Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-08, 09:06   #4441
kretencja
Zakorzenienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Kotek, nie martw się na zapas Na pewno zwróci uwagę na ten wynik.

Irsin, urodzinki?
WSZYSTKIEGO CO TYLKO, jak mawia moja przyjaciółka z liceum

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 09:06   #4442
EdziaO
Zakorzenienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Jak to zrobiłas ??? ja starsznie wolno przybieram na wadze choc jem bardzoo duzo.

Zmykam do pracy na 2 godz a potem do szpitala wpadne potem.

ja wiem jak

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 09:08   #4443
kretencja
Zakorzenienie

Ja jem sporo słodyczy (hipoglikemia ), a mało się ruszam. No i mam Na szczęście jeśli miało się niedowagę przed ciążą, to taki przyrost nie jest nadmiernym, więc się nie martwię za bardzo Zwłaszcza, że po mnie jakoś szczególnie nie widać tych 11kg

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-08, 09:09   #4444
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

ojjj to ja sie nie przyznam do wagi ;(

ale mam tylko 7 na plusie !
w poprzedniej c. mialam juz 10

jakie surowki mozna jesc przy karmieniu piersia?
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 09:10   #4445
Patrycja_1708
Zadomowienie

Czesc dziewczynki. Ja dzisiaj mialam straszną noc, śnia mi sie jakies chore sytuacje że szkoda slow. Tez wam sie duzo sni? Gdyby to jeszcze bło cos miłego i fajnego ale jakies horrory jak z filmów, no masakra normalnie
Ale staram sie o tym nie myślec. Musze isc do sklepu po rameczke to wstawie sobie zdjątko SYNUSIA z wczorajszego USG. Przesłałam TŻ na poczte zeby sobie obejrzał i tak sie ucieszył jak nie wiem jak swojego Synusia zobaczył. Tak mi juz sie teskni do Niego że szok. Za niecałe dwa tyg przyjedzie po NAS... Rozłąka jest okropna no ale już za tydzien ostatnia wizyta w PL i potem juz wszystko w DE. Juterko ide jeszcze porobic wyniki bo przed ostatnią wizytą lekarz chce jeszcze sie upewnic czy wypuszcza mnie zdrową
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 09:11   #4446
kliwia
Zakorzenienie

kotek81 bialko w moczu to nerki zle pracuja.
jesli zauwaszasz do tego obrzeki to tez objaw zatrucia. Lekarz nei powienien wyniku zbagatelizowac
Jesli to nerki to popijak sobie herbatke zurawinowa

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2010-09-08 o 09:16
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 09:14   #4447
Jasiowa_babeczka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
A ja się blizną na cipce nie przejmuję Mój mąż jest z tych, co w ogóle nie zwracają na to uwagi. Niedogolone nogi? Cellulit ("a co to jest?" - się pyta )? Rozstępy na piersiach? Nie umyłam się? Wysyp pryszczy? Brudny t-shirt zamiast koszuli nocnej? To wszystko nic Jak ma ochotę to ma i już
Mój mężuś podobny i na szczęście wyrozumiały bo okropnie leniwa się zrobiłam więc za wiele radochy teraz mu nie daję
Jasiowa_babeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 09:15   #4448
kliwia
Zakorzenienie

pelnia z marchewki , buraczki, kapuste piekinska, ogorki, kukurydze i salaty.
Stary 2010-09-08, 09:15   #4449
kotek81
Zakorzenienie

O masz ci los... nigdy nie miałam problemów z nerkami...
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 09:16   #4450
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
A ja nie moge spac

mallinka, zmien mi prosze wiek na 26 lat
stawiam wszystkim pieknym mamom
sto lat sto lat

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Wyszło mi białko w moczu i to sporo bo 4,0
Nic na necie nie mogę znaleźć - jakby mi ciśnienie skoczyło to możliwe byłoby zatrucie ciążowe ale ciśnienie mam ok 110/60 więc cholera wie...
Jedna pielęgniarka przy rejestracji do gina stwierdziła, że to bardzo niedobrze, ale nie chciała nic więcej powiedzieć a druga powiedziała, że tak się zdarza
Wizytę mam w południe, ale ten mój gin to ma stosunek ogólno-olewający do większości rzeczy i obawiam się, że to też oleje - a ja się kurde martwię
skoro nic na necie nie możesz znaleźć to znaczy, że to nie może być nić strasznego. Jesli to coś poważnego to na pewno tego nie oleje.

Stary 2010-09-08, 09:17   #4451
kretencja
Zakorzenienie

Ja jestem zdania, że przy karmieniu można wszystko po troszku jeść i obserwować dziecko. Pokarmy silnie alergizujące (cytrusy, orzechy, truskawki) wprowadzać po prostu powoli i patrzeć, czy nie ma objawów alergii. Nawet ostatnio czytałam, że nie jest prawdą, że produkty wzdymające, które je mam powodują kolki u dziecka Nie wiem, ile w tym prawdy...

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-09-08, 09:19   #4452
Layla79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
ja mam problem,bo nadal przez to wszystko jestem nieubezpieczona i nie wiem jak to ze szpitalem do ktorego trafie zalatwic...a zarejestrowac sie w urzedzie pracy nie moglam,bo jestem zameldowana spory kawal od miejsca zamieszkania i od lipca siedzialam po krwawieniu uziemiona w Gdyni..mozecie mi cos doradzic?
w Warszawie nie trzeba mieć ubezpieczenia do porodu - przynajmniej taką informację uzyskałam na inflanckiej w szpitalu. miasto refunduje wszystkie badania, szkołę rodzenia i poród. nawet, jeżeli nie ma ubezpieczenia, wszystko jest bezpłatne. nie wiem, czy dotyczy to cc, ale zakładam że tak.
musisz dowiedzieć się u siebie w szpitalu w Gdyni, jak u Was jest. a swoją drogą, to dziewczyny dobrze radziły, żebyś jeszcze zdążyła się zarejestrować jako pracownik choćby na 1/4 etatu za 300 zł. ale na to, mogłabyś liczyć tylko w rodzinie, bo taki etat to uprawnia do 3 lat wychowawczego. a jeżeli w UP, to zadzwoń tam, może będziesz mogła przesłać dokumenty pocztą.

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

niestety nie am czasu zeby was nadrobic i podczytac co u was, ani czasu ani sił, caly dzien u michalka przesiedzialam, teraz wrocilismy, wzielam prysznic, maz mnie wymasowal i czuje sie jak nowonarodzona - dziekuje bogu za takiego meza ktory jest wiecznym optymista i potrafi mnie przywrocic do zycia

dziekuje wam za slowa otuchy, przynajmniej wy nie uwazacie ze jestem wyrodna matka, bo jak co chwile sie mnie ktos pyta dlaczego nie zostalam w szpitalu to mnie szlag trafia

u michalka wszystko dobrze, ladnie przybiera choc to dopiero 4 dni, ale pani dr jest zadowolona, moze pod koniec tyg wyjmiemy go z inkubatora i zaczniemy kangurowanie nie moge sie doczekac
dzisiaj sie ladnie do nas usmiechal

ja czuje sie nadal fatalnie, nawet nie mam czasu zadbac o siebie, wygladam jak oszolom a na dodatek za malo odpoczywam po cc, ale przeciez nie bede lezec na kanapie jak moje dziecko w szpitalu

dobranoc, trzymajcie sie
Kootek, trzymaj się
super, że mąż Ci pomaga, razem ze wszystkim dacie radę
no i wszystkie trzymamy tutaj kciuki za małego, napewno szybko zrobi się z niego pulpecik i wszystkie zmartwienia pójdą w kąt. moi znajomi mieli u małego operację po kilku dniach od narodzin, bo coś miał z przełykiem, ale teraz śladu po tym nie ma i wszystko jest git. u Ciebie też będzie. tylko dbaj, żeby lekarz dostał bombonierkę i pielęgniarki też, wiem, że brzmi to jak rada za prl-u, ale działa. jak Ty im okażesz sympatię, oni jeszcze lepiej zajmą się dzieckiem. trzymajcie się ciepło!
Layla79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 09:19   #4453
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja nie moge spac

sto lat sto lat wszystkiego najlepszegoooo zdrowej malutkiej łatwego porodu i ... spełniania marzeń

Cytat:
Wyszło mi białko w moczu i to sporo bo 4,0
Nic na necie nie mogę znaleźć - jakby mi ciśnienie skoczyło to możliwe byłoby zatrucie ciążowe ale ciśnienie mam ok 110/60 więc cholera wie...
Jedna pielęgniarka przy rejestracji do gina stwierdziła, że to bardzo niedobrze, ale nie chciała nic więcej powiedzieć a druga powiedziała, że tak się zdarza
Wizytę mam w południe, ale ten mój gin to ma stosunek ogólno-olewający do większości rzeczy i obawiam się, że to też oleje - a ja się kurde martwię
napewno nie oleje kotku, jeśli to poważna sprawa. Ale to rzeczywiście znak że z nerkami coś nie tak bo ja miałam białko w moczu przy zapaleniu nerek... nie martw się, i poczekaj spokojnie na wizytę

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki. Ja dzisiaj mialam straszną noc, śnia mi sie jakies chore sytuacje że szkoda slow. Tez wam sie duzo sni? Gdyby to jeszcze bło cos miłego i fajnego ale jakies horrory jak z filmów, no masakra normalnie
Ale staram sie o tym nie myślec. Musze isc do sklepu po rameczke to wstawie sobie zdjątko SYNUSIA z wczorajszego USG. Przesłałam TŻ na poczte zeby sobie obejrzał i tak sie ucieszył jak nie wiem jak swojego Synusia zobaczył. Tak mi juz sie teskni do Niego że szok. Za niecałe dwa tyg przyjedzie po NAS... Rozłąka jest okropna no ale już za tydzien ostatnia wizyta w PL i potem juz wszystko w DE. Juterko ide jeszcze porobic wyniki bo przed ostatnią wizytą lekarz chce jeszcze sie upewnic czy wypuszcza mnie zdrową

oj ja też mam okropne sny... naprawdę czasami to chore aż

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 09:20   #4454
Jasiowa_babeczka
Przyczajenie

Cool Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Ja jem sporo słodyczy (hipoglikemia ), a mało się ruszam. No i mam Na szczęście jeśli miało się niedowagę przed ciążą, to taki przyrost nie jest nadmiernym, więc się nie martwię za bardzo Zwłaszcza, że po mnie jakoś szczególnie nie widać tych 11kg
Moja znajoma miała niedowagę przed ciążą...i przytyła 25 kg Słowo daję...była WIEEEEEEELKA Miała cc, i już po samym wyjęciu straciła 8 kg, potem w ciągu roku kolejne 13 kg i zostało jej tylko 4 kg - z nimi dużo lepiej wygląda
Stary 2010-09-08, 09:21   #4455
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Layla79 Pokaż wiadomość
w Warszawie nie trzeba mieć ubezpieczenia do porodu - przynajmniej taką informację uzyskałam na inflanckiej w szpitalu. miasto refunduje wszystkie badania, szkołę rodzenia i poród. nawet, jeżeli nie ma ubezpieczenia, wszystko jest bezpłatne. nie wiem, czy dotyczy to cc, ale zakładam że tak.
musisz dowiedzieć się u siebie w szpitalu w Gdyni, jak u Was jest. a swoją drogą, to dziewczyny dobrze radziły, żebyś jeszcze zdążyła się zarejestrować jako pracownik choćby na 1/4 etatu za 300 zł. ale na to, mogłabyś liczyć tylko w rodzinie, bo taki etat to uprawnia do 3 lat wychowawczego. a jeżeli w UP, to zadzwoń tam, może będziesz mogła przesłać dokumenty pocztą.
naprawdę tak jest ? to po co mam przywieść im dowód ubezpieczenia jak jadę rodzić ? a Ty layla zamierzasz rodzić na inflanckiej ?

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 09:21   #4456
kliwia
Zakorzenienie

kretencja no jesli taka cebula czy kapusta powoduje u mnie gazy jak stad do pekinu to dziecku tego lepiej oszczedze
Stary 2010-09-08, 09:21   #4457
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

irsin wszystkiego najlepszego kochana - dziś urodzinki podwojone więc i życzonka radości zdrówka miłości i spełnienia tego wszystkiiego co szczęście może ci - wam dac - buziaczki
Stary 2010-09-08, 09:23   #4458
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
ja też jem dużo słodyczy bo lubię i mało się ruszam bo nie lubięa tak poważnie to na basen mi gin nie pozwolił, na spacery samej mi się średnio chce, a na nic innego ni mozna. Poza tym mam dużo leżeć. No i weszło. Chudzielcem nie była, byłam taka normalna. Ale jak po 2-3 miesiącach zobaczę że sytuacja nie wraca do normy to wierzę, że jakoś się zmobilizuję żeby cos z tym zrobić. Tym bardziej że to zawsze miało dla mnie znaczenie. i teraz się tym nie zamartwiam. i wcinam tą czekoladęrozstępów jeszcze nie mam, cellulit to żadna nowość wiec umiem z nim zyćale kwestia zwisającego brzucha, dyskomfortu mojego własnego przy seksie i szpetnego krocza niestety jest moim osobistym przerażaczem. I TŻ może mi mówić, że to nic. Ja wiem, że dla mnie samej to będzie coś okropnego. I niestety myślę o tym. Ale większość z nas ma jakiegoś konika.

Edytowane przez EdziaO
Czas edycji: 2010-09-08 o 09:25
Stary 2010-09-08, 09:23   #4459
Jasiowa_babeczka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Ale staram sie o tym nie myślec. Juterko ide jeszcze porobic wyniki bo przed ostatnią wizytą lekarz chce jeszcze sie upewnic czy wypuszcza mnie zdrową
Mi się nic nie śni...aż dziwne bo zawsze miałam pełną głowę i mnóstwo się przez nią przewalało w nocy... Jasio wszystko zabrał
Stary 2010-09-08, 09:26   #4460
kotek81
Zakorzenienie

Z tym ubezpieczeniem to jest tak, że przez całą ciążę, poród i połóg kobieta nie musi mieć ubezpieczenia - ma zagwarantowane bezpłatne leczenie i poród przez państwo ale niestety wiele razy czytałam o sytuacjach kiedy szpitale odsyłały rodzącą bo nie miała ubezpieczenia - chore to jest ale prawdziwe
Stary 2010-09-08, 09:26   #4461
Layla79
Zakorzenienie

Cytat:
O masz ci los... nigdy nie miałam problemów z nerkami...
wpisz "białko w moczu w ciąży" i wyskoczy wiele artykułów nt problemów z nerkami właśnie. może pijesz za mało płynów. a może źle pobrałaś próbkę moczu.
ja już pisałam o swojej próbce i mi wyszła w ogóle ketoza, liczne bakterie, ogólnie masakra. ale mocz był źle pobrany, bo na świeżo, a musi być po nocy, z podmyciem i środkowy strumień. może któryś element przeoczyłaś.
Stary 2010-09-08, 09:27   #4462
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Dziekuje dziewczyny za zyczenia

chyba zjem milion ciastek z mala dzisiaj
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 09:28   #4463
Patrycja_1708
Zadomowienie

Cytat:
A ja nie moge spac

Wszystkiego Naj, naj!! Przede wszystkim zdróweczka
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 09:28   #4464
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Ja jestem zdania, że przy karmieniu można wszystko po troszku jeść i obserwować dziecko. Pokarmy silnie alergizujące (cytrusy, orzechy, truskawki) wprowadzać po prostu powoli i patrzeć, czy nie ma objawów alergii. Nawet ostatnio czytałam, że nie jest prawdą, że produkty wzdymające, które je mam powodują kolki u dziecka Nie wiem, ile w tym prawdy...
TEZ TAK MYSLE , ale przy noworodku bym nie probowala przynajmniej od 2-3 mies. no i ja unikalam cebuli i czosnku co wzdecia potworne dawalo maluszkowi, al ejuz zapomnialam a na szybko ciocia sie pytala - dzieki kliwia
Stary 2010-09-08, 09:29   #4465
kliwia
Zakorzenienie

irsinnnn staruszko
a tam ciastka - polejcie szampana!
Stary 2010-09-08, 09:29   #4466
malgosiak25
Raczkowanie

Irsin STO LAT STO LAT NIECH ŻYJE, ŻYJE NAM

Ja już puściłam drugie pranie jasnych ubranek małej i zaraz idę rozwieszać tą pierwszą turę robie bo z mężem wrócę do domu w niedziele ( do tej pory pilnuje jego brata pod nieobecność teściowej) , a dzis wyjątkowo spędzam dzień w swoim domeczku i nawet sie wyspałam ehh nie ma jak swoje łóżeczko

Dziewczyny, które maja łóżeczka standardowe z materacem 60/120. Mam pytanie, czy prześcieradło tych samych rozmiarów tj. 60/120 z gumką nie jest za małe?? czy lepiej kupić 140/70??
malgosiak25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 09:32   #4467
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Layla79 Pokaż wiadomość
wpisz "białko w moczu w ciąży" i wyskoczy wiele artykułów nt problemów z nerkami właśnie. może pijesz za mało płynów. a może źle pobrałaś próbkę moczu.
ja już pisałam o swojej próbce i mi wyszła w ogóle ketoza, liczne bakterie, ogólnie masakra. ale mocz był źle pobrany, bo na świeżo, a musi być po nocy, z podmyciem i środkowy strumień. może któryś element przeoczyłaś.
Zawsze się najpierw podmywam i łapię środkowy strumień - no ale z tym "po nocy" już troszkę gorzej bo na ogół koło 2-3 wstaję się załatwić więc próbka pobrana ok 7 rano już nie jest taka sama jak wcześniej kiedy całą noc człowiek spał i nie odwiedzał kibelka

Ale po namyśle ostatnio faktycznie trochę mniej piję - trzeba nad tym popracować...

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
Napisane przez malgosiak25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które maja łóżeczka standardowe z materacem 60/120. Mam pytanie, czy prześcieradło tych samych rozmiarów tj. 60/120 z gumką nie jest za małe?? czy lepiej kupić 140/70??
Ono i tak jest troszkę większe - pasuje na materac 120/60 ale ma po kilka centymetrów więcej z każdej strony nie kupuj większego bo będzie za wielkie.

IRSIN WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO
Stary 2010-09-08, 09:37   #4468
Layla79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
naprawdę tak jest ? to po co mam przywieść im dowód ubezpieczenia jak jadę rodzić ? a Ty layla zamierzasz rodzić na inflanckiej ?
Cytat:
Z tym ubezpieczeniem to jest tak, że przez całą ciążę, poród i połóg kobieta nie musi mieć ubezpieczenia - ma zagwarantowane bezpłatne leczenie i poród przez państwo ale niestety wiele razy czytałam o sytuacjach kiedy szpitale odsyłały rodzącą bo nie miała ubezpieczenia - chore to jest ale prawdziwe
ja mam ubezpieczenie, więc jakby mnie to nie martwi. natomiast jak tylko pojechałam na inflancką w 4 tc, to się dowiedziałam, że nie muszę mieć tego ubezpieczenia, bo państwo właśnie wszystko gwarantuje etc. na dodatek na inflanckiej jest program miejski, który refunduje dodatkowo różne badania. i w ten sposób , dzisiaj będę mieć usg u dr osóbki-morawskiego, który jest guru ginekologii, a prywatnie płaciłam u niego 250 zł. moja dr jest bardzo miła, wizyty mam ustawione punktualnie na godzinę, więc ja naprawdę nie mam na co narzekać.

bo wiem, że różne są opinie o inflanckiej, jednak jest to najbliższy szpital, w którym mogłabym rodzić i do którego zdążę dojechać, bo mieszkam za miastem.
na inflanckiej liczy się meldunek, a taki mam, w W-wie. nie wiem, jak w innych szpitalach, ja i tak na wszelki wypadek będę miała legitymację ubezpieczeniową. jeżeli jednak ktoś pyta, jak jest z ubezpieczeniem, to na inflanckiej jest bez ubezpieczenia. w różnych szpitalach jest różnie, wiadomo. dodatkowo powiem, że inflancka jest odnowiona, właściwie dobudowali częśc porodową, jest OIOM dla dzieci, także dla mnie jest wszystko. a położną będę mieć swoją, bo wiem, że wiele osób narzeka tam na opiekę poporodową. a z resztą zobaczymy. każdy pewnie ma piękne plany dotyczące porodu. grunt żebym nie wylądowała w moim szpitalu obok, bo tam jest masakra. gips zakładają pielęgniarki z zerowym doświadczeniem, wiem, bo przy mnie mówiła lekarzowi, że ona nigdy nie zakładała gipsu, a dziewczyna siedziała w pokoju obok. także ja się boję szpitali.
Stary 2010-09-08, 09:37   #4469
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez malgosiak25 Pokaż wiadomość
Irsin STO LAT STO LAT NIECH ŻYJE, ŻYJE NAM

Ja już puściłam drugie pranie jasnych ubranek małej i zaraz idę rozwieszać tą pierwszą turę robie bo z mężem wrócę do domu w niedziele ( do tej pory pilnuje jego brata pod nieobecność teściowej) , a dzis wyjątkowo spędzam dzień w swoim domeczku i nawet sie wyspałam ehh nie ma jak swoje łóżeczko

większe będzie się zwijać w niektórych miejscach, po roku czasu prześcieradło prane w 50-60 stopniach nieco się zmniejszy ale o nałożeniu na materacyk się naciąga dalej i jest idealne, boki prześcieradła na gumce 120-60 są nieco dłuższe tak by mo0zna było chwycić dół rogów które je trzymają
Stary 2010-09-08, 09:38   #4470
kretencja
Zakorzenienie

Malgosiak, ja kupiłam takie, na którym było napisane że pasuje na materac 120x60, do 12cm grubości One mają jakiś zapas

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości