|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 - juz czekamy na maluszka:)
Owiało mi wczoraj pierś... boli masakrycznie
![]() Jadę dziś do siostry ale zabieram laptopa to jak bede miala chwile to zajrze... Miłego weekendu...
|
#4412 |
|
Zakorzenienie
|
Lindsley Lu spi pod taka cienka kolderka,zimowej jeszcze nie mamy
Czemu chcesz zeby zasypial na brzuszku (doczytalam)? Przeciez to niebezpieczne,nawet w dzien Byliscie z oczkami u lekarza ?Moze to jakies alergiczne? Zgadnij najbardziej jak akurat wypiore koldre,wyschnie,a ona ja od razu czyms zapaskudzi Nie mam jeszcze poscieli zimowej.Ale kupie taka 2 w 1 (koldra na lato i wiosenoo-jesienna.,jak zepniesz obie razem,to masz zimowa )Olayya aaaa no chyba,ze tak,to wybaczam ![]() Kakusia ja tez rozumuje,ze z osobnymi dzrwiczkami to lodowko-zamrazarka.Wiec spokojnie mozesz podac to mleko Bosh jak ty sie wysypiasz z mala w jednym lozku ? Troche za wczesnie trenujesz jej "siadanie" Angelikaw thx za info Lenka alez ona sliczna |
|
|
|
#4413 |
|
Zakorzenienie
|
A Wy jeszcze nic nie wiecie a ja nie miałam internetu... Gabisun pisała do mnie rano że jest już na porodówce i ma skurcze co 3min ale rozwarcie nie postępuje... Od tamtej pory się nie odzywała więc nie wiem co i jak... Jak tylko da znać to napiszę bo już raczej będę miała internet tylko nie wiem jak z czasem...
Byłam dziś z siostrą na zakupach i w odwiedzinach u znajomej... Cały dzień nam zeszło Michaś rozbrajał uśmiechem wszystkie nowe ciotki... Mam nadzieje, że mi go nie przechwaliły czy jak kto woli zauroczyły...Aldii ja chce żeby Michaś w ogóle na brzuchu troche leżał, a jak czasem pospał w dzień na brzuszku to ładnie bączki szły... Czemu mówisz że to niebezpieczne? Ja słyszałam różne opinie, znam 9 miesięczne dziecko które od urodzenia śpi tylko na brzuszku, mój bratanek (ten maluśki) musi jak najwięcej na brzuszku leżeć bo ma przepuklinę i też w zasadzie w łóżeczku, wózku, na rękach - ciągle na brzuszku... Zmykam pobuszować na all z siostrą
|
#4414 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Lindsley, długo będziesz się "urlopować" u siostry? Udanych zakupów ![]() U nas Maksio leży na brzuszku tylko pod opieką kogoś. Jak się zmęczy unoszeniem główki to lezy noskiem w kocyku/macie Jutro lece do szkoły po raz pierwszy na zajęcia, a rozpoczęcie było jak u wszystkich 1.09 ![]() Ciekawe jak to przezyje
|||||||||||||||||||||
|
|
#4415 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro wracam do domu. Dziś siostra i szwagier idą na imprezę a ja zostaje z dziećmi. Razem z Michasiem będzie pięcioro... Zmykam bo się budzi...
---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Gabisun jeszcze nie urodziła, wczoraj aakcja ustała a od nocy męczą ją mega skurcze... Także dziewczyny trzymamy mocno żeby się biedna już nie męczyła i wrreszcie tuliła swoje maleństwo
|
#4416 |
|
Zakorzenienie
|
Lindsley thx za info
Jak nie spi,to owszem niech lezy jak najwiecej bo wzmacnia i cwiczy miesnie (bez tego nie bedzie siadal,podnosil sie,tzrymal sztywno glowki itp.).Ale absolutnie dzieci nie powinny spac w takiej pozycji.Najzwyczajniej w swiecie moze sie udusic...nawet jak sie uleje.No ale kazdy robi jak uwaza 5 woooow ! Gabisun Zgadnij milej nauki
|
|
|
|
#4417 |
|
Zakorzenienie
|
Aldii pediatra pozwoliła Nam ćwiczyć co jakiś czas
Wczoraj cwaniara już z półleżąca podnosi sama główkę do siadu nie mówiąc już, że kombinuje pełzanie Mleko w rezultacie nie podałam Jej - po podgrzaniu wylałam. Bałam się. No wysypiamy się wysypiamy TŻ też się wysypia ja dużo miejsca nie potrzebuje - wtulamy się z Małą razem (albo z TŻ na jednej połówce jeśli Dominiczka zajmuje moją część) ![]() Lindsley podziwiam, tyle dzieciaków ![]() Gabisun trzymamy mocno kciuki !!!!!!!!!!!!!!!! Edytowane przez Kakusia Czas edycji: 2010-09-04 o 17:33 |
|
|
|
#4418 |
|
Zakorzenienie
|
Z dziećmi daję radę bo one uzależnione od komputera i tv są także: Michaś śpi, 2 przed kompem, 2 przed tv i spokój. Zresztą dzieciaki są już spore - 12,10,9,5 lat i Michaś... Także najstarszy z koleżankami na rowerze śmigał, dwójka młodsza pomagała mi szykować kąpiel, najmłodsza asystowała... Teraz ja śmigam pod prysznic a w razie co chłopcy pogadają z Michasiem
![]() Ostatnio słyszałam, że maluchów nie powinno się kłaść ciągle na płaskim bo to jakiś tam wpływ ma na ułożenie szczęki I to mi mówiła kobieta która ma poukładane w głowie, dość mądra babka z dwójką starszych już dzieci (tzn ona się niedawno dowiedziała)
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
Gabisun urodziła!!!
![]() To info z naszego forum:
|
|
#4420 |
|
Zakorzenienie
|
GRATULUJĘ!!!
. Dużo zdrówka i samych radosnych chwil...---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Właśnie dostałam sms-a Kinga przyszła o 18.30 - całe 3500 i 58cm a miała być malutka Jesteśmy po karmieniu od razu się dossała. Teraz sobie śpi a ja się napatrzyć nie mogę.Jeju jak to przeczytałam to sobie przypomniałam te chwile jak leżałam w szpitalu i patrzyłam na małego Michasia. Nie da się opisać tego uczucia, już za nim tęsknie Wiem że Michaś raczej jedynakiem nie będzie i dane mi jeszcze raz będzie to przeżyć... A ja się śmiałam że lepiej sobie radzę z 5 dzieci niż z jednym... Michas wykapany najedzony spi, ja wykapana, pranie powieszone, jeszcze jedno dziecko juz spi, ja sobie pije herbatkę, rozmawiam z Tz na gg i wizazuje
|
#4421 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
gabiiiii gratulacje
![]() Ja już po 1 dniu w szkole napisze tyle , że łeb mi pęka i idę się położyć
|||||||||||||||||||||
|
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie nie wyobrażam znow wrocic do szkoly, rok temu bylam na kursie, trwal 3 tyg a ja po 3 dniach mialam dosc...
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
GABISUN gratulacje!!!!!!!!!!!!!! Dzielne dziewczyny
Zdrówka i szybkiego powrotu do domciu ![]() |
|
|
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
|
Lindsley w jakim sensie na plaskim ? Jak dziecko lezy na pleckach ?
Gabisun GRATULACJE !!!!!!!!! ![]() Lindsley za organizacje
|
|
|
|
#4425 |
|
Zakorzenienie
|
Gabisun gratulacje kochana
|
|
|
|
#4426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak jak leży na pleckach, niby powinno się pod główkę coś podkładać... chociaż cieniutką podusię... Ja już od 14 w domku... Tz się trochę postarał i posprzątał...
|
|
#4428 |
|
Zakorzenienie
|
Podejrzewam, że też co lekarz to opinia... Nie spieram się bo sama nie daję poduszki, napisałam tylko co słyszałam
![]() My po wyjątkowo ciężkiej nocy (któż wie dlaczego Michał spał bardzo niespokojnie i budził się co godzinę a od 5 już z nami w łóżku) mamy super humorki Z mojego syna się robi śmieszek i dusza towarzystwa
|
#4429 |
|
Zadomowienie
|
Gabison, Gratki wielkie
|
|
|
|
#4430 |
|
Zakorzenienie
|
Lu zbiera sie do raczkowani i ostatnio probowala ziemniakow ode mnie z obiadu
Filmiki na fb
|
|
|
|
#4431 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4432 |
|
Raczkowanie
|
Gabisun, wielkie gratulacje i dużo radości i pociechy z małej
Lindsley to znak, że będziesz świetną mamusią dla kilku smyków Wielkie brawa za organizację :cmok :Aldii, z Lu się mały brojniś niedługo zrobi ![]() Zgadnij, jak Maksio? Elcia, jak Szymek? Daje Wam trochę odsapnąć? Idę dalej zdychać z moimi paskudnymi mdłościami ![]()
|
#4433 |
|
Zakorzenienie
|
JASULKU no teraz juz jest lepiej od kad raczkuje i sam wstaje przy meblach to mniej placze no i na rekach juz nie chce byc tylko ciagle by wstawal raczkowal wiec jest troche lzej no ale trzeba teraz latac za nim
no ale jest duzo lepiej niz wczesniej ![]() czytalam o twoich dolegliwosciach te omdleania to chyba najgorsze sa co? ja wymiotowalam tez strasznie i czesto az z krwia mnie ciagnelo |
|
|
|
#4434 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczyna robić się wesoło... Byłam już w aptece bo żel na dziąsełka, aptekarz (znajomy Tz-a) poradził też podać ibufen. Michaś dostał 1ml i po jedzeniu zasnął, oby trochę pospał bo wymiękam a to dopiero początek
![]() Gdzie się Kakusia podziała? Jak z Tz? ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Jasiulku a próbujesz jakoś wallczyć z tymi mdłościami? Aldii dla Lu za raczkowanie. Michaś dziś znów próbował marchewki, troszkę zjadł ale po chwili się strasznie rozpłakał - pewnie ten ząbek go męczy. Dziś w aptece mnie dziewczyna pocieszyła że jej dziecku ząbek zaczął męczyć jak dziecko miało 3,5m-ca a wyszedł jak miało 7m-cy ![]()
|
#4435 |
|
Zakorzenienie
|
Elcia
Jasiulku ona brojnis to jest od urodzenia,teraz to bedzie meeega brojnis ![]() Uwazaj na siebie kochana z tymi omdleniami Lindsley do raczkowania to jeszcze troche - narazie sie przymierza... No u nas tez dlugo to trwalo nim zabki sie przebily ( 1 dokladnie w "7 urodzinki", 2 dzien pozniej) |
|
|
|
#4436 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tu pustki...
|
#4437 |
|
Zakorzenienie
|
rzeczywiście...
ja nie mam ostatnio czasu.. zaglądam na forum wrześniówek, czasem na odchowalnię i spadam... Poza tym siedzieć długo nie mogę, bo mam skurcze i ból w plecach... oby dotrwać do 20-go...
|
|
#4438 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
Aldii, a tak niedawno ten Twój brojniś się urodził... A tu już raczkować zaczyna ![]() Lindsley, kochana, próbuję walczyć, ale nic nie działa... ) i cola... Nadal jest tak, że mdłości mnie budzą i z mdłościami zasypiam Dziś dla urozmaicenia rano zdążyłam dokończyć kanapkę i biegieeeem rozmawiać z porcelaną Natomiast potem już cały dzień dziecię moje dawało mi znać, że o mnie pamięta i do tej pory mam takie mdłości, że nie sądziłam, że aż tak fatalnie można się czuć![]() Ale trudno się mówi, niech jemu/jej na zdrowie wyjdzie Przynajmniej wiem, że wsio oki Przynajmniej omdlenia się skończyły
|
#4439 |
|
Zakorzenienie
|
Miała któraś pieluchy pampers sleep and play? Sa 10zl tansze od active baby, czym się różnia?
|
#4440 |
|
Zakorzenienie
|
Angelika spokojnie dotrwasz,jeszcze tylkokilka dni
Jasiulku ojjj tak.Ty tez nim sie obejrzysz to juz bedziesz na porodowke jechala ![]() Najwazniejsze,ze omdlen juz nie ma Lindsley nie pomoge,bo uzywamy huggiesow Kochane w realu jest promocja na happy 25,44 (cos kolo tego) + druga paczka za 1 grosz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.

)

żeby się biedna już nie męczyła i wrreszcie tuliła swoje maleństwo
nie mówiąc już, że kombinuje pełzanie 

I to mi mówiła kobieta która ma poukładane w głowie, dość mądra babka z dwójką starszych już dzieci (tzn ona się niedawno dowiedziała)