Dobry Fryzjer w Poznaniu - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Dobry fryzjer

Notka

Dobry fryzjer Szukasz dobrego fryzjera w swoim mieście? Na tym forum znajdziesz adresy i nazwiska sprawdzonych fryzjerów. Wejdź i znajdź dobrego fryzjera, poleć własnego.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-28, 14:18   #4411
201607211724
Konto usunięte

Dot.: Dobry Fryzjer w Poznaniu

Cytat:
Napisane przez Beatka23 Pokaż wiadomość
Z polecenia poszłam do Art Chagale i jestem zachwycona. Dostalam sie do Moniki i moja fryzura nabrała w końcu życia. Kolor i cięcie naprawde rewelka. Uwierzcie mi mam strasznie kręcone włosy i przez wiele lat nikt mnie tak dobrze nie sciął Mam również zamiar wyprobować reszte fryzjerów z tego salonu, bo słyszałam, że tomek i Adrian też sa świetni Gorąco wam polecam dziewczyny

przez te emotki - - to nie wiem czy na serio piszesz czy żarciki
201607211724 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-28, 20:49   #4412
hhera
Raczkowanie

Dot.: dobry fryzjer stylista w Poznaniu?

Czy moglby mi ktos polecic jakis salon gdzie za sciecie,kolor i kilka rozjasniajacych pasemek nie zaplace fortuny ??
hhera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-29, 16:15   #4413
avent333
Raczkowanie

Wczoraj byłam w salonie "KRYWA GRZYWA" lecz nie skorzystałam ze w zględu na wysoką cene, a chodziło mi o zrobienie paru pasemek jasnych w okolicy "korony" tzn o jeden rzadek na górze he he, mam włosy cieńkie i bardzo mało wiec pewnie stracili by z 5 zł na produkty, ja miałam zapłacić 150 zł he he, chyba ich pogieło ostatecznie zrezygnowałam i nadal nie wiem jacy są
avent333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 13:53   #4414
emia1986
Raczkowanie

Jest mi bardzo przykro, że zostało naciągniete moje zaufanie... Pobiegłam do fresh Looka na cięcie i farbę. Okazuje się że to tylko krypto reklama :/ Mimo, że cięcie było oki i kolorek też, teraz włosy się układają troszkę gorzej po kilku myciach to nie jest źle. Mimo to już tam nie wrócę! To świństwo tak oszukiwać... Na pewno będę ten salon odradzała pani Dominiko
emia1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 15:06   #4415
ruda7816
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez orenda Pokaż wiadomość
no smutne strasznie... Ruda - daj znać do kogo będziesz celować, bo ja tym razem nad farbą myślę.. i tak nie poszłabym do fl bo pisałaś że kiepsko z kolorem... a teraz to już mi się dodatkowo odechciało... zastanawiałam się nad La grandem - Chloe na wątku chwaliła właśnie za koloryzację, ale ceny mnie u nich nie cieszą..
Orenda jesli będę celować, to nie prędzej niz na początku pazdziernika chyba, bo z kasą u mnie krucho teraz. W razie co dam znać.
Myslalam nad Mono, ale nie jestem przekonana , gdyz wnioskuję po opiniach ,że tam lubią strzępic ,cieniowac ,a ja nie chcę miec takiej fryzury,a i marka farby na ktorej pracują chlopaki mi nie odpowiada ,bo to loreal -ja sie zrazilam.

póki co pozostaje mi jedynie wizyta u Sylwi z pracowni 3, o ile tam jeszcze pracuje . innych alternatyw brak. :/

Najbardziej bylam zadowolona z farbowania w Galerii fryzur, tzn. z jakosci farby ( revlon), bo jesli chodzi o cięcie i zrozumienie o jaką fryzurę mi chodzi ,to ocena mocno naciągane trzy na szynach.

La grand jak dla mnie odpada-nie na moją kieszen.
Czytalam posty Chloe i faktycznie kusząca 'oferta' , no ale... ;]

Jesli skorzystasz z usług jakiegos salonu wczesniej niz ja, daj znac.
Stary 2010-08-30, 16:10   #4416
pinivini
Raczkowanie

[QUOTE=ruda7816;21739783]Orenda jesli będę celować, to nie prędzej niz na początku pazdziernika chyba, bo z kasą u mnie krucho teraz. W razie co dam znać.
Myslalam nad Mono, ale nie jestem przekonana , gdyz wnioskuję po opiniach ,że tam lubią strzępic ,cieniowac ,a ja nie chcę miec takiej fryzury,a i marka farby na ktorej pracują chlopaki mi nie odpowiada ,bo to loreal -ja sie zrazilam.

QUOTE]

Moja przyjaciółka była u nich ostatnio i wcale nie miała mocno pocieniowanych włosów - naprawdę ładne cięcie, bez saleństw i degażowania
Sama czaję się i zastanawiam czy się tam nie przejść.
Chwilowo jednak odpsuzczę, gdyż po ostatniej wizycie u Krzysztofa i spotkaniu z jego degażówkami - muszę najpierw nieco zapuścić włosy by mieć z czym pójść do nowego fryzjera
pinivini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-30, 17:17   #4417
ruda7816
Zakorzenienie

pinivini - no hmm... czyli jak chcą ,to potrafią ? zapomnialam dodac,że zdjęcia ,ktore maja zamieszczone na stronie też mnie nie zachęcają. Choc najwiekszym minusem jest marka farby - za chiny już nie chcę loreala na włosach.
Jak zmienią markę, to moze do nich pojdę

No tak ,pisałas ,że Krzysztof spartolił cięcie. :/ wspolczuję ,bo włosy nie zęby ,odrastają ,ale czekanie jest ciężkie.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-30, 20:12   #4418
pinivini
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ruda7816 Pokaż wiadomość
pinivini - no hmm... czyli jak chcą ,to potrafią ? zapomnialam dodac,że zdjęcia ,ktore maja zamieszczone na stronie też mnie nie zachęcają. Choc najwiekszym minusem jest marka farby - za chiny już nie chcę loreala na włosach.
Jak zmienią markę, to moze do nich pojdę

No tak ,pisałas ,że Krzysztof spartolił cięcie. :/ wspolczuję ,bo włosy nie zęby ,odrastają ,ale czekanie jest ciężkie.
Szczerze powiedziawszy strona i klimat salonu mnie również nie przekonały, ale widziałam efekt strzyżenia i powiedzmy, że się pomału przekonuję...pomałuPoma łu też odrastają mi włosy, więc mam czas do namysłu.
Tymczasem podbijam pytanie zadane gdzieś wcześniej odnośnie salonu na Półwiejskiej koło sklepu Mango. Pracuje tam niejaki Krzysztof - z reszta to jego salon.
Słyszałam, że natchniony i humorzasty z niego typ, za to chol****e zdolny...
Ktoś coś wie?
Stary 2010-08-31, 07:39   #4419
UrbangirlPOZ
Przyczajenie

ten wątek przeistoczył się w:
-=POZNAŃSKĄ TABLICĘ OGŁOSZEŃ SALONÓW FRYZJERSKICH= -
aka "poznan hair board" ...

poczytajcie troszkę o psychologii lub jak stosować kryptoreklamę bo jest coraz gorzej
buziaki dla wszystkich
UrbangirlPOZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 12:59   #4420
avent333
Raczkowanie

Też odnosze ostatnio takie wrazenie, i pewnie tylko ten kto jest naprawde dobry nie potrzebuje reklamy i nie udziela sie tu. E tam! chyba wracam na stare "śmieci"
avent333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 14:53   #4421
olliwka
Przyczajenie

Witam serdecznie
mam ogromna prośbę, niedawno przeprowadziłam się do Poznania i nie jestem obeznana w temacie fryzjerów. Przeczytałam cały wątek ale nie znalazłam postu o dobrym fryzjerze z umiejętnościami obchodzenia się z cienkimi i delikatnymi długimi włosami.
Dobre cięcie to jedno ale bardziej nagląca sprawa to czesanie. We wrześniu mam ważną imprezę i chciałabym być dobrze uczesana.
Czy mogłybyście mi polecić jakiś fajny salon gdzie na hasło luźno upięty kok nad karkiem nie zostanę wysłana do domu z upiętymi na sztywno loczkami
Myślałam o mono lub hbs ale nadal nie jestem pewna
bardzo proszę o pomoc.
olliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 14:56   #4422
Papryczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pinivini Pokaż wiadomość
Szczerze powiedziawszy strona i klimat salonu mnie również nie przekonały, ale widziałam efekt strzyżenia i powiedzmy, że się pomału przekonuję...pomałuPoma łu też odrastają mi włosy, więc mam czas do namysłu.
Tymczasem podbijam pytanie zadane gdzieś wcześniej odnośnie salonu na Półwiejskiej koło sklepu Mango. Pracuje tam niejaki Krzysztof - z reszta to jego salon.
Słyszałam, że natchniony i humorzasty z niego typ, za to chol****e zdolny...
Ktoś coś wie?
nadęty bufon i beznadziejny fryzjer-nie polecam

Papryczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-31, 20:08   #4423
pinivini
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Papryczkaa Pokaż wiadomość
nadęty bufon i beznadziejny fryzjer-nie polecam

Oj Papryczka, ależ mi humor poprawiłaś tym tekstem
Uśmiech mam od ucha do ucha!
I przy okazji dokonałam kolejnej selekcji.
Dzięki
Stary 2010-09-02, 11:45   #4424
Papryczkaa
Zakorzenienie

spoko do usług
ja już chyba byłam u wszystkich fryzjerów, o każdym mogę powiedzieć coś ciekawego
Pana Krzysztofa aka bufona wspominam najgorzej ze wszystkich, niedawno wklejałam swoją staaarą recenzję, możesz poszukać

po pani Dominice włosy są nadal w opłakanym stanie. Wywijają się niemiłosiernie we wszystkie kierunki, a mimo mega wycieniowania są oklapnięte i takie.. bez życia. Już nie wiem, czy je prostować, czy zostawiać same sobie
jutro mam 2 rocznice ze swoim facetem, a będę musiała zrobić sobie kucyka na dwa włosy
chyba raz w roku, w okolicach jesieni muszę mieć takiego pecha- rok temu pani Kurka Modna, teraz Fresh Look.. Przypomnijcie mi, żebym na przyszła jesień trzymała się z daleka od fryzjerów

EDIT: ponieważ muszę pisać pracę mgr, a wiadomo, że wtedy jest tyyyle ciekawych innych rzeczy do zrobienia chciałam Wam zaprezentować, co teraz mam na głowie
od góry oklapnięte włosy, dużo włosów, wywijające się na lewo i prawo, zniszczone przez degażowanie
na dole 4 włosy na krzyż

dobra, lece pisać dalej

Edytowane przez Papryczkaa
Czas edycji: 2010-09-02 o 11:51
Stary 2010-09-02, 17:16   #4425
frg
Przyczajenie

Dot.: Fryzjer Poznan

Hej, bylam w salonie Darek i Piotr (dokladnie u Darka). Polecam chociazby z tego wzgledu, ze oprocz tego, ze zna sie na swoim fachu, to nie stroi fochów, jak wiekszosc fryzjerow. Mily, solidny, ma szacunek do klientow, terminowy. Zdecydowanie polecam.
frg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 18:26   #4426
ruda7816
Zakorzenienie

Cytat:
spoko do usług
ja już chyba byłam u wszystkich fryzjerów, o każdym mogę powiedzieć coś ciekawego
Pana Krzysztofa aka bufona wspominam najgorzej ze wszystkich, niedawno wklejałam swoją staaarą recenzję, możesz poszukać

po pani Dominice włosy są nadal w opłakanym stanie. Wywijają się niemiłosiernie we wszystkie kierunki, a mimo mega wycieniowania są oklapnięte i takie.. bez życia. Już nie wiem, czy je prostować, czy zostawiać same sobie
jutro mam 2 rocznice ze swoim facetem, a będę musiała zrobić sobie kucyka na dwa włosy
chyba raz w roku, w okolicach jesieni muszę mieć takiego pecha- rok temu pani Kurka Modna, teraz Fresh Look.. Przypomnijcie mi, żebym na przyszła jesień trzymała się z daleka od fryzjerów

EDIT: ponieważ muszę pisać pracę mgr, a wiadomo, że wtedy jest tyyyle ciekawych innych rzeczy do zrobienia chciałam Wam zaprezentować, co teraz mam na głowie
od góry oklapnięte włosy, dużo włosów, wywijające się na lewo i prawo, zniszczone przez degażowanie
na dole 4 włosy na krzyż

dobra, lece pisać dalej
Ciezko tak z obrazka wywynioskować,ale wyobrażenie jakies jest. Tragicznie nie jest,ale nie będę też pocieszać Cię ,ze jest super. Wspolczuje Papryczko, bo przecież dobra fryzura to ważny element naszego wyglądu. Mam nadzieję,że włosy w miarę szybko rosną i za mc ,góra dwa już będziesz mogła doprowadzic je do ładu.
Kwestia tylko wyboru fryzjera...
:[

btw, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy i powodzenia w pisaniu pracy.
Stary 2010-09-02, 18:30   #4427
201607211724
Konto usunięte

Cytat:
spoko do usług

na dole 4 włosy na krzyż

dobra, lece pisać dalej

no Papryczkoo ja Ci powiem, że fryzura z obrazka jest fantastyczna
201607211724 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-02, 19:32   #4428
Milena20
Raczkowanie

Obcinała moze któraś z Was dready? Planuje to zrobić i nie wiem do jakiego fryzjera sie udać.
Milena20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-03, 12:57   #4429
Bridged
Przyczajenie

Hej,

Jestem nowicjuszką na wizażu;-) Chciałam tylko napisać że 11 września idę do Le Grand do P.Artura będę tam pierwszy raz. Idę na farbowanie + ścięcie. Zdam relacje po;-) a czym ktoś może był u niego??
Pozdrowionka
Bridged jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-04, 07:02   #4430
Beatrix Kiddo
Przyczajenie

Witam,

Jakiś czas temu byłam w Czesance, ale nie u Adama tylko tego drugiego pana (zdaje się Łukasz).
Usługa była wykonana profesjonalnie, w sympatycznej atmosferze (nie cierpię gdy fryzjerka czuje się w obowiązku rozmawiać z klientką i przez godzinę opowiada jakieś ploty; tutaj spokojnie mogłam poczytać książkę ). Z początku nie byłam zbyt zadowolona z cięcia, ale po paru dniach włoski zaczęły się pięknie same układać

Jedyny minus to cena - 90 zł za samo cięcie z ułożeniem.

pozdrawiam
Beatrix Kiddo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-05, 10:33   #4431
Nusia82
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Bridged Pokaż wiadomość
Hej,

Jestem nowicjuszką na wizażu;-) Chciałam tylko napisać że 11 września idę do Le Grand do P.Artura będę tam pierwszy raz. Idę na farbowanie + ścięcie. Zdam relacje po;-) a czym ktoś może był u niego??
Pozdrowionka
Jakieś 2 lata temu byłam ze 2 razy u Artura na farbowaniu i cięciu.. Niby dobry z niego fryzjer ale lepiej chyba sobie radzi z fryzurami dla "starszych" babeczek.. Jakoś dziwnie modelował mi włosy (wyglądałam dużo poważniej) W sumie to myślę, że usługa jest nieadekwatna do ceny- ok. 250 zł 2 lata temu więc teraz pewnie trochę więcej będzie Cię to kosztowało
Nusia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-06, 09:03   #4432
Bridged
Przyczajenie

Hmmmm no trudno juz zapisałam się następny termin gdziekolwiek jest tak odległy a moje włosy po wakacjach to jedna wielka porażka..spróbuję ale dzięki za info!
Stary 2010-09-06, 15:30   #4433
kotasia
Raczkowanie

czy ktos z was wie cos o salonie Miasto Kobiet na Mickiewicza?

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=391422
kotasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-07, 08:15   #4434
ewe_linka
Przyczajenie

Ze swojej strony chciałabym polecić salon DIAMANTE, do którego trafiłam po przeczytaniu opinii na tym forum.
Mam teraz piękny balejaż wykonany przez panią Karolinę. Cięcie też ok. Cena przystępna. Polecam
ewe_linka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 00:24   #4435
rpiotrek13
BAN stały

Witam! Co myślicie na temat salonu "Jean Louis David", który obecnie mieści się w Poznań - Plaza, na miejscu LAFAYETTE.
rpiotrek13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 10:36   #4436
UrbangirlPOZ
Przyczajenie

Cool Dot.: Dobry Fryzjer w Poznaniu

Cytat:
Napisane przez ewe_linka Pokaż wiadomość
Ze swojej strony chciałabym polecić salon DIAMANTE, do którego trafiłam po przeczytaniu opinii na tym forum.
Mam teraz piękny balejaż wykonany przez panią Karolinę. Cięcie też ok. Cena przystępna. Polecam
yeah right !
prosiłam o przeczytanie podstaw psychologii przed napisaniem tekstu zawierającego przekaz podprogowy
HAIR BOARD w najgorszym wydaniu !
buziaczki
UrbangirlPOZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 11:16   #4437
Papryczkaa
Zakorzenienie

dziękuję to było takie zdjęcie dla żartu
tak sobie myślę, czy był fryzjer, z którego na 100% bym była zadowolona. nie przypominam sobie.. są tylko tacy, na których jestem zła
bez wątpienia jest to pani Magda z Diamante, Agnieszka Kurkowska, fryzjerki z salonu Emi Style, pan Krzysztof z salonu na Półwiejskiej, Sierpiński z Samui Spa, Dominika z Fresh Look.

Osoby wyżej wymienione nie słuchały mojej prośby nt cięcia
jednak obiektywnie patrząc, Agnieszka Kurkowska technikę miała najlepszą, włosy układały się nie najgorzej.. mimo ścięcia o jakieś 30 cm za dużo
natomiast dla porównania p. Dominika wypadła bardzo kiepsko, ale o niej już pisałam baaaaardzoo dużo

ranking najlepszych z najgorszych wygląda tak:
-Agnieszka Kurkowska
-Sierpiński
-Magda z Diamante
-Emi Style, Krzysztof Polowczyk, Dominika - nie umiem ich już dalej ocenic-wg mnie prezentują tą samą klasę

(kupiłam sobie odżywkę na porost włosów )

Edytowane przez Papryczkaa
Czas edycji: 2010-09-08 o 11:27

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-08, 11:19   #4438
Bridged
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kotasia Pokaż wiadomość
czy ktos z was wie cos o salonie Miasto Kobiet na Mickiewicza?
Hej,

Ja byłam w tym salonie ale z jakies 2 lata temu:/ byłam wtedy u Maxa.
Szczerze? Obciał mnie ale bez rewelacji spodziewałam się czegoś lepszego. Farbowanie ok. Farby mają chyba dośc dobre bo nastepnym razem byłam u innego fryzjera i mi się pytał jaką farbą miałam robione bo cały czas trzyma kolor na długości bo wiadomo odrosty już były
Ogólnie ok. Cena za ścięcie i farbowanie 1 kolor - wtedy- jakies 320zł.
Pozdrawiam.
A czy ktoś może zna P.Anitę z Le Grand? Była któraś z Was u niej może??
Stary 2010-09-08, 12:49   #4439
madziax7
Przyczajenie

Witam,
Zalogowałam się tu, bo poszukuje fryzjera który potrafi doskonale dobrac fryzurkę i ściąć (może byc diametralnie). A może znacie jakieś studio urody, gdzie jest fryzjer, kosmetyczka i solarium, bo firma sponsoruje mi te zabiegi i musze mieć fakturę, a tak załatwię wszystko za jednym razem Z góry dzięki za opinie. A jescze jedno, a moze znacie fryzjera w Koziegłowach?
madziax7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 13:59   #4440
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

Witam
Też szukam dobrego fryzjera. Ostatnio chodziłam do Hair Bazzar Studio i niestety nie byłam zadowolona. Raz (o zgrozo) nie nalozyli mi żadnej odzywki ani maski tylko zastosowali sam szampon i myslałam że wyrwie mi fryzjer połowę włosów! Poza tym jeszcze był zdziwiony że mi się tak źle włosy roczesują. Potem trafiłam tam do kogoś innego i wlosy po modelowaniu trzymały się 2 godziny.... Potem byłam tam jeszcze raz i facet zrobił mi paskudne fale... powiedziałam że jest do dupy i że chcxe mieć proste wlosy. To po skończeniu modelowaniu spytał po chamsku czy jest wystarczająco prosto czy ma przynieśc żelazko. Tak więc teraz szukam innego salonu zależy mi tez na farbowaniu nową metodą Two tone hair colour .
Gwiazda Wieczorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dobry fryzjer

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości