Odwyk od zakupów kosmetycznych! (grupa wsparcia) - część VI - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-07, 20:14   #241
Nusia7
Zakorzenienie

Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych! (grupa wsparcia) - część VI

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
ehhh kupiłam lakier Bell Fashion Color nr 308 (różowy z delikatna perłą)
Czemu nikogo już to tutaj nie dziwi?

Byłam dziś w Rossmannie i kupiłam same potrzebne rzeczy: pędzelek do ust i dwie miniaturki na wyjazd: balsam do ciała Isany z mocznikiem i tonik Rival de Loop. Zapłaciłam za część kosmetyczną 4,98 zł

Poza tym poszłam w końcu do optyka w sprawie szkieł kontaktowych. I mam na lewym oku normalną soczewkę, a na drugim toryczną (bo mam na nim dodatkowo astygmatyzm). I dziwnie się trochę czuję - po tylu latach nie mam okularów i widzę świat normalnie Na początku babka mi powiedziała, że oni zamawiają soczewki w Warszawie i mogę czekać nawet 3 tygodnie (soczewki toryczne są nietypowe) Na szczęście okazało się, że okulistka ma akurat takie soczewki, jak potrzebuję Na razie mam próbne na miesiąc, a jak mi spasują, to się przerzucę na nie na stałe Tylko po domu będę chodzić w okularach, żeby oczy mogły odpoczywać. Ale się cieszę
Ale ja mam fobię na punkcie oczu, więc taaak się bałam w ogóle je założyć. Okulistka do mnie z tekstem, czemu jestem taka przestraszona, więc musiałam nieźle wyglądać Pierwszą soczewkę założyła mi ona, z drugą męczyłam się ja... Założyłam chyba za piątym razem...

Edytowane przez Nusia7
Czas edycji: 2010-09-07 o 21:23
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 21:12   #242
carrola
Zadomowienie

Dziękuję Wam za miłe słowa i wsparcie.

Gratuluję też pracy Hosence ( za jutro), Witch i Shpilce, super że tak dobra passa się pojawiła.
U mnie w pracy nareszcie jakieś plusy, mam co tydzień zamieniać się z koleżanką na stanowiskach. Na tym drugim stanowisku jest co robić, ale nie ma takich nerwów jak u mnie i można sobie robić przerwy kiedy się chce. Mam nadzieję, że tak już rzeczywiście zostanie z tymi zamianami, bo zawsze to lepiej tak sobie "dychnąć" co drugi tydzień.

carrola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 21:17   #243
Hosenka*
Zakorzenienie

Nusia: nie mam pojęcia

Carrola: nie gratuluj, tylko dalej trzymaj kciuki

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 21:30   #244
carrola
Zadomowienie

Trzymam, trzymam! Jutro zdaj relację jak było.

carrola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 21:43   #245
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carrola Pokaż wiadomość
Trzymam, trzymam! Jutro zdaj relację jak było.
Jasne

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 21:45   #246
Maliniarka
Zakorzenienie

Hosenka ,a Ty zaś lakier?

zużyłam kolenją próbeczkę LRP i skończyłam krem do rąk Ori(już drugi w tym m-cu)

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Nusiu, soczewki to super sprawa a ponoć faceci dużo bardziej się boją je zakładać
Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 21:50   #247
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
Nusiu, soczewki to super sprawa a ponoć faceci dużo bardziej się boją je zakładać
Mąż kuzynki zakłada tak prędko, że bzium i już jest na miejscu Ściąga też prędziutko. Chociaż u niego to pewnie lata wprawy mają znaczenie

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 21:55   #248
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Mąż kuzynki zakłada tak prędko, że bzium i już jest na miejscu Ściąga też prędziutko. Chociaż u niego to pewnie lata wprawy mają znaczenie
ale ja miałam na myśli pierwsze założenie, tak mi pani mówiła, jak sama zaczynałam

ja od razu prawie zakładałam, ale na początku się babrałam trochę, a teraz bez lusterka potrafię zdjąć i założyć
Stary 2010-09-07, 22:00   #249
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Nigdy o tym nie słyszałam, ciekawe

Cytat:
ja od razu prawie zakładałam, ale na początku się babrałam trochę, a teraz bez lusterka potrafię zdjąć i założyć
Mam nadzieję, że za niedługo też będę tak miała. Teraz zdejmowałam i prawą soczewka zeszła bez problemu, a z lewą mi zajęło to na kilka razy Zakładasz i ściągasz obie soczewki tą samą ręką, czy prawą soczewkę prawą ręką, a lewą soczewkę lewą ręką?

Edytowane przez Nusia7
Czas edycji: 2010-09-07 o 22:02
Stary 2010-09-07, 22:19   #250
025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092
Konto usunięte

Maliniarko: Byłam bardzo grzeczna! Zgodnie z zapowiedzią zakupione tylko dwa żele: masło kakaowe Ziaji i cytryna YR. Miałam już w koszyku bawełniany, ale wymieniłam na cytrynę. Chcę chyba jeszcze wykorzystać do bólu ostatni powiew lata. Bawełna rzeczywiście pachnie ładnie, pudrowo, słodkawo... ale niebezpiecznie kojarzy mi się z zapachem płynu do płukania ubrań. Co nie jest dla mnie niemiłym skojarzeniem.

Oprócz tego pięęęękny trencz kupiłam.

Hosenko: Trzymam kciuki!
025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-07, 22:22   #251
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że za niedługo też będę tak miała. Teraz zdejmowałam i prawą soczewka zeszła bez problemu, a z lewą mi zajęło to na kilka razy Zakładasz i ściągasz obie soczewki tą samą ręką, czy prawą soczewkę prawą ręką, a lewą soczewkę lewą ręką?
ściągam obie tak samo prawą ręką przez uszczypnięcie

myślę, że szybko przywykniesz

ja za to mam inny problem, bo jak miałam soczewki peirwszy raz to miałam bardzo krótkie pazurki (dopiero co rpzestałam obgryzać) a teraz mam trochę dłuższe i czasem zdarza mi się uszkodzić soczewkę (na razie 2 razy---i tak nieźle)

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;21926083]Maliniarko: Byłam bardzo grzeczna! Zgodnie z zapowiedzią zakupione tylko dwa żele: masło kakaowe Ziaji i cytryna YR. Miałam już w koszyku bawełniany, ale wymieniłam na cytrynę. Chcę chyba jeszcze wykorzystać do bólu ostatni powiew lata. Bawełna rzeczywiście pachnie ładnie, pudrowo, słodkawo... ale niebezpiecznie kojarzy mi się z zapachem płynu do płukania ubrań. Co nie jest dla mnie niemiłym skojarzeniem.

Oprócz tego pięęęękny trencz kupiłam.
[/QUOTE]
no! jestem z Ciebie dumna

Ja na bawełnę czekam(przesyłka w teorii do 2 tyg ), w ciemno kupiłam, bo u mnie nie ma YR

dzisiaj miałam wielką ochotę na jakieś zakupy kosmetyczne, poprzebywać z tymi kolorkami chciałam, podotykać, ech...

ale się powstrzymałam...150zł+ na liście dotychczasowych wrześniowych zakupów mnie otrzeźwiło nieco
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2010-09-08, 07:37   #252
ganimedea
Zakorzenienie

Cytat:
dzisiaj miałam wielką ochotę na jakieś zakupy kosmetyczne, poprzebywać z tymi kolorkami chciałam, podotykać, ech...

ale się powstrzymałam...150zł+ na liście dotychczasowych wrześniowych zakupów mnie otrzeźwiło nieco
Hoho, faktycznie bilansik już masz podkręcony A tu dopiero 8.

O dziwo, po wczorajszej jodze nie jestem wcale połamana . Było baaaaaaaardzo lajtowo ze względu na długą przerwę, same najprostsze asany, niczym na zajęciach dla mocno początkujących. Aż się zastanawiam, czy nie zbyt lajtowo - byłam tylko ja i kobietka ćwicząca od kilkunastu lat, więc to pewnie ze względu na mnie . Mam nadzieję, że jutro będzie większy wycisk Dopiero wczoraj sobie uświadomiłam, jak mi tej jogi brakowało

Mam pytanko do "perfumiarek" . Bardzo podoba mi się woda Jet Femme Holiday z Avonu i chciałabym poszukać czegoś bardziej trwałego (czytaj markowego) o podobnych nutach. Orientujecie się może, wokół jakich zapachów powinnam się pokręcić? Nie mam niestety perfumerii w swoim mieście

Nuty głowy : Bergamotka z Capri, świeża zieleń liści
Nuty serca : Kwiaty pomarańczy, akord wody oceanu, Jaśmin Sambao
Nuty głębi : Biały cedr, drewno figowe, drewno tekowe.

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
ganimedea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 12:17   #253
Koshatka
Zakorzenienie

Hosenko trzymam żeby Ci się spodobało w tej pracy a Ty im.

Soczewki zakładam i zdejmuję prawą ręką. Najgorzej było jak poszłam w soczewkach zrobić sobie tipsy po raz pierwszy (i ostatni) w życiu i prawie sobie oczy wydłubałam usiłując je wyciągnąć.

Cytat:

Trzeba tu chyba dyscyplinę zaprowadzić do wątku.
Stary 2010-09-08, 12:31   #254
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Ale mam do kitu humor

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 12:33   #255
Koshatka
Zakorzenienie

Co się stało Nosku?
Stary 2010-09-08, 12:38   #256
kotwilka
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczynki
Nie było mnie tu kilka dni - wizaż mi szwankował wczoraj.
Poza tym pojechalkamn wczoraj na zakupy do Auchana (spożywcze) wróciłam do samochodu zapakowałam peeełny bagażnik po czym mój samochód odmówił posłuszeństwa i nie ruszył. Zadzwoniłam do TŻ, a potem do jego taty - kazał mi coś postukać przy akumulatorze. Moimi działaniami zainteresował się jakiś pan który wracał ze sklepu, obejrzał objawy i zawołał przez CB radio innego pana. Podłączyli kablami mój akumulator do swojego, ale nic to nie dało Musiałam zostawić samochód i wrócić z buta z siatami rzeczy, które bałam się że się zepsują w samochodzie, do domu (godzinę szłam). Wieczorem przyjechał tata mojego TŻ z mechanikiem z lawetą - mechanik w 3 minuty naprawił (odkręcił jakąś śrubę postukał i przykręcił)
Ten samochód doprowadza mnie do szału!! Ostatnio co tydziń-dwa jest w naprawie. Muszę znaleźć jakąś dobrze płatą pracę, żeby możliwie szybko zarobić na jakieś niepsujące się auto

Cytat:
na allegro, po 2,25/1ml
wzięłam trochę podkładów na spróbowanie, bo nie wiem jaki kolor, 3 korektory, róż, bronzer, rozświetlacz
Daj koniecznie znać, czy Ci podpasowało I jak w ogóle z kryciem itd.
Bardzo jestem ciekawa
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Kotwilka: 1500 netto to tak naprawdę bardzo mało. A pracodawcom się wydaje że Bóg wie jakie kokosy (tylko wiadomo, dla pracodawcy to o wiele większe koszty, bo brutto to wychodzi ok 1900, a pracodawca wykłada jeszcze więcej - ok 2300).
No dokładnie, dla kogoś kto chce gdzieś wynajmować miezkanie, o kredycie nie wspomnę, to to jest śmiech nie pieniądze. Jeszcze gorzej jak propoują tyle, a jest to umowa-zlecenie: zero składek na emeryturę, zero składek zdrowotnych, niepłatne nadgodziny a praca identyczna jakby się miało umowę o pracę.
Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Cześć.
U mnie to przede wszystkim efekt niezbyt ciekawego okresu w moim życiu kiedy to non stop potrzebowałam jakiegoś "pocieszacza". Wyeliminownie przyczyn ograniczyło mój nałóg w jakichś 80%. Obecne zakupy to zazwyczaj limitowanki, korzystna wyprzedaż albo jakiś dodatkowy gratis.
I miałam tak tylko z kosmetykami bo kupowanie ubrań wpędza mnie w depresje więc na pocieszenie się nie nadaje.
Ja mam właśnie straszny problem z promocjami. Studiuję psychologię i wiem jakie sztuczki stosuja marketingowcy, żeby mnie namówić na kupno, ale i tak jak widzę 'gratis', 'obniżkę' to bardzo mnie to kusi.
Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
U mnie się czeka max tydzien na egamin z tego co mówili więc nie ma sensu na razie. Najpierw musze do fotografa a to dopiero stres i znając mnie to ze 3 tygodnie mi zejdzie ale przy okazji zrobie sobie więcej i będzie do paszporta, tak za jednym stresem
Nienawidzę robić zdjęć, ostatnio do dyplomu robiłam - wyszłam jak balonik albo pomidorek, okropnie..
A czy do prawa jazdy i paszportu takie same fotografie mogą być? (bo wiem, że do paszportu muszą być zrobione en face, z przodu)
Cytat:
Napisane przez carrola Pokaż wiadomość
Eh dziewczyny jakoś ostatnio się wbić nie umiem. W sobotę w nocy zmarła moja babcia.
Współczuję Ci bardzo
[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;21926083]
Oprócz tego pięęęękny trencz kupiłam.[/QUOTE]
Wrzuciłabyś jakieś foto? bo ja bezskutecznie szukam, już kilkanaście sklepów oblecialam i wszędzie tylko grube płaszcze..

Ściskam dziewczynki
kotwilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 12:40   #257
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotwilka Pokaż wiadomość
Nienawidzę robić zdjęć, ostatnio do dyplomu robiłam - wyszłam jak balonik albo pomidorek, okropnie..
A czy do prawa jazdy i paszportu takie same fotografie mogą być? (bo wiem, że do paszportu muszą być zrobione en face, z przodu)
Do prawa jazdy foto takie, jak do dowodu/legitymacji

Stary 2010-09-08, 12:43   #258
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę znaleźć jakąś dobrze płatą pracę, żeby możliwie szybko zarobić na jakieś niepsujące się auto

Jak znajdziesz takie to daj znać.

Na zdjęciu do prawa jazdy musi być widoczne lewe ucho. Paszport wyrabiałam wieki tmu i jei pamiętam.
Stary 2010-09-08, 12:43   #259
noseknosek

Cytat:
Co się stało Nosku?
Dobija mnie brak wakacji i jakiś taki ogólny dół mnie bierze... i jeszcze przed chwilą mój dwuletni siostrzeniec mnie wystraszył nie na żarty. Kładłam go już spać i tak sobie leżymy, a on zaczął trochę kaszleć i leżąc na pleckach wymiotować. Boże ile mi strachu napędził, oczami wyobraźni już widziałam sceny z filmów jak się taki maluch krztusi. Na szczęście w miarę szybko udało mi się go obrócić i dobrze się skończyło. Ale wystraszyliśmy się oboje.

biegam
Stary 2010-09-08, 12:48   #260
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Dobija mnie brak wakacji i jakiś taki ogólny dół mnie bierze... i jeszcze przed chwilą mój dwuletni siostrzeniec mnie wystraszył nie na żarty. Kładłam go już spać i tak sobie leżymy, a on zaczął trochę kaszleć i leżąc na pleckach wymiotować. Boże ile mi strachu napędził, oczami wyobraźni już widziałam sceny z filmów jak się taki maluch krztusi. Na szczęście w miarę szybko udało mi się go obrócić i dobrze się skończyło. Ale wystraszyliśmy się oboje.
Bardzo przytomna jesteś i opanowana. Ja bym chyba spanikowała wtakiej sytuacji. Zawsze zostając z siostrzeńcami modlę się żeby nie zdarzyło się nic takiego.

A z wakacjami witaj w klubie.
Stary 2010-09-08, 12:59   #261
noseknosek

Cytat:
Bardzo przytomna jesteś i opanowana. Ja bym chyba spanikowała wtakiej sytuacji. Zawsze zostając z siostrzeńcami modlę się żeby nie zdarzyło się nic takiego.
Gdybym miała czas na panikę to z pewnością bym to zrobiła.
Taka opieka nad dzieciakami to jest ogromna odpowiedzialność, nigdy bym sobie nie darowała gdyby cokolwiek się stało. Siostra z mężem często się śmieją, że ja tak łażę za nim krok w krok, ale jakoś wolę mieć go na oku cały czas. A w jakim wieku są Twoi siostrzeńcy?
Cytat:
Napisane przez Koshatka
A z wakacjami witaj w klubie.
nie masz urlopu?

biegam
Stary 2010-09-08, 13:14   #262
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Gdybym miała czas na panikę to z pewnością bym to zrobiła.
Taka opieka nad dzieciakami to jest ogromna odpowiedzialność, nigdy bym sobie nie darowała gdyby cokolwiek się stało. Siostra z mężem często się śmieją, że ja tak łażę za nim krok w krok, ale jakoś wolę mieć go na oku cały czas. A w jakim wieku są Twoi siostrzeńcy?

nie masz urlopu?
Rozumiem bo ja za swoimi też tak łażę. To większa odpowiedzialność niż gdybym miała się opiekować wasnymi dziećmi. 4 i 2 lata.

Urlop mam, tylko nie mam kasy a TŻ tym bardziej. Priorytetem są rachunki i jedzenie a nie wakacje.

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Bilans września jak na razie zadowalający. Zużyłam:
  • szampon Asia Yung – miniaturka 50 ml
  • maska mleczna do włosów Biovax L'Biotica – saszetka
  • maseczka z sokiem z winogron YR
  • balsam waniliowy Plaisirs Nature YR
A po stronie zakupów 0. Dzisiaj się pewnie to zmieni bo jest w promocji mój ulubiony płyn do higieny intymnej z AA. No ale to zakup usprawiedliwiony bo obecnie używanego mam pół i nic w zapasie.
Stary 2010-09-08, 13:23   #263
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Na zdjęciu do prawa jazdy musi być widoczne lewe ucho. Paszport wyrabiałam wieki tmu i jei pamiętam.
Do paszportu chyba trzeba też mieć odsłonięte ucho. Ale nawet jak miałyby być to dwa różne zdjęcia to i tak zrobienie ich za jednym zamachem mniej zaboli niż mbilizacja i kolejne zebranie się do fotografa . Musze też wywołać zdjęcia bo przez te cyfrówki wszystko jest na dysku.
Cytat:
Cytat:
Rozumiem bo ja za swoimi też tak łażę. To większa odpowiedzialność niż gdybym miała się opiekować wasnymi dziećmi. 4 i 2 lata.

Urlop mam, tylko nie mam kasy a TŻ tym bardziej. Priorytetem są rachunki i jedzenie a nie wakacje.

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------
Oj tak opieka nad cudzym dzieckiem to dopiero odpowiedzialność jak nie wiem co. Ja z racji pracy bardzo żadko nawet widuje co dopiero mówić o zajmowaniu się ale czasem godzinke spędzam z rocznym synkiem kuzynki. Też za nim chodze krok w krok.

Ja też nie miałam wakacji ale na razie ucichło z wywaleniem naszego stoiska więc na razie mam prace nie wiem jak długo bo nikt sie nie okresla ale ja ciesze sie z kazdego dnia. Jasne że potrzebuje odpocząć ale ... teraz postanowiłam wyrobić sobie paszport a potem może zimą jakiś ciepły kraj ... moze....
Dostałam od kuzynki perfumki na jakiś czas MaxMara, na niej strasznie mi sie podobały a teraz to nie wiem no ale poużywam i oddam
Dziś zużyłam jedwab do włosów biosilka 15 ml, ciesze się bo jakoś za nim nie przepadałam.
A jutro czwartek ... krakus

Ciekawe jak Hosenka i Zet

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 13:29   #264
025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092
Konto usunięte

Cytat:

Ani się waż! Do końca miesiąca masz kosmetyczny post! Wydałaś już dostatecznie dużo.

Chociaż nie powinnam się odzywać, bo sama mam tyle na liczniku. Ale to wina Maczka Kenzo. Że też markowe perfumy tyle kosztują...

Cytat:
Cześć Dziewczynki
Poza tym pojechalkamn wczoraj na zakupy do Auchana (spożywcze) wróciłam do samochodu zapakowałam peeełny bagażnik po czym mój samochód odmówił posłuszeństwa i nie ruszył. Zadzwoniłam do TŻ, a potem do jego taty - kazał mi coś postukać przy akumulatorze. Moimi działaniami zainteresował się jakiś pan który wracał ze sklepu, obejrzał objawy i zawołał przez CB radio innego pana. Podłączyli kablami mój akumulator do swojego, ale nic to nie dało Musiałam zostawić samochód i wrócić z buta z siatami rzeczy, które bałam się że się zepsują w samochodzie, do domu (godzinę szłam). Wieczorem przyjechał tata mojego TŻ z mechanikiem z lawetą - mechanik w 3 minuty naprawił (odkręcił jakąś śrubę postukał i przykręcił)
Ten samochód doprowadza mnie do szału!! Ostatnio co tydziń-dwa jest w naprawie. Muszę znaleźć jakąś dobrze płatą pracę, żeby możliwie szybko zarobić na jakieś niepsujące się auto

Bardzo jestem ciekawa

No dokładnie, dla kogoś kto chce gdzieś wynajmować miezkanie, o kredycie nie wspomnę, to to jest śmiech nie pieniądze. Jeszcze gorzej jak propoują tyle, a jest to umowa-zlecenie: zero składek na emeryturę, zero składek zdrowotnych, niepłatne nadgodziny a praca identyczna jakby się miało umowę o pracę.

Wrzuciłabyś jakieś foto? bo ja bezskutecznie szukam, już kilkanaście sklepów oblecialam i wszędzie tylko grube płaszcze..

Ściskam dziewczynki
1. Mnie by szlag i atak paniki złapał. Ale ja mam fioła na punkcie swojego samochodu. Dzięki Bogu, póki co tylko jeden, mało kosztowny numerek mi wywinął, więc nie wypada z łask.

2. Krycie zależy od firmy i formuły. Ja używam Everyday Minerals (ale ze względu na zablokowanie taniej wysyłki do Polski będę zmieniać firmę) i semi-matte kryje raczej lekko - wyrównuje koloryt, ale dużych niedoskonałości skóry nie zakryje. Za to wersja prasowana... uuu! Tą to można sobie niezłą maskę wyczarować przy braku umiaru.

3. No właśnie - zatrudnianie na umowę-zlecenie, gdy praca jest taka, że jak najbardziej można by normalną umowę podpisać, to świństwo...

4. Oj, ja też nie znoszę zdjęć do dokumentów... Nie jestem niefotogeniczna, ale na tych zdjęciach zawsze wychodzę jak kaszalot. A moje zdjęcie do dyplomu to totalna porażka...

5. Nie mogą - do paszportu jest en face, a do prawka i dowodu lewy półprofil z odsłoniętym uchem.

6. Tu jest zdjęcie ze strony producenta (F&F):
Załącznik 3394648

Na żywo prezentuje się fajniej.

Cytat:
Nosku, przykro mi, że miałaś takie paskudne doświadczenie. Trzymaj się ciepło.
025dd70b38ae5ec63576996b909aa97df2915b11_5f1f5c7240092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 13:46   #265
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Oj

Cytat:
Napisane przez ganimedea Pokaż wiadomość
O dziwo, po wczorajszej jodze nie jestem wcale połamana . Było baaaaaaaardzo lajtowo ze względu na długą przerwę, same najprostsze asany, niczym na zajęciach dla mocno początkujących. Aż się zastanawiam, czy nie zbyt lajtowo - byłam tylko ja i kobietka ćwicząca od kilkunastu lat, więc to pewnie ze względu na mnie . Mam nadzieję, że jutro będzie większy wycisk Dopiero wczoraj sobie uświadomiłam, jak mi tej jogi brakowało
To powiedz jutro na wstępie, że chcesz wycisk

Cytat:
Ja jestem strasznie niefotogeniczna, w różnych dokumentach mam różne zdjęcia i na każdym wyglądam tragicznie Niestety na pytanie nie potrafię Ci odpowiedzieć.

Cytat:
Oj Brawa za opanowanie i prawidłową reakcję Najważniejsze, że nic się nie stało.

Cytat:
Szkoda

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
Ja też nie miałam wakacji ale na razie ucichło z wywaleniem naszego stoiska więc na razie mam prace nie wiem jak długo bo nikt sie nie okresla ale ja ciesze sie z kazdego dnia. Jasne że potrzebuje odpocząć ale ... teraz postanowiłam wyrobić sobie paszport a potem może zimą jakiś ciepły kraj ... moze....

A jutro czwartek ... krakus
To dobrze, że na razie ucichło
Jakie plany?

Byłam dziś u kosmetyczki m.in. na hennie rzęs. Postanowiłam sobie zrobić, bo w Grecji nie będę się malować, a nie lubię mieć niewymalowanych rzęs (jestem blondynką), więc przynajmniej efekt będzie trochę zbliżony.
Stary 2010-09-08, 13:53   #266
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem strasznie niefotogeniczna, w różnych dokumentach mam różne zdjęcia i na każdym wyglądam tragicznie Niestety na pytanie nie potrafię Ci odpowiedzieć.
Ja mam to samo zdjęcie w dowodzie, w prawie jazdy, w legitymacji studenckiej i indeksie, na karcie kredytowej i karcie miejskiej Mój chłopak nie cierpi tego zdjęcia, bo mówi, że to zupełnie nie ja Mam tam pozostałości trwałej na włosach, pyzate poliki i zero uśmiechu, istny poker face, bardzo poważne jest to zdjęcie, jak na osiemnastolatkę (ah, kiedy to było! )

Stary 2010-09-08, 14:14   #267
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
Szkoda
Nie jest źle. Jak się odkujemy to sobie odbijemy... A że persektywy są to luzik.
Stary 2010-09-08, 15:00   #268
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:

Trzeba tu chyba dyscyplinę zaprowadzić do wątku.
czuję się jak przestępczyni
Cytat:
Napisane przez ganimedea Pokaż wiadomość
Hoho, faktycznie bilansik już masz podkręcony A tu dopiero 8.
na razie tylko sobie powtarzam, że niczego już nie potrzebuję
poczekaj poczekaj, jeszcze Cię zaczną męczyć, to zatęsknisz do tych lajtów
Cytat:
Cześć Dziewczynki
Poza tym pojechalkamn wczoraj na zakupy do Auchana (spożywcze) wróciłam do samochodu zapakowałam peeełny bagażnik po czym mój samochód odmówił posłuszeństwa i nie ruszył. Zadzwoniłam do TŻ, a potem do jego taty - kazał mi coś postukać przy akumulatorze.....

to przeboje z tym autem... i tak jesteś dzielna z tymi zakupami

Bardzo jestem ciekawa
powiem Ci, że zabieram się do tego jak pies do jeża, na razie lezy wszytsko ja mam formułę intensive...ale moich bubów chyba nic nie jest w stanie przykryć

do p[aszportu teraz są paskudne en face, wygląda się jak małpa z odkrytymi uszami
Cytat:
trzymaj się
[/COLOR]Bilans września jak na razie zadowalający. Zużyłam:
  • szampon Asia Yung – miniaturka 50 ml
  • maska mleczna do włosów Biovax L'Biotica – saszetka
  • maseczka z sokiem z winogron YR
  • balsam waniliowy Plaisirs Nature YR
A po stronie zakupów 0. Dzisiaj się pewnie to zmieni bo jest w promocji mój ulubiony płyn do higieny intymnej z AA. No ale to zakup usprawiedliwiony bo obecnie używanego mam pół i nic w zapasie.
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2010-09-08 o 15:04
Stary 2010-09-08, 15:02   #269
Maliniarka
Zakorzenienie

[1=025dd70b38ae5ec63576996 b909aa97df2915b11_5f1f5c7 240092;21934556]Ani się waż! Do końca miesiąca masz kosmetyczny post! Wydałaś już dostatecznie dużo.
wszyscy na mnie krzyczą
Chociaż nie powinnam się odzywać, bo sama mam tyle na liczniku. Ale to wina Maczka Kenzo. Że też markowe perfumy tyle kosztują...
Ja nie mam problemu z perfumami najmniejszego , to już by chyba zabiło mój budżet

2. Krycie zależy od firmy i formuły. Ja używam Everyday Minerals (ale ze względu na zablokowanie taniej wysyłki do Polski będę zmieniać firmę) i semi-matte kryje raczej lekko - wyrównuje koloryt, ale dużych niedoskonałości skóry nie zakryje. Za to wersja prasowana... uuu! Tą to można sobie niezłą maskę wyczarować przy braku umiaru.
ja tam lubię maskę
ja wzięłam intensive, ale wątpię, czy coś mojego dermablenda pokona będę próbować

4. Oj, ja też nie znoszę zdjęć do dokumentów... Nie jestem niefotogeniczna, ale na tych zdjęciach zawsze wychodzę jak kaszalot. A moje zdjęcie do dyplomu to totalna porażka...
Ja w ogóle nie lubię zdjęć, jeszcze jak sama sobie zrobię to ujdzie, ale jak ktoś mnie to...o matko
5. Nie mogą - do paszportu jest en face, a do prawka i dowodu lewy półprofil z odsłoniętym uchem.

6. Tu jest zdjęcie ze strony producenta (F&F):
Załącznik 3394648
super!!!
Na żywo prezentuje się fajniej.
[/QUOTE]

Cytat:
Oj

Wstawiam foto fioleczek
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Stary 2010-09-08, 15:14   #270
Nusia7
Zakorzenienie

Dziś założyłam soczewki bez najmniejszego problemu Tylko, że na lewe oko widzę ostro, a na prawe jest obraz rozmazany Wczoraj wszystko było ok... Jutro jeszcze mogę podejść, jeśli by coś było nie tak i pewnie pójdę. Ale nie rozumiem, czemu wczoraj widziałam dobrze obojgiem oczu a dziś już nie

EDIT: Już jakoś lepiej Może pójdę do apteki kupić krople nawilżające, która mi poleciła okulistka i mi pomogą.

Edytowane przez Nusia7
Czas edycji: 2010-09-08 o 15:28
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości