Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-08, 11:18   #811
bratkab
Zadomowienie

Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II

Dzięki Darianno i Leoś.
A mój tak fajnie sobie główkę trzyma bo ma napięte mięśnie karku, to mu łatwo głowę w górze trzymać. Rówieśnicy jakich spotyka wymiękają przy nim, ale oni znów nie muszą mieć rehabilitacji i będą szybciej siadać, ale i tak to nadgonimy.
Stary 2010-09-08, 11:21   #812
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
super

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

ale duza
no ja tez sie zastanawiam nad spiworkiem do małej i niektóre ceny mnie zabijaja

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

moja tylko jak jej lekko pomoge i uwaga dzis mamy 4 miesiace
No tak duza, a raczej dluga.... w koncu sie zdecydowalam na spiwór z bebe confort -orginalny..no i masz racje zabójcze ceny...bede musiala wydac min. 70€

wszystkiego najlepszego z okazji 4 miesiaca
Stary 2010-09-08, 11:21   #813
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Tymek dzisiaj kończy 3 miesiące.

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
Lea, no ja własnie pisze o Hani z waszego wakacyjnego wątku:P
no, to o tej samej dziewczynce piszemy.
Nie pamiętam w jakim wieku, ale jej to uczulenie na wit. c zawartą w słoiczkach minęło.

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
Dzięki Darianno i Leoś.
A mój tak fajnie sobie główkę trzyma bo ma napięte mięśnie karku, to mu łatwo głowę w górze trzymać. Rówieśnicy jakich spotyka wymiękają przy nim, ale oni znów nie muszą mieć rehabilitacji i będą szybciej siadać, ale i tak to nadgonimy.
a pewnie, że nadgonicie.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 11:22   #814
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
dziekuje

Byłam i kupiłam trójeczki

ho...moja nadal w 2 smiga, jest szczuplutka i w 3 by sie utopila...
Stary 2010-09-08, 11:23   #815
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Też bym Ci wystawiła negatywa.

Najpier reklamacja!!! Mail do sprzedawcy, potem spór wg zasad allegro. Potem komentarz.

Jak by to była większa sprawa (na innym poziomie handlu) i oceniłabyś tak jakiegoś dużego sprzedawcę w necie czy prasie, bez reklamacji czy choćby tel. do niego to by Ci proces wytoczył. Tak się nie robi.

Jak coś nie pasuje to się to reklamuje, próbuje oddać i dostać dobre.
Koszty wysyłek, przesyłek, zwrotów itd przewyższyłyby wartośc produktu xD a ze zwrotem kosztów to ten sprzedający ma problem.
Poza tym, jak dla mnie to najpierw wystawiam komentarz bo komentuję transakcję jaka została przeprowadzona. Facet oferuje nówki a wysyła jakieś testery, uszkodzone a nawet używane produkty - jak zauważyłam po fakcie po jego komentarzach, więc mój przypadek nie jest odosobniony.
Po komentarzu byłam nastawiona do jakiejś wymiany, ewentualnie zostawienie w spokoju sprawy - wystawiłam neutral bo nie chciałam być złośliwa i walić negatywem, jakby się sprawa rozwiązała to można by unieważnić - ślad po tym by został ku przestrodze innych
A ten mi wali negatywa i jeszcze takim tonem. To ja go chromolę
Cytat:
Napisane przez Jaatkaa85 Pokaż wiadomość
moglas powiedziec, ze bijesz pasem
Mowę mi odebrało i nic nie powiedziałam.. ale później jak mały się wydzierał to pierwsze co leciałam zamknąć okno
Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość
Sienny chyba nie bo by chyba raczej z nosa woda leciała i kaszlu by nie było. Jak zapuszczam Mucosolwan to właśnie woda leci a jak nie to takie za przeproszeniem gluty wyciągam. na sczęście pediatra kazała spokojnie na dwór wychodzić, kąpać małą też normalnie. A co myślicie o nacieraniu nóżek na noc olejkiem?? Tum takim rozgrzewającym, bo moja mama to radzi ale ja nie wiem czy tak małemu dziecku można?? To nie uczula??
Nie wiem jak nacieranie nóżek ale mi przyszło do głowy coś Maść majerankowa! Może spróbuj małej posmarować pod noskiem.
Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Ola miała szczepionkę w ramię jakieś 1,5 miesiąca temu.Po szczepionce została taka czerwona kropka a od kilku dni ta kropka zmienia sie w krostkę i będzie podchodzić ropką.
Czy to normalne?
Ja pamiętam jak byłam w podstawówce i mialam taką szczepionkę co mi ropa podeszła i teraz mam ślad na ramieniu.Zreszta każda z nas to ma ale w wieku niemowlęcym ?
Mój miał taką szczepionkę w szpitalu (teraz jest jedna dawka, dawniej było ich kilka) i do teraz ma grudkę ale jeszcze nie ropieje a powinna Ponoć ma się z tym nic nie robić, nie dłubać, nie smarować, nic.
To jak się nie mylę szczepienie na gruźlicę

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 11:23   #816
biankaaa
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki Darianno i Leoś.
U nas jest podobnie - oslabione miesnie brzuszka, ale silne miesnie karku - Wit na brzuchu 20min albo i dluzej lezy z łbem do góry zadartym. Jest tez lekka asymetria. Od przyszlego tygodnia zaczynamy cwiczenia

Trzymamy kciuki za Wasze postepy.
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 11:31   #817
marhalczar
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21906620]

Świetny jest ten wkład kolorowy

ZNów mam zwrot z obu maili które wysyłałam do Ciebie

A córa świetna, szalenie mi się podoba jak ją ubierasz

[/QUOTE]

..tak jak wyzej wspomnialam, kupie ten brazowy, bardziej praktyczny

Podaj mi na prive emaila i ci wysle z mojego , a ty odpisz na niego... dziwne, bo dostaje wszystkie emaile..moze przesyla go do spamów, zaraz sprawdze...

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Dzień dobry,
Dziewczyny jak dbacie o szyjkę?
Tzn. co używacie do smarowania?
Nic nadzwyczajnegonie robie, po kapieli dokladnie wysusze recznikiem , a nastepnie smaruje emulsja po kapieli Mustela..i jest ok

Edytowane przez marhalczar
Czas edycji: 2010-09-08 o 11:43
marhalczar jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-08, 11:31   #818
marhalczar
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21906620]

Świetny jest ten wkład kolorowy

ZNów mam zwrot z obu maili które wysyłałam do Ciebie

A córa świetna, szalenie mi się podoba jak ją ubierasz

[/QUOTE]

..tak jak wyzej wspomnialam, kupie ten brazowy, bardziej praktyczny

Podaj mi na prive emaila i ci wysle z mojego , a ty odpisz na niego... dziwne, bo dostaje wszystkie emaile..moze przesyla go do spamów, zaraz sprawdze...

Dzieki za komplemet, mala rzeczywiscie jest swietniutka...

Na fotce ..wczoraj przed wyjsciem na spacer, bylo 25C i troche wiatru, dzisiaj tez taka temperatura ale ze sloneczkiem i bez wiatru...w koncu ustaly upaly 35-40C

Czas edycji: 2010-09-08 o 14:15
Stary 2010-09-08, 11:33   #819
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jamaicaP Pokaż wiadomość
tez tak mysle, ale po co sie wysilac, dala skierowanie.. tak jak moja... mowie jej o tej głowce ze jej miesce po vacuum z miecckiego zrobilo sie twardei jest gulka.. ona poclamkala nic nie powiedziala.. eee dam skierowanie...
na moja uwage ze mala nie tyje bo mleka nie mam- przystawiac czesto dziecko wiec mowie ze nic innego nei robi ebo ona ciagle glodna i wisi na ccyku a i tak glodna.. oooo pojawi sie pokarm pojawi...
mhm... z niebios splynie łaka na moje piersi... dopiero polozna srodowiskowa mnie oswiecila w wielu kwestiach

mistrzostwo za fantazję
... ja karmie mala wylacznie piersia i zauwazylam, ze jak zaraz po karmieniu zjem np.yogurt, lody lub wypije mleko i cos zjem pokarm szybciej sie produkuje...
Stary 2010-09-08, 11:37   #820
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
odwiedziły mnie wczoraj dwie koleżanki z pracy, tak nieoficjalnie i po cichu, bo cała oficjalna wizyta dopiero się szykuje. zasugerowały powrót do pracy od stycznia, żeby staż dokończyć na kolejny stopień awansu zawodowego. szczerze mówiąc niespecjanie mi w tej chwili na tym zależy, ale jak pomyślę, że musiałabym od września zaczynać to od nowa (całe 3 lata) i drugie dziecko znów ten staż mogłoby przerwać...
Szaja - Ty w temacie jesteś - jak długa może być przerwa w stażu, żeby nie musieć zaczynać od nowa?

mamuśki cycowe - jakich laktatorów używacie? ja mam w domu pożyczony avent isis, ale będę go wkrótce musiała oddać. a jeżeli mam wrócić od stycznia do pracy, to gdzieś w listopadzie trzeba będzie zacząć magazynować pokarm. i tak myślałam, żeby od grudnia przyuczać Ewcię do kubka-niekapka, zamiast butli (na razie nie wie, co to butelka i pewnie się nie dowie). a do tego jakieś zupki i deserki, żeby tatuś czy babcia mogli ją karmić pod moją nieobecność. myślicie, że tak będzie ok?
ja uzywam w razie koniecznosci reczny Medela, za 26€ i sie sprawdza, w zestawie jest butelka i woreczki do zamrazania mleka

..co chodzi o dokarmianie, skoro ja karmie piersia to zaczne od 6 miesiaca, tak jak zaleca pediatra
Stary 2010-09-08, 11:43   #821
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Kochana, będzie dobrze. Musi być

Daj sobie i małej trochę czasu. Cierpliwości

Mam Canpola i jestem zadowolona.

Moja pediatra mówiła, że już mogę wprowadzać gluten

Trzymam kciuki

Witajcie.
Wczoraj byłam z Luizką 3 godziny na spacerze i ona była taka spokojna, jak nigdy. Podoba się jej jazda w foteliku.
Przed spacerem. Mina taka, bo założyłam czapkę
...super niunia..moja tez uwielbia w foteliku zatem jak skonczy 4 miechy przerzucam ja do spacerowego, a gondole pakuje i do piwnicy.

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21933146]Tymek dzisiaj kończy 3 miesiące.

no, to o tej samej dziewczynce piszemy.
Nie pamiętam w jakim wieku, ale jej to uczulenie na wit. c zawartą w słoiczkach minęło.

a pewnie, że nadgonicie. [/QUOTE]

GRATULACJE!!!
Stary 2010-09-08, 12:33   #822
marhalczar
Zadomowienie

Dziewczyny , dajcie mi namiary na jakis dobry zel na dziasal dla dzieci przy zabkowaniu, bo moja znajoma ma niesamowite problemy ze swoimi blizniakami, te tutaj nie pomagaja, a ja nie znam nazw polskich. Dzieki.

..mam nadziej, ze moja mala nie bedzie miala takich problemów jak zacznie zabkowac

Wczoraj wybralam sie aby zmienic kolczyki malej na inne i przy okazji weszlam do sklepu z zabawkami i mala zobaczyla grzechotke z chicco i tak sie do niej rwala, ze ja kupilam..i od wczoraj nie wypuszcza jej z rak, nawet podczas snu.... taka sobie ale sie jej podoba

Przy okazji skusilam sie na dokupienie pare szmatek na jesien..oczywiscie dla Amelii: sztruksowa sukieneczke, spodenki, body rózowe i komplet body, dwa golfiki, spodenki dzinsowe oraz otrzymalam przesylke z pizamkami: 3 jedakowe w 3 rozmiarach oraz jedna dwuczesciowa (zalaczam fotki)..i co smieszne..za 4 i spodenki dzinsowe zaplacilam tylko 10€ (40zl).Polecam sklep www.kiabi.com

No to ja sie bede zbierac na spacer z moja niunia, bo i ona i ja juz po obiadku.

Do uslyszenia

Czas edycji: 2010-09-08 o 14:17
Stary 2010-09-08, 12:42   #823
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Koszty wysyłek, przesyłek, zwrotów itd przewyższyłyby wartośc produktu xD a ze zwrotem kosztów to ten sprzedający ma problem.
Poza tym, jak dla mnie to najpierw wystawiam komentarz bo komentuję transakcję jaka została przeprowadzona. Facet oferuje nówki a wysyła jakieś testery, uszkodzone a nawet używane produkty - jak zauważyłam po fakcie po jego komentarzach, więc mój przypadek nie jest odosobniony.
Po komentarzu byłam nastawiona do jakiejś wymiany, ewentualnie zostawienie w spokoju sprawy - wystawiłam neutral bo nie chciałam być złośliwa i walić negatywem, jakby się sprawa rozwiązała to można by unieważnić - ślad po tym by został ku przestrodze innych
A ten mi wali negatywa i jeszcze takim tonem. To ja go chromolę
Po komentarzu to już wymiany z reguły nie ma, komentarz kończy transakcję.

Jak gość ma dużo transakcji na koncie to nie ma żadnej przestrogi, inni kupią tak jak i Ty kupiłaś. Gdyby komentarz był przestrogą każdy kończyłby sprzedaż na jednym negatywie.

I tu nie chodzi o to jak to wygląda dla Ciebie. Komentarz to przypieczętowanie zrealizowanej umowy kupna-sprzedaży, oceniasz cały jej przebieg, w tym sprawnie lub nie załatwioną reklamację.

Jeśli kupisz dajmy na to forda, coś nie tak z nim będzie i obsmarujesz firmę bez próby zareklamowania towaru, to Ci łeb urwą w sądzie. Allegro działa na podobnych zasadach jak zwykła sprzedaż.
Rozkleił Ci się but, padła suszarka, mebel po wyjęciu z kartonu okazał się być zniszczony - reklamujesz. Koszty wysyłki nikogo nie obchodzą, to już sprawa kontrahentów.

Takie są zasady handlu, czy Ci się to podoba czy nie.

Wg sprzedawcy miałaś w nosie otrzymanie dobrego towaru, wolałaś się wyżyć w komentarzu. No to Ci odpowiedział tym samym.
Wiesz mi, nie zdziwi to nikogo kto handluje na all.

EOT

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Piszecie o spacerówkach...

Nie boicie się, że dziecku będzie łepetynka latała we wszystkie strony?
Daniel głowę trzyma super, ale w spacerówce nie ma ograniczenia takiego jak w foteliku (z gondolą jeszcze inaczej, bo płasko, a do tego boki wysokie), w spacerówce przy zakrętach (próbowałam w domu) to ta główka się mocniej kiwa niż powinna wg mnie.

Chciałam go przesadzić i zrezygnowałam na razie.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 12:47   #824
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Kropka, a nie próbowałaś podłożenia ręcznika? Ja młodej daję zwinięty przynajmniej z jednej strony, gdy podnoszę tył gondoli.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 12:51   #825
biankaaa
Zadomowienie

Cytat:
---

Piszecie o spacerówkach...

Nie boicie się, że dziecku będzie łepetynka latała we wszystkie strony?
Daniel głowę trzyma super, ale w spacerówce nie ma ograniczenia takiego jak w foteliku (z gondolą jeszcze inaczej, bo płasko, a do tego boki wysokie), w spacerówce przy zakrętach (próbowałam w domu) to ta główka się mocniej kiwa niż powinna wg mnie.

Chciałam go przesadzić i zrezygnowałam na razie.
Pewnie zależy od spacerówki... Ja np używałam gondoli Quinny, spacerówke natomiast kupiłam Emmaljunga. Ta druga ma znacznie lepsza amortyzacje , jest też rozkładana do 180 stopni. Nie przesadzałabym gdyby nie fakt ze Witek w gondoli sie nie mieści - na długość głowa i stopy dotykają krawedzi, nie moze tez polozyc wygodnie raczek wzdłuz ciala Wydaje mi sie ze w dobrze amortyzowanej, plaskiej i dobrze zabudowanej spacerowce nic nie bedzie 4-miesieczniakowi.
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 13:32   #826
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21934969]Kropka, a nie próbowałaś podłożenia ręcznika? Ja młodej daję zwinięty przynajmniej z jednej strony, gdy podnoszę tył gondoli.[/QUOTE]

Hmmm nie próbowałam. Ale ja mam dużą spacerówkę to tych ręczników musiałabym tam napchać trochę.

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
Pewnie zależy od spacerówki... Ja np używałam gondoli Quinny, spacerówke natomiast kupiłam Emmaljunga. Ta druga ma znacznie lepsza amortyzacje , jest też rozkładana do 180 stopni. Nie przesadzałabym gdyby nie fakt ze Witek w gondoli sie nie mieści - na długość głowa i stopy dotykają krawedzi, nie moze tez polozyc wygodnie raczek wzdłuz ciala Wydaje mi sie ze w dobrze amortyzowanej, plaskiej i dobrze zabudowanej spacerowce nic nie bedzie 4-miesieczniakowi.
Ano ja też mam gondolę Quinny. I już 3 tyg. leży na podłodze zdjęta na stałe ze stelaża, bo dziecko sięga i góry i dołu.

Amortyzację to mam dobrą, bo na pompowanych kołach stelaż mamy. I rozkłada się prawie na płasko, no tak ciutkę brakuje, ale on i tak na płasko nie chce, dlatego jeździ w foteliku teraz. Boki są zabudowane budką, bo ona ma takie rzepy i trzyma się boków ładnie. Tylko dół jest wolny, co mnie trochę martwi, bo mały będzie wisiał na pasie jak zjedzie w dół na wybojach.

Stary 2010-09-08, 13:33   #827
Konto usunięte

No to kocyk Ew. butelkę owiń ręcznikiem i połóż po bokach

Piszę **************** magisterkę (sama se wygwiazdkowałam, bo mi się słowa cisną ).
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 13:48   #828
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21935948]No to kocyk Ew. butelkę owiń ręcznikiem i połóż po bokach

Piszę **************** magisterkę (sama se wygwiazdkowałam, bo mi się słowa cisną ).[/QUOTE]

Butelka zjedzie. Musiałabym coś przykleić / przyszyć / przyczepić po bokach.

Stary 2010-09-08, 14:00   #829
Darianna25
Zakorzenienie

Byłam z małą u wazenia i w ciagu 7 tyg przybrała tylko 900g.Czy oby nie za mało?Na siatce spadła z 91 na 75.

No i pierogi sobie rozgotowałam.Wszystko przez wizaż
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-08, 14:33   #830
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Moje dziecko odkrywa matę.Mamy Tiny Love.Na topie jest Lew.Potrafi sobie go złapać i próbuje wsadzić do buzi jego stopyA ile sie przy tym nagada, tylko czekam na czkawkę.
Super wygląda
Cytat:
Dzieki dziewczyny - bedzie dobrze

na dowód tego fotka Gabrysi
dla Gabrysi.
Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość
Zapomniałam dziewczyny wam napisać, uraziłam mamę i teściową w czasie chrzcin- zdolna jestem.
Mamę bo nie posłuchałam jej rady i trzymałam małą w czasie chrztu na lewej a nie na prawej ręce, bo to trzeba na prawej żeby mała leworęczna nie była.
Teściową bo nie włożyłam małej między pieluchę a rajstopki ołówka, kartki papieru i pieniążka - żeby zdolna była i pieniądze miała.
Ach no i jeszcze nie powiedziałam wynosząc małą z domu "Wynosimy sokoła przyniesiemy anioła" i odwrotnie przy powrocie do domu.
Co lepsze to chrzestny małej wyśmiał teściową za te zabobony i mnie poparł że skoro po katolicku chrzczę to czemu mam guseł słuchać, to stwierdziła że to taka tradycja. Dodam że to jej chrześniak ukochany.
Po prostu rozwaliły mnie obie.
To teraz już wiem dlaczego moje dziecię ma ruchliwą bardziej lewą rękę
A co do tych śmiesznych tekstów to mnie teściowa kazała powiedzieć "Wynosimy poganina, przyniesiemy chrześcijanina" Moja mama to się uśmiała przy tym nieziemsko

Mal Amelka jak zawsze śliczna

Szaja a dlaczego mówisz, że bez marchewek to niewielki wybór obiadków jest, my mamy ziemniak z kalafiorem, z brokułami, tak jak pisałaś ze szpinakiem, sam kurczak, ziemniak+kurczak+kukurydz a, do tego mamy pastę z ziemniakiem i cukinia. To tylko to co mam w lodówce

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 14:39   #831
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość

Szaja a dlaczego mówisz, że bez marchewek to niewielki wybór obiadków jest, my mamy ziemniak z kalafiorem, z brokułami, tak jak pisałaś ze szpinakiem, sam kurczak, ziemniak+kurczak+kukurydz a, do tego mamy pastę z ziemniakiem i cukinia. To tylko to co mam w lodówce
Jakiej firmy??

Niczego z tego (poza ziemniorem ze szpinakiem i samym brokułem) nie widziałam ani w Carrefourze ani w Rossmannie.

Stary 2010-09-08, 14:55   #832
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Jakiej firmy??

Niczego z tego (poza ziemniorem ze szpinakiem i samym brokułem) nie widziałam ani w Carrefourze ani w Rossmannie.
Ja kupuję Hipp-a ale Tż zaopatruje mnie w Niemczech, nie wiem jak to wygląda u Polsce, bo u mnie to w większości Bobovita która jest niedobra i Gerber który jest drogi.

MAXIMILIAN
Stary 2010-09-08, 15:04   #833
araczki
Zadomowienie

Cytat:
Byłam z małą u wazenia i w ciagu 7 tyg przybrała tylko 900g.Czy oby nie za mało?Na siatce spadła z 91 na 75.

No i pierogi sobie rozgotowałam.Wszystko przez wizaż
moja w ciagu 5 tyg przybrala 500 g a w ciagu nastepnych 4-ech 300 g. Mi powiedzieli, ze poki nie spada jej waga to jest ok...

Cytat:
ja tez w sklepie wiedzialam juz takie mieszanki, ze hej od 4 miesiaca ziemniak z marchewka lub z brokulami lub z kalafiorem lub z mieszanka warzyw, oprocz tego cukinie, kykurydze cala masa przeroznych warzyw a do tego owoce od jablka przez sliwki na brzoskwini i owocach lesnych konczac...
a Mala nie chce nic i juz

Wlasnie Malvina zaczela pelznac na macie lezy na brzuchu, podnosi pupe, podkula nogi, podciaga rece do przodu i sie powoli przemieszcza

Szaja za ********** magisterke

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-09-08, 15:24   #834
Konto usunięte

Cytat:
A co do tych śmiesznych tekstów to mnie teściowa kazała powiedzieć "Wynosimy poganina, przyniesiemy chrześcijanina" Moja mama to się uśmiała przy tym nieziemsko

Ja od kilku osób usłyszałam: no, to teraz masz już aniołka Szlag mnie trafił nieziemski, bo aniołkiem określa się zazwyczaj nieżyjące już dziecko.

No bo mało u nas tego...

Cytat:
Jakiej firmy??

A to nie, to więcej widziałam, ale większość mimo wszystko na marchwi. Ale jest np. dynia z ziemniakiem. WIększy wybór jest w owocach, aczkolwiek... prawie do każdego japco dodane. Przynajmniej sok Chyba będę kupowała 5 winogronek, obierała, usuwała pestki i do blendera do tego banan czy co tam.

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość

ja tez w sklepie wiedzialam juz takie mieszanki, ze hej od 4 miesiaca ziemniak z marchewka lub z brokulami lub z kalafiorem lub z mieszanka warzyw, oprocz tego cukinie, kykurydze cala masa przeroznych warzyw a do tego owoce od jablka przez sliwki na brzoskwini i owocach lesnych konczac...
a Mala nie chce nic i juz

Wlasnie Malvina zaczela pelznac na macie lezy na brzuchu, podnosi pupe, podkula nogi, podciaga rece do przodu i sie powoli przemieszcza

Szaja za ********** magisterke
Araczuś, ale ty niepolska :d U nas np. cukinii nigdzie nie widziałam, kukurydzy też nie.

Dzięki Ściągnęłam trialową wersję programu, w którym promotor mi rzeczy liczył - i powiedzcie, czemu on nie chciał nazwy programu podać? niepoważny... Co nie zmienia faktu, że dla mnie program statystyczny to czarna magia
Stary 2010-09-08, 15:25   #835
Siala_Bala
Zakorzenienie

araczki - poprosim jakieś zdjęcie córy koniecznie bez nakrycia głowy bo tę fryzurę ma zawsze szałową

kropka - pewnie masz rację ale na nerwus jestem i wkurzyłam się bo facet świadomie wysyła ludiom takie produkty. Mea Culpa bo nie sprawdziłam komentarzy przed zakupem, znaczy się spojrzałam, że mało negatywów ale nie wgłębiałam się w treść bo się napaliłam jak szczerbaty na suchary i kupiłam :/
I daję se łeb uciąć że sprzedaje testery z drogerii (co jest zabronione)dlatego są takie ściorane. A kij wie co w środku bo wlać może wszystko a nie miałam nigdy tego podkładu ze sklepu więc nie mam porównania
A co znaczy EOT ?? "Grozisz mi?!"

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 15:33   #836
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kupuję Hipp-a ale Tż zaopatruje mnie w Niemczech, nie wiem jak to wygląda u Polsce, bo u mnie to w większości Bobovita która jest niedobra i Gerber który jest drogi.
U nas te różnice w cenie nie takie duże, ale smaki podobne. Próbowałam.
Ale rodzajów mniej, zdecydowanie.

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość

kropka - pewnie masz rację ale na nerwus jestem i wkurzyłam się bo facet świadomie wysyła ludiom takie produkty. Mea Culpa bo nie sprawdziłam komentarzy przed zakupem, znaczy się spojrzałam, że mało negatywów ale nie wgłębiałam się w treść bo się napaliłam jak szczerbaty na suchary i kupiłam :/
I daję se łeb uciąć że sprzedaje testery z drogerii (co jest zabronione) dlatego są takie ściorane. A kij wie co w środku bo wlać może wszystko a nie miałam nigdy tego podkładu ze sklepu więc nie mam porównania
A co znaczy EOT ?? "Grozisz mi?!"
Ha ha ha serio? Przeglądałaś kiedyś kosmetyki na allegro, tak po kategoriach? Albo perfumy? Testery to tam towar nr 1. Notabene sama je kupuję.

Tak, to groźba, bój się. EOT z angielska, koniec tematu spoza wątku.

Stary 2010-09-08, 15:46   #837
Silpe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
ho...moja nadal w 2 smiga, jest szczuplutka i w 3 by sie utopila...
no moja też jeszcze w 2 sie mieści ale czuje że to juz ostatni karton użytkujemy wiec juz zrobiłam zapas , zwłaszcza że to taka promocja - mała też jest szczuplutka ale duuuuuża z niej dziewczyna - jak byłyśmy teraz w szpitalu każdy myślał że ona to juz z 4 miechy ma

Cytat:

dla Gabrysi.
dziekuje - przekaże

nie zacytowało mi wszystkiego
kropka ty o spacerówkach i fotelikach pisałaś a ile twój Daniel ma tyg bo u nas jeszcze na spacerówke czas ale np w foteliku samochodowym musiałam wyjąc tą podkładke dla niemowlaków z zagłówkiem bo mała juz sie nie mieściła i dostawała histerii jak ją wsadzałam . teraz super jej sie siedzi bo nic jej nie krepuje ale jak usypia to musze pieluszke podkładac przy główce bo jej troche opada na bok.

u nas 11 tydzien leci

lea- twój Tymek tylko 2 tyg starszy od mojej - powiedz mi kochana kiedy zaczełaś mleko zageszczac i podawac jabco itp .

wogóle powiedzcie mi kobietki od kiedy zageszczac mleko i kiedy wprowadzac inne jadło i jak to sie ma do czestotliwości picia mleka przez pociechy bo wszedzie piszą że po 4 miesiącu - ja chciałabym od 4 czyli za 2 tyg coś wprowadzac ale nie wiem co i jak

gratulacje 3 i 4 miesiecy dla dzieciaczków

szaja-
szydełkowa mama jesteś i pomyślałam o tobie - może ci sie przyda - znalazłam w sieci takie kapciuszki i właśnie moja mama je robi
może któraś jeszcze skorzysta - prosze link
http://www.makatka.pl/index.php?opti...eci&Itemid=105

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 15:52   #838
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
kropka ty o spacerówkach i fotelikach pisałaś a ile twój Daniel ma tyg bo u nas jeszcze na spacerówke czas ale np w foteliku samochodowym musiałam wyjąc tą podkładke dla niemowlaków z zagłówkiem bo mała juz sie nie mieściła i dostawała histerii jak ją wsadzałam . teraz super jej sie siedzi bo nic jej nie krepuje ale jak usypia to musze pieluszke podkładac przy główce bo jej troche opada na bok.

u nas 11 tydzien leci
Daniel 16go będzie miał 4 mce.

W foteliku nie mam wkładki pod dupką już od miesiąca gdzieś, bo nogi wystawały. A zagłówka od 6 tygodni, bo nie mieściło się dziecko.

Ale w foteliku on nie lata, bo maxi cosi jest dość wąski.

Stary 2010-09-08, 15:59   #839
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

Podaję dzisiaj małej japko - od trzech dni już je. Nadal nie wie co ma z tym zrobić i kręci językiem na wszystkie strony, oczywiście większość ląduje na buzi. Niby dzisiaj jej się udało parę razy połknąć to co w buzi miała w całości ale chyba właśnie z tego powodu dostała czkawki
Myślałam że padnę.

W którym momencie podawałyście na początku deserki?? Przed samym jedzeniem?? Bo ja się staram tak 1,5 godz po jedzeniu. Bo moja mała jak jej próbowałam przed samym jedzeniem to potem i tak całą butlę obalała i jej się z nadmiaru ulewało. A deserek to jako osobny posiłek się traktuje czy tylko warzywka tak traktujemy??
myszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 16:04   #840
cate_
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie mi wczoraj sąsiadka mówiła, że jej znajoma robi tak - idzie patrzy na słoiczki dla dzieciaczków co można podać po 4 miesiącu i podaje takie danie właśnie ale własnoręcznie zrobione. Może tak lepiej??

I jeszcze nasze zdjęcie z soboty.
Super wyglądacie
Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Przed spacerem. Mina taka, bo założyłam czapkę
Mina czapkowa niczym sie nie różni o naszej

Też smakowałam oba i Bobovita strasznym kwasem mi smakuje, Młody też woli Hippowe, dzisiaj zjadł pół słoiczka 190g obiadku, za to podałam pierwszy raz sok, marchewka z jabłkiem, tak szybko zjadł, że teraz Młody pomarańczowy i matka też

MAXIMILIAN
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości