Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-06, 11:00   #421
87czarna
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki powoli rosną bo maluszki rodzimy wiosną. Marzec-kwiecień 2011

Jakoś duży było straconych fasolek w tym wątku

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 11:05   #422
subtelle
Raczkowanie

Kellys - jak dzisiaj?
Poryczałam się normalnie
za dużo Aniołków tutaj, za dużo.... co się dzieje??? to niesprawiedliwe

BlackRose- trzymam mocno kciuki !

subtelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 11:12   #423
Agattek33
Raczkowanie

Czarna, to formularz E112 albo S2, na porod za granica, bede sie o to starac. MATB1 to zaswiadczenie ktore dostaje sie w 21 tyg ciazy, jest dla pracodawcy i jakby na jego podstawie dostaje sie urlop/zasilek macierzynski. To zaswiadczenie wysyla sie do NHS z listem i oni wydaja E112 (mam nadzieje ze nie beda robili problemu)

Czarna, a teraz pracujesz? Z tego co wiem niepracujacym przysluguje zasilek macierzynski.
Agattek33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 11:25   #424
gosikk_s
Zakorzenienie

To fakt, też mnie uderzyło że tak dużo dziewczyn straciło swoje maleństwa Podczytywałam zawsze inne wątki, już przy poprzedniej ciąży i mam wrażenie że to nie było aż tak częste. Ale może tak mi się tylko wydaje bo teraz jestem osobiście zaangażowana.

Wanilia, śliczny A to kotka czy kocur? Ja przez kilka lat miałam kocicę (fotka w avatarku) po matce persicy. Byłam do niej bardzo przywiązana ale niestety musiałam się z nią pożegnać przed narodzinami Aleksa Nie mamy warunków żeby trzymać dziecko z kotem, zwłaszcza że była agresywna i złośliwa.

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 11:28   #425
wikakika
Rozeznanie

Kellys siedze i rycze jak bóbr i nie moge sie uspokoicTak bardzo mi przykro!!jakbys potzrebowala jakiejkolwiek pomocy, rozmowy to sluze pomoca, w koncu mieszkamy kolo siebie blisko!
Trzymaj sie kobitojestesmy z Toba!!
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 11:52   #426
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
niestety też siedze i podgrzewam się farelką i ciepłą herbatą i już nie mogę się doczekać aż zaczną grzać,

w końcu znalazłam kabel od aparatu i wklejam zdjęcie mojej kluski (11 tydz i 5 dzień) przy okazji pochwale się wam moim drugim szczęściem
Śliczna kluska

Dziękuję Wam za trzymanie kciuków
Na badaniu wyszło ok, foty mam a przeżycia niesamowite Nasz maluszek nie był za bardzo ruchliwy tylko kopał lub się wyginał. Prawdopodobnie dzieczwynka

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 11:56   #427
patrycja_22
Rozeznanie

blackrose wklej fotki dzidziolka

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-06, 11:59   #428
Jok3r
Zadomowienie

Kellys glowa do gory bedzie dobrze. Jesli faktycznie okaze sie, ze fasolka poszla do nieba to tak jak maz Ci powiedzieal bedziecie sie dalej starac i na pewno nastepnym razem bedziesz miala sliczna dziewczynke

Nie wiem kto o co mnie pytal, bo mialam troche do nadrobienia, ale odpowiem na pytania.

Ja mam 170cm, a maz 185cm. Bylismy sporymi bobasami, bo ja urodzilam sie majac 4kg i przy wyjsciu ze szpitala zjechalo mi ledwie 30dkg. Tak wiec spodziewamy sie raczej duzego i szybko rosnacego klopsika

Hurtownia Dzieciece Marzenia ( chyba) w Bedzinie hmm. No wiec z opisu szwagierki to tak. Jak sie jedzie na targ bedzinski i wjezdza na parking tego targu to po drugiej stronie jest osiedle i tam miedzy blokami jest ta hurtownia. Powiedziala, ze na targu na bank pokieruja jakby ktos sie zgubil. No ja jeszcze nie mialam przyjemnosci tam byc, bo czekam na wieksza gotowke, zeby zrobic wszystkie zakupy i az sie boje, bo z opisow to mozna tam pasc z wrazenia takie cuda i taki wybor.

Chyba odpowiedzialam na wszystkie pytania jak nie to prosze o powtorke

No i najwazniejsza sparwa czyli dzisiejsze usg. No wiec trafilam na nie powiem, ze nieprzyjemnego lekarza, bo byl przemily, ale nie chcial powiedziec plci. tz niby tam szukal i niby dziecko nie chcialo sie pokazac, ale na wstepie uprzedzil, ze on woli nie znakowac plci, bo pozniej sa rozczarowania i przyjsc w 20 tyg. Czyli musze czekac na prenatalne za 4 tyg Generalnie z kluska wszystko ok, rosnie jak na drozdzach. Jestem od jutra w 16 tyg i dzidzia ma prawie 10cm i wazy 120g. Tetno 140 i szwagierka stwierdzila, ze to wskazuje na chlopaka, bo niby chlopcy maja wolniejsze tetno, ale zobaczymy. Z miesniakiem niestety tez wszystko ok, cieszy sie "zdrowiem" i skubaniec sie powiekszyl. Tz moj maz kloci sie ze mna, ze ten lekarz po prostu obliczyl go z wiekszym lukiem, bo roznica jest znaczna. Na poczatku miesniak mial 42mm na 40, a teraz ma 60 na 52. No , ale zobaczymy 5 pazdziernika co powie moj gine. W kazdym razie na dzien dzisiejszy wszystko jest ok i nie mam sie czym martwic.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 12:04   #429
mindy
Przyczajenie

Ja jutro idę na usg i zastanawiam się właśnie czy już będzie wiadomo czy to chłopiec czy dziewczynka... zobaczymy czy się maluszek ustawi do zdjęcia ładnie od czego to zależy że czasami lekarz już w 12tyg zobaczy płeć fasolki? od doświadczenia? sprzętu jaki ma? czy jest więcej czynników które na to wpływają??
mindy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 12:06   #430
gosikk_s
Zakorzenienie

Blackrose, gratuluję dziewczynki

Jok3r, szkoda że nie powiedział płci ale najważniejsze że wszystko z kluską ok A mięśniak powinien się potem zacząć zmniejszać, przynajmniej u mnie tak było. Teraz też mam ale jak na razie jest mały (2 tygodnie temu miał 22 mm) i położony na tylnej ścianie więc niby nie zagraża dziecku.

Stary 2010-09-06, 12:06   #431
Lustereczko
Rozeznanie

Cześć mamuśki
Nie wiem czy jeszcze mnie ktoś tu pamięta, bo trochę mnie nie było, bo nie byłam pewna czy mogę z Wami pisać bo dzidzia nie do końca chciała się ujawnić Trzy tygodnie żyłam w niepewności i w końcu dziś się doczekałam usg. Dzidzia pięknie urosła i słyszałam bijące serduszko Dziś mam 9t5d a dzidzia ma 2,2 cm i z usg wychodzi 9 tc, więc 5 dni różnicy, ale nadgoniła dzidzia bo wcześniej było 1,5 tygodnia różnicy bo miałam nieregularne cykle. Mam nadzieję że teraz będzie wszystko ok

KarolinaPW i gosica502 bardzo Wam współczuje i wiem co przeżywacie, ale czas leczy rany, a już niedługo pewnie będziecie się cieszyć następną ciążą

kellys
trzymam kciuki za Twoją dzidzię i jednak mimo wszystko mam nadzieję że lekarze się pomylili
Lustereczko jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-06, 12:11   #432
gosikk_s
Zakorzenienie

Mindy, na pewno zależy od sprzętu ale i od tego jak szybko maluszek się rozwija. Od doświadczenia też. Tyle że na tym etapie to jeszcze przeważnie nie jest na 100%.

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki
Nie wiem czy jeszcze mnie ktoś tu pamięta, bo trochę mnie nie było, bo nie byłam pewna czy mogę z Wami pisać bo dzidzia nie do końca chciała się ujawnić Trzy tygodnie żyłam w niepewności i w końcu dziś się doczekałam usg. Dzidzia pięknie urosła i słyszałam bijące serduszko Dziś mam 9t5d a dzidzia ma 2,2 cm i z usg wychodzi 9 tc, więc 5 dni różnicy, ale nadgoniła dzidzia bo wcześniej było 1,5 tygodnia różnicy bo miałam nieregularne cykle. Mam nadzieję że teraz będzie wszystko ok

KarolinaPW i gosica502 bardzo Wam współczuje i wiem co przeżywacie, ale czas leczy rany, a już niedługo pewnie będziecie się cieszyć następną ciążą

kellys trzymam kciuki za Twoją dzidzię i jednak mimo wszystko mam nadzieję że lekarze się pomylili
Super

Stary 2010-09-06, 12:12   #433
Eirene1987
Zakorzenienie

kellyss strasznie ci współczuję

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
Śliczna kluska

Dziękuję Wam za trzymanie kciuków
Na badaniu wyszło ok, foty mam a przeżycia niesamowite Nasz maluszek nie był za bardzo ruchliwy tylko kopał lub się wyginał. Prawdopodobnie dzieczwynka
super

no a ja dopiero 20 września mam usg i już się doczekać nie mogę jak tak czytam nieraz to forum to się zaczynam dołować potem znów jestem dobrej myśli ale nie wiem jak wytrzymam jeszcze 2 tygodnie. zazdroszczę tym które już są poza tym 13 tygodniem ja jutro zaczynam 10 wiem że to szybko zleci ale... sorki za to że narzekam wiem że mam myśleć pozytywnie ale to chyba te hormony. wczoraj tż chciał się coś poprzytulać a ja się rozpłakałam bo tak mi się nie chciało. ryczałam jak głupia. kochany był bo przytulił mnie i powiedział że mam się wypłakać. a dziś wyjechał znów na tydzień bądź na dwa i znów sama zostałam sorki dziewczyny że tak zamulam ale muszę się wygadać bo mi smutno.

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 12:19   #434
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
no a ja dopiero 20 września mam usg i już się doczekać nie mogę jak tak czytam nieraz to forum to się zaczynam dołować potem znów jestem dobrej myśli ale nie wiem jak wytrzymam jeszcze 2 tygodnie. zazdroszczę tym które już są poza tym 13 tygodniem ja jutro zaczynam 10 wiem że to szybko zleci ale... sorki za to że narzekam wiem że mam myśleć pozytywnie ale to chyba te hormony. wczoraj tż chciał się coś poprzytulać a ja się rozpłakałam bo tak mi się nie chciało. ryczałam jak głupia. kochany był bo przytulił mnie i powiedział że mam się wypłakać. a dziś wyjechał znów na tydzień bądź na dwa i znów sama zostałam sorki dziewczyny że tak zamulam ale muszę się wygadać bo mi smutno.
oj te hormony. A my po to tu jesteśmy by można się wygadać
Ostatnio na zakupach zderzyliśmy się z tżtem głowami jak pakowaliśmy z wózka zakupy i normalnie ja się tak poryczałam jak dziecko. Nie umiałam nad tym zapanować byłam w szkoku, bo bolało trochę ale ryku było a całego

Już robie zdjęcia i wkleje

oczekujemy
Stary 2010-09-06, 12:20   #435
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mindy Pokaż wiadomość
Ja jutro idę na usg i zastanawiam się właśnie czy już będzie wiadomo czy to chłopiec czy dziewczynka... zobaczymy czy się maluszek ustawi do zdjęcia ładnie od czego to zależy że czasami lekarz już w 12tyg zobaczy płeć fasolki? od doświadczenia? sprzętu jaki ma? czy jest więcej czynników które na to wpływają??
Najwiecej zalezy od polozenia dziecka, bo jak sie ulozy plecami, lub pupa to najlepszy sprzet i doswiadczenie nie pomoze Poza tym dzieci roznie sie rozwijaja i jedno moze juz miec co pokazac, a inne nie. Kolezanka byla prywatnie, lekarz nawet w 3d jej robil, a kluska i tak nie pokazala co ma miedzy nogami i juz

Edytowane przez Jok3r
Czas edycji: 2010-09-06 o 12:31
Stary 2010-09-06, 12:28   #436
patrycja_22
Rozeznanie

Ostatnio miałam zły humor i stwierdziłam, że na poprawienie go jest tylko jeden sposób, który doskonale stosuje Jok3r Kupiłam parę gadżetów dla dzidziolka

Stary 2010-09-06, 12:32   #437
blackrose4u
Wtajemniczenie

Maluszek ma 6cm i 24mm. Wyszło że ma 12tyg i 5d a nie jak wg OM 12tyg i 2d czyli termin porodu między 16 a 19 marca.

Jok3r śliczny już masz brzuszek. To aktualny czy tak jak zdjęcia z prenatalnego?

oczekujemy

Edytowane przez blackrose4u
Czas edycji: 2010-09-06 o 12:36
Stary 2010-09-06, 12:32   #438
Jok3r
Zadomowienie

Ciuszki super, a tu macie moj brzuch wielgachny i zdjecia kluski

Hmm tz wyzej
Stary 2010-09-06, 12:33   #439
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Wanilia, śliczny A to kotka czy kocur? Ja przez kilka lat miałam kocicę (fotka w avatarku) po matce persicy. Byłam do niej bardzo przywiązana ale niestety musiałam się z nią pożegnać przed narodzinami Aleksa Nie mamy warunków żeby trzymać dziecko z kotem, zwłaszcza że była agresywna i złośliwa.
to jest kocur Aron jest strasznie przyjacielski i uwielbia wylegiwać się na gościach zostawiając na nich tony białej sierści :P stwierdziłam że przy takiej ilości gubionej sierści to on już dawno łysy powinien być no ale dalej jest obrośnięty, aż boje się pomyśleć jak to będzie przy dziecku

blackrose, jok3r, lustereczko cieszę się z dobrych wiadomości nie dajcie nam czekać tylko wklejajcie foty

o widzę że zdjęcia już są chyba jakaś do tyłu jestem :/ piękne te wasze dzidzie i jakie już duże, jok3r ja też chce już taki brzuszek

patrycja świetne ciuszki

Edytowane przez wanilia83
Czas edycji: 2010-09-06 o 12:37
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 12:34   #440
gosikk_s
Zakorzenienie

Eirene, ja mam 23 i też się doczekać nie mogę Niby jestem dobrej myśli ale...Więc rozumiem doskonale I masz kochanego TŻ, mój by się co najwyżej obraził że nie chcę się przytulać kiedy on wyjeżdża.

Patrycja, śliczne I pomogło? Też bym coś kupiła ale mam tyle ciuszków po synku że dopóki nie znam płci nie mam co...

Stary 2010-09-06, 12:37   #441
patrycja_22
Rozeznanie

Jok3r, blackrose śliczne kluski
gosikk pomogło w momencie

Edytowane przez patrycja_22
Czas edycji: 2010-09-06 o 12:38
Stary 2010-09-06, 12:38   #442
gosikk_s
Zakorzenienie

Blackrose, śliczny profilek

Jok3r, a czemu ja nie widzę?

Wanilia, Aron? To jedna z moich opcji imion dla synka Moja kocica była czarna a sierść była WSZĘDZIE. I też była cała obrośnięta

Stary 2010-09-06, 12:49   #443
wanilia83
Zadomowienie

gosikk ja też ostatnio wszystkim mówię że gdyby kot nie nazywał się Aron to pewnie naszemu synowi dałabym tak na imię a tak to głupio jakbym wołała Aron i przylatywałby kot i dziecko
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 12:50   #444
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
No i najwazniejsza sparwa czyli dzisiejsze usg. No wiec trafilam na nie powiem, ze nieprzyjemnego lekarza, bo byl przemily, ale nie chcial powiedziec plci. tz niby tam szukal i niby dziecko nie chcialo sie pokazac, ale na wstepie uprzedzil, ze on woli nie znakowac plci, bo pozniej sa rozczarowania i przyjsc w 20 tyg. Czyli musze czekac na prenatalne za 4 tyg Generalnie z kluska wszystko ok, rosnie jak na drozdzach. Jestem od jutra w 16 tyg i dzidzia ma prawie 10cm i wazy 120g. Tetno 140 i szwagierka stwierdzila, ze to wskazuje na chlopaka, bo niby chlopcy maja wolniejsze tetno, ale zobaczymy. Z miesniakiem niestety tez wszystko ok, cieszy sie "zdrowiem" i skubaniec sie powiekszyl. Tz moj maz kloci sie ze mna, ze ten lekarz po prostu obliczyl go z wiekszym lukiem, bo roznica jest znaczna. Na poczatku miesniak mial 42mm na 40, a teraz ma 60 na 52. No , ale zobaczymy 5 pazdziernika co powie moj gine. W kazdym razie na dzien dzisiejszy wszystko jest ok i nie mam sie czym martwic.
No to super wiadomości
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 12:51   #445
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Maluszek ma 6cm i 24mm. Wyszło że ma 12tyg i 5d a nie jak wg OM 12tyg i 2d czyli termin porodu między 16 a 19 marca.

Jok3r śliczny już masz brzuszek. To aktualny czy tak jak zdjęcia z prenatalnego?
Aktualny. zdjecie jeszcze cieple przed chwila zrobione

Gossik nie wiem czemu nie widzisz
Stary 2010-09-06, 12:59   #446
Castia
Wtajemniczenie

ale kusicie tymi ciuszkami, ojjj kusicie

jak ślicznie nam tu wątkowe dzieciaczki rosną - brawo

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2010-09-06 o 13:00
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 13:02   #447
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
oj te hormony. A my po to tu jesteśmy by można się wygadać
Ostatnio na zakupach zderzyliśmy się z tżtem głowami jak pakowaliśmy z wózka zakupy i normalnie ja się tak poryczałam jak dziecko. Nie umiałam nad tym zapanować byłam w szkoku, bo bolało trochę ale ryku było a całego

Już robie zdjęcia i wkleje

Cytat:
Najwiecej zalezy od polozenia dziecka, bo jak sie ulozy plecami, lub pupa to najlepszy sprzet i doswiadczenie nie pomoze Poza tym dzieci roznie sie rozwijaja i jedno moze juz miec co pokazac, a inne nie. Kolezanka byla prywatnie, lekarz nawet w 3d jej robil, a kluska i tak nie pokazala co ma miedzy nogami i juz
jejku jaki ty masz już śliczny brzuszek

Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Eirene, ja mam 23 i też się doczekać nie mogę Niby jestem dobrej myśli ale...Więc rozumiem doskonale I masz kochanego TŻ, mój by się co najwyżej obraził że nie chcę się przytulać kiedy on wyjeżdża.

no mojemu na początku też przykro się zrobiło jak powiedziałam że nie chce mi się, a potem jak się poryczałam to już był kochany a w sumie nie miał co się tak martwić potem bo koniec końców późnym wieczorkiem i tak się poprzytulaliśmy bo mi już naszła ochota hehe tylko się potem śmiał że dziwne te zachowania w ciąży są.

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-06, 13:03   #448
gosikk_s
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
gosikk ja też ostatnio wszystkim mówię że gdyby kot nie nazywał się Aron to pewnie naszemu synowi dałabym tak na imię a tak to głupio jakbym wołała Aron i przylatywałby kot i dziecko
Ja mam to samo z psami U rodziców był Maks a teraz Borys więc odpadły mi już dwa męskie imiona Aha, a u teściów jest Sonia o której też myślałam...

Cytat:
Aktualny. zdjecie jeszcze cieple przed chwila zrobione

Gossik nie wiem czemu nie widzisz
Aaa, już widzę Kluska fajna a brzuszek już ładny

Stary 2010-09-06, 13:05   #449
Agattek33
Raczkowanie

Joker, ale masz sliczny brzusio!!!

U mnie to narazie jakos tak lekko wypchniety ale jzu mam kilogram na plusie, jutro zaczynam 14 tydzien

Patrycja-22 o jakie slicznie... chba po pracy pojde sie porozgladac
Agattek33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 13:06   #450
patrycja_22
Rozeznanie

Eirene mój Tz ostatnio też chciał się poprzytulać no i po wielu podejściach wreszcie się skusiłam choć poprzednie próby kończyły się płaczem bo nie miałam ochoty. Na ostatniej wizycie lekarz oznajmił że nie możemy się kochać bo mam obniżoną kosmówkę a najgorsze w tym wszystkim jest to, że mi się już teraz chce a nie wolno Najbardziej mi żal mojego Tz no ale może na kolejnej wizycie lekarz już zezwoli na przytulanko

Jok3r masz super brzuszek jak piłeczkę i wydaje się, że Ci w ogóle na boczki nic nie idzie

Edytowane przez patrycja_22
Czas edycji: 2010-09-06 o 13:08
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości