Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-06, 16:43   #4081
mallinka
Zadomowienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
A wiecie co u ISHKI?? Pisała może cos? probowalam doczytać wszystkie posty ale moze mi cos umknelo.
Ishka jest w domu, na lekach przeciwskurczowych miała w sobote wpaść na forum ale widocznie nie miala dostepu do neta

ale wątek czytam na temat "oklepanych" imion...niezła dyskusja z tego wyszła

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 16:45   #4082
apoolonia
Rozeznanie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Długo mnie nie było

masa stron

Kootek
dobrze że wszystko idzie ku dobremu, ja nawet nei potrafię sobie wyobrazić tej tęsknoty
pewnie większość z nas po urodzeniu dziecka zda sobei sprawę co przeżywałaś

_paulinka2
zakupy rewelacyjne!
co do rożka ja kupuję otulaczek i na początku mała będzie w nim spała

Siostrą TŻ się nie przejmuje już mnie to trochę bawi
i lubię jej dogryzać

i widzę że ona też ma z tego satysfakcje
dziś stwierdziłam że to zwykła zazdrość obym nie miała czegoś lepszego niż ona...

bo jak wytłumaczyć że jak jej powiedziałam jakie koszule mam do szpitala to stwierdziła że przesadzam i żebym wzięła jakieś stare bo kto mnie po porodzie oglądać będzie no i nawet niektóre dziewczyny nago leżą
gdyby mogła zabroniła by mi spakować torby
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 16:45   #4083
Sysunia_d
Zakorzenienie

Czy wasze wszystkie dzieci sa poprawnie ułozone ???? Bo moje lezy w poprzek , mam nadzieje ze sie zechce ułozyc prawidłowo.

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 16:46   #4084
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
na razie nic nie pakuje,bo brzuch mi zaczal mocno twardniecWiem jedno-jak zrobimy tu juz ten remont,to babcia bedzie tu czasem przyjezdzac do swoich lekarzy i bedzie miala maly pokoj(my sie wlasnie przenosimy z malego do duzego,a w listopadzie mam nadzieje ona sie wyprowadzi na stale na wies),ale graciarni w tym domu nie dam zrobic,wszystko bede wywalac.To co prawda jej mieszkanie zapisane na jej corke,ale ja tu sprzatam,a moj tz oplaca rachunki,wiec tez mamy cos do powiedzenia
Artystka - i racja, nie daj się, bedziesz miała wystarczająco sporo rzeczy swoich i dziecka, więc 40 poszewek do ci potrzebne

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
aaaaaaa to fajny dodatek a te 500 funtów to jest dużo ? Tak wiesz, jak na życie i mieszkanie w anglii?

dziewczynki czy wasze maleństwa też czasami kopią tak jakby nerwowo ??

wklejam fotki moich bodziaków nowych z pepco i h&mu małe a cieszy
Paulinka2 - moj kilka dni tak kopał, że myslałam, że tam fochami rzuca, to wyglądało tak, jak się dzieciaki już dwuletnie na przykład rzucaja na podłogę i walą rękami i nogami, jak czegoś nie dostają. I ja miałam wrażenie, że moje robi to samo
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 16:56   #4085
agas
Raczkowanie

GG do agas

Dziewczyny czy Was tez tak bola biodra w nocy
Przyznam sie nieskromnie ze tez dolaczam do grona 30tc
Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
jest mleko i to ile

ledwo przyszlam do domu, na spokojnie sie polozylam na kanapie i bez stresu zaczelam laktatorem pobudzac piersi a naraz jak trysneło leci i leci

musze sie pochwalic, dzisiaj sama karmilam michalka butelka i go glaskalam
Tak sie ciesze od razu mam jakis lepszy humor

Izka
agas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 17:02   #4086
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Czy wasze wszystkie dzieci sa poprawnie ułozone ???? Bo moje lezy w poprzek , mam nadzieje ze sie zechce ułozyc prawidłowo.
Moje leży w poprzek Dziś zaczęłam 33 tydzień. Mam nadzieję, że jeszcze odwróci się główką na dół. Już tak leżał przez ostatnie 3 m-ce, ale coś mu się chyba pomierdoliło w tej małej główce, że wybrał inne ułożenie
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 17:12   #4087
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Moje leży w poprzek Dziś zaczęłam 33 tydzień. Mam nadzieję, że jeszcze odwróci się główką na dół. Już tak leżał przez ostatnie 3 m-ce, ale coś mu się chyba pomierdoliło w tej małej główce, że wybrał inne ułożenie

I co ci lekarz mówi ???

Bo moje tak lezy od miesiaca i dzis połozna mi powiedziała ze niby jest jeszcze czas i pewnie sie obróci a jak nie to w 36 tyg lekarz bedzie je próbował odwrócic nie wiem jak to wyglada ale az sie boje. Jesli to nic nie da to moze byc CC w 39 albo porod naturalny za pomoca np jakis urzadzen. czytałam ostatnio o tym kleszczowym i szczerze boje sie jak cholera bo 100 razy wolalabym chyva cc w takim wypadku.

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 17:15   #4088
gimikis
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agas Pokaż wiadomość
Przyznam sie nieskromnie ze tez dolaczam do grona 30tc
Witam Konaninke wrzeszczcie ktoś z bliskich mi okolic

Razem: 12.08.2003
Zaręczeni: 12.12.2007
Ślub: 12.09.2009

gimikis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 17:21   #4089
bela14
Rozeznanie

Ja w pierwszej ciąży tez tak tak miałam
złe ułozenie i dwa tygodnie przed porodem sie jednak obrócił.

na to uzycie nażedzi lub przekręcanie na siłę w czasie porodu sie nie zgadzajcie dziewczyny,mam w rodzinie przypadek gdzie bardzo zle
sie to skończyło nie bede pisac żeby nikogo tu nie straszyc ale ja w zyciu bym sie na takie cos nie zgodziła.
bela14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 17:31   #4090
agas
Raczkowanie

GG do agas

Cytat:
Napisane przez gimikis Pokaż wiadomość
Witam Konaninke wrzeszczcie ktoś z bliskich mi okolic
tzn. jakich??

Izka
agas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 17:33   #4091
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
I co ci lekarz mówi ???

Bo moje tak lezy od miesiaca i dzis połozna mi powiedziała ze niby jest jeszcze czas i pewnie sie obróci a jak nie to w 36 tyg lekarz bedzie je próbował odwrócic nie wiem jak to wyglada ale az sie boje. Jesli to nic nie da to moze byc CC w 39 albo porod naturalny za pomoca np jakis urzadzen. czytałam ostatnio o tym kleszczowym i szczerze boje sie jak cholera bo 100 razy wolalabym chyva cc w takim wypadku.
Nikt nie będzie ci kazał rodzić SN przy takim ułożeniu. Od razu cc.
Ja miałam CC w pierwszej ciąży, bo córka leżała główką do góry, a pupcią na dole.
O tym, że źle leży wiedziałam od 28 tc i lekarz już wtedy kazał mi się nie nastawiać na cud, że się obróci, bo z każdym dniem dziecko jest większe i ma mniej miejsca na obrót. I rzeczywiście nie obróciła się. Nie miałam wyznaczonego CC. Miałam czekać do końca. Byłam już po terminie jak mi nagle wody chlusnęły. Myślałam, że nie zdążę dojechać do szpitala. Od razu zrobili mi CC.

Drugie dziecko rodziłam SN, bo leżało prawidłowo.

Teraz mały leżał główką na dół. Ale tydzień temu okazało się, że leży w poprzek, a to się kwalifikuje do CC. Ma jeszcze parę tygodni czasu.
Jutro mam rano wizytę u gina i USG, więc może dowiem się więcej.
Bardzo się boję kolejnej cesarki, wręcz panicznie się boję.

A w obracanie mechaniczne nikt się nie bawi. Może to robić tylko wyspecjalizowana położna. Nieraz się uda obrócić dziecko. Ale samemu nie wolno robić takich rzeczy!
Jeśli jutro znowu się potwierdzi, że mały leży w poprzek - a raczej sie potwierdzi, bo widze po brzuchu, że tak właśnie leży - to zaraz dzwonię do mojej położnej, bo obiecywała mi go obrócić przez masaż i akupunkturę.
Stary 2010-09-06, 17:39   #4092
vikicullen
Zadomowienie

A ja sie boje SN tzn jeszcze o tym nie mysle za bardzo bo troche czasu ale ogolnie ta wizja przeraża mnie

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 17:49   #4093
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
moja kopie mnie po boczkach to chyba oznacza ze jest w poprzek , tak ?
ja dopiero za tydzień idę na usg i będę wiedzieć

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
Długo mnie nie było

masa stron

Kootek
dobrze że wszystko idzie ku dobremu, ja nawet nei potrafię sobie wyobrazić tej tęsknoty
pewnie większość z nas po urodzeniu dziecka zda sobei sprawę co przeżywałaś

_paulinka2
zakupy rewelacyjne!
co do rożka ja kupuję otulaczek i na początku mała będzie w nim spała

Siostrą TŻ się nie przejmuje już mnie to trochę bawi
i lubię jej dogryzać

i widzę że ona też ma z tego satysfakcje
dziś stwierdziłam że to zwykła zazdrość obym nie miała czegoś lepszego niż ona...

bo jak wytłumaczyć że jak jej powiedziałam jakie koszule mam do szpitala to stwierdziła że przesadzam i żebym wzięła jakieś stare bo kto mnie po porodzie oglądać będzie no i nawet niektóre dziewczyny nago leżą
gdyby mogła zabroniła by mi spakować torby
zastanawiam się skąd w ludziach się bierze taka zazdrość i zawiść?
Ja dużo dobrego czytałam o tych otulaczkach, ale one takie dosyć ee cienkie są

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
Artystka - i racja, nie daj się, bedziesz miała wystarczająco sporo rzeczy swoich i dziecka, więc 40 poszewek do ci potrzebne

Paulinka2 - moj kilka dni tak kopał, że myslałam, że tam fochami rzuca, to wyglądało tak, jak się dzieciaki już dwuletnie na przykład rzucaja na podłogę i walą rękami i nogami, jak czegoś nie dostają. I ja miałam wrażenie, że moje robi to samo
ja też tak czasem mam Karolinko i czasem jeszcze takie nerwowe kopnięcie, jakby ze złości normalnie

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 17:50   #4094
ona1010
Raczkowanie

Czytam Was codziennie, ale jakos ciagle mi ktos albo cos przeszkadza, zeby napisac Przede wszystkim na poczatku odromne gratulacje dla KOOTTEK- naszej pierwszej mamusi i malutkiego MICHASIA

De- ja kupilam fajne welurowe, milutkie kocyki w Mobel Kraft, ale tez w cenie ok 30 EUR, a widzialam tez podobne w Baby One Markt.
Jesli chodzi o narod niemiecki to podzielam Twoje zdanie, moze zyje sie tu latwiej, ale Niemcy mysla tylko o sobie i o tym, zeby tylko im bylo dobrze. Moj szef np ma 68 lat, a ja dzisiaj zaczynam 32 tyg, powiedzialam mu, ze chcialabym wreszcie sobie odpoczac i przestac pracowac, a on do mnie, ze jesli mam w domu siedziec i sie nudzic to moge przeciez do pracy przyjsc. A wogole te kobiety, ktore tylko w ciazy siedza i leza, to maja ciezki porod. Rozwalilo mnie to calkowicie na lopatki. Ale coz przeciez czlowiek sie nie sprzeciwi, bo jest od niego zalezny.
Mam tez male pytanko do Ciebie i Weronisi- jaki prosze dla maluszkow macie? Bo ja nie moge nigdzie znalesc, a znajoma z pracy Niemka, powiedziala mi, ze ona ubranka dla swojego synka prala w zwyklym proszku i bylo ok. Ja jednak sie troche boje. Nie moglam tez nigdzie rozka znalesc, macie go? Gdzie go kupic? Dziekuje Wam za pomoc.
ona1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 17:50   #4095
MILA25*
Wtajemniczenie

Hejka
Podczytuje was prawie regularnie .

Jeśli chodzi o materacyk ja kupuje piankowy. Mój syn tez taki miał i było wszystko oki.

Rożki mam też bez usztywnienia. Maluszki lubią być otulone a to usztywnienie chyba pomaga w noszeniu.

Jutro kończę pranie ciuszków dla malutkich. Jak będę prasować to wam powklejam kilka moich ulubionych.
Bo teraz są pomemłane .

Dzisiaj byłam na wizycie. Małe mają już po 650 gram . I mam 10 kg na + .
Są ułożone naprzemiennie. Jedna siedzi na dupce a druga jej girki wącha.
Za 3 tygodnie lekarz powiedział że porozmawiamy już o położeniu się do szpitala.
Mojemu mężowi nie za bardzo się to podoba.

Dodatkowo przyplątała mi się jakaś infekcja . Dostałam globulki i maść .
I dodatkowo Terdyferon czyli żelazo bo na wynikach wyszła mi anemia.

Przez najbliższe 3 tygodnie muszę wszystko do końca skompletować.
Nie zostało tego dużo ale wolę już wszystko mieć poukładane i niech czeka.

Co ja będę robić w tym szpitalu ?? Nie umiem leżeć bez czynnie .

Mój brzusio po tabletkach nie twardnieje już tak często. Tylko jak daleko
gdzieś idę to mnie ciągnie . Ale najlepiej wtedy się położyć i przychodzi.

ja bardzo bym chciała aby mój mąż siedział ze mną w domu. Jemu to by wcale nie przeszkadzało.
Jak mi się skończy macierzyński to on bierze tacierzyński.
A i te 2 dodatkowe dni które przysługują na dziecko.
MILA25* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 17:51   #4096
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
No, nie wiem co moge doradzac- musisz polozyc sie i odpoczywac
mi twardnieje ciagle i lekarz kazal mi odpoczywac
Dokladnie. Mnie bardzo twardnial po podrozy, az sie przestraszylam- 1400 km od domu Ale magnez i odpoczynek pomogl. Po dluzszym chodzeniu tez tak mam. Dzis dodatkowo lapaly mnie kolki. Przez niewyspanie bolala mnie glowa i bylo mi caly dzien niedobrze. Polozylam sie, tz przyszedl do mnie do lozka wiadomo jak sie to skonczylo, a potem spalismy jak zabici. A teraz mi wstyd bo widze, ze wszystkie okna byly otwarte a sasiedzi caly dzien sa w ogrodku

Zaraz bedzie grilowany losos, warzywka mieszane podsmazane i dziki ryz
A jutro San Sebastian

Nie straszcie mnie cesarka, przy poprzecznym polozeniu dziecka U mnie za kazdym razem tak lezy. Zreszta czuje Daniela po lewej i po prawej stronie jednoczesnie- po lewej ma glowke, po prawej wypina dupcie. Mam nadzieje, ze sie jeszcze odwroci,ma na to troche czasu.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 17:57   #4097
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Dokladnie. Mnie bardzo twardnial po podrozy, az sie przestraszylam- 1400 km od domu Ale magnez i odpoczynek pomogl. Po dluzszym chodzeniu tez tak mam. Dzis dodatkowo lapaly mnie kolki. Przez niewyspanie bolala mnie glowa i bylo mi caly dzien niedobrze. Polozylam sie, tz przyszedl do mnie do lozka wiadomo jak sie to skonczylo, a potem spalismy jak zabici. A teraz mi wstyd bo widze, ze wszystkie okna byly otwarte a sasiedzi caly dzien sa w ogrodku

Zaraz bedzie grilowany losos, warzywka mieszane podsmazane i dziki ryz
A jutro San Sebastian

Nie straszcie mnie cesarka, przy poprzecznym polozeniu dziecka U mnie za kazdym razem tak lezy. Zreszta czuje Daniela po lewej i po prawej stronie jednoczesnie- po lewej ma glowke, po prawej wypina dupcie. Mam nadzieje, ze sie jeszcze odwroci,ma na to troche czasu.
Mój leży odwrotnie Główkę wypina po prawej, a pupcię po lewej, pleckami styka się z moim żołądkiem, a nóżkami i rączkami smyra mnie na dole

Jest mi strasznie ciężko siedzieć, bo czuję jak mnie gniecie w żoładek. W poprzedniej pozycji było moi wygodniej, chociaż żoładek tak nie cierpiał.

Zaraz się muszę położyć, bo właśnie zjadłam 2 gołąbki, więc już żołądek mnie boli

De28 zazdroszczę igraszek. Ja już zapomniałam jak to się robi. Chyba zarosnę. Od 15 tc celibat

Brzuch też mi twardnieje, szczególnie gdy chodzę. Okropne uczucie.

Wczoraj byliśmy w ZOO więc się sporo nachodziłam. Brzuch twardniał co chwilę. Na szczęście było dużo ławeczek, więc mogłam odpocząć.

Wklejam zdjęcie z wczoraj. Moje brzuszysko jest już większe od brzucha mego małża

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2010-09-06 o 17:59
Stary 2010-09-06, 17:59   #4098
malgosiak25
Raczkowanie

Kootek wspaniałe wieści jesteś dzielną kobietą trzymamy cały czas za was kciuki

Ja w sobote byłam jednak na kontroli w szpitalu po porannym przyplamieniu :? na szczęscie szyjka zamknięta i czysto więc musiał to być jednorazowy incydent. Mam dużo odpoczywać i się oszczędzać. Mała waży już 1223 g, czyli przez tydzień przybrała 140 g
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 18:00   #4099
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ona1010 Pokaż wiadomość

De- ja kupilam fajne welurowe, milutkie kocyki w Mobel Kraft, ale tez w cenie ok 30 EUR, a widzialam tez podobne w Baby One Markt.
Jesli chodzi o narod niemiecki to podzielam Twoje zdanie, moze zyje sie tu latwiej, ale Niemcy mysla tylko o sobie i o tym, zeby tylko im bylo dobrze. Moj szef np ma 68 lat, a ja dzisiaj zaczynam 32 tyg,
Mam tez male pytanko do Ciebie i Weronisi- jaki prosze dla maluszkow macie? Bo ja nie moge nigdzie znalesc, a znajoma z pracy Niemka, powiedziala mi, ze ona ubranka dla swojego synka prala w zwyklym proszku i bylo ok. Ja jednak sie troche boje. Nie moglam tez nigdzie rozka znalesc, macie go? Gdzie go kupic? Dziekuje Wam za pomoc.
Tego sklepu nie ma u mnie. No ale za 30 euro to wszedzie znajde. Widzialam sliczne w c&a ale to tez poliester

Na szczescie nie wszyscy Niemcy tacy sa,moj tez Niemiec i gotuje, sprzata, oporzadza koty,robi zakupy na rynku o 6 rano, przed wyjsciem do pracy Co do pracowania w ciazy- tu prawie wszystkie pracuja do konca, jezeli ciaza nie jest zagrozona. W duzych firmach jest latwiej i bez problemu mozna isc na zwolnienie, w malej nie pracowalam.

Ja za poleceniem Weronisi wypralam ciuszki w zwyklym plynie tyle ze sensitive. No i dalam troche mniejsza dawke.

Daniel

Christian
Stary 2010-09-06, 18:02   #4100
79 Marta
Wtajemniczenie

a moja mała AKTUALNIE ma nóżki w górze ale ,ze jest akrobatka, to jeszcze się nie cieszę
Stary 2010-09-06, 18:04   #4101
niebieskaa
Rozeznanie

Cytat:
aaaaaaa to fajny dodatek a te 500 funtów to jest dużo ? Tak wiesz, jak na życie i mieszkanie w anglii?

dziewczynki czy wasze maleństwa też czasami kopią tak jakby nerwowo ??

wklejam fotki moich bodziaków nowych z pepco i h&mu małe a cieszy
Slicznusie ja mam pepco zaraz przy domu to tez sie czesto nie moge powstrzymać, musze policzyc ile mam bodziaków na krotki i dlugi rekaw i w danym rozmiarze bo ostatnio chcialam kupic w pepco 3-pak bodziakow potem zobaczylam nowa dostawe w koszu za 4,99/szt i odlozylam wszystko zeby przeliczyc to co mam -musze sie opamietac

A co do kopania, to u Nas skonczyl sie 27tc a Tymek daje tak czadu ze czasem to boli, jak duzo chodze to mnie kopie jakby nerwowo wlasnie tymi swoimi malutkimi noziami czy raczkami i takie uczucie jakby drapał paluszkami po sciankach macicy -czytałam ze niektore kobiety maja takie odczucia i to mi to wlasnie przypomina

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Ide sie troszku położyc bo mi nikt nie odpisuje... Może poźniej ktoś zauważy...
Leżenie najlepsze, odpoczynek, ewentualnie no-spa ja tak wczoraj mialam brzuch twardy okropnie calutki po spacerze, dzis mialam lezec caly dzien ale jade zaraz do LeroyMerlin ale samochodem to sie nie nachodze

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
A ja sie boje SN tzn jeszcze o tym nie mysle za bardzo bo troche czasu ale ogolnie ta wizja przeraża mnie
ja tak samo.......
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 18:04   #4102
Patrycja_1708
Zadomowienie

Taki mam ucisk w biodrze ze nie moge nawet uleżec Boli normalnie masakrycznie, juz miejsca nie umiem sobie znalezc

Mam jeszcze pytanko do dziewczyn co miały USG w kolorku. Ja mam juterko i chcualabym wiedziec jak to bedzie dlugo trwalo? Tak jak normalne USG i tez taka glowicą robią po brzuszku i potem wydruk zdjecia??
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 18:04   #4103
De28
Wtajemniczenie

Weronisia- u nas igraszki tez ostatnio rzadko byly, poprostu nie dalo sie jakas blokada z mojej strony i koniec Ale od tygodnia jestesmy na urlopie i nadrabiam codziennie

PS:Kilka stron wczesniej zadalam ci pytanie

Daniel

Christian
Stary 2010-09-06, 18:07   #4104
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona1010 Pokaż wiadomość

Tak jak pisze De28 - ja wszystko wyprałam w Persil Sensitive i wypłukałam w Lenor Sensitive. Daję normalne dawki, nigdy nic nie zmniejszam. Tak robiłam przy poprzednich dzieciach, więc i przy tym nie powinno zaszkodzić

Kocyk mięciutki welurowy kupiłam w C&A za chyba 12 euro.

A co do pracy w ciąży, to w Niemczech jest ochrona kobiety w ciąży na 6 tygodni przed porodem.
Ja akurat nie pracuję, znaczy tylko troszkę i to nie codziennie i max. 2 godzinki Ale już nie umiem nawet tych 2 godzinek usiedzieć, więc niestety zrobiłam sobie wolne
Stary 2010-09-06, 18:08   #4105
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:

zastanawiam się skąd w ludziach się bierze taka zazdrość i zawiść?
żeby jeszcze było o co.... ale o lepszy pokrowiec na butelki albo lepszą koszulę do szpitala? paranoja!!!

Cytat:
Ja dużo dobrego czytałam o tych otulaczkach, ale one takie dosyć ee cienkie są
To prawda są cienkie tylko ja wychodzę z założenia że on nie ma ogrzewać a otulać i żeby mała miała ciasno tak jak w brzuchu

w nocy po prostu będę ją jeszcze czymś okrywać
Stary 2010-09-06, 18:10   #4106
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Taki mam ucisk w biodrze ze nie moge nawet uleżec Boli normalnie masakrycznie, juz miejsca nie umiem sobie znalezc

Mam jeszcze pytanko do dziewczyn co miały USG w kolorku. Ja mam juterko i chcualabym wiedziec jak to bedzie dlugo trwalo? Tak jak normalne USG i tez taka glowicą robią po brzuszku i potem wydruk zdjecia??
tzn ja mialam te usg z 40 minut bo lekarz odrazu sprawdzał wszystko, mierzyl itp, a zdjecia dostałam wydrukowane i na plytce, tak naprawde to u kazdego lekarza moze byc inaczej.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 18:10   #4107
De28
Wtajemniczenie

Weronisia, wlasnie w c&a widzialam za 12 euro, sliczne i mieciutkie ale to tez poliester?Co jest na metce u ciebie?

Daniel

Christian
Stary 2010-09-06, 18:16   #4108
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Weronisia- u nas igraszki tez ostatnio rzadko byly, poprostu nie dalo sie jakas blokada z mojej strony i koniec Ale od tygodnia jestesmy na urlopie i nadrabiam codziennie

PS:Kilka stron wczesniej zadalam ci pytanie
Kilka stron wcześniej ? Podaj chociaż numer strony Ja zaglądam tak rzadko, że nie jestem w stanie śledzić na bieżąco.

Za 'nadrabianie codziennie' podziwiam
Mój mąż się mnie boi, albo tak mu zbrzydłam... nie wiem. A mnie to strasznie bolało, a było to jakieś 3 m-ce temu i do dziś go nie namawiam. Chyba go zgwałcę dopiero jakieś 2 tygodnie przed terminem, co by młody szybciej zechciał wyjść

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
Weronisia, wlasnie w c&a widzialam za 12 euro, sliczne i mieciutkie ale to tez poliester?Co jest na metce u ciebie?
lecę sprawdzić

Jest poliester A czemu tak się go boisz? Toć to tylko kocyk...

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Cytat:

Gdzie nam znikla Weronisia? Bo mam do niej pytanie Chodza za mna pierogi ruskie, stosuje do nicht Schichtkäse a ty? A teraz mam ochote na leniwe i nie wiem czy ten ser tez bedzie odpowiedni I jeszcze pytanie do slaskich-W Polsce zawsze mi sie udawaly a tu czasami nie wyjda takie puszyste jakbym chciala- jakie ziemniaki do nich uzywac?Mehlige?Czy festkochende?Raczej mehlige?No i Speisestärke? Bo Kartoffelmehl nie znalazlam. Bylabym wdzieczna za pomoc.
Znalazłam twoje pytanie

De28 nie pomogę ci w tej kwestii, bo ja mam blisko polski sklep i kupuje u nich nasz polski twaróg, a nie Quark.
Tak samo w polskim sklepie kupuję mąkę ziemniaczaną.
Ziemniaki używam raczej Festkochende. Przeważnie na worku pisze do czego się nadają. A te Mehlig robię do normalnego obiadu, są bardzo suche i sypkie. A do pierogów lepiej jakby były kleiste.
A ten Schichtkäse to jest po prostu twarożek zmielony, bardzo mokry. Ja kiedyś z takiego quarku robiłam sernik i wyszedł dobry, ale nie wyrósł tak pięknie jak z normalnego twarogu, bo jest za mokry. Więc w robienie pierogów się nie bawię. Gdy mam ochotę, to kupuję gotowe w polskim sklepie, albo w ruskim.

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2010-09-06 o 18:21
Stary 2010-09-06, 18:19   #4109
De28
Wtajemniczenie

Nie wiem jaka strona Pytalam czy uzywasz Schichtkäse do pierogow ruskich i jakie ziemniaki dla slaskie?Mehlige?

Slyszalam, ze sie dzieci pod tymi kocykami poca.

Mnie tez bolalo podczas igraszek i wolalam sobie sama pomoc Ale jak widac wypoczynek i sloneczko pomogly Moj maz tez sie bal do mnie zblizyc jak ktoregos razu bardzo mnie zabolalo. Musialam wychodzic z inicjatywa bo inaczej by sie bal mnie dotknac.

EDIT. Festkochende mowisz.. hmm, a ja myslalam, ze te maczne. Moze dlatego masa byla za plynna. U mnie sklepy polskie sa dosyc daleko i nie oplaca mi sie tam zagladac. Probuje radzic sobie jakos inaczej.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-09-06 o 18:22
Stary 2010-09-06, 18:20   #4110
apoolonia
Rozeznanie

Dziś pochodziłam trochę po lumpeksach

i o to co kupiłam

nowe skarpetki z primarka paczka 9zł
bolerko srebno-szare 1zł
czerwone spodnie nexa 5zł
i śmieszne kapcie 8zł
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości