Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-07, 11:12   #3751
entertete
Rozeznanie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

anuszka nie miej wyrzutów z powodu modyfikowanego raz na jakiś czas, nic dziecku nie będzie. Niektóre z nas karmią tylko tak i dobrze jest, naprawdę nie trzeba dać się zwariować. A jeśli to kryzys laktacyjny to pewnie minie, przystawiaj częsciej do cyca i Ci się organizm przestawi (przynajmniej tak piszą wszędzie).

papeteria biegunka to biegunka, wodnista i z krwią nie ma nic wspólnego. Jak leci taki jakby sos rzadki to biegunka zwłaszcza, że się powtarza (bo jednorazowo to nic się nie dzieje, my tak raz mieliśmy),.
Ja mam coś takeigo dicoflor 30 (bakterie w saszetkach)), my to bierzemy, bo jest ryzyko alergii, ale we wskazaniach jest tez o biegunkach - bez recepty (nie mial biegunki to nie wiem czy działa, ale jest napisane by dawać przez caly okres biegunki)

martysek nie wiem jak po kąpieli robisz, ale my robimy tak, że wyjmujemy z pieluchą na brzuchu, zawijamy calego w ręcznik, że tylko twarz widać (usuwam wtedy pieluchą) i wycieram, ale tak żeby mu klaty i brzucha nie odkrywać (on się drze jak jest goły), a w międzyczasie wciskam smoka do gąbki i jest luz.

Co do pieluch to my Dada, jasne, że są gorsze w dotyku o wiele w porównaniu z pampersami (te są takie deliktne, uzywaliśmy jak było maluszkiem czyli około miesiąca), ale u nas trzymają, nic się nie dzieje ze skórą to kupujemy, nic mu nie będzie, tyle dzieci sie wychowuje na nich, a to i tak momentalnie do kosza idzie (wolę zainwestować w ksiązeczki czy płyty z bajeczkami). Jak kto mi w prezencie kupi pampki to się cieszę (jedna paka czeka) ale mało kto się domyśli)))))

aniaa, trzymam kciuki, choć z opisu brzmi to faktycznie jak problem z mlekiem,a le moze to świnstewko da radę,

Ja dzis ide z chyba zdrowym dzieckiem do lekarza, już mu troche przeszły rewolucje brzuszkowe, ale jak się zapisałam to pójdę, dwa kroki od domu, a składki płacę duże to niech skorzystam z tego nfz durnego.
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 11:19   #3752
Siala_Bala
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
papeteria biegunka to biegunka, wodnista i z krwią nie ma nic wspólnego. Jak leci taki jakby sos rzadki to biegunka zwłaszcza, że się powtarza (bo jednorazowo to nic się nie dzieje, my tak raz mieliśmy),.
Ja mam coś takeigo dicoflor 30 (bakterie w saszetkach)), my to bierzemy, bo jest ryzyko alergii, ale we wskazaniach jest tez o biegunkach - bez recepty (nie mial biegunki to nie wiem czy działa, ale jest napisane by dawać przez caly okres biegunki)
Mój wali taki własnie sos ale raz dziennie. Nie zapominajmy, ze biegunka to kilkanaście wodnistych kup na dzień.. tak jak u nas dorosłych
Jak to mówią starzy górale... jedna wodnista kupa biegunki nie czyni

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 11:31   #3753
entertete
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Mój wali taki własnie sos ale raz dziennie.
moze Twój bardziej rozrzedzoną pastę do zębów robi - zgrudkami, bo tak mi z opisu wynika a takie to norma podobno.
nie wiem czy z tym sosem dobrze opisałam papeterii, no chodziło mi o takie bardziej wodniste coś niz papkowate.

Edytowane przez entertete
Czas edycji: 2010-09-07 o 11:33
Stary 2010-09-07, 15:07   #3754
papeteria
Zakorzenienie

wizaz mi nie działał
Cytat:
Mój wali taki własnie sos ale raz dziennie. Nie zapominajmy, ze biegunka to kilkanaście wodnistych kup na dzień.. tak jak u nas dorosłych
Jak to mówią starzy górale... jedna wodnista kupa biegunki nie czyni
papki to on robil wczesniej i to bylo dla mnie normalne a teraz to wodnista kupa tyle ze z farfoclami kilka razy na dzien...moze konsystencja by mnie nie martwila ale on ledwo zrobi jedna i po chwili nadal sie prezy jakby chcial dalej i tak od piatku juz ...prawie nie spi (poza hustawka , spacerami i nocnym spaniem )mam nadzieje ze to nie przeze mnie i te koperki i inne cuda z ktorymi eksperymentowalam co by mu lepiej bylo(od czasu gdy pierwsza taka kupa poszla to nie daje juz zadnych koperków)...najgorsze ze pediatra wczoraj niczego sie nie dopatrzyla a ja sie boje ze ma cos z tymi jelitkami po tej operacji czy cos mam zapisany lakcid musze kupic .....
dzis byl mega rozbryzg akurat go przewijałam i zasieg byl chyba na metr siala moj paputek tez oberwal....

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-09-07 o 15:24
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 15:29   #3755
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Cholera mogliby już zacząć grzac!
u mnie od tygodnia grzeja
fajnie ze julcia nocki ladnie zaczela przesypiac

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość

Moja ANASTAZJA konczy dzis 2 miesiące

niezawsze mam nadzieje ze pieluchowanie wystarczy
papi oby to nie bylo nic powaznego

u nas od rana sa juz rodzice wiec nie mam czasu tu zagladac. a misiek jak aniolek specjalnie to robi zeby wyszlo ze ja narzekam a mam takie grzeczne dziecko
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 15:40   #3756
Siala_Bala
Zakorzenienie

A do mnie przed chwilą zajrzała dziewczyna naszego sąsiada
Już rano był sąsiad się pytać czy "pożyczę" jej synka
Bożeeee jak ja ich kocham Była, spakowałam małego i oddałam w cudze ręce
Kiedyś jak miałyśmy po 14-18 lat to się kolegowałyśmy, potem się wyprowadziła i nie miałyśmy kontaktu.. wiedziałam, że sąsiad z nią chodzi, ostatnio nawet do nas wpadli dwa razy i zaraz po tych odiwedzinach zdecydowali się na dziecko
Dagmara pracuje w przedszkolu i jak byli u nas to małego "piastowała", więc krzywda mu się nie stanie.
Nawet mama tego sąsiada zaproponowała że małego pobuja jak będę musiała gdzieś wyjść
Pełen luksus Ale to mi wynagradza te pozostałe babsztyle sąsiadkowe co to tylko wiszą w oknach i obrabiają tyłki innym tę co jej piwnicę zalewamy niby, tę co jej piwnicę zasypaliśmy gruzem , tego dziadka co chodzi i wywija laską na wszystkie strony kosząc wszystko na swej drodze, łącznie z ludźmi xD tę co jej mój samochód grunt zapada i blok się przekrzywia
Mam wrażenie, że mieszkam w bloku wariatów
Jadę do sklepu jakiegoś bo mam ochotę sobie zrobić dobrze i coś sobie kupić

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 15:55   #3757
anoxa
Zakorzenienie

czesc mamuski my na chwilke bo maz jest i na nic czasu nie mam

bylismy na szczepieniu wzielismy jednak skojarzone maly troszke poplakal ale teraz jest ok teraz sie modle zeby nie dostal goraczki

siala trzymam kciuki za zakupy

papateria mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze z tymi kupkami!

my tez grzejemy w domu bo w nocy najzwyczajniej jest zimno a zaraz zabieram sie za oczyszczanie grzybkow bo maz byl na grzybkach i nazbieral same alutkie podgrzybki w sam raz do sloiczkow
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 16:09   #3758
niezawsze
Zakorzenienie

My tez wczoraj wzielismy 6 w 1 i rotawirusy, pneumokoki pozniej wezmiemy.
Caly czas sie zastanawiam czy mala jest tak grzeczna po tej szczepionce nadal czy ten debridat tak dziala zobaczymy. Dzis ani razu nie plakala co jej sie nigdy nie zdarza

Ania fajnie z pomoca masz rodzicow, odpoczniesz troche.

Anoxa i jak maly po szczepionce? Ktora wzielas?

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 16:20   #3759
Xawmeli
Rozeznanie

hej mamusie i dzidziusie
nie dzialalm mi wizaz dzis.........bylysmy u lekarza u dzieci zdorwych--super extra mala juz 4650 wazy wiec rosnie jak na drozdzach--szczepionka 28 zamowiona ta na 6stke oj bedziemy razem plakac.........
a wogole to mam super humor--ze wszystko ok aaaaaaa i dostalam od meza oprawki do okuklarow nowe hehe chanel fiu fiu i mam zrobione u lala -- fajnie jest miec cos nowego czasem.........
co do grzania u nas tez zimnica--choc akurat ja i tak wciaz wietrze za to wieczorkami dawid pali w kominku i jest slodko..........

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

a i kupilam nadin dzis dresik z h&m na all mam juz taki sam tylko rozmiar mniejszy i stwierdzilam, ze jest taki fajny iz kupilam taki sam nowy, ale wiekszy eheh
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 16:53   #3760
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Pozniej mielismy wizyte u ortopedy i stwierdzila, ze sa nieprawidlowosci i moze miec dysplazje i kazala jak najszybciej usg zrobic, bez kolejki sie wcisnac do jakiegos doktora, kazala pieluchowac jeszcze.
Mala jak na brzuszku lezy ma nierowne faldki na nozkach Mam nadzieje ze nie a jednak dysplazji i ze pieluchowanie wystarczy, bidulka moja azmi sie plakac chce.
kochana bede trzymala kciuki zeby to nie byla dysplazja i latwo mozna to bylo skorygowac

Cytat:
Boże czy u Was w mieszkaniach też jest tak zimno?
u nas nie jest jakos specjalnie zimno ale Zosi pokoj to akurat najzimniejsze pomieszczenie w domu. najgorzej przy kapieli. ale ogolnie jest ok
i super ze Julcia grzeczna wieczorem

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Igusia po kiszonej kapuście puszczała w nocy bączki, ale nie bolało ją, bo spała jak zabita
wow, ja bym sie bala kapusty, ale skoro Iga nie reaguje to super

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość

Moja ANASTAZJA konczy dzis 2 miesiące
wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
M powiedział, ze pierwszy nie zadzwoani chyba, żeby tylko ich zrypać się się Niunią nie ineteresują
niestety niektorzy tak maja. Zosia ma przeszlo 7 tygodni a tesciowie widzieli ja tylko raz kiedy sama zadzwonilam i ich zaprosilam zeby przyszli do niej

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
powiedzcie czy wasze dzieci mialy biegunke
kochana ja nie pomoge, ciezko mi sobie wyobrazic kupke Adasia. ale jesli cie to niepokoi w kontekscie operacji to moze warto poszukac dobrego gastroenterologa i to skonsultowac, nawet dla twojego spokoju
Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
Ja dzis ide z chyba zdrowym dzieckiem do lekarza, już mu troche przeszły rewolucje brzuszkowe, ale jak się zapisałam to pójdę, dwa kroki od domu, a składki płacę duże to niech skorzystam z tego nfz durnego.
i jak po wizycie?

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
u nas od rana sa juz rodzice wiec nie mam czasu tu zagladac. a misiek jak aniolek specjalnie to robi zeby wyszlo ze ja narzekam a mam takie grzeczne dziecko
no to niezly numer z niego, ale dobrze ze dzis lepiej

Cytat:
Była, spakowałam małego i oddałam w cudze ręce
Jadę do sklepu jakiegoś bo mam ochotę sobie zrobić dobrze i coś sobie kupić
ale super, i pochwal sie co kupilas

ja juz sie stresuje szczepieniem, ja tego nienawidze, pamietam doskonale jak Agatka po pierwszej dawce miala sensacje, bardzo sie boje powiklan neurologicznych po tym cholernym krztuscu
Stary 2010-09-07, 16:55   #3761
Xawmeli
Rozeznanie

tyle zostalo po nadince
Stary 2010-09-07, 16:59   #3762
Xawmeli
Rozeznanie

itakasiu---a co jej bylo....jakie objawy
Stary 2010-09-07, 17:00   #3763
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
tyle zostalo po nadince
pieknie
ja to chyba tylko moge albopatrz ac na moja skore
Stary 2010-09-07, 17:05   #3764
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
pieknie
ja to chyba tylko moge albopatrz ac na moja skore
kochana ,a co Ty mnie tu mowisz--jestes sliczna mamusia i masz sliczne coreczki!!
Stary 2010-09-07, 17:06   #3765
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
itakasiu---a co jej bylo....jakie objawy
niepokoj, rozdraznienie, , placz, ostre wymioty - przez kilka dni. miala wtedy 6 tyg i grozilo jej ostre odwodnienie.
Stary 2010-09-07, 17:26   #3766
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
niepokoj, rozdraznienie, , placz, ostre wymioty - przez kilka dni. miala wtedy 6 tyg i grozilo jej ostre odwodnienie.
Stary 2010-09-07, 17:32   #3767
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
My tez wczoraj wzielismy 6 w 1 i rotawirusy, pneumokoki pozniej wezmiemy.
Caly czas sie zastanawiam czy mala jest tak grzeczna po tej szczepionce nadal czy ten debridat tak dziala zobaczymy. Dzis ani razu nie plakala co jej sie nigdy nie zdarza

Ania fajnie z pomoca masz rodzicow, odpoczniesz troche.

Anoxa i jak maly po szczepionce? Ktora wzielas?
bralismy ta 5w1 chyba bo mial maly dwa kucia jednow nozke drugie w raczke a rotawirusa tez chcialam ale juz drugi pediatra nam mowil ze jesli maly nie idzie do zlobka to stanowczo niet! a nasz maly nie idzie wiec odpuscilismy a wlasnie o pneumokoki zapomnialam spytac bo tak sie stresowalam tym szczepieniem juz od 3 dni ze masakra a maly ok sporo spi ale ogolnie dobrze wspolczuje tego problemu z bioderkami i trzymam kciuki zeby bylo dobrze my mielismy usg od razu przy wizycie placilam 150zl ale naszczescie wszystko dobrze u nas

Cytat:
tyle zostalo po nadince
pieknie takiego brzucha to ja juz od dawna nie mialam

aaa Hubcio wazy juz 6,1kg wiec od wyjscia ze szpitala (7tygi dwa dni minely) przytyl 1,7kg a jutro bedzie mial rowne 8tyg (jak wychodzilismy wazyl 4,4kg a lekarz mowil ze do konca 3mc powinien podwoic swoja wage urodzeniowa
Stary 2010-09-07, 18:21   #3768
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
ona po prostu miała potrzebe bliskości, a z cycka robiła sobie smoka...
u mnie dokladnie też tak jest dlatego cieszę się, że sie nie poddałam i karmię piersią, bo nie wyobrażam sobie jakbym małemu miala całkowicie odebrac ta przyjemność...

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

My też dzis bylismy u pediatry. Maly waży już 4470g

Dziś pięknie spi bo spał od 13.30 do 15 i od 16 cały czas spi...
Dzieki temu zdołałam coś dziś zrobić: umyłam lodówkę, odkurzylam, pomyłam sanitariaty i zrobiłam obiadek a teraz odpoczywam.
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 18:31   #3769
martysek
Zadomowienie

Dziewczyny, ja choduje malego grubasa... :/ Malutkiej rosnie trzecia broda, na nozkach i raczkach ma tyle faldek, ze mam problem zeby ja domyc, czy wyczyscic jak sie skupa. Poliki ma jak chomiczek i na dodatel od wczorajszego wieczoru budzi sie co dwie godziny na jedzenie.

Myslicie, ze tez mniej mleka mam? Przedtem w nocy spala 3,5 do 4,5 godzin.
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 19:00   #3770
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

MY dzis u rodzicow bylysmy tz nas odebral mala dzis pierdzi, mecza ja baczki
co do biegunek - to moja pediatra mowila ze musza byc wodniste, a jesli sa z papka to oki, po za tym dziecko traci apetyt i boli go brzuch.

niezawsze - oby nie miala goraczki
xaw - zero sladu, ja tez chcem
siala - to fajnie
anoxa - to spedzaj czas z mezem
ja mam ogrzewanie ze spoldzielni

a to moja raperka
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 19:25   #3771
anoxa
Zakorzenienie

karolcia sliczna jest

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

sloiczki zrobione reszta sie suszy my z Hubciem sie przytulamy a maz grzebie przy aucie

wogole to nie pisalam wam ze chyba mami synek mi rosnie bo juz dwa razy zostawiony u babci na godzine marudzil a jak tylko wracam od razu usmiech jest teraz tez sie krecil na lozku jak tylko go wzielam na kolanka to spokoj jest
Stary 2010-09-07, 19:34   #3772
karolcia228
Zakorzenienie

anoxa - to dobrze i nie dobrze super ze ma taka wiez z toba, ale gorzej bo ciezko bedzie go zostawich chocby na chwile by wyjsc czy cos...albo wrocic do pracy...

Stary 2010-09-07, 19:48   #3773
bassienkaw
Zakorzenienie

Hej dziewczyny... ja dziś po obiedzie wybrałam się z Łucją, Julią i babcią na dodatek do teściów... 3,8km w jedną stronę Ale Łucja zostawała tam na noc, co mnie nie do końca cieszy... i co najgorsze nawet nie na jedną, a teściowa chce by została dwie noce... Łucek też bardzo chce i nic tu raczej nie zaradzę...

Najlepsze jest to, że Julia pojadła i śpi... szok, dawno się nam tak nie zdarzyło, ciekawe jak będzie dalej. Dawno o tej godzinie nie miałam chwili wytchnienia

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 20:00   #3774
karolcia228
Zakorzenienie

basia - to dobrze ze masz chwile, nasza mala tez zasnela po jedzeniu po 18, za 30 minut ja obudze do kapieli, moze cos przekasi i spac

Stary 2010-09-07, 20:03   #3775
anoxa
Zakorzenienie

karolcia wiem o tym ale nie wiele moge na to poradzic mieszkamy na wiosce jak meza nie ma to jestesmy we dwojke tylko wiec chcac nie chcac przebywa tylko ze mna oczywiscie staram sie go zostawic chociaz na pol godziny u mojej mamy jak mam okazje ale to jest raz na kilka dni do pracy nie zamierzam szybko wrocic dopiero jak maly bedzie mial 3 lata i pojdzie do przedszkola a w wiekszosci przypadkow nei da sie uniknac placzu wtedy moja siostrzenica poszla teraz do przedszkola ma dwa i pol roku caly czas sie klucila ze chce do przedszkola jak jej siostra chodzila pierwszy dzien bylo ok a teraz placze jak zreszta reszta grupy podobno pierwszy mc najgorszy i im dzieci bardziej swiadome tym gorzej
Stary 2010-09-07, 20:07   #3776
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
karolcia wiem o tym ale nie wiele moge na to poradzic mieszkamy na wiosce jak meza nie ma to jestesmy we dwojke tylko wiec chcac nie chcac przebywa tylko ze mna oczywiscie staram sie go zostawic chociaz na pol godziny u mojej mamy jak mam okazje ale to jest raz na kilka dni do pracy nie zamierzam szybko wrocic dopiero jak maly bedzie mial 3 lata i pojdzie do przedszkola a w wiekszosci przypadkow nei da sie uniknac placzu wtedy moja siostrzenica poszla teraz do przedszkola ma dwa i pol roku caly czas sie klucila ze chce do przedszkola jak jej siostra chodzila pierwszy dzien bylo ok a teraz placze jak zreszta reszta grupy podobno pierwszy mc najgorszy i im dzieci bardziej swiadome tym gorzej
Ja wiem sa takie cyganskie dzieci ze nie placza, moja wogole nie placze jak zostaje bezemnie, ale to dobrze...bo jak wroce w lutym do pracy to nie bedzie tak zle z rozlaka na 8h

Stary 2010-09-07, 20:08   #3777
bassienkaw
Zakorzenienie

Chyba coś za wcześnie pochwaliłam moją Niunie... wierci się, kręci i pomrukuje...

Co do cygańskich dzieci, to Łucja była takim dzieciątkiem...

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 20:41   #3778
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Parchatko moja... a te grzybice nie utrudniają jakoś współżycia, tak zapytam z ciekawości.. w razie gdybym złapała coś kiedyś
Jest sucho i generalnie większe tarcie, ale mi wtedy tak zależało na ciąży, że wariowaliśmy dzień i noc :P.
[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;21855266]A ja mam pytanie do dziewczyn po CC. Jak długo krwawiłyście? Bo ja już 3 tydzień. W sumie,to plamienie jest nie krwawienie. I takie od czasu do czasu. Już mnie to irytuje:P.[/QUOTE]Ja też 3 tydzień. Tzn. Jutro minie, ale to normalne.

Cytat:
...........u nas zawsze tak bylo i tz sam wie ze jak mloda sie budzi to on przwija a ja tylko karmie.
U nas tak samo, choć nie wiem czy tego nie zmienić, bo Ł. taaaki nieprzytomny po tym w dzień .

Cytat:
już wolę żeby rękę cmokał niż smoczek... bo smoczek jak wypadnie to jest lament a ręką się sam zadowoli
Ale za to jak podrośnie, to smoczka zabierzesz i nie ma, a rączkę co? Przywiążesz do klaty?

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość

Musze cały czas chodzić w staniku, z obowiązkowymi wkładkami bo inaczej zaraz mam mokrą bluzkę. Od kilku dni śpię też w staniku bo mam dość zmienienia codziennie prześcieradła.
Ja też. Od pobytu w szpitalu śpię w staniku. Ściągam tylko do kąpieli, bo jak zdejmę bieliznę, to zwis i od razu strumień.

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Dręczą mnie wyrzuty sumienia, że znów musiałam dać modyfikowane. Ale co ja mam poradzić, kiedy jest głodna?
Powiem Ci, że ja płakałam, kiedy miałam godzinki kryzysu z mlekiem i przez to było go jeszcze mniej. Kupiłam puszkę na wszelki wypadek i teraz stoi zamknięta, a moje mleczko wróciło . Psychika czyni cuda.

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Dziękuję wam za wskazówki co do kąpieli. Dajemy teraz wodę 40 stopni, napełniamy wanienkę do połowy, a nie 5-10 cm i zawijamy Malutką w tetrę. Już drugi wieczór (odpukać) jest dobrze i wydaje mi się, że nawet jest zadowolona. Płacz zaczyna się dopiero przy oporządzaniu po wyjęciu z wanienki, ale lepsze to niż ryk już w trakcie rozbierania.
No u nas mimo wcześniejszych ustaleń był nagły ryk w wanience, ale chyba dlatego, że się uszka zamoczyły i się przestraszyła...

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny
powiedzcie czy wasze dzieci mialy biegunke
Od kilku dni maly robi bardzo rzadkie kupki prawie wodniste ....
U nas takie kupki są prawie cały czas. Tylko na pampersie zostają takie wiórki niewchłonięte. Gdyby nie obkupanie podczas przewijania, to nawet bym nie wiedziała, że one mają taką konsystencję. Ale pediatra mówiła, że na mleku mamusi to normalne.
Cytat:
tyle zostalo po nadince
O matko..chudzino. Mi zeszło 11 z 14 kilo, ale flaczek wisi i mam wrażenie, że mimo diety karmiącej zaczynam się powiększać a nie zmniejszać :P. Brzuch mam mniejszy niż przed ciążą, ale biodra niestety sporo szersze.

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja choduje malego grubasa... :/ Malutkiej rosnie trzecia broda, na nozkach i raczkach ma tyle faldek, ze mam problem zeby ja domyc, czy wyczyscic jak sie skupa. Poliki ma jak chomiczek i na dodatel od wczorajszego wieczoru budzi sie co dwie godziny na jedzenie.

Myslicie, ze tez mniej mleka mam? Przedtem w nocy spala 3,5 do 4,5 godzin.
Przecież ona z wiekiem potrzebuje więcej . Więc częściej się budzi, pobudza Twoje piersi i za jakiś czas wróci do dłuższego spania, bo zwiększy się produkcja . Nie martw się. Nie można przekarmić dziecka tylko na piersi

Aliska jutro kończy 3 tygodnie. Byliśmy w weekend w Bydgoszczy (niestety przymusowo, z własnej woli nie jechalibyśmy z takim maleństwem) i pierwszy raz w aucie nasze dziecko się przegrzało. Zawsze ma lodowate rączki, a tam aż się paliły- takie gorące. A mała darła się wniebogłosy i nie wiedzieliśmy co się dzieje. Zdjęłam jedną warstwę ubrań i zasnęła tak, że przegapiła czas karmienia

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 21:09   #3779
itakasia
Zakorzenienie

dzidzia
fajnie ze jestes
karolcia
slodka corcia
ola
ladna waga
Stary 2010-09-07, 21:17   #3780
entertete
Rozeznanie

Cytat:
i jak po wizycie?
mamy debridat i coś jeszcze, maśc na krosteczki, i recepty na nutra,
Ja sama nie jestem przekonana, jeszcze parę dni poobserwuję, brzuszkowe rzeczy dam na pewno, ale ten nutra - to nie wiem, bo jakby wysypka sie zmniejsza, choć pojedyncze krosteczki nadal się pojawiają. I bądź tu mądra. Ale lekarz o niebo fajniejszy niż ta lekarka co ostatnio.

Moje dziecię znowu je tak jak kiedyś, nie budzi się dodatkowo kolo północy, oraz uwaga: dziś śmiało się w głos, rano troszeczkę, a potem jak tata zaczął świrować do niego to tak się recholił, ze się powietrza nalykał i dostał mega-czkawkę Za to wieczorem zauważyłam, że po przedostatnim jedzonku to tylko by się tulił albo na rączkach, bo inaczej ryk, ech, pieszczoszek.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości