![]() |
#151 | |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Dot.: Scent Bar XVIII
Pewnie tym, że zamiast porannej kawy się je pije
![]() Cytat:
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() ![]() |
![]() |
#152 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nieważne Gryx ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() głodna jestem, zrobię sobie kanapkę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Zakorzenienie
|
Miał ktos mole kochenne
![]() Tfu, kuchenne.....
#154 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Wazne, ważne, to dziś czyli wczoraj. Znaczy 6-go września, tego samego dnia mamy urodziny
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam, ale przegrały z prusakami
![]() Teraz nikogo nie ma...
#156 |
Zakorzenienie
|
wszystkiego najlepszego
![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- prusaki widziałam kiedys w Kijowie. Wyrzuciłam cale jedzenie, które było w szafkach , tylko herbate i galaretki kupione dzisiaj wsadziłam do zamrażalnika ( na wszelki wypadek). Jutro umyje szafki i tapety domestosem. Może się uda. Latał na razie jeden. Trochę pajęczynek w mące. Niech to będzie poczatek i koniec.
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie ![]() Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2010-09-06 o 23:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
Ja nie moge czytac Scenta jak pije alkohol
![]() ![]() Moj tż-t ma na mnie chyba wyjepa**e ![]()
![]() ---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
Robaki mnie przesladują . Koniec świata się zbliża !
Nie bedę mogła dzisiaj spać, mam depresję i za chwilę zwariuję. i pomyślęc ,że kiedys lubiłam takie horrory.. Znalaząłam watek na interii o tych molach ....ma ........17 stron ![]()
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie ![]() Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2010-09-06 o 23:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Zakorzenienie
|
Gryxiu, rodzynku nasz kochany, od tej chwili niech już będzie dobrze, wszystko zacznie się układać jak najpiękniejsze perfumy, życzę gorąco własnego lokum, kupy pieniędzy i ... objaw się wreszcie, to Cię uściskam!
![]()
#162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na horrorach fotomontarze i mole z gumy albo plastiku, a robale prześladują, ale w drewnianej jesionce, czyli jak się wieko zamknie, więc spox. W ciepłych krajach, tam mają robale- jeden cały wóz z kartoflami uciągnie- jakby chciał ![]() ![]()
![]() |
#163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja babcia tępi mrówki proszkeim do pieczenia i działa ale spożywcze mole chyba by mogły się pokusić a co na to wikipedia? Domestos to ejdnak dobry pomysł - nie wyobrażam sobie insekta który by zniósł domestos - no może za wyjątkiem karaluchów które przeżyją wybuch bomby atomowej najpewniej a klasyczna lawenda ? ( perfumy ?) ![]() współczuję |
|
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A do tej drewnianej jesionki , to nas juz z tymi robalami kładą jak dzisiaj w pewnej księdze przeczytałam ![]()
![]() |
#165 | ||
Wiedźma
|
Heterycy tez nie muszą. Tylko połowa z nich jest potem w ciąży...
Cytat:
Co ma? ![]() Cytat:
![]() Wróciłam. To znaczy, zaglądam od dawna, ale zupełnie nie mam nic do napisania. Jestem nudna i bezmyślna. O! ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- życzę lepszego roku - od teraz, zaraz, a i widze że nei kiepski bo pewnie jako jeden z wielu świętujesz no i żonka była znikła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Mole najczęściej przynosi się ze sklepu. W czasach hipermarketów te owady przeżywają swój \"złoty wiek\". Larwy siedzą w mące lub innych produktach. Dlatego lepiej nie robić większych niż to konieczne zapasów suchych, sypkich pokarmów. 2. Niewiele jest produktów, w których moli nie można znaleźć. Ewolucyjny sukces zawdzięczają małej wybredności. Moja teściowa (dentystka) odkryła kiedy mole w.. proszku do produkcji plomb. Co prawda nie przeżyły tej konsumpcji, ale próbowały 3. Zaczynają życie jako małe, białe larwy z ciemniejszymi główkami. Potem larwy te rosną do mało ponetnych, tłustych form. W przypadku większej inwazji lubią wychodzić na sufit w poszukiwaniu jedzenia - i jest to pierwszy i ostatni alarm. Pojedyncze sztuki pozostają w ukryciu, gdyż starcza dla nich pokarmu. 4. przyprawy są ich częstym siedliskiem - nie tylko Warzywko, ale nawet sos grzybowy Knorra w proszku - wszystko, co zawiera suszone kawałki warzyw bądź owoców. 5.uwielbiaja suszone owoce. A także kasze, płatki śniadaniowe - słowem - suche i sypkie rzeczy. Nie pogradzą także słodyczami. PORADNIK - W SYTUACJI AWARYJNEJ: 1. zrobić generalny porządek w całej kuchni. Otworzyć WSZYSTKIE nieotwarte paczki z sypkimi, suchymi produktami i zajrzeć do środka. 2. zainfekowane rzeczy mają często \"pajęczynki\", pojedyncze włókna w środku. Ale nie zawSze. Włókna te bowiem powstają już przy przechodzeniu ze stadium larwalnego w poczwarkę. Gdy w produkcie są same larwy, nie ma jeszcze pajęczynki. Trzeba mieć oczy szeroko otwrte, ponieważ larwy są początkowo maleńkie. 3. w razie wątpliwości - wyrzucić dany produkt 4. przejrzeć przyprawy i słodycze - zwłaszcza ciastka 5. NIE ISTNIEJE COŚ TAKIEGO, JAK HERMETYCZNE PUSZKI!!!! Żródłem inwazji w mojej kluchni była \"hermetyczna\" puszka, w której trzymałam suszone jabłka. Gdy ją otwarłam - oczom moim ukazął się widok jak z koszmaru - kłebiąca się masa białych, uślizgłych robali. Puszka wraz z zawartościa powędrowała do zsypu. Nie mam pojęcia, jak one tam wlazły i jak z niej wychodziły. Puszka była porządna i - jak mi się wydawało - szczelna. Po jej likwidacji problem zniknął. 5. Najlpesze są dobre, stare słoiki. Ewentualnie pojemniki Tupperware Potem domestos i płytka na mole spozywcze. KONIEC
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie ![]() Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2010-09-06 o 23:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#168 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja miałam ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lubie motylki . Ja postrzegam mole jako ćmy, tych nie cierpię organicznie, doprowadzają mnie do histerii.....prawie.
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie ![]() Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2010-09-06 o 23:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak leci znaczy wyniesła w punkt gdzie pewni ludzie będą wiedziec co z tym se zrobią |
|
![]() ![]() |
![]() |
#172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jutro domestos na szafki, za szafki i na tapety i na podłogi , powinno pomóc.
![]() |
#173 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale też biadolicie nad jestem nudna- kurde belans no to co - czy jest jakis prikaz żeby nie być nudną - czy być nienudną czy coś ten teges - przejściowe samopoczucie chilowe każdy moze mieć jakie chce no i jakie mu się w sumie trafi nie ma zakazu bycia sobie lub czucia się nudną co nie ? ---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ---------- Cytat:
oby stykło - trzymam |
||
![]() ![]() |
![]() |
#174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#175 |
Zakorzenienie
|
Rejcz.....
Cię ja nudna uwielbiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Zakorzenienie
|
kanapki nie zjadlam i już nie zjem
![]() pozostało mi tylko zapalic i powiedziec dobranoc ![]() cholipa po papierochu też muszę zęby umyc ![]() ![]()
![]() |
#177 | ||||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Heretycy tez nie muszą. Szczegolnie, że jedno nie wyklucza drugiego. ;D Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To też jest forma radzenia, czyż nie? ![]()
![]() |
#178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet jak jest za ścianą może kubeczek i miseczka pod monitor? dobrej nocy Anastazjo - nie rób mi tego - nie przy ludziach ![]() ---------- Dopisano o 01:11 ---------- Poprzedni post napisano o 01:08 ---------- uuu u Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2010-09-07 o 00:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Zakorzenienie
|
Ja wlasnie zapalilem
![]() Bawie sie fejsbukiem ![]() ![]()
![]() ---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
jakie motylko . Motylki sa sliczne kolorowe , fruwaja z kwiatyszka na kwiatek , wdzieczą się do słonka.
A cmy wypdaja nagle z ciemności , pędzą na ciebie, wielkie i mechate , chcą się wplatac w twoje włosy, usiąść ci na twarzy i cie pożreć !! Dobrej nocki , i miłych motylkowych snów ![]()
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie ![]() Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2010-09-07 o 00:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:50.