Odwyk od zakupów kosmetycznych! (grupa wsparcia) - część VI - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-06, 11:41   #151
porzeczka2602
Zakorzenienie

Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych! (grupa wsparcia) - część VI

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Weź to zaświadcznie i idź się zapisz dokolejki- bo to trochę trwa a w międzyczasie dokup lekcji.
U mnie się czeka max tydzien na egamin z tego co mówili więc nie ma sensu na razie. Najpierw musze do fotografa a to dopiero stres i znając mnie to ze 3 tygodnie mi zejdzie ale przy okazji zrobie sobie więcej i będzie do paszporta, tak za jednym stresem

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 12:01   #152
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
U mnie się czeka max tydzien na egamin z tego co mówili więc nie ma sensu na razie. Najpierw musze do fotografa a to dopiero stres i znając mnie to ze 3 tygodnie mi zejdzie ale przy okazji zrobie sobie więcej i będzie do paszporta, tak za jednym stresem
To króciutko. U mnie czekało się ok 2 miesięcy. Tylko nie odkładaj tego za długo bo coraz gorsza pogoda może być.
Stary 2010-09-06, 12:09   #153
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

Cytat:
Co do czosnku to się zgodzę bo to naturalny antybiotyk. Natomiast ciepłe mleko + miód jest doskonałą pożywką dla bakterii więc te produkty w takim połączniu w najlepszym razie znoszą swoje działanie.
dlaczego??
Stary 2010-09-06, 12:19   #154
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
dlaczego??
Bo to cukry proste. A dodatkowo ciepło które też sprzyja namnażaniu bakterii.
Stary 2010-09-06, 12:50   #155
magdolena
Zakorzenienie

Wczoraj sie cieszylam ze slonce swieci, za to dzisiaj od rana siąpi deszcz Siedze w domu i ogladam filmiki niesi 25 na youtube
Stary 2010-09-06, 12:53   #156
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Oby cały dzień był udany, zwłaszcza, że niedługo ide zanieść CV i może od razu bedzie rozmowa.
daj znać, jak poszło

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Czosnek jest świetny na przeziębienia! Tylko trzeba lubić go jeść Mnie gorące mleko z miodem dobrze rozgrzewa Ja sobie to zmodyfikowałam i zazwyczaj jem kanapkę z czosnkiem A później popijam mlekiem z miodem Może nie brzmi smacznie, ale stawia na nogi
Właśnie jem i nie chcę zwrócić...

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
Malinarko chodziło o grzyby nie grzechy aczkolwiek przez taką jedną od nas ... chyba nagrzesze ale ona mnie na złą drogę sprowadza wiec w sumie możemy to zapisać na jej konto
Dziś miałam 27 godzine jazdy (ale zleciało) Pani spytała czy chce aby mi wypisała zaświadczenie na egzamin, ale ja chyba się nie czuje, wole dokupić troche godzin i być bardziej pewna. No i muszę iść do fotografa choroba bo zdjęcia nie mam.
Wczoraj miałam okazje jechać na zakupy ale tak jakoś nie chciało mi się kompletnie.
Ależ o kim mowa?
I dobrze, że dokupisz godziny. Im bardziej będziesz się czuła pewna, tym większe szanse, że zdasz już za pierwszym razem

Cytat:
Bo to cukry proste. A dodatkowo ciepło które też sprzyja namnażaniu bakterii.
I w ten sposób okazuje się, jak wielu rzeczy jeszcze nie wiem

U mnie dziś 14 stopni, ale słoneczko świeci, więc może przejdę się z TŻ-em na spacer, dawno nie byliśmy

Zużyłam krem do stóp antyperspirant i muszę kupić nowy.
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 12:56   #157
magdolena
Zakorzenienie

Ja w tym miesiacu zuzylam juz tusz Clinique do rzes (mam 4 tusze teraz!! ale to dlatego ze raz kupilam Rimmela bo byl z plynem gratis, a potem Maybelline bo byl z gratis blyszczykiem). Oprocz tego zuzylam zel Fa i perfumy Avon.
Stary 2010-09-06, 13:48   #158
zetafon
Zakorzenienie

witam.

tz wrocil caly z wieczoru kawalerskiego.nawet nie byl specjalnie pijany,faze mial i nic wiecej.rano jak wstawalam na angielski to zobaczylam ze spal z wodą mineralną w rece.
cala noc nie spalam.najpierw siedzialam do 3 przy internecie i tv,potem sie połozylam i lezalam jak kretyn do 7.50 bo szlam na angielski.po angielskim skoczylam z kolezanką do galerii i chcialam sobie poprawic humor i kupic coś co odkładalam od roku-paletke 5 cieni z inglota.skomponowalam sobie fioletową bo nie mam takiej (nie wiem jakim cudem) a przyda sie. dokupilam jeszcze gąbkę florystyczną do tej nieszczesnej kompozycji na nasz stol weselny.
jak wrocilam tż byl bardzo mily dla mnie, chcial sie przytulac a ja ciagle myslalam o tej striptizerce.sam zaczął mówic jak bylo, ale juz mógł sobie podarować ze była bardzo ładna.teraz mam zwałę i nawet te cienie mnie nie cieszą.wiem ze to durne z mojej strony ze sie przejmuję czyms takim,ale nic na to nie poradze.czuje sie jakbym miala rogi.

sweet mam nadzieje ze znajdziesz jakąś prace blisko domu.a tamten pracodawca nie wie co stracil.

kosztako dobrze ze piszesz o tym mleku.gdzies ogladalam ze te domowe sposoby to taki pic na wode.niestety mi nic nie pomaga.bralam juz aspiryne,rutinoscorbin, potem przeszlam na gripex ale o du... to rozbic.

magda gratuluje zużycia tuszu ( a jaki to był tusz?chodzi mi o nazwe i czy dobry byl)

od 01.11.2010 oszczędzam

Edytowane przez zetafon
Czas edycji: 2010-09-06 o 13:49
zetafon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 14:08   #159
Nusia7
Zakorzenienie

zetafon nie napiszę, że Cię rozumiem, bo nie byłam w takiej sytuacji, ale nie masz się czym przejmować, samo minie za kilka dni pewnie Pamietam, jak TŻ opowiadał mi, jak był gówniarzem i z kumplem poszli na striptiz, to się z tego śmiałam, ale jak później pomyślałam sobie, że na kawalerskim mieliby to zrobić, to już nie było mi do śmiechu. Też bym wolała, żeby (o ile dojdzie do naszego ślubu kiedyś ) darował sobie striptizerki, ale znam jego kumpli i to mało prawodopodobne, wręcz niemożliwe Najważniejsze jest zaufanie. Głowa do góry
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 14:13   #160
Shpilcia
Zakorzenienie

Juhuu!

Ksęzniczko gratuluję w końcu przeprowadzki! Wszystko Ci się znakomicie układa

Witam nowe odwykowiczki i te które powróciły

Parsifal gratuluje zdobycia pracy a blog wisz nie mam fotografa!

Hosenko trzymam kciuki za pracę

Gani ale z Ciebie laska

zetafon normalna jest Twoja reakcja, TŻ i tak Ciebie kocha weź sobie jakieś kropelki na uspokojenie, a przeziębienie Cie wzięło bo teraz masz dużo na głowie + stres to system immunologiczny szwankuje

A mleko ciepłe na przeziębienie pije się z masłem i czosnkiem! mocno rozgrzewa, wypoci sie człowiek w nocy i rano jest się nówka

Miałam ostatnio troszkę zamówień na perfumy te fiolki 20 ml i w ramach tego mogłam sobie zamówić gratis i wzięłam Chanel Allure Sensuelle Wczoraj się ważyłam bo coś mi się rzeczy luźne zaczęły wydawać i odkąd TŻ wyjechał schudłam 5 kg dziś już zjadłam 2 porządne dania i idę do przyjaciółki na żurek, muszę nadrobić masy dzwonili do mnie z byłej pracy i chcieliby mnie zatrudnić tylko muszę porozmawiać z obecna kierowniczką bo jeden dzień w tygodniu musiałabym być w drugiej pracy na rano, mam nadzieję że coś z tego wyjdzie bo z kasą krucho, przez to że przez pół rok zarabiałam 400 zł miesięcznie a na studia potrzebuję jeszcze z 6 tys. myślę aby wziąć sobie na ten ostatni rok kredyt studencki ale jakoś to będzie, jestem dobrej myśli bardzo chciałabym już stałą pracę, no ale wiadomo trzeba się cieszyć z tego co się ma, albo walczyć o lepsze!

Edytowane przez Shpilcia
Czas edycji: 2010-09-06 o 14:15
Shpilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 14:20   #161
Hosenka*
Zakorzenienie

Porzeczko: jeśli u Ciebie się długo czeka, to zrób jak poradziła Koshatka.
Ja egzamin miałam w poniedziałek o 8 rano, dowiedziałam się w piątek po południu, mając jeszcze 5 godzin do wyjezdżenia i na dodatek samochód którym jeździłam się zepsuł

Co za dzień!! Najpierw ta wygrana u Sabbathy, później idac z CV spotkałam ... Ł!! Wczoraj rano pojechał do Wawy więc jak zobaczyłam jego samochód to pomyślałam, że to jego brat i już wyciagałam telefon żeby wysłać Ł. smsa, ze widzę jego samochód, a tu dzwoni Ł. - "odwróć się". Zatrzymał się i szedł w moim kierunku. Przyjechał nad ranem z nieprzyjemnego powodu - zmarł jego chrzestny
Zaskoczył mnie tym zachowaniem, bo wcześniej by pewnie przejechał i po fakcie bym się dowiedziała, że mnie widział.

Na rozmowie było bardzo przyjemnie i miło. Gadałam jak najęta, z entuzjazmem i w ogóle. Facet był ogólnie zadowolony, powiedział, że mam kwalifikacje do tej pracy i że zapewne do mnie oddzwoni ok 15.09, bo ma jeszcze kilka rozmów. Mam nadzieję, że nikt lepszy nie przyjdzie

Kupiłam masło awokado Bielendy

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 14:26   #162
magdolena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shpilcia Pokaż wiadomość
Juhuu!

Ksęzniczko gratuluję w końcu przeprowadzki! Wszystko Ci się znakomicie układa

Witam nowe odwykowiczki i te które powróciły

Parsifal gratuluje zdobycia pracy a blog wisz nie mam fotografa!

Hosenko trzymam kciuki za pracę

Gani ale z Ciebie laska

zetafon normalna jest Twoja reakcja, TŻ i tak Ciebie kocha weź sobie jakieś kropelki na uspokojenie, a przeziębienie Cie wzięło bo teraz masz dużo na głowie + stres to system immunologiczny szwankuje

A mleko ciepłe na przeziębienie pije się z masłem i czosnkiem! mocno rozgrzewa, wypoci sie człowiek w nocy i rano jest się nówka

Miałam ostatnio troszkę zamówień na perfumy te fiolki 20 ml i w ramach tego mogłam sobie zamówić gratis i wzięłam Chanel Allure Sensuelle Wczoraj się ważyłam bo coś mi się rzeczy luźne zaczęły wydawać i odkąd TŻ wyjechał schudłam 5 kg dziś już zjadłam 2 porządne dania i idę do przyjaciółki na żurek, muszę nadrobić masy dzwonili do mnie z byłej pracy i chcieliby mnie zatrudnić tylko muszę porozmawiać z obecna kierowniczką bo jeden dzień w tygodniu musiałabym być w drugiej pracy na rano, mam nadzieję że coś z tego wyjdzie bo z kasą krucho, przez to że przez pół rok zarabiałam 400 zł miesięcznie a na studia potrzebuję jeszcze z 6 tys. myślę aby wziąć sobie na ten ostatni rok kredyt studencki ale jakoś to będzie, jestem dobrej myśli bardzo chciałabym już stałą pracę, no ale wiadomo trzeba się cieszyć z tego co się ma, albo walczyć o lepsze!
Ja bym chciala przytyc 5 kg ale to chyba nierealne.
Stary 2010-09-06, 14:45   #163
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja egzamin miałam w poniedziałek o 8 rano, dowiedziałam się w piątek po południu, mając jeszcze 5 godzin do wyjezdżenia i na dodatek samochód którym jeździłam się zepsuł
Jak wyjeździłam 25 h, to instruktor wypisał mi już papiery i kazał się na te ostatnie 5 h umówić dopiero, jak zapiszę się na egzamin. Zapisałam się, zadzwoniłam, umówiłam jazdy codziennie i ostatnią wzięłam sobie dzień przed egzaminem, egzamin miałam na 8 rano. O umówionej porze czekam na instruktora, czekam i czekam , a jego nie ma. Dzwoni do mnie i mówi, że sprzęgło siadło i oddał auto do naprawy I to jeszcze gdzieś poza Wrocław, bo we Wro żaden mechanik nie chciał zrobić tego od ręki, bo miał inne auta do roboty Wyszło, że ostatnią jazdę miałam o 6:30, czyli 1,5 h przed egzaminem. Skończyłam jazdę pod WORDem i poleciałam na teorię , a instruktor sam wrócił w punkt, z którego zawsze startuje z kursantami

Cytat:
* Delia, sól do kąpieli stóp
* Avon Foot Works, krem do szybkiego pedikiuru
Zużyłam to dziś! I mam teraz stópki jak pupka niemowlaka!

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 14:49   #164
Shpilcia
Zakorzenienie

Cytat:
Co za dzień!! Najpierw ta wygrana u Sabbathy, później idac z CV spotkałam ... Ł!! Wczoraj rano pojechał do Wawy więc jak zobaczyłam jego samochód to pomyślałam, że to jego brat i już wyciagałam telefon żeby wysłać Ł. smsa, ze widzę jego samochód, a tu dzwoni Ł. - "odwróć się". Zatrzymał się i szedł w moim kierunku. Przyjechał nad ranem z nieprzyjemnego powodu - zmarł jego chrzestny
Zaskoczył mnie tym zachowaniem, bo wcześniej by pewnie przejechał i po fakcie bym się dowiedziała, że mnie widział.

Na rozmowie było bardzo przyjemnie i miło. Gadałam jak najęta, z entuzjazmem i w ogóle. Facet był ogólnie zadowolony, powiedział, że mam kwalifikacje do tej pracy i że zapewne do mnie oddzwoni ok 15.09, bo ma jeszcze kilka rozmów. Mam nadzieję, że nikt lepszy nie przyjdzie
Ł się poprawił! smutno z powodu śmierci
Gratki wygranej u Sabbathy no i udanej rozmowy! Trzymam mocno kciuki!!! nikt lepszy i
m się nie nawinie!
Cytat:
Napisane przez magdolena Pokaż wiadomość
Ja się zaprę i przytyję! Przyjedzie TŻ to dostanę apetytu magdolenko nie każdy ma predyspozycje do tycia, ja np. ich nie mam, ale do pewnej wagi potrafię dojść, tylko że prowadzę raczej aktywny tryb życia i zawsze coś dodatkowo szybciej spalę. Mimo wszystko będę próbować, Tobie też tego życzę
Shpilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 14:55   #165
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Jak wyjeździłam 25 h, to instruktor wypisał mi już papiery i kazał się na te ostatnie 5 h umówić dopiero, jak zapiszę się na egzamin. Zapisałam się, zadzwoniłam, umówiłam jazdy codziennie i ostatnią wzięłam sobie dzień przed egzaminem, egzamin miałam na 8 rano. O umówionej porze czekam na instruktora, czekam i czekam , a jego nie ma. Dzwoni do mnie i mówi, że sprzęgło siadło i oddał auto do naprawy I to jeszcze gdzieś poza Wrocław, bo we Wro żaden mechanik nie chciał zrobić tego od ręki, bo miał inne auta do roboty Wyszło, że ostatnią jazdę miałam o 6:30, czyli 1,5 h przed egzaminem. Skończyłam jazdę pod WORDem i poleciałam na teorię , a instruktor sam wrócił w punkt, z którego zawsze startuje z kursantami

Zużyłam to dziś! I mam teraz stópki jak pupka niemowlaka!
Ja tez ostatnią godzinę wyjeździłam zaraz przed egzaminem i tez skończyłam pod MORDem

Instagram

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-06, 15:11   #166
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez ostatnią godzinę wyjeździłam zaraz przed egzaminem i tez skończyłam pod MORDem
Do tej pory śmieszy mnie rozmowa z dziewczyną, która była ze mną w grupie do zdawania i czekałyśmy na jazdę po mieście.

Ona: Ale się denerwuję, ostatnio jeździłam 2 tygodnie temu... A ty kiedy miałaś ostatnią jazdę?
Ja: Yyy, godzinę temu

Ostatecznie obie zdałyśmy

Stary 2010-09-06, 15:20   #167
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zetafon Pokaż wiadomość
.jak wrocilam tż byl bardzo mily dla mnie, chcial sie przytulac a ja ciagle myslalam o tej striptizerce.sam zaczął mówic jak bylo, ale juz mógł sobie podarować ze była bardzo ładna.teraz mam zwałę i nawet te cienie mnie nie cieszą.wiem ze to durne z mojej strony ze sie przejmuję czyms takim,ale nic na to nie poradze.czuje sie jakbym miala rogi.

kosztako dobrze ze piszesz o tym mleku.gdzies ogladalam ze te domowe sposoby to taki pic na wode.niestety mi nic nie pomaga.bralam juz aspiryne,rutinoscorbin, potem przeszlam na gripex ale o du... to rozbic.
A ja Cie rozumiem, wiem że zaufanie itd ale ja mam inne podejście, mnie 2 facetów zdradziło i mi ciężko zaufać, jestem cholerną zazdrośnicą przez to, wszędzie się wszystkiego doszukuje teraz i przez to wszystko niszczę. musi ten ktoś naprawdę teraz sobie na moje zaufanie zaprawcować. Obecnie nikogo niestety nie ma
Cytat:
To króciutko. U mnie czekało się ok 2 miesięcy. Tylko nie odkładaj tego za długo bo coraz gorsza pogoda może być.
Wiem wiem. W tym tgodniu postaram sie iść do fotografa a jak nie to w następnym już na pewno
Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość
Ależ o kim mowa?
I dobrze, że dokupisz godziny. Im bardziej będziesz się czuła pewna, tym większe szanse, że zdasz już za pierwszym razem

My wiemy kto mnie kusi Jak zrobisz bilans wrześniowy to ja zrobie Ci korektę
Cytat:
Czeka sie góra tydzień a poza sezonem wakacyjnym z dnia na dzien już można się zapisywać.
Trzymam kciuki za pracę
Cytat:
Napisane przez magdolena Pokaż wiadomość
Ja Ci oddam ze 2-3 kg chcesz?

Stary 2010-09-06, 15:32   #168
zetafon
Zakorzenienie

jak ja zdawalam to tez mialam w ten sam dzien 2h jazdy.zaczął padac snieg i ogolnie mi nie poszło na tych jazdach za dobrze.kompletnie zrezygnowana wsiadlam do auta chociaz wiedzialam ze nawet łuku nie zrobie.wsiadłam i zrobilam za 1 razem. ze mna na placyku byl jakis dres i on nie zrobił łuku,egzaminator mu podziekowal a dres z wsciekłością odszedł kopiąc niewinny kosz na śmiecie.widok bezcenny.jakos mnie to rozluznilo i zdalam juz za 1 razem

porzeczko dobrze ze juz wyjezdzilas tyle godzin.mam nadzieje ze zdasz juz za 1 razem.

hosenko trzymam kciuki za to zeby ci cos fajnego zaproponowali z tej firmy

od 01.11.2010 oszczędzam
Stary 2010-09-06, 15:41   #169
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
jak ja zdawalam to tez mialam w ten sam dzien 2h jazdy.zaczął padac snieg i ogolnie mi nie poszło na tych jazdach za dobrze.kompletnie zrezygnowana wsiadlam do auta chociaz wiedzialam ze nawet łuku nie zrobie.wsiadłam i zrobilam za 1 razem. ze mna na placyku byl jakis dres i on nie zrobił łuku,egzaminator mu podziekowal a dres z wsciekłością odszedł kopiąc niewinny kosz na śmiecie.widok bezcenny.jakos mnie to rozluznilo i zdalam juz za 1 razem
U mnie ta jazda przed egzaminem to też jakaś tragedia była Sprzęgło dopiero po naprawie, chodziło zupełnie inaczej, niż przez poprzednie 29 godzin jazd Jeszcze byłam zestresowana całą sytuacją, po drodze odwoziłam żonę instruktora do pracy (instruktor zawsze rano ją odwoził i później od 8 zaczynał jazdy), parkowania mi nie wychodziły, zawracania też, auto ciągle gasło, a Pan Zdzisiu był wręcz załamany i już mu brakowało sił
Aaa, i trafiłam też na egzaminatora, który egzaminował mojego kuzyna, mojego chłopaka, a ostatnio znajomy u niego zdawał. Śmiesznie.

Stary 2010-09-06, 15:56   #170
zetafon
Zakorzenienie

porzeczko przykro mi ze trafilas na takich palantów.szczerze ci życzę żebyś w końcu trafiła na kogoś wartego ciebie.po takich doswiadczeniach na pewno cieżej komus zaufac wiec ci sie nie dziwie że jestes zazdrosna.mnie tż nie zdradzil nigdy i mu ufam, ale nie jest przyjemna swiadomosc ze jakas gola laska mu paradowala przed oczami. jakos to przezyje ale juz nie puszcze do baru ,,gogo". a co z panem z krakowa??

od 01.11.2010 oszczędzam
Stary 2010-09-06, 15:58   #171
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Cytat:
Gdzie zdobyłaś puder Paradise? ja widziałam go tylko na ALL
we Wloszech jest obecnie kolekcja Return to paradise

zetafon oddychaj gleboko i nie denerwuj sie...nie warto! to z toba Tz spedzi reszte zycia

cuciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 16:12   #172
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
. a co z panem z krakowa??
Na razie nic i pewnie nic nie będzie ale lżej mijają mi tygodnie od kąd wiem że go zobacze co czwartek. A teraz musze z nim odpowiednio zagadać żeby mi coś załatwił "za flaszkę", zobaczymy co z tego wyjdzie gorzej jak będe musiała z nim wypić no ale ... w sumie to choroba nie wiem co mnie do niego ciągnie, ani szczególnie przystojny, ani nie wiem co. On z typu niegrzecznych chłopaczków i do tego szpaner i mimo że wie że ja w jego bajery nie wierze próbuje mi tu szpanować i popisywać się władzą której nie ma ale i tak coś cholerka w sobie ma

Stary 2010-09-06, 16:24   #173
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
hosenko trzymam kciuki za to zeby ci cos fajnego zaproponowali z tej firmy
Nic szczególnego za bardzo nie oferują. W trakcie 1-2 miesięcy próbnego - minimalne wynagrodzenie, a później ok 1300 na rękę.
No ale odchodziłby mi koszt na dojazdy, bo mam w miarę blisko, a dojazd taki, że zanim bym doszła na przystanek, to już z przystanku niedaleko, choć w jakaś śnieżycę czy deszcz bym tak pewnie robiła.
Praca 8-16, wolne soboty, przyjmowanie towaru, zamówień, robienie ofert, kontakt z klientem, wystawianie faktur, czyli ciagle coś się dzieje a to lubię

Jak wyszłam, to prawie wybuchnęłam śmiechem, bo się zastanawiałam, kto tam siedział zamiast mnie (gadka była zupełnie nie "moja").

Porzeczko: a no widzisz, "niegrzeczni" przeważnie mają to coś, co fascynuje i co w jakiś tam sposób imponuje.

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2010-09-06 o 16:28
Stary 2010-09-06, 16:38   #174
zetafon
Zakorzenienie

moj tż jak go poznalam tez byl z tych niegrzecznych.no ale odkąd ze mną jest to sie poprawił i jest ok.chyba niegrzeczni mają coś w sobie

hosenko nawet jak malo placą to wazne ze chociaż doświadczenie nowe bedzie w CV. bede trzymac kciuki.

od 01.11.2010 oszczędzam
Stary 2010-09-06, 17:29   #175
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shpilcia Pokaż wiadomość

Ja też polecam Mleko z czosnkiem...
A tak z niedomowych sposobów Teraflu wieczorem i rano i na drugi dzień będzie cacy

Może się uda pogodzić jakoś prace ...oby kierowniczka chciała się "ugadać" Jakby tylko Ci się udało to nie bierz kredytów bo potem jesteś uwiązana..I musisz spłać..ja osobiście bardzo boję się jakichkolwiek kredytów ...Bo co to by było np. teraz.. jakbym miała na głowie raty a pracy brak
I tak będę musiała z mamą "ugadać" by przez okres "braku pracy" płaciła mi za net bo mam umowę do stycznia 2012 a przerwać nie mogę
Cytat:
Napisane przez cuciola Pokaż wiadomość
we Wloszech jest obecnie kolekcja Return to paradise
No F**K Jaka niesprawiedliwość!!!

Cytat:
Nic szczególnego za bardzo nie oferują. W trakcie 1-2 miesięcy próbnego - minimalne wynagrodzenie, a później ok 1300 na rękę.
No ale odchodziłby mi koszt na dojazdy, bo mam w miarę blisko, a dojazd taki, że zanim bym doszła na przystanek, to już z przystanku niedaleko, choć w jakaś śnieżycę czy deszcz bym tak pewnie robiła.
Praca 8-16, wolne soboty, przyjmowanie towaru, zamówień, robienie ofert, kontakt z klientem, wystawianie faktur, czyli ciagle coś się dzieje a to lubię
Czyli taka nawet fajna praca Ci się kroi..Jak ciągle się coś dzieje to szybko leci czas i ciekawie jest w pracy To zaciskam kciuki

Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 17:33   #176
zetafon
Zakorzenienie

sweet a jak mężowi idzie szukanie pracy??

od 01.11.2010 oszczędzam
Stary 2010-09-06, 17:51   #177
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

ZET-kiepsko zresztą mi też.
Teraz we wrześniu jeszcze za sierpień wypłatę dostaniemy ale w październiku już nie i będzie kicha..Powinniśmy na dniach kupić opał ale nas na razie nie stać. I w ogóle łapie doła jak myślę o tej malejącej kwocie pieniędzy na koncie
Jesteśmy dorośli powinniśmy sami się utrzymywać...
Naprawdę się boję co to będzie

Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 18:09   #178
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly Pokaż wiadomość
ZET-kiepsko zresztą mi też.
Teraz we wrześniu jeszcze za sierpień wypłatę dostaniemy ale w październiku już nie i będzie kicha..Powinniśmy na dniach kupić opał ale nas na razie nie stać. I w ogóle łapie doła jak myślę o tej malejącej kwocie pieniędzy na koncie
Jesteśmy dorośli powinniśmy sami się utrzymywać...
Naprawdę się boję co to będzie
i to jest straszne aby ludzie wykształceni musieli martwić się z czego mają kupić podstawowe środki do życia, opał, jedzenie czy wybierać co kupić dla dziecka bo na wszystko nie starccza. Żyjemy w paskudnym systemie.
Ale taki żul spod sklepu niczym się nie martwi bo na flache wina marki wino zawsze ma a jak mu państwo nie da to żuli do skutku i też ma

Stary 2010-09-06, 18:35   #179
Parsifal
Zadomowienie

Dziewczyny, orientujecie się może ile dostanę kasy netto jeśli w umowie mam 1800 + 180 premii regulaminowej? zaznaczam że jest to moja pierwsza praca

Odwyk od zakupów kosmetycznych!
Parsifal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 18:41   #180
Hosenka*
Zakorzenienie

Parsi: ok 30% idzie na: składki (zus i zdrowotne) i na zaliczkę na rzecz podatku do skarbowego, więc netto będzie ok 1300 (zalezy tez od kosztu uzyskania przychodu - czy masz ten "normalny" czy podwyższony) a nie wiem ile wyjdzie z premii, bo z niej potracają chyba tylko zaliczkę na podatek.

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2010-09-06 o 18:48
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości