|
|
#331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
Cytat:
mowila, ze to za wczesnie mowila, zebym zrobila bete potwierdzjaaca, ze w=dobrze wzrasta i jak tak to wszystko okej |
|
|
|
|
#332 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#333 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki ja też nie mam żadnych przykrych objawów. Czuję się zasadniczo lepiej niż przed ciążą
![]() Skoro tyle z nas czuje się podobnie to to na pewno nie jest jakiś zły znak i nie wierzę, że jeśli ktoś wymiotuje to znaczy, że już na pewno wszystko będzie dobrze Można w ogóle nie bełtnąć przez 9 niesięcy i urodzić zdrowe maleństwo więc nie dopraszajcie się wizyty w kibelku My poinformowaliśmy chyba wszystkich, najchętniej to ja bym kartkę sobie na czole nalepiła "jestem w ciąży" ale u nas zupełnie inna sytuacja jeśli chodzi o starania i ta ciąża to jest mały cudzik. Wiem, że jeszcze wszystko się może wydarzyć ale póki jest dobrze i mam nadzieję, chcę się cieszyć każdym dniem tego cudownego stanu. I lubię gdy w pracy ktoś mnie zapyta "Hej, jak tam dzidziuś?" Serce mi wtedy rośnie JanuszAgnieszka sikańce często oszukują więc ja bym tak jak piszesz pobiegła na betkę wtedy będzie wszystko jasne. Moja beta wynosiła 198 a test pokazywał ledwo ledwo widoczną druga kreskę, była bladziusieńka, prawie jak cień a czułość testu jest przecież od 25
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2010-09-07 o 10:15 |
|
|
|
#334 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie na testach nie bylo ni cienia, jedna gruba krecha, poza tym nie mam zadnych objawow, dlatego tez tak sceptycznie odnosze sie do ewentualnej ciazy. Starania byly, ale gin sam powiedzial, ze mam duzo pecherzykow w jajnikach i moze byc ciezko u mnie z owulacja - a na podstawie mojego wykresu temp w tym cyklu nie mozna powiedziec, ze owulacja sie odbyla - niestety, ale poczekam jeszcze.
|
|
#335 |
|
Wtajemniczenie
|
Pół roku temu przeżyliśmy traumę, gdy okazało się, że ciąża obumarła i dlatego teraz spokojniej podchodzimy do tego.
Zrobię betę w czwartek, to na weekend będziemy wiedzieli. Podobnie jak większość z Was zatrzymamy tą wiadomość ( jeśli okaże się szczęśliwa ) na razie tylko dla siebie. W marcu było mi podwójnie ciężko, gdy wyszłam ze szpitala, bo tak wiele osób wtedy wiedziało, a nie każdy ( jak się okazało ) potrafił się zachować w naszej sytuacji.Mam Hashimoto, ale od tego czasu zmieniłam lekarza i teraz wiem, że z moją tarczycą jest wszystko ok. Zażywam selen i hormony tarczycy oraz kwas foliowy. Mam nadzieję, że wejdę do kiecki ślubnej ( szyje się ), bo to będzie wtedy ( oby! ) 10 tydzień.Pozdrawiam |
|
|
|
#336 |
|
Wtajemniczenie
|
anulinka w sukienkę wejdziesz na pewno
Będzie dobrze! JanuszAgnieszka masz dużo pęcherzyków na jajnikach czy dużo komórek w jajnikach? Masz PCO? Wiesz z tą temperaturą to też różnie jest. A to normalne, że spóźnia Ci się @ ?
|
#337 |
|
Moderatoreska
|
Dzień dobry
![]() Ja tylko na chwilę się melduję, że żyję i wszystko ok. Dziś mam wizytę u lekarza popołudniu, trzymajcie proszę kciuki oby wszystko było ok. Dziś ok 22-23 pożegnam tż-ta na prawie dwa miesiące. W weekend nie miałam jak się odezwać, ponieważ bylismy na weselu i wrócilismy wczoraj wieczorkiem. Buziaki i pozdrawiam
|
|
|
|
#338 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale raczej tak.
|
|
#339 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Eweska. Trzymam kciuki za wizytę
![]() JanuszAgnieszka no to trzymam kciuki aby się @ nie pojawiła przez kolejne 8-9 miesięcy ![]() A ja się trochę przeziębiłam. Gardło mnie boli i słabo mi się dziś robiło. Uciekłam z pracy do domu, po drodze kupiłam czosnek, sok malinowy, miód i gotuję sobie rosół Zawsze mi pomaga przy przeziębieniach
|
#340 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=moria44;21907480]
mazianka a próbowałaś zmniejszyć fotkę do wymiarów podanych przez wizaż? QUOTE] no juz dwa razy pisałam,ze zmniejszałam, ![]() Cytat:
![]() no a jak juz bedziesz wiedziała,ze wszystko ok,to moze pomozesz mi z tym wstrętnym avatarkiem ![]() ![]() buziam i czekam na wieści u mnie bez zmian,na czczo nad kibelkiem,zgroza,nie proście dziewczynki i takie rzeczy ![]() nie wiem jak ja jeszcze 6tyg tak wyrobie?? |
|
|
|
|
#341 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja nie powiedzialm nikomu jeszcze nawet mojeje znajomej z poprzedniej pracy ktora teraz jezdzi do mnie do domu na pazurki, a wiedziala ze sie staramy wiec jak dzis byla to jej powiedzialm ze tym razem nie wyszlo, bo balam sie zapeszyc.. Jak Wam mija dzien kobitki? |
||
|
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
Mam pytanie..bo ja dzisiaj histerycznie zaczelam dzine, cala noc nie spalam, bo wczoraj wieczorem przestaly mnie znowu bolec piersi tak jak ostatnio.... sutki sie zrobily znowu miekkie i nie tkliwe, dodatkowo dzisiaj mialam lekkie plamienie leciutkie ale takie zabarwione taka rozowa swieza krwia sie wystraszylam, lekarza umowilam prywatnie na czwartek rano dopieor i to tego samego co ostatnio niestety sama nei wiem czy mam sie niepokoic? ostatnio tez czulam sie przeciez dobrze, tylko te piersi przestaly bolec. Martwie sie jak nie wiem, w dodatku te hormony szaleja chyba i poplakalam sie w pracy rano, dobrze ze tylko moja psiapsiola byla. Mowie wam odchodze od zmyslow, teraz mi troche lepiej. Trzymajcie kciuki blagam i pocieszcie. bolalawas piersi caly czas w ciazy? czy przestaja?prosze.... pomozcie.. |
|
|
|
#343 |
|
Raczkowanie
|
To i ja się dołącze chociaż niepewnie bo boje sie zapeszyć. To moja 2 ciaża pierwsza poroniłam w 13 tygodniu poniewaz fasolka obumarła w 7 tygodniu
Mam nadzieję, ze tym razem urodze zdrowe dzieciatko. Wg moich obliczeń to 5tydz 2dzien tp09.05.2011. Aaaa mam na imie Anka i mam 22 lata
|
#344 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie martw sie liczy sie pozytywne nastawienie![]() Cytat:
bedzie wszystko dobrze,
|
||
|
|
|
#345 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nasz aniołek odszedł od nas 26.03. Nie mamy jeszcze potwierdzonej ciąży, tylko objawy, ale myślimy pozytywnie. Czego i Tobie życzę. Ponoć ciąża po poronieniu ma dużo większą szansę na powodzenie ( moja bratowa poroniła w lipcu ub. roku, a 3 tygodnie temu urodziła piękną, zdrową córkę -notabene moją chrześniaczkę ).
|
|
|
|
|
#346 |
|
Moderatoreska
|
Jestem już po wizycie.
Widziałam serduszko fasolki, a nawet .................... dwa serduszka. Tak dobrze się domyślacie, są bliźniaki najprawdopodobniej dwu-jajowe. Zdjęcia nie mam bo na razie to bardzo wczesna ciąża, dokladnie 5 tyg i 6 dni, za dwa tygodnie mam się zgłosić na kolejną wizytę z kompletem badań i wtedy załozy mi lekarz kartę ciąży, no i kolejne usg. Jedna fasolka jest większa, druga mniejsza i trzeba to kontrolować, dostałam duphaston na podtrzymanie ciąży w razie czego, na chwilę obecną wszystko jest w porządku, ale z tż-tem jesteśmy w ogromnym szoku, mamy już synka, a tu jeszcze dwójeczka nam dojdzie, myślałam, że bliźniaki mnie ominą, gdyż sama mam siostrę bliźniaczkę. Popołakałam się u lekarza, lekarz zawołał tż-ta i mu powiedział, że będzie dwójka. W sumie płaczę do tej pory, nie mogę w to uwierzyć, że mam dwójkę w sobie. Teraz poproszę o podwójne kciuki oby z fasolkami było wszystko dobrze i oby były zdrowe. |
|
|
|
#347 |
|
Zadomowienie
|
anula będzie dobrze kochana
TheXanthippe witaj mam nadzieję, ze wszystko bedzie dobrze, tak jak pisze violisia, liczy sie pozytywne nastawienie Dziewczyny wiem, co czujecie, bo ja niedawno przechodziłam to samo, ale musimy wierzyć, ze szystko sie ułoży i wiosną bedziemy tuliły swoje maluszki eweska super!!! bliźniaki
Edytowane przez bassienka Czas edycji: 2010-09-07 o 18:14 |
|
|
|
#348 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie jest tak, że jednego dnia piersi bolą mniej, drugiego - bardziej ), ja czegoś takiego nie mam i nigdy nie miałam... Dobrze, że umówiłaś się na wizytę. Musi być dobrzeA ja od wczoraj mam jakiś depresyjny humor Cytat:
Trzymam kciuki, żebyś urodziła zdrowe dzieciątko
|
||
|
|
|
#349 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo Ci zazdroszczę, też bym tak chciała dwójeczkę od razu |
|
|
|
|
#350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki - potrójne : za Ciebie i 2 Maluszki ![]()
|
|
|
|
|
#351 |
|
Konto usunięte
|
Witajcie szczęśliwie zaciążone
Pozwolę sobie dołączyć do zacnego grona Pań z tego wątku Jestem Ala, mam 21 lat i w brzuchu 9 tygodniowe maleństwo. Ma 2,7cm od czubka główki do końca pupci, a serduszko bije mu 157 razy na minutę![]() Ciąża była dla mnie i narzeczonego szokiem. Jesteśmy studentami, ja dalej mieszkam z rodzicami, pracując zarabiam na swoje wydatki. TŻ ze swojej pracy opłaca mieszkanie, koszty utrzymania i nic z tego nie zostaje. Przyznaję, że na początku zastanawialiśmy się nad aborcją. Ale jak zobaczyłam to kurczące się serduszko na ekranie USG i jak usłyszałam jak strasznie szybko bije... Ponad to od 11 roku życia mam problemy hormonalne, moje miesiączki nigdy nie były regularne, cykle owulacyjne NIE WYSTĘPOWAŁY. Lekarze mówili mi, że jeśli kiedyś będę chciała mieć dzieci, będę musiała poddać się wieloletniemu leczeniu, i i tak nie jest to gwarantem powodzenia. A tu NAGLE, znikąd, taka wieść... Lekarz, który robił mi USG, specjalista od leczenia niepłodności, powiedział, że w jego karierze taka sytuacja zdarza się 3 raz... (facet w wieku emerytalnym). Żeby nagle, z niewiadomych przyczyn, "zaskoczyło". Dla nas był to znak... Tak więc jestem tu z Wami, czująca się słabo, mająca olbrzymie piersi, paskudny trądzik, wiecznie zmęczona i z wiecznym poczuciem zawrotów głowy, ale szczęśliwa, że zdarzył się taki ot cud
|
|
|
|
#352 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a My za 8 miesięcy będziemy tulić nasze maleństwa do serduszka A o tej większej szansie nie słyszałam wiec dodalo mi to trochę otuchy za półtora tyg mam wizyte u gina ale u niej nie ma usg więc będe musiala albo czekać do 12 tyg na nfz albo wczesniej isc prywatnie. Pewnie zdecyduje się na to drugie bo chciałabym usłyszec bijące serduszko. Co do piersi to mnie raz bola lżej raz mocniej, ciągle chodze i sie macam ![]() ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
|
|
#353 | |
|
Moderatoreska
|
Dziękuję
Cytat:
Dziękuję Dziękuję Jeszcze raz dziękuję dziewczyny i pukam w niemalowane żeby nie zapeszyć Lekarz powiedział, że teraz mam dbać bardzo o siebie, uważać przede wszystkim, gdyż jest to ciąża z powiększonym ryzykiem, niepowodzenia, ale wcale tak nie musi być. Jedno maleństwo jest mniejsze, ale serduszko też bije. Za dwa tygodnie pewnie będę już więcej wiedzieć. Mazianka ja za ciebie nie mogę wstawić avka, muszisz robić tak jak tu juz zostało napisane, zmiejsz zdjęcie do odpowiednich rozmiarów wtedy powinno bez problemów wejść. Jeśli nadal będziesz miała problemy zerknij na forum techniczne. Edytowane przez eweska Czas edycji: 2010-09-07 o 18:37 |
|
|
|
|
#354 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#355 |
|
Zadomowienie
|
Eweska serdecznie gratuluję
Ja też się popłakałam z pewnością wszystkie cieszymy się Twoim szczęściem i będziemy trzymać kciuki mocno ![]() TheXanthippe i ChiQuitA89 witajcie, życzę miło spędzonego czasu na forum
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2010-09-07 o 18:51 |
|
|
|
#356 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
kurcze szkoda,że nie masz usg,bo bym porównała z moim,sama czekam do piątku i idę jeszcze raz na sprawdzenie czy jest 1czy dwójeczka. a masz jeden pęcherzyk i dwa zarodki w środku,czy dwa osobne pęcherzyki? zerknij jakbyś mogła na moje zdj( jest kilka str wczesniej) moze mi coś podpowiesz ![]() a z avatarem już wszystko robiłam co sie da,i zmniejszam do takich rozm jak tzreba,i rózne zdj próbowałam i nic,moze poprostu mam zdj w innym formacie i dlatego,nie wiem. |
||
|
|
|
#357 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a ja juz myslalam ze ja tu najmlodsza jestem hihi ale mysle ze to faktycznie byl znak kochana, ze Wam sie udalo.. a na kiedy Ty masz termin jak juz w 9 tygodniu jestes??
|
||
|
|
|
#358 | |||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Cytat:
Również witam nowe mamuśki na wątku ![]() Cytat:
Zaraz zerknę na Twoje zdjęcie usg, ale nie wiem czy coś pomogę bo nie za bardzo się na tym znam. ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Dziekuję Mazianka poczytaj na forum technicznym o dodawaniu avatara i problemami z nim związanych, może coś się wyjaśni. |
|||
|
|
|
#359 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam jeden pęcherzyk,ale jeden zarodek na 100% ,tylko,ze wygląda tak jakby był na górze jeszcze jeden ale Pani doktor tak sie spieszyła,że nawet nie miala czasu dokładniej sie pzryjrzeć( była na odzdziale w szpitalu i przyjęła mnie w ciągu dokł 3 min)teraz ide w piątek powtórzyc i serduszka juz wreszcie posłuchać. a czuję się masakrycznie,nie tylko mam mdłości non stop,ale tez wymiotuje srednio 1-2 razy dziennie,nawet na czczo,nie wiem czy to ma związek z wiekasza dawką hormonow ![]() ,ale z Julka nic takiego nie miałam.cóż kazda ciąza jest inna.tylko,ze ja chyba ni mam w rodzinie zadnych blizniąt i mój tz chyba tez nie,fakt ,ze nie znam za dobrze rodziny mojego ojca,moze??![]() jeszcze raz gratuluje!! |
|
|
|
|
#360 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Ja przy synku też nie miałam mdłości a teraz mnie trzymaja, ale lekarz powiedział, że jest to spowodowane zbyt dużą burzą hormonów w końcu jest dwójka, no i sutki mnie bola ale nie zawsze, najbardziej wieczorem i innych objawów nie mam, no chyba że wzdęty brzuch i tż zanim jeszcze się dowiedział o dwójce mówił, że wygladam jakbym była już w 3 miesiącu i to prawda, na wadze niby nie mam nic więcej, ale brzuch większy, w spodnie sie ledwo mieszczę, ale to pewnie od tych wzdęć. W piatek się wszystkiego dowiesz, trzymam kciuki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:02.

wkoncu bylas u lakarza
Można w ogóle nie bełtnąć przez 9 niesięcy i urodzić zdrowe maleństwo więc nie dopraszajcie się wizyty w kibelku

( szyje się ), bo to będzie wtedy ( oby! ) 10 tydzień.

Zawsze mi pomaga przy przeziębieniach 

sutki sie zrobily znowu miekkie i nie tkliwe, dodatkowo dzisiaj mialam lekkie plamienie leciutkie ale takie zabarwione taka rozowa swieza krwia