|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#811 |
Zadomowienie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
Dzięki Darianno i Leoś.
A mój tak fajnie sobie główkę trzyma bo ma napięte mięśnie karku, to mu łatwo głowę w górze trzymać. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#812 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wszystkiego najlepszego z okazji 4 miesiaca ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#813 | |
Konto usunięte
|
Tymek dzisiaj kończy 3 miesiące.
![]() ![]() Nie pamiętam w jakim wieku, ale jej to uczulenie na wit. c zawartą w słoiczkach minęło. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#814 |
Zadomowienie
|
ho...moja nadal w 2 smiga, jest szczuplutka i w 3 by sie utopila...
![]() |
#815 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym, jak dla mnie to najpierw wystawiam komentarz bo komentuję transakcję jaka została przeprowadzona. Facet oferuje nówki a wysyła jakieś testery, uszkodzone a nawet używane produkty - jak zauważyłam po fakcie po jego komentarzach, więc mój przypadek nie jest odosobniony. Po komentarzu byłam nastawiona do jakiejś wymiany, ewentualnie zostawienie w spokoju sprawy - wystawiłam neutral bo nie chciałam być złośliwa i walić negatywem, jakby się sprawa rozwiązała to można by unieważnić - ślad po tym by został ku przestrodze innych ![]() A ten mi wali negatywa i jeszcze takim tonem. To ja go chromolę ![]() Mowę mi odebrało i nic nie powiedziałam.. ale później jak mały się wydzierał to pierwsze co leciałam zamknąć okno ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To jak się nie mylę szczepienie na gruźlicę ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#816 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trzymamy kciuki za Wasze postepy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#817 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21906620]
Świetny jest ten wkład kolorowy ![]() ZNów mam zwrot z obu maili które wysyłałam do Ciebie ![]() A córa świetna, szalenie mi się podoba jak ją ubierasz ![]() [/QUOTE] ..tak jak wyzej wspomnialam, kupie ten brazowy, bardziej praktyczny ![]() Podaj mi na prive emaila i ci wysle z mojego , a ty odpisz na niego... dziwne, bo dostaje wszystkie emaile..moze przesyla go do spamów, zaraz sprawdze... ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Nic nadzwyczajnegonie robie, po kapieli dokladnie wysusze recznikiem , a nastepnie smaruje emulsja po kapieli Mustela..i jest ok
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-09-08 o 11:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#818 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21906620]
Świetny jest ten wkład kolorowy ![]() ZNów mam zwrot z obu maili które wysyłałam do Ciebie ![]() A córa świetna, szalenie mi się podoba jak ją ubierasz ![]() [/QUOTE] ..tak jak wyzej wspomnialam, kupie ten brazowy, bardziej praktyczny ![]() Podaj mi na prive emaila i ci wysle z mojego , a ty odpisz na niego... dziwne, bo dostaje wszystkie emaile..moze przesyla go do spamów, zaraz sprawdze... Dzieki za komplemet, mala rzeczywiscie jest swietniutka... Na fotce ..wczoraj przed wyjsciem na spacer, bylo 25C i troche wiatru, dzisiaj tez taka temperatura ale ze sloneczkiem i bez wiatru...w koncu ustaly upaly 35-40C ![]()
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-09-08 o 14:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#819 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#820 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
..co chodzi o dokarmianie, skoro ja karmie piersia to zaczne od 6 miesiaca, tak jak zaleca pediatra
![]() ![]() |
![]() |
#821 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21933146]Tymek dzisiaj kończy 3 miesiące. ![]() ![]() Nie pamiętam w jakim wieku, ale jej to uczulenie na wit. c zawartą w słoiczkach minęło. a pewnie, że nadgonicie. ![]() GRATULACJE!!! ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#822 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny , dajcie mi namiary na jakis dobry zel na dziasal dla dzieci przy zabkowaniu, bo moja znajoma ma niesamowite problemy ze swoimi blizniakami, te tutaj nie pomagaja, a ja nie znam nazw polskich. Dzieki.
..mam nadziej, ze moja mala nie bedzie miala takich problemów jak zacznie zabkowac ![]() Wczoraj wybralam sie aby zmienic kolczyki malej na inne i przy okazji weszlam do sklepu z zabawkami i mala zobaczyla grzechotke z chicco i tak sie do niej rwala, ze ja kupilam..i od wczoraj nie wypuszcza jej z rak, nawet podczas snu.... taka sobie ale sie jej podoba ![]() Przy okazji skusilam sie na dokupienie pare szmatek na jesien..oczywiscie dla Amelii: sztruksowa sukieneczke, spodenki, body rózowe i komplet body, dwa golfiki, spodenki dzinsowe oraz otrzymalam przesylke z pizamkami: 3 jedakowe w 3 rozmiarach oraz jedna dwuczesciowa (zalaczam fotki)..i co smieszne..za 4 i spodenki dzinsowe zaplacilam tylko 10€ (40zl).Polecam sklep www.kiabi.com No to ja sie bede zbierac na spacer z moja niunia, bo i ona i ja juz po obiadku. Do uslyszenia
![]() Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-09-08 o 14:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak gość ma dużo transakcji na koncie to nie ma żadnej przestrogi, inni kupią tak jak i Ty kupiłaś. ![]() ![]() I tu nie chodzi o to jak to wygląda dla Ciebie. Komentarz to przypieczętowanie zrealizowanej umowy kupna-sprzedaży, oceniasz cały jej przebieg, w tym sprawnie lub nie załatwioną reklamację. Jeśli kupisz dajmy na to forda, coś nie tak z nim będzie i obsmarujesz firmę bez próby zareklamowania towaru, to Ci łeb urwą w sądzie. ![]() Rozkleił Ci się but, padła suszarka, mebel po wyjęciu z kartonu okazał się być zniszczony - reklamujesz. Koszty wysyłki nikogo nie obchodzą, to już sprawa kontrahentów. Takie są zasady handlu, czy Ci się to podoba czy nie. ![]() Wg sprzedawcy miałaś w nosie otrzymanie dobrego towaru, wolałaś się wyżyć w komentarzu. No to Ci odpowiedział tym samym. Wiesz mi, nie zdziwi to nikogo kto handluje na all. ![]() EOT ![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Piszecie o spacerówkach... Nie boicie się, że dziecku będzie łepetynka latała we wszystkie strony? Daniel głowę trzyma super, ale w spacerówce nie ma ograniczenia takiego jak w foteliku (z gondolą jeszcze inaczej, bo płasko, a do tego boki wysokie), w spacerówce przy zakrętach (próbowałam w domu) to ta główka się mocniej kiwa niż powinna wg mnie. ![]() Chciałam go przesadzić i zrezygnowałam na razie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#824 |
Konto usunięte
|
Kropka, a nie próbowałaś podłożenia ręcznika? Ja młodej daję zwinięty przynajmniej z jednej strony, gdy podnoszę tył gondoli.
|
![]() ![]() |
![]() |
#825 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#826 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21934969]Kropka, a nie próbowałaś podłożenia ręcznika? Ja młodej daję zwinięty przynajmniej z jednej strony, gdy podnoszę tył gondoli.[/QUOTE]
Hmmm nie próbowałam. Ale ja mam dużą spacerówkę to tych ręczników musiałabym tam napchać trochę. ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
Amortyzację to mam dobrą, bo na pompowanych kołach stelaż mamy. I rozkłada się prawie na płasko, no tak ciutkę brakuje, ale on i tak na płasko nie chce, dlatego jeździ w foteliku teraz. Boki są zabudowane budką, bo ona ma takie rzepy i trzyma się boków ładnie. Tylko dół jest wolny, co mnie trochę martwi, bo mały będzie wisiał na pasie jak zjedzie w dół na wybojach. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#827 |
Konto usunięte
|
No to kocyk
![]() ![]() Piszę **************** magisterkę (sama se wygwiazdkowałam, bo mi się słowa cisną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#828 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21935948]No to kocyk
![]() ![]() Piszę **************** magisterkę (sama se wygwiazdkowałam, bo mi się słowa cisną ![]() Butelka zjedzie. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#829 |
Zakorzenienie
|
Byłam z małą u wazenia i w ciagu 7 tyg przybrała tylko 900g.Czy oby nie za mało?Na siatce spadła z 91 na 75.
![]() No i pierogi sobie rozgotowałam.Wszystko przez wizaż ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#830 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A co do tych śmiesznych tekstów to mnie teściowa kazała powiedzieć "Wynosimy poganina, przyniesiemy chrześcijanina" ![]() ![]() Mal Amelka jak zawsze śliczna ![]() Szaja a dlaczego mówisz, że bez marchewek to niewielki wybór obiadków jest, my mamy ziemniak z kalafiorem, z brokułami, tak jak pisałaś ze szpinakiem, sam kurczak, ziemniak+kurczak+kukurydz a, do tego mamy pastę z ziemniakiem i cukinia. To tylko to co mam w lodówce ![]()
![]() |
#831 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niczego z tego (poza ziemniorem ze szpinakiem i samym brokułem) nie widziałam ani w Carrefourze ani w Rossmannie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#832 |
Zadomowienie
|
Ja kupuję Hipp-a ale Tż zaopatruje mnie w Niemczech, nie wiem jak to wygląda u Polsce, bo u mnie to w większości Bobovita która jest niedobra i Gerber który jest drogi.
#833 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a Mala nie chce nic i juz ![]() Wlasnie Malvina zaczela pelznac na macie ![]() ![]() Szaja ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#834 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() No bo mało u nas tego... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dzięki ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#835 |
Zakorzenienie
|
araczki - poprosim jakieś zdjęcie córy
![]() ![]() kropka - pewnie masz rację ale na nerwus jestem i wkurzyłam się bo facet świadomie wysyła ludiom takie produkty. Mea Culpa bo nie sprawdziłam komentarzy przed zakupem, znaczy się spojrzałam, że mało negatywów ale nie wgłębiałam się w treść bo się napaliłam jak szczerbaty na suchary i kupiłam :/ I daję se łeb uciąć że sprzedaje testery z drogerii (co jest zabronione)dlatego są takie ściorane. A kij wie co w środku bo wlać może wszystko a nie miałam nigdy tego podkładu ze sklepu więc nie mam porównania ![]() A co znaczy EOT ?? ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#836 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale rodzajów mniej, zdecydowanie. ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak, to groźba, bój się. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#837 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziekuje - przekaże ![]() nie zacytowało mi wszystkiego ![]() kropka ty o spacerówkach i fotelikach pisałaś a ile twój Daniel ma tyg ![]() u nas 11 tydzien leci ![]() lea- twój Tymek tylko 2 tyg starszy od mojej - powiedz mi kochana kiedy zaczełaś mleko zageszczac i podawac jabco itp . wogóle powiedzcie mi kobietki od kiedy zageszczac mleko i kiedy wprowadzac inne jadło i jak to sie ma do czestotliwości picia mleka przez pociechy bo wszedzie piszą że po 4 miesiącu - ja chciałabym od 4 czyli za 2 tyg coś wprowadzac ale nie wiem co i jak ![]() gratulacje 3 i 4 miesiecy dla dzieciaczków ![]() szaja- szydełkowa mama jesteś i pomyślałam o tobie - może ci sie przyda - znalazłam w sieci takie kapciuszki i właśnie moja mama je robi ![]() może któraś jeszcze skorzysta - prosze link http://www.makatka.pl/index.php?opti...eci&Itemid=105
![]() |
#838 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W foteliku nie mam wkładki pod dupką już od miesiąca gdzieś, bo nogi wystawały. A zagłówka od 6 tygodni, bo nie mieściło się dziecko. Ale w foteliku on nie lata, bo maxi cosi jest dość wąski. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#839 |
Rozeznanie
|
Podaję dzisiaj małej japko - od trzech dni już je. Nadal nie wie co ma z tym zrobić i kręci językiem na wszystkie strony, oczywiście większość ląduje na buzi. Niby dzisiaj jej się udało parę razy połknąć to co w buzi miała w całości ale chyba właśnie z tego powodu dostała czkawki
![]() Myślałam że padnę. W którym momencie podawałyście na początku deserki?? Przed samym jedzeniem?? Bo ja się staram tak 1,5 godz po jedzeniu. Bo moja mała jak jej próbowałam przed samym jedzeniem to potem i tak całą butlę obalała i jej się z nadmiaru ulewało. A deserek to jako osobny posiłek się traktuje czy tylko warzywka tak traktujemy??
#840 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mina czapkowa niczym sie nie różni o naszej ![]() Też smakowałam oba i Bobovita strasznym kwasem mi smakuje, Młody też woli Hippowe, dzisiaj zjadł pół słoiczka 190g obiadku, za to podałam pierwszy raz sok, marchewka z jabłkiem, tak szybko zjadł, że teraz Młody pomarańczowy i matka też ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:08.