknilam caly łikend za Toba!!!

Moja piękna wierna żonka Wierna i stęskniona TO jest PRAWDZIWA ŻONA!!!!

Cytat:
Hej dziewczyny.
Nic nie pisze od paru dnie bo ciagle mam doła eeh. Waga masakryczna i w ogóle ze wszystkimi dziedzinami życia mam "pod górę".
Odezwałam sie tylko żebyście o mnie nie zapomniały
nie płacz nie płacz kupie ci chehłacz I pamiętamy o tobie pamiętaaaamy
Cytat:
Napisane przez mamawmw Pokaż wiadomość
dziekuje kochane za slowa pocieszenia
siadam zaraz na rowerek

milego dnia
a gdzie jedziesz?? hahaha zajżyj na kawe jak koło Kielc będziesz jechała hahahaha
Cytat:
o widzisz... z tymi dziedzinami zycia to tak jak u mnie siedze w pracy i ryczec mi sie chce...
pamietamy o Tobie, pamietamy co sie dzieje? chcesz sie wygadac? pozalic? moze ciut lepiej Ci sie zrobi
eeeee no żono moja serce moje nie no weź no nie płacz bo nie stać mnie na drugi hehłacz hahahahaha

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 13:08   #1475
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:

Olcia a u Ciebie co się dzieje ?
jestem na stazu, mam 765zl na reke, niance place 660zl. bo tu o zlobek podanie trzeba skladac zaraz po urodzeniu dziecka... a ja zlozylam i moje akurat zgiinelo!!! moj TŻ nie dostal pieniedzy za ostatnie zlecenie a ze bylo na czarno to nie moze isc do sadu. od tygodnia siedzi w domu.. do konca miesiaca jakos wyzyjemy, ale w pazdzierniku to ja nie wiem z czego zaplace mieszkanie, jedzenie itp... staz mam do 18.10 i chyba bede musiala wyprowadzic sie do domu rodzinnego do Słupska. bo tesciowa (mieszka 100km stad), ktora ma dom (maly bo maly, ale dom) nas nie moze przyjac bo tesciu nie chce mnie!! bo nigdy nie dam sobie w kasze dmuchac jak sie duren napije i w dyskusje wchodzi
moj TŻ do Słupska nie chce, bo nie lubi mojej babci (ma 80lat i czasami pierniczy bzdury, ale dziecko do zlobka dalaby rade zaprowadzic, obiad ugotuje, mieszkanie sprzata itp)
no wiec widzicie ze wszystko jest do dupy.....

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
Napisane przez lesia27 Pokaż wiadomość
czesc Kochane to jaaaaa o ile jeszcze ktos mnie tu pamieta
hmm? czytalam Was caly czas ale jakos brak mojego entuzjazmu do tego zeby cos Wam Szrajbnąc...
u mnie?? hmm? jest TOTALNA MASAKRA!odwolalam termin slubu... bo wyniknęły inne wazniejsze sprawy do uregulowania... nie nie!!!! nie zerwalam zareczyn ani nie rozstalam sie z Lubym nic z tych rzeczy.... musimy najpierw zalatwic rzeczy wazne co by potem bylo nam lzej.... co do pracy nadal lipa..... i chyba to jest podstawa do tego ze chodze podku!$@#$ po domu, ciagle rycze i mam dosc wszystkiego.....a co najgorsza.... pobolewaja mnie plecy i mam przeczucie ze to sa nerki ale przeciez pije 1,5 l wody codziennie i sobie powolutku dukam wiec od czego ten ból? moze to cos na tle nerwowym?????
a no i inna kolejna sprawa....w czwartek jade na 5 dni do Zakopanego... niby sie ciesze ale ,.... jade wylacznie dlatego bo Luby ma urlop<caly rok bidulek przepracowal bez wolnego>on sam nie pojedzie a ja znowu samego go nie puszcze...... Kasiorke dostalam od rodziców ale jak mama mi mowila tata sie wkurzyl ze .. jade sobie w góry - lepiej bym roboty poszukala poza tym jakos leci..... przestrzegam zasad dukana ale jestem juz jedna noga na 3 fazie bo..... moja waga 60kg utrzymuje sie juz ponad miesiac!!! i powoli zaczynam sie meczyc ta 2 faza
to chyba tyle
gratki za spadki Wszystkim
o matko!!!! trzymaj sie mocno Kochana, jakos to bedzie
prawda?
Stary 2010-09-06, 13:12   #1476
lesia27
Zadomowienie

GG do lesia27

Cytat:
jestem na stazu, mam 765zl na reke, niance place 660zl. bo tu o zlobek podanie trzeba skladac zaraz po urodzeniu dziecka... a ja zlozylam i moje akurat zgiinelo!!! moj TŻ nie dostal pieniedzy za ostatnie zlecenie a ze bylo na czarno to nie moze isc do sadu. od tygodnia siedzi w domu.. do konca miesiaca jakos wyzyjemy, ale w pazdzierniku to ja nie wiem z czego zaplace mieszkanie, jedzenie itp... staz mam do 18.10 i chyba bede musiala wyprowadzic sie do domu rodzinnego do Słupska. bo tesciowa (mieszka 100km stad), ktora ma dom (maly bo maly, ale dom) nas nie moze przyjac bo tesciu nie chce mnie!! bo nigdy nie dam sobie w kasze dmuchac jak sie duren napije i w dyskusje wchodzi
moj TŻ do Słupska nie chce, bo nie lubi mojej babci (ma 80lat i czasami pierniczy bzdury, ale dziecko do zlobka dalaby rade zaprowadzic, obiad ugotuje, mieszkanie sprzata itp)
no wiec widzicie ze wszystko jest do dupy.....

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

o matko!!!! trzymaj sie mocno Kochana, jakos to bedzie
prawda?
widze ze u Ciebie tez całkiem ciekawie
nie wiem co to sie dzieje.... ze z ta praca tak cięzko... facet to jeszcze facet cos znajdzie ale dla baby NIE MA NIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !
POWODZENIA! mam nadzieje ze dobre dni nadejda
-14,4 kg

"8 sesja" na VACU aktiv
Stary 2010-09-06, 13:14   #1477
Aleksandra_M
Zadomowienie

widze, ze dzisiaj mamy jakis deprechowy dzien żalów...?
Stary 2010-09-06, 13:15   #1478
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczyny.
Nic nie pisze od paru dnie bo ciagle mam doła eeh. Waga masakryczna i w ogóle ze wszystkimi dziedzinami życia mam "pod górę".
Cytat:
Chyba mnie dopadła jesienna depresja Ja w ogóle mam skłonność do takich stanów eeh. Czeka mnie parę stresujących momentów, ale to wam się wyżalę kiedy indziej bo na razie nie chce o tym myśleć
Jeszcze, żeby mi sie humor czasem nie poprawił to mi akumulator w autku padł, elektryka też coś szwankuje eh nie lubię takich nieplanowanych wydatków
Zapomnieć to my Cię nie zapomnimy zbyt szybko, kochaniutka.
Depresjom wszelakim mówimy stanowcze NIE! Mam nadzieję, że masz jakieś swoje cudowne sposoby na poprawę lalamido...? No bo szkoda by było marnować czasu na umartwianie się po próżnicy. Głowa do góry, będzie lepiej, siostro

A z akumulatorem to nieładny numer, oj, nieładny... Wymienić dziada!

Cytat:
o widzisz... z tymi dziedzinami zycia to tak jak u mnie siedze w pracy i ryczec mi sie chce...
pamietamy o Tobie, pamietamy co sie dzieje? chcesz sie wygadac? pozalic? moze ciut lepiej Ci sie zrobi
A Ty co ryczysz, łajzo ty moja... Co Ci tam robią złego? Złe języki, ludzkie pomówienia jakieś??? Jak ja tam zaraz wpadnę zaraz porządek będzie

Cytat:
Napisane przez joanasz Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki ichlopczyki
Wracam do Was po wakacjach och jakże grzesznych (no ale wiedzialam ze co jak co ale smazonej rybki prosto z morza to ja soie nie odmowie ),dlugo nie zagoscilam na III , wracam, skruszona i z wynikiem dodatnim
Jak dobrze byc w domu i wrocic do diety
No i hejka, siostro grzeszna...
Moja III też sie w czasie odsunęła o parę tygodni, bo nagrzeszyłam
Ale zęby zacisnęłam i już grzeszyc nie bedę jakem J....wska i już niedługutko na III pójdę sobie, obiecywam!

Cytat:
Witam Was kochane, i gratuluję wszystkim spadków
Dziś na uczelni byłam oblewana komplementami na temat mojej figury i teraz wszystkie chcą iść na Dukana hehehe
Taaaaak, ja też już książeczki przesyłałam moim koleżankom w pracy. Szczególną radoche mi to sprawiło w przypadkach bardziej sceptycznych "życzliwych" koleżanek, które nie wróżyły mi sukcesu na wstępie
A po miesiącu poprosiły o książeczkę
Jednym słowem, moda się rozchodzi w tempie błyskawicznym.

LESIA!!!! Żyjesz! To naprawdę dobra wiadomość. Nie łam się, rób swoje, jedź w góry i baw się dobrze. To, że nie masz pracy nie oznacza, że masz się już zawsze umartwiać do końca zycia. Wrócisz to powrócisz tez do szukania. Tata pogada i przestanie, a Ty potrzebujesz oderwać sie od rzeczywistości na chwilę. Następna okazja byc może za rok dopiero...
CO do III to idź na nią po prostu i nie marnuj czasu, skoro już spadków nie ma. Potem jeszcze możesz wrócić na II żeby dokończyć dzieła.
Trzymaj się i uśmiechaj się. No i nie ukrywaj się tylko z nami pogadaj czasem
Agnese69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 13:16   #1479
wiewiorka07
Raczkowanie

Lokalizacja: sercem w Dalmacji :) a ciałkiem gdzie Hitler i Stalin zrobili co swoje...

Sparta, Emilia 25 i Moose1979 dopiero zobaczyłam wasze fotki

po prostu REWELACJA!!!!! aż się zmotywowałam
klask i:kla ski:k laski:: oklaski:klaski :klas ki:kl aski: klaski:

moje Motto: jestem piękna, zgrabna, mądra, zaje***ta i mogę w życiu wszystko!!!!

czas w to uwierzyć

Edytowane przez wiewiorka07
Czas edycji: 2010-09-06 o 13:17
wiewiorka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 13:16   #1480
makkapakka
Rozeznanie

Cytat:
widze, ze dzisiaj mamy jakis deprechowy dzien żalów...?
oj tak
byłam w pracy i wróciłam wkurzona. (koleżanka z pracy mocno schudła. nigdy nie należała do jakiś grubych. normalna raczej)

przyznaję wszem i wobec, że jestem zazdrosną wiedźmą.

makkapakka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 13:20   #1481
Anita86
Przyczajenie

Witam Was drogie wizażanki.

Piszę tu, bo muszę się Was poradzić. Jestem załamana.. Przestudiowałam dokładnie książki Dukana, kilka forum i stron na temat diety. Mój mężczyzna schudł na niej 7 kg. Więc i ja postanowiłam spróbować. Moja dieta trwała 7 dni (faza I uderzeniowa). I... jedno wielkie NIC. Nie schudłam ani grama. Nie wiem dlaczego? Stosowałam wszystkie wskazówki, jadłam tylko wyznaczone produkty, piłam dużo wody i BRAK EFEKTÓW. Poza bardzo nieprzyjemną i nieoczekiwaną w tym momencie kobiecą dolegliwością już pod koniec diety (ale już nie jedna dziewczyna mówiła mi że dieta Dukana tak działa na niektóre kobiety). Może to przez tabletki anty... nie wiem sama co mam o tym myśleć. Jest mi tylko przykro, że tydzień diety poszedł na marne. Wam życzę wytrwałości i jak najlepszych efektów.
Stary 2010-09-06, 13:24   #1482
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
widze ze u Ciebie tez całkiem ciekawie
nie wiem co to sie dzieje.... ze z ta praca tak cięzko... facet to jeszcze facet cos znajdzie ale dla baby NIE MA NIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !
POWODZENIA! mam nadzieje ze dobre dni nadejda
a no... jakbysmy mieszkali u rodzicow czy tesciow to zawsze 1000zl miesiecznie zostaje w kieszeni bo nie ma oplat, no co najwyzej sie czlowiek do rachunkow dorzuci....
facetowi tez latwiej, bo fizycznie silniejszy (przynajmniej moj ode mnie), pojdzie towar po nocach w markecie rozkladac i zawsze dorobi pare groszy...

ja juz sie normalnie w chwilach zwatpienia smieje ze po to skonczylam studia zeby wyladowac na kasie w biedronce
nie pozwole sprzedac naszej Czarnuli, po to zeby ja przejesc!!!!
(Czarnula to czlonek nasej rodziny, Audi A4 Avant w kolorze black)

dzieki ze moge sie wam wyzalic, bo tak serio to oprocz Was nie mam nikogo
Stary 2010-09-06, 13:25   #1483
lesia27
Zadomowienie

GG do lesia27

Cytat:
Napisane przez Agnese69 Pokaż wiadomość
[I][COLOR=indigo]

LESIA!!!! Żyjesz! To naprawdę dobra wiadomość. Nie łam się, rób swoje, jedź w góry i baw się dobrze. To, że nie masz pracy nie oznacza, że masz się już zawsze umartwiać do końca zycia. Wrócisz to powrócisz tez do szukania. Tata pogada i przestanie, a Ty potrzebujesz oderwać sie od rzeczywistości na chwilę. Następna okazja byc może za rok dopiero...
CO do III to idź na nią po prostu i nie marnuj czasu, skoro już spadków nie ma. Potem jeszcze możesz wrócić na II żeby dokończyć dzieła.
Trzymaj się i uśmiechaj się. No i nie ukrywaj się tylko z nami pogadaj czasem
zyje zyjei jakos sie trzymam, a to dzieki mojemu Lubemu, gdyby nie on obwinęłabym sie kocem i przelezala cale dnie przed Tv ale jest ON i jest super
dzieki za miłe słowa buziak
-14,4 kg

"8 sesja" na VACU aktiv
Stary 2010-09-06, 13:29   #1484
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
a no... jakbysmy mieszkali u rodzicow czy tesciow to zawsze 1000zl miesiecznie zostaje w kieszeni bo nie ma oplat, no co najwyzej sie czlowiek do rachunkow dorzuci....
facetowi tez latwiej, bo fizycznie silniejszy (przynajmniej moj ode mnie), pojdzie towar po nocach w markecie rozkladac i zawsze dorobi pare groszy...

ja juz sie normalnie w chwilach zwatpienia smieje ze po to skonczylam studia zeby wyladowac na kasie w biedronce

Ej no dziełchy nie łamać się no Ciocia Lusia tysz ma baaaardzo kiepską sytuację finansową w tej chwili.... ma tyyyle długów kredytów pierdół a kasy coraz mniej jakby... mnie to zabiła moja sytuacja psychicznie ale trzeba uczy do góry czymać i i nie łamać się bo kiedyś musi nadejść to lepsze jutro ;D ja wam to gadam JA będzie gitara

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 13:32   #1485
wiewiorka07
Raczkowanie

Lokalizacja: sercem w Dalmacji :) a ciałkiem gdzie Hitler i Stalin zrobili co swoje...

Cytat:

Olu a myślałąś o jakimś swoim małym biznesie? ja powoli do tego dojrzewam, bo już nie mam siły do tych rozmów, obietnic i olewania, a praca na kasie albo na telu to nie dla mnie....

dla nas mam powracających do pracy są fajne dofinansowania... może coś z tego byś wyciągnęła...

moje Motto: jestem piękna, zgrabna, mądra, zaje***ta i mogę w życiu wszystko!!!!

czas w to uwierzyć
Stary 2010-09-06, 13:33   #1486
Gabi3ek
Raczkowanie

Hej maleduję się w popołudniowej porze Mam za swoje 3 dni jedzenia dukana i grzeszenia spowodowane zostało wzrostem: +0,6 kg….. No to mam za swoje, dzisiaj były już 2 winogronka i oblizany nóż po krojeniu torta (który został po urodzinach a kroiłam dla rodziców i chłopaka po kawałku ja zadowoliłam się ciupką czekolady z noża) wiem jestem okropna, tu się mam odchudzać, ale przez te moje urodziny kompletnie straciłam motywację chlip chlip trezba zebrać silną wole i jakoś ją pozytywnie wykorzystać. Kieszonki z piersi z kurczaka z ogórkiem kiszonym w piekarniku czekają na mnie już za godzinke będzie obiadek buziaki i do usłyszenia później.
Gabi3ek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 13:51   #1487
CzarnaKropka
Raczkowanie

Cześć Kobietki!

Cytat:
Napisane przez sylwia_o3 Pokaż wiadomość
Witam Wszystkie dukające Panie (i Jednego Pana ) wieczorową porą.
Gratuluję wszystkich spadziorów

Dziękuję Kropeczko za przywitanie.. I już Ci szybciutko streszczam o co chodzi w SB ogólnie jest podzielona na trzy fazy. w 1F, która trwa dwa tygodnie, je się warzywa(z wyjątkiem ziemniaków, buraków, marchewki, kukurydzy) chude mięso, chudy nabiał, owoce morza,odtłuszczone sery żółte, orzechy i nasiona w ograniczonej ilości i można używać olei jednonienasyconych tj. oliwa z oliwek. Chudnie się szybko 3do 6 kilo w 1F (ja schudłam 7 ). Druga Faza chudnie się wolniej 0,5-1 kg na tydzień.. dodaje się owoce, oczywiście te najmniej słodkie, dieta opiera się na indeksie glikiemicznym wiec w obydwu tych fazach rezygnuje się z makaronu, wszelkiego pieczywa, kasz.. ale nawet na 2F można popłynąć, dozwolona jest gorzka czekolada z resztą z orzechami też można zaszaleć za bardzo.. 2F trwa, aż uzyska się docelową wagę.. dopiero w 3F ,trwa do końca życia, dodaje się powolutku pełnoziarniste pieczywo i makaron, kasze, słodkie ziemniaki(bataty).. Tylko trzeba bardzo uważać i kontrolować wtedy wagę, bo być może nawet jedna kromka chleba codziennie może spowodować wzrost wagi i wtedy znowu trzeba ograniczyć np do 3 razy w tygodniu. ogólnie dieta jest fajna, ale trzeba mieć duuuużo samozaparcia. Raz schudłam na niej spektakularnie.. Efekt jo jo wystąpił bo nie utrwaliłam swojej wagi. Próbowałam jeszcze kilka razy, ale bez większych skutków.. Za dużo rzeczy do wyboru z dozwolonej listy, a jednocześnie za wiele zakazów.. A z Dukasiem wierze, że mi się uda.. Ma jasno wytyczone granice.. ale nie pozbawia nas np. pieczywa i słodkości.. Nawet Dukanowy chlebek to jakaś alternatywa.. Ale to nie to, żebym pisała o SB, że to jest zła dieta i jej nie polecam.. Po prostu moja miłość do niej się już wypaliła
O rzesz.. miało być szybciutko, a znowu nastukałam, że ho ho..
dziękuję Ci za zaspokojenie mojej ciekawości Pytałam o SB, bo tak się zastanawiałam czy wybrać Dukana czy SB...ale jednak zdecydowałam się na 1 opcję I teraz będę bacznie obserwować z zainteresowaniem Twoje zmagania an Dukanie, bo ciekawi mnie na której diecie lepiej się chudnie

Cytat:

kurdupel jestem
ja też! Ale podobno małe jest piękne (tylko z taką wagą to mi do "małej" brakuje trochę hihi)

(;tysia znikasz na tydzień mówisz....ale na pewno będziesz się dobrze bawić, tego Ci życzę! W końcu gość w dom, Bóg w dom hehe Za tydzień czekamy na relację

Cytat:
Hej dziewczyny.
"...zawsze po burzy musi wyjść słońce"

lesia27 ja Ciebie pamiętam
Lipa z odwołaniem ślubu...ale wszystko się ułoży, zobaczysz...tak to jest, że jak się wali to wszystko...nieszczęścia chodzą parami...ale w końcu zła passa mija i wszystko zaczyna powracać na właściwe tory Wypocznij sobie w górach...świeże, górskie powietrze dobrze Ci zrobi

A na koniec: gratki za spadki
CzarnaKropka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 13:53   #1488
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
Ej no dziełchy nie łamać się no Ciocia Lusia tysz ma baaaardzo kiepską sytuację finansową w tej chwili.... ma tyyyle długów kredytów pierdół a kasy coraz mniej jakby... mnie to zabiła moja sytuacja psychicznie ale trzeba uczy do góry czymać i i nie łamać się bo kiedyś musi nadejść to lepsze jutro ;D ja wam to gadam JA będzie gitara
Kochana dzieki
Stary 2010-09-06, 13:54   #1489
Agnese69
Zadomowienie

Alex! Olcia, kochana. No dupa jest, faktycznie... Wygląda sprawa niefajnie. Ale nie wierzę żeby nie przyszło rozwiązanie jakieś... No musi być. Inaczej być nie może... Trzymam kciuki za Was, niech Wam się wszystko układa jak najlepiej...
Pewnie, że łatwiej byłoby u rodziców finansowo. Tyle że łatwiej tez o konflikty... Tu trzeba dużo ostrożności i spokoju...
Ola, na pewno będzie lepiej... Pamiętam siebie i swoje jazdy finansowe. Teraz zresztą tez nie lepiej, bo mam wielki kredyt na głowie za dom do końca życia go będę płacić... Wczoraj wzięłam sięza zaległe rachunki i popłaciłam je po połowie, bo zwyczajnie nie mam kasy na całe. Może mi prądu nie wyłączą, jeśli przesłałam im częściową wpłatę... Generalnieb żyje się ciężko nam, Polakom przeciętnym. Całe zycie się trzeba gimnastykować finansowo.
Raz jest lepiej, raz gorzej, ale trzeba zyć dalej, nie? SIąść i płakać niewskazane...
Usmiechnij sie, dziecino. Masz fajnego chłopa i cudowne dziecko. Inne rzeczy się ułożą...

Cytat:
Napisane przez makkapakka Pokaż wiadomość
oj tak
byłam w pracy i wróciłam wkurzona. (koleżanka z pracy mocno schudła. nigdy nie należała do jakiś grubych. normalna raczej)

przyznaję wszem i wobec, że jestem zazdrosną wiedźmą.
Oj, nieładnie... Zazdrośniczka...
Spoko, Ty też chudniesz. W końcu po to tu jesteś, tak? Jeszcze chwileczka, jeszcze momencik i też będziesz piękna, szczupła i zgrabna, albo bardziej nawet niz ona

Cytat:
zyje zyjei jakos sie trzymam, a to dzieki mojemu Lubemu, gdyby nie on obwinęłabym sie kocem i przelezala cale dnie przed Tv ale jest ON i jest super
dzieki za miłe słowa buziak
Fajnie więc, że go masz...

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
AAAAAMEEEEENNNNNN!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!

Cytat:
Olu a myślałąś o jakimś swoim małym biznesie? ja powoli do tego dojrzewam, bo już nie mam siły do tych rozmów, obietnic i olewania, a praca na kasie albo na telu to nie dla mnie....

dla nas mam powracających do pracy są fajne dofinansowania... może coś z tego byś wyciągnęła...
O, a może... To też jest myśl warta zastanowienia... Taka babka z jajami jak Olka... Może dałaby radę...
Agnese69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 13:59   #1490
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
mysle i mysle, a jak juz cos wymysle to sie okazuje ze takie cos juz jest... a jak cos malo popularnego mi przyjdzie do glowy to sie boje bo ja tchorz z natury jestem... i pod takie dofinansowanie nie mam wkladu ani zabezpieczenia...
ale dziekuje

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Alex! Olcia, kochana. No dupa jest, faktycznie... Wygląda sprawa niefajnie. Ale nie wierzę żeby nie przyszło rozwiązanie jakieś... No musi być. Inaczej być nie może... Trzymam kciuki za Was, niech Wam się wszystko układa jak najlepiej...
Pewnie, że łatwiej byłoby u rodziców finansowo. Tyle że łatwiej tez o konflikty... Tu trzeba dużo ostrożności i spokoju...
Ola, na pewno będzie lepiej... Pamiętam siebie i swoje jazdy finansowe. Teraz zresztą tez nie lepiej, bo mam wielki kredyt na głowie za dom do końca życia go będę płacić... Wczoraj wzięłam sięza zaległe rachunki i popłaciłam je po połowie, bo zwyczajnie nie mam kasy na całe. Może mi prądu nie wyłączą, jeśli przesłałam im częściową wpłatę... Generalnieb żyje się ciężko nam, Polakom przeciętnym. Całe zycie się trzeba gimnastykować finansowo.
Raz jest lepiej, raz gorzej, ale trzeba zyć dalej, nie? SIąść i płakać niewskazane...
Usmiechnij sie, dziecino. Masz fajnego chłopa i cudowne dziecko. Inne rzeczy się ułożą...

O, a może... To też jest myśl warta zastanowienia... Taka babka z jajami jak Olka... Może dałaby radę...
dziekuje nawet nie wyobrazasz sobie ile dla mnie znacza wasze cieple slowa
wlasnie w domu rodzinnym to pol biedy bo babcia tylko i brat (16lat), mama w Niemczech, ojciech w Gdansku, ojczym kopniety w dupe gdzies po swiecie fruwa ham jeden zbolaly!!!
a u tesciow to co chwile bym sie wkur...a na cos...
pisalam z mamuska moja paskuda na gg chwileczke (tak wiem ze jestem w pracy ) i powiedziala ok na moj pomysl wazy 58kg! schudla od diety co sie "ciezka praca" nazywa... a ja siedze przy biurku jak gamon i dukam.... dukammmmm..
jaja to moze i ja mam wszedzie oprocz biznesu to sie potrafie wyklocic, ale jesli chodzi o to, to sierota ze mnie niemilosierna...

Edytowane przez Aleksandra_M
Czas edycji: 2010-09-06 o 14:01
Stary 2010-09-06, 14:04   #1491
Emilia 25
404 Not Found

BARDZO DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA GRATULACJE, BRAWA, MIŁE SŁOWA I ŻYCZENIA SZCZĘŚCIA Z UKOCHANYM.

Niestety nie jestem w stanie podziękiować każdemu z osobna, ale doceniam, zapamiętam i niniejszym jeszcze raz dziękuję.
Stary 2010-09-06, 14:23   #1492
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
wiem ze dam rade ale jak tak wszytsko idzie pod górke to sie odechciewa!!!!
no i ta pogoda!!! przemarzne na kosc w tym zakopanem masakra!
Byłam w Zakopcu w weekend..weź czapkę, szalki i rękawiczki, ja zamarzałam
Cytat:

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

jestes Skarbunku
Witaj mój bidaczku, usmiechnij się do mnie
Cytat:
Sparta, Emilia 25 i Moose1979 dopiero zobaczyłam wasze fotki

po prostu REWELACJA!!!!! aż się zmotywował
Fękju
Cytat:

Żal się żal, nie ma nic zazłe złoto nasze kochane

Pomocy, potrzebuję przepis na murzynka pliss

Stary 2010-09-06, 14:26   #1493
xal
Zakorzenienie

Ale mnie gardlo boli, coś mnie przewiało chyba i migdały bolą. Musiałam przed pracą iść do apteki po tabletki bez cukru jestem na 5, można max 6 dziennie, ale bez tego to ja śliny nie przełknę
Druga rzecz na gardlo jest znowu na alkoholu ...
Macie jakieś szybkie sposoby na migdałki, ale bezcukrowe?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 14:29   #1494
lesia27
Zadomowienie

GG do lesia27

Cytat:
Byłam w Zakopcu w weekend..weź czapkę, szalki i rękawiczki, ja zamarzałam
juz przyszykowanehehehehe mysle o kurtce zimowej ale schudlo mi sie przeciez w wszystkie wisza na mnie jak na kiju:/ hehehe
-14,4 kg

"8 sesja" na VACU aktiv
Stary 2010-09-06, 14:32   #1495
wiewiorka07
Raczkowanie

Cytat:
mysle i mysle, a jak juz cos wymysle to sie okazuje ze takie cos juz jest... a jak cos malo popularnego mi przyjdzie do glowy to sie boje bo ja tchorz z natury jestem... i pod takie dofinansowanie nie mam wkladu ani zabezpieczenia...
ale dziekuje
to się nie bój bo tu nie potrzebujesz żadnego wkładu, jak nie wyjdzie to po roku zamykasz i dziękuję. co kupiłaś to Twoje a do tego dostajesz kase na utrzymanie :P o innych nie myślę bo sama nie wyczaruję kasy

i Agnese ma racje... dasz rade

czas w to uwierzyć

Edytowane przez wiewiorka07
Czas edycji: 2010-09-06 o 14:35
Stary 2010-09-06, 14:32   #1496
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
juz przyszykowanehehehehe mysle o kurtce zimowej ale schudlo mi sie przeciez w wszystkie wisza na mnie jak na kiju:/ hehehe
Bierz, mówię Ci jest koszmarnie zimno! Tam śnieg ledwo stopniał

Stary 2010-09-06, 14:36   #1497
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Witaj mój bidaczku, usmiechnij się do mnie
Żal się żal, nie ma nic zazłe złoto nasze kochane
Pomocy, potrzebuję przepis na murzynka pliss
tak dobrze?
jesli murzynek ma byc dukanowy to prosze: stad robilam i byl pycha
http://redandpale.blox.pl/2010/04/Murzynek.html

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
to się nie bój bo tu nie potrzebujesz żadnego wkładu, jak nie wyjdzie to po roku zamykasz i dziękuję. co kupiłaś to Twoje a do tego dostajesz kase na utrzymanie :P o innych nie myślę bo sama nie wyczaruję kasy
dzieki. napewno cos bede kombinowac skoro tak sie da
Stary 2010-09-06, 14:41   #1498
songoma
Raczkowanie

buon giorno, siostry me w dukaniu!
powrocilam z wroclawia po dwoch fajnych dniach (tylko lekko zmarznieta:P) ale mam nadzieje ze tyle spacerów ile zażyłam + powrot z dworca w krakowie na mieszkanie z buta bo tramwaje juz nie jezdzily jakos pozytywie wplynie na moje boczki ;P
w czasie wyjazdu grzeczni dukalam, mialam cale swoje zarelko - pozwolilam sobie na troche wiecej otrąb (nie spotkalo sie to z zadna katastrofa toaletowa ) i skrobie w pampuchach, mam nadzieje ze mnie to nie zgubi znajomi jedli dwa razy obiadki i mialam ochote sie skusic na cos z nimi - wiadomo, dukanowego :d ale ciezko znalezc odpowiednie jedzenie na miescie :{ tak czy siak zdazyl mi sie grzeszek, ale calkiem nieswiadomie =/ podly automat do kawy uraczyl mnie cukrem, chociaz go nie chcialam T__T ale byla obrzydliwie slodka ;D bardzo potrzebowalam kawy wiec wypilam.. a jakie wyrzuty mialam, ze pierwszy raz cukier wciagnelam od poczatku dukania!
no i tym sposobem wrocilam do domu, nie wazylam sie przez weekend i dzis tez nie, bo nie mialam rano czasu.
bylam za to u lekarza, tak jak zapowiedzialam, nie przyznalam sie ze jestem na diecie, ale bez gadania od reki dala mi skierowanie na morfologie, badania watroby i nerek, cukru i cholesterolu, wiec jutro popoludniu bede wiedziec w jakim stanie zdrowia obecnie sie znajduje po 2 miesiacach Dukana

Cytat:
Skład trzeba sprawdzić tych dziecięcych - może są trochę lepsze niż normalne. Zwykłych parówek w tym kraju nie produkują takich, które możemy jeść - za tłuste, za dużo śmieci typu pazury, dzioby i inne odpadki zwierzęce. Dziecinne należałoby przetestować. Nie wątpię, że któaś z naszych sióstr już to zrobiłą, może zaraz się wypowie.

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Ja kupuję gotowe, ale szukam takiego, gdzie mam napisane, że ma 92 albo nawet 96% mięsa indyczego. Bo są takie, któe mają np. 38%, ileśtam wieprzowego, któego nam nie wolno i "do 30% tłuszczu". Od takiego trzymaj się z daleka
To "moje" to chyba z Indykpolu jest... ALe nie jestem tego pewna na 100%
ja ostatnio patrzylam na parowki dla dzieci - maja wieksza zawartosc miesa, ale sa tez bardziej tluste
a jesli chodzi o mieso - ostatnio przejelam sie ta zawartoscia procentowa i zaplacilam wiecej za tacke miesa z MORLIN (93% indyka czy cos takiego) - moj boze, alez to bylo ohydne. zrobilam kotleciki jak zwykle, do pieca na teflonowej brytfance i najpierw cos z nich wyplynelo =| a w efekcie kotlety smakowaly jak podeszwa i ledwo daly sie zjesc. chyba wiecej nie kupie tego miesa ;< na dodatek znalazlam kawalek papieru (ten ze spodu skrupulatnie zdjelam, wiec nie sadze zeby to byla moja wina =o) w srodku kotleta!!!!!!!! blee

ok! ja a chwile obecna koncze, gratuluje spadkow :3 zycze kolejnych i czekam z utesknieniem na moj
w sumie na tym PW zauwazylam ze ostatnio w ogole nie mam ochoty na warzywa wiec jem je w minimalnych ilosciach.. moze mi to nie zaszkodzi, a nie bede tak przybierala na PW.
a, to ja tez wrzuce zdjecie z 'wakacji' moich dwudniowych

ps. klodka moja i tż na wroclawkim moscie zawieszona, rytual odprawiony, teraz nic, tylko zyc szczesliwie na zawsze !
a klucze oczywiscie wrzucone do odry :3
songoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 14:45   #1499
Sparta
Wtajemniczenie

Dziękuję za przepis, właśnie o to mi chodziło

Stary 2010-09-06, 14:47   #1500
Aleksandra_M
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez songoma Pokaż wiadomość
klodka moja i tż na wroclawkim moscie zawieszona, rytual odprawiony, teraz nic, tylko zyc szczesliwie na zawsze !
a klucze oczywiscie wrzucone do odry :3
no to super ze sie udalo i ze dosc grzeczna bylas
fajnie wygladasz
a o co chodzi z tym mostem? bo ja we Wroclawiu bylam, ale nie wiem o co kaman
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości