|
|
#361 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#362 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale jak to wyjdzie to zobaczymy, sama jestem wcześniakiem dość mocnym więc dopuszczam do siebie różne opcje Mam nadzieję, że uda mi się obronić licncjat przed rozwiązaniem |
|
|
|
|
#363 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i wlasnie nie rozumie, bo wtedy miedzy nami by bylo jakies 2 tyg roznicy, a mi wychodzi ze dopiero to 4 tydzien i 5 dzien, a ty juz 9 jezeli dobrze zrozumialam tak, wiec jakim cudem ty masz na maja?:P?
|
|
|
|
|
#364 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Aż zaraz sprawdzę w jakimś kalkulatorze ![]() Edit: Każdy kalkulator pokazuje inaczej, na jednym właśnie mi wyszedł 27marca, na drugim 7kwietnia Jak sama obliczałam wychodził początek maja... Edytowane przez 201608151056 Czas edycji: 2010-09-07 o 19:55 |
|
|
|
|
#365 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja jestem w początkach 8tc i mam termin na 24 kwietnia,a z @ mam na 1 maja ,miałam ostatnią 23lipca.moze zle policzyłas,czy usg Ci tak powiedziało? a kiedy miałas ostatnią @?? Edytowane przez mazianka81 Czas edycji: 2010-09-07 o 20:02 |
|
|
|
|
#366 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
termin porodu ustala się na podstawie pierwszego dnia ostatniej miesiączki kobiety. Następnie dodaje się do niego jeden rok, odejmuje 3 miesiące, a na końcu dodaje do tej daty 7 dni. moze poprostu zaszlas wczesniej w ciaze, mialas plamienie..(myslalas ze to@ i dopiero od tego liczylas,) a dzidzia juz wskazje ze jest "starszy" |
|
|
|
|
#367 |
|
Konto usunięte
|
Lekarz robiący USG powiedział, że to 9 tydzień. I tak też zostało mi wczoraj oficjalnie wpisane w kartę ciąży. Ostatnią miesiączkę miałam 26.06, cykle mam 22 dniowe. Wszystko się zgadza z tymi obliczeniami
Tylko z terminem nie Pozdrawiam Was serdecznie i przenoszę się na wcześniejszy terminowo wątek ![]() |
|
|
|
#368 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#369 |
|
Przyczajenie
|
Ja majowa jednak nie będę
Może się uda na czerwcową
|
|
|
|
#370 |
|
Rozeznanie
|
ojj
![]()
|
|
|
|
#371 |
|
Wtajemniczenie
|
eweska gratuluję podwójnego szczęścia
![]() anula ja też mam tak, że raz mnie piersi bolą bardziej raz mniej. Za tego typu objawy odpowiada m.in. progesteron a on skacze i w ciągu 2h. jego wartość może się podwoić albo o połowę zmniejszyć więc to nie jest nic złego jeśli odczuwasz raz mocniej raz słabiej napięcie w piersiach. Niepokojące jest jednak całkowite ustanie wszelkich objawów i krwawienie taką żywą krwią. Ja dobrze pamiętam, że Ty bierzesz już luteinę na podtrzymanie?
|
#372 |
|
Konto usunięte
|
A, w sumie czemu by nie, jak tak?!
Ok! To specjalnie "przeterminuje" malenstwo co by lepiej pasowac do watku Macie jakieś niestandardowe, albo szczególnie uciążliwe (tak, to słowo wydaje się być wybitnie adekwatne) dolegliwości związane z Waszym stanem? Pozdrawiam wszystkich! |
|
|
|
#373 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zaglądaj do kwietniówek chociażby po to aby zorientowaną w badaniach
|
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
zaczal nie pod wieczor brzuch bolec tak jak na @ do mojej nowej sokowirowki dokupilam chyba ze 6 kg owocow caly dzien mam zawroty glowy
|
|
|
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
moria44 biore tylko duphaston, ale i nie jest mi niedobrze, ale wlasciwie nie mialam jakis strasznych mdlosci teraz w ogole, a piersi mialam nabrzmiale, sutki zwlaszcza, a teraz nie, a tak mialam przy pierwszej ciazy ktora poronilam, stad ta panika wiesz...wiem, ze wariuje, ale emocji nie da zwalczyc sie rozsadkiem.;(
|
|
|
|
#376 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#377 | ||
|
Zadomowienie
|
Luna pewnie i tak d Nas dołaczysz 3mam kciuki za Ciebie
![]() Cytat:
wrecz sumienia bysmy nie mialy , ale serio ja mialam ostatnia @ 5.08 i jak poczytalam ze ty masz termin na maja to se pomyslalam kurde chwilaaaaa to ja mam byc na czerwiec teraz rozpakowana, jak to miesiac roznicy prawie w tygodniach..:PCytat:
![]() a rzusio jak na @ pobolewa tak kolo 16 zazwyczaj.. ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- a wogole na dzis sie zegnam z wami, do jutra mamuśki
|
||
|
|
|
#378 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No szkoda, że nie możesz tam do ginka od razu pojechać. A możesz chociaż jakieś badanie krwi prywatnie zrobić, zbadać progesteron?
|
|
#379 |
|
Zakorzenienie
|
no to chyba mam takie objawy jak wszystkie...
pozyjemy zoibaczymy mykam spac ![]() eweska gratuluje dwojeczki chiquita witaj Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2010-09-08 o 09:20 |
|
|
|
#380 |
|
Zadomowienie
|
czesc mamuski, milego dnia
|
|
|
|
#381 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry ciężarówki! Miłego Dnia!
Już środa a ja zaczynam dziś 7 tydzień.Nie idę dziś do pracy, siedzę w szaliku pod kocem i piję herbatkę z miodem albo sokiem malinowym. Nie mam niestety cytryny w domu a vit. C by się przydała. W ogóle to chciałam Wam napisać, że i mi zaczyna się wyostrzać węch bo wstałam rano i co jakiś czas czułam kupsko więc już się napaliłam, że mam objaw ale niestety okazało się, że to mój piesek miał jakąś żołądkową rewolucję i w nocy zostawił mi małą, "pachnącą" niespodziankę Chyba więc słabo z tym moim węchem, tym bardziej że kupala znalazł TŻ. Ja spokojnie jadłam sobie kawałek drożdżowca popijając kawką Inką gdy w pokoju obok leżały trufelki ![]() anula jak tam samopoczucie? TheXanthippe witaj
|
#382 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
niestety widze,że tylko ja sie tak męczę,mam nadzieję,że wszystko z maleństwem w porządku ![]() Cieszę się,ze zostajesz,ja też nie bardzo tupasuje,bo mam z usg termin juz na 24-25kwietnia,a z @ na 1 maja )Ale postanowiłam zostac bo tu jakoś przyjemniej mi sie wydaje. widzisz jakie to dziwne,miałas @ miesiąc wczesniej niz ja a jest tylko 2 tyg róznicy w ciąży ![]() Cytat:
teraz jeszcze zanim zaszlam ćwiczyłam pilatesa i jak sie tylko dowiedzialam,to zaczęlam cwiczyc takiego w ciąży.a do tego codziennie rano się rozciągam i przeciągam" co niby jest zabronione "ja jednak robie to nie używając dolnych mięsni brzucha,i uwierzcie,brzuch mnie nie boli,kręgosłup prawie wcale i wogóle lepiej się czuje. ![]() oczywiscie prócz wymiotów
|
||
|
|
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
moria44 ja nie mam juz wiecej uplawow ani troche tylko te jeden jedyny raz! dzownilam do lekarza i mam przyjsc jutro, ale uprzedzil, z emoz ebyc i tak jeszcze nic nie widac.
Piersi nie bola niestety, nie ma mdlosci, ani zapachow nic..tylko troche w brzuchu babluje.. A ty jak sie czujesZ? Witam wszystkie dziewczyny Jak mija sroda?
|
|
|
|
#384 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze nie wiadomo kiedy Bąbel zechce przyjść na świat . Może w maju właśnie . Mój synek tak się zaparł, że urodziłam dopiero 3 tyg. po terminie---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
Ja z kolei przed południem nie mogę posprzątać kuwety mojego kota - tak mnie mdli
|
||
|
|
|
#385 |
|
Rozeznanie
|
Witam Was w to słoneczne środowe przedpołudnie...
Musze się przyznac, że na mnie padł dzisiaj blady strach przez moment, bo się przestraszyłam, że znowu może coś nie tak jest ![]() Nawet na betę chciałam biec, ale już mi głupio znowu z pracy sie urywać ... coś dzisiaj kiepski dzień chyba mam...W poprzedniej ciaży byłam na USG w 7 tyg i parę dni i wszystko było ok serducho biło i wymiary dobre, a potem okazał się, że w 8 tyg i pare dni przestało bić serducho i rozwój się zatrzymał... dlatego teraz USG wyznaczyłam sobie na połowę 8 tyg, a nie wcześniej... a z drugiej strony to jeszcze tyyyyyyyyle czasu... chyba zwariuje, a też na tą betę nie chce biegać co chwilę, bo ja wszystko prywatnie i lekarz i badania... nie wiem co mnie napadło dzisiaj jakiś spadek wiary, że teraz musi się udać....
|
|
|
|
#386 |
|
Konto usunięte
|
Nie no dziewczyny, ja mam olbrzymią nadzieję, że urodzę terminowo
To taki żarcik był Jej, trzy tygodnie? Podejrzewam, ze musiało być strasznie męczące dźwiganie takiego brzdąca! Ile ważył jak się już pojawił? Wiecie, ja np nie wiem którego dnia dokładnie zaszłam w ciążę, kalkulator zakłada jakąś hipotetyczną wersję, więc jak to będzie z tym terminem to tak naprawdę nie wiem, grunt żeby mieć pojęcie kiedy się spodziewać brzdąca A co do przykrych dolegliwości to bardzo współczuję Czasem mnie w autobusie łapie, ostatnio złapało w samochodzie i spowodowałam stłuczkę. Na szczęście niewielką, ale dopóki mi nie przejdzie nie zamierzam siadać za kółko Ciekawa jestem, czy to dziewczynka, czy chłopiec tak mi daje do wiwatu...
|
|
|
|
#387 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki
![]() Pochwaliłam się 2 dni temu, ze nie mam żadnych objawów, a tu dzisiaj co?? Mdłosci od samego rana Ale to nic, da sie przeżyć, wszystko dla mojego maleństwa ![]() Teraz jestem na urlopie i mogę wstawać o 7 (córcię do przedszkola odprowadzam), ale od poniedziałku wracam do pracy i to na 6 rano, wiec będę musiała wstawać o 5 ![]() Dobrze, ze ja nie mam żadnych zwierzaków w domu, bo chyba też bym nie dała rady sprzątać po nich.... Miłego i słonecznego dnia |
|
|
|
#388 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Przytyłam 23 kg , urodziłam w połowie lipca - gorąco jak diabli, nogi obrzęknięte . Synek ważył 4430 g, mierzył 62 cm i był największy na oddziale, z czego tatuś był bardzo dumnyCytat:
. Ja mam problem, żeby wstać o 7Cytat:
|
|||
|
|
|
#389 |
|
Wtajemniczenie
|
24kasia86 a na kiedy masz t.p. wg kalkulatora? asiak1981 Ci w tabelce wpisze. Pewnie kwiecień skoro to 7 tydzień. Ja też chcę iść na NFZ na wizytę ale póki co nie mogę się nawet dodzwonić do poradni. W sobotę próbowałam przez 4 godziny!
Mój TŻ chodzi " w Niebo wzięty". Paniki nie widać, póki co jest dumny i blady i co rusz mi powtarza, że on czuje, że będzie b. dobrym tatą ![]() Dziewczyny a ja dziś miałam cudooowną niedzielę, sprzątałam szafki w kuchni przez ponad 4 godziny albo i lepiej Zalęgły mi się robaki - gryzki w mące! A, że ja piekę chleb i miałam w szafce z 12 kg mąki to się tego nalęgło, że hej. Co więcej rozlazło się po innych szafkach! Musiałam wyrzucić 98% zawartości szafek: kasze, cukier, makarony, ryż, herbaty, przyprawy, kilkaset złotych poszło do kosza. Wlazły nawet między ścierki kuchenne więc miałam pranie. Później okazało się, że są w naczyniach! więc zmywarka 3 razy pod rząd chodziła. Wszystko musiałam powyjmować, powyrzucać i pomyć. Nie mam w domu ani grama cukru czy też soli O innych rarytasach nie wspomnę, szafki puste. Acha nawet w szafce z lekami znalazłam te robale bo one też lubią papier i w pudełkach kartonowych siedziały. Mówię Wam masakra! Pierwszy raz w życiu coś takiego widziałam i jeszcze się naczytałam, że takie radykalne podejście jest jedynym wyjściem aby się ich pozbyć a i tak może być ciężko, bo rozmnażają się bez samców więc wystarczy jeden gryzek, który złoży 200szt. jaj i impreza zaczyna się od początku A najlepsze jest to, że ja mam na ścianach w kuchni szybę i właśnie wypatrzyłam 3 szt. za tą szybą. Jeśli tam złożyły jajka to mam pozamiatane... ech [/QUOTE]sorki, że tak rzadko piszę ale ta praca 13h-masakra. Słońce tp wg kalkulatora ciąży wypada mi 27kwietnia a lat mam 24 ASIEK możesz mnie wpisać do listy ale ogólnie jutro mam wizytę u gina (spoko babka bo przyjęła mnie pierwszy raz bez zapisania i jeszcze pierwszą) więc będę pewniejsza...MORIA współczuje ci tych robali bo ja się strasznie brzydzę co do mojego faceta to nasza pierwsza ciąża i aż wstyd się przyznać nie jesteśmy małżeństwem (jeszcze ) cieszy się ale jest trochę smutny zresztą nie dziwie mu się, na wynajmowanym mieszkaniu...ahh wolę nie myśleć ile jest macierzyńskiego?100proc? nie wiem kiedy iść...
|
|
#390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Byliśmy z tż-em na studiach (końcówka), dziecka w planach nie mieliśmy![]() I się poukładało A tu odnośnie urlopu macierzyńskiego: http://www.prawnik-online.eu/ile_trw...ierzynski.html Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2010-09-08 o 12:14 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:28.

a ja juz myslalam ze ja tu najmlodsza jestem hihi
Mam nadzieję, że uda mi się obronić licncjat przed rozwiązaniem
Aż zaraz sprawdzę w jakimś kalkulatorze 
Jak sama obliczałam wychodził początek maja... 

Jak mija sroda?

[/QUOTE]