Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-07, 19:48   #4351
EdziaO
Zakorzenienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Ja tez w 30

To faktycznie tak pociesznie to powiedział :P Boje sie popekania i tego bolu.. pamietam jak przezylam swoj 1 raz... z TZ.. no i zemdlalam bo tak mnie pozniej zaczelo bolec w srodku przy nastepnych razach tez mdlalam, raz karetke tz wolal bo nie budzilam sie.. pozniej smiac mi sie chcialo bo musial mnie bezwladną ubierac

No dokladnie.. ja tez nie kumam tego

Artystka, ale duze to foto fajne rowniez, nie mniej ja juz mam dosc takich mebloscianek.. w ogole marzy mi sie niskie mieszkanie fajnie urządzone, takze naprawde tych mebli sie doczekac nie moge
ale TŻ miał przeżyciato musiało być dla niego mega wyzwanie
ja też chyba ze wszystkiego najbardziej obawiam się pękania i szycia. Przeraża mnie to. Bardzo chcę żeby wszystko wróciło tam to stanu pierwotnego i na dzień dzisiejszy to mnie bardziej przeraża niż wizja bólu, który przyjdzie i minie. A taka brzydko poszyta będę już zawsze. Więc wolałabym, żeby się przyłożyli do tego

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 19:48   #4352
kretencja
Zakorzenienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Kliwia, z tego co wiem, to leukocyty mogą być i tak podwyższone mimo ciąży. Ja ostatnio też miałam podwyższone (na czczo) i mój gin powiedział, że nic niepokojącego to nie jest

Anecka, ale ja wenflon w dłoni tez miałam Cóż, po prostu jestem z tych, na których to nie robi wrażenia

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 19:48   #4353
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Vcelka Pokaż wiadomość
Kurcze tyle piszecie, że nie nadążam - mało teraz jestem na necie, bo bolą mnie plecy i nie mogę siedzieć.Ale mam nadzieję, że mnie pamiętacie jeszcze.

Do tego dziś dostałam skierowanie do szpitala, bo okazało się, że mam cukrzycę ciążową - normalnie można się załamać
Vcelka ale to skierowanie do szpitala na pobyt czy na szkolenie diabetologiczne? Bo u mnie tez stwierdzili cukrzyce i kazali mi tylko glukometrem sprawdzać cukier i trzymać sie diety.
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 19:49   #4354
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
no ja wlasnie nie wiem czemu ta fotka jest az taka "wielka"..ja mebloscianki lubie,podobaja mi sie tez meble systemowe
Na przedpokoju pozniej bedziemy klasc zabudowe na wymiar,no chyba ze sie bedziemy stad wyprowadzac,to sobie darujemy...ja osobiscie wolalabym sie stad wyprowadzic,zgasic swiatlo i tu nie wracac,bo mnie to mieszkanie juz wystarczajaco wkurzylo i obrzydlo.Wolalabym isc na swoje,by babka kluczy nie miala i nie mogla przyjezdzac o kazdej porze,grzebac w moich rzeczach,plotkowac na mnie i mowic ze przy dziecku tak a tak,nie mozna inaczej..nie mam ochoty sie z nia dalej uzerac i pewnie jak mi nerwy puszcza jednego dnia,to zamkne ja w jakiejs starej szafie na przedpokoju i niech tam siedziWiem ze jestem okropna i powinnam dac spokoj starej kobiecie,ale co ja na to poradze ze mi para uszami wychodzi...W tym domu nie ma miejsca dla mnie ani tym bardziej dla dziecka
oj świetnie Cię rozumiem. wizja tego że ktoś wchodzi do mojego mieszkania kiedy chce po prostu już powoduje u mnie skok adrenaliny. to ma być Twoje terytorium. Twoje miejsce.

Stary 2010-09-07, 19:50   #4355
kliwia
Zakorzenienie

kretencja ja porownywalam wyniki wczorajsze do wynikow sprzed meisiaca i z maja. Skok jest widoczny z 6sciu do 14
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 19:52   #4356
kretencja
Zakorzenienie

Aha, no to faktycznie sporo. A dlaczego Ty jestes pod opieką hematologa, kochana? Bo jakoś nie pamiętam.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-07, 19:52   #4357
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Co do tego cierpienia to ja akurat nie mam takiego podejścia Nie uważam, żeby nasze życie jakoś specjalnie było naznaczone cierpieniem. Nie postrzegałam nigdy miesiączki w kategorii cierpienia, raczej się cieszyłam, że ją mam (fakt faktem - przechodzę dosyć łagodnie), nie szykuję się tez na poród jako na straszne cierpienie i zło konieczne, raczej traktuję go jako wyzwanie
Ja uważam, że nacierpimy się bo co miesiąc zwijałam się z ciężkiego bólu, dobijały mnie wahania hormonów. moja mama mdlała z bólu więc mam tą przyjemność po niej.
Ale co do samego porodu to też mam poczucie wyzwania z którym chciałabym się zmierzyć i chyba będę czułą się zawiedziona jak dostanę z jakiegoś powodu (oczy,tarczyca,ułożenie młodego) skierowanie na cc. Chociaż już nie raz słyszałam że koleżanki bluzgały na swoją waleczność już przy pierwszych skurczach

Stary 2010-09-07, 19:54   #4358
kretencja
Zakorzenienie

Haha Też pewnie będę bluzgać I płakać. I może dostanę napadu paniki Ale mimo to chyba chciałabym to przeżyć i to jak najbardziej świadomie, czynnie Zmierzyć się ze swoją słabością. Zobaczymy czy będzie mi dane...

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-07, 19:54   #4359
Anecka
Zakorzenienie

kliwia, ale czemu masz glodowac? wstajesz idziesz z samego rana na badanka wracasz i jesz No chyba ze chodzisz pozno na badania.. albo jest tyle osob, nie mniej u mnie ciezarne maja pierwszenstwo. Ja sobie chyba morfologie pojde zrobic przed sama wizyta u lekarza, bo niby w 3 trymestrze powinno sie co 2 tyg robic.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 19:55   #4360
kretencja
Zakorzenienie

Co dwa tygodnie? Kurczę. Już widzę, jak mi gin daje skierowanie co dwa tygodnie Dopiero zaczynam III trymestr, ale do tej pory dawał mi co 6 tygodni

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-07, 19:57   #4361
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Grzyby nie maja w sobie żadnych wartości odżywczych, więc ryzyko jest większe niż zysk Proponuje pieczarki, np. ja jadłam dzisiaj rano z jajecznicą

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Dziewczyny jak się dobiera staniki do karmienia? Jaki rozmiar kupić? Pod biustem tyle co przed ciążą czy tyle co w ciąży? Czy miseczka musi być większa niż ta teraz w ciąży????
podobno taki sam jak przed ciążą ale ja tak utyłąm że musi być większy

Stary 2010-09-07, 19:58   #4362
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
ja też chyba ze wszystkiego najbardziej obawiam się pękania i szycia. Przeraża mnie to. Bardzo chcę żeby wszystko wróciło tam to stanu pierwotnego i na dzień dzisiejszy to mnie bardziej przeraża niż wizja bólu, który przyjdzie i minie. A taka brzydko poszyta będę już zawsze. Więc wolałabym, żeby się przyłożyli do tego
Edzia na pocieche powiem, że przy tych bólach pękanie czy nacinanie krocza nie boli podobno, bo to pikuś Z relacji moich przyjaciółek szycie to też spoko, bo juz jestes po i masz znieczulenie i wiesz ze najgorsze za Toba Większość tego szycie nawet nie pamięta a wiec i pewnie nie czuła specjalnie
Stary 2010-09-07, 20:00   #4363
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rypka85 Pokaż wiadomość
Och dziewczyny pocieszcie mnie ze nie bedzie tak źle
Ja przeczytałam tyle samo opini przyjemnych i nie przyjemnych na temat cc.

O porodzie naturalnym tez wiele i takich i takich sie nasłuchałam.

Ale mimo wszystko boje sie.

Raczej bedzie cc i to nie z wyboru.

Ale pociesza mnie to ze po trzech dobach mozna wyjść.Jakoś wole być w domu nawet jeżeli miałoby mnie boleć.
dasz sobie radę jak my wszystkie. to jest na miarę naszych możliwości. Nie nastawiaj się po prostu trzeba to przeżyć. Będzie dobrze

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
też słyszałam, że może tak być i mam nadzieję, że w moim przypadku też się to sprawdzi a jeśli mogę zapytać to jak Twoja siosrta wspomina poród ? Dużo bardziej bolało?

Dziewczyny jak to jest z tymi ruchami ? - bo u mnie na suwaczku pisze, że powinnam czuć co najmniej 10 ruchów na godzinę - i naprawdę tak ma być ? czujecie zawsze te 10 ruchów? bo gdzie indziej czytałam, że 10 ruchów ale na dzień i już sama nie wiem jak to jest ?
10 ruchów na godzinę ale w porze największej aktywności, a nie na każdą godzinę

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Jasiowa_babeczka Pokaż wiadomość
Dziewczynki jestem nowa na forum...

Jak się kobitki czujecie? Ja jestem w 32 tc (to mój pierwszy raz) i powiem Wam że z jednej strony rewelacyjnie - fizycznie ale z drugiej strony fatalnie - psychicznie. Wczoraj na wizycie u gina dowiedziałam się że mam już stare łożysko (!) i teraz mam obserwować ruchy Jasia i co 2 tygodnie przepływy muszę robić Troszkę mnie załamał, na dodatek w necie tyle o tym jest napisane że ho ho, i to oczywiście same złe rzeczy :/
Czuję się troszkę samotna z tym problemem bo mężuś w pracy od rana do nocy a z rodzicami różnie bywa....
Mam nadzieje, że Wasze ciąże są "książkowe" i czujecie się świetnie Pozdrawiam Przyszłe Mamusie
witaj
tutaj dużo dziewczyna ma jakieś swoje przeboje i odbiega od normy. internet to najlepiej odłączyć bo ja też naczytałam się wszystkiego najgorszego. najważniejsze, że lekarz zwrócił na to uwagę i będziesz po kontrolą.

Stary 2010-09-07, 20:00   #4364
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Co dwa tygodnie? Kurczę. Już widzę, jak mi gin daje skierowanie co dwa tygodnie Dopiero zaczynam III trymestr, ale do tej pory dawał mi co 6 tygodni
co 6 tyg .. a ja mialam w 2 msc ciazy morfologie i w 6

Tak mi powiedziala polozna ze sie powinno ale nie trzeba jak wszystko wporzadku, nie mniej dla wlasnego spokoju zrobie..

Ahh chyba czas sie klasc spac, dziwnie sie czuje, kicham na okrąglo i te plecyyy tak bolą

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-07, 20:02   #4365
kretencja
Zakorzenienie

Aha, no to spoko U mnie morfologia za każdym razem w normie, w 5 miesiącu nawet lepsza niż w 2 Mocz tez bez zastrzeżeń. Tak że pewnie w takim przypadku nie trzeba tak często.

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-07, 20:05   #4366
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vcelka Pokaż wiadomość
Kurcze tyle piszecie, że nie nadążam - mało teraz jestem na necie, bo bolą mnie plecy i nie mogę siedzieć.Ale mam nadzieję, że mnie pamiętacie jeszcze.

Do tego dziś dostałam skierowanie do szpitala, bo okazało się, że mam cukrzycę ciążową - normalnie można się załamać
o kurcze współczuję. na długo idziesz?

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:
A ja się nie nastawiam na traumę Bywało w życiu, że fundowałam sobie ból celowo - oprócz standardowych kolczyków 3 dodatkowe, w tym w małej chrząstce między policzkiem a uchem (tragus). Planuję też zrobić tatuaż. Ból nie musi być traumą.
hmm to już chyba zależy od osoby i od natężenia bólu oraz od tego jak długo trwa. ja moje turlanie się po dywanie przez wiele godzin wspominam jak najgorzej. nic na to nie pomagało. jeśli to ma być ból porównywalny lub cięższy to chociaż wierzę, że sobie poradzę i nie myślę o tym z przerażeniem, ale jak o czymś co musi przyjść i minąć, to nie mam złudzeń, że pozostanie w mojej pamięci jako coś strasznego. nie liczę na nic innego. Ale jeśli tak to będę miło zaskoczona.

Stary 2010-09-07, 20:06   #4367
Anecka
Zakorzenienie

No wlasnie a u mnie ciagle bakterie w moczu a lekarz sobie z tego nic nie robi, wiec ciekawe czy to normalne..

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-07, 20:07   #4368
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stokrotka_76 Pokaż wiadomość
Edzia na pocieche powiem, że przy tych bólach pękanie czy nacinanie krocza nie boli podobno, bo to pikuś Z relacji moich przyjaciółek szycie to też spoko, bo juz jestes po i masz znieczulenie i wiesz ze najgorsze za Toba Większość tego szycie nawet nie pamięta a wiec i pewnie nie czuła specjalnie
tak tak ale ja się boję, że zostanie mi taka brzydka blizna albo tak mnie zszyją że będę miała dyskomfort podczas seksu. to mi spędza sen z powiek. wiem próżna jestem ale co poradzę.

Stary 2010-09-07, 20:09   #4369
kularek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
......Norma jest do 140 więc wszystko ok
Owszem 10 ruchów w ciągu godziny ale raz dziennie liczone w okresie największej aktywności dziecka
Moje w dzień się baaaaardzo mało rusza - czasami calutki dzień kompletnie nic i żeby się uspokoić to czasami liczę wieczorkiem czy ruszy się 10 razy na godzinę i odpukać na ogół wyrabia się w 30 minut
Cytat:
.......10 ruchów na godzinę ale w porze największej aktywności, a nie na każdą godzinę
a no to teraz już wiem i co ja bym bez Was zrobiła pewnie bym się zamartwiała całe dnie - w takim razie u mnie wszystko dobrze Jaś też w dzień mniej się rusza za to nadrabia rano i wieczorem

Vcelka
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 20:11   #4370
kretencja
Zakorzenienie

Edzia, wiadomo, że trzeba nastawić się na ból i to silny. Ja aż taka głupia nie jestem, żeby wierzyć, że to nie boli Domyślam się, że będzie bolało bardzo, że może będę miała momenty, kiedy pomyślę "Nie dam rady" i "Nigdy więcej". Ale wierzę też, że jestem w stanie to przetrwać Takie nastawienie jest chyba ważne No i zapewne lepiej - jak Ty - nastawić się na ból nie do zniesienia i się mile rozczarować, niż na odwrót

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-07, 20:12   #4371
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Przejrzalam wszystkie rzeczy dla maluszki, musze sporo dokupic jeszcze!

Posciel, kosmetyki, *******y
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 20:13   #4372
apoolonia
Rozeznanie

Patrycja_1708

super fotka

Ja się chyb a zdecyduje na owczą skórę
kupie teraz żeby nie smierdziała
trochę przez te miesiące wywietrzeje

-------
co do wózków quinny buzz ma małą spacerówkę
prawdę mówiąc nie wiem czy mi starczy do roku tym bardziej że mała będzie w kombinezonie
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 20:26   #4373
kretencja
Zakorzenienie

Irsin, to tak samo jak ja
Pościel, kosmetyki, pierdoły
I łóżeczko, ale to mają Rodzice zamówić
I wózek
Cóż, tak na dobrą sprawę to mam tylko bazę ciuszkową, jedną butlę, kocyk, flanelki i tetry I krem na odparzenia

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Dobra laski, ja będę się zwijać
Cały dzień przed laptopem prawie A tu trzeba męża nakarmić, pozmywać i lulu

Właśnie mi Brat napisał, że zamawiają z Rodzicami łóżeczko I stwierdził, że tanie jakieś (286zł z szufladą+materac GPK) Kurde, moim zdaniem to normalna cena. Mam nadzieję, że nie bubel jakiś

Może zajrzę jeszcze potem, a może nie.
Na wszelki wypadek - dobrej nocy

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-07, 20:32   #4374
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
tak tak ale ja się boję, że zostanie mi taka brzydka blizna albo tak mnie zszyją że będę miała dyskomfort podczas seksu. to mi spędza sen z powiek. wiem próżna jestem ale co poradzę.
Moja kumpela rodząca w kwietniu powiedziała, że miała wrażenie ze zaczyna sex od nowa, taka była ciasna
Stary 2010-09-07, 20:33   #4375
Jasiowa_babeczka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
hej nie martw się na zapas i nie czytaj za dużo w internecie kretencja ma racje z nami możesz się wygadać

Dziękuję za wsparcie... Już przestałam czytać bo głowa puchnie, na szczęście Jasio dzisiaj kopał mamusie cały dzień więc byłam spokojna
Zajęłam się wyprawką bo skoro takie łożysko mówi że może być wcześniejszy poród, to się szykuję...aczkolwiek nie wyobrażam sobie teraz porodu...mam taki super malusi brzusio...a Jasio dopiero waży 1816g.
Jasiowa_babeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 20:35   #4376
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
oj świetnie Cię rozumiem. wizja tego że ktoś wchodzi do mojego mieszkania kiedy chce po prostu już powoduje u mnie skok adrenaliny. to ma być Twoje terytorium. Twoje miejsce.
Nie ma tu tak czegos jak moje terytorium,pojechalam kilka dni temu do tzta na wies bo tam robil dla nas pokoj,a my spalismy sobie na lozku w pokoju obokOn poszedl rano robic, a jego babka przyszla(ona tam mieszka u sasiadki na razie),zaczela nam wszystko z podlogi zbierac(ja akurat drzemalam, ale otworzylam oczy bo halasowala).Ledwo sie zmiescila do najdalszego kata a przecisnela sie obok stolu tylko po to by zajrzec do naszego worka na smieci i zaczac glosno komentowac co w nim jest("o piwo pil,orzeszki jedli).Myslalam ze ja przez okno wyrzuce,no i skomentowalam glosno jej wscibstwo...Tu na tym mieszkaniu ona robila to samo-robilam porzadki w naszym pokoju,wystawialam worki na korytarz a ona trzepala mi smieci rzeczy na polkach wciaz mialam poprzestawiane

jesli chodzi o porod to tez boje sie najbardziej ze potem nie bede taka jak wczesniej i seks nie bedzie sprawial mi przyjemnosci
Stary 2010-09-07, 20:35   #4377
De28
Wtajemniczenie

Mi sie wydaje, ze owcza skora smierdzi jak sie zmoczy. Mialam kiedys dywanik i sie kot zsiural, po praniu capilo strasznie.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 20:46   #4378
Jasiowa_babeczka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
Witaj

Swietnie, ze czujesz sie dobrze fizycznie.. tylko pozazdroscic. Ja myslalam, ze jak jestem wysportowana to bede miec mniejsze dolegliwosci a ledwo chodze choc to 30tc. Tzn plecy mnie szybko bolą i nogi

Nie czytaj w necie.. tak jak dziewcyzny napisaly internet straszy Jak cos Ci lezy na sercu to pisz tu

Moja ciaza na bank nie jest ksiazkowa.. wlasnie siedze z okropnym bolem plecow, mala jednak daje znac o sobie i na srodku brzucha i po prawej stronie czuje jakies kopnecia, szturchniecia
Anecka...ja ci tego bólu zazdroszcze mnie tylko czasem bolą plecyki ale to minimalnie, poza tym brzusio jest mały więc nieuciążliwy. Co dziwne nie ćwiczyłam przed ciążą ani sportsmenką nie byłam. Raczej leniwiec ze mnie był i jest Daj trochę swoich boleści

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
Witaj, no coz stare lozysko staje sie niewydolne i nie dostarcza dziecku juz tego co trzeba, sama mialam takie pod koniec pierwszej ciazy, ale jesli lekarz kaze obserwowac to pewnie wie co robi. Licz ruchy i obserwuj sie ,jak cos sie zacznie dziac na pewno wyjma Jasia w pore.Bedzie dobfze
Melabn a powiedz jak się u ciebie zakończył pierwszy poród? W terminie czy przed? Czy wszystko z dzidzią ok ?

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

śliczny synuś
Stary 2010-09-07, 20:50   #4379
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jasiowa_babeczka Pokaż wiadomość
Anecka...ja ci tego bólu zazdroszcze mnie tylko czasem bolą plecyki ale to minimalnie, poza tym brzusio jest mały więc nieuciążliwy. Co dziwne nie ćwiczyłam przed ciążą ani sportsmenką nie byłam. Raczej leniwiec ze mnie był i jest Daj trochę swoich boleści

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Melabn a powiedz jak się u ciebie zakończył pierwszy poród? W terminie czy przed? Czy wszystko z dzidzią ok ?

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

śliczny synuś
porod mialam o czasie w dzien terminu dokladnie wzieli mnie na wywolanie i potem cesarka bo zaczelo spadac tetno malemu, ale synek zdrowy i wszystko dobrze sie skonczylo
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 20:55   #4380
Jasiowa_babeczka
Przyczajenie

Wiesz mi opowiadała znajoma że po porodzie różnicy nie czuje podczas "przytulania" A jej mąż opowiadał że mu lepiej więcej miejsca wcale nie ma ale "ma wrażenie że jest tam milej" - jego słowa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości