Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-07, 21:45   #3781
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

Ugryzła mnie dzisiaj osa albo pszczoła w język1 Jadłam ciasto i nie zauważyłam, że była w środku. Cos mnie zabolało i wyplułam co zajadła. Przeglądam to a tutaj głowa robala no i w ryk bo sie wystraszyła. Na szczęście żądło zostało w języku i mąż je wyciągnął. Nie spuchłam tylko boli mnie język. Ale mocno sie wystraszyłam.

Mały był dzisiaj marudny, ale chyba bolał go brzuszek. Na weselu trochę pozwoliłam sobie z ciastem i chyba mu to nie pasowało.
Ale najważniejsze, że w nocy przesypia juz 6 godzin bez jedzenia
Jutro zaczynamy 8 tydzień!
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 21:46   #3782
itakasia
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

entertete
czyli co, przychylil sie do teorii o skazie? debridat z pewnoscia pomoze na regulacje pracy jelit

a ja dzis znalazlam rewelacyjny fragment w "jezyku niemowlat" ze organizm karmiacej utrzymuje nadwage 5kg zeby wykarmic dziecko, i tej teorii bede sie trzymac
Stary 2010-09-07, 22:12   #3783
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
a ja dzis znalazlam rewelacyjny fragment w "jezyku niemowlat" ze organizm karmiacej utrzymuje nadwage 5kg zeby wykarmic dziecko, i tej teorii bede sie trzymac
5kg? Kurcze, to może jeszcze trochę zjadę? Bo do mojej normalnej wagi raczej nie dojdę...

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 22:12   #3784
entertete
Rozeznanie

Cytat:
entertete
czyli co, przychylil sie do teorii o skazie? debridat z pewnoscia pomoze na regulacje pracy jelit

No ja nic nie sugerowalam, mówiłam, że była sugestia, że trądzik i że mi na skazę to nie do końca pasuje, bo w sumie tylko na policzkach jest. No ale on na to, że nie musi byc gdzie indziej, a dodatkowo problemy z brzuszkiem są i kupkami sluzowatymi. No zobaczę, jeszcze mamy prawie całą puszkę nan ha to powoli wykończymy i zobaczymy czy te krochy się robią dalej, bo jest ich mniej no ale są i cały czas muszę smarować emolium, bo inaczej skóra szorstka jak nie wiem- niby się goi, ale widać że jeszcze niezdrowa. I albo potrzebuje dłuzej na regenerację niż 2 tygodnie, albo może rzeczywiście to ta skaza.

a teoria fajna, szkoda, że nie karmię piersią, bo by mnie pocieszyła a tak to lypa

marta, dobrze że nic Ci się nie stało, mnie pszczoły i osy przerażają jak sobie przypomnę taką aktorkę ewę sałacką (nie wiem czy kojarzycie, udusiła się po ugryzieniu w buzi)

Edytowane przez entertete
Czas edycji: 2010-09-07 o 22:13
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 22:43   #3785
wiolek1
Zadomowienie

ufff dopiero udało mi się usiąść do kompa. musze przestać chodzić na spacerki do babci bo razem z załatwieniami, lekarzami ( dzisiaj ja miałam alergologa) zakupami nie ma mnie w domu 6 godzin a czasem więcej. i jak wracam to obiad i jakas robota i wieczorem padam.
ale jak mnie nie ma 2 dni u babci to ta dzwoni i krzyczy, że małego tak dłuuugo nie widziała i tęskni hheheh

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

tak jak Agravka pisze to czytaj, bo wszystko ma mleko :/ maslo tez, margaryna jest roslinna, ciastka tez maja, ale nie wszystkie.
oo a możesz podac nazwe ciastek, które nie mają jeśli takie obczaiłaś ? to bym sobie zrobiła zapasy
i pamiętam jak pisałaś o babeczkach dr oetkera cytrynowych ale tam przeciez trzeba dodawac jajka czyli jajka można ?

mam nadzieję, że z bioderkami będzie dobrze a jak poradziłaś sobie bez laktatora ?

powiedzcie mi jeszcze czy jak na bułkach ( takich pieczonych w intermarche) pisze że mogą zawierac śladowe ilości mleka i soi i czegoś tam jeszcze to już nie moge jeść ?

bassienkaw u mnie też lodownia i przed kąpielą dogrzewamy a w nocy ja śpie w koszulce z długim rękawem i skarpetkach co w życiu tak nie spalam bo zawsze spalam nago ale teraz nie ma mnie kto grzać

a smoczek to ja na początku mówiłam, że nie ma mowy ale się nie dało bo by mi mały na cycu wisiał cały czas a tak poje 10 minut i potem ciumka smoka

Misiulka1 a mogłabyś powiedziec jaki termowentylator i czy fajny ? bo ja też na dniach będe kupowac ale nie moge się zdecydowac jaki

papeteria co do kupki to nie wiem ale mój często robi taką żadką praktycznie wodę a ja nigdy nie pomyślałam, że to może być biegunka
a ze szczepieniem to gdzieś czytałam, że katar nie jest wskazaniem do nie przyjęcia szczepionki ale to lekarz decyduje po zbadaniu

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość

u nas od rana sa juz rodzice wiec nie mam czasu tu zagladac. a misiek jak aniolek specjalnie to robi zeby wyszlo ze ja narzekam a mam takie grzeczne dziecko
hahah cfaniak z Michulca

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
tyle zostalo po nadince
o matko ty weź nie dołuj

karolcia228 śliczna mała

marta_d1 masakra dobrze, że ok

Cytat:
entertete

a to nie pisze czasem tak że "trzeba utrzymywać" nadwagę i że jest to minusem karmienia naturalnego ?

wiecie co byłam dzisiaj u alergologa bo miałam ostatnie testy skórne robione i się go pytam o skaze malego i że dermatolog kazała mi wywalić "wszystko" a ten do mnie z gadką, że moje jedzenie nie ma wpływu jeżeli jest to skaza bo ja te białka mleka nie podaje dalej tylko że pokarm sie tworzy w cyckach i bleble cos tam coś tam tłumaczyl fachowo w każdym razie wg niego wychodzi na to, że żadna dieta nie jest potrzebna i nie pomoże jesli to skaza ( i zalecaja ograniczenie tylko do np 1 szklanki mleka dziennie )
i bądź tu mądrym i kogo ja mam słuchać ?
byłabym bardzo zła jeżeli by się okazało, że moje "poświęcenie" nie było potrzebne ( wiadomo dla małego zrobię wszystko ale nie oszukujmy się taka dieta to jest pewnego rodzaju " poświęcenie się " )

i co tu robić ? pytać kolejnego lekarza co o tym myśli ? bo ja już z mózgu mam sieczke
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 22:47   #3786
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Dziewczyny wspoczuje tych problemow ze skazami itd. Oby to sie unormowalo
Mala wykapana, zjadla, spi, ja jezdzilam na rowerku i ogladalam USTA USTA, uwielbiam ten serial
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 22:54   #3787
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Macie Kochane Mamusie jakiś sposób na krzyki podczas zmiany pieluchy? No moja Anielica tak nie lubi przewijaka, że aż mi jej szkoda. Całe ściany aż się trzęsą jak tak wyje przy tym...A zaczyna się zaraz jak poczuje rozpinanie śpiochów. I podobnie zaraz po wyjęciu z wanienki i odłożeniu na ręcznik- aż do przystawienia do cycuszka. Czy pojadła wcześniej, czy nie- czy pospała, czy nie. W wanience spoko, ale na ręczniku odlot...

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 23:12   #3788
FraniaPirania
Rozeznanie

kurka dzis mialam szczepienie, po szczepieniu cyrki z malym, musze nadgonic...
dzis u gp powiedzialam o kupkach malego, ze co 3 dni, i ze placze czasami jak cisnie, powiedziala ze to zle, ze musi robic czesciej, i przepisala mi lactulose, a jak sie nie poprawi to mam przyjsc z powrotem, w ogole to jestem zla i zmartwiona, bo ta pozal sie boze lekarka zbadala go i powiedziala ze ok, dopiero sama zapytalam o jaderka, bo ma jedno wieksze a jak mu sie marszcza to to wieksze ma kolor siny, laskawie stwierdzila ze zauwazyla ze sa spuchniete i zamowi mi wizyte to zbadaja je, jakbym sie nie odezwala to bym nie miala
a co do tych kupek to ja nie wiem czy to zle, moze tak ma? i na dodatek malo je, powinien 180 wcinac a on nawet czasami 120 nie zje a jeszcze jak dawalam to lactulose to tam pisze: give 2.5ml daily, a ja zrozumialam ze dwa razy po 5 a to przeciez 2.5 na dzien i zasponsorowalam mu podwojna dawke, ale kupy nie ma nadal
pocieszcie
ide spac, bo slysze jak slubny falszuje malemu, musze go ululac
PA!
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 23:25   #3789
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Macie Kochane Mamusie jakiś sposób na krzyki podczas zmiany pieluchy? No moja Anielica tak nie lubi przewijaka, że aż mi jej szkoda. Całe ściany aż się trzęsą jak tak wyje przy tym...A zaczyna się zaraz jak poczuje rozpinanie śpiochów. I podobnie zaraz po wyjęciu z wanienki i odłożeniu na ręcznik- aż do przystawienia do cycuszka. Czy pojadła wcześniej, czy nie- czy pospała, czy nie. W wanience spoko, ale na ręczniku odlot...
u mnie też tak jest i sposobu nie mam jedynie to w nocy 1 ręką wpycham mu smoka w usta i staram się szybciutko przebrać bo jak tylko skończe to jest spokój
kiedyś próbowałam nawet na łózku bo myślałam, że nienawidzi przewijaka ale w momencie odpinania rzepu było to samo
Stary 2010-09-07, 23:47   #3790
scoobs
Rozeznanie

Czesc,
Marta, dobrze, ze nic sie nie stalo z tym pogryzieniem, slyszalam o tej aktorce, a moj tatus tez wyladowal raz w szpitalu przez cos takiego, straszne sa te rzeczy.
Itakasia, mnie sie tez podoba ta teoria o 5kg, oj fajie by bylo.... ale nigdy nie bede miala takiego brzuszka jak Xawmeli, tylko pozazdroscic.
Wiolek, ja nie iwem, jak z ta skaza bialkowa, ale Agravka pisala, ze im dieta pomogla, wiec moze warto sprobowac?

Moj Alex wazy juz 7.28kg, ma 10.5 tygodnia. Ostatnio strasznie mu sie ulewa i staram sie mniej karmic za jednym razem, ale i tak ulewa, ja juz sie przyzwyczajam do mojego zapachu wymiotnego.

Frania Pirania rozumiem Cie z lekarzami, dla GP wszystko prawie jest normalne, i tak, ze go zbadala w koncu...
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 23:59   #3791
Siala_Bala
Zakorzenienie

Ale się wkurzyłam!
Zamawiałam na allegro podkład (mniejsza o to jaki), kasę wysłałam zaraz po zakupie.. facet miał w opisie aukcji, że podkłady są nowe, nie używane i oryginalne! Otwieram kopertę a tu co ?! Tubka ma poodrywaną naklejkę, na głównym napisie jest wytarta plama.. a właściwie wydrapana chyba bo ta naklejka się łuszczy.. cale opakowanie jest w rysach jakby je ciągnięto po asfalcie.. Fluid sam w sobie jest okej.. choć nie mam porównania z oryginałem.. ten co jest jest w porządku i mi pasi.
A! I na opakowaniu nigdzie nie ma daty ważności czy produkcji!
Jako, że mi się nie chciało robić rabanu o te 30zł to wystawiłam komentarz Neutralny treści:
Szybka wysyłka za to pozytyw, niestety sprzedawca zapewnia, że fluid jest nowy, oryginalny i nieużywany.. jakim więc cudem naklejka jest poobrywana, logo wytarte a opakowanie całe w drobnych rysach? Nie ma też nigdzie daty ważności.

A facet mi wystawił negatywa!
Dziwna osoba.Znalazla 1000000 wad lecz nie poprosila o wymiane produktu.Nie polecam.

No to mu dowaliłam:
To Pan jest dziwny. Oferuje Pan nowe, oryginalne produkty a wysyła towar z widocznymi, wyraźnymi i niezaprzeczalnymi śladami użytkowania (porysowane opakowanie, naderwana etykietka, częściowo wytarta)! Nie widzi Pan co pakuje klientom ?!

Więcej mi się nie zmieściło ale jakbym go tak na żywca dopadła w swoje łapy to sam by musiał tuszować niedoskonałości cery!!!

Później dopiero sprawdziłam jego komentarze i było kilka z podobnymi uwagami co moje... co za sku***n

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 00:27   #3792
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

oo a możesz podac nazwe ciastek, które nie mają jeśli takie obczaiłaś ? to bym sobie zrobiła zapasy
i pamiętam jak pisałaś o babeczkach dr oetkera cytrynowych ale tam przeciez trzeba dodawac jajka czyli jajka można ?

mam nadzieję, że z bioderkami będzie dobrze a jak poradziłaś sobie bez laktatora ?
holenderskie ciastka np( zawieraja niby sladowe ilosci mleka, soi, orzechow-ale bylo ok ), flipsy tez jem, sa jeszcze ciastka owsiane bez mleka.
Po jajkach malej nic nie bylo, wiec ok. W ogole teraz ma o wiele ladniejsza cere bez krostek i cialko tez wraca do normy, od 2 dni w ogole nie placze mala, ale to albo po szczepionce albo debridat co do jajek to 2 tyg mozna cos takiego slyszalam.

Bez laktatora sobie poradzilam z nakladkami bez problemu i chyba bede probowac juz tylko karmic cycem z nakladka no zobaczymy i mam full mleka teraz od wczoraj i nie wiem czy po herbacie Bocianek czy dlatego, ze mala ssala

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Mala wykapana, zjadla, spi, ja jezdzilam na rowerku i ogladalam USTA USTA, uwielbiam ten serial
ja zaraz obejze sobie na vod nastepny odcinek tez uwielbiam ten serial

---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ----------

aaaaaa wiecie co mi sie z laktatorem stalo? zalalam mlekiem i dlatego silniczek nie ciagnal jak nalezy, pierwszy raz gratis, pozniej 35 zl naprawa, bo tego gwarancja nie obejmuje, w ogole tz mowi, ze taki profesjonalny serwis, ze szok i bardzo kompetentni ludzie tam, dobrze, ze blisko domu mam serwis medeli i naprawili od reki.
Serwisant powiedzial, ze para sie ulatnia do silniczka i ze nalezy wlaczony silniczek pozostawic sam na chwile aby sie osuszyl z tej pary ja tak nie robilam

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 02:49   #3793
mlmFM
Rozeznanie

GG do mlmFM Send a message via Skype™ to mlmFM

Cytat:
U mnie bywa różnie.. ale na ogół też nie lubi byc przewijana... ale koncert zaczyna się zazwyczaj dopiero jak podkładam jej nową pieluchę... kończy się z chwilą zapięcia ostatniej napy...
hmm po przetestowaniu happy (6 opakowań 1), huggiesów (2 opakowania 1), rosmanowskich (pół opakowania 2) teraz testuje pampersy (1 paczkę 3)... i o dziwo przy podkładaniu pampersów nie darła się tak mocno i przestała z chwilą zapięcia nap... :P
Cytat:
Napisane przez FraniaPirania Pokaż wiadomość
dzis u gp powiedzialam o kupkach malego, ze co 3 dni, i ze placze czasami jak cisnie, powiedziala ze to zle, ze musi robic czesciej, i przepisala mi lactulose, a jak sie nie poprawi to mam przyjsc z powrotem, w ogole to jestem zla i zmartwiona, bo ta pozal sie boze lekarka zbadala go i powiedziala ze ok, dopiero sama zapytalam o jaderka, bo ma jedno wieksze a jak mu sie marszcza to to wieksze ma kolor siny, laskawie stwierdzila ze zauwazyla ze sa spuchniete i zamowi mi wizyte to zbadaja je, jakbym sie nie odezwala to bym nie miala
a co do tych kupek to ja nie wiem czy to zle, moze tak ma? i na dodatek malo je, powinien 180 wcinac a on nawet czasami 120 nie zje a jeszcze jak dawalam to lactulose to tam pisze: give 2.5ml daily, a ja zrozumialam ze dwa razy po 5 a to przeciez 2.5 na dzien i zasponsorowalam mu podwojna dawke, ale kupy nie ma nadal
pocieszcie
PA!
Moja też kilka dni po szczepieniu (najprawdopodobniej) zaczęła robić kupki co kilka dni... raz nie robiła 5 dni - skończyło się czopkiem... ale pani dr mnie uspokaja, że przy karmieniu naturalnym takie kwiatki mogą wystąpić... zwłaszcza przy kolce i nie ma się czym przejmować.

Cytat:
u mnie też tak jest i sposobu nie mam jedynie to w nocy 1 ręką wpycham mu smoka w usta i staram się szybciutko przebrać bo jak tylko skończe to jest spokój
kiedyś próbowałam nawet na łózku bo myślałam, że nienawidzi przewijaka ale w momencie odpinania rzepu było to samo
Moja jak się rozżali to nie ma bata... smoka nie złapie... czasem palec (mój) - metoda ze szpitala na Madalińskiego.
Nie umiem jej przyzwyczaić do smoczka... czasem tylko da się ją w ten sposób uspokoić

Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
Czesc,
Marta, dobrze, ze nic sie nie stalo z tym pogryzieniem, slyszalam o tej aktorce, a moj tatus tez wyladowal raz w szpitalu przez cos takiego, straszne sa te rzeczy.
Itakasia, mnie sie tez podoba ta teoria o 5kg, oj fajie by bylo.... ale nigdy nie bede miala takiego brzuszka jak Xawmeli, tylko pozazdroscic.
Wiolek, ja nie iwem, jak z ta skaza bialkowa, ale Agravka pisala, ze im dieta pomogla, wiec moze warto sprobowac?

Moj Alex wazy juz 7.28kg, ma 10.5 tygodnia. Ostatnio strasznie mu sie ulewa i staram sie mniej karmic za jednym razem, ale i tak ulewa, ja juz sie przyzwyczajam do mojego zapachu wymiotnego.

Frania Pirania rozumiem Cie z lekarzami, dla GP wszystko prawie jest normalne, i tak, ze go zbadala w koncu...
Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Ale się wkurzyłam!
Zamawiałam na allegro podkład (mniejsza o to jaki), kasę wysłałam zaraz po zakupie.. facet miał w opisie aukcji, że podkłady są nowe, nie używane i oryginalne! Otwieram kopertę a tu co ?! Tubka ma poodrywaną naklejkę, na głównym napisie jest wytarta plama.. a właściwie wydrapana chyba bo ta naklejka się łuszczy.. cale opakowanie jest w rysach jakby je ciągnięto po asfalcie.. Fluid sam w sobie jest okej.. choć nie mam porównania z oryginałem.. ten co jest jest w porządku i mi pasi.
A! I na opakowaniu nigdzie nie ma daty ważności czy produkcji!
Jako, że mi się nie chciało robić rabanu o te 30zł to wystawiłam komentarz Neutralny treści:
Szybka wysyłka za to pozytyw, niestety sprzedawca zapewnia, że fluid jest nowy, oryginalny i nieużywany.. jakim więc cudem naklejka jest poobrywana, logo wytarte a opakowanie całe w drobnych rysach? Nie ma też nigdzie daty ważności.

A facet mi wystawił negatywa!
Dziwna osoba.Znalazla 1000000 wad lecz nie poprosila o wymiane produktu.Nie polecam.

No to mu dowaliłam:
To Pan jest dziwny. Oferuje Pan nowe, oryginalne produkty a wysyła towar z widocznymi, wyraźnymi i niezaprzeczalnymi śladami użytkowania (porysowane opakowanie, naderwana etykietka, częściowo wytarta)! Nie widzi Pan co pakuje klientom ?!

Więcej mi się nie zmieściło ale jakbym go tak na żywca dopadła w swoje łapy to sam by musiał tuszować niedoskonałości cery!!!

Później dopiero sprawdziłam jego komentarze i było kilka z podobnymi uwagami co moje... co za sku***n
Moja ma skończone 9 tyg (we wtorek skończyła) i waży 4.38 kg - i się zastanawiałam czy to nie za dużo... a tu czytam o 7 kg to się uspokoiłam... tylko u mojej waga urodzeniowa była 2.5 :P
Mój wykres na siatce centylowej: http://siatkicentylowe.edziecko.pl/share/22062 'awansowała' przez miesiąc z siatki 50 na okolice 75 i to mnie niepokoi.

Mojej też się strasznie ulewa... nawet wymiotuje kilka 1-2h po jedzeniu... ale dr stwierdziła, że póki przybiera na wadze to jest OK, znajomi też mówili ze ich maluchy strasznie 'chlustały'... i trzeba to przeżyć

Możesz podać login tego Allegrowicza - ostatnio robię dużo zakupów na Allegro (zawsze robiłam, ale ostatnio to sama się sobie dziwię) i dobrze byłoby wiedzieć na kogo uważać.

I moja mała ma 9 tyg, ale nawet nie wyciąga rączek po zabawki
jedynie sie patrzy jak ją coś zainteresuje... macie jakieś sposoby jak pokazać maluszkowi że może sama się bawić?
próbowałam:
wkładać jej do rączek grzechotkę
kłaść maskotki na jej brzuchu lub obok, żeby coś z nimi zrobiła
grzechotać przed oczami i na chwilę zastygać nieruchomo.. i nic

Edytowane przez mlmFM
Czas edycji: 2010-09-08 o 02:53
mlmFM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 03:13   #3794
FraniaPirania
Rozeznanie

siala kobieto, zanim sie kupi to czyta sie komentarze to skad mial tyle rzywanych? jego?

ma temperature 36,9... nie podaje nic, zobaczymy jaka bedzie mial o 5

---------- Dopisano o 02:13 ---------- Poprzedni post napisano o 02:01 ----------

mlmFM 9 tygodni to chyba za wczas? moj nadal nie trzyma grzechotki, jak mu pokazuje i sie produkuje zeby wziol w raczke to tylko patrzy sie na mnie z mina mowiaca: czys ty kobieto z byka spadla?
jedynie co go rajcuje to jedna myszka z karuzeli (znaczy sa dwie ale on chyba jeszcze o tym nie wie ) jeszcze niedawno interesowala go wylacznie zapalona zarowka
wiec jak czytalas ze powinno to, tamto i siamto to mam dwa pytania: czy autor tego tekstu ma dziecko i czy jego dziecko umialo to
jak to mowi moj szwagier: ochlon, zobaczysz jeszcze nie raz mala Cie zaskoczy
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 07:34   #3795
karolcia228
Zakorzenienie

Mała ladnie przespala noc pobudka 3:30 i pozniej 7
U nas chlodno no ale jesien sie zbilza, mala zjadla i oglada cos kolorowego w TV
Dzis mamy 3 rocznicze slubu, ale ten czas leci

Stary 2010-09-08, 07:48   #3796
entertete
Rozeznanie

Cytat:
i na dodatek malo je, powinien 180 wcinac a on nawet czasami 120 nie zje
180???? eee, chyba jak na dwumiesięczne dziecko (2 lipca???) to coś zawyżone, w tabelach z mlek jest różnie, ale jeszcze nie spotkalam, że w 3 miesiącu ma jeść 180 aż.

Mój ma jutro do 2 miechy i je ok 7 razy na dobę, tak od 100 do 150 najwyżej.(i to 150 to tylko jak zechce, a przeciętnie to ok 130), to nie wiem czy się martwić masz, raczej przybieranie na wadze się liczy, każde dziecko je inaczej.

a z lekarką, ech brak słów.
Stary 2010-09-08, 07:55   #3797
bassienkaw
Zakorzenienie

Karolcia wszystkiego najlepszego na kolejne lata... u nas 3 rocznica była na koniec sierpnia

U nas też noc całkiem całkiem. Mała zjadła po 21... godzinę później gdzieś zasnęła, sama w łóżeczku, bez lulania itd więc fajnie... obudziła się o 2 do jedzenia, tutaj prawie pół godziny karmienia, odbijania itd... a potem pół godziny zabawy ze smoczkiem... kolejna pobudka o 6 więc jak dla mnie bajer... poszła spać kwadrans przed 7 i sobie śpi... ja męża wyszykowałam do jednej pracy... i sobie jem śniadanie

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 08:03   #3798
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
a moze jej zimno?

Cytat:
pocieszcie
PA!
misiek ma ponad 9 tygodni i najwiecej zjadl 160 a to sie tylko pare razy zdarzylo. zwykle zjada 120-130. co do kupek to u nas lekarze mowia ze moze byc co kilka dni.
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 08:12   #3799
Morgana le Fay
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Morgana le Fay

marta_d1 - o matko współczuje! ale dzielnie to zniosłaś, ja bym pewnie w histerie jakąś wpadła jakbym ose w buzi miała

itakasia - fajne pocieszenie, ale to polowa tego co muszę schudnąć...

entertete - a ile Twoje maleństwo ma? bo z ta skaza i tradzikiem ja sie też zastanawiałam.. u mnie wyszły krosty na czole, potem na policzkach i szyi, potem czoło znikło i policzki ( kolor czerwony, krosty zostały :/ ) a teraz przenosi sie na ramiona i plecy :| CO TO JEST ??

w ogóle przyszłam sie zameldowac, że żyjemy ale kupe roboty mam z uczelnią, małą, która robi się coraz ciekawsza świata i tak dalej... więc czasu mało !!!

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

dzidzia - moja mała tez tak krzyczała swego czasu ( szczególnie po kąpieli) to się wydurniałam, żeby odwrócić jej uwagę Ale potem skumałam się, że jej może zimno, no i racja. Spróbuj może jak wyjmujesz z wanienki zawinąć ją kompletnie ręcznikiem i najpierw poprzytulać, aż jej będzie ciepło i troche wyschnie... wtedy zalać oliwka etc
A przy przewijaniu.. hmm.. może spróbuj ją przewinąć na łóżku i opatulić kocykiem gdzieś czy coś
Morgana le Fay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 08:40   #3800
Xawmeli
Rozeznanie

hej mamusie!
moja cora dzis niespodzianke zrobila mamulce od 21 do 3 prawie w nocy spala--kochana!!!!!! teraz tez spi, a u mnie prezentow ciag dalszy--maz mnie rozpieszcza chyba widzi co sie teraz dzieje--ja sama, dom na glowie, dzidzia na rekach pies uwiazany u nogi
zakupil mi takie cudo
http://allegro.pl/show_item.php?item=1216066107
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 08:44   #3801
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
Czesc,

spróbuje na pewno ale mnie strasznie wkurza, że każdy lekarz co innego :/
i wogóle to teraz mały ma piękną skórę ( pewnie przez używanie neomycyny a potem natłuszczanie ) i gdyby nie malutkie czerwone krosteczki na ciele to bym wogóle nie poszła już do lekarza

Siala zawsze możesz rozpocząć spór

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
holenderskie ciastka np( zawieraja niby sladowe ilosci mleka, soi, orzechow-ale bylo ok ), flipsy tez jem, sa jeszcze ciastka owsiane bez mleka.
Po jajkach malej nic nie bylo, wiec ok. W ogole teraz ma o wiele ladniejsza cere bez krostek i cialko tez wraca do normy, od 2 dni w ogole nie placze mala, ale to albo po szczepionce albo debridat co do jajek to 2 tyg mozna cos takiego slyszalam.

Bez laktatora sobie poradzilam z nakladkami bez problemu i chyba bede probowac juz tylko karmic cycem z nakladka no zobaczymy i mam full mleka teraz od wczoraj i nie wiem czy po herbacie Bocianek czy dlatego, ze mala ssala
oo dzieki ja widziałam jakieś pierniczki ale też pisało że śladowe ilości ale skro na pieczywie tez tak pisze a chyba mogę to się wezmę za perniczki

wydaje mi się, że ssanie małej tak pobudziło jednak to jest coś innego a psychika działa ja jak ściągałam czasem a mało leciało to 1 ręka głaskałam małego albo brałam na kolana i zaczynało lecieć dużo więcej

karolcia wszystkiego dobrego

jestem dumna z mojego dzicka jak zjadł o 21.40 to potem o 3.15 i o 7.10 czyli moge uznać że było 1 nocne karmienie

i wogóle w ciągu doby karmie go dokładnie 7 razy dla mnie to jest mało tym bardziej, że karmienie u niego trwa 10-15 minut

w języku niemowląt pisze że "średniaczki" ( a za takiego uważam mojego malego) zaczynają przesypiać noc ok 8 tygodnia
no zobaczymy jak to będzie

a my dzisiaj na szczepienie idziemy i zobacze ile już pysiak waży i będę smarować małego EMLĄ przed bo nie chce żeby pakusiał

Edytowane przez wiolek1
Czas edycji: 2010-09-08 o 08:49
Stary 2010-09-08, 08:50   #3802
Xawmeli
Rozeznanie

karolcia--1000lat razem
a i dla Nastki tez zdrowko duzo.........
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 08:54   #3803
entertete
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Morgana le Fay Pokaż wiadomość
entertete - a ile Twoje maleństwo ma? bo z ta skaza i tradzikiem ja sie też zastanawiałam.. u mnie wyszły krosty na czole, potem na policzkach i szyi, potem czoło znikło i policzki ( kolor czerwony, krosty zostały :/ ) a teraz przenosi sie na ramiona i plecy :| CO TO JEST ??
Jutro ma równo 2 miesiące, najpierw było jak u Ciebie, tzn, policzki, potem uszka i szyjka, potem z uszek i szyjki samo zeszło a na policzkach zostało. Jak Ci schodzi na plecy to chyba trzeba się tym zająć. Mój na buzi jest jakby taki posiekany - skórka widocznei uszkodzona, nie gładka. I jeszcze z brzuszkim miewa przeboje. Mi lekarz dał nutramigen (choć myslałam, że da pepti), kupic mydło Seba Med (jakieś mydło bez mydła) i zostawić już oilatum, oraz zmienić proszek na wszelki wypadek. Powiedział też że o alergii świadczyć może jeden czynnik czyli wystarczy że na policzkach wyjdą krochy to np w zgięcich czy gzdie indziej nie musi (a generalnie to podejrzane są wszelkie krosty, bóle brzucha po jedzeniu, kupy śluzowate, ciemieniucha)

Edytowane przez entertete
Czas edycji: 2010-09-08 o 09:13
Stary 2010-09-08, 08:59   #3804
karolcia228
Zakorzenienie

Dziekuje za zyczonka
Jakas zmeczona sie czuje, glowa mnie boli i wogole jakos tak...

Stary 2010-09-08, 09:17   #3805
alutka78
Rozeznanie

Czesc laseczki!
Moja Dagusia po 5 dniach w koncu zrobila kupke. Teraz nie wiem co jej pomoglo. Wczoraj polozna podrazniala jej odbyt termometrem i nic. Podalam jej 1/3 Plantexu, tez nic wg zalecen. Powiedziala, jesli herbatka nie pomoze to podac 1/2 czopka glicerynowego dla dzieci. Mowila , ze na takie problemy jelitkowe mozna podac zywe kultury bakterii. Zamowilam kropelki w aptece i od razu kupilam czopki. Podalam czopek,po jakis 3 godzinach zrobila takiego kupsztala, ze hej. W miedzyczasie pila jeszcze letnia, przegotowana wode, a ja z koleii na lepsze trawienie objadalam sie gotowanymi burakami. Mi napewno w lepszej przemianie pomogly buraczki, a mojej malej...podejzewam, ze w duzej mierze czopek. Polozna opowiadala mi, ze jak wklada termometr w pupe to z reguly leci kupa pod cisnieniem, widocznie u Dagusi kupka zatrzymala sie gdzies wyzej.
Mam nadzieje, ze te zywe kultury bakterii pomoga w ksztaltowaniu jelitek i nie bede musiala na zrobienie kupki podawac czopkow.

Cytat:
hej mamusie!
moja cora dzis niespodzianke zrobila mamulce od 21 do 3 prawie w nocy spala--kochana!!!!!! teraz tez spi, a u mnie prezentow ciag dalszy--maz mnie rozpieszcza chyba widzi co sie teraz dzieje--ja sama, dom na glowie, dzidzia na rekach pies uwiazany u nogi
zakupil mi takie cudo
http://allegro.pl/show_item.php?item=1216066107
Bardzo mily gest. Gratuluje takiego kochanego mezusia.

Cytat:
U nas chlodno no ale jesien sie zbilza, mala zjadla i oglada cos kolorowego w TV
Wszystkiego najlepszego na dalsze lata!!!
Stary 2010-09-08, 09:26   #3806
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:

powiedzcie mi jeszcze czy jak na bułkach ( takich pieczonych w intermarche) pisze że mogą zawierac śladowe ilości mleka i soi i czegoś tam jeszcze to już nie moge jeść ?

i bądź tu mądrym i kogo ja mam słuchać ?
byłabym bardzo zła jeżeli by się okazało, że moje "poświęcenie" nie było potrzebne ( wiadomo dla małego zrobię wszystko ale nie oszukujmy się taka dieta to jest pewnego rodzaju " poświęcenie się " )

i co tu robić ? pytać kolejnego lekarza co o tym myśli ? bo ja już z mózgu mam sieczke
ja jajek nie jem-tzn bialek-zoltko czasem na kanapke, co do buleczek, ja bym nie jadla-stosuje zasade wszystko albo nic a co do lekarzy, to wydaje mi sie, ze trzeba stosowac diete, bo np mojej poomoglo- po 2 tyg diety nie ma nic!!! i kolek tez brak!!!
przedwczoraj weszlam z pomidorem i jest ok!!! dzis sprobuje jogurcik

Cytat:
to dzis byl odcinek??? o kurdeeee ide nadrobic na vod

Cytat:
u mnie tez tak jest, szczegolnie jak przewijam jak jest glodna, a po kapieli tez standard-nie mam pomyslu jak temu zaradzic
Cytat:
moja budzila sie dzis tak samo-i jest tak od ok 4 dni, mam nadzieje, ze tak zostanie!!!

najlepsze zyczenia z okazji rocznicy slubu

Cytat:
Napisane przez Morgana le Fay Pokaż wiadomość
u mnie wyszły krosty na czole, potem na policzkach i szyi, potem czoło znikło i policzki ( kolor czerwony, krosty zostały :/ ) a teraz przenosi sie na ramiona i plecy :| CO TO JEST ??
kochana, idz do lekarza, bo mi pediatra mowila, ze skaza schodzi w dol, czyli najpierw robia sie krostki na buzi- policzki, czolo i schodzi na dol na szyjke i klatke ... nie chce straszyc, ale lepiej sprawdzic, niz miec do siebie pretensje
Cytat:
super!!! ja wlasnie tez wybieram sobie zegarek z tej firmy pozniej wstawie jaki

bylam wczoraj na szczepieniu i mala wazy 4970... nie chce uchodowac grubaska...

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

robimy chrzciny 10 pazdziernika i chcemy zamowic http://www.zaczarowane-sny.pl/index....uct&prod_id=51 co sadzicie?

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

a co do zegarka, to mi sie ten http://allegro.pl/item1190519106_skl...cja_f_vat.html nieziemsko podoba chyba zamowie dzis xamawelli -natchnelas mnie
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 09:28   #3807
karolcia228
Zakorzenienie

agravka - moja wazyla tydzien temu 5940g, i jest okraglutka, ale lepiej niech je niz miala by slabo przybierac i wogole...zacznie chodzic to zobaczysz jak bedzie nikna w oczach, moja ostanio juz nie je tyle co na pocztku, w dzien je mniej a przed spaniem wiecej...wiec sie wyrównuje
Wlasnie spi w lezaczku

Do dziewczyn ktore mialy pierwsza @ CZY U WAS TEZ BYLA MOCNA CZY LAJTOWA?? Wylecialo kilka skrzepow, ale raczej slabo lecialo przez 5 dni, krew ze sluzem, napocztku ciemna po tem normalna.

Stary 2010-09-08, 09:29   #3808
alutka78
Rozeznanie

A moja kruszynka zasnela o 22, a obudzila sie o 6, potem kimonko od 8:30 do 9:30.
Stary 2010-09-08, 09:47   #3809
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
O prosze, akurat mi zostalo 5 kg do dawnej wagi
Cytat:
tyle zostalo po nadince
Pieknie
Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Ugryzła mnie dzisiaj osa albo pszczoła w język1 Jadłam ciasto i nie zauważyłam, że była w środku. Cos mnie zabolało i wyplułam co zajadła. Przeglądam to a tutaj głowa robala no i w ryk bo sie wystraszyła. Na szczęście żądło zostało w języku i mąż je wyciągnął. Nie spuchłam tylko boli mnie język. Ale mocno sie wystraszyłam.
Brrr, wspolczuje!

Moja Mala dzis przespala od 20 do 1 w nocy, 5 godzin! Potem jeszcze sie obudzila o 3.30 i o 7 rano, ale po kazdym karmieniu w nocy od razu zasypia! Jutro skonczy 4 tyg, ale ten czas leci
Oto moja kluseczka i ja, jutro bedzie 4 tyg po porodzie - z boku nawet niezle to wyglada, gorzej z przodu - nie wiecie kiedy zejdzie ta czarna krecha? Mam jeszcze caly srodek brzucha czarny i pepek, wkurza mnie to
Czy to normalne ze plamie w dalszym ciagu??

Edytowane przez caprica6
Czas edycji: 2010-09-08 o 09:49
caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 09:50   #3810
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
A moja kruszynka zasnela o 22, a obudzila sie o 6, potem kimonko od 8:30 do 9:30.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości