|
|||||||
| Notka |
|
| Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Papużka falista
Niemam pojecia
![]() I tak mi go szkoda Mialam nadzieje ze przezyje ale coz
|
|
#1652 |
|
Konto usunięte
|
Witam was, dawno mnie tu nie było i pewnie mnie już nie pamiętacie.
mam trzy faliste Szkoda, że ptaszek nie przeżył ![]() A mojej papudze teraz coś dolega, wymiotuje nasionami dzisiaj jak jej sypałam jedzenie okazało się, że parę ziaren było posklejane a wśród nich robaki |
|
|
|
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
pytanko mam
macie jakies spraedzopne sposoby na muszki owocówki....... karmie mojego arutka głównie jabłkiem ale jak tylko wstawie mu pokrojone w kostke jabłko to pojawiają sie muszki widze ze one mu przeszkadzają spokojnie jesc...
|
|
|
#1654 |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Moje wariaty w wolierze
Ok. 2 tygodnie temu zbierało się u mnie na burzę. Zaczynało już grzmieć, więc musiałam schować papugi. Niestety, ale musiałam je połapać, bo za nic nie chciały same wejść. Użyłam w tym celu ręcznika. Połapałam je. Później, nie chciałam ich straszyć, więc wzięłam tylko do ręki ręcznik, żeby- w ostateczności- je znowu schwytać. Słuchajcie, zaczęłam rozmawiać z Kubunią ( matką 4 nimf), żeby weszła do klatki. Po niedługim czasie weszła! -Kubunia, wołaj resztę, no, wołaj! Oczy mi prawie wyszły, jak zobaczyłam, że inne zaczynają schodzić! Tym sposobem ,jak tylko wezmę ręcznik i pogadam z 'przywódczynią', nie muszę ich stresować anika222- ja niestety nie mam mam trzy faliste - szkoda Ja myślałam o moim wróbelku, którego wyciągnęłam z psiej budy. Ptaszek umiał już latać. Wypuściłam go .Ciekawe, czy przeżył...
|
|
#1655 |
|
Raczkowanie
|
Drogie wizażanki od wczoraj mam kanarka i w ogóle nie śpiewa
Jakieś pojedyncze dźwięki wydawał chwilkę i od tej pory nic. Coś jest ni tak czy musi po prostu przywyknąć do nowego miejsca??
|
|
|
|
|
#1656 |
|
.
|
Dot.: Kanarek nie śpiewa :/
moze byc zestresowany zmiana miejsca, poczekaj cierpliwie
|
|
|
|
|
#1657 |
|
Zadomowienie
|
Daj mu spokoj
Ptak jest w nowym miejscu,nowi ludzie,dźwięki,musi sie przyzwyczaić ![]() |
|
|
|
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli kanarek dalej nie będzie śpiewał, to ściągnij z netu nagrane śpiewy innych kanarków i mu puszczaj, powinien się nauczyć. Ja swojego kiedyś sama uczyłam śpiewu, z marnym skutkiem, aczkolwiek były jakieś postępy ;P
|
|
|
|
|
#1659 |
|
Wtajemniczenie
|
Dodam jeszcze, że jak kanarki się pierzą to nie śpiewają może i on przechodzi ten okres, bywa tez ze po pierzeniu nie zaczynają na nowo śpiewać, wtedy ratunkiem byłby drugi kanarek lub nagrany śpiew.
Jesli to nie pomaga to zastanowić się trzeba czy to na pewno samiec ![]() Ważne jest tez to co je kanarek w sklepach zoologicznych można kupić specjalne mieszanki na śpiew. Edytowane przez winogronek Czas edycji: 2010-08-15 o 22:05 |
|
|
|
|
#1660 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za odpowiedzi. A co myślicie o obrączkach dla kanarka lepiej zdjąć je czy zostawić w spokoju?? A jeśli zdjąć to jak??
|
|
|
|
|
#1661 |
|
Zadomowienie
|
jesli jest luzno to zostawic
ale trzeba uwazac bo znam przypadek gdy kanarkowi obrazka wrosla w noge
|
|
|
|
|
#1662 |
|
Raczkowanie
|
On rano coś tam podśpiewuje przy swojej porannej gimnastyce i śniadaniu
A potem cisza ;]
|
|
|
|
|
#1663 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na szczęście mój Lesio już nie ma obrączki ![]() Cytat:
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||
|
|
|
|
#1664 |
|
Zadomowienie
|
ojej ale cisza ;/ jak tam Wasze papużki?
|
|
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
moj arutek mimo ze juz poł roku z nami to dalej dzikus i krzykacz
nie daje sie oswoic juz nawet nei próbuje
|
|
|
#1666 |
|
Raczkowanie
|
Moja Bella wczoraj zdechla ;(
Niemam pojecia dlaczego nic jej nie bylo (tak mysle) nie bylo zadnych objawow . Zleciala wczoraj na ziemie w poludnie strasznie zawrzeszczala i ...... koniec.. I to bylo tyle niemam pojecia co jej sie moglo stac Moj maz mowi ze mogla zawalu dostac ale czy ja wiem ![]() Strasznie mi smutno teraz ;(
|
|
#1667 |
|
Zakorzenienie
|
ja to sie zastanawiam co bedzie jak mi sie maluch urodzi czy sie pogodzą.... mieszkamy w dosc małym mieszkanku
|
|
|
#1668 |
|
Elwirka-Elmirka :D
|
Moje dobrze, szkoda tylko, że tak zimno, bo nie mogą latać w wolierze. Ale pokombinuję coś z taką wewnętrzną, dużą
|
|
#1669 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Ja również jestem posiadaczką papużek - a dokładnie 2 papużek falistych. Jest to samiec Kuba i samiczka Amelka. Co do charakteru ptaszków- Kuba to idealny facet jest na każde zawołanie Amelki, spokojny i strasznie kochany. Amelka natomiast miewa swoje humory i gdy ma zły dzień, lepiej się nie zbliżać ![]() Postaram się wkleić fotę, nie wiem czy mi wyjdzie, jeszcze tego na forum nie robiłam :P |
|
|
|
|
#1670 |
|
Raczkowanie
|
Niestety kanarek okazał się kanarzycą
Rano popiskiwała i tylko to Oddaliśmy ją. Dlatego radze - jeśli chcecie kupić kanarka musi śpiewać przy was. Nie wierzcie w zapewnienia że po jakimś czasie się przyzwyczai i zacznie śpiewać. |
|
|
|
|
#1671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(
|
|
|
|
|
|
#1672 |
|
Zadomowienie
|
Joan1987, śliczne masz papużki
![]() mam trzy faliste, szkoda Belli Moje dwie puzie mają się dobrze. Ostatnio nie miałam prądu w nocy a ja zostawiam u nich w pokoju zaświeconą małą lampkę. Totalna ciemność w pokoju, bardzo tego nie lubiły |
|
|
|
|
#1673 |
|
Zadomowienie
|
oj biedna Bella
![]() godzina 23:20 a mój Kubuś śpiewa sobie na cały głos w pokoju
|
|
|
#1674 |
|
Zadomowienie
|
olcik_07, Kubuś jak widzę ma się dobrze
|
|
|
|
|
#1675 |
|
Raczkowanie
|
A moje pozostale papuzie wkoncu zaczely spiewac bo to tej pory siedzialy cicho
Chyba tesknily za Bella Mam zamiar kupic znowu papuzke zolta jak Bella , bo jakos nie moge sie przyzwyczyjic ze jej nie ma.
|
|
#1676 |
|
Raczkowanie
|
Zeberki - jedna zdechła, co z drugą? :(
Miałam dwie zeberki, dwóch samczyków. Jeden mi wczoraj zdechł
Przypuszczam, że to ze starości, bo miał 8 lat, od kilku dni był wyraźnie osowiały. Martwię się o drugiego (też 8 lat), zawsze były razem, boje się że zdechnie z tesknoty za tamtym Co robic? Kupic mu nowa zeberke do towarzystwa?
|
|
|
|
|
#1677 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Moje kochane kanarki :)
Hej dziewczyny
Jak tam wasze ptaszki-pierza sie? U moich kanarków pierzenie dobiega konca.Nie mialam wiekszych klopotow,no moze troche Paczus mnie nastraszyl,bo podczas pierzenia wygladal,jakby sie z wroblem poszarpal Juz myslalam,ze bede musiala isc do weterynarza ale na szczescie po ok 10 dniach,jego wyglad wrócil do normy Mysle,ze to przez jasne upierzenie bardziej bylo widac brak piorek Ponizej kilka fotek moich urwisów
|
|
|
|
|
#1678 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zeberki - jedna zdechła, co z drugą? :(
Witaj.Przykro mi z powodu utraty ptaszka...Nie znam sie za bardzo na zeberkach ale sa to ptaki stadne,wiec zle sie czuja w samotnosci...Powodzenia
|
|
|
|
|
#1679 |
|
Raczkowanie
|
jak obciac papuzce falistej pazurki prosze o szybka odpowiedz z gory dziekuje
|
|
|
|
|
#1680 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.

ale trzeba uwazac bo znam przypadek gdy kanarkowi obrazka wrosla w noge
A potem cisza ;]

Oddaliśmy ją.