Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-07, 20:57   #4381
olajka
Zadomowienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Jestem i ja Przedpołudniem jakoś nie mogłam wejść na wizaż bo przeglądarka wysyłala komunikat, że nie może znaleźć strony .
Jestem po wizycie u gina. Słuchał serduszka Dzidzi. Jak mnie badał na fotelu to mi aż coś tam pstryknęło w środku . Cod okrosty to mówił, że nie wygląda źle i sama się zagoi i nie będziemy niczym jej smarować. Rozwarcie..mówił, że to często się zdarza i wcale nie oznacza że wcześniej urodzę, a tryb życia mam prowadzić leżąco-spacerowy i wcale niekoniecznie mam leżeć cały czas no i teraz dziecko najwięcej na wadze przybywa i może mi być ciężej i jakieś bóle. Bo mnie wogóle to od wczoraj pobolewa w lewym boku na dole, a na dodatek doszedł mi ból jakiś dziwny nerwa jakby do pośladka lewego, i mówił że to może też być od kręgosłupa. Aż dziś musiałam no-spe brać. No i ważę 54,9 na tej jego elektronicznej wadze. No a tydzień temu na wadze szpitalnej tej starego typu (jak miały pielęgniarki w podstawówkach) ważyłam 53 kg..to nie wiem czy to tak możliwe. Mowił, żebym za miesiąc przyszła. Po wyjściu pojechaliśmy z mężem do sklepu i kupiłam bodziaki jej pierwszy ciuszek jaki kupiliśmy sami dla dziecka. A przed chwilą na All zamówiłam zestaw startowy, mam nadzieje że nie oszukają Dziś to mnie brzuch i od góry boli.

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 20:59   #4382
kliwia
Zakorzenienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

kretencja tak, jestem pod kontrola poradni hemtologicznej

Anecka bo szpital jest za miastem. autobusem 20 minut, do tego kolejka 50 ludzi do pobrania i nikt nie przepuszcza ciezarnych, powrot 20 minut o ile autobus jest akurat, jak nie to trzeba czekac 20 minut
Chcialam jechac na luzie a nie sie denerwowac, to pojechalam po sniadaniu i po 8 i bylam druga w kolejce
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 21:00   #4383
Jasiowa_babeczka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
porod mialam o czasie w dzien terminu dokladnie wzieli mnie na wywolanie i potem cesarka bo zaczelo spadac tetno malemu, ale synek zdrowy i wszystko dobrze sie skonczylo

I już mi lepiej w sumie szykuje się na naturalny poród bo dzidzi dobrze się ułożyło ale nie ważne...żeby tylko zdrowe... Cesareczke też się w razie co przeżyje
Jasiowa_babeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 21:01   #4384
olajka
Zadomowienie

Co do rad koleżanki, to napewno jej o nie nie prosiłam i też nie jestem za tym, żeby dziecko przyzwyczajać do noszenia ciągłego na rękach czy spania z nami. Trzeba widzieć umiar nawet w takich rzeczach. Widomo, że metodą prób i błędów każdy wychowuje.

Stary 2010-09-07, 21:02   #4385
Jasiowa_babeczka
Przyczajenie

Anecka bo szpital jest za miastem. autobusem 20 minut, do tego kolejka 50 ludzi do pobrania i nikt nie przepuszcza ciezarnych, powrot 20 minut o ile autobus jest akurat, jak nie to trzeba czekac 20 minut
Chcialam jechac na luzie a nie sie denerwowac, to pojechalam po sniadaniu i po 8 i bylam druga w kolejce [/QUOTE]

Jak to nikt nie przepuszcza cię w kolejce??:confu sed:? Z brzusiem powinnaś od razu wskakiwać do gabinetu!
Stary 2010-09-07, 21:05   #4386
kliwia
Zakorzenienie

jasiowa w szpitalu nikt nie puszcza, a czy sami wolaja nie sprawdzalam
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 21:08   #4387
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

spac mi sie chce, cala noc nie spalam prawie wiec zmykam dziewczyny
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 21:09   #4388
melabn
Wtajemniczenie

ide spac dziewczynki
do jutra
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 21:09   #4389
Jasiowa_babeczka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
jasiowa w szpitalu nikt nie puszcza, a czy sami wolaja nie sprawdzalam
Nie byłam to najwyraźniej nie wiem, ale kurcze żeby z brzusiem stać, męczyć się a do tego tyle czekać Jedyne rozczarowanie to mnie spotkało w autobusie z młodzieżą...wsiadłam i oczywiście miejsca nikt mi nie ustąpił a brzusio był widoczny :/

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
ide spac dziewczynki
do jutra

Dobrej nocki i dziękuję
Stary 2010-09-07, 21:11   #4390
olajka
Zadomowienie

M25 zarąbiste zdjęcie bardzo mi się podoba.

Stary 2010-09-07, 21:15   #4391
Artystka23
Dragonfly

tez tak mam ze 50 minut jazdy autobusem i zaden moher mnie nigdy nie przepuscil przy badaniu krwi wlasnie jutro tam jade,moze tym razem bedzie inaczej..oby bo padne z glodu
Stary 2010-09-07, 21:18   #4392
Jasiowa_babeczka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
tez tak mam ze 50 minut jazdy autobusem i zaden moher mnie nigdy nie przepuscil przy badaniu krwi wlasnie jutro tam jade,moze tym razem bedzie inaczej..oby bo padne z glodu
Moher to moher, myśli że mu wszystko wolno, ale żeby młodziutkie dziewczyny po 16-18 lat udawały że brzuńcia nie widzą
Stary 2010-09-07, 21:19   #4393
niebieskaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Vcelka Pokaż wiadomość
Kurcze tyle piszecie, że nie nadążam - mało teraz jestem na necie, bo bolą mnie plecy i nie mogę siedzieć.Ale mam nadzieję, że mnie pamiętacie jeszcze.

Do tego dziś dostałam skierowanie do szpitala, bo okazało się, że mam cukrzycę ciążową - normalnie można się załamać
Wspolczuje, ale czemu do szpitala, na badania czy chca Cie polozyc?

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
wiesz moja już wyraźnie mocno kopie, chociaż częściej się przeciąga coś wyciąga, albo się wypina wczoraj jak się kładłam to od tego wypinania aż mnie skóra na lewym boku bolała ale cudo... można poczuć nóżkę np mmmm... ale jeszcze kopie czasem nerwowo, a czasem tak normalnie, to pewnie jeszcze trochę miejsca tam ma
No to czekam na przeciagania itp bo na razie to jakies boksowanie

Jesli mowa o kolczykach...mialam w jezyku z 5 lat temu a po 3 miesiacach wyjełam bo mnie jezyk rozbolał, mialam taka faze wtedy i bylam po rozstaniu z facetem po ktorym poczułam ze zyje hehe i poszlam zrobic sobie kolczyka z radosci nie wiem co mi odbilo ale nie wspominam tego zle
----------------------------

Ale sie usmiałam teraz, leze sobie w sypialni z laptopem i slysze jakis huk cos leci, patrze a tu Tż chciał zabić komara, podskoczyl zahaczył ręką o okap, zwalil okap i gar z jakas wodą co stał na płycie, kuchnia mokra, boli go reka, okap na podlodze a ja nie moglam sie powstrzymać od śmiechu
Na szczescie sytuacja opanowana, sam tez sie smial zeby nie bylo ze jestem nieczuła
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 21:34   #4394
olajka
Zadomowienie

vcelka to 3maj się i walcz z tą cukrzycą. Przechodzi to po ciąży podobno. Moja koleżanka też miała podejrzenie.
Ja też poród traktuje jak wyzwanie, a kolczyków to miałam kiedyś pełno na obu uszach i w chrząstkach plus w nosie no i tatuaż też mam. Nic mnie z tych rzeczy nie bolało. Pobierania krwi i zastrzyków się nie boję, bo dla mnie najgorsze jest borowanie zęba... a miesiączki bywały umiarkowanie bolesne, jak czasem za bolało bradziej to Ibuprom szedł w ruch

Stary 2010-09-07, 21:38   #4395
Artystka23
Dragonfly

oferma

Udaja,ze nie widza,bo tak najwygodniej i mysla ze kto inny ustapi miejsce ciezarnej-wszyscy na siebie patrza i nikt nie wstanie i stoi pani z brzuchem a mlode gowniary mierza jeszcze od gory do dolu jakby brzuszek jakas sensacja byl. Tez jestem dosc mloda,ale jak widze takie postepowanie,wpychanie sie w kase pierwszenstwa,nie ustepowanie miejsca to naprawde mnie rusza i postanawiam ze co niektorym osobom tez miejsca nie ustapie.Bo niby dlaczego.

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Olajka,dobrze ze spacerowac chociaz mozeszto jeszcze nie tak zle,ze Cie nie uziemilistrasznie malo wazysz,ja dobilam do 72 kiloza duzo czekolady i paczkow
Stary 2010-09-07, 21:41   #4396
niebieskaa
Rozeznanie

moze to efekt uboczny po malowaniu bo zachcialo mu sie robic poprawki w przedpokoju no ale dobrze przynajmniej nadrabia resztki remontu ktore mial dokonczyc a najgorzej w remontach to ida te duperele na koniec bo juz sie nie chce

co do chamstwa wsrod ludzi to mi juz szkoda gadac naprawdę brak mi słów.... czasem panowie sie pokusza zeby ustapic ale baby? w rossmanie wepchnela sie przede mna w kasie baba ok 50tki a ja stałam z jednym kremem ale ja skomentowałam bo nie odpuszczam ale tylko szkoda nerwow
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 21:44   #4397
olajka
Zadomowienie

Artystka oj uwierz, że i ja pochłaniam dużo słodkości czekolade to ja uwielbiam ;p ostatnio Milke winogronowo-orzechową tylko po tym jak leżalam w szpitalu to nie wiem której wadze wierzyć mojego gina interesuje tylko ta jego elektroniczna. Odnośnie tych wizyt co dwa tygodnie, to i ja czytałam, że po 30 t.c. są co dwa tyg, a ten mój mi mówi, żebym za miesiąc przyszła i wtedy usg zrobimy sprawdzające od razu ułożenie dziecka..no tak ale i po tym też dziecko może się przekręcić, bo jeszcze bedzie czas do porodu, o ile to wszystko będzie planowo o czasie, że tak napisze.

Stary 2010-09-07, 21:44   #4398
Patrycja_1708
Zadomowienie

Ja uciekam spać dziewczynki bo juz oczka same sie zamykają... DOBRANOC
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 21:45   #4399
olajka
Zadomowienie

Nie wiem jak tylko z moim zjazdami, bo siedzieć od samego rańca do wieczora późnego na uczelni w tej samej pozycji itp to nie jest wskazane dla mnie a pierwszy zjaździor na początku października.
Ja tam nie zauważyłam, żeby ludzie traktowali mnie jakoś specjalnie bo widać mi brzuszek, więc wszędzie jest taki sam kwasibór ;/

Edytowane przez olajka
Czas edycji: 2010-09-07 o 21:47
Stary 2010-09-07, 21:48   #4400
Artystka23
Dragonfly

ja wlasnie weszlam w 30 tyg i pojutrze ide do gina.Jestem ciekawa czy bede do niego lazic co dwa tygodnie,choc mysle ze jesli wszystko bedzie ok to na razie raczej niechyba ze sie czegos doszuka,albo przyczepi sie do tego lozyska co z nim mialam problemy Fajny lekarz,ale nie chce mi sie tam tak czesto jezdzic
Stary 2010-09-07, 21:49   #4401
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
No wlasnie a u mnie ciagle bakterie w moczu a lekarz sobie z tego nic nie robi, wiec ciekawe czy to normalne..
u mnie tak samo Anecka, mój gin stwierdził że taka moja przypadłość

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
Nie ma tu tak czegos jak moje terytorium,pojechalam kilka dni temu do tzta na wies bo tam robil dla nas pokoj,a my spalismy sobie na lozku w pokoju obokOn poszedl rano robic, a jego babka przyszla(ona tam mieszka u sasiadki na razie),zaczela nam wszystko z podlogi zbierac(ja akurat drzemalam, ale otworzylam oczy bo halasowala).Ledwo sie zmiescila do najdalszego kata a przecisnela sie obok stolu tylko po to by zajrzec do naszego worka na smieci i zaczac glosno komentowac co w nim jest("o piwo pil,orzeszki jedli).Myslalam ze ja przez okno wyrzuce,no i skomentowalam glosno jej wscibstwo...Tu na tym mieszkaniu ona robila to samo-robilam porzadki w naszym pokoju,wystawialam worki na korytarz a ona trzepala mi smieci rzeczy na polkach wciaz mialam poprzestawiane

jesli chodzi o porod to tez boje sie najbardziej ze potem nie bede taka jak wczesniej i seks nie bedzie sprawial mi przyjemnosci
olaboga, Ty to się z tą babcią masz nie wiadomo czy śmiać sie czy płakać

Cytat:
Napisane przez Jasiowa_babeczka Pokaż wiadomość
Dziękuję za wsparcie... Już przestałam czytać bo głowa puchnie, na szczęście Jasio dzisiaj kopał mamusie cały dzień więc byłam spokojna
Zajęłam się wyprawką bo skoro takie łożysko mówi że może być wcześniejszy poród, to się szykuję...aczkolwiek nie wyobrażam sobie teraz porodu...mam taki super malusi brzusio...a Jasio dopiero waży 1816g.
pewnie, zajmij się wyprawką a nie opiniami w necie, to jest o wiele przyjemniejsze a Jasio będzie zdrowy chłopak Jaśki tak mają

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Jestem i ja Przedpołudniem jakoś nie mogłam wejść na wizaż bo przeglądarka wysyłala komunikat, że nie może znaleźć strony .
Jestem po wizycie u gina. Słuchał serduszka Dzidzi. Jak mnie badał na fotelu to mi aż coś tam pstryknęło w środku . Cod okrosty to mówił, że nie wygląda źle i sama się zagoi i nie będziemy niczym jej smarować. Rozwarcie..mówił, że to często się zdarza i wcale nie oznacza że wcześniej urodzę, a tryb życia mam prowadzić leżąco-spacerowy i wcale niekoniecznie mam leżeć cały czas no i teraz dziecko najwięcej na wadze przybywa i może mi być ciężej i jakieś bóle. Bo mnie wogóle to od wczoraj pobolewa w lewym boku na dole, a na dodatek doszedł mi ból jakiś dziwny nerwa jakby do pośladka lewego, i mówił że to może też być od kręgosłupa. Aż dziś musiałam no-spe brać. No i ważę 54,9 na tej jego elektronicznej wadze. No a tydzień temu na wadze szpitalnej tej starego typu (jak miały pielęgniarki w podstawówkach) ważyłam 53 kg..to nie wiem czy to tak możliwe. Mowił, żebym za miesiąc przyszła. Po wyjściu pojechaliśmy z mężem do sklepu i kupiłam bodziaki jej pierwszy ciuszek jaki kupiliśmy sami dla dziecka. A przed chwilą na All zamówiłam zestaw startowy, mam nadzieje że nie oszukają Dziś to mnie brzuch i od góry boli.
ale malutko ważysz i super że z dzidzią wszystko ok teraz spacerki i odpoczywanko

Cytat:
Nie byłam to najwyraźniej nie wiem, ale kurcze żeby z brzusiem stać, męczyć się a do tego tyle czekać Jedyne rozczarowanie to mnie spotkało w autobusie z młodzieżą...wsiadłam i oczywiście miejsca nikt mi nie ustąpił a brzusio był widoczny :/

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Dobrej nocki i dziękuję
ja z takim rozczarowaniem spotykam się na codzień, może nie w autobusach bo rzadko jeżdżę, ale w sklepach. Dzisiaj w ikei ludzi jak cholera i żeby mnie ktoś przepuścił ? nie ma mowy. Se zaszłam w ciążę to SE muszę stać

Cytat:
Napisane przez niebieskaa Pokaż wiadomość
Wspolczuje, ale czemu do szpitala, na badania czy chca Cie polozyc?

No to czekam na przeciagania itp bo na razie to jakies boksowanie

Jesli mowa o kolczykach...mialam w jezyku z 5 lat temu a po 3 miesiacach wyjełam bo mnie jezyk rozbolał, mialam taka faze wtedy i bylam po rozstaniu z facetem po ktorym poczułam ze zyje hehe i poszlam zrobic sobie kolczyka z radosci nie wiem co mi odbilo ale nie wspominam tego zle
----------------------------

Ale sie usmiałam teraz, leze sobie w sypialni z laptopem i slysze jakis huk cos leci, patrze a tu Tż chciał zabić komara, podskoczyl zahaczył ręką o okap, zwalil okap i gar z jakas wodą co stał na płycie, kuchnia mokra, boli go reka, okap na podlodze a ja nie moglam sie powstrzymać od śmiechu
Na szczescie sytuacja opanowana, sam tez sie smial zeby nie bylo ze jestem nieczuła
ja też miałam w języku ale wyjęłam odkąd jestem w ciąży.

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 21:55   #4402
Jasiowa_babeczka
Przyczajenie

Ja też tak słyszałam o tych wizytach co 2 tygodnie ale jak jest wszystko cacy to co miesiąc każą chodzić, możesz ewentualnie sama iść sprawdzić co i jak z Bobo

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Kobitki forum pierwsza klasa - będę wpadać bardzo często Dobrej nocki życzę i uciekam do mężusia
Stary 2010-09-07, 22:13   #4403
olajka
Zadomowienie

No ja mam nadzieję, że z Dzidzią wszystko w porządku. Ma któraś z Was taką pewność 100 %? Teraz nawet lekarzom trudno zaufać, jak czytam czy oglądam w tv co się dzieje, to czasem sami nie wiedzą jak jest. Wiem, że to też ludzie..no ale jakoś będę spokojna jak urodzę i będzie zdrowy Dzidziul i wszystko prawidłowo i będzie się rozwijać jak trzeba. Napisałam to teraz też min.pod wpływem reportażu w Expresie Reporterów, kiedy to źle zdiagnozowali kobietę..ajj ;/

Stary 2010-09-07, 22:14   #4404
Artystka23
Dragonfly

ja mam problem,bo nadal przez to wszystko jestem nieubezpieczona i nie wiem jak to ze szpitalem do ktorego trafie zalatwic...a zarejestrowac sie w urzedzie pracy nie moglam,bo jestem zameldowana spory kawal od miejsca zamieszkania i od lipca siedzialam po krwawieniu uziemiona w Gdyni..mozecie mi cos doradzic?
Stary 2010-09-07, 22:14   #4405
kootekk
Zakorzenienie

hej dziewczyny

niestety nie am czasu zeby was nadrobic i podczytac co u was, ani czasu ani sił, caly dzien u michalka przesiedzialam, teraz wrocilismy, wzielam prysznic, maz mnie wymasowal i czuje sie jak nowonarodzona - dziekuje bogu za takiego meza ktory jest wiecznym optymista i potrafi mnie przywrocic do zycia

dziekuje wam za slowa otuchy, przynajmniej wy nie uwazacie ze jestem wyrodna matka, bo jak co chwile sie mnie ktos pyta dlaczego nie zostalam w szpitalu to mnie szlag trafia

u michalka wszystko dobrze, ladnie przybiera choc to dopiero 4 dni, ale pani dr jest zadowolona, moze pod koniec tyg wyjmiemy go z inkubatora i zaczniemy kangurowanie nie moge sie doczekac
dzisiaj sie ladnie do nas usmiechal

ja czuje sie nadal fatalnie, nawet nie mam czasu zadbac o siebie, wygladam jak oszolom a na dodatek za malo odpoczywam po cc, ale przeciez nie bede lezec na kanapie jak moje dziecko w szpitalu

przelecialam troche po lebkach co tam u was, ale wybaczcie bo nie mam sil z wami popisac, jedyne co zapaietalam to ze
rybka czy rypka (nie pamietam jak sie pisalo) pisala ze po cc szybciej wraca sie do sprawnosci - do jakiej sprawności ???? po porodzie sn dziewczyny co nawet byly cale porozrywane i szyte po 1 dniu juz smigaly i mogly sie zajac dzieckiem, krocze troche bolało ale bez tragedii a ja po cc do dzisiaj sie nie moge wyprostowac a tak szybko to tez nie nastapi

ide spac bo jestem padnieta, jutro od rana znowu do michalka, nawet nie mam sil zeby jesc, a musze cos wartosciowego jesc zeby byl dobry pokarm, moze jutro wroci troszke apetyt

dobranoc, trzymajcie sie

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 22:18   #4406
olajka
Zadomowienie

Mam nadzieję, że się wyśpię dziś w nocy, wczoraj się nawet wyspałam aż wstać się nie chciało, a i chłodno w mieszkaniu. Teraz zjadałam zupkę jarzynową i brzuszina mnie ciągnie od góry.
Gin mówił, że ten Magnezin co w szpitalu dostałam to moge sobie jeszcze opkaowanie zakupić.
Dziewczyny a Wy bierzecie cały czas bez przerw, codziennie swoje witaminy????? Bo ja Feminatal biorę codzień od 13 t.c., wcześniej to Folik.

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

kootekk dużo siły Ci życzę i owocnej produkcji Twój Niuniuś coraz silniejszy chłop to jest dobrze nie myśl o gadaninie innych tylko rób co Ci serce podpowiada Fajnie, że mąż Cię wspiera, oby tak dalej, razem da się radę ze wszystkim

Stary 2010-09-07, 22:22   #4407
kootekk
Zakorzenienie

aha jakby sie ktos pytal, to po porodzie waze 8 kg mniej

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 22:41   #4408
De28
Wtajemniczenie

8 kg? To wyglada na to ze 4 poszlo u mnie w uda

Porusze temat uzywanych maxicosi i fotelikow samochodowych. Znalazlam info, ze niektorych nie mozna juz uzywac w calej europie bo nie spelniaja norm. Musza sie zaczynac numerem 44/03 albo 44/04 bo inaczej placi sie mandat. Te z numerem ECE 44/01 oder 44/02 nie mozna uzywac. Sorry, ale tylko po niemiecku
http://www.autobild.de/artikel/zulas...us-596852.html

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-09-07 o 22:49
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 22:45   #4409
olajka
Zadomowienie

Dobranoc

Stary 2010-09-07, 23:37   #4410
mimiskierka
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczynki jestem nowa na forum...

Jak się kobitki czujecie? Ja jestem w 32 tc (to mój pierwszy raz) i powiem Wam że z jednej strony rewelacyjnie - fizycznie ale z drugiej strony fatalnie - psychicznie. Wczoraj na wizycie u gina dowiedziałam się że mam już stare łożysko (!) i teraz mam obserwować ruchy Jasia i co 2 tygodnie przepływy muszę robić Troszkę mnie załamał, na dodatek w necie tyle o tym jest napisane że ho ho, i to oczywiście same złe rzeczy :/
Czuję się troszkę samotna z tym problemem bo mężuś w pracy od rana do nocy a z rodzicami różnie bywa....
Mam nadzieje, że Wasze ciąże są "książkowe" i czujecie się świetnie Pozdrawiam Przyszłe Mamusie

Puk Puk!
Witaj Jasiowa babeczko!
Witajcie wszystkie mamuski oczekujące!

Ja tak niesmiało wyglądam z okienka i cosik na forum postaram się dorzucic, jestem również nowa tutaj, i troche Jasiowa babeczka mnie ośmieliła Śledziłam forum prawie codziennie, ale już jestem na zasłużonym odpoczynku ufff to mam więcej czasu

Jestem w 25 tc w zasadzie czuję się dobrze, nie licząc notorycznych zaparć, krwawień z dziąsła, wzdęć itp.
Ktoś pisał ze dwa dni temu o zaparciach... i błonniku, no właśnie muszę jutro go kupić, bo od 3 dni nic nie pomaga, ani śliwki, ani woda z miodem na czczo, ani kawunia.

Córcia daje czasami nieźle czadu, to jest takie niesamowite jeszcze dla mnie. Czasami z niedowierzaniem spoglądam na brzusio jak się porusza ale nie potrafię jeszcze zgadnąć czy dostałam z nożki, czy sierpowego, czy może z główki czasami to się smieję do Tż, że jak wali rytmicznie to pewnie po tatusiu odziedziczyła talent i już ćwiczy na perkusji solówki.

Wszystkim cierpiącym na bezsenność błogich snów
mimiskierka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości