![]() |
#61 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jak sprawdził sie Wasz zespół na weselu??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
Zespół MAYDAY gorąco polecamy
![]() Są rewelacyjni, dają z siebie wszystko na 1000%, z Nimi wesele będzie napewno udane i niezapomniane przez długi czas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Przyczajenie
|
czy ktoś może mi napisać coś na temat zespołu mikron z brzezin chodzi mi jak śpiewa ich wokalistka pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
my mieliśmy zespół HILO z Lublina, szczerze polecam. pełen profesjonalizm, wszystko jak chciałam, goście się wybawili, a zespół nie tknął alkoholu ( co dla mnie jest duuuużym plusem). polecam.
![]() |
#67 |
Przyczajenie
|
A może ktoś miał na swoim weselu zespół Profi Dance z Mławy?
Słyszałam, że są fajnie, ale chciałabym zasięgnąć jeszcze innych opinii. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
Nam się sprawdził DJ. Niestety nie słyszeliśmy na innych weselach zespołu, który by nam odpowiadał, zawsze trafialiśmy na jakieś wyjce, które co chwilę chodziły "na jednego". Więc dogadaliśmy się z DJem Hiszpaniem i dzięki temu poleciało U2, Nick Cave i inne zespoły, których raczej nie zniosłabym w wersji okaleczonej. Jestem wyrozumiała, bo albsolutnie nikt nie jest w stanie zaśpiewać dobrze całego możliwego repertuaru, ale nie chciałam się na to narażać. Więc ja polecam DJa
![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- PS. Połowa postów w tym temacie to spam...
![]() |
#69 |
Przyczajenie
|
A czy ktoś może zna jakis zespół na wesele godny polecenia z Warszawy lub okolic. Czy wybierajac zespół powinnam sie kierować lokalizacja, czy nie? bo jak patrzyłam na pare stron www to w zasadzie wiekszosc dojezdza nawet bardzo daleko, tylko czy zmeczony trasa zespół dobrze poprowadzi impreze?
Dziewczyny pomóżcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Rozeznanie
|
nasz zespół (mimo moich obaw) sprawdził się fantastycznie
i drugi raz na pewno wybrałabym także ich The Brox z Sarzyny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Przyczajenie
|
![]()
Słuchajcie, ciężko jest polecać kapele do wszystkiego bo takiej nie ma... Trzeba się zastanowić jaka muzyka i jacy goście, u mnie grał www.paxband.pl i przynajmniej wiochy nie było, jakiś durnych zabaw, bawarskich dyskotekowych polek i innych szajsów. Moi goście lubią rock'and rolla, lata 80, no i przeboje disco
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez barbarkaaa Czas edycji: 2011-08-23 o 07:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Rozeznanie
|
Hej. U nas grał zespół www.twins.radom.pl
Jesteśmy bardzo zadowoleni. I gorąco polecamy .Goście byli zachwyceni i nikt nie chciał z parkietu schodzić. a grali to co sobie wcześniej zażyczylismy i bardzo fajnie poprowadzili zabawy, starali się naprawde. takze polecam. ![]()
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
U nas grał Silver z niewielkiej miejscowości na Mazurach. Byliśmy bardzo zadowoleni, a goście tym bardziej. Repertuaru nie wybieraliśmy, bo mają w nim 600 piosenek i powiedzieli,że grają już ok 15 lat, więc potrafią dopasować piosenki do gustu gości. A na oczepinach myślałam, że się posikam ze śmiechu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Wtajemniczenie
|
My juz tez jestesmy po slubie i naprawde moge polecic wszystkim ze slaska zespol Lancet z Gliwic
![]() Wszyscy goscie bawili sie super przy muzyce i my rowniez bylismy pozytywnie zaskoczeni ![]() Edytowane przez xxKasiax Czas edycji: 2011-08-22 o 21:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Przyczajenie
|
Ups.... zaraz poprawiam
![]() ![]() ![]() [COLOR=#000000 ] [/COLOR] Pozdrawiam Edytowane przez barbarkaaa Czas edycji: 2011-08-23 o 07:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Wtajemniczenie
|
Wrocławskim PM-kom serdecznie polecam zespół Mariachi. Zespół składa się z wokalistki, która nie dość, że ma piękny głos, to w dodatku bardzo dobrze śpiewa po angielsku, perkusisty, basisty, gitarzysty, który jednocześnie jest menadżerem i wodzirejem oraz klawiszowca.
Życzą sobie naprawdę nie dużo- jak na wrocławskie standardy. Jeśli chodzi o zabawy, to jest to tylko i wyłącznie decyzja młodej pary, jakie mają się pojawić na weselu, a jakich sobie zupełnie nie życzą. Goście byli zachwyceni. I my również ![]()
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Pmką z podkarpacia polecam zespół Personel, 5 osób, wokal męski, damski, na życzenie przywiozą akordeon i coc po góralsku zaspiewają, duży wybór zabaw ale wszystko zależy od Pary Młodej. Są młodzi i jest z nimi świetny kontakt. U mnie w rodzinie grali już na 3 weselach ( w tym na moim).
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle, że oni teraz 3200 biorą. 3 osoby w zespole. goście sobie bardzo chwalili. grali różną muzykę. dla wszystkich |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Zadomowienie
|
Dot.: Najlepszy zespół na wesele i nie tylko
Na naszym weselu grał zespół ADAPTERS. Wesele były w Bytomiu (śląskie), oni są z opolskiego, więc płaciliśmy trochę więcej za dojazd, ale warto było. Pierwsze bloki muzyczne były dość krótkie, ale podobno to ze względu na podawanie posiłków. I rzeczywiście, po części "oficjalnej", czyli obiedzie, krojeniu tortu itp. grali bardzo, bardzo fajnie. Przede wszystkim, mają bardzo dobre głosy i profesjonalnie prowadzą imprezę, bez nieodpowiednich zabaw, biesiadnego klimatu i namawiania gości do picia. Gdyby ktoś szukał zespołu z tych okolic, to polecam i mogę podać namiary na priv
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
Na moim weselu mieliśmy zespół Kamida (wpiszcie w google, wyskoczy oficjalna strona). I teraz- chcą drogo, ale wierzcie- opłaca się, bo goście będą w totalnym szoku, obolałe stopy i kręgosłupy gwarantowane. Zespół ma w ofercie oprócz normalnego repertuaru tzw. bloki tematyczne. Chodzi o to, że wybieracie sobie co chcecie, jest coś takiego jak BoneyM (przebierają się na styl tamtych lat- błyszczące dzwony, ogromne peruki afro, ciemne okulary, gaszą światło na sali, włączają kolorowe reflektory, puszczają parę i macie dyskotekę, utwory oczywiście BoneyM), biesiadę cygańską ( stroje, taniec i muzyka w tym stylu), Marylę Rodowicz i kapelę warszawską (tych dwóch ostatnich nie opiszę, bo na moim weselu były te dwa poprzednie). Oprócz tego można za dopłatą mieć dziewczynę, która w pewnym momencie wesela wychodzi na salę w stroju a la karnawał w Rio i na środku tańczy Wam sambę (wierzcie mi- u mnie wszystkim gościom płci męskiej ślinka aż ciekła). Potem ona się przebiera w nieco bardziej normalny strój i uczy gości tańców latynoamerykańskich. Tak więc polecam, przeżyłam na własnej skórze, więc warto.
![]() |
![]() |
#82 |
Przyczajenie
|
polecam zespół Alis z Sokołowa Podlaskiego, grają świetnie, wszyscy nasi goście byli zachwyceni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To wesele a nie klub dla panów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tego co pamiętam i co widzę na zdjęciach żadnej z pań (łącznie ze mną) mina nie zrzedła, więc nie bardzo ogarniam dlaczego według Ciebie miałoby tak być. Jak możesz wyjaśnij.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z góry - nie, nie jestem zwolenniczką: wesel bezalkoholowych, braku atrakcji na weselach, atmosfery stypy na weselu, a także nie mam kompleksów na punkcie swojego ciała, nie jestem chorobliwie zazdrosna o swojego mężczyznę, nie jestem wrogiem nowoczesności choć to pojęcie byla zaskakująco pojmowane. Więcej typowych zarzutów nie pamiętam. A argument: gościom się podobało do mnie nie przemawia bo zaślepienie Panien Młodych naprawdę przeraża i nie dopuszczają do siebie faktu że po prostu nie wypada powiedzieć czego innego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja akurat nie widziałam w występie tancerki nic ani wulgarnego, ani niesmacznego. Myślę, że mylisz jej występ z jakimś tańcem na rurze rodem z klubów "go go". Jak wcześniej napisałam, po tej sambie tancerka się przebrała, wyciągnęła wszystkich gości na parkiet i mieliśmy przyspieszony kurs tańca latynoamerykańskiego, wszyscy goście (ci młodsi, starsi, łącznie ze mną) świetnie się przy tym bawili (pewnie tu zapytasz skąd wiem- ano stąd, że nikt nie siedział w tym czasie przy stole). Rozumiem, że możesz mieć inne zdanie, ale zarzucając mi to, że atrakcja w postaci tancerki latynoamerykańskiej była wulgarna i niesmaczna, trochę przesadzasz. Na weselu była trójka księży z mojej rodziny i jakoś nie wyszli oburzeni w trakcie jej występu, tylko bawili się ze wszystkimi.
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rozumiem że cieszysz się że byłaś taka oryginalna, ale sądzę że nawet pan Włodek traktorzysta ze wsi pod wschodnią granicą wie jak ubrana jest tancerka samby z karnawału w Rio. Po prostu nie zrozumiałaś mojej wypowiedzi i tyle. Cytat:
Podobnie z zabawami weselnymi, nawet jeśli uważam je za żenujące i niesmaczne to nie wychodzę z sali zdegustowana tylko staram się bawic ze wszystkimi albo udawać że mnie to bawi, żeby Młodym nie było przykro. I nie jestem w tym osamotniona. Ale konsekwencją tego jest fakt że mają oni zaburzony obraz własnego wesela, co swoją drogą jest lepsze. Bo głupio mieć świadomość, że większości gości tak naprawdę nie podobała się Twoja sukienka/ dekorację sali uważali za tandetną i kiczowatą/ uważali że zabawy weselne były głupie. Cytat:
Swoją drogą to trochę dziwaczne organizować występ tancerki samby w bardzo skąpym stroju na wesele na które zaprosiliśmy 3 księży. Dla mnie ta zabawa w takiej formie nie pasuje do tej imprezy, bo co? Najpierw jest mowa o nierozerwalności małżeństwa, trwałości, miłości i wierności, w większości przypadków jest przystapienie do Komunii Świętej, a za parę godzin panowie mogą popatrzeć na półnagą dziewczynę kręcącą pupą przed nimi? Jakoś tak nie bardzo. Jednak samemu założeniu tej zabawy nie jestem przeciwna i myślę że można byłoby jakoś fajnie to zorganizować, ale wybacz -"Oprócz tego można za dopłatą mieć dziewczynę, która w pewnym momencie wesela wychodzi na salę w stroju a la karnawał w Rio i na środku tańczy Wam sambę (wierzcie mi- u mnie wszystkim gościom płci męskiej ślinka aż ciekła). " brzmi obleśnie i obrzydliwie. A ta zabawa staje się jedną z tych okropnych, z mocnym podtekstem seksualnym do których biorą młode dziewczyny żeby pijani wujkowie mogli się poślinić ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyno (czy kobieto), byłaś i widziałaś??? ![]() Nikt z gości na moim weselu nie został przymuszony do żadnej zabawy, przeciwnie- zarówno panie jak i panowie zgłaszali się na ochotnika, jeśli by zaś występ tancerki komuś się nie podobał, to przecież nikt nikogo nie zmuszał do patrzenia (i nie było to w czasie oczepin, więc nikt nie musiał ostentacyjnie w czasie ich trwania wychodzić). Styl Twojej wypowiedzi wskazuje na silną tendencję do oceniania z góry i nie brania pod uwagę argumentów drugiej strony. Przyjęłam Twoje zdanie do wiadomości, ale Ty dalej próbujesz chyba skłonić mnie do tego, żebym tu przywdziała worek pokutny i stwierdziła, że ta atrakcja była błędem i obleśnym, obrzydliwym i wulgarnym (jak to Ty nazywasz) pomysłem. Otóż nie zrobię tego. Moja rodzina i znajomi nie należą do tych świętoszkowatych (starałam się wcześniej nie używać tego określenia wobec Ciebie, ale jakoś tak mi tu właśnie świętoszkowatością zalatuje) i nikt nie miał z tym problemu. Poza tym, piszesz o księżach, że coś tam im nie wypada. Jezu, ja się cieszę, że byli, zostali dość długo i bawili się z gośćmi. Przecież to też ludzie. I jeszcze jedno- gdyby moje wesele miało przypominać stypę, po której słyszałabym jak goście strasznie się wynudzili, to wolałabym go w ogóle nie organizować. Tyle.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() AgusiekT: "...więc nie bardzo ogarniam dlaczego według Ciebie miałoby tak być. Jak możesz wyjaśnij. " Jeśli nie ma się dystansu do siebie i elementów swojej uroczystości, histerycznie reaguje na jakakolwiek krytykę, to nie wdaje się w dyskusje z osobą której coś się w tym nie podobało. Bo to trochę śmieszne - sama chcesz odpowiedzi, sama ciągniesz dyskusję, a potem obrażasz się bo piszę Ci swoją opinię. Nie byłam Twoim gościem, nie muszę Ci włazić w pupę bez mydła, zwłaszcza że i tak z zasady tego nie robię. Cytat:
Cytat:
Proponuję zakończyć tą dyskusję bo niczego nas nie doprowadzi, nie mówiąc już o tym że zboczyłyśmy trochę z tematu - najważniejsze że Tobie się podobało i jesteś zadowolona ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:34.