|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
|
|
|
|
#4562 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
hahahhaah już to widze oczami wyobraźni... dziób na chama otwiera i szast prast kura 10 kg
|
|
|
|
#4563 |
|
Zakorzenienie
|
hehehe Wy tu o kurach i na jajka mam ochote a nie mam.. jeszcze grzyby zostaly, ale nie bede jesc.. bede musiala tz po jaja wyslac, a on dzis do wroca pojechal ciekawe kiiedy bedzie.. zapewne o 20 dopiero przyjedzie
znajac jego punktualnosc.. jej szlag mnie trafia, kiepsko sie czuje, niby temp mam ok 36,6 a goraca jestem jak węgiel w piecu jeszcze ojciec mnie w****ia, w ogole zabral mi klucz od drzwi do pokoju bo po co ja sie zamykam na noc ???? ja tu nie wytrzymam psychicznie, zaczelam sie zle czuc gdy tylko przyjechal kuzwa jak ja bym chciala z tz osobno mieszkac
|
#4564 |
|
Dragonfly
|
takie jajka sie nie zmarnuja
uwielbiam jajecznice ze szczypiorkiem i kurkami(do lasu blisko) z mala bedziemy tam sobie jezdzic w weekendy,mamy tam juz ladny pokoik wiec bedzie gdzie spac.A jak babka jakis starych gowien nam w pokoju nastawia bo nie bedzie miala gdzie pomiescic(ona generalnie nie lubi otwartych minimalistycznych powierzchni,podlog bez dywanow itp) to poleca przez okno,bo ja bede musiala miec miejsce na lozeczko turystyczneAnecka,tez masz przerabane z tym ojcem zero prywatnosci,ciagle zrzedzenie...jeszcze jak Twoj tz bedzie to tez pewnie bedzie sie wtracac do was ..mnie cos zaczyna lamac w kosciach.Nadal on Ci wlazi rano,kopci i budzi?
|
|
#4565 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ja żeby się wyprowadzić od rodziców odnowiłam malutki pokoik z kuchnią, jest mało miejsca, ogrzewanie do kitu ( kuchnia węglowa), ale jesteśmy sami....możemy robić co chcemy... Ale coś za coś.... |
|
|
|
|
#4566 |
|
Zakorzenienie
|
Artystka, wlazi jak za dlugo spie, czyli max moge spac do 8..
a w nocy czesto sie budze i nie wysypiam. tzn no generalnie ja nie lubie dlugo spac bo sie zle czuje, ale chcialabym polezec w spokoju. No i ma wlasnie ten tik ze jak zapala papierosa to musi wejsc do mojego pokoju i cos gadac. Jak mowie zeby wyszedl z papierosem to mi odpowiada ze sie wywietrzy. Ostatnio pytam jak on sobie to wyobraza jak dziecko bedzie, a on .. no dziecko musi sie przyzwyczajac do wszystkich zapachow ![]() jasiowa_babeczka, nas niestety nie stac zeby cos wynajmowac, tym bardziej ze musielismy wziac kredyt na meble no i z naszych wyplat na zycie zostaje nam 700zl na zycie. Ale zobaczymy jak to juz bedzie. Oby tylko TZ nie stal sie taki w****iajacy jak ojciec bo nienawidze czegos takiego jak ktos mnie traktuje jak sluzke. Co prawda od dawna mowie tztowi ze ja na bank nie bede gospodynia domowa bo mnie to nie kreci. Chce isc do pracy, prowadzic aktywne zycie i mam nadzieje ze jak np tz bedzie musial sobie cos wyprasowac to sobie wyprasuje, a nie ze mnie bedzie budzil zeby za niego cos zrobic.. bo teraz u niego w domu tak jest ze mamusia i siostrunia matka polka kraza w okol niego.. a tak swoja droga jak wszystko dorbze pojdzie to jego matka wyjedzie na 3 miesiace za granice hehe yeeeeeeeeeeeeeee :P bede miec babe z glowy :P a jak sie wkurzyla jak sie dowiedziala ze on wzial kredyt na te meble bo oni maja stare.. hehe mowie wam jakiego mam banana kiedy pomysle jak sie wkurzaja :P wiem okropna jestem ![]() Wlasnie wyplate dostalam na konto, zaraz porobie oplaty, zostanie mi akurat tyle zeby lozeczko zamowic i po pieniadzach prawie bedzie.. ale.. nie ma sie co zalamywac, jakos te 1,5 roku sie wytrzyma z tymi ratami i pozniej bedzie lepiej, bo kiedys musi Moja mala coreczka wynagrodzi mi terazniejsze cierpienia psychiczne.. Wlasnie musze tez spakowac juz torbe do szpitala, bo roznie to bywa jednak.. brakuje mi tylko pieluch dla dziecka i kapci/klapek dla mnie
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-09-08 o 16:11 |
|
|
|
#4567 |
|
Raczkowanie
|
Anecka, my też się wynieslismy, moja rodzina nie tolerowała TŻ-a za dobrze, jak się dowiedzieli o ciązy, to wielki szok, ale ja powiedziałam TŻ-owi, że nic z tego, ja w domu nie zostanę, bo nie wytrzymam, a do niego tez nie chciałam, bo on mieszkał z dziadkami plus mama i to wszystko w 3 pokojach, generalnie nie te warunki, nie żebym ja z luksusów pochodziła, ale to byli starsi ludzie, co nic nie dawali zrobić w tym domu, codziennie w kuchni w starym piecu palono, nawet przy 30 stopniach latem... więc powiedziałam, że wyprowadzka. Było nam cięzko, bo TŻ pracował wczesniej za granicą, a tu trzeba było znaleźć coś w Pl i to dość dobrego... 3 miesiące byliśmy na tylko mojej podstawowej wypłacie, ale oszczędności pozwoliły nam przetrwać. Wynajmujemy kawalerkę 48m2 niby duża, ale jeden pokój ;/ oszczędności poszły, ale staramy sie odkuć, TŻ dwa razy zmieniał pracę, (nieuczcciwi pracodawcy ;/) no ale póki co, jakos leci, rodzice też pomagają, bo po szoku, cieszą się
Rozumiem was doskonale, macie raty (ja tez niestety, kredyt studencki ;/) mebelki nowe, my rezygnowalismy z wszystkiego co nowe, na rzecz mieszkania, meble od znajomych, narożnik kupiony uzywany, wszystko jest w dobrym stanie, ale nie nowe... marzy mi sie czasami cos nowego... Ale wszystko w swoim czasie I u was też tak będzie gorsze czasy zawsze musza minąć. A przed Toba tylko piekniejsze czasy - z Ninką
|
|
|
|
#4568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4569 |
|
Raczkowanie
|
No i ja tez już musze torbę pakowac do szpitala ... a mam jak narazie... kapcie
![]() ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Aaaa no i zapomniałam dopisać... oby mama TŻ-a wyjechała hehhehehe
|
|
|
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
no i kurka przez wizaż znowu mam ochote na jajka - zaraz idę sobie ugotować
(powinnam mieć jeszcze ze 2 w lodówce |
|
|
|
#4571 |
|
Przyczajenie
|
Anecka ja w sumie nie wynajmuje "m" tylko w podwóreczku taki domek niby stał i go zagospodarowałam.... a wcześniej też użeranie się z ojculkiem :/
Też pali i przestał w domu dopiero niedawno jak się okazało że moje łożysko takie dojrzałe jest i mogę urodzić.... a wcześniej nie było zmiłuj... a to łożysko to też od biernego palenia poleciało...ginio tak mi mówił... |
|
|
|
#4572 |
|
Zakorzenienie
|
Rany kobity co wy z tymi torbami do szpitala
![]() Ja jak na razie mam tylko..... torbę |
|
|
|
#4573 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#4574 |
|
Raczkowanie
|
heheheh no a ja dzisiaj na szczęscie nie chce nic do jedzenia
najpierw naleśniki były wczoraj tez cos jeszcze wyszło, a jąderka mnie jakoś nie kręcą dzisiaj heh
|
|
|
|
#4575 |
|
Zakorzenienie
|
No my meble nowe wzielismy bo sie przydadza jakbysmy kiedys
sie wyprowadzili to jednak 150zl miesiecznie rata a wynajmowanie troche drozej. ja tez mam studencki jeszcze 10 rat do tego inne raty.. ja piernicze wkurza mnie takie zycie na ratach ale to Polska, mala pensja wysokie ceny.. ![]() kotek81, dawaj jaja hehehe to zawsze cos jak masz torbe oid czegos trzeba zaczac :Pjasiowa a skad wiesz o tym lozysku? tzn z usg tak wynikalo czy cos? no i czy mialas jakies objawy? oj leje mi sie z nosa, chyba sobie zakrople cytryną.. JESC JESC JESC!
|
#4576 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wiesz ja też przeziębiona :/ ledwo mówie i katarek i kaszelek nie wiem czy nie powinnyśmy iść do lekarza, o.Cytat:
żeby było dobrze, nie zasmucaj się |
|||
|
|
|
#4577 |
|
Zakorzenienie
|
my juz po piwerwszym kangurowaniu - cudowne przezycice
|
|
|
|
#4578 |
|
Zakorzenienie
|
Mallinka, niby się pilnowałam, ale jakieś owoce zjadłam dzień przed badaniem, ech, no nic, teraz pewnie dostanę skierowanie na 75 g i zobaczymy, czy to cukrzyca czy nie.
|
#4579 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja miałam gorszy wynik a jak teraz mierze glukoze w domu to mam idealną !! Lekarz powiedział, że jak tak dalej będzie to mi odpuści to kłucie glukometrem. Od 3 tygodni jem to co chcę, codziennie cos słodkiego i moja glukoza jest w normie, u Ciebie też tak może być ![]() Twoje badanie było na 50 g glukozyi wynik po goodzinie ? |
|
|
|
|
#4580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, u mnie 50 g i po godzinie, na czczo mam dobry wynik.
|
|
#4581 |
|
Zadomowienie
|
Wrócilam z małych zakupów i kupiłam sobie botki płaskie na jesien i dwie pary kapciuszków dla SYNUSIA
|
|
|
|
#4582 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja to nawet torby nie mam, hehehehehehe Cytat:
|
|
#4583 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Ale produkujecie znów. Położyłam się, poczytałam trochę i mi się oczy zamknęły, zdrzemnęłam się chyba 40 minut ![]() Teraz wcinam drożdżówkę z makiem na podwieczorek. Prawie codziennie jem drożdżówkę , nabijając swoje kilogramy ![]() Anecka, masz przekichane z tym ojcem, strasznie Ci współczuję Na to wszystko półtorej nauczycielskiej pensji (oboje pracujemy w oświacie, ja na pół etatu, a teraz to w ogóle ZUS mi płaci oczywiście) plus męża zarobki ze szkoły prywatnej, około 500zł miesięcznie. I powiem Ci, że nam po odliczeniu tych cholernych kredytów i opłat też zostaje poniżej 1000zł na życie - a mieszkamy w dużym mieście, więc wszystko drogie. A bywało gorzej, jeszcze zanim kupiliśmy mieszkanie, ale zarabialiśmy też dużo mniej. I tak właśnie mieliśmy po zrobieniu opłat - 700-800zł na życie. Jest ciężko, ale da się Co do torby do szpitala, to ja nawet torby nie mam Kupiłam jedną koszulę do karmienia, ale trochę jest za ładna do szpitala, muszę sobie drugą, jakąś bardziej byle jaką kupić
|
#4584 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przytulaj go przytulaj... i już niedługo będzie w domku słodziak mały aż uśmiecham się do ekranu jak głupia Cytat:
może po 75g okażę się jednak że jest wszystko dobrze
|
||
|
|
|
#4585 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() umawiaj się szybciutko do innego ojoj ![]() Cytat:
nie ruszaj się z domku po czipsy jak jesteś chora ! ![]() a te 'licealne ciąże' to patologia. aż szkoda gadać... Cytat:
i obyś szybko wyleczyła te zapalenie :/Cytat:
nie może być tak źle
|
||||
|
|
|
#4586 |
|
Wtajemniczenie
|
Ishka widzę Cię
![]() ![]() opowiadaj, bo my się martwimy!
|
#4587 |
|
Zadomowienie
|
W SR połozna powiedziala zeby nie brac swoich koszul do porodu bo oni daja, ale podobno sa straszne, krotkie, ze jak sie chce zakryc przód do widać tyłek, a jak chce sie zakryc tylek to przod caly wystaje, i co ja mam po szpitalu paradowac w tkaim czyms??;/ Mam nadzieje ze mozna miec swoja koszule przy porodzie?
|
#4588 |
|
Zadomowienie
|
Irsin - wszystkiego najlepszego
nowe dziewczynki vcelka - nie martw się tym szpitalem, jak mi po 50g wyszło za dużo , to mi gin powiedziała, że do szpitala kładą na kilka dni, gdzie karmią Cię odpowiednio i wtedy robią badania, żeby wykluczyć wpływ czynników zewnętrznych na wynik ( np zjadłaś czegoś za dużo, albo za mało) Aliszcze - zrobią Ci kolejny test i będzie dobrze. Ja miałam kiepski wynik po 50g, a po 75g było ok. I już myślałam, ze mnie ta przyjemność wątpliwa picia glukozy ominie, a tu wczoraj moja gin wymyśliła, ze " zrobimy " ( fajnie brzmi, tylko ja to muszę pic) jeszcze raz 50g, zeby sprawdzić, niedobrze mi na samą myśl... kootekk - z zapartym tchem śledzę Twoje posty i trzymam kciuki, jak wszystkie pozostałe dziewczyny. Pocieszę Cię, że martwić się będziesz już całe życie o swoje dziecko - moja mała ma 11 lat i drżę o nią nieustannie, a nie jestem typem nadopiekuńczej matki, nawet jak jest w szkole, to zdarza mi się czuć lęk, że może jej się coś stać, chociaż jest zdrowa, wesoła i nic jej nie dolega A jak się urodziła to miała tylko 6 pkt, a w 2 minucie życia 4, bo przestała oddychać - mimo że urodziła się 10 dni po terminie. Twój Michcio mimo, że malutki, to jest w dobrej kondycji i tylko czekać WAszego powrotu do domubela14- super zdjęcie ![]() zaliczyłam dziś wpychanie się do kolejki -pani w biedronce otworzyła kasę, bo zobaczyła, że stoję w długim ogonku , a przede mnie wepchnęła się kobietka w moim wieku z 5-6 letnim chłopcem. ale jak zobaczyłam, jak to dziecko się zachowywało, to jej wybaczyłam, bo stać z takim łobuzem nawet minutę, to trzeba mieć zdrowie ![]() co do snów, to mi się ostatnio śni, że urodziłam- raz to było już takie półroczne dziecko, identyczne jak moja córka i nawet miało jej kaftanik , a potem to dziecko zamieniło się w kota i pamiętam jak się zdziwiłam w tym śnie, że można kota urodzić - i to czarnego, a ja zawsze chciałam mieć rudziaska gustawku - jak wrażenia ze SR i ogólnie ze szpitala na Kasprzaka? Zdecydowałaś już, gdzie chcesz rodzić. U mnie 32 tydzień dobiega końca, a ja jeszcze nie wiem , gdzie będę rodzić ... |
|
|
|
#4589 |
|
Wtajemniczenie
|
Vikucullen u nas można swoją koszulę do porodu, nawet jest na liscie szpitalnej- że ma być krótsza, najlepiej bawełniana
|
#4590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jej az nie potrafie sobie wyobrazic tak pieknej chwili gratuluje Tobie ! haha kretencja, u mnie w bieliznianym sa po 20zl kosule do karmienia takie wlasnie niby byle jakie bo proste ale rozpinane bez nadrukow no my sie narazie przemeczymy z ojcem bo nie hcemu tez wynajmowac mieszkania zeby na kogos nie placic ,to jzu lepiej wziac.. kredyt na mieszkanie i cos kupic, ale na 2 lata jestesmy uziemieni, po zatym nie wiem czy bym mogla z takim kredytem zyc.. przeraza mnie to. Ale jak trzeba bedzie to trzeba bedzie ![]() Robie frytki skroilam jednego ziemniaka tylko masakra jakies mutanty sprzedaja u mnie ![]() paulinka, no wlasnie czytalam ,ze ponoc kaszel jest niedobry w 3 trymestrze bo niby moze powodowac skurcze macicy.. hmm? ja poki co kaszlu nie mam odpukac ale czuje sie coraz gorzej i nos mnie piecze juz od tego wycierania
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:29.

Ja mam o połowę mniejszy i też 32 tc

znajac jego punktualnosc..
kuzwa jak ja bym chciala z tz osobno mieszkac
uwielbiam jajecznice ze szczypiorkiem i kurkami(do lasu blisko)
z mala bedziemy tam sobie jezdzic w weekendy,mamy tam juz ladny pokoik wiec bedzie gdzie spac.A jak babka jakis starych gowien nam w pokoju nastawia bo nie bedzie miala gdzie pomiescic(ona generalnie nie lubi otwartych minimalistycznych powierzchni,podlog bez dywanow itp) to poleca przez okno,bo ja bede musiala miec miejsce na lozeczko turystyczne

hehhehehe
(powinnam mieć jeszcze ze 2 w lodówce 

nie ruszaj się z domku po czipsy jak jesteś chora !