Zrzucił psa z mostu na drogę! Czy można coś z tym zrobić? Proszę wejdźcie. - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-09-05, 22:59   #61
muszynianka
Zakorzenienie

Dot.: Zrzucił psa z mostu na drogę! Czy można coś z tym zrobić? Proszę wejdźcie.

Ech powiem szczerze dla mnie też trochę absurd, dałabym za to karę w formie publicznych przeprosin oraz pieniężnego odszkodowania.
Kara za narkotyki i jazdę rowerem po pijanemu jest zbyt ostra, z kolei gwałt pedofilia znęcanie się nad zwierzętami - zbyt lekka.
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-05, 23:00   #62
chynka
Przyczajenie

Dot.: Zrzucił psa z mostu na drogę! Czy można coś z tym zrobić? Proszę wejdźcie.

Cytat:
Napisane przez magica Pokaż wiadomość
Nieraz widziałam koło mojej szkoły a to jakiegoś podpitego faceta, który kopał swojego psa, a to pijaczkę znęcającą się nad małym szczeniakiem:/Niestety, w takich chwilach często czuje się bezradna... Nie powiesz takiemu człowiekowi nic, bo nie wiadomo jak zareaguje. A policja też nie zawsze pomoże. Ale lepiej zawiadomić niż dać takim bestiom chodzić na wolności:/
ZAWSZE zwracać uwagę i ZAWSZE zawiadamiać. Czży fakt, że społeczeństwo nie reaguje na takie zachowanie, nie sprzyja temu, że wciąż takie rzeczy się dzieją?
chynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-05, 23:03   #63
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chynka Pokaż wiadomość
ZAWSZE zwracać uwagę i ZAWSZE zawiadamiać. Czży fakt, że społeczeństwo nie reaguje na takie zachowanie, nie sprzyja temu, że wciąż takie rzeczy się dzieją?
Tak mi się wydaje.
Ktoś leje psa? A co, tam nie moja sprawa.
Ktoś leje dziecko za ścianą? A co sie bede wtrącał?
Ludzie nie chcą się wychylać, wolą nic nie widzieć. To przykre.
Stary 2010-09-05, 23:17   #64
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monius9 Pokaż wiadomość
jak chce mieć fun to niech swojego kolegę wyrzuci, tego uhahanego najlepiej.

?
ja proponowałabym zamknąć jego i kolegę w jednym pomieszczeniu z rozwścieczonymi bullterierami - ciekawa jestem, kto się będzie wtedy śmiał
Stary 2010-09-05, 23:17   #65
chynka
Przyczajenie

Posrane prawo to jedna sprawa, ale druga - o wiele gorsza rzecz, to fakt, że ludzi kompletnie nic nie obchodzi! Nie zawsze znajdzie się Policja, która złapie kogoś na gorącym uczynku. To my - jako społeczeństwo, powinniśmy reagować i nie pozwalać na przeróżne złe rzeczy, które się wokół nas dzieją. Po to mamy telefony alarmowe, żeby z nich korzystać, no i zawsze powinniśmy mówić stanowcze NIE i pomagać, reagować, odzywać się, wyrażać dezaprobatę. Rozwala mnie to, że ludzie kompletnie są znieczulenie na różne przejawy zachować społecznie nieakceptowanych...Sama byłam nie jeden raz w sytuacji, gdy nikt mnie nie poparł, kiedy próbowałam działać. Ludzie, świat, to wszystko zmierza ku paskudnemu końcowi!
chynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-05, 23:30   #66
wszełka
Zakorzenienie

Matko rozryczałam się po oglądnięciu tego filmiku jestem strasznie wrażliwa na każdą krzywdę wyrządzaną zwierzakom. One są takie bezbronne... Nie toleruj trzymania zwierząt na łańcuchu, każdej agresji w stosunku do zwierząt, topienia młodych w rzece i innych takich...

Szkoda, że prawo jest bezsilne co do takich bestii... Zwierzęta same się nie obronią, trzeba im pomóc, żeby i one mogły godnie żyć... Czy ludzie nie rozumieją, że zwierzaki też czują?

Blogowo

"Happiness hit her like a bullet in the head..."
wszełka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-05, 23:41   #67
karolynka90
Zakorzenienie

Myślę, że ktoś, kto bez mrugnięcia okiem krzywdzi zwierzę, nie miałby oporów, aby skrzywdzić słabszego od siebie, bezbronnego człowieka..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-06, 00:04   #68
Hultaj
BAN stały

sk_urwysyństwo przy takich czymsiach to byłby komplement.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-06, 09:48   #69
IwonaWien
Przyczajenie

Nie mam odwagi żeby włączyć ten film, wiem że to ponad moje siły bo takiego draństwa nawet nie potrafię sobie wyobrazić. Jestem zazwyczaj spokojna i opanowana ale gdybym zobaczyła cos takiego na żywo to facet sam musiałby dzwonić po policję żeby go uratowała. Takie zachowanie budzi we mnie ogromną agresję. Kary za wszelkie znęcanie się nad bezbronną istotką: dzieckiem lub zwierzęciem powinny być surowsze. Nie tam więzienie żeby jeszcze utrzymywać takiego za nasze podatników pieniądze, proponuje spuścić mu porządny łomot żeby na całe życie zapamiętał, łamać nogi i ręce i potem nie udzielać pomocy lekarskiej ... ja nawet mogę być wykonawcą...albo zastrzelić takiego a rachunek za kulę wysłać rodzinie
IwonaWien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-06, 10:14   #70
magica
Wtajemniczenie

GG do magica

Cytat:
Napisane przez chynka Pokaż wiadomość
Kiedyś jak jakiś pan mocno uderzył swojego psa (myślał, że nikt nie widzi, a ja siedziałam akurat tak lekko ukryta na ławce), to powiedziałam:fajnie pan okazuje miłość swojemu psu. Zmieszał się, a potem zaczął mnie wyzywać od k...w, dziwek , nie wiem czy był pijany czy po prostu taki burak... zwinęłam się stamtąd szybko. Przynajmniej jakoś zareagowałam, ale mam trochę uraz, bo anuż taki świr coś mi zrobi...

JESTEŚ PIĘKNIEJSZA NIŻ CI SIĘ WYDAJE-klik

to słowo(nie "te słowo")
bynajmniej=wcale, w ogóle
magica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-06, 10:24   #71
Dagunia
Komplikatorka

Obejrzałam ten filmik. Jego bym tak zrzuciła...
Stary 2010-09-06, 11:08   #72
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedyś jak jakiś pan mocno uderzył swojego psa (myślał, że nikt nie widzi, a ja siedziałam akurat tak lekko ukryta na ławce), to powiedziałam:fajnie pan okazuje miłość swojemu psu. Zmieszał się, a potem zaczął mnie wyzywać od k...w, dziwek , nie wiem czy był pijany czy po prostu taki burak... zwinęłam się stamtąd szybko. Przynajmniej jakoś zareagowałam, ale mam trochę uraz, bo anuż taki świr coś mi zrobi...
ja miałam inną sytuację (policja w ogóle nie reaguje na takie sytuacje, stali nieopodal!)
wieczorem siedzimy sobie ze znajomymi w takim jakby ogródku piwnym, jakaś wtedy impreza okolicznościowa była czy coś, dużo ludzi, radiowóz niedaleko, w pewnym momencie rozpoczęły się ognie sztuczne. W pewnym momencie z pomieszczenia wychodzi facet, na oko 50 lat, ciągnąc psa za obrożę. Pies rzucał się na boki, najprawdopodobniej wystraszył się ogni sztucznych, był bez kagańca, w dodatku był to pies z gatunku tych groźnych (nie pamiętam, chyba dorosły pitbull). Facet nie mógł sobie chyba z nim poradzić, bo pies stawiał opór, więc w pewnym momencie z pięści uderzył go w pysk! kilka kroków przeszedł i znowu w głowę! pies zaczął skomleć.
mi w momencie zrobiło się niedobrze, nienawidzę takich sytuacji. I tak nawet bym do nich nie podeszła, bo pies mógłby się na mnie rzucić.
Ale dziwię się, że pies nie zaatakował tego faceta, w końcu to była groźna rasa. Kumpel się odważył i krzyknął, że jeśli jeszcze raz go uderzy, to dostanie *** wiele osób też się obruszyło. Radiowóz stał nieopodal i nic!
Stary 2010-09-06, 11:21   #73
april:)
Zakorzenienie

obejrzałam filmik nie potrafię pojąć co kieruje takimi ludźmi, by robić takie rzeczy i jeszcze czerpać z nich radość. czy można widzieć cokolwiek zabawnego w zadawaniu bólu bezbronnemu stworzeniu? I jeszcze mieć wielki ubaw, że przeżył i jęczy z bólu? Widać można...

To nie ludzie, to bestie...

I nawet nie chcę myśleć co ten biedny pies czuł...
april:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-06, 11:38   #74
virtual_luv
Raczkowanie

W takich przypadkach jestem za całkowitą eliminacja sadystycznych jednostek ze społeczenstwa, zbudować osrodek na odludziu i niech sie tak topią,przypalają,zrzucają z wysokości do końca swoich nędznych dni.
virtual_luv jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-06, 12:15   #75
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Może trzeba w takiej sytuacji powiedzieć coś w stylu: "Człowieku, jeszcze raz uderzysz psa, to dzwonię na policję" i wyciągnąć telefon. Gdyby faktycznie się zbliżał i bluzgał - dzwonić.

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
ja miałam inną sytuację (policja w ogóle nie reaguje na takie sytuacje, stali nieopodal!)
wieczorem siedzimy sobie ze znajomymi w takim jakby ogródku piwnym, jakaś wtedy impreza okolicznościowa była czy coś, dużo ludzi, radiowóz niedaleko, w pewnym momencie rozpoczęły się ognie sztuczne. W pewnym momencie z pomieszczenia wychodzi facet, na oko 50 lat, ciągnąc psa za obrożę. Pies rzucał się na boki, najprawdopodobniej wystraszył się ogni sztucznych, był bez kagańca, w dodatku był to pies z gatunku tych groźnych (nie pamiętam, chyba dorosły pitbull). Facet nie mógł sobie chyba z nim poradzić, bo pies stawiał opór, więc w pewnym momencie z pięści uderzył go w pysk! kilka kroków przeszedł i znowu w głowę! pies zaczął skomleć.
mi w momencie zrobiło się niedobrze, nienawidzę takich sytuacji. I tak nawet bym do nich nie podeszła, bo pies mógłby się na mnie rzucić.
Ale dziwię się, że pies nie zaatakował tego faceta, w końcu to była groźna rasa. Kumpel się odważył i krzyknął, że jeśli jeszcze raz go uderzy, to dostanie *** wiele osób też się obruszyło. Radiowóz stał nieopodal i nic!
Dobrze, że ktokolwiek zareagował. Nie wolno przechodzić nad takimi zachowaniami do porządku dziennego.

Cytat:
Napisane przez virtual_luv Pokaż wiadomość
W takich przypadkach jestem za całkowitą eliminacja sadystycznych jednostek ze społeczenstwa, zbudować osrodek na odludziu i niech sie tak topią,przypalają,zrzucają z wysokości do końca swoich nędznych dni.
Popieram w 100%.
Stary 2010-09-06, 12:33   #76
pusunia
Zakorzenienie

normalnie to powinna być kara ząb za ząb oko za oko na tym świecie w stosunku do tych tępaków co znęcają się nad zwierzętami bezbronnymi

biedne psiak dlaczego takie typy chodzą po świecie

wiosną
koło moje bloku ktoś nad ranem porzucił dobermana
gdzieś około 4 nad ranem i zaczął wyć przebudziłam się ubrałam i poszłam na dwór było już tam kilka sąsiadów z mojego osiedla wszyscy stali i się patrzyli

ja wróciłam się do domu wziełam puszkę z psią karmą i zeszłam do niego wszyscy stali jak wryci i mi mówili żebym nie podchodziła bo szczeka na wszystkich

ale ja zdecydowałam inaczej podeszłam dałam mu jeść pic pogłaskałam go

wzięłam go na klatkę i tam poczekałam z nim aż przyjadą po niego ze schroniska

jak można nie mieć sumienia żeby porzucić zwierzę

Edytowane przez pusunia
Czas edycji: 2010-09-06 o 12:40
pusunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-06, 12:41   #77
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pusunia Pokaż wiadomość
normalnie to powinna być kara ząb za ząb oko za oko na tym świecie w stosunku do tych tępaków co znęcają się nad zwierzętami bezbronnymi

biedne psiak dlaczego takie typy chodzą po świecie

wiosną
koło moje bloku ktoś nad ranem porzucił dobermana
gdzieś około 4 nad ranem i zaczął wyć przebudziłam się ubrałam i poszłam na dwór było już tam kilka sąsiadów z mojego osiedla wszyscy stali i się patrzyli

ja wróciłam się do domu wziełam puszkę z psią karmą i zeszłam do niego wszyscy stali jak wryci i mi mówili żebym nie podchodziła bo szczeka na wszystkich

ale ja zdecydowałam inaczej podeszłam dałam mu jeść pic pogłaskałam go

wzięłam go na klatkę i tam poczekałam z nim aż przyjadą po niego ze schroniska

jak można nie mieć sumienia żeby porzucić zwierzę

Dobrze przeczytać, że kogoś naprawdę obchodzi los zwierząt.
Stary 2010-09-06, 12:47   #78
ratta
Wtajemniczenie

Wg mnie tacy ludzie powinni byś izolowani już na zawsze od społeczeństwa, nie tylko ci, którzy robią krzywdę zwierzętom, ale też ludziom i jeszcze czerpią przyjemność z patrzenia na czyjeś cierpienie.

Z góry dziękuję za pomoc.

ratta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-06, 12:52   #79
pusunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość

Dobrze przeczytać, że kogoś naprawdę obchodzi los zwierząt.
dla mnie zwierzę jest moim przyjacielem
i nie wyobrażam sobie żeby w domu nie było chociaż jednego zwierzaka

choć ja nie potrafię przejść obojętnie wobec krzywdy zwierząt
i już znalazłam chomika na klatce schodowej oczywiście zamieszkał ze mną

kota na śmietniku mieszka u mojej cioci na wsi

czy młodego gołębia który nie umiał latać i leżał na trawie
oddałam go panu który ma gołębie na działkach zresztą to mój sąsiad
Stary 2010-09-06, 12:56   #80
Nieoficjalnie
Zakorzenienie

Obejrzałam filmik. Aż mnie ciarki przeszły... Biedne zwierzątko, czym sobie zasłużyło na takie potraktowanie?? Brak mi słów

Zdaję sobie równocześnie sprawę z tego, że podobnych przypadków na świecie jest pełno, my dowiadujemy się wtedy, gdy jakiś ostatni idiota postanowi nagrać swój jakże wspaniały czyn i film takowy wrzucić w internet, to dopiero kretynizm!!

Ile takich akcji dzieje się po cichu? Nawet nie chcę o tym myślec...
Stary 2010-09-06, 13:21   #81
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nieoficjalnie Pokaż wiadomość
Zdaję sobie równocześnie sprawę z tego, że podobnych przypadków na świecie jest pełno, my dowiadujemy się wtedy, gdy jakiś ostatni idiota postanowi nagrać swój jakże wspaniały czyn i film takowy wrzucić w internet, to dopiero kretynizm!!

Ile takich akcji dzieje się po cichu? Nawet nie chcę o tym myślec...
No właśnie to jest przerażające. Gdyby ci idioci nie wrzucili filmiku do internetu, być może nigdy nie zostaliby ukarani.
Stary 2010-09-06, 13:29   #82
madzia2306
Zakorzenienie

łzy mi się polały jak zobaczyłam ten film... zaje....łabym tego sku...yna jakbym go dorwała w swoje ręce...zrzuciłabym z tego mostu niech poczuje sie jak ten biedny psiak, jezu skąd biorą się tacy bezmyślni ludzie?

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem

Edytowane przez madzia2306
Czas edycji: 2010-09-06 o 13:31
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-06, 13:47   #83
Katy_
BAN stały

Wink Dot.: Zrzucił psa z mostu na drogę! Czy można coś z tym zrobić? Proszę wejdźcie.

Drogie Dziewczyny!

Jesteśmy emocjonalnymi stworzeniami i dziękuje Wam za to, bo możemy być dumne z bycia człowiekiem.
Ja zawsze oceniam ludzi po ich stosunku do zwierząt i dlatego podważam człowieczeństwo co niektórych dzikusów
Na początku sierpnia, pożałowałam, że weszłam na demoty, jak
zobaczyłam foto co robią z psami w chinach...byłam chora na lekach
uspokajających...szok, przerażenie, ból.
Teraz widzę coraz to nowsze formy okrucieństwa nad psami...w zeszłym tygodniu nastolatka topiła szczeniaki, w tym chłopak zrzuca psa z mostu...
Podobnie jak Was teraz strasznie mnie to zabolało...boli ciągle i ta
bezsilność, że nic nie można zrobić, że świat tak naprawdę wie
o tym i nic nie robi...dlaczego, to nasi przyjaciele, oni kochają nas
bezwarunkowo, bez względu na to czy jesteśmy bogaci, biedni! jacy
jesteśmy...a oni, to nie są ludzie, nie mam dla nich żadnego
szacunku, te psy są mądrzejsze niż oni tam wszyscy razem wzięci.
jESTEM PRZERAZONA TYM CO DZIEJE SIĘ W CHINACH, TU MAMY POJEDYNCZE PRZYPADKI OKRUCIENTWA, A TAM BESTIALISKI PROCEDER, KTORY JEST NORMĄ....
Drażni mnie jak porównuje się w necie psy i to co tam się robi do
uboju zwierząt hodowlanych...czy co niektórzy nie wiedzą? że psy
są ratownikami, przewodnikami, psami tropiącymi, często ratującymi
życie?
Ja osobiście nie oglądałam filmu ( żadnego )...nie mogłabym bo miałam stany depresyjne po fotce, ale ja dużo bym dała, żeby one się utopiły
niż tak cierpiały w takich mękach, że człowiek nie jest w stanie
sobie wyobrazić...dlaczego? za to, że to jest jedyne stworzenie,
które kocha bezwarunkowo, ja nie umiem się z tym pogodzić, to już
będzie we mnie. Czasem żałuje, że o tym wiem...to tak boli.
Sama mam psa- collie i tak go kocham, że jestem szczególnie wrażliwa na psią krzywdę...
dzięki takim osobom to wiem, i mam nadzieję, że ten koszmar się
zakończy...
Katy_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-06, 13:51   #84
aga696
BAN stały

Jestem za zabiciem tego człowieka. Koniec i kropka.
aga696 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-06, 13:54   #85
pusunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katy_ Pokaż wiadomość
Drogie Dziewczyny!

Jesteśmy emocjonalnymi stworzeniami i dziękuje Wam za to, bo możemy być dumne z bycia człowiekiem.
Ja zawsze oceniam ludzi po ich stosunku do zwierząt i dlatego podważam człowieczeństwo co niektórych dzikusów
Na początku sierpnia, pożałowałam, że weszłam na demoty, jak
zobaczyłam foto co robią z psami w chinach...byłam chora na lekach
uspokajających...szok, przerażenie, ból.
Teraz widzę coraz to nowsze formy okrucieństwa nad psami...w zeszłym tygodniu nastolatka topiła szczeniaki, w tym chłopak zrzuca psa z mostu...
Podobnie jak Was teraz strasznie mnie to zabolało...boli ciągle i ta
bezsilność, że nic nie można zrobić, że świat tak naprawdę wie
o tym i nic nie robi...dlaczego, to nasi przyjaciele, oni kochają nas
bezwarunkowo, bez względu na to czy jesteśmy bogaci, biedni! jacy
jesteśmy...a oni, to nie są ludzie, nie mam dla nich żadnego
szacunku, te psy są mądrzejsze niż oni tam wszyscy razem wzięci.
jESTEM PRZERAZONA TYM CO DZIEJE SIĘ W CHINACH, TU MAMY POJEDYNCZE PRZYPADKI OKRUCIENTWA, A TAM BESTIALISKI PROCEDER, KTORY JEST NORMĄ....
Drażni mnie jak porównuje się w necie psy i to co tam się robi do
uboju zwierząt hodowlanych...czy co niektórzy nie wiedzą? że psy
są ratownikami, przewodnikami, psami tropiącymi, często ratującymi
życie?
Ja osobiście nie oglądałam filmu ( żadnego )...nie mogłabym bo miałam stany depresyjne po fotce, ale ja dużo bym dała, żeby one się utopiły
niż tak cierpiały w takich mękach, że człowiek nie jest w stanie
sobie wyobrazić...dlaczego? za to, że to jest jedyne stworzenie,
które kocha bezwarunkowo, ja nie umiem się z tym pogodzić, to już
będzie we mnie. Czasem żałuje, że o tym wiem...to tak boli.
Sama mam psa- collie i tak go kocham, że jestem szczególnie wrażliwa na psią krzywdę...
dzięki takim osobom to wiem, i mam nadzieję, że ten koszmar się
zakończy...

Chiny ale i Ukraina doszła jeszcze do tego

tam też się ,,likwiduje '' psy bo będzie euro
Stary 2010-09-06, 13:56   #86
Czarna_Złośnica
Wtajemniczenie

Jak tak można
Nawet nie chcę oglądac tego filmiku. Dlaczego ludzie tak krzywdza zwięrzęta, bezbronne istosty, które nam ufaja i sa wierne. Skąd w ludziech bierze sie tyle zła, no skąd...

Czarna_Złośnica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-06, 14:01   #87
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga696 Pokaż wiadomość
Jestem za zabiciem tego człowieka. Koniec i kropka.
Wiesz, że ja też?
A nie wiem czy doczytałaś, że on dostał tylko 8 miesięcy..?

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

Cytat:
Napisane przez pusunia Pokaż wiadomość
Chiny ale i Ukraina doszła jeszcze do tego

tam też się ,,likwiduje '' psy bo będzie euro
O Chinach słyszałam, a co do Ukrainy to czytałam w jednym wątku, że coś tam jest nie tak, ale nie wiedziałam o co konkretnie chodzi..
Co to znaczy "likwidują"? Tak po prostu je zabijają?
Stary 2010-09-06, 15:01   #88
aga696
BAN stały

Jedyne pocieszenie jest takie,że w więzieniu nie lubią policjantów,pedofilów i osób które zrobiły coś zwierzętom. Mój znajomy (nie z Polski) siedział za kradzież i mówił,że najgorzej mają pedofile i ci co zrobili coś zwierzętom. Bo wtedy więźniowie "odpłacają" się im za to. Kradzież,morderstwo jeszcze ujdzie,ale reszta ma gorzej. Nie,żebym życzyła mu źle i naśle na niego kogoś,ale prosze was,ja zniosę jeszcze jak coś zrobią człowiekowi,bo człowiek umie się bronić(czasem nie),a zwierze jest bezsilne przy człowieku,nic nie rozumie. Po prostu tortury. D

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
Wiesz, że ja też?
A nie wiem czy doczytałaś, że on dostał tylko 8 miesięcy..?

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

O Chinach słyszałam, a co do Ukrainy to czytałam w jednym wątku, że coś tam jest nie tak, ale nie wiedziałam o co konkretnie chodzi..
Co to znaczy "likwidują"? Tak po prostu je zabijają?
Dla "zabawy"
aga696 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-06, 15:07   #89
Tetrix
Rozeznanie

W moim państwie dla skur.wieli znęcających się nad zwierzętami byłaby jedna kara - rzucenie ich na wybieg dla lwów. Skoro lubią takie zabawy to dajmy im godnego przeciwnika. Oby tylko lewki zatrucia pokarmowego nie dostały.

Tetrix jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-06, 15:10   #90
karolynka90
Zakorzenienie

No właśnie - zwierzęta są bezbronne.
Jak taki mały piesek mógł się bronić, wisząc już w powietrzu nad "przepaścią"?
Leżałam dziś na łóżku z moją psinką, spał sobie obok mnie i pomyślałam, że gdyby ktoś zrobił mu krzywdę, naprawdę nie ręczyłabym za siebie.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości