![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Urządzanie mieszkania
Kupiliśmy z mężem mieszkanko w bloku, 3 pokoje + kuchnia.
![]() Chciałabym je jakoś ładnie urządzić. Mam w związku z tym wielką prośbę do WAS. Prześlijcie mi wszelkiego rodzaju pomysły na urządzenie dwóch małych pokoi, jednego dużego, kuchni i łazienki. W dużym pokoju mojemu mężowi marzy się sztuczny kominek, jestem ciekawa jak to prezentowałoby się w bloku? ![]() Czekam na zdjęcia i inspiracje. Pozdrawiam Patrycja
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: Urządzanie mieszkania
To może napisz chociaż jakie kolorki lubisz, pastelowe, żywe, a może wzory kolorowe? czy lubisz drewniane meble czy raczej jakieś kolorowe? Jak powiesz to się coś na pewno wymyśli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Ja niedawno zakonczyłam remonty i rowniez 3 pokojowego mieszkania.
Mi sie podoba tak (chociaz to nie moje ): |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Wc mam w maki-jak na zdjeciu, zas lazienkę -Viterbo z opoczna
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
te pokoje trochę socjalistyczne.. Patrycja, a jakie lubicie wnętrza, nowoczesne, czy stylizowane?
Ja swój salonik mam biały z jasnoniebieskim sufitem, do tego czarne meble z metalowymi dodatkami, parkiet i dużo zieleni, bo kocham kwiaty - fajnie wygląda, a przede wszystkim MINIMALIZM, DUZO PRZESTRZENI, bo kto by sprzątał te zakamarki? A łazienka utkwiła mi w pamięci, gdy byłam kiedyś u znajomej: niebieskie kafle WSZĘDZIE, takze na suficie, do tego wielka wanna, odpowiednie oświetlenie - SUPER! Wchodząc, miałam wrazenie, że jestem w jakimś ciepłym morzu i że za chwilę przypłyną rybki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
dormonka napisał(a):
> te pokoje trochę socjalistyczne.. hymmm no tu mnie zaskoczyłaś! Kto za socjalizmu robił przecierane tynki, gipsowe podwiesane sufity, montował halogeny czy kupował ratanowe meble?? Ja z socjalizmem to kojarzę meble na wysoki połysk, zyrandol na 5 żarówek, glazure jednokolorową, wc z górnopłukiem. Chyba że za socjalizmu w innych krajach żyłysmy, to chylę czoło.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
wiele zależy od tego co lubisz lub na co masz ochotę: styl rustykalny, antyczny
![]() sugeruję Ci abyś zaprzyjaźniła się z katalogiem Ikea [jeśli w grę wchodzą bardziej nowoczesne nurty], bo zobaczyć w nim możesz wiele ciekawych pomysłów. jeśli chcesz to na pewno możemy powrzucać Ci wiele inspiracji do tego wątku ![]() ![]()
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
ja na przykład jestem zwolenniczką harmonii kolorystycznej - i niezależnie od stylu mieszkania bardzo mi się podobają wnętrza posiadające "kolor przewodni" [tudzież dwa takie kolory
![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
![]() duży pokój chciałabym jasny, przeszklony,lekki. Podobają mi się komplety wypoczynkowe z kremowej skóry. Teraz tylko się zastanawiam czy kupić sofę, czy narożnik i czy jest to praktyczne, bo może lepiej kupić z jasnego materiału. W tym pokoiku przydałyby się jeszcze jakieś mebelki, aby ustawić na nich sprzęt RTV i takie tam drobiazgi. A stoliczek chciałabym maksymalnie zakręcony ze szkła ale nie koniecznie, musi pasować do całości. Oczywiście muszę znaleźć miejsce na kwiaty, może jakaś duża palma?? Jeden mały pokój chciałabym również w stonowanych kolorach a drugi kolorowy. Ten pierwszy miałyby nam służyć za sypialnię ![]() ![]() Teraz łazienka: Jedyne co mi się podobało to białe szafki w CONFORAMIE, chcę dużo schowków, półeczek i zakamarków. W kuchni natomiast podoba mi się punktowe oświetlenie i podwieszane sufity. Szafki raczej kolorowe, widziałam na pewnej wystawie czerwone również maksymalnie pokręcone. I teraz jest problem bo kuchnia jest niewelka a gzieś trzeba ulokować stolik i krzeseła. Nie wiem jak to skomponować, żeby można było wygodnie zjeść i mieć dużo miejsca na szafki. Również i tutaj chcę dużo półek i schowków. To chyba tyle! Biorę się do pracy, bo mnie w końcu szef przyłapie i będzie ![]() Dziekuję za pomoc
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Coś znalazłam do kuchni! Ta niebieska mi się podoba, ale gdyby była czerwona??
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
super jest ta niebieska! Czerwona tez bylaby ok, widziałam piękną malinową. Blat mam podobny jak w tej niebieskiej, czyli fala, a na drugiej scianie ,poniewaz tez mam mala kuchnię i stól sie nie miescił zrobilismy tez falę, która pełni role parapetu i stołu na scianie sąsieniej.Pod spodem nie ma juz szafek.
A co masz na mysli mowiąc przeszkolny pokój? Duzy wybor mebli: http://www.amk-meble.home.pl/menu.swf równiez porady: http://www.meblekuchenne.pl/ http://www.scavolini.krakow.pl/kuchnia.htm# http://www.sweethome.com.pl/meble.htm |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Przeszklony??
to dla mnie stoliczek ze szkła (widziałam w Abar, ale kosztuje 7 tys) ![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Przeszklony??
to dla mnie stoliczek ze szkła (widziałam w Abar, ale kosztuje 7 tys) ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
osobiscie jestem przecieniczka np. kompletu mebli z intensywnym kolorze ,czy położenie kafli w ostrym kolorze poniewaz nie szybko sie to nudzi a nawet męczy wzrok a nie zmienia się tego co roku (przynajmniej ja robie remont na kilka lat) ,zalecam neutralne kolory a styl nadac wnętrzu poprzez dobranie dodatków które mozna łatwo wymienic :firnaki ,obrusy, doniczki ,jakies bibeloty, obrazy itp.
przynajmniej u mnie zdaje to doskonale egzamin ![]() pzdr paula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
paula78 napisał(a):
> osobiscie jestem przecieniczka np. kompletu mebli z intensywnym kolorze ,czy położenie kafli w ostrym kolorze poniewaz nie szybko sie to nudzi a nawet męczy wzrok a nie zmienia się tego co roku (przynajmniej ja robie remont na kilka lat) ,zalecam neutralne kolory a styl nadac wnętrzu poprzez dobranie dodatków które mozna łatwo wymienic :firnaki ,obrusy, doniczki ,jakies bibeloty, obrazy itp. > przynajmniej u mnie zdaje to doskonale egzamin ![]() > pzdr > paula myślę to samo. no chyba, że ktoś co rok robi remont ![]()
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Najpierw chciałam Ci napisać, żebyś przypadkiem nie zasugerowała się pierwszym zdjęciem zamieszczonym przez Elę (chodzi mi konkretnie o ściane z oknem i samo okno) To szczyt niedopracowania (firana i zasłona ??) razi optycznie.
To jak urządzisz mieszkanie zależy głównie od finansów. Piszesz o komplecie ze skóry, który będzie pewnie drogi, w jego cenie miałabyś inny komplet i coś jeszcze. Osobiście doradzam sofę, bo narożnik zajmuje więcej miejsca (a pokoje blokowe są małe). Wybierz taką, którą można rozkładać. Jeśli lubicie kolory to macie pole do popisu. Pamiętaj, że obecnie można wszystko tylko trzeba mieć odwagę i zachować zimną krew ![]() Co do kuchni, to nic nie poradzę, bo osobiście będę do kuchni szukać starych "babcinych" kredensów ![]() W łazience blokowe lepiej sprawdza się zabudowana ściana z szafkami, a gdzieś pomiędzy umywalka, niż kilka pojedyńczych szafek rozstawionych po łazience. Mam nadzieję, że zrezygnowaliśćie z tego sztucznego kominka!! To nie jest dobry pomysł. Kominek powinien być tylko prawdziwy, a taki sztuczny wygląda jak drugi telewizor. Życzę powodzenia w urządzaniu i fajnej zabawy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Racja, dodatki tworzą nastrój. Tylko ja niestety nie jestem na tyle utalentowana plastycznie, abym sama potrafiła coś stworzyć. Meble i dodatki muszą do siebie pasować. Dlatego szukam wszelkich pomysłów i propozycji, aby nasze mieszkanko było przytulne, funkcjonalne i chciało się do niego wracać.
W starym wątku znalazłam foto łazienek. Akurat mam taką samą glazurę jak ta na ostatnim zdjęciu. Ja np. nie wpadłabym na pomysł aby dodatki były w kolorze żółtym. Zobaczcie same
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Ananke napisała: To szczyt niedopracowania (firana i zasłona ??) razi optycznie."
a co takiego cie w tym razi? pzdr paula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
paula78 napisał(a):
> Ananke napisała: To szczyt niedopracowania (firana i zasłona ??) razi optycznie." > > a co takiego cie w tym razi? > pzdr > paula No właśnie ![]() ![]() Sarenka, która nie ma ani zasłon ani firanek ![]()
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
paula78 napisał(a):
> Ananke napisała: To szczyt niedopracowania (firana i zasłona ??) razi optycznie." > > a co takiego cie w tym razi? > pzdr > paula No właśnie ![]() ![]() Sarenka, która nie ma ani zasłon ani firanek ![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
myślę, że bezpiecznie i ładnie
![]() te spokojne barwy powinny się powtarzać np. - czekoladowa kanapa, czekoladowa szafa, czekoladowy obrus - kremowa narzuta, kremowy stoliczek, kremowy wazon.. i jakiś kolorystyczny "pieprzyk" - różowa poduszka, różowa doniczka.. oprócz tego czekoladowa poduszka ![]() i inne wersje: - beż - biel - czerwień - biel - czerń - karmin - biel - beż - ciemny niebieski etc etc...
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
Ananke napisał(a):
> Najpierw chciałam Ci napisać, żebyś przypadkiem nie zasugerowała się pierwszym zdjęciem zamieszczonym przez Elę (chodzi mi konkretnie o ściane z oknem i samo okno) To szczyt niedopracowania (firana i zasłona ??) razi optycznie. widze ze dziewczyny uprzedzily mnie z pytaniem, ale tez poprosze o wytlumaczenie, bo nie wiem dlaczego to razi. Ja mam kazde okno praktycznie ineczej wyglądające: balkonowe z roletami, sypialnia czeka na drewniane zaluzje i chwilowo jest okno "gołe", w kuchni kremowa firanka, komputerowy mala firaneczka i zaslony z szyfonu na szelkach. Ale zestaw zaslona i firana jest w wiekszosci domów i nigdy mnie to nie raziło. > W łazience blokowe lepiej sprawdza się zabudowana ściana z szafkami, a gdzieś pomiędzy umywalka, niż kilka pojedyńczych szafek rozstawionych po łazience. kurcze chcialbym miec taka mozliwość: rozstawiania po łazience.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
cos jeszcze dorzuce, czesc zdjec z Czterech Katow
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
dziś nigdzie nie widać wczorajszych załączników
![]()
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
ooo, wczoraj były. Ale wczoraj bylo cos dziwnego , kazda odpowiedz na posta koczyla sie NIE MAM DOSTEPU DO BAZA DANYCH...
Wkleje pozniej jeszcze raz te obrazki |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Dot.: Urządzanie mieszkania
Mam zamiar urządzić sobie kuchnie i w związku z tym proszę o pomoc.Meble maja być w kolorze olchy,olchy ciemnej i nie wiem jaką mam wybrac glazure(w jakim kolorze), i do tego jeszcze pozostało pomalowanie ścian(też nie wiem na jaki kolor).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Miesiąc temu mój znajomy dostał kartę rabatową na produkty BoConcept, jestem świeżo po remoncie mieszkania i mam zamiar kupić meble więc dostałam od znajomego jego kartę, wczoraj jadąc taksówką do domu znalazłam tam katalog tej firmy ( zawieszony w torbie mocowanej do siedzenia kierowcy) chyba trzeba będzie wreszcie tam podjechać i zobaczyć co oferują. Trzeba przyznać, że w bardzo oryginalny sposób docierają do klientów. Może ktoś z forum ma już ich produkty ?
Jeśli tak to proszę napiszcie mi czy to warto kupić ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Czy warto kupic, to kazdy musi zdecydowac sam, ja moge powiedziec, ze bylam w ich sklepie przedwczoraj,bo rozgladam sie za fotelami i jestem naprawde pod wrazeniem... zarowno cen
![]() Ps. Ja z kolei widzialam ich reklame wyspreyowana na chodniku k.Kinoteki, w taksowce nie widzialam,chociaz czesto jezdze... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.