Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-07, 17:09   #4291
Artystka23
Dragonfly

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Ja @ mialam paskudny,mialam co pare miesiecy taki z bardzo silnymi skurczami,zdarzylo mi sie mdlec zanim dotarlam do lazienki,mdlosci i wymioty.I bol w okolicy krzyza i w okolicy brzucha...jak porod taki bedzie to ja sie nie boje.Nie jestem za cesarka
Stary 2010-09-07, 17:13   #4292
M25
Zadomowienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Dziewczyny mozna jesc grzyby ? Bo ojciec zrobil grzyby w smietanie i mam mega ochote, no ale nie wiem.. szukalam w necie info to sa rozne opinie ale nie znalazlam zadnej konkretnej od doktora jakiegos czy cos.
Grzyby nie maja w sobie żadnych wartości odżywczych, więc ryzyko jest większe niż zysk Proponuje pieczarki, np. ja jadłam dzisiaj rano z jajecznicą

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Dziewczyny jak się dobiera staniki do karmienia? Jaki rozmiar kupić? Pod biustem tyle co przed ciążą czy tyle co w ciąży? Czy miseczka musi być większa niż ta teraz w ciąży????
Stary 2010-09-07, 17:16   #4293
Artystka23
Dragonfly

dobre pytanie z tymi stanikamiide kupic sobie kebaba:P nie mam dla kogo tu gotowac,to sama porzadnych obiadow nie jem
Stary 2010-09-07, 17:18   #4294
rypka85
Zakorzenienie

Och dziewczyny pocieszcie mnie ze nie bedzie tak źle
Ja przeczytałam tyle samo opini przyjemnych i nie przyjemnych na temat cc.

O porodzie naturalnym tez wiele i takich i takich sie nasłuchałam.

Ale mimo wszystko boje sie.

Raczej bedzie cc i to nie z wyboru.

Ale pociesza mnie to ze po trzech dobach mozna wyjść.Jakoś wole być w domu nawet jeżeli miałoby mnie boleć.
rypka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 17:23   #4295
kretencja
Zakorzenienie

Rypko, no ale co Ci mamy napisać?
Dwie rzeczy trzeba sobie uświadomić.
Po pierwsze - zarówno porody cc jak i sn odbywają się cały czas, na całym świecie i jakoś kobiety przez to przechodzą. Rany się goją, o bólu się zapomina.. Nie ma wyjścia, jakoś urodzić trzeba, więc zamartwianie się nic tu nie pomoże Nie my pierwsze i nie ostatnie.
A po drugie - trzeba się przygotować, że masaż odprężający to to nie będzie . Tak czy siak musi boleć - przy porodzie sn w trakcie, przy cesarce - po fakcie, jedne z nas bardziej, inne mniej, ale na pewno bez bólu się nie obejdzie. Jednak każdy ból jest do zniesienia, w razie czego są środki przeciwbólowe.
Ludzie są znacznie silniejsi, niż im się zdaje.
Głowa do góry

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 17:28   #4296
rypka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Po pierwsze - zarówno porody cc jak i sn odbywają się cały czas, na całym świecie i jakoś kobiety przez to przechodzą. Rany się goją, o bólu się zapomina.. Nie ma wyjścia, jakoś urodzić trzeba, więc zamartwianie się nic tu nie pomoże Nie my pierwsze i nie ostatnie.
A po drugie - trzeba się przygotować, że masaż odprężający to to nie będzie . Tak czy siak musi boleć - przy porodzie sn w trakcie, przy cesarce - po fakcie, jedne z nas bardziej, inne mniej, ale na pewno bez bólu się nie obejdzie. Jednak każdy ból jest do zniesienia, w razie czego są środki przeciwbólowe.
Głowa do góry
Masz racje

No i prawda ból to indywidualna sprawa.Moze nie bedzie tak boleć

I taki i taki poród jest bolesny.
Ale wierze ze dam rade Przynajmniej bede wiedziec kiedy to nastąpi bo bedzie planowe

A tymczasem ruszam na dzidziusiowe zakupy

Buziaczki dla Was wszystkich
rypka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 17:33   #4297
kularek
Zadomowienie

Cytat:
Co do tego cierpienia to ja akurat nie mam takiego podejścia Nie uważam, żeby nasze życie jakoś specjalnie było naznaczone cierpieniem. Nie postrzegałam nigdy miesiączki w kategorii cierpienia, raczej się cieszyłam, że ją mam (fakt faktem - przechodzę dosyć łagodnie), nie szykuję się tez na poród jako na straszne cierpienie i zło konieczne, raczej traktuję go jako wyzwanie
Kretencja to masz szczęście, że Cię tak strasznie nie bolała- jak ja mam okres to brzuch boli mnie tak, że robię się zielona boli mnie kręgosłup i nie wiem czemu ale strasznie bolą jeszcze kolana jest mi strasznie niedobrze i żadne nospy, ibupromy czy apapy nie pomagają bo są za słabe biorę ketonal albo refastin czy cokolwiek innego mam nawet zastrzyki nie zawsze mi pomagają i mogę nie jeść przez cały dzień bo nie potrafię się podnieść z łóżka nawet - a teraz to mis się wydaje takie odległe ale tego bólu to nigdy (nawet po 20 latach) nie zapomnę
więc jak poród SN boli tylko troszkę bardziej to chyba dam radę - znaczy mam taką nadzieję, choć jak o tym pomyślę to nie tylko się boję ale wręcz jestem przerażona :/
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 17:34   #4298
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Głowa do góry
Święte słowa

Rypka ja nie chciałam Cię przestraszyć moją opinią o cc Tylko chciałam Cię uświadomić, że to nie jest wcale lepsze od SN.
Skoro musisz mieć CC, no to musisz
Tak jak pisze Kretencja- będzie boleć tak czy siak, a urodzić musimy, nikt tego za nas nie zrobi
Nie bój się na zapas, bo każdy przechodzi poród inaczej i nie ma się co sugerować opisami z internetu.

Miałam 2 porody i oba były inne. Ten trzeci pewnie będzie też inny.

A może będziesz miała to szczęście, że dojdziesz szybko do formy i będziesz miło wspominać to cc
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 17:34   #4299
niebieskaa
Rozeznanie

Kurcze wizaz szwankował znowu...:/

Czy to mozliwe ze boli mnie brzuch na wysokosci pepka tylko z prawej strony bo mnie maly tak mocno pokopał?
Podciagam to pod wyrostek ale wyrostek powinien byc wyzej, a mnie boli tam gdzie macica i to strasznie ruszac sie nie mogę.
Mały rusza sie bardzo mocno jakby nerwowo mialyscie tak w okolicy 26-28tc?

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Ja widziałam, i to prawda spacerówka wystarcza max. do roku-jest dużo takich opinii w necie , speedy ma większą spacerówkę ale mimo wszystko tez wybrałam x-landera
Ja tez wybrałam x-landera
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 17:35   #4300
kretencja
Zakorzenienie

Kularek, bidulko
Swoją drogą ciekawe, dlaczego Cię kolana bolą

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-07, 17:37   #4301
kularek
Zadomowienie

a ja dziś byłam na glukozie i za dobra to ona nie jest - pielęgniarka rozpuściła mi ją w dwóch kubkach -tego drugiego to już myślałam, że nie dam rady ale jakoś poszło -
i przed miałam cukier 72 a po godzinie 130
to chyba dobrze prawda ?
ale było mi takl niedobrze, że dwa razy leciałam do łazienki strasznie słabo i oblewały mnie poty raz zimno raz gorąco ale jak wróciłam i się przespałam to już wszystko dobrze

M25 śliczne wszystko
Stary 2010-09-07, 17:37   #4302
kretencja
Zakorzenienie

Niebieskaa, od czasu do czasu tak miewam (chociaż już dawno nie, ostatnio jakoś
w 24 tygodniu pewnie). Kłujący, dosyć silny ból po prawej stronie od pępka, trwało to cały wieczór, następnego dnia samo przeszło. Na pewno nie był to wyrostek, no bo coś by się dalej rozwinęło przecież... Podejrzewam, że jakaś kolka

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-07, 17:40   #4303
kularek
Zadomowienie

Cytat:
Kularek, bidulko
Swoją drogą ciekawe, dlaczego Cię kolana bolą
Kretencja tego żaden lekarz nie potrafił wyjaśnić i mówił, że taka moja uroda a one bolą tak bardzo, że chodzić nie mogę -na szczęście na drugi dzień jest już lepiej
Stary 2010-09-07, 17:41   #4304
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
Kretencja to masz szczęście, że Cię tak strasznie nie bolała- jak ja mam okres to brzuch boli mnie tak, że robię się zielona boli mnie kręgosłup i nie wiem czemu ale strasznie bolą jeszcze kolana jest mi strasznie niedobrze i żadne nospy, ibupromy czy apapy nie pomagają bo są za słabe biorę ketonal albo refastin czy cokolwiek innego mam nawet zastrzyki nie zawsze mi pomagają i mogę nie jeść przez cały dzień bo nie potrafię się podnieść z łóżka nawet - a teraz to mis się wydaje takie odległe ale tego bólu to nigdy (nawet po 20 latach) nie zapomnę
więc jak poród SN boli tylko troszkę bardziej to chyba dam radę - znaczy mam taką nadzieję, choć jak o tym pomyślę to nie tylko się boję ale wręcz jestem przerażona :/
Kularek mam dobrą wiadomość dla Ciebie. Moja siostra też tak cierpiała jak ty, pogotowie przyjeżdzało z zastrzykiem, a po ciąży przeszło jak ręką odjął, wiec może tylko byc teraz lepiej
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 17:42   #4305
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
KULAREK ja też miałam takie bolesne @ z omdleniami z bólu włącznie. Zastrzyki przeciwbólowe załatwiałam sobie po znajomości z apteki i je wypijałam zamiast zjadać tabletki, które nie działały.
A więc mam podobnie z bólem

Na pocieszenie Ci powiem, że mój poród SN wcale nie bolał mocniej, a na dodatek nie zemdlałam z bólu, a więc może nawet nie był aż taki ten ból jak przy @
Same bóle, skurcze są bardzo bolesne, ale porównywalne do potwornie silnych bóli przy @
Gorzej jeśli akcja porodowa kiepsko się rozwija np. nie ma rozwarcia, to te bóle trwają po prostu dłużej. U niektórych kobiet te bóle są w trakcie snu i gdy się budzą, to mają już prawie wszystko za sobą, idą na porodówkę i w ciągu paru minut jest po wszystkim

Same bóle porodowe nie są gorsze od @ ale te parte, to już jest brak opisu.
Parte są okropne, bo to tak jakby ciało samo parło i nie idzie tego powstrzymać, nie ma się kontroli nad tym co robi brzuch. On prze i tyle. Dla mnie te parte były kompletnym zaskoczeniem, bo wydawało mi się, że o porodach wiem już wszystko a te parte przeszły moje najśmielsze wyobrażenia o partych Darłam się w niebogłosy. Kobiety powychodziły z sal, żeby zobaczyć kto się tak strasznie drze. Mąż wiózł mnie na wózku na porodówkę, a położna biegła za nami, żeby wstrzyknąć mi głupiego jasia, który w rezultacie mnie oszołomił i leżałam na wózku jak roślinka, ale darłam się dalej. Myślę, że to był po prostu szok dla mnie i dlatego tak strasznie krzyczałam i nie umiałam się od tego powstrzymać.
Na szczęście parte są krótko. Przeważnie, po kilku partych wychodzi już główka, a reszta to już z górki
Stary 2010-09-07, 17:45   #4306
kretencja
Zakorzenienie

Weronisia, podobno niektóre kobiety właśnie gorzej znoszą parte, a są takie co uważają, że przy bólach rozwierania szyjki parte to pikuś Pewnie od jakichś indywidualnych predyspozycji to zależy

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-07, 17:45   #4307
kularek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stokrotka_76 Pokaż wiadomość
Kularek mam dobrą wiadomość dla Ciebie. Moja siostra też tak cierpiała jak ty, pogotowie przyjeżdzało z zastrzykiem, a po ciąży przeszło jak ręką odjął, wiec może tylko byc teraz lepiej

też słyszałam, że może tak być i mam nadzieję, że w moim przypadku też się to sprawdzi a jeśli mogę zapytać to jak Twoja siosrta wspomina poród ? Dużo bardziej bolało?

Dziewczyny jak to jest z tymi ruchami ? - bo u mnie na suwaczku pisze, że powinnam czuć co najmniej 10 ruchów na godzinę - i naprawdę tak ma być ? czujecie zawsze te 10 ruchów? bo gdzie indziej czytałam, że 10 ruchów ale na dzień i już sama nie wiem jak to jest ?
Stary 2010-09-07, 17:47   #4308
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niebieskaa Pokaż wiadomość

Czy to mozliwe ze boli mnie brzuch na wysokosci pepka tylko z prawej strony bo mnie maly tak mocno pokopał?
Podciagam to pod wyrostek ale wyrostek powinien byc wyzej, a mnie boli tam gdzie macica i to strasznie ruszac sie nie mogę.
Mnie też boli koło pępka i już wiem dlaczego. Tam mały ma główkę i mnie uciska.
A co do ruchów, to mój jest strasznie ruchliwy i sprawia mi to ból. Głaszczę się po brzuchu, żeby go uspokoić

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
też słyszałam, że może tak być i mam nadzieję, że w moim przypadku też się to sprawdzi a jeśli mogę zapytać to jak Twoja siosrta wspomina poród ? Dużo bardziej bolało?

Dziewczyny jak to jest z tymi ruchami ? - bo u mnie na suwaczku pisze, że powinnam czuć co najmniej 10 ruchów na godzinę - i naprawdę tak ma być ? czujecie zawsze te 10 ruchów? bo gdzie indziej czytałam, że 10 ruchów ale na dzień i już sama nie wiem jak to jest ?
Kularek mi te bóle @ przeszły po porodzie. Nie całkiem, ale da się wytrzymać i to po Ibuprofenie

A co do ruchów, to ja ich nie liczę. Mój mały się tyle rusza, że cały dzień musiałabym tylko liczyć i liczyć i liczyć
Stary 2010-09-07, 17:48   #4309
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Identycznie przechodze okres

Weronisia, to niezle synek przybral na wadze az w szoku jestem no ale ponoc w 3 trymestrze dzieci szybciutko obrastaja w tluszczyk..

niebieska, ja mialam takie ruchy dziecka wlasnie.. gwaltowne.

No a dzis malo ruchliwa ta moja córka, choc caly dzien leze i nic nie robie.. Nawet ani razu sie nie wypiela

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 17:54   #4310
kularek
Zadomowienie

Weronisia już mi odpowiedziałaś czy bardziej bolało-jest nadzieja, że będzie choć trochę podobnie - boję się strasznie no ale przecież jakie mam wyjście -zresztą tyle kobiet dało radę to ja chyba też dam -najważniejsze, żebyśmy byli z małym zdrowi i obyło się bez komplikacji

a podczas @ tż jak chciał mnie pocieszyć to mówił, że powinnam się cieszyć bo tak boli podczas porodu (przeczytał to w jakiejś mądrej książce i barzdo w to uwierzył) to już będę przygotowana a jakby mnie nic nie bolało to nie wiedziałabym jak to jest i że te dziewczyny które nic nie boli mogą mi zazdrościć - ale jak ja płakałam z bólu to to pocieszenie nie na wiele się zdało

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

idę się położyć bo już nie mogę wysiedzieć z tymi moimi żebrami
Stary 2010-09-07, 17:56   #4311
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do tego cierpienia to ja akurat nie mam takiego podejścia Nie uważam, żeby nasze życie jakoś specjalnie było naznaczone cierpieniem. Nie postrzegałam nigdy miesiączki w kategorii cierpienia, raczej się cieszyłam, że ją mam (fakt faktem - przechodzę dosyć łagodnie), nie szykuję się tez na poród jako na straszne cierpienie i zło konieczne, raczej traktuję go jako wyzwanie
Tez mam takie podejscie.Poprostu trzeba to przezyc i juz, nie ma drogi na skroty. Ale ja akurat mialam bardzo bolesne miesiaczki dopoki nie zaczelam lykac tabletek. 4 dni wyjete z zyciorysu.Bole krzyza, skurcze bardzo silne, goraczka i wymioty. I straszne uczucie zimna. Wiec jezeli ma to podobnie bolec to przezyje Jakos narazie nie boje sie porodu, raczej tego co bedzie potem.
Moj maly jakos malo aktywny dzis. Chyba mu tez goraco.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 17:57   #4312
Artystka23
Dragonfly

10 ruchow na godzine???? rano czulam i pare razy w ciagu dnia,a teraz dlugo nic i ani mowienie do niej nie dziala ani naciskania brzuszka...a jak widzialam sie z tztem to tak ladnie hasala...nawet kopnela go dwa razy w nocy w reke,jak chcial mnie przytulic(ja tego nie pamietam ale on sie dziwil,ze z niej taka cwaniara co do mamy nie chce dopuscic)
Stary 2010-09-07, 18:03   #4313
mallinka
Zadomowienie

Ale się obżarłam naleśnikami-pękam...

Cytat:
to moje życie było naznaczone cierpieniem comiesięcznym
@ to była tragedia-wymioty, omdlenia i zastrzyki przeciwbólowe... ale po takiej szkole mam nadzieję że poród nie będzie taki straszny

Cytat:
Napisane przez rypka85 Pokaż wiadomość
Och dziewczyny pocieszcie mnie ze nie bedzie tak źle
Ja przeczytałam tyle samo opini przyjemnych i nie przyjemnych na temat cc.

O porodzie naturalnym tez wiele i takich i takich sie nasłuchałam.

Ale mimo wszystko boje sie.

Raczej bedzie cc i to nie z wyboru.

Ale pociesza mnie to ze po trzech dobach mozna wyjść.Jakoś wole być w domu nawet jeżeli miałoby mnie boleć.
Rypka nie nastawiaj się negatywnie, jest bardzo rożnie, moja siostra miała 2xCC i bardzo różnie po nich dochodziła do siebie... a po SN też może się wszystko źle goić i komplikacje też mogą wystapić-taki przypadek tez miałam w rodzinie. Także jest bardzo różnie i trzeba być dobrej myśli Po CC można szybko stanąć na nogi

Cytat:

Ja na takie bole nospe zażywam-wczoraj mi się przytrafiło i pomaga
a jaki kolor x-landera wybrałyście? bo ja arctic

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 18:04   #4314
niebieskaa
Rozeznanie

Cytat:
Niebieskaa, od czasu do czasu tak miewam (chociaż już dawno nie, ostatnio jakoś
w 24 tygodniu pewnie). Kłujący, dosyć silny ból po prawej stronie od pępka, trwało to cały wieczór, następnego dnia samo przeszło. Na pewno nie był to wyrostek, no bo coś by się dalej rozwinęło przecież... Podejrzewam, że jakaś kolka
No wlasnie mnie tak juz wczoraj bolało tak kłująco i dzisiaj sie nasiliło, ale mierze temp. i jest ok. a mały sie tak wierci jakby mi chcial przez pepek wyjsc i ten bol z prawej strony jakby mnie tak pokopał ze teraz mam siniaki i tak bolą-takie uczucie, poczekam do jutra, brałam no-spe ale nic nie pomaga:/

Liczysz ruchy?Bo mam na suwaku ze mam liczyc, ale wizyte mam za tydzien to sie spytam gina czy juz, na ta chwile bym nie zliczyla tak ostro daje czadu.

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
niebieska, ja mialam takie ruchy dziecka wlasnie.. gwaltowne.

No a dzis malo ruchliwa ta moja córka, choc caly dzien leze i nic nie robie.. Nawet ani razu sie nie wypiela
mam nadzieje, ze to prawidłowe, niby trzeba sie zglosic do lekarza przy zwiekszonych tez ruchach ale ja to obserwuje juz od 26tc czyli ok 1,5tyg

Edytowane przez niebieskaa
Czas edycji: 2010-09-07 o 18:05
Stary 2010-09-07, 18:04   #4315
Jasiowa_babeczka
Przyczajenie

Dziewczynki jestem nowa na forum...

Jak się kobitki czujecie? Ja jestem w 32 tc (to mój pierwszy raz) i powiem Wam że z jednej strony rewelacyjnie - fizycznie ale z drugiej strony fatalnie - psychicznie. Wczoraj na wizycie u gina dowiedziałam się że mam już stare łożysko (!) i teraz mam obserwować ruchy Jasia i co 2 tygodnie przepływy muszę robić Troszkę mnie załamał, na dodatek w necie tyle o tym jest napisane że ho ho, i to oczywiście same złe rzeczy :/
Czuję się troszkę samotna z tym problemem bo mężuś w pracy od rana do nocy a z rodzicami różnie bywa....
Mam nadzieje, że Wasze ciąże są "książkowe" i czujecie się świetnie Pozdrawiam Przyszłe Mamusie
Jasiowa_babeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 18:07   #4316
kretencja
Zakorzenienie

Nie liczę ruchów, póki co mój gin nie uznał tego za konieczne. Obserwuję w ciągu dnia, czy aktywność jest w miarę regularna (np. codziennie po kolacji sobie gimnastykę urządza) i jeśli tak - w ogóle się nie zastanawiam nad tym. Rusza się tak jak zwykle to jest OK, po co liczyć?

Jasiowa_babeczko, chyba mało która z nas ma "książkową" ciążę Nie czytaj za dużo w internecie, internet lubi straszyć Zaufaj lekarzowi i wszystko będzie OK

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-09-07 o 18:09
Stary 2010-09-07, 18:11   #4317
apoolonia
Rozeznanie

Jasiowa_babeczka

Witamy

Paulinka

Kiedyś byłam poważnie chora i teraz w okresie ciąży jestem pod opieką również akademii medycznej i Pani ordynator
ale wszystko jest ok, raz na jakiś czas muszę się pokazać i dać zbadać

Aliszcze
Do mnie to przemawia
sama nie wiedziałam że jest taka opcja, kiedyś tam w gazecie widziałam zdjęcie dziecka w wózku na takie skórze
http://dziecisawazne.pl/skora-owcza-do-wozka/

Edytowane przez apoolonia
Czas edycji: 2010-09-07 o 18:12
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 18:13   #4318
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:

mnie bolało tak przy pępku dwa razy, bardzo mocno, ale jakoś jak poochodziłam to się uspokoiło i nie bolało.
niebieska ja wczoraj czy przedwczoraj właśnie pisałam że się martwie bo moja mała się tak gwałtownie rusza, może nie zawsze... ale od jakiegoś tygodnia-dwóch ma takie nerwowe ruchy gina mam za tydzień ale napewno zamierzam to zgłosić... martwie się bo ja należę do spokojnych i nie denerwuję się ostatnio w ogóle... więc to chyba raczej nie przeze mnie

Cytat:
a ja dziś byłam na glukozie i za dobra to ona nie jest - pielęgniarka rozpuściła mi ją w dwóch kubkach -tego drugiego to już myślałam, że nie dam rady ale jakoś poszło -
to chyba dobrze prawda ?
ale było mi takl niedobrze, że dwa razy leciałam do łazienki strasznie słabo i oblewały mnie poty raz zimno raz gorąco ale jak wróciłam i się przespałam to już wszystko dobrze

M25 śliczne wszystko
dobrze że masz już tą glukoze za sobą

Cytat:
Weronisia, podobno niektóre kobiety właśnie gorzej znoszą parte, a są takie co uważają, że przy bólach rozwierania szyjki parte to pikuś Pewnie od jakichś indywidualnych predyspozycji to zależy
ja też tak słyszałam że dla jednych parte były najgorsze a dla drugich przy rozwarciu

Cytat:
No wlasnie mnie tak juz wczoraj bolało tak kłująco i dzisiaj sie nasiliło, ale mierze temp. i jest ok. a mały sie tak wierci jakby mi chcial przez pepek wyjsc i ten bol z prawej strony jakby mnie tak pokopał ze teraz mam siniaki i tak bolą-takie uczucie, poczekam do jutra, brałam no-spe ale nic nie pomaga:/

Liczysz ruchy?Bo mam na suwaku ze mam liczyc, ale wizyte mam za tydzien to sie spytam gina czy juz, na ta chwile bym nie zliczyla tak ostro daje czadu.

mam nadzieje, ze to prawidłowe, niby trzeba sie zglosic do lekarza przy zwiekszonych tez ruchach ale ja to obserwuje juz od 26tc czyli ok 1,5tyg
ja nie liczę ruchów bo mała daje znak o sobie co jakiś czas

apolonia to dobrze, że już jest dobrze a na kontrolę trzeba chodzić żeby czasem tam nic nie wróciło

dbam o włosy

Edytowane przez _paulinka2
Czas edycji: 2010-09-07 o 18:16
_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 18:15   #4319
niebieskaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Ja na takie bole nospe zażywam-wczoraj mi się przytrafiło i pomaga
a jaki kolor x-landera wybrałyście? bo ja arctic
ja mam xa ten zieloniutki.

a no-spe wlasnie brałam i nic, moze pozniej jeszcze wezme.
-------------
Kretencja z tym liczeniem tak pytałam przez ten napis na suwaczku zobacze co mi gin powie. mam nadzieje ze mi przejdzie ten dol do jutra bo nie wyrabiam..

----------------

Jasiowa_babeczka witaj moja ciaza nie jest ksiazkowa bo jak nie urok to sr... jak to sie mowi ale jakos leci, mam nadzieje ze u Ciebie tez bedzie ok mozesz sie tu wyzalic jak Ci bedzie zle
Stary 2010-09-07, 18:17   #4320
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Kazdy sprzedawca, ktory ma firme musi brac za przesylke dokladnie tyle ile wynosi przesylka - sprawdza sie to za pomoca faktur z poczty lub firmy kurierskiej.
Nie moze zawyzac/ nie powinien bo w razie kontroli z US placi sie za to duza kare.
No właśnie "nie powinien" a jak jest naprawdę wszyscy wiemy
Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Fajnie ze w Polsce jest wybór z ta CC u nas nie ma wyboru. Jak lekarz nie zaleci to trzeba SN .
Nie, nie ma wyboru - chyba, ze się słono zapłaci - ale ja dziękuję za takie coś - nie dość, że by mnie pocięli to jeszcze mam im za to płacić - hehe ja dziękuję za taką frajdę
Cytat:
Napisane przez MILA25* Pokaż wiadomość
Jakiś czas temu mąż zamawiał linki do żagla na all. Sprzedawca za przesyłkę
policzył 12 zł . Jakie było moje zdziwienie gdy przesyłka nie dosyć że przyszła
listem nierejestrowanym za 3,5 to jeszcze w kopercie z odzysku.
Napisałam do sprzedawcy dlaczego zawyżył koszt przesyłki to stwierdził że
to są jego koszty a jak mi się nie podobały to mogliśmy nie zamawiać.
Nie no z tą kopertą to już przegiął
Cytat:
to chyba dobrze prawda ?
Norma jest do 140 więc wszystko ok
Cytat:
Owszem 10 ruchów w ciągu godziny ale raz dziennie liczone w okresie największej aktywności dziecka
Moje w dzień się baaaaardzo mało rusza - czasami calutki dzień kompletnie nic i żeby się uspokoić to czasami liczę wieczorkiem czy ruszy się 10 razy na godzinę i odpukać na ogół wyrabia się w 30 minut
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości