Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-08, 09:05   #3811
papeteria
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
co do piersi - ja juz chce moje 'stare' C
tez mam Dada i ubieram na 'chwile' np przed kapiela jak wiem ze zaraz bede rozbierac..
jak dla mnie papmpers premium care tez sa pierwsza klasa! a raczej byly - bo od 2 dni Mlodej sie kierunek kupy zmienil i dołu idzie w góre
ja tez chce moje stare C
u nas Dada tez sie nie sprawdziły.Kazda jedna jest przesikanai trzeba zmieniac ubranko a jak mam prac i prasowac co chwile to na jedno wyjdzie cenowo. Myslałam ze zle zakładamy albo cos ale jak mały był w szpitalu to tez musielismy przyniesc pampersy bo tam tez Dady przesikiwał i piguła powiedziala ze naprzewijała sie juz swoje i Dada nie sa zle ale zalezy od dziecka jedno dziecko moze miec Dady a inne nie Zostało nam pół paczki i juz ich raczej nie wykorzystamy a z pampersów 2 premium care przerzucilismy sie na 3 active baby (tesciowa przyniosla ) i super sa , nasaczone takim zapaszkiem pudrowym...ten zel chyba
Chce jeszcze wypróbowac te z Lidla i Kauflandu....ale Pampers gdy rzuci jakas promocja to sie nawet "oplaca "z chusteczek mamy Dzidziusie i dla nas sa ok.
zuziunia sliczna Wercia i jakie wloski
hd kolejne piekne prace a Szymek cudny
jaszczka ale słodko
niezawsze za Maje by było dobrze my idziemy dzis na bioderka
misiulka ta tesciowa to zdaje sie niezla jest
Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość

papeteria a na co Twój Adaś był operowany?
gdy juz bylismy dwa tygodnie w domu to ujawnila mu sie przpuklina pachwinowa (ktora okazala sie wrodzona ) i konieczna byla operacja...tydzien byl w szpitalu.
itakasia jadasz teraz pizze , zapiekanki ? to mozna tesknie za takim jedzeniem chociaz moze jeszcze powstrzymam sie kilka miesiecy bo 7 kilo na plusie jeszcze
ania super ta karuzela i mata
siala koniecznie daj znac jak ta chusta bo sie czaje na nia
wiolek przyszedl podgrzewacz ale jeszcze nie testowalam jak tylko sprawdze dam znac
basienka super ten kombinezon i córcie za babcie
frania wspolczuje twojej siostrze a co do jaderek to nie wpadaj w panike tylko spokojnnie jasne ze trzeba to sprawdzic moze to wodniaczki (moj ma ) ktore ponoc po jakims czasie moga zniknac bo przepuklina to raczej nie jest bo by bolalo i by plakal jak moj non stop wtedy zreszta jedno jaderko to mial wielkosci sliwki wtedy i mega napuchniete bylo ..
marta jejku dobrze ze nic ci nie jest
scoobs to Alex juz kawal chlopa
karolcia najlepszego z okazji rocznicy i super Nastka
entertete super ze dzidzia sie tak rechocze
Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Ja wiem sa takie cyganskie dzieci ze nie placza, moja wogole nie placze jak zostaje bezemnie, ale to dobrze...bo jak wroce w lutym do pracy to nie bedzie tak zle z rozlaka na 8h
jak bedziesz wracac do pracy to...nie wiem w którym mala bedzie tygodniu ale cos kolo 22- 26tygodnia wypada kolejny skok i to akurat "lek separacyjny " .
dzidzia moze mala wyrosnie z tego moj tez na poczatku tak mial...z reszta w nocy nadal beczy przy zmianie pieluchy ale w dzien sie cieszy
a gdzies od tygodmnia nie placze przy ubieraniu po kapieli

pytanie za 100pkt czemu nie mozna karmic przed kapiela u mnie jak maly zje przed kapiela to kapiel jest bez placzu a nawet sie cieszy ....a na glodnego nie da rady....

Dzieki dziewczyny za odpowiedzi odnosnie kupy
Wczoraj podalam Lacido baby...ale i tak chce sprawdzic to jeszcze bo pod blizna ma jakby taka kulke wyczuwalna ktorej nie widac golym okiem ale martwie sie czy jelitka nie znalazly czasem innej slabej tkanki przez ktora chca zejsc znow na dol...musze to skonsultowac z kims kompetentnym....

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-09-08 o 09:12
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 09:08   #3812
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

Hej mamuski
marta_d1 współczuję ci z tą pszczołą mne kiedyś ugryzła w nogę i strasznie bolałą a co dopiero w język, dobrze, że nie jestes uczulona i nie spuchłaś.
Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
a ja dzis znalazlam rewelacyjny fragment w "jezyku niemowlat" ze organizm karmiacej utrzymuje nadwage 5kg zeby wykarmic dziecko, i tej teorii bede sie trzymac
o łał tio jesli w to wierzyć to ja jak skończę karmić będę ważyłą 45kg

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
Misiulka1 a mogłabyś powiedziec jaki termowentylator i czy fajny ? bo ja też na dniach będe kupowac ale nie moge się zdecydowac jaki
prosze bardzo ja mam ten http://www.euro.com.pl/termowentylat...chd-120c.bhtml jest fajnu zajmuje mało miejsca, obraca sie, i w zalezności od tego jak chcesz mieć cieplo w pokoju to sam się wyłąncza i załąncza po czasie.

Co do lekarza to ja bym to jeszcze z innym skonsultowała.

Papi mam nadzieje, że te kupki to nic powżnego i szybko przejdą

dzidziadziumdzia
Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
hej mamusie!
moja cora dzis niespodzianke zrobila mamulce od 21 do 3 prawie w nocy spala--kochana!!!!!! teraz tez spi, a u mnie prezentow ciag dalszy--maz mnie rozpieszcza chyba widzi co sie teraz dzieje--ja sama, dom na glowie, dzidzia na rekach pies uwiazany u nogi
zakupil mi takie cudo
http://allegro.pl/show_item.php?item=1216066107
karolcia -sto lat

alutka78 biedna ta Twoja Niunia z tymi kupkami
Xaw ale TówjM cię rozpieszcza suuuper

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 09:20   #3813
alisa32
Raczkowanie

WITAJCIE DZIEWCZYNY
nienadrabiam was tylko tak po łebkach niemam tez czasu regularnie sie udzielac ja dzis mam całkowity kryzys laktacyjny cały czas mala wypija dwie piersi i jeszcze do tego 90 mieszanki a za 2ipól godziny jest już głodna niewiem czy niezaczesto się jej to zdarza

aaa zazdroszcze wam tych nocek moja niunka spi po kompieli od 19 do 23 a potem to juz dorana cały czas sie budzi i smoczek jedzenie cyc kupka i tak do rana teraz dopiero zasneła ale juz znowu coś szuka pewnie znów niewytrzyma do pory karmienia mimo że w międzyczasie dostaje cyca juz jestem zmęczona
alisa32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 09:21   #3814
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

papeteria - bedzie miec skonczone 7 miesiecy, a bedzie u dziadkow wiec nie bedzie tak zle
musze wrocic do pracy, bo nie znajde 2 takiej tak dobrze platnej pozniej, zarabiam wiecej niz moj tz wiec a po za tym oszalalabym w domu, ja juz mam dosc siedzenia, fajnie byc z corka, ale czasem chcem pogadac z kim doroslym, a nie aaaa, guuuu itd
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 09:37   #3815
FraniaPirania
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
180???? eee, chyba jak na dwumiesięczne dziecko (2 lipca???) to coś zawyżone, w tabelach z mlek jest różnie, ale jeszcze nie spotkalam, że w 3 miesiącu ma jeść 180 aż.

Mój ma jutro do 2 miechy i je ok 7 razy na dobę, tak od 100 do 150 najwyżej.(i to 150 to tylko jak zechce, a przeciętnie to ok 130), to nie wiem czy się martwić masz, raczej przybieranie na wadze się liczy, każde dziecko je inaczej.

a z lekarką, ech brak słów.
moze ja nie kumata jestem, ale zobaczcie same:
noworodek 90 ml (6 karmien na 24 h )
2 tygodniowe 120 ml (6 karmien na 24 h )
2 miesieczne 180 ( 5 karmien na 24 h )
4 miesieczne 210 (5 karmien na 24 h )

wiec moj powinien zjesc 900 ml na 24 h, a zjada mniej wiecej ... 9 butli ale roznie, zazwyczaj 30 zostawia, czasami zjada wiecej, wiec liczmy ze 20 nie zjada ( robie mu zawsze 120 ml) wychodzi... 900 ml
a to ci pieron maly
a dzis nie zjadl tyle i nie wyglada na takiego co by byl glodny
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 09:47   #3816
FraniaPirania
Rozeznanie

Cytat:
hej mamusie!
moja cora dzis niespodzianke zrobila mamulce od 21 do 3 prawie w nocy spala--kochana!!!!!! teraz tez spi, a u mnie prezentow ciag dalszy--maz mnie rozpieszcza chyba widzi co sie teraz dzieje--ja sama, dom na glowie, dzidzia na rekach pies uwiazany u nogi
zakupil mi takie cudo
http://allegro.pl/show_item.php?item=1216066107
uuu ja pikole
Stary 2010-09-08, 09:52   #3817
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
a to nie pisze czasem tak że "trzeba utrzymywać" nadwagę i że jest to minusem karmienia naturalnego ?
Ujemną stroną jest jednak to, że karmiąca matka musi utrzymywać nadwagę w granicach 5 kg, by móc zapewnić dziecku odpowiednie odżywienie.
dokladnie tak, zle sie wyrazilam. w kazym badz razie znalazlam usprawiedliwienie dla moich 4kg i jem duzo i z apetytem ale tak jak kiedys pisala eleo, po pewnym czasie kiedy konczymy karmienie to schodza kolejne kilogramy. no w kazdym razie ja tez tak mialam. tzn jesli bedziemy sie obzerac to nie bardzo, ale przy racjonalnym odzywianiu samo pojdzie
Cytat:
Napisane przez mlmFM Pokaż wiadomość
I moja mała ma 9 tyg, ale nawet nie wyciąga rączek po zabawki
nie sadze zeby to byl powod do niepokoju, a korygujesz jej wiek ze wzgledu na przedwczesne narodziny?

Cytat:
Dzis mamy 3 rocznicze slubu, ale ten czas leci

Cytat:
u mnie prezentow ciag dalszy--maz mnie rozpieszcza
piekne cudenko

Cytat:
w języku niemowląt pisze że "średniaczki" ( a za takiego uważam mojego malego) zaczynają przesypiać noc ok 8 tygodnia
no zobaczymy jak to będzie
hehe, wlasnie mialam o to pytac, ja tez mam sredniaczka. jest spokojna, przewidywalna. ale nie Aniolek
Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Czesc laseczki!
Moja Dagusia po 5 dniach w koncu zrobila kupke.
no to super!

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
Oto moja kluseczka i ja, jutro bedzie 4 tyg po porodzie
nastepna

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
itakasia jadasz teraz pizze , zapiekanki ? to mozna tesknie za takim jedzeniem chociaz moze jeszcze powstrzymam sie kilka miesiecy bo 7 kilo na plusie jeszcze
ja jadlam najpierw bardzo ostroznie, stopniowo zaczelam wprowadzac rozne produkty. Zosia nie reaguje. do pizzy nawet sos czosnkowy. ale np nie moge pic herbatki hippa na laktacje bo meczy sie okropnie z pierdkami. i nie jem czekolady, wmowilam sobie ze jej zaszkodzi, bo inaczej nigdy nie pozbede sie tych 4kg

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-08, 09:55   #3818
FraniaPirania
Rozeznanie

Cytat:
Do dziewczyn ktore mialy pierwsza @ CZY U WAS TEZ BYLA MOCNA CZY LAJTOWA?? Wylecialo kilka skrzepow, ale raczej slabo lecialo przez 5 dni, krew ze sluzem, napocztku ciemna po tem normalna.
u mnie jest potop, napierw skrzepy teraz czysta krew, dzis juz 8 dzien
Stary 2010-09-08, 09:59   #3819
Xawmeli
Rozeznanie

agavka--Twoj tez bardzo ladny!! fossil to suuuuuuuper firma jest....o tak, kup kup mi sie bedzie on z coreczka kojarzyl.....
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 10:02   #3820
FraniaPirania
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez caprica6 Pokaż wiadomość
-z boku nawet niezle to wyglada, gorzej z przodu - nie wiecie kiedy zejdzie ta czarna krecha? Mam jeszcze caly srodek brzucha czarny i pepek, wkurza mnie to
Czy to normalne ze plamie w dalszym ciagu??
kuuuuuuuufa ja takiego malego brzuszka nie mialam nawet przed ciaza a krecha jest, ale bledsza, pepek jakby brudny a te cycki to juz zostana takie jak u cyganki?
Stary 2010-09-08, 10:05   #3821
Xawmeli
Rozeznanie

dziekuje dziewczyny za opinie o cudenku--tez sie ciesze......
nadin szaleje je,wypluwa cyca--wydaje mi sie ze mam za duzo pokarmu i ona tak jakby sie dusi dlawi , ale chce pic i ryk--a ona bardzo rzaaaadko placze...i wypluwa cyca robi sie czerwona i szuka znowu--biore do gory odbija,ulewa i teraz na piersiach ja bujam i zasypia.......zaba moja biedna....ma moze ktoras podobnie...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-08, 10:06   #3822
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
a moze jej zimno?
tak podejrzewam, tylko tak jak na kąpiel można coś zaradzić, tak na przewijanko nie mam pomysłu

Cytat:
Napisane przez Morgana le Fay Pokaż wiadomość

dzidzia - moja mała tez tak krzyczała swego czasu ( szczególnie po kąpieli) to się wydurniałam, żeby odwrócić jej uwagę Ale potem skumałam się, że jej może zimno, no i racja. Spróbuj może jak wyjmujesz z wanienki zawinąć ją kompletnie ręcznikiem i najpierw poprzytulać, aż jej będzie ciepło i troche wyschnie... wtedy zalać oliwka etc
A przy przewijaniu.. hmm.. może spróbuj ją przewinąć na łóżku i opatulić kocykiem gdzieś czy coś
No właśnie ona po kąpieli jest tylko opatulana, wycierana i ubierana. Nie oliwimy ciałka, Kąpiemy w balneum hermal.
Okres grzewczy się zaczyna, to będę ręcznik ogrzewać najwyżej...

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 10:06   #3823
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez FraniaPirania Pokaż wiadomość
kuuuuuuuufa ja takiego malego brzuszka nie mialam nawet przed ciaza a krecha jest, ale bledsza, pepek jakby brudny a te cycki to juz zostana takie jak u cyganki?
hhihihhiihi super to okreslilas
cyganko...
Stary 2010-09-08, 10:14   #3824
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
nadin szaleje je,wypluwa cyca--wydaje mi sie ze mam za duzo pokarmu i ona tak jakby sie dusi dlawi , ale chce pic i ryk--a ona bardzo rzaaaadko placze...i wypluwa cyca robi sie czerwona i szuka znowu--biore do gory odbija,ulewa i teraz na piersiach ja bujam i zasypia.......zaba moja biedna....ma moze ktoras podobnie...
My z Aliską też tak wojujemy, ale ja wtedy łapię brodawkę w palce razem z otoczką i trafiam jej prosto do dziobka. Zwykle za 3-4 razem się udaje i zasysa. Podczas karmienia zwykle raz zdarza się, że się zakrztusi, mleczkiem- kaszle i wtedy podryw do góry, klepanie i wracamy do cycuszka.

. Witaj Kochanie

Stary 2010-09-08, 10:22   #3825
entertete
Rozeznanie

Cytat:

wiec moj powinien zjesc 900 ml na 24 h, a zjada mniej wiecej ... 9 butli ale roznie, zazwyczaj 30 zostawia, czasami zjada wiecej, wiec liczmy ze 20 nie zjada ( robie mu zawsze 120 ml) wychodzi... 900 ml
a to ci pieron maly
No i spoko, wychodzi tyle tyle co trzeba, jakoś po 3 miesiącu powinno mieć dłuższe przerwy, a wtedy więcej zje na raz (ale to orientacyjnie pisze, bo każde dziecko pewnie ma inaczej)

Ja mam schemat żywienia niemowląt w ksiązeczce reklamowej i tam jest w 3 - 6 po 130, a na puszce, że 5 po 150, a na innym mleku pewnie jeszcze inaczej. My jemy 7 razy, tak się domaga i już, a z tego co wiem to na butli ma być na żądanie (z tym, że doliczamy długośc trawienia mniej więcej) i mój tak się upomina co ok 3 godziny, czesem co 2,5, czasem co 4 (choć generalnie o podobnych porach).

A Twój maluch wygląda super zadowolonego, jak nie ma dodatkowych objawów niepokojących to dawać ile chce, ja tak przynajmniej robię. możesz spróbować przestawić go, przeciągając np po 5 godz (o ile się nie dopomina strasznie) na np 8 posiłków czy 7 i wtedy jednorazowo pewnie więcej zje.
entertete jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-08, 10:24   #3826
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

W zasadzie mamy już w miarę regularne dni. A na pewno mamy nocki .
Doba wygląda u nas tak:
ok. 3.00 jedzonko,
3.30 spanko
6.30 jedzonko
7.00 spanko
9.00/9.30 jedzonko
9.30- 11 aktywność- oglądanie świata i mruczenie
11- jedzonko
tu po jedzonku mała śpi, ale zwykle jest tyle rzeczy do zrobienia, że nie wiem jak wygląda jej tryb życia dokładnie. Na pewno w międzyczasie jemy i znowu śpimy, koło 17 jemy i o 19 kąpiel. Po kąpieli jedzonko i spanko do północy aż na jedzonko .

Bardzo się cieszę, że taki maluszek potrafi tak świetnie funkcjonować i w zasadzie nie sprawia żadnych kłopotów . Dziś minęły dopiero 3 tygodnie od narodzin. Acha- i żółtaczka chyba idzie w las, bo brzuszek już w połowie jest biały . Zostało pół brzuszka i buziulka

. Witaj Kochanie

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2010-09-08 o 10:26
Stary 2010-09-08, 10:41   #3827
itakasia
Zakorzenienie

ciekawe jak tam bajka i Blanka, czy zaczela lepiej przybierac ostatnio pomyslalam ze moze to zwykla infekcja ukladu moczowego, wtedy dzieci tez kiepsko przybieraja na wadze mam nadzieje ze u nich wszystko ok
i Linka odezwij sie kochana po zabiegu
Stary 2010-09-08, 10:58   #3828
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:

a to ci pieron maly
Co to za durna rozpiska jakaś z reszta i na mleku NAN i Bebilon Comfort jest podobnie rozpisane..
mój przez pierwsze 11 dni życia jadł co 3h po 40ml! Położna mówiła, że okej bo żołądek musi się rozciągnąć... potem jakiś okres jadł 90ml a teraz już długo wsuwa 120ml i wiecej mu nawet nie robię. Jak po 1,5h zaczyna marudzić to herbatkę daję, najwyżej 50ml i kolejny posiłek planowo i tyle Jakbym mu dawała częściej albo więcej to bym wyhodowała małego grubaska.
A herbatki musi dostawać bo inaczej jest kolka i ryk i bolesne pierdy i świrowanie na całego.

Mały jadł o 20:55 i wstał na kolejne jedzonko o 8:30
Tylko ja głupia siedziałam na necie jak codzień do 3 w nocy

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 11:00   #3829
Lilka___
Rozeznanie

GG do Lilka___

Dzień dobry
Podziwiam was, że znajdujecie czas żeby śledzić na bieżąco wizaż, ja każdą wolną chwilę wykorzystuję na odpoczynek.
Wczoraj byliśmy na pierwszej wizycie u lekarza. Z małym wszystko ok i waży już 3800g wczoraj miał 3tyg i 2 dni, a po wyjściu ze szpitala ważył 2950g, mały grubasek się z niego robi, ale on potrafi cały czas wisieć na cycu, taki żarłok. A wczoraj przeszedł sam siebie, nie spał od 15 do 22!!! 4 października mamy usg bioderek.
A ja właściwie to miałam zapytać o szczepienia, bo się muszę zdecydować. Czy wy szczepicie na rotawirusy i pneumokoki? Bo ja nie wiem czy szczepić z tego co słyszałam to jak dziecko pójdzie do żłobka to warto, a Szymek na pewno nie pójdzie, jak już to dopiero do przedszkola. I ile płaciłyście? I czy dopłacałyście do szczepień obowiązkowych żeby zmniejszyć ilość ukłuć, chyba to się nazywa szczepionka skojarzona ileś tam w jednym?
Lilka___ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 11:04   #3830
itakasia
Zakorzenienie

Siala
rewelacja taki sen
Lilka
bo ja wlasnie odpoczywam na wizazu jesli chodzi o szczepienia to ja jestem bardzo radykalna i szczepie tylko na to co musze

a ja na alle szukam jakiegos fajnego kombinezonu na jesien, najlepiej welurkowy bo nie lubie polaru, zazwyczaj sie szybko mechaci
Stary 2010-09-08, 11:25   #3831
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Itakasiu a jak waga Zosi? Ładnie przybieracie?

. Witaj Kochanie

Stary 2010-09-08, 11:31   #3832
itakasia
Zakorzenienie

dzidzia
raczej ladnie, robi sie okraglutka za tydzien w srode mamy szczepienie wiec wtedy bede wiedziala, od urodzenia do ukonczenia 1 miesiaca z 2450 (po spadku) przybrala do 3740 wiec sporo prawie 1.3kg zobaczymy jak bedzie teraz bo minal kolejny miesiac
miedzy naszymy dziewczynkami jest rowny miesiac roznicy

Edytowane przez itakasia
Czas edycji: 2010-09-08 o 11:33
itakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 11:39   #3833
caprica6
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie jest podobnie, ja nie wiem ale nawet jak mi sie wydaje ze juz wyssala wszystko z cyca potrafi jeszcze pojsc fontanna mleka i sie dlawi
Cytat:

Wlasnie, tez mam takie cycki
Cytat:

nastepna

Cytat:
dzidzia
raczej ladnie, robi sie okraglutka za tydzien w srode mamy szczepienie wiec wtedy bede wiedziala, od urodzenia do ukonczenia 1 miesiaca z 2450 (po spadku) przybrala do 3740 wiec sporo prawie 1.3kg zobaczymy jak bedzie teraz bo minal kolejny miesiac
Pieknie przybrala! Moja Niunia w 3 tyg 800gr

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 11:44   #3834
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
dzidzia
Ojej...to Aliska tyle nie przybierze . Po 2 tygodniach od narodzin miała na plusie około 120g, ale mam nadzieję, że to przez żółtaczkę i teraz pójdzie sprawniej.

. Witaj Kochanie

Stary 2010-09-08, 11:50   #3835
itakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Ojej...to Aliska tyle nie przybierze . Po 2 tygodniach od narodzin miała na plusie około 120g, ale mam nadzieję, że to przez żółtaczkę i teraz pójdzie sprawniej.
spokojnie, najwazniejsze ze przybiera. a jak zoltaczka sie skonczyla to ruszy, zobaczysz

caprica
ladnie przybiera
Stary 2010-09-08, 12:45   #3836
martysek
Zadomowienie

Cytat:
Macie Kochane Mamusie jakiś sposób na krzyki podczas zmiany pieluchy? No moja Anielica tak nie lubi przewijaka, że aż mi jej szkoda. Całe ściany aż się trzęsą jak tak wyje przy tym...A zaczyna się zaraz jak poczuje rozpinanie śpiochów. I podobnie zaraz po wyjęciu z wanienki i odłożeniu na ręcznik- aż do przystawienia do cycuszka. Czy pojadła wcześniej, czy nie- czy pospała, czy nie. W wanience spoko, ale na ręczniku odlot...
Dzidzia, ja mam taki patent, który sprawdza się w większości przypadków. Ubieram malej body z krotkim, a na to pajaca i zanim wyjme brudna pieluche wsuwam pod spod czysta, zeby jak najkrocej odkryta byla. Do tego okrywam ją do polowy kocykiem.

Edytowane przez martysek
Czas edycji: 2010-09-08 o 12:55
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 12:55   #3837
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Dzidzia, ja mam taki patent, który sprawdza się w większości przypadków. Ubieram malej body z krotkim, a na to pajaca i zanim wyjme brudna pieluche wsuwam pod spod czysta, zeby jak najkrocej odkryta byla.
Ojej...a jak jej pupę wycierasz? U nas czasem kupa aż na pośladkach rozjechana i wtedy małą kładę na brzuszek, żeby wytrzeć. Oczywiście z gołymi kopytkami, no bo jak inaczej?

. Witaj Kochanie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-08, 13:00   #3838
Xawmeli
Rozeznanie

aaaaaaaaa niespodzianka!!!!!!!! PRZYJECHALA MOJA MAMA I TATUŚ babcia nosi nadinke, dzidzek robi obiadek-zyc nie umierac
Stary 2010-09-08, 13:17   #3839
martysek
Zadomowienie

Cytat:
Ojej...a jak jej pupę wycierasz? U nas czasem kupa aż na pośladkach rozjechana i wtedy małą kładę na brzuszek, żeby wytrzeć. Oczywiście z gołymi kopytkami, no bo jak inaczej?
Jak wsuwam czystą pieluchę, to to co się da z góy wycieram jeszcze na brudnej, ewentualnie kładę na brudną ze dwie chusteczki higieniczne, żeby Mała sobie pięt nie pobrudziła Wyciągając brudną pieluchę zbieram nią większy brud podnosząc pupkę, a już na czystej poleruję ewentualne pozostałości.
Jak na razie działa w 90% przypadków, bo w szpitalu i klika dni po powrocie był nieziemski wrzask przy przewijaniu.
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 13:27   #3840
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Jak wsuwam czystą pieluchę, to to co się da z góy wycieram jeszcze na brudnej, ewentualnie kładę na brudną ze dwie chusteczki higieniczne, żeby Mała sobie pięt nie pobrudziła Wyciągając brudną pieluchę zbieram nią większy brud podnosząc pupkę, a już na czystej poleruję ewentualne pozostałości.
Jak na razie działa w 90% przypadków, bo w szpitalu i klika dni po powrocie był nieziemski wrzask przy przewijaniu.
Kurde nie potrafię sobie tego wyobrazić...

. Witaj Kochanie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości