![]() |
#2461 |
Rozeznanie
|
Dot.: Kosmetyki mineralne Lumiere:)
ja tez mam rozowego FT i bardzo go lubie, dobrze kryje i dociera gdzie trzeba.
Little miau miau sprobuj packac po twarzy pedzlem, zamiast rozcierac kolkami, takie plac i pociagnac. wtedy uzyskuje duuuuzo wieksze krycie |
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Raczkowanie
|
dziewczyny proszę doradźcie bo po ostatnich wybrykach EDM mam ich dość i już nigdy u tam nic nie zamówię... postanowiłam przerzucić się na lumiere z edm używałam light neutral jaki kolor będzie mi pasował? myślałam nad light medium golden albo warm co o tym myślicie?
#2463 |
Zadomowienie
|
Little miau miau, korektor. Dobry korektor, w sensie dobrze dobrany - jest tak samo ważny jak dobrze dobrany podklad. W przypadku biednej cery oczywiscie. A ja też mam co zakrywać. I miedzy primer a podklad zawsze daje warstwe korektora.
![]() ![]()
#2464 |
Przyczajenie
|
Little miau miau, ja mam bardzo problemową cerę (w tym momencie naprawdę wiele do ukrycia) i jestem zaskoczona tym jak pięknie kryje VV nakładany na mokro
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2465 |
Rozeznanie
|
Racja Julianka! zabawa z dobrze dobranymi korektorami to podstawa. ja upatrzylam sobie az 2 lub 3 bezowe(dobrane do karnacji) i wszystko ukryte idealnie. jest tez mniej packania i zabawy niz z kolorowymi krektorami.
z podkladami Lumiere to chyba zwariuje, zamowilam light cool luminesse, a teraz mam light medium cool vv i bardziej mi odpowiada... i kup tu czlowieku xxl wrrr |
![]() ![]() |
![]() |
#2466 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wszystkie LIGHT MEDIUM są ciemniejsze od EDMowego light neutrala. w dodatku warm jest zdecydowanie bardziej żółty, beige - bardziej morelowy. praktycznie identyczny wydaje się light beige ![]() ![]() zamów koniecznie próbki, aha, mówiłam o formule VV ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2467 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie jesteś sama ![]() ![]() Korektora zaczynam szukać, ale nie obędzie się bez próbek, a póki co mam tego dość. Myślę też o wodzie termalnej, czy można by jej użyć zamiast hydrolatu (by spryskać na końcu)? Cytat:
Jakie polecasz korektory do wypróbowania? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2468 |
Rozeznanie
|
termalka jest super, mnie sluzy lepiej od hydrolatu
![]() polecam te z silk naturals, swietnie sie wtapiaja pod oczy daje pixie bezowy( jest dobrze napigmentowany) narazie to tyle, bede zdawac relacje pamietam o Twoich cieniach, wiec mysle ze nie obejdzie sie bez zoltego pod oczy, sprobuj pixie(nie mialam zoltego ale tak jak pisalam sa dobrze napigmentowane) czytalam tez ze lauressowe sa dobre, ale nie wiem, bo nie probowlam |
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Zakorzenienie
|
Ja z troche innej beczki
![]() Jak dlugo czekalyscie na paczke z Lumiere? Zamowilam 02.09.2010, ile mnie wiecej sie czeka, tydzien, dwa? Juz nie moge sie doczekac na moje blyszczyki, cienie i gratisowe sampelki ![]()
#2470 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Wtajemniczenie
|
Do mnie doszło wczoraj zbiorowe zamawiane 20.08.2010r., więc spokojnie dziewczęta. W Lumiere długo pakują zamówienie i nie ma co się niecierpliwić
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2472 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie, bo wy pewnie macie duza zbiorcza paczke, to jest mozliwosc, ze wam clo wlepia
![]() Ja zamawialam sama na wlasne konto, same sampelki, w sumie 4 miniblyszczyki, jeden cien mini i 6 woreczkow...no nic, trzeba cierpliwie poczekac ![]()
#2473 |
Rozeznanie
|
Ja zamawiałam 30 sierpnia i jeszcze nawet nie wysłali paczki więc czekam cierpliwie na moje róże
![]()
#2474 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny.
Próbowałam zamówić ze strony Lumiere i dałam płatność PayPal i wskoczyła mi opcja płatności karta PayPal i nie bardzo wiem co mam z tym zrobić. W EDM wskakiwało normalnie na płatność ze stanu konta PayPala. Pomóżcie jak mam zapłacić za zamówienie. Please !!!
#2475 |
Zakorzenienie
|
Ja używam wody termalnej z LRP albo Vichy są świetne do minerałów.
Edytowane przez marryme21 Czas edycji: 2010-09-08 o 22:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2476 |
Rozeznanie
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;21939226]O, to super. Na taki pomysł wpadłam, bo jakoś te hydrolaty mnie nie przekonują (czytałam też parę recenzji). A termalna widzę ma wiele wielbicieli. Z silka miałam, ale one chyba bardziej pod oczy, a ja na twarz chciałam
![]() ![]() ![]() ![]() [/QUOTE] moze nie jasno tam napisalam ale wlasnie chodzilo mi o korektor z Silka na twarz, swietnie sie wtapia a pod oczy bezowy z Pixie i na pewno nie polecam korektorow z Lumiere... |
![]() ![]() |
![]() |
#2477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja czekam na Medium Cool Beige VV - macie jakieś porównanie do EDM, Blusche, Lucy? ![]()
![]() |
#2478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja osobiscie moge powiedziec ze uzywam zaleznie od pory roku linen/light neutral/ fairly light neutral ![]() ![]()
mgr inż. sztuki ogrodowej: Edytowane przez olkie Czas edycji: 2010-09-09 o 12:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2479 |
Rozeznanie
|
olkie a czemu Ci pokasowali? przeciez dziewczyny porownywaly kolorki, wklejaly zdjecia.
dziewczyny w pierwszych watkach sa tez zdjecia porownawcze, linki do firm, moze tam mozna wklejac swoje porownania bo wiem ze ciezko sie szuka zdjec porownawczych po watkach poszczegolnych firm i bedzie coraz trudniej |
![]() ![]() |
![]() |
#2480 |
Konto usunięte
|
jest wątek "biblioteka kolorystyczna", tam można wklejać czego się używa z poszeczególnych firm, swatchować itp. Przecież nie trzeba porównywać z fluidami, np post Is jest całkowicie mineralny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2481 |
Zakorzenienie
|
[1=c81a2b06a90b0b22eaedbaa c3ab80ae1b1771235_6583817 1ebe9a;21954700]jest wątek "biblioteka kolorystyczna", tam można wklejać czego się używa z poszeczególnych firm, swatchować itp. Przecież nie trzeba porównywać z fluidami, np post Is jest całkowicie mineralny
![]() tak ttylko owy watek polega na porownywaniu z fluidami w ktorych przekppac sie jest ciezko i jak nawet wyszukiwarke uruchomie to zamiast znalezc mi kolory podobne do "x" wyszukuje :" jasniejszy od x","ciemniejszy od x" niby x ale jeszcze nie to..." itp w efekcie nie znalazlam zupelnie nic i poszukuje w ciemno ![]() co do lumiere wlasnie czekam na swoj big lmw ![]()
#2482 |
Konto usunięte
|
Przecież tam nie ma przymusu, żeby pisać o tym jakich używałaś fluidów- równie dobrze możesz napisać, że nie pamiętasz co przed minerałami, a teraz "EDM-to, Lumiere- tamto, Meow-owo"
![]() żeby nie było OT- chciałam pochwalić olej emu z lumiere, kładłam na noc, odczekiwałam chwilę i na to nakładałam proszek green tea ze sweetscents, porozjaśniały się moje czerwone posyfkowe ![]() Edytowane przez c81a2b06a90b0b22eaedbaac3ab80ae1b1771235_65838171ebe9a Czas edycji: 2010-09-09 o 12:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#2483 |
Zakorzenienie
|
Nie chcę zaśmiecać wątku zakupowego,więc zapytam tu.
Czy zniżka przy wspólnych zamówieniach wynosi na wszystko 35 %? Na te pędzle też? http://www.lumierecosmetics.com/cata...hes-125-1.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2485 |
Zakorzenienie
|
[1=c81a2b06a90b0b22eaedbaa c3ab80ae1b1771235_6583817 1ebe9a;21955538]Przecież tam nie ma przymusu, żeby pisać o tym jakich używałaś fluidów- równie dobrze możesz napisać, że nie pamiętasz co przed minerałami, a teraz "EDM-to, Lumiere- tamto, Meow-owo"
![]() żeby nie było OT- chciałam pochwalić olej emu z lumiere, kładłam na noc, odczekiwałam chwilę i na to nakładałam proszek green tea ze sweetscents, porozjaśniały się moje czerwone posyfkowe ![]() wlasnie a ja pisze o tym ze nie moge znalezc dla siebie tam odpowiednikow mineralnych innych mineralow do tej pory uzywalam edm gdyz wlasciwie tam sa porownania fo fluidow ![]() ![]() ![]() szykam i szukam: czy lumiere nie ma cieni do brwi ? bo kurcze wydawalo mi sie ze widzialam na stronie(?)
#2486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bez prawie, że to samo... jednak nie to... itp. teraz bardzo często pojawiają się na wątkach poszczególnych firm pytania o to, jaki kolor będzie podobny do X z firmy Y... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.lumierecosmetics.com/prod...w-362-101.html Szkoda,właśnie miałam na niego ochotę. A dlaczego dokładniej nie polecasz? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2488 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2489 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2490 |
Raczkowanie
|
Wlasnie przyszla moja paczunia od Faa
![]() Potwierdzilo sie, ze kolory na zestawieniu na stronie oddaja rzeczywistosc i Medium Golden VV jest ciemniejsze od Medium Deep Golden VV...!!! w tym Lumiere siedzi jakis Mr Smith chyba i jakis matriks mi fabrykuje, woda z mozgu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.