![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Styczniowo-lutowe maluchy 2009 i grudniowa Rodzynka 2008":)
Witam Was więc w kolejnej części naszych spotkań.
Były już pierwsze kroczki, pierwsze guzy i zdarte kolanka, niedługo pewnie będą pierwsze zapożyczone z "łaciny" wyrazy ![]() Zaczynamy - START! MAMUSIA I CÓRUSIA GRUDNIOWA 2008: Nika83 (Monika) - Martynka ur 20.12.2008 MAMUSIE I DZIECIACZKI STYCZNIOWE: maggie74 (Gosia) - Paulina ur 01.01.2009 Siobhan (Asia) - Paweł ur 03.01 + Maciuś ....... ![]() mumi24 (Paulina) - Borys ur 09.01 roxi1980 (Kasia) - Norbert ur 10.01 Stokrotka81 (Justyna) - Kamil ur 20.01 + Natalka 08.02.11 r. Paula22 (Paulina) - Mateusz ur 26.01 + Danielek ...... freshona (Agnieszka) - Hania ur 27.01 jukol (Justyna) - Aleksander ur 27.01 Glizda87 (Agnieszka) - Julianna ur 28.01 + Tymuś ur 29.01.2012 ![]() lucyAS (Lucyna) - Gabriel ur 29.01 kellysss (Ewelina) - Alan ur 30.01 + Kiara 25.10.2011 ? aaneczka1984 (Anna) - Dominik ur 30.01 + Patryk (21.09.10 r.) MAMUSIE I DZIECIACZKI LUTOWE: Amilamija (Ania) - Matylda ur 3.02 Ficca (Monika) - Julia 06.02 bratek06 (Jola) - Jakub ur. 10 lutego Nimfetka (Kasia) - Liwia ur 14.02 Nenah (Ania) - Kubuś ur. 17.02 Passionfruit (Magda) - Jaś ur 18.02 Lucygaj (Lucynka) - Natalka ur 18.02 Kami1227 (Kamila) - Tosia ur 26.02 + Mikołaj ???? Zagubione mamusie: Sandrunia Niepon (Sandra) - Damian ur 06.01 bezsenność (Basia) - Mateusz ur 20.01 + Tymoteusz 28.05.11 r. Renatacr (Renata) - Bruno ur 10.01 krolowaa (Gosia) - Adam ur 15.01 pani z herbata (Bożena) - Polina ur 18.01 Gosiala (Gosia) - Jaś ur 25.01 skoja (Aneta) - Wiktoria ur 29.01 Kasia_L (Kasia) - Jagoda ur 10.02 Seviljanka (Iwona) - Mateusz ur 16.02 Część I https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=251016 Część II https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=299083 Część III http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=371585 Edytowane przez roxi1980 Czas edycji: 2012-01-29 o 18:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe maluchy 2009 i grudniowa Rodzynka 2008":)
No to sie melduje
![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Melduję się
![]() Wlazłam na stary wątek, a tam już kuku - full... więc odnalazłam nowy ![]() Kellys - trzymaj się, silna kobitka z ciebie, wszystko przed wami ![]() Stokrotko - super brzusio... wczoraj byliśmy na chrzcinach 2 miesięcznego synka moich przyjaciół i tak mi się tęskno zrobiło za takim małym bobaskiem... Ami - piękna ta twoja córcia - Kubusiowi też się podoba ![]() A co do fochów - to mam to kilka razy dziennie... na szczęście nocki całe przesypiamy. Pass - gratuluję Jasiowi postępów. Kubuś też wszystko rozumie i wszystko wie, tylko z mową trochę do tyłu. A do do rozmiaru to kupuję na 86 i butki 23. Z jedzonkiem też różnie, zależy o której obiadek zjedzony. Ostanio w ciągu dnia śpi nawet po 3 godziny, to budzi się na taki późny obiad. Więc potem jest najczęściej lekka kolacja i mleczko. Aha dziewczyny prośba, w wolnej chwili zajrzyjcie i wypełnijcie ankietkę: http://www.ankietka.pl/ankieta/46657...tylizacji.html
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
a tak apropo pobudek nocnych ... tup tup i przytuptal Kamiś
byla 3 w nocy i slysze SI SI... a na to tatus kladz sie masz pampka to sikaj w pamka... o jak Tż pogonilam to w te pedy nocnik przynosil ![]() maly potem szybciutko zasnal a ja sie tluklam i tluklam tez mi sie Si chcialo ale ze na analizy mialam dzis isc i nie chcialo mi sie isc myc o 3.30 to probowalam zasnac... besskutecznie o 3.45 poddalam sie i poszlam sie umyc i nasiusiac do pojemniczka... z pustym pecherzem bylo lzej usnac ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
To ja też się melduję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Obecne!
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
![]()
Zgłaszam się w nowym wątku
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
A ja mam leniwicę pospolitą
![]() Norbert śpi już z pół godziny, nawet dziś szybko poszło zasypianie, mimo, że drzemka była późno jak na niego - 13-14,30. aaaa dziś się zajadał śledziem opiekanym w zalewie octowej - chodził i mówił mniam ![]() ----- edit: ciekawostka - zalicytowałam za 6 zł ![]() Edytowane przez roxi1980 Czas edycji: 2010-09-06 o 19:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Juhuu, nowy wątek!
kellys, przepraszam że nic nie piszę, ale nie wiem co napisać. Strasznie mi przykro, ale bardzo mi imponujesz siłą wewnętrzną. Trzymaj się kochana! ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz trzymajcie kciukasy - licytuję kilka rzeczy dla Norbusia, zapowiada się, że nie zbankrutuję... oby ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Nenah, ankieta wypełniona.
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
to i my z Kubusiem meldujemy się na nowym wątku
![]() Roxi- kciukasy zaciśnięte ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Nenah- ankieta wypełniona ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
wkurzyłam się... licytowałam fajne buciki jesienne i komp mi się powiesił, zanim zdążyłam go restartować jakaś foka mi o 1zł przelicytowała i poszły za bezcen - 26 zł, a zakładałam, że do 50 licytuję
![]() plan prawie wykonany - naczynia pomyte, ogórkowa i koperkowa się gotują ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Witam na nowym wątku!!
Nenah - ankieta wypełniona. Z naszego basenu wczoraj nic nie wyszło bo klamkę pocałowaliśmy wodę wymieniają czy coś tam robią i odwróciliśmy się na pięcie i poszliśmy na spacer za to. Ogólnie mamy w planie w najbliższym czasie iść do groty solnej z młodą mamy u nas w Chorzowie jedną z lepszych podobno więc wybieramy się z ciekawości. A dziś dentysta sama jestem ciekawa czy ma tą dziurę czy tamta tylko na kasę leciała. Ja też się zbieram aby mi w szczękę zajrzała ale ja ma takiego stracha przed dentystą że szkoda gadać pół nocy dziś śniły mi się wiertła i wiercenie a w sumie tylko z młodą idę brrrr... Jakoś dam radę z nią tam wejść. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
BAN stały
|
witamy i my w nowym wątku.
Mam nadzieję, że znajde trochę czasu do popiasania z Wami (niestety tylko w pracy). Czytam Was codziennie. Julia podobnie jak Wasze dzieciaczki rozumie wszystko co do niej sie mówi, gorzej z wykonywaniem polecen. Z mową nie zabogato mowi kaka (kura, kaczka jajko), swoje imie Jula, Juka, Julia, bucio but (buty), moje imie Monia, gdy kogoś nie ma a wymieni sie imie to mówi aaaa. Straszna rozrabiara z niej, a bunty i fochy pokazuje czesto. Ostatnio w nocy budzi sie sadze ze ida jej kolejne zabki, a moze zimno jest jej w nocy ![]() A tak poza tym wybralismy sie w sierpniu nad morze na 5 dni a wrocilismy po 1,5 dnia, zalalo nam domek (Tz nie zakercil kranu, a gdy wyjezdzaliśmy nie było u nas wody) panele meble napuchniete od wody. Myslalam ze Tż rozszarpe ![]() ![]() ![]() Nenah- ankieta wypełniona Zmykam , postaram się pisac czesciej. milego dzionka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Witam również w nowym wąteczku
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ficca no ta ładnie cię tż załatwił.... ![]() ![]() ![]() Nenah ankieta poszła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Witam jeszcze z ran
![]() Dziękuję Wam za wypełnienie ankiety. Dziś ślęczenia nad biznes planem c.d., a Kuba wcale tego nie ułatwia. Ja też muszę dokonać zakupów i uzupełnić szafę Kuby, o swojej to już nie wspomnę ![]() ![]() ![]() Powiedzcie, czy wasze dzieci ukladaj zabawki po zabawie, bo ja próbuję Kubusia tego nauczyć. Jak na razie najlepiej wychodzi mu roznoszenie wszystkiego po domu ![]() Nawet słonko się przebija, może uda się na jakiś mały spacerek wyjść. A od 14 września zapisaliśmy się na naukę pływania dla Kubusia, jestem ciekawa jak to będzie, wodę lubi baaardzo, wręcz boję się, że nie będzie chciał wyjść z basenu ![]() Miłego dnia wszystkim...
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
I my meldujemy się na nowym wątku,spieszę się do zadań domowych
![]() Nenah-ankietę wypełniam ![]() Mały całą noc wstawał co godzinę ,co pół i płakał dzisiaj ma katar :/ na szczepienie nie poszłam ![]() ![]() Widzę że mój Łukasz to jeden z mniejszych :P Czym Wy karmicie swoje dzieci ? ![]() Miłego dzionka ![]() ![]()
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
I ja sie melduję
![]() Domik dziś przespał cała noc ![]() ![]() ![]() ![]() Domis tez chyba do liliputków tu należy?? Nosimy rozmiar 86, waży coś ponad 12 kg. A wy tu juz 98 kupujecie ...ło matko ![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- ciekawe co tam u naszej Ewelinki..bidulka ![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
hej............
Byłam w szpitalu..... No niestety jest tak jak juz wczesniej pisalam.. serduszko przestalo bic 3 tyg. temu... Jutro mam zabieg........... Ale 3mam sie...... Chce juz to miec za soba i nie myslec o tym wiecej.................. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Przepraszam, że tak rzadko piszę ![]() ![]() a wczoraj z ciekawości weszłam w Wasz pierwszy wątek, jak dopiero się dowiadywałyście, że będziecie mamami ![]() ![]() mój Janek jest wysoki i ubrania najczęściej kupuje mu na 2-3 latka (to chyba 98cm), choć spodnie są trochę przydługie. nie wiem ile waży, ale jest już ciężki ![]() ![]() ![]() a najgorsze są jego pobudki o 5:30 rano ![]() ![]() ![]() ![]() kelysss przykro mi...
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Ewelinko, strasznie mi przykro... bądź dzielna... taka jaka jesteś...
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
My też się meldujemy
![]() Kellys - przytulam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
kellysss, bardzo mi przykro...dzielna jestes, silna...dasz radę, a nagroda przyjdzie za jakiś czas
Matylda też dzisiaj miała suer noc i wstal dopiero po 8 rano ![]() Wiecie, co znaczy "koeko"?- światełko, apa - małpa, czy - trzy, sześć - nie musze pisać, ba - chleb, ko - mleko, taciek - ptaszek i tak- ptak i takie tam. No i czasem wypsnie je sie zdanie typu "To jeś baba" - to jest zaba ![]() Uciekam, zbieramy się na zakupy do Tesco...moze jakiegos ciucha jesiennego upoluje dla malej. Edytowane przez AMILAMIJA Czas edycji: 2010-09-07 o 16:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Kellysss- podziwiam twój spokój,kobito dzielna jesteś będzie dobrze.Bozia jeszcze wynagrodzi Ci to w dzieciach
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Ewelinko
![]() u nas chyba początek końca dziennych drzemek... ![]() ![]() Dziś byliśmy u fryzjera i mam znów mojego kochanego łysolka - uwilbiam go w takiej męskiej fryzurze ![]() ![]() A służbowo byłam dziś w ZUSie - ten urząd to totalna pomyłka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
Ewelinko- trzymaj się Kochana
![]()
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje Wam wszystkim za mile słowa...jestescie naprawde kochane
![]() Wiecie ze ja silna baba i rade sobie dam........... ![]() Troszke sie boje tego jutrzejszego 'usypiania' bo nigdy czegos takiego nie mialam... No ale bedzie dobrze................ Widocznie tak mialo byc....... Ja wierze ze niektóre rzeczy nie dzieja sie bez przyczyny i przez to jestem taka dzielna.... Pani doktor powiedziala mi ze czasami lepiej ze tak to sie skonczylo niz dzieciatko mialoby byc chore i meczyc sie przez całe zycie........ ![]() Co do spanka po południu to u nas juz nie ma problemu.... Juz to znaczy od czasu kiedy Alan sam zasypia w łozeczku........ Po obiadku jest przerwa pól godzinki na przetrawienie a potem siup do łozia i Alan zasypia w 10-20 min............. No i musze go zawsze budzic po 2 godzinkach bo jak nie to by spał po 3 a nawet 4 godziny i wtedy wieczorem sa problemy............... A dzis biedaka nie polozylam po południu a chcial spac.. Ale jutro musimy o 7 wyjechac z domu (do tego szpitala) wiec musze go obudzic o 6:30 ,zjesc mleczko i ubrac...... A on zazwyczaj spi do 8 - 9 ...takze musialam wszystko poprzestwiac............: brzydal: Zasnał o 20.......... Ciekawa jestem o której jutro wstanie...... Edytowane przez kellysss Czas edycji: 2010-09-07 o 21:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Hej Kobitki!!
Już sie meldujemy na stałe w nowym wątku.....tytuł super ![]() Jak znajdę chwilkę doczytam te 12 zaległych stron, Kellyss Bardzo mi przykro, życzę Ci dużo siły ![]() Kami Jestem jestem miło że mnie wspomniałaś...jak Tutek? Krolowaa Dzięki za odpowiedź (sprzed 12 stron ![]() Wakacje mineły szybciutko, najfajniej było nad morzem zero obowiązków, gotowania, myślenia o problemach które czekają w domu...ehh fajnie było całą resztę spędziłam z Boryskiem na działce Moje maleństwo to juz duży chłopaczek, przed wyjazdem poszliśmy do fryzjera i nie mogłam długo przyzwyczaić się do dostojnego wyglądu mojego dziecka ![]() Z mówieniem się rozkręca i kombinuje- porównując z Waszymi pociechami jest dużo w tyle, ale przecież nie jesteśmy na wyścigach ![]() usłyszałam w końcu upragnione "mama" zaczął mówić je późno ale za to od razu ze zrozumieniem i wie ze chodzi o mnie, ładnie wychodzi mu też "cio-cia"- ślicznie intonuje. poza tym mam bam tam w tysiącu kombinacji, rozumie wszystko, i pokaże też o co mu chodzi, uwielbia tańczyć- wyciąga mnie jak na dancingu za rękę i tańcujemy ![]() przytula całuje robi noski-noski ....a mamusia jest wniebowzięta aha zrobił sie z niego mały pedancik rączki nie mogą być brudne ciąle je otrzepuje ![]() ![]() żeby nie było tak kolorowo jak nie po jego myśli to wali w coś ręką i czasem na mnie tez sie zamachnie, tłumaczę, raz dostał po łapach,ale nie ma to sensu bo nie rozumie. Dalej ma apetyt, uwielbia oglądać książeczki no i siedzieć w aucie za kierownica, samą jazdę też lubi. A ja dalej bezrobotna....zaczynam powoli się rozglądać za pracą i rozwiązaniem co zrobić z Borysiątkiem w czasie kiedy ew. będę w pracy. Miło to napisać...do jutra ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.