Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-08, 13:59   #4531
kotek81
Zakorzenienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

A jeszcze zapomniałam wam napisać - w poczekalni było ok 10 kobietek z czego 3 w ciąży. Wiadomo ciężarne wchodzą najpierw a poza tym lekarz jeszcze wywiesza listę jaka jest kolejność - ja byłam jako pierwsza z ciężarnych. Ledwo lekarz otworzył drzwi pcha się jakaś baba (koło 40) normalnie to bym pewnie olała, ale że mi sie spieszyło po mlodą do szkoły to zagrodziłam jej drogę i mówię, ze ja jestem pierwsza - hehe ale miała głupią minę No ale nic się nie odezwała tylko odeszła od drzwi
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 14:01   #4532
kretencja
Zakorzenienie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Kotek, dobrze zrobiłaś Po prostu nie mogę uwierzyć, jak te babska się zachowują
A lekarz faktycznie chyba jakiś lewy Skontaktuj się koniecznie z tym drugim (choć może to nic takiego).

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 14:03   #4533
bela14
Rozeznanie

oto MY 32tydz.
bela14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 14:05   #4534
Anecka
Zakorzenienie

Juz wypilam dwie herbaty, zaraz zrobie sobie trzecia no i ciagle w lozku siedze.. w szlafroku i grubym swetrze.. oby jutro bylo lepiej bo musze wyjsc jakies chipsy sobie kupic co ja poradze ze ciagle bym cos chrupala.. no moze zamiast chipsow to czekoladę bym zjadla albo pizze.. no i len mnie dopadl mam duzo jablek w domu i bym sobie na tarce je starla i z cukrem zjadla.. dajcie mi kopa w tylek

jeny wlaczylam mtv a tam licealne ciaze i po prostu dla mnie to szok jakis jak tacy mlodzi ludzie nie mysla no i smiesznie to wyglada.. jak pokazali "ojca" dziecka.. doslownei dzieciak pelna geba jeszcze mleko mial pod nosem.. czy to takie trudne brac tabsy? fakt ze niektorzy nie mogą brac tak jak ja nie moge zadnych hormonow i tylko na gumie sie lecialo no ale jak patrze na te "matki" to chyba raczej nawet jakby nie mogly to by braly.. jakos te amerykanki sa dziwne jakbym widziala nastolatko z uk.. KOSZMAR

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 14:06   #4535
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
A jeszcze zapomniałam wam napisać - w poczekalni było ok 10 kobietek z czego 3 w ciąży. Wiadomo ciężarne wchodzą najpierw a poza tym lekarz jeszcze wywiesza listę jaka jest kolejność - ja byłam jako pierwsza z ciężarnych. Ledwo lekarz otworzył drzwi pcha się jakaś baba (koło 40) normalnie to bym pewnie olała, ale że mi sie spieszyło po mlodą do szkoły to zagrodziłam jej drogę i mówię, ze ja jestem pierwsza - hehe ale miała głupią minę No ale nic się nie odezwała tylko odeszła od drzwi
ale ludzie mają tupet żeby pchać się bez kolejki przed kobietę w ciąży. Ciągle mam z tym do czynienia ale za każdym razem się dziwię i zastanawiam skąd się bierze to zdziczenie obyczajów.
Bela14 super brzuś

Edytowane przez Gustawek
Czas edycji: 2010-09-08 o 14:07
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 14:07   #4536
Anecka
Zakorzenienie

hehe bela jaka pilka slodka

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 14:07   #4537
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bela14 Pokaż wiadomość
oto MY 32tydz.
ładna "buźka"

Zjadłam miskę zupy, dwie kanapki, danio (ten duży) i wypiłam ze 300ml wody i czuję, że chyba zaraz pęknę
Stary 2010-09-08, 14:12   #4538
kularek
Zadomowienie

Mimiskierka i Jasiowa babeczko witajcie

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
o ja też 11 kg prawieprzepiękniea obok mnie duże merci sobie leży.
ja mam 10,5 kg na plusie i też chce merci -najbardziej lubię te z białym na dole

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki. Ja dzisiaj mialam straszną noc, śnia mi sie jakies chore sytuacje że szkoda slow. Tez wam sie duzo sni? Gdyby to jeszcze bło cos miłego i fajnego ale jakies horrory jak z filmów, no masakra normalnie
Mi zawsze się dużo śniło teraz też -ale to też nie są przyjemne sny - mogłabym horrory pisać :/ - a od jakiegoś czasu śnią mi się jakieś straszne rzeczy z porodem i moim maleństwem

Cytat:
Napisane przez Jasiowa_babeczka Pokaż wiadomość
Moja znajoma miała niedowagę przed ciążą...i przytyła 25 kg Słowo daję...była WIEEEEEEELKA Miała cc, i już po samym wyjęciu straciła 8 kg, potem w ciągu roku kolejne 13 kg i zostało jej tylko 4 kg - z nimi dużo lepiej wygląda
ja też miałam niedowagę bo ważyłam 44 kg -ale było mi z tym dobrze i znakomicie czułam się w moim ciele a teraz nie mogę się odnaleźć i mam nadzieję, że w moim przypadku będzie tak jak u tej Twojej znajomej

Irsin wszystkiego naj najlepszego

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
kangurowanie to taka metoda dzieki ktorej wczesniaki szybciej sie rozwijaja, kłada mi go gołego na moje gołe piersi i przykrywaja kocem, tak czuje mnie a jak go i slyszy moje serce i sie uspokaja, moge go glaskac i przytulac
Kootek to musi być dla Ciebie olbrzymie przeżycie-takie maleństwo ukochane

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
no i mam za dużą glukozę powinno byc max 140 a ja mam 175 zegnajcie owoce i kakao
Aliszcze
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 14:12   #4539
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
oto MY 32tydz.

super, ale jaki duży
A ja nie mam cialge tej ciemnej kreski na brzuchu i już chyba nie będę jej miec no bo wkoncu 32 tydzien

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 14:17   #4540
mallinka
Zadomowienie

Hej, hej

Kootek to sytuacja coraz lepsza-super to już można niedługo zacząć odliczać dni do zabrania Michałka do domu
Napisz jeszcze o której dokładnie się urodził i ile ważył i który to dzień i tc-żebym mogła na liście umieścić

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
8 kg? To wyglada na to ze 4 poszlo u mnie w uda

Porusze temat uzywanych maxicosi i fotelikow samochodowych. Znalazlam info, ze niektorych nie mozna juz uzywac w calej europie bo nie spelniaja norm. Musza sie zaczynac numerem 44/03 albo 44/04 bo inaczej placi sie mandat. Te z numerem ECE 44/01 oder 44/02 nie mozna uzywac. Sorry, ale tylko po niemiecku
http://www.autobild.de/artikel/zulas...us-596852.html
oo, to ciekawy temat, muszę się zagłebić bo chce własnie maxi cosi, dziękuję De za info

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
A ja nie moge spac

mallinka, zmien mi prosze wiek na 26 lat
stawiam wszystkim pieknym mamom
o proszę, to 100lat!!! lekkiego porodu i zdrowego dzidziusia

Cytat:
Napisane przez Gustawek Pokaż wiadomość
Czuję że czas pakować torby
juz czas pakować?

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
no i mam za dużą glukozę powinno byc max 140 a ja mam 175 zegnajcie owoce i kakao
Aliszcze a jadłaś dużo słodkiego i owocow w ciągu ostatnich 3 dni? bo to mogło zakłamać wynik. Ja 3 dni przed badaniem uważałam na to co jem i wyszło w porządku po obciążeniu 75g-a pilnowałam się żeby uniknąć ponownego badania-nie zniosłabym znowu wypić glukozę
tak czy siak, na pewno będziesz musiała powtórzyć współczuję...

A ja dziś od rana poza domem pozałatwiałam różne rzeczy i byłam znowu na depilacji bikini-ale dała mi dziś popalić... normalnie czuje się strasznie obolała tam ale chciałabym uniknąć golenia przed porodem, żeby potem lekko odrastały i nie bolało

I widzę że strasznie dziś z postami lecicie a ja znowu muszę wyjść z domu, ale wróce niedługo i mam nadzieję zdążę z nowym wątkiem-a mam już tytuł-wczoraj pół nocy nad nim myślałam i wymyśliłam zapisałam sobie w komórce żeby nie zapomnieć

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Bela super fotka taki twarzowy Twój brzuś

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 14:18   #4541
kretencja
Zakorzenienie

Bela, śliczny brzuś

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 14:19   #4542
apoolonia
Rozeznanie

Wracam od lekarza w dalszym ciągu dziewczynka

z dzieckiem wszystko ok 25 tydzień a mała waży już ponad kilogram!

a ja mam anemię i zapalenie pęcherza

dziś już nie mam siły jutro idę z receptą do apteki

ciekawe czy na drogi moczowe dadzą coś te ziołowe preparaty
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 14:22   #4543
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Jako, że korzystam z ubezpieczenia z UP, to opiszę Ci, jak to u mnie wygląda, żebyś się potem nie zdziwiła. No więc ja mam wyznaczane terminy co około 1,5 miesiąca i muszę się wtedy stawić do urzędu podpisać listę. Co do L4, to masz tydzień czasu na dostarczenie go w razie choroby. U nas chyba nie ma opcji słania pocztą, bo pani mi mówiła, że może ktoś za mnie dostarczyć zwolnienie.
Co do porodu, to też masz tydzień czasu na dostarczenie kwitka ze szpitala, że urodziłaś. I też chyba nie ma opcji słania pocztą - ktoś może podrzucić za Ciebie. Jak dostarczysz ten kwitek to masz urlop macierzyński (tzn. że przez okres ten nie musisz się stawiać w UP).
Co do ofert pracy, to mi się pani pytała, czy chcę w ogóle jakieś oferty. Ale nie sądzę, żeby wysyłali ciężarne na rozmowy gdziekolwiek. Zwłaszcza w zaawansowanej ciąży.
Aha - i masz możliwość chyba raz w roku wziąć urlop. Wygląda to tak, że dzwonisz do nich i mówisz, że w te i te dni chcesz urlop i przez ten czas nie mogą oni Cię wezwać do UP.
A nie masz możliwości, żeby ktoś Cię zameldował czasowo w Gdyni? Wtedy byś mogła się zarejestrować w gdyńskim UP.

Ale super Cieszę się bardzo, że Michałek tak ładnie się rozwija

Ja mam pytanko - co potrzeba dokupić do wózka. Jakiś materacyk, pościel czy co
o to dziekiwlasciwie to jest taka mozliwosc,by mnie tu tymczasowo zameldowac i to by bylo o wiele lepsze od ciaglego jezdzenia tam.Tylko nie wiem co babka tzta na moj meldunek i musialabym z nia to zalatwic i to mnie najbardziej przeraza,bo ona chyba ma nierowno pod sufitem
Stary 2010-09-08, 14:25   #4544
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość

no to super a ziolowe powiny pomoc
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 14:29   #4545
kularek
Zadomowienie

Anankee jak mi się nie pomyliło coś to wczoraj miałaś być w szkole rodzenia i co byłaś ? i jakie wrażenia ?
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 14:45   #4546
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
oto MY 32tydz.
Fajna piłeczka, jaka kształtna

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
o to dziekiwlasciwie to jest taka mozliwosc,by mnie tu tymczasowo zameldowac i to by bylo o wiele lepsze od ciaglego jezdzenia tam.Tylko nie wiem co babka tzta na moj meldunek i musialabym z nia to zalatwic i to mnie najbardziej przeraza,bo ona chyba ma nierowno pod sufitem
hehehehe podziwiam za twoje podejście do babki heheh bo widać, że piszesz już to raczej z usmiechem i przekąsem niż z nerwem, czy sie mylę?

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:

hehe no widzisz, a martwiłas się co zrobisz z rożowymi sukienkami a na drogi moczowe... hmmm no powiem ci, że u mnie raczej ziołowe nic nie dawały, brałam i brałam, aż w końcu od razu waliłam tabletę furaginum i byl; spokój. Więc u mnie zupełnie bez efektów było po ziołowych.
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 14:54   #4547
Artystka23
Dragonfly

Apoolonia troche te lekarstwa pomagaja mi raz sie przyplatalo takie zapalenie,ze az obie nerki bolaly(mialam je juz kiedys przewlekle zalatwione i naprawde nic przyjemnego).Mi najwieksza ulge przynosilo picie herbaty rumiankowej oraz wcinanie duzej ilosci pomaranczy lub wody z cytryna...anemie swoja droga tez mam i to juz po mnie widac

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Karolina jak mam sie ciagle na babke wkurzac to wole sie z niej smiac i zmienic podejscie.Jednego meza wykonczyla(powiesil sie z nerwow przez nia,bo mu za duzo gadala),a mnie nie wykonczy ostatnio jak byla tutaj i byla jej corka, to ja z babki jaja sobie robilam -o wiele bardziej ja to wytracalo z rownowagi niz moje krzyki,tupanie nogami i mowienie nie.Ona sama kiedys stwierdzila ze lubi mnie wkurzac i prowokowac,to ja zmienilam taktykei ona juz nic mi zrobic a teraz wkurza biednego tzta,bo rano o 8 lazi do niego i dobija sie do robionego domu "bo sniadanie czeka",a chlop biedny narobiony chce choc raz sie wyspac do 9
Stary 2010-09-08, 14:55   #4548
apoolonia
Rozeznanie

Artystka23

KarolinaB

melabn

mam nadzieję że coś pomogą to zapalenie jest takie delikatne
wczoraj piłam co 20 minut szklankę wody z cytryną i trochę pomogło

ubranka musiała bym komuś oddać pewnie jakaś wizazanka by skorzystała

szukam już na dobre kombinezonu
widzę że bardzo drogie są z wójcika
jak dla mnie wyglądają jak by krawcowa na haju wpadła do pasmanterii

Artystka23

to najlepsza taktyka też ją przejęłam
a ile daje radości hahaha

Edytowane przez apoolonia
Czas edycji: 2010-09-08 o 14:56
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 15:04   #4549
Jasiowa_babeczka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Witam wszystkie nowe mamy

Muszę się pochwalić, że mam prawie całą wyprawkę kupioną Czekamy tylko, aż przyjdzie reszta rzeczy z allegro (w tym łóżeczko). Do kupienia zostały nam jeszcze tylko pieluchy (mam małą paczkę), komoda pod przewijak (bo okazało się, że w pokoiku nie będzie miejsca na przewijak, a łóżeczko jest za szerokie na ten co mamy) i jakieś tam ze 2-3 pierdółki.
W tym tygodniu mam w planach spakować torby do szpitala. Choć jakoś mnie leń ogarnął i za nic się nie mogę wziąć
.
Kurcze ... zazdroszcze ci i oczywiście gratuluję !! Ja jestem taka niezdecydowana w ciąży, że ciężko mi się wybrać wzorek na śpioszkach a nie wspomnę że nie wiem jakie łóżeczko kupić: sosna czy buk U mnie 32 tc i też myślę że Jasio się szybciej pojawi ale ciężko mi kompletować przez to moje niezdecydowanie więc raz jeszcze
Jasiowa_babeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 15:07   #4550
Artystka23
Dragonfly

pewnie ze daje radosc,ona jest po trzech zawalach i nie moge sie z nia klocic bo mi jeszcze na zawal kobieta zejdziea ja smierci nikomu nie zycze,zreszta tesciowa cos wspominala ze jak wybuduje ten dom do konca ,to ja tam umiesci i kupi jej kury i koze,by zywotna i upierdliwa staruszka nie przyjezdzala tu i nam nie zatruwala zyciakto wie-moze to wcale nie taki zly pomysl
Stary 2010-09-08, 15:07   #4551
Jasiowa_babeczka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Ja zbieram się do gina - ciekawe co mi powie
Potem jeszcze muszę zawieźć zwolnienie, odebrac młodą ze szkoły i wpaść do zusu więc zajrzę pewnie dopiero po południu.

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

hehe ja też bym nie płakała jakby Izie nagle siusiak wyrósł
,

Koniecznie napisz co z tym lekarzem Wierzę że jest dobrze
Jasiowa_babeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 15:12   #4552
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jasiowa_babeczka Pokaż wiadomość
,

Koniecznie napisz co z tym lekarzem Wierzę że jest dobrze
pisałam na poprzedniej stronie

Ogólnie lekarz olał sprawę a moze to faktycznie nic strasznego - tak czy siak jak sie tylko dodzwonię do drugiego gina to się umówię na przyszły tydzień na usg i zobaczę co tamten powie
Stary 2010-09-08, 15:14   #4553
KarolinaB
Raczkowanie

Artystka - co racja to racja, nerwów człowiek nie ma ze stali, a po co się denerwować jak można inaczej i powkurzac kogoś tez hehehhe tylko TŻ-owi współczuję, że teraz babka go sniadaniami nęka Spryciule jesteście z Apoolonią
Stary 2010-09-08, 15:15   #4554
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

bela, ale masz okraglinka
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 15:16   #4555
KarolinaB
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
pewnie ze daje radosc,ona jest po trzech zawalach i nie moge sie z nia klocic bo mi jeszcze na zawal kobieta zejdziea ja smierci nikomu nie zycze,zreszta tesciowa cos wspominala ze jak wybuduje ten dom do konca ,to ja tam umiesci i kupi jej kury i koze,by zywotna i upierdliwa staruszka nie przyjezdzala tu i nam nie zatruwala zyciakto wie-moze to wcale nie taki zly pomysl
hehehhehehe własnie przyczytałam o tych kurach i kozie nooo pomysł świetny, oby tylko kury głuche były
Stary 2010-09-08, 15:19   #4556
vikicullen
Zadomowienie

no ciekawa jestem malinnka jaki tytuł wymyśliłaś

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 15:19   #4557
Artystka23
Dragonfly

dobra,czas odlozyc lapka i isc oprozniac dalej segment bo on juz jutro stad wyjezdza hip hip hurra w koncu sie doczekalam.Wyjedzie stad segment piecio metrowej dlugosci z szafa,wielki szescioosobowy stol plus krzesla oraz jedno z dwoch lozek i to wszystko z tylko jednego pokoju sredniej wielkosci oraz oczywiscie stary wielki komunistyczny dywan na podlodze bo tz uwaza go za wszelkie zlooooo
Stary 2010-09-08, 15:21   #4558
mallinka
Zadomowienie

Cytat:

to fajnie że nic nie urosło
a na drogi moczowe polecam suszoną żurawinę bardzo smaczna i ma duuużo wit.C

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 15:22   #4559
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
hehehhehehe własnie przyczytałam o tych kurach i kozie nooo pomysł świetny, oby tylko kury głuche były
ona te kury lyzeczka karmic bedzie miala pieska kiedys,takiego bigla,byl biedny tak gruby ze ledwo na tych lapkach stal bo babka wlasnie otwierala mu pysk i lyzeczka jak utuczy kurki to przynajmniej smaczny rosol bedzie
Stary 2010-09-08, 15:28   #4560
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Dziewczyny, ale jestem wielka

kupilam dzisiaj juz Ziaje na rozstepy, w pupie mam mustele i 70 zl za tubke - juz i tak niewiele mi pomoze
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości