Planowanie dzidzi na rok 2010 - juz czekamy na maluszka:) - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-08, 11:41   #4441
Kakusia
Zakorzenienie

Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 - juz czekamy na maluszka:)

Jestem, co 2dni podczytuje wątek, ale nie mam sił dłużej siedzieć, chodzę z zapałkami na powiekach... Dominiczka 3 noc śpi niespokojnie nie wiem czemu Kiedyś mogłam Ją niechcący przygnieść w łóżku, nie mówiąc już o tym, że spałyśmy wtulone w siebie, a teraz niechcący Ją dotknę a ta się już budzi, już wierci, głową przewraca na boki niespokojnie...
W dzień tak sobie z tym snem, lepiej niż w nocy, ale np teraz też śpi bardzo czujnie i niespokojnie.
Z jedzeniem od wczoraj też zaczęła marudzić....
Ja nie wiem, czy to może się objawiać w ten sposób ten skok w 3 mcu ????? Od czego dziecko może być takie niespokojne??

Dziś Dominiczka ma "3 urodzinki" i idziemy na drugie szczepienia. Będę pytać o podanie kleiku na noc i podawanie do spróbowania jabłuszka czy marchewki. Dlatego też z okazji swoich urodzinek Dominiczka dostanie dziś od rodziców łyżeczkę
Z TŻtem ok - odnowiliśmy swoją bliskość i naprawdę odżyliśmy jako małżeństwo.

Aldii, Elcia jak ten czas leci - Wasze dzieciaczki już się będą same przemieszczać
Aldii fajna promocja tych happy, szkoda tylko, że one takie sztywniaki

Jasiulek współczuję z tymi mdłościami - też miałam do tego w pracy musiałam udawać że to zatrucie itp Oszczędnie z colą

Lindsley nie miałam tych pieluch więc nie pomogę. A powiedz mi jak z początku dowiedziałaś się, że to może być ząbek? Jak się Misiu zachowywał? (może Dominiczka taka niespokojna bo jakiś ząbek idzie?)

Zastanawiam się czy kupić już kombinzon na zimę. Jest parę perełek na all i licytuję. Ale nie wiem jaki rozmiar? 74 czy 80? 6-9mcy czy 9-12mcy? Teraz nosi końcówkę 68 (wyrasta) i wchodzimy w 74...

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2010-09-08 o 11:44
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 12:13   #4442
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Kakusiu, ja i tak się zastanawaim jak WY się możecie wyspać z Dominisią po środku
Kiedyś widziałam takie mini hmm pateracyki obudowane do spania między rodzicami w łóżku może by Wam sie przydało jak nie chcecie Małej przenosić do jej łóżeczka.
Powodzenia na szczepieniu
My kleik zaczęliśmy podawać tak po 3,5 m-ca.
Co do ząbków nam powiedział, że dziecko może i 2 m-ce marudzić
A jak to można odnowiść bliskość małeńską? To żeś mnei zaciekawiła
Ja mam kombinezon na 74 i na 80

Jasiulko jeszcze troche i może magiczne 3 m-ce "usuną" wszelkie mdłości/omdlenia i inne mało przyjemne sprawy

Lindsley, widzisz Michaś wyrósł z bycia krzykaczem domowym

Maksio zabawia sie w wózku. Ja wyjadę do szkoły to tatuś przyjedzie i będzie się Maksiem zajmował. A jak wróce to moje Słońce będzie już spało smacznie...
Byłam dziś na wizycie u ginka (znowu zmiana ) i wszystko gra jak należy Nic tylko czekac na @

zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 12:26   #4443
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cześć dziewczyny,

melduję się i u Was DZiękuję za gratulacje

Martynka ma 2 tygodnie i jest słodziutka. W szpitalu byłyśmy aż tydzień, bo miała żółtaczkę nasiloną, jeszcze jej nie zeszła zupełnie:/ Mała pięknie je i generalnie dużo śpi, więc daje mamusi odpocząć

Wrzucam fotki. Buziaki dla Was!
Stary 2010-09-08, 13:07   #4444
Kakusia
Zakorzenienie

Zgadnij wystarczył jeden gorący weekend i życie zupełnie inne
No ja bym chciała obejść się do kupna jednego kombinezoniku...
Dominiczkę chcemy przenosić do łóżeczka, dlatego nawet nie myślę o tym materacyku (wiem o czym mówisz ). Wysypiamy się spokojnie przy Niej, ale od tych 3 nocy to bez znaczenia czy śpi z Nami czy w swoim łóżeczku - poprostu śpi niespokojnie. Jeju gdyby Ona teraz spała na swoim to bym w ogóle rano była nieżywa (jak się budzi kilkanaście razy w nocy i miałabym tak wstawać do Niej....)

Lenka śliczną masz tą Martynkę słooodka Jak Twoje zdrówko? Wracasz do siebie?

Ja właśnie dałam Dominiczce do zabawy nową grzechotkę - także zajęła się nią
I tu pytanie: co ile myjecie/wyparzacie grzechotki i gryzaczki ? I gdzie je przechowujecie? (przecież gdziekolwiek je nie położe - potem lądują w buźce dziecka...)

Nasza Córunia

Stary 2010-09-08, 13:54   #4445
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Lenko, oby Ci Martynka zawsze spokojniutka była ŚŁiczna jest i te cimne włoski
Kakusiu, aaaaaaaaaaaaa to gorący weekend
My mamy 2 nówki, w tym jedną udalo się za groszę ustrzelić na all chodzi o kombinezon.
Co do niespokojnego spania Dominisi, nie mam pomysłu, skoro u Was w łóżku i u siebie w łóżeczku neispokojnie śpi to nie wiem. Może przejściowe? Skok? Dziąsełka swędzą? Nie wiem.

Zadam mało dyskretne pytanie, bo tak mi się nasunęło po goracym weekendzie u Kakusi
Jak u Was jest z seksem już po ciąży (bez różnicy czy TŻ był czy też nie przy porodzie)? Lepiej, tak samo, moze gorzej?

Po powrocie ze szkoły sobie poczytam odpowiedzi

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Maksio nie jest zagorzałym fanem grzechotek (prócz pałąka na wózku) więc często nie wyparzam a przechowywuje hmmm dobre pytanie chyba wszędzie

Stary 2010-09-08, 17:09   #4446
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Lindsley nie miałam tych pieluch więc nie pomogę. A powiedz mi jak z początku dowiedziałaś się, że to może być ząbek? Jak się Misiu zachowywał? (może Dominiczka taka niespokojna bo jakiś ząbek idzie?)
O tym, że to ząbek to poznałam po tym białym punkciku... Nie znika już od tygodnia więc to raczej ząbek, no i ślini się strasznie, pcha całe łapki do buzi, marudzi, gryzie nasze palce jak tylko uda mu się je złapać...
A pieluszki... poczytałam na forach i raczej mają złą opinię...

Cytat:
Napisane przez zgadnij_MS Pokaż wiadomość

Lindsley, widzisz Michaś wyrósł z bycia krzykaczem domowym

Maksio zabawia sie w wózku. Ja wyjadę do szkoły to tatuś przyjedzie i będzie się Maksiem zajmował. A jak wróce to moje Słońce będzie już spało smacznie...
Byłam dziś na wizycie u ginka (znowu zmiana ) i wszystko gra jak należy Nic tylko czekac na @
za wizytę. Maksio to chyba spokojny chłopak, co? Michaś nie chce leżeć w wózku a co dopiero sam się zabawiać. Na macie robi przewrót na brzuch i już krzyczy że mu źle... w łóżeczku też mu się nie podoba. No chyba, że nad nim stoję i się wygłupiam
Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Wrzucam fotki. Buziaki dla Was!

Oby tak grzeczna była zawsze. Michaś też przez pierwszy tydzień był tak spokojny, że z nudów stałam nad nim i patrzyłam... Teraz kombinuję jak wyjść z pokoju żeby tego nie zauważył

Cytat:
Jak u Was jest z seksem już po ciąży (bez różnicy czy TŻ był czy też nie przy porodzie)? Lepiej, tak samo, moze gorzej?
Jak na te 3 razy... Ostatni już był super... biorąc pod uwagę to że przed ciążą nam się wcale nie układało tulenie...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 01:05   #4447
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

hej hej laski
KAKUSIU moze to faktycznie skok rozwojowy moj Szymek tez w 3 mesiacu mial przez kilka dni a ja myslalam ze go dziaselka swedza,
nam lekarz w pl powiedzial ze najlepiej jest podawac nowosci po 4 miesiacu ale daj znac co powiedzial twoj lekarz.
ja tez zastanawiam sie nad zakupem kombinezonu dla malego w sobote sie wybieram na zakupy wec moze cos wylowie
co do grzechotek to na poczatku mialam bzika i za kazdym razem jak spadla na podloge to od razu wrzatkiem lalam a teraz juz tylko wytre scierka i leza w sumie wszedzie nie maja specjalnego miejsca

LENKA przesliczna jest Martynka az normalnie chce sie miec natepne malenstwo jak sie patrzy na takie slicznosci malutkie,

ZGADNIJ u nas o niebo lepiej jest po porodzie to musze przyznac niby mniej czasu czlowiek zmeczony ale jest super
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 11:08   #4448
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Lenka śliczną masz tą Martynkę słooodka Jak Twoje zdrówko? Wracasz do siebie?
Dziękuję Ja jakoś wracam do siebie, ale nadal jestem obolała po porodzie, nie dość że mnie nieźle nacięli, to jeszcze Mała urodziła się z rączką przy główce i trochę mnie porozrywała Nie wiem ile może się to goić, martwię się, bo nadal boli:/

zgadnij_MS, elcia0787

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Oby tak grzeczna była zawsze. Michaś też przez pierwszy tydzień był tak spokojny, że z nudów stałam nad nim i patrzyłam... Teraz kombinuję jak wyjść z pokoju żeby tego nie zauważył
Stary 2010-09-09, 12:21   #4449
olayya
Raczkowanie

Hej dziewczyny!

Lenka sama słodycz

Zgadnij u nas z przytulaniami całkiem dobrze, zresztą my szybko wróciliśmy do seksu po porodzie (zalety cc ) tylko gdyby jeszcze nie trzeba było tak bardzo uwazać żeby rodzeństwa za wcześnie Wiktorowi nie dorobić Właśnie jak się zabezpieczacie dziewczyny ?? NIe chcę tabsów brać puki co bo karmię. Nigdy też tabletek nie brałam i boję się tyrochę reakcji organizmu na hormony. Jestem trochę nim przeciwna bo nie wierze że nie mają negatywnego wpływu na organizm ale chyba nie będzie wyjścia.

Gabisun OGROMNE GRATULACJE !!!!!! Szybkiego powrotu ze szpitala a może już w domu jesteście Ciekawe jak u Was pierwsze dni razem zleciały

Kakusia oby małej szybko marudne dni minęły. U mnie jeszcze grzechotki w ruch nie poszły na razie obserwuje pluszaki z daleka na macie edukacyjnej i ma z tego ogromną radochę.

U nas przygotowania do chrzcin. Wykończe się chyba bo babcia zaczyna szaleć już z gotowaniem i plackami. Nienawidze takich przygotowań zwłaszcza że nie bardzo się mogę z teściową zgrać w tych sprawach. Oby szybko ta niedzela mineła bo nie zniosę dyrygowania teściowej

Nasza dzidzia
olayya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 12:21   #4450
lindsley
Zakorzenienie

Moje Słońce dziś marudne... Ale jak wyciągam telefon (bo padły baterie w aparacie) i chce robić zdjęcie to uśmiechy od razu są...

Wczoraj wciągał znów marchewkę aż zabrakło... Dziś zrobię mu więcej. Myślę czy by na deser nie podać jabłuszka ze słoiczka, bo nasze jeszcze niedojrzałe A i kleik wieczorem łyżeczką wcinał, nie dużo... Ale w kupie rano były grudki tak jak kiedyś.. Jakby niestrawione mleko... No i nie pospał po tym kleiku... Jak jadł o 19.30 tak obudził się o 22.30 ale za to w nocy jadł tylko raz (albo kilka z tej samej piersi, bo ja oczywiście spałam) i potem dopiero o 8 rano jadł (chociaż nie krzyczał, mimo głodu, przeciekniętej pieluchu ale ja miałam aż twardą pierś) Ciekawe kiedy mu się to jedzenie wreszcie unormuje bo jednej nocy starczy mu raz innej je co 1,5h

Michaś
Stary 2010-09-09, 12:32   #4451
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Czyli widzę, że tendencja na "lepiej" po porodzie Też się do niej zaliczam hihi

Lindsley lecisz jak burza z daniami Ja się zatrzymałam na jabłuszku z 2 tyg temu, ale może teraz mu dam troszkę, może się przywyczai

Olayya, współczuje dyrygowania teściowej. Ja dlatego wolałam chrzciny w lokalu, żeby sobie , że tak dosłownie powiem wkur....nia uniknąć!! (moja to nic nie pomoże, nawet na chrzcinach jak pakowalismy jedzenie to usiadła z babcią i pieprzyły smuty )
Szybko minie

Lenko, noooo jeszcze może troszkę poboleć, niestety. Ja po 4tyg czułam się ok, a w 5 tyg jakis szew mi uwierał, że myślałam, że cholery dostane.

Stary 2010-09-09, 13:09   #4452
Tity
Zakorzenienie

Olaya a po jakim czasie zaczęliście się kochać po cc? Przepraszam za pytanie, jeśli zbyt intymne
Co do chrzcin, zdecydowaliśmy, że ochrzcimy dziecko dla świętego spokoju, bardziej spokoju męża niż mojego, a później nie będziemy już nigdzie dziecka wysyłać, nich sobie samo decyduje chce che czy nie. A no i na pewno nie będę się grzebała z imprezą w domu, wykopię rodzinę do lokalu na obiad i wsio

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 14:50   #4453
lindsley
Zakorzenienie

A ja robilam impreze w domu i w sumie nie żałuję... Pogoda była w miare i po obiedzie wygnaliśmy wszystkich do lasu na spacer, po kawie do ogrodu, żeby się dzieciaki wybiegały a my w tym czasie zmieniałyśmy nakrycia i podgrzewaliśmy jedzenie. Siostre (w koncu mogła się odwdzięczyć ja u niej pomagałam na 4 chrzcinach, 4 roczkach i 2 komuniach) i siostre Tz miałam do pomocy. No i koszt nieporownywalnie mniejszy. Chyba wydaliśmy ok 600-700zł na wszystko a było 17 dorosłych i 8 dzieci w tym 2 niemowlaki.
Cytat:
Lindsley lecisz jak burza z daniami Ja się zatrzymałam na jabłuszku z 2 tyg temu, ale może teraz mu dam troszkę, może się przywyczai
.
Michas dostał do tej pory moze z 4 razy marchewkę i 3 razy kleik... Dzis odkrył że fajnie jest mame opluc marchewka... Robi trakie brrllrryyy... No i poza tetrą i śliniakiem mam jeszcze leżaczek do prania A po marchewce rzucił się na swojego ukochanego cyca jakby tydzień nie jadł

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Jak powinien facet tańczyć...
http://deser.pl/deser/1,83453,835369...a_lachona.html

Michaś
Stary 2010-09-09, 20:50   #4454
aldii
Zakorzenienie

Kakusia za 3 urodzinki
Zadko myje/wparzam.Mamy 2 miejsca, w ktorych leza zabawki (jak mala spi), a jak sie bawi,to leza wszedzie
Zgadnij
U mnie lipa
Lenka
Olayya sa tabsy dla karmiacych.Ja uzywam plastrow,ale ja nie karmie
Stary 2010-09-10, 11:20   #4455
lindsley
Zakorzenienie

Moja @ chyba próbuje powoli powrócić. Przedwczoraj miałam plamienia, wczoraj i dziś tylko brzuch boli...

ZUS w końcu do mnie napisał, nie ma to jak lepiej późno niż wcale bo odkąd byłam na chorobowym to mi tylko druk do wypełnienia przysłali i żadnej decyzji. Teraz już wiem że macierzyński kończy mi się 22.09 czyli dokładnie 5 miesięcy po porodzie. dla ZUS.

Tak się ciągle zastanawiam jak Michasia kłaść spać. Cieplej ubierać i pod kocykiem - i tak się rozkopie czy cieniej i w śpiworek - tylko boję się że może mu być za ciepło Ostatni śpi w body długi rękaw + pajacyk, przykryty cienkim kocykiem. W nocy się rozkopuje i marznie. W domu w nocy temp jest ok 19-20st. Jak biorę go do nas (przeważnie 2-5) to jest mu cieplutko...

Wczoraj z tatusiem tak nabroili przy kąpieli że łazienka dosłownie pływała. Więcej niż połowa wody z wanienki była na podłodze. W tym momencie trochę żałuję że nie mam wanny... Jak zacznie stabilnie siedzieć to będziemy wanienkę wstawiać do kabiny, bo trochę ciężki dostęp był by teraz do Michasia zeby go utrzymać...
A zasypianie było wyjątkowo męczące wczoraj, nie wiem co mu było ale zwykle zjadł i już spał albo zasypiał sam spokojnie w łóżeczku. Wczoraj nawet u nas na łóżku ze mną mu było ciężko Za to teraz spokojnie mogę zjeść śniadanie i wypić kawę a on ćwiczy na macie...

Czy to normalne że po marchewce i kleiku (ale wczoraj nie dostał bo był zły po kąpieli) kupa będzie miała taką grudkowatą konsystencję z takimi białymi kawałkami? No i w końcu nie jest zielona i śluzowata

A ja szaleje i licytuje dla siostrzeńca ubrania na all... Chłopak rośnie jak na drożdżach a ja kiedyś obiecałam że w zamian za to co dostajemy od siostry dla Michasia kupie czasem coś dla jej dzieci...

I znalazłam też ochraniacz na całe łóżeczko, mam nadzieje że mi nikt nie gwizdnie

Abz jeszcze raz wszystkiego co najlepsze i zdrówka dla Ciebie i dzidziusia...
Odzywaj się do nas częściej i mam nadzieję, że sie kiedyś znów spotkamy bo ja miło wspominam ten nasz wypad na naleśniki

Michaś
Stary 2010-09-10, 11:54   #4456
Kakusia
Zakorzenienie

Abz ma dziś urodzinki??? Jeśli tak to WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ

Zgadnij przytulanki chyba lepsze niż przed, choć troszkę cierpię z powodu suchości (nigdy nie miałam z tym problemow, ale ponoć przy laktacji to się zdarza). A TŻ stwierdził, że jest tak samo albo nawet lepiej bo trochę ciaśniej

Ja też poluję kombinezon na all, ale ciężko. Pewnie przez ograniczenie co do kwoty które sobie daliśmy z TŻtem. Za 1h kończy się jedna z aukcji....

Elcia mi pediatra odradziła narazie rozszerzanie diety. Powiedziała, że najlepiej po 4 m-cu
A zanim Szymuś zacznie bawić się daną zabawką to przecierasz je czy jak sobie leżą na łóżku to sobie ją poprostu bierze i do buzi? może ja przesadzam?

Olayya ja też nie bardzo wierzę w tabletki Nigdy nie brałam i póki Dominisia nie będzie miała rodzeństwa to nie zdecydujemy się na tabletki. Poza tym za bardzo boję się tych skutków ubocznych (przytycia, spadek libido, suchość...).
Póki co lecimy jak przed ciążą - na gumeczkach I wcale Nam to nie przeszkadza Troszkę myślę o zastrzykach co 3mce, ale czytałam, że skutki uboczne takie same jak podczas brania tabletek...

Co do chrzcin - to weź się sprzeciw teściowej jeśli Ci się coś nie podoba bo już tak jej zostanie i zawsze będzie Wam dyrygowała

Lenka znam Twój ból Też mnie mocno nacieli a do tego popękałam. Tymbardziej, że u mnie poród był nasilany przez lekarza... Długo się goiło. Do tego wyszedł mi tam jakiś krwiak w miejscu zszycia (ponoć przez główkę dziecka podczas wypychania). Ja strasznie rozpaczałam, że nie mogę się podmyć bez bólu, siedzieć, chodzić, nawet jak leżałam to bolało. Ale cierpliwości - z dnia nadzień będzie coraz mniejszy ból Tylko nie dzwigaj i oszczędzaj się ile tylko możesz!!!

Lindsley a jak przyrządzasz marchewkę? Surową ? Parzysz ją tylko wrzątkiem i ścierasz? Czy gotujesz i potem robisz papkę?
Ja dziś albo jutro podam chyba jabłuszko z Gerbera (też czekam aż nasze na wsi dojrzeją - a ponoć w tym roku może to być troszkę później).

A my nie zostałyśmy zaszczepione. Chyba zbyt przewrażliwiona jestem Ale powiedziałam lekarce o tym jaka Dominiczka ostatnio niespokojna i nerwowa i płaczliwa (w jednej chwili się śmieje a zaraz przeraźliwy płacz) i pytam czy to może ząbki albo jakiś skok? Ale lekarka stwierdziła, że na ząbki za wczas i że odroczymy szczepienia do przyszłego tygodnia i dostaliśmy skierowanie do laryngologa i na mocz. Już wszystko załatwiliśmy - uszka zdrowe, wyniki moczu też ok (a ile kombinowania było z tym workiem na siuśki ), także szczepienia w najbliższą środę.

Dominiczka warzy 5970g lekarka stwierdziła, że dużo przybrała od ostatniego razu jak jest tylko na piersi i nie ma potrzeby rozszerzania diety, że to tylko dla wygody rodziców itp, ale że spokojnie wystarcza Jej moje mleko
(choć godzinę temu dała mi czadu podczas jedzenia... 45min walczyłam z Nią żeby zjadła... darła się w niebogłosy że głodna ale cyca nie chciała... Wkońcu zjadła ale ile się napłakała a ja udenerwowałam to Nasze...)

EDIT:
Lindsley za ile polujesz ten ochraniacz? Powodzenia!

Nasza Córunia

Edytowane przez Kakusia
Czas edycji: 2010-09-10 o 11:57
Stary 2010-09-10, 12:43   #4457
lindsley
Zakorzenienie

Kakusia ochraniacz już kupiłam, cena końcowa 10,50 +8zł wysyłka o ten

Marchewkę gotuję a potem rozdrabniam blenderem. Tylko zostają czasem grudki to przez sitko jeszcze przecieram ale w sumie po to żeby sprawdzić czy tam nic grubego nie zostało a i tak wrzucam co mi przez oczka nie przejdzie do miseczki. Jabłuszko jutro podam ze słoiczka. Mam chyba Hippa. Na drzewach jest mało owoców, są mało i często robaczywe. Mama mówiła, że u nich niedługo malinowe dojrzeją a widziałam, że są w miarę ładne(nie to co w zeszłym roku) to sobie troszkę przywiozę. Wgl cienko w tym roku z owocami i warzywami. Zawsze od siostry tonami zwoziłam a ostatnio tylko kapustę i cukinie. Kury strajkują i nie niosą jajek muszę kupować od ex-szefa - najtańsze i najładniejsze (no i wiem co kury jedzą) w okolicy...
Przy okazji marchewki - na mamusiach III-IV polecają do odplamiania ubranek takie mydełko dr coś tam... Jak będę na zakupach to kupię i wypróbuję bo vizir w 50st sobie nie poradził... A właśnie przechodzimy stopniowo na vizir - tzn póki mam to pół na pół z dzidziusiem.

Abz ma dziś urodzinki

Tabletki brałam dość długo w sumie 5 lat (nie licząc przerw) I przez pierwsze 3 było spoko, przez ostatnie 2 - suchość, ból przy stosunku w rezultacie libido bardzo wysokiej półki spadło poniżej zera. Dopiero teraz wraca pomalutku. Teraz stosujemy gumki, zostały jeszcze zapasy sprzed ciąży, kupuję hurtowo na all. (żeby nie było, Michaś jest dlatego, że się zapomnieliśmy i nie użyliśmy gumki a nie dlatego że była wadliwa)

Lenka ja miałam dokładnie jak Kakusia. Pęknięcie + nacięcie + krwiaczek = ból + długie gojenie... Ale teraz już bez problemu i sex lepszy niż przed ciążą

dla Dominiczki za wagę... Michaś już nie robi szału przy jedzeniu, przeciwnie krzyczy jak za długo się rozbieram A jak się naje to wypuszcza cycka i odwraca głowę

Michaś
Stary 2010-09-10, 14:13   #4458
Kakusia
Zakorzenienie

Lindsley super ten ochraniacz! W przyszłym miesiącu pomyślę nad takim w tym już poszalałam na all
Ale właśnie wygrałam kombinezonik dla Małej i gram jeszcze o jeden na jesien i parę czapeczek (no a wiadomo przy okazji tu jakąś sukienkę się upatrzy, tu jakieś spodenki ). TŻ udusi mnie!!!

Swoją drogą mamy tyle samo punktów i gwiazdek na all

No właśnie tata dzwonił i mówi, że w tym roku marnie z jabłkami - mówi, że trochę przywiezie, ale robaczywe i dziecku już lepiej może ze słoiczka podać...
Za to marchewka będzie za jakiś m-c
A jak ze szparagą u Ciebie? U nas dość ładnie urosła i brzoskwinie ładnie urosły.
Ale to prawda - w tym roku licho z warzywami i owocami.

Hehe podobna sytuacja z gumeczkami

Dominiczka jak zje to wypluwa cycusia i opierając się na nim - usypia Teraz Ją karmiłam - bez problemu.... Nie wiem czemu tak czasem ma

A co ubierania dzidziusia - my ubieramy body z kr. rękawem a na to pajaca + śpiworek. I ciepło ma. Mamy tyle samo - 20stopni w nocy.
W dzień na body z kr./dł. rękawem czasem ubieram kaftanik/bluzeczkę bo nie lubię jak ma zimne dłonie (wiem wiem, że się po karczku sprawdza, ale moja córcia ma po mnie złe krążenie i zimne stopki i rączki).
Za to mam problem jak Ją na dwór ubierać

A właśnie - rozkłada mnie choróbsko Co mogę brać karmiąc ?? Mogę coś typu Fervex, Ascalcin, Gripex itd?

Nasza Córunia

Stary 2010-09-10, 15:34   #4459
abz
Zakorzenienie

lindsley, Kakusia dziekuję za życzenia

lindsley ja was czytam, ale rzeczywiście piszę ostatnio tylko na mamusiowym i mam wrażenie, ze też nie za dużo. Tam jest tyle do nadrabiania co chwilę, ze jak przeczytam te zaległości i potem kilka innych wątków to jestem normalnie znudzona i nie mam natchnienia na odpisywanie
Od dzis zostało mi do terminu porodu 3 tygodnie! Juz mam takie schizy momentami, ze aż strach. Jak się coś zacznie to ja na bank spanikuje a mąż zielony w tym temacie, nie wie co ile powinny być skurcze, nie wie zapewne jak mi pomóc, dobrze, ze drogę do szpitala zna A jak zobaczy odchodzące wody to pewnie padnie na podłogę razem z nimi, dlatego lepiej jakbym zaczęła od skurczy a nie od odejścia wód

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 19:32   #4460
weruczek
Zadomowienie

Hej dziewczyny. Pochwalę się: moja siostra wczoraj urodziła SN córeczkę o 1345. Mała ma 55cm i waży 3300, ma czarne kręcone włoski. Jutro ją zobaczę: nie mogę się doczekać, hurra

www.fajnamamablog.blog.on et.pl
weruczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 19:40   #4461
lindsley
Zakorzenienie

Abz spokojnie... Jeszcze troszkę i uściskasz swoje maleństwo... Już się nie mogę doczekać, mam nadzieję, że nie zapomnisz o nas i przyślesz sms-ka Gdzie będziesz rodzić? W Bizielu? Kurcze jak ten czas leci, taki maleńki brzuszek miałaś a teraz już na porodówkę prawie czas... A tym, że Tz nie wie co i jak to się nie przejmuj, mój też nie wiedział a dał sobie radę. W zasadzie trzymał mnie tylko za rękę i wodę podawał... A jaki był z siebie dumny

Weruczek gratuluję zostania ciocią To już był termin? Ale to zleciało dopiero co nam pisałaś że w ciąży jest. Widziałam fotki na nk. Śliczna to siostrzenica

Michaś
Stary 2010-09-11, 08:56   #4462
abz
Zakorzenienie

weruczek gratuluję, (moja siostra urodziła synka 01.09 też jest jeszcze maleńki )

Cytat:
Abz spokojnie... Jeszcze troszkę i uściskasz swoje maleństwo... Już się nie mogę doczekać, mam nadzieję, że nie zapomnisz o nas i przyślesz sms-ka Gdzie będziesz rodzić? W Bizielu?
Będę rodzić w bizielu, chociaż już parę razy miałam wątpliwości, ale zawsze jak pogadam z lekarzem to wracam do biziela Smska przyślę na pewno no i też mam nadzieję, ze sie spotkamy, tym razem z maluchami w wózkach

Stary 2010-09-11, 10:58   #4463
aldii
Zakorzenienie

Abz stoooo lat kochana
Masz jeszcze 3 tyg. zeby meza przeszkolic i przygotowac.Torba spakowana ? Bedziecie rodzic razem ?
Lindsley te biale kawalki to niestrawione bialko.Ten kleik robisz mu na wodzie? Jesli na mm,to go nie trawi - pewnie przez skaze.Jak jest sluz w kupce to tez niedobrze
Kakusia ja nie przecieram,jak lezy,to Lu ja po prostu bierze i sie bawi
Skutki uboczne przy tabletkach (nie zawsze sa),to nic w porownaniu z tym co sie dzieje przy zastrzykach
Spokojnie,nie spiesz sie tak z tym rozszerzaniem diety,bo mozesz tym wyrzadzic wiecej szkody niz pozytku....
Nie mozesz nic z tego co wymienilas,bo zawiera salicylany.Najlepiej paracetamol,rutinoscorbin ,lub oscillococinum
Weruczek gratki

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Moj okruszek ma pierwsza infekcje
Stary 2010-09-11, 13:24   #4464
Ollliwka
Zakorzenienie

z racji tego, że niektóre dziewczyny nie zaglądają już na wątek planowania piszę tutaj
kakusia wszystkiego naj naj naj z okazji urodzinek!
weruczek gratuluje zostania ciociąmalutka Julcia jest śliczna na nk widziałam
aldii zdrówka dla Lu a co konkretniej małej dolega?
Stary 2010-09-11, 13:54   #4465
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
weruczek gratuluję, (moja siostra urodziła synka 01.09 też jest jeszcze maleńki )

Będę rodzić w bizielu, chociaż już parę razy miałam wątpliwości, ale zawsze jak pogadam z lekarzem to wracam do biziela Smska przyślę na pewno no i też mam nadzieję, ze sie spotkamy, tym razem z maluchami w wózkach
Gratuluję zostania ciocią

W Bizielu uratowali życie mojej bratowej i maluszka... A siostra rodziła gdzieś indziej, nie jestem pewna ale w Juraszu

Aldii robie na mm. Jak zrobie na wodzie to myślisz że zje? Wizytę u lekarza mam dopiero 29-tego... Może odpuszcze mu ten kleik do tego czasu A dzis próbujemy jabłuszka ze słoiczka
Zdrówka dla Lu

Kakusiu
Wszystkiego co najlepsze, dużo zdrówka dla Ciebie i Dominisi, zgodnego i pełnego milości życia z tz
Życzę Ci też aby nasze drogi się kiedyś splotły bo chętnie Cię poznam w realu

Michaś

Edytowane przez lindsley
Czas edycji: 2010-09-11 o 13:55
Stary 2010-09-11, 13:58   #4466
aldii
Zakorzenienie

Kakusia 100 lat !!!!
Oliwko dziekuje napisalam na planowaniu
Lindsley jak maly ma skaze,to powinniscie miec bebilon pepti przepisany.Popros o recepte przy okazji wizyty.Nie wiem,czy zje kleik na wodzie,moze zrob mu na swoim mleczku ? Udanej proby jabluszkowej
Stary 2010-09-12, 19:33   #4467
gabisun
Zakorzenienie

Witajcie!
Dziękuję za wszystkie kciuki i gratulacje
Mała jest cudowna, z każdym dniem kocham ją coraz bardziej
Dzisiaj byliśmy z tż na pierwszym spacerku
Ja jeszcze nie doszłam całkiem do siebie, szwy ciągną a tak bym już chciała wszystko normalnie robić i w pełni cieszyć się macierzyństwem no muszę się uzbroić w cierpliwość
Trochę mnie tylko martwi, że już tak mało krwawię, wystarczy wkładka, ale to może przez to, że byłam łyżeczkowana?

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-12, 20:17   #4468
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Abz stoooo lat kochana
Masz jeszcze 3 tyg. zeby meza przeszkolic i przygotowac.Torba spakowana ? Bedziecie rodzic razem ?
Torba spakowana od wczoraj A mąż nie chce rodzić ze mną, mówi, ze nie chce na to patrzeć, tłumaczyłam, mówiłam i stanęło na tym, ze jak już sie zacznie to zobaczymy....No bo zmuszać go nie chcę, moge jedynie starać się mu wytłumaczyć, ze może mi być potrzebny a to tez wiadomo zależy trochę od tego jaki będzie poród. Moja siostra urodziła w tak ekspresowym tempie, ze jej mąż nie zdążyłby chyba nawet wejść na porodówkę

Cytat:
W Bizielu uratowali życie mojej bratowej i maluszka... A siostra rodziła gdzieś indziej, nie jestem pewna ale w Juraszu
W Juraszu nie ma porodówki, pewnie był to szpital miejski, tzw "dwójka". Biziel i dwójka są od siebie oddalone dosłownie moze o 5 min

Stary 2010-09-12, 23:17   #4469
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
W Juraszu nie ma porodówki, pewnie był to szpital miejski, tzw "dwójka". Biziel i dwójka są od siebie oddalone dosłownie moze o 5 min
No to pewnie w tej "dwójce" Ostatnio byłyśmy u koleżanki niedaleko tego szpitala a w drodze powrotnej stałam w wielkim korku i podziwiałam Biziela
To ile w b-szczy jest porodówek? Wszyscy się dziwią że w Toruniu jest tylko jedna.. ale jakoś Chełmża nas wspiera jeszcze

Michaś

Edytowane przez lindsley
Czas edycji: 2010-09-12 o 23:24
Stary 2010-09-12, 23:19   #4470
weruczek
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny, przekazałam sis Julcia jest super, prawie w ogóle nie płacze, tylko je i robi kupki:P
Kakusia, 100 lat troszkę spóźnione, ale szczere

www.fajnamamablog.blog.on et.pl
weruczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości