|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych! (grupa wsparcia) - część VI
Cytat:
![]() Byłam dziś w Rossmannie i kupiłam same potrzebne rzeczy: pędzelek do ust i dwie miniaturki na wyjazd: balsam do ciała Isany z mocznikiem i tonik Rival de Loop. Zapłaciłam za część kosmetyczną 4,98 zł Poza tym poszłam w końcu do optyka w sprawie szkieł kontaktowych. I mam na lewym oku normalną soczewkę, a na drugim toryczną (bo mam na nim dodatkowo astygmatyzm). I dziwnie się trochę czuję - po tylu latach nie mam okularów i widzę świat normalnie Na początku babka mi powiedziała, że oni zamawiają soczewki w Warszawie i mogę czekać nawet 3 tygodnie (soczewki toryczne są nietypowe) Tylko po domu będę chodzić w okularach, żeby oczy mogły odpoczywać. Ale się cieszę Ale ja mam fobię na punkcie oczu, więc taaak się bałam w ogóle je założyć. Okulistka do mnie z tekstem, czemu jestem taka przestraszona, więc musiałam nieźle wyglądać Pierwszą soczewkę założyła mi ona, z drugą męczyłam się ja... Założyłam chyba za piątym razem...
Edytowane przez Nusia7 Czas edycji: 2010-09-07 o 21:23 |
|
|
|
|
#242 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Wam za miłe słowa i wsparcie.
Gratuluję też pracy Hosence ( za jutro), Witch i Shpilce, super że tak dobra passa się pojawiła. U mnie w pracy nareszcie jakieś plusy, mam co tydzień zamieniać się z koleżanką na stanowiskach. Na tym drugim stanowisku jest co robić, ale nie ma takich nerwów jak u mnie i można sobie robić przerwy kiedy się chce. Mam nadzieję, że tak już rzeczywiście zostanie z tymi zamianami, bo zawsze to lepiej tak sobie "dychnąć" co drugi tydzień.
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
Nusia: nie mam pojęcia
![]() Carrola: nie gratuluj, tylko dalej trzymaj kciuki
|
#244 |
|
Zadomowienie
|
Trzymam, trzymam!
Jutro zdaj relację jak było.
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenka ,a Ty zaś lakier?
zużyłam kolenją próbeczkę LRP i skończyłam krem do rąk Ori(już drugi w tym m-cu) ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Nusiu, soczewki to super sprawa a ponoć faceci dużo bardziej się boją je zakładać
|
|
|
|
#247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ściąga też prędziutko. Chociaż u niego to pewnie lata wprawy mają znaczenie
|
|
#248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja od razu prawie zakładałam, ale na początku się babrałam trochę, a teraz bez lusterka potrafię zdjąć i założyć
|
|
|
|
|
#249 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zakładasz i ściągasz obie soczewki tą samą ręką, czy prawą soczewkę prawą ręką, a lewą soczewkę lewą ręką? Edytowane przez Nusia7 Czas edycji: 2010-09-07 o 22:02 |
||
|
|
|
#250 |
|
Konto usunięte
|
Maliniarko: Byłam bardzo grzeczna!
Zgodnie z zapowiedzią zakupione tylko dwa żele: masło kakaowe Ziaji i cytryna YR. Miałam już w koszyku bawełniany, ale wymieniłam na cytrynę. Chcę chyba jeszcze wykorzystać do bólu ostatni powiew lata. Bawełna rzeczywiście pachnie ładnie, pudrowo, słodkawo... ale niebezpiecznie kojarzy mi się z zapachem płynu do płukania ubrań. Oprócz tego pięęęękny trencz kupiłam. Hosenko: Trzymam kciuki!
|
|
|
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślę, że szybko przywykniesz ja za to mam inny problem, bo jak miałam soczewki peirwszy raz to miałam bardzo krótkie pazurki (dopiero co rpzestałam obgryzać) a teraz mam trochę dłuższe i czasem zdarza mi się uszkodzić soczewkę (na razie 2 razy---i tak nieźle)---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- [1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;21926083]Maliniarko: Byłam bardzo grzeczna! Zgodnie z zapowiedzią zakupione tylko dwa żele: masło kakaowe Ziaji i cytryna YR. Miałam już w koszyku bawełniany, ale wymieniłam na cytrynę. Chcę chyba jeszcze wykorzystać do bólu ostatni powiew lata. Bawełna rzeczywiście pachnie ładnie, pudrowo, słodkawo... ale niebezpiecznie kojarzy mi się z zapachem płynu do płukania ubrań. Oprócz tego pięęęękny trencz kupiłam. [/QUOTE] no! jestem z Ciebie dumna ![]() Ja na bawełnę czekam(przesyłka w teorii do 2 tyg ![]() dzisiaj miałam wielką ochotę na jakieś zakupy kosmetyczne, poprzebywać z tymi kolorkami chciałam, podotykać, ech... ale się powstrzymałam...150zł+ na liście dotychczasowych wrześniowych zakupów mnie otrzeźwiło nieco
|
|
|
#252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tu dopiero 8. O dziwo, po wczorajszej jodze nie jestem wcale połamana . Mam nadzieję, że jutro będzie większy wycisk Dopiero wczoraj sobie uświadomiłam, jak mi tej jogi brakowało Mam pytanko do "perfumiarek" . Bardzo podoba mi się woda Jet Femme Holiday z Avonu i chciałabym poszukać czegoś bardziej trwałego (czytaj markowego) o podobnych nutach. Orientujecie się może, wokół jakich zapachów powinnam się pokręcić? Nie mam niestety perfumerii w swoim mieście Nuty głowy : Bergamotka z Capri, świeża zieleń liści Nuty serca : Kwiaty pomarańczy, akord wody oceanu, Jaśmin Sambao Nuty głębi : Biały cedr, drewno figowe, drewno tekowe. |
|
|
|
|
#253 | |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko trzymam
żeby Ci się spodobało w tej pracy a Ty im. Soczewki zakładam i zdejmuję prawą ręką. Najgorzej było jak poszłam w soczewkach zrobić sobie tipsy po raz pierwszy (i ostatni) w życiu i prawie sobie oczy wydłubałam usiłując je wyciągnąć. Cytat:
![]() Trzeba tu chyba dyscyplinę zaprowadzić do wątku.
|
|
#254 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Ale mam do kitu humor
|
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
Co się stało Nosku?
|
#256 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Nie było mnie tu kilka dni - wizaż mi szwankował wczoraj. Poza tym pojechalkamn wczoraj na zakupy do Auchana (spożywcze) wróciłam do samochodu zapakowałam peeełny bagażnik po czym mój samochód odmówił posłuszeństwa i nie ruszył. Musiałam zostawić samochód i wrócić z buta z siatami rzeczy, które bałam się że się zepsują w samochodzie, do domu (godzinę szłam). Wieczorem przyjechał tata mojego TŻ z mechanikiem z lawetą - mechanik w 3 minuty naprawił (odkręcił jakąś śrubę postukał i przykręcił)Ten samochód doprowadza mnie do szału!! Ostatnio co tydziń-dwa jest w naprawie. Muszę znaleźć jakąś dobrze płatą pracę, żeby możliwie szybko zarobić na jakieś niepsujące się auto ![]() Cytat:
I jak w ogóle z kryciem itd.Bardzo jestem ciekawa ![]() Cytat:
a praca identyczna jakby się miało umowę o pracę.Cytat:
Cytat:
A czy do prawa jazdy i paszportu takie same fotografie mogą być? (bo wiem, że do paszportu muszą być zrobione en face, z przodu) Cytat:
![]() [1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;21926083] Oprócz tego pięęęękny trencz kupiłam.[/QUOTE] Wrzuciłabyś jakieś foto? bo ja bezskutecznie szukam, już kilkanaście sklepów oblecialam i wszędzie tylko grube płaszcze..Ściskam dziewczynki
|
|||||
|
|
|
#257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na zdjęciu do prawa jazdy musi być widoczne lewe ucho. Paszport wyrabiałam wieki tmu i jei pamiętam.
|
|
#259 |
|
|
Dobija mnie brak wakacji i jakiś taki ogólny dół mnie bierze... i jeszcze przed chwilą mój dwuletni siostrzeniec mnie wystraszył nie na żarty.
|
|
#260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze zostając z siostrzeńcami modlę się żeby nie zdarzyło się nic takiego. ![]() A z wakacjami witaj w klubie.
|
|
#261 | ||
|
|
Cytat:
![]() Taka opieka nad dzieciakami to jest ogromna odpowiedzialność, nigdy bym sobie nie darowała gdyby cokolwiek się stało. Siostra z mężem często się śmieją, że ja tak łażę za nim krok w krok, ale jakoś wolę mieć go na oku cały czas. A w jakim wieku są Twoi siostrzeńcy?Cytat:
|
|
|
#262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
4 i 2 lata. Urlop mam, tylko nie mam kasy a TŻ tym bardziej. ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Bilans września jak na razie zadowalający. Zużyłam:
|
|
#263 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Musze też wywołać zdjęcia bo przez te cyfrówki wszystko jest na dysku. Cytat:
Cytat:
![]() Ja też nie miałam wakacji ale na razie ucichło z wywaleniem naszego stoiska więc na razie mam prace nie wiem jak długo bo nikt sie nie okresla ale ja ciesze sie z kazdego dnia. Jasne że potrzebuje odpocząć ale ... teraz postanowiłam wyrobić sobie paszport a potem może zimą jakiś ciepły kraj ... moze.... Dostałam od kuzynki perfumki na jakiś czas MaxMara, na niej strasznie mi sie podobały a teraz to nie wiem no ale poużywam i oddam ![]() Dziś zużyłam jedwab do włosów biosilka 15 ml, ciesze się bo jakoś za nim nie przepadałam. A jutro czwartek ... krakus Ciekawe jak Hosenka i Zet |
||||
|
|
|
#264 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wydałaś już dostatecznie dużo. ![]() Chociaż nie powinnam się odzywać, bo sama mam tyle na liczniku. Ale to wina Maczka Kenzo. Że też markowe perfumy tyle kosztują... Cytat:
Dzięki Bogu, póki co tylko jeden, mało kosztowny numerek mi wywinął, więc nie wypada z łask. 2. Krycie zależy od firmy i formuły. Ja używam Everyday Minerals (ale ze względu na zablokowanie taniej wysyłki do Polski będę zmieniać firmę) i semi-matte kryje raczej lekko - wyrównuje koloryt, ale dużych niedoskonałości skóry nie zakryje. Za to wersja prasowana... uuu! Tą to można sobie niezłą maskę wyczarować przy braku umiaru. ![]() 3. No właśnie - zatrudnianie na umowę-zlecenie, gdy praca jest taka, że jak najbardziej można by normalną umowę podpisać, to świństwo... ![]() 4. Oj, ja też nie znoszę zdjęć do dokumentów... Nie jestem niefotogeniczna, ale na tych zdjęciach zawsze wychodzę jak kaszalot. A moje zdjęcie do dyplomu to totalna porażka...5. Nie mogą - do paszportu jest en face, a do prawka i dowodu lewy półprofil z odsłoniętym uchem. 6. Tu jest zdjęcie ze strony producenta (F&F): Załącznik 3394648 Na żywo prezentuje się fajniej. Cytat:
Trzymaj się ciepło. |
|||
|
|
|
#265 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Niestety na pytanie nie potrafię Ci odpowiedzieć.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jakie plany? ![]() Byłam dziś u kosmetyczki m.in. na hennie rzęs. Postanowiłam sobie zrobić, bo w Grecji nie będę się malować, a nie lubię mieć niewymalowanych rzęs (jestem blondynką), więc przynajmniej efekt będzie trochę zbliżony. |
||||||
|
|
|
#266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój chłopak nie cierpi tego zdjęcia, bo mówi, że to zupełnie nie ja Mam tam pozostałości trwałej na włosach, pyzate poliki i zero uśmiechu, istny poker face, bardzo poważne jest to zdjęcie, jak na osiemnastolatkę (ah, kiedy to było! )
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jest źle.
Jak się odkujemy to sobie odbijemy... A że persektywy są to luzik.
|
#268 | |||
|
Zakorzenienie
|
czuję się jak przestępczyni
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2010-09-08 o 15:04 |
|||
|
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;21934556]Ani się waż! Do końca miesiąca masz kosmetyczny post!
Wydałaś już dostatecznie dużo. ![]() wszyscy na mnie krzyczą Chociaż nie powinnam się odzywać, bo sama mam tyle na liczniku. Ale to wina Maczka Kenzo. Że też markowe perfumy tyle kosztują... Ja nie mam problemu z perfumami najmniejszego , to już by chyba zabiło mój budżet 2. Krycie zależy od firmy i formuły. Ja używam Everyday Minerals (ale ze względu na zablokowanie taniej wysyłki do Polski będę zmieniać firmę) i semi-matte kryje raczej lekko - wyrównuje koloryt, ale dużych niedoskonałości skóry nie zakryje. Za to wersja prasowana... uuu! Tą to można sobie niezłą maskę wyczarować przy braku umiaru. ![]() ja tam lubię maskę ![]() ja wzięłam intensive, ale wątpię, czy coś mojego dermablenda pokona będę próbować 4. Oj, ja też nie znoszę zdjęć do dokumentów... Nie jestem niefotogeniczna, ale na tych zdjęciach zawsze wychodzę jak kaszalot. A moje zdjęcie do dyplomu to totalna porażka...Ja w ogóle nie lubię zdjęć, jeszcze jak sama sobie zrobię to ujdzie, ale jak ktoś mnie to...o matko ![]() 5. Nie mogą - do paszportu jest en face, a do prawka i dowodu lewy półprofil z odsłoniętym uchem. 6. Tu jest zdjęcie ze strony producenta (F&F): Załącznik 3394648 Na żywo prezentuje się fajniej. [/QUOTE] ![]() Wstawiam foto fioleczek
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś założyłam soczewki bez najmniejszego problemu
Wczoraj wszystko było ok... Jutro jeszcze mogę podejść, jeśli by coś było nie tak i pewnie pójdę. Ale nie rozumiem, czemu wczoraj widziałam dobrze obojgiem oczu a dziś już nie ![]() EDIT: Już jakoś lepiej Może pójdę do apteki kupić krople nawilżające, która mi poleciła okulistka i mi pomogą.
Edytowane przez Nusia7 Czas edycji: 2010-09-08 o 15:28 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.

Bell Fashion Color nr 308 (różowy z delikatna perłą)
Na początku babka mi powiedziała, że oni zamawiają soczewki w Warszawie i mogę czekać nawet 3 tygodnie (soczewki toryczne są nietypowe)
Tylko po domu będę chodzić w okularach, żeby oczy mogły odpoczywać. Ale się cieszę
Pierwszą soczewkę założyła mi ona, z drugą męczyłam się ja... Założyłam chyba za piątym razem...

za jutro), Witch i Shpilce, super że tak dobra passa się pojawiła.

Ściąga też prędziutko. Chociaż u niego to pewnie lata wprawy mają znaczenie 

Zakładasz i ściągasz obie soczewki tą samą ręką, czy prawą soczewkę prawą ręką, a lewą soczewkę lewą ręką?
(na razie 2 razy---i tak nieźle)
. Mam nadzieję, że jutro będzie większy wycisk
Wyeliminownie przyczyn ograniczyło mój nałóg w jakichś 80%. Obecne zakupy to zazwyczaj limitowanki, korzystna wyprzedaż albo jakiś dodatkowy gratis.
bo ja bezskutecznie szukam, już kilkanaście sklepów oblecialam i wszędzie tylko grube płaszcze..

Wczoraj wszystko było ok... Jutro jeszcze mogę podejść, jeśli by coś było nie tak i pewnie pójdę. Ale nie rozumiem, czemu wczoraj widziałam dobrze obojgiem oczu a dziś już nie