Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-08, 15:29   #4561
Jasiowa_babeczka
Przyczajenie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez bela14 Pokaż wiadomość
oto MY 32tydz.
Ależ masz piękny brzusio Tylko pogratulować !!! Ja mam o połowę mniejszy i też 32 tc
A ile Dzidzi waży ?
Jasiowa_babeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 15:32   #4562
KarolinaB
Raczkowanie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

hahahhaah już to widze oczami wyobraźni... dziób na chama otwiera i szast prast kura 10 kg heheh no i jaja jak strusie będziecie mieli a jakie ekologiczne
KarolinaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 15:41   #4563
Anecka
Zakorzenienie

hehehe Wy tu o kurach i na jajka mam ochote a nie mam.. jeszcze grzyby zostaly, ale nie bede jesc.. bede musiala tz po jaja wyslac, a on dzis do wroca pojechal ciekawe kiiedy bedzie.. zapewne o 20 dopiero przyjedzie znajac jego punktualnosc..

jej szlag mnie trafia, kiepsko sie czuje, niby temp mam ok 36,6 a goraca jestem jak węgiel w piecu

jeszcze ojciec mnie w****ia, w ogole zabral mi klucz od drzwi do pokoju bo po co ja sie zamykam na noc ???? ja tu nie wytrzymam psychicznie, zaczelam sie zle czuc gdy tylko przyjechal kuzwa jak ja bym chciala z tz osobno mieszkac

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 15:50   #4564
Artystka23
Dragonfly

takie jajka sie nie zmarnuja uwielbiam jajecznice ze szczypiorkiem i kurkami(do lasu blisko)z mala bedziemy tam sobie jezdzic w weekendy,mamy tam juz ladny pokoik wiec bedzie gdzie spac.A jak babka jakis starych gowien nam w pokoju nastawia bo nie bedzie miala gdzie pomiescic(ona generalnie nie lubi otwartych minimalistycznych powierzchni,podlog bez dywanow itp) to poleca przez okno,bo ja bede musiala miec miejsce na lozeczko turystyczne

Anecka,tez masz przerabane z tym ojcemzero prywatnosci,ciagle zrzedzenie...jeszcze jak Twoj tz bedzie to tez pewnie bedzie sie wtracac do was ..mnie cos zaczyna lamac w kosciach.Nadal on Ci wlazi rano,kopci i budzi?
Stary 2010-09-08, 15:56   #4565
Jasiowa_babeczka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość

jeszcze ojciec mnie w****ia, w ogole zabral mi klucz od drzwi do pokoju bo po co ja sie zamykam na noc ???? ja tu nie wytrzymam psychicznie, zaczelam sie zle czuc gdy tylko przyjechal kuzwa jak ja bym chciala z tz osobno mieszkac
Anecka coś wiem o mieszkaniu z rodzicami
Ja żeby się wyprowadzić od rodziców odnowiłam malutki pokoik z kuchnią, jest mało miejsca, ogrzewanie do kitu ( kuchnia węglowa), ale jesteśmy sami....możemy robić co chcemy... Ale coś za coś....
Stary 2010-09-08, 16:08   #4566
Anecka
Zakorzenienie

Artystka, wlazi jak za dlugo spie, czyli max moge spac do 8.. a w nocy czesto sie budze i nie wysypiam. tzn no generalnie ja nie lubie dlugo spac bo sie zle czuje, ale chcialabym polezec w spokoju. No i ma wlasnie ten tik ze jak zapala papierosa to musi wejsc do mojego pokoju i cos gadac. Jak mowie zeby wyszedl z papierosem to mi odpowiada ze sie wywietrzy. Ostatnio pytam jak on sobie to wyobraza jak dziecko bedzie, a on .. no dziecko musi sie przyzwyczajac do wszystkich zapachow

jasiowa_babeczka, nas niestety nie stac zeby cos wynajmowac, tym bardziej ze musielismy wziac kredyt na meble no i z naszych wyplat na zycie zostaje nam 700zl na zycie. Ale zobaczymy jak to juz bedzie. Oby tylko TZ nie stal sie taki w****iajacy jak ojciec bo nienawidze czegos takiego jak ktos mnie traktuje jak sluzke. Co prawda od dawna mowie tztowi ze ja na bank nie bede gospodynia domowa bo mnie to nie kreci. Chce isc do pracy, prowadzic aktywne zycie i mam nadzieje ze jak np tz bedzie musial sobie cos wyprasowac to sobie wyprasuje, a nie ze mnie bedzie budzil zeby za niego cos zrobic.. bo teraz u niego w domu tak jest ze mamusia i siostrunia matka polka kraza w okol niego..

a tak swoja droga jak wszystko dorbze pojdzie to jego matka wyjedzie na 3 miesiace za granice hehe yeeeeeeeeeeeeeee :P bede miec babe z glowy :P a jak sie wkurzyla jak sie dowiedziala ze on wzial kredyt na te meble bo oni maja stare.. hehe mowie wam jakiego mam banana kiedy pomysle jak sie wkurzaja :P wiem okropna jestem

Wlasnie wyplate dostalam na konto, zaraz porobie oplaty, zostanie mi akurat tyle zeby lozeczko zamowic i po pieniadzach prawie bedzie.. ale.. nie ma sie co zalamywac, jakos te 1,5 roku sie wytrzyma z tymi ratami i pozniej bedzie lepiej, bo kiedys musi Moja mala coreczka wynagrodzi mi terazniejsze cierpienia psychiczne..

Wlasnie musze tez spakowac juz torbe do szpitala, bo roznie to bywa jednak.. brakuje mi tylko pieluch dla dziecka i kapci/klapek dla mnie

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-09-08 o 16:11
Stary 2010-09-08, 16:19   #4567
KarolinaB
Raczkowanie

Anecka, my też się wynieslismy, moja rodzina nie tolerowała TŻ-a za dobrze, jak się dowiedzieli o ciązy, to wielki szok, ale ja powiedziałam TŻ-owi, że nic z tego, ja w domu nie zostanę, bo nie wytrzymam, a do niego tez nie chciałam, bo on mieszkał z dziadkami plus mama i to wszystko w 3 pokojach, generalnie nie te warunki, nie żebym ja z luksusów pochodziła, ale to byli starsi ludzie, co nic nie dawali zrobić w tym domu, codziennie w kuchni w starym piecu palono, nawet przy 30 stopniach latem... więc powiedziałam, że wyprowadzka. Było nam cięzko, bo TŻ pracował wczesniej za granicą, a tu trzeba było znaleźć coś w Pl i to dość dobrego... 3 miesiące byliśmy na tylko mojej podstawowej wypłacie, ale oszczędności pozwoliły nam przetrwać. Wynajmujemy kawalerkę 48m2 niby duża, ale jeden pokój ;/ oszczędności poszły, ale staramy sie odkuć, TŻ dwa razy zmieniał pracę, (nieuczcciwi pracodawcy ;/) no ale póki co, jakos leci, rodzice też pomagają, bo po szoku, cieszą się
Rozumiem was doskonale, macie raty (ja tez niestety, kredyt studencki ;/) mebelki nowe, my rezygnowalismy z wszystkiego co nowe, na rzecz mieszkania, meble od znajomych, narożnik kupiony uzywany, wszystko jest w dobrym stanie, ale nie nowe... marzy mi sie czasami cos nowego... Ale wszystko w swoim czasie I u was też tak będzie gorsze czasy zawsze musza minąć. A przed Toba tylko piekniejsze czasy - z Ninką
Stary 2010-09-08, 16:21   #4568
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jasiowa_babeczka Pokaż wiadomość
Anecka coś wiem o mieszkaniu z rodzicami
Ja żeby się wyprowadzić od rodziców odnowiłam malutki pokoik z kuchnią, jest mało miejsca, ogrzewanie do kitu ( kuchnia węglowa), ale jesteśmy sami....możemy robić co chcemy... Ale coś za coś....
Hehe wiem coś o tym bo mam tak samo ogrzewanie zrobione tzn. kaloryfery mam podłączone od kuchni węglowej właśnie. Zresztą jest tu jeszcze wiele innych rzeczy które mnie doprowadzają do szału ale jesteśmy SAMI i za nic nie chciałabym się zamienić na mieszkanie z kimś - teściową to bym chyba udusiła gołymi rękami (delikatnie mówiąc) mamcie mam niby ok ale wiadomo jak się mieszka razem to różnie to bywa - nie ma to jak z daleka od wszystkich
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 16:22   #4569
KarolinaB
Raczkowanie

No i ja tez już musze torbę pakowac do szpitala ... a mam jak narazie... kapcie

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Aaaa no i zapomniałam dopisać... oby mama TŻ-a wyjechała hehhehehe
Stary 2010-09-08, 16:23   #4570
kotek81
Zakorzenienie

no i kurka przez wizaż znowu mam ochote na jajka - zaraz idę sobie ugotować (powinnam mieć jeszcze ze 2 w lodówce )
Stary 2010-09-08, 16:23   #4571
Jasiowa_babeczka
Przyczajenie

Anecka ja w sumie nie wynajmuje "m" tylko w podwóreczku taki domek niby stał i go zagospodarowałam.... a wcześniej też użeranie się z ojculkiem :/
Też pali i przestał w domu dopiero niedawno jak się okazało że moje łożysko takie dojrzałe jest i mogę urodzić.... a wcześniej nie było zmiłuj... a to łożysko to też od biernego palenia poleciało...ginio tak mi mówił...
Stary 2010-09-08, 16:24   #4572
kotek81
Zakorzenienie

Rany kobity co wy z tymi torbami do szpitala
Ja jak na razie mam tylko..... torbę
Stary 2010-09-08, 16:26   #4573
Jasiowa_babeczka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
Anecka, my też się wynieslismy,
Ale wszystko w swoim czasie I u was też tak będzie gorsze czasy zawsze musza minąć. A przed Toba tylko piekniejsze czasy - z Ninką
Święte słowa Wszystko przed Tobą
Stary 2010-09-08, 16:27   #4574
KarolinaB
Raczkowanie

heheheh no a ja dzisiaj na szczęscie nie chce nic do jedzenia najpierw naleśniki były wczoraj tez cos jeszcze wyszło, a jąderka mnie jakoś nie kręcą dzisiaj heh
Stary 2010-09-08, 16:27   #4575
Anecka
Zakorzenienie

No my meble nowe wzielismy bo sie przydadza jakbysmy kiedys sie wyprowadzili to jednak 150zl miesiecznie rata a wynajmowanie troche drozej. ja tez mam studencki jeszcze 10 rat do tego inne raty.. ja piernicze wkurza mnie takie zycie na ratach ale to Polska, mala pensja wysokie ceny..

kotek81, dawaj jaja hehehe to zawsze cos jak masz torbe oid czegos trzeba zaczac :P

jasiowa a skad wiesz o tym lozysku? tzn z usg tak wynikalo czy cos? no i czy mialas jakies objawy?

oj leje mi sie z nosa, chyba sobie zakrople cytryną.. znajac zycie jak pojde do kuchni t oznow zajrze do lodowki JESC JESC JESC!

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Stary 2010-09-08, 16:32   #4576
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Layla79 Pokaż wiadomość
a Ty gdzie będziesz rodzić?

prawdę mówiąc, ja bym jednak wybrała się na Twoim miejscu do lekarza, bo jakbyś miała ciemny mocz, to wiadomo, odwodnienie, a tak, to coś nie tak. lepiej jednak to sprawdzić.
na karowej, ale nie jestem zdecydowana, biorę też inflancką pod uwagę

Cytat:
Snilo mi sie ze obsikalam sobie spodnie

No a tak po za tym..

Pelnia, my wlasnie trafilismy na Libana jako do ostatniego sklepu bo nie wierzylam ze tam cos znajde.. juz bylismy zdecydowani je tam wziac, pojechalismy tegosamego dnia po kredyt do banku zeby wplacic wlasnie cala kwote, ale TZ znalazl w miedzyczasie na necie duzo taniej jak dla nas te same meble. Na allegro producent sprzedaje ale my poprzez strone internetowa. Juz zamowilismy i beda 400zl taniej a dowoz tylko 70zl, wiec jestesmy 330zl na plusie Tez chcielismy taka witryne wiszącą małą ale u mnie na scianach nie da sie nic powiesic bo są stare tynki wiec strach, dlatego wzielismy ta mala komódke

A Wy ktore mebelki bierzecie dokladnie?

Ide gotowac, bo ojciec drze sie a w ogole to kicham i kicham mam katar i sie zle czuje.. chyba mozna byc przeziebionym w ciazy/?
dobry sen Anecka
wiesz ja też przeziębiona :/ ledwo mówie i katarek i kaszelek nie wiem czy nie powinnyśmy iść do lekarza, o.

Cytat:
Napisane przez Vcelka Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy

Dodzwoniłam się do szpitala, mam się wstawić 20 września ( na razie idę na jeden dzień ), bo to pierwsza wizyta ( tak wytłumaczyła mi pani), a jak będzie później to okaże się jak mnie pobadają.
Przez to wszystko nic mi się nie chce - zamiast cieszyć się "końcówką" ciąży to się zamartwiam i smucę
żeby było dobrze, nie zasmucaj się

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 16:34   #4577
kootekk
Zakorzenienie

my juz po piwerwszym kangurowaniu - cudowne przezycice michałkowi bylo tak dobrze ze nie mogł przestac sie uśmiechać , piekne uczucie jak sie ma swoje dzieciatko na serduszku, jeszcze raz wieczorem z mezem jedziemy i znowu go dostane na chwile, juz nie moge sie doczekac, a dzisiaj w nocy po tych wrazeniach to nie zasne napewno

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 16:34   #4578
Aliszcze
Zakorzenienie

Mallinka, niby się pilnowałam, ale jakieś owoce zjadłam dzień przed badaniem, ech, no nic, teraz pewnie dostanę skierowanie na 75 g i zobaczymy, czy to cukrzyca czy nie.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 16:34   #4579
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
no i mam za dużą glukozę powinno byc max 140 a ja mam 175 zegnajcie owoce i kakao
Aliszcze to jeszcze nie wyrok Ja miałam gorszy wynik a jak teraz mierze glukoze w domu to mam idealną !! Lekarz powiedział, że jak tak dalej będzie to mi odpuści to kłucie glukometrem. Od 3 tygodni jem to co chcę, codziennie cos słodkiego i moja glukoza jest w normie, u Ciebie też tak może być
Twoje badanie było na 50 g glukozyi wynik po goodzinie ?
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 16:40   #4580
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stokrotka_76 Pokaż wiadomość
Aliszcze to jeszcze nie wyrok Ja miałam gorszy wynik a jak teraz mierze glukoze w domu to mam idealną !! Lekarz powiedział, że jak tak dalej będzie to mi odpuści to kłucie glukometrem. Od 3 tygodni jem to co chcę, codziennie cos słodkiego i moja glukoza jest w normie, u Ciebie też tak może być
Twoje badanie było na 50 g glukozyi wynik po goodzinie ?
to mnie pocieszyłaś tak, u mnie 50 g i po godzinie, na czczo mam dobry wynik.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 16:41   #4581
Patrycja_1708
Zadomowienie

Wrócilam z małych zakupów i kupiłam sobie botki płaskie na jesien i dwie pary kapciuszków dla SYNUSIA Nie mam na nic sily po tym łazeniu po miescie. A gdzie bym nie weszła to ciagle coś kupuje a portfel coraz to chudszy...
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 16:45   #4582
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Rany kobity co wy z tymi torbami do szpitala
Ja jak na razie mam tylko..... torbę

Ja to nawet torby nie mam, hehehehehehe

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
my juz po piwerwszym kangurowaniu - cudowne przezycice michałkowi bylo tak dobrze ze nie mogł przestac sie uśmiechać , piekne uczucie jak sie ma swoje dzieciatko na serduszku, jeszcze raz wieczorem z mezem jedziemy i znowu go dostane na chwile, juz nie moge sie doczekac, a dzisiaj w nocy po tych wrazeniach to nie zasne napewno
super

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 16:45   #4583
kretencja
Zakorzenienie

Hej.
Ale produkujecie znów.
Położyłam się, poczytałam trochę i mi się oczy zamknęły, zdrzemnęłam się chyba 40 minut
Teraz wcinam drożdżówkę z makiem na podwieczorek. Prawie codziennie jem drożdżówkę , nabijając swoje kilogramy

Anecka, masz przekichane z tym ojcem, strasznie Ci współczuję My mamy niby własne mieszkanie (na razie w stanie strasznym, ale koniec remontu juz pomału widać), ale oczywiście na kredyt. Do tego dwa kredyty studenckie Na to wszystko półtorej nauczycielskiej pensji (oboje pracujemy w oświacie, ja na pół etatu, a teraz to w ogóle ZUS mi płaci oczywiście) plus męża zarobki ze szkoły prywatnej, około 500zł miesięcznie. I powiem Ci, że nam po odliczeniu tych cholernych kredytów i opłat też zostaje poniżej 1000zł na życie - a mieszkamy w dużym mieście, więc wszystko drogie. A bywało gorzej, jeszcze zanim kupiliśmy mieszkanie, ale zarabialiśmy też dużo mniej. I tak właśnie mieliśmy po zrobieniu opłat - 700-800zł na życie. Jest ciężko, ale da się

Co do torby do szpitala, to ja nawet torby nie mam
Kupiłam jedną koszulę do karmienia, ale trochę jest za ładna do szpitala, muszę sobie drugą, jakąś bardziej byle jaką kupić

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 16:51   #4584
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
irsin wszystkiego najlepszego

layla z ta bombonierka dla pielegniarek i lekarzy to masz racje, tak robie i to dziala

dziewczyny dzisiaj po połodniu bedziemy kangurowac juz sie nie moge doczekac kiedy przytule moje malenstwo
pani dr mnie dzisiaj pocieszyla, powiedziala ze nie mam sie absolutnie martwic o malego bo one tez sie nie martwia, jedyne co przy nim musza robic to karmic bo glodomorek maly z niego powiedziala ze nie mam tam caly dzien siedziec u malego bo to nic nie da, wystarczy ze rano i wieczorem przyjade mleko odciagnac i go poprzytulac a ani sie obejrze bede go miala w domu

tak sie ciesze ze jest wszystko super z malym, az mi lzej na sercu, napisze pozniej wrazenia po przytuleniu mojego skarbka
strasznie się cieszę że jest dobrze i że tak szybko nabiera Michaś na siłach przytulaj go przytulaj... i już niedługo będzie w domku słodziak mały aż uśmiecham się do ekranu jak głupia

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
no i mam za dużą glukozę powinno byc max 140 a ja mam 175 zegnajcie owoce i kakao
może po 75g okażę się jednak że jest wszystko dobrze

dbam o włosy

Stary 2010-09-08, 16:51   #4585
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
KOOTEK - SUPER WIEŚCI ! Nareszcie przytulisz małego a dzięki kangurowaniu będzie jeszcze prędzej nadrabiał zaległości i lada dzień wypiszą go do domku

Ja nie piorę - rozłożyłam wózek i się wietrzy

Ja już nic nie kupuję - kocyk w zupełności wystarczy

Gin jak sądziłam olał ciepłym moczem - stwierdził, ze skoro reszta parametrów jest ok to mam się tym białkiem nie przejmować - tylko ciekawe jak to zrobić Mocz kazał mi powtórzyc dopiero za miesiąc.
Na USG skierowania też mi nie dał a ja nawet nie pytałam bo on i tak ma jakis stary sprzet na którym praktycznie nic nie widać - tzn. ja nie widzę
Muszę zadzwonić do tego drugiego gina i umówić się na usg prywatnie na przyszły tydzień i sama powtórzę sobie to badanie moczu i pokaże temu drugiemu to zobaczę co powie.
dziwny ten gin umawiaj się szybciutko do innego

Cytat:
Napisane przez bela14 Pokaż wiadomość
oto MY 32tydz.
ojoj ale piłeczka

Cytat:
Juz wypilam dwie herbaty, zaraz zrobie sobie trzecia no i ciagle w lozku siedze.. w szlafroku i grubym swetrze.. oby jutro bylo lepiej bo musze wyjsc jakies chipsy sobie kupic co ja poradze ze ciagle bym cos chrupala.. no moze zamiast chipsow to czekoladę bym zjadla albo pizze.. no i len mnie dopadl mam duzo jablek w domu i bym sobie na tarce je starla i z cukrem zjadla.. dajcie mi kopa w tylek

jeny wlaczylam mtv a tam licealne ciaze i po prostu dla mnie to szok jakis jak tacy mlodzi ludzie nie mysla no i smiesznie to wyglada.. jak pokazali "ojca" dziecka.. doslownei dzieciak pelna geba jeszcze mleko mial pod nosem.. czy to takie trudne brac tabsy? fakt ze niektorzy nie mogą brac tak jak ja nie moge zadnych hormonow i tylko na gumie sie lecialo no ale jak patrze na te "matki" to chyba raczej nawet jakby nie mogly to by braly.. jakos te amerykanki sa dziwne jakbym widziala nastolatko z uk.. KOSZMAR
Anecka nie ruszaj się z domku po czipsy jak jesteś chora !
a te 'licealne ciąże' to patologia. aż szkoda gadać...

Cytat:
Napisane przez apoolonia Pokaż wiadomość
Wracam od lekarza w dalszym ciągu dziewczynka

z dzieckiem wszystko ok 25 tydzień a mała waży już ponad kilogram!

a ja mam anemię i zapalenie pęcherza

dziś już nie mam siły jutro idę z receptą do apteki

ciekawe czy na drogi moczowe dadzą coś te ziołowe preparaty
super że z małą ok i obyś szybko wyleczyła te zapalenie :/

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale jestem wielka

kupilam dzisiaj juz Ziaje na rozstepy, w pupie mam mustele i 70 zl za tubke - juz i tak niewiele mi pomoze
oj irsin nie przesadzaj nie może być tak źle

dbam o włosy

Stary 2010-09-08, 16:53   #4586
79 Marta
Wtajemniczenie

Ishka widzę Cię opowiadaj, bo my się martwimy!
Stary 2010-09-08, 16:53   #4587
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość

Co do torby do szpitala, to ja nawet torby nie mam
Kupiłam jedną koszulę do karmienia, ale trochę jest za ładna do szpitala, muszę sobie drugą, jakąś bardziej byle jaką kupić
W SR połozna powiedziala zeby nie brac swoich koszul do porodu bo oni daja, ale podobno sa straszne, krotkie, ze jak sie chce zakryc przód do widać tyłek, a jak chce sie zakryc tylek to przod caly wystaje, i co ja mam po szpitalu paradowac w tkaim czyms??;/ Mam nadzieje ze mozna miec swoja koszule przy porodzie?

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 16:53   #4588
sylwia01485
Zadomowienie

Irsin - wszystkiego najlepszego

nowe dziewczynki

vcelka - nie martw się tym szpitalem, jak mi po 50g wyszło za dużo , to mi gin powiedziała, że do szpitala kładą na kilka dni, gdzie karmią Cię odpowiednio i wtedy robią badania, żeby wykluczyć wpływ czynników zewnętrznych na wynik ( np zjadłaś czegoś za dużo, albo za mało)

Aliszcze - zrobią Ci kolejny test i będzie dobrze. Ja miałam kiepski wynik po 50g, a po 75g było ok. I już myślałam, ze mnie ta przyjemność wątpliwa picia glukozy ominie, a tu wczoraj moja gin wymyśliła, ze " zrobimy " ( fajnie brzmi, tylko ja to muszę pic) jeszcze raz 50g, zeby sprawdzić, niedobrze mi na samą myśl...

kootekk - z zapartym tchem śledzę Twoje posty i trzymam kciuki, jak wszystkie pozostałe dziewczyny. Pocieszę Cię, że martwić się będziesz już całe życie o swoje dziecko - moja mała ma 11 lat i drżę o nią nieustannie, a nie jestem typem nadopiekuńczej matki, nawet jak jest w szkole, to zdarza mi się czuć lęk, że może jej się coś stać, chociaż jest zdrowa, wesoła i nic jej nie dolega A jak się urodziła to miała tylko 6 pkt, a w 2 minucie życia 4, bo przestała oddychać - mimo że urodziła się 10 dni po terminie. Twój Michcio mimo, że malutki, to jest w dobrej kondycji i tylko czekać WAszego powrotu do domu

bela14- super zdjęcie

zaliczyłam dziś wpychanie się do kolejki -pani w biedronce otworzyła kasę, bo zobaczyła, że stoję w długim ogonku , a przede mnie wepchnęła się kobietka w moim wieku z 5-6 letnim chłopcem. ale jak zobaczyłam, jak to dziecko się zachowywało, to jej wybaczyłam, bo stać z takim łobuzem nawet minutę, to trzeba mieć zdrowie

co do snów, to mi się ostatnio śni, że urodziłam- raz to było już takie półroczne dziecko, identyczne jak moja córka i nawet miało jej kaftanik , a potem to dziecko zamieniło się w kota i pamiętam jak się zdziwiłam w tym śnie, że można kota urodzić - i to czarnego, a ja zawsze chciałam mieć rudziaska

gustawku - jak wrażenia ze SR i ogólnie ze szpitala na Kasprzaka? Zdecydowałaś już, gdzie chcesz rodzić. U mnie 32 tydzień dobiega końca, a ja jeszcze nie wiem , gdzie będę rodzić ...
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 16:54   #4589
79 Marta
Wtajemniczenie

Vikucullen u nas można swoją koszulę do porodu, nawet jest na liscie szpitalnej- że ma być krótsza, najlepiej bawełniana
Stary 2010-09-08, 16:54   #4590
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Jej az nie potrafie sobie wyobrazic tak pieknej chwili gratuluje Tobie !

haha kretencja, u mnie w bieliznianym sa po 20zl kosule do karmienia takie wlasnie niby byle jakie bo proste ale rozpinane bez nadrukow no my sie narazie przemeczymy z ojcem bo nie hcemu tez wynajmowac mieszkania zeby na kogos nie placic ,to jzu lepiej wziac.. kredyt na mieszkanie i cos kupic, ale na 2 lata jestesmy uziemieni, po zatym nie wiem czy bym mogla z takim kredytem zyc.. przeraza mnie to. Ale jak trzeba bedzie to trzeba bedzie

Robie frytki skroilam jednego ziemniaka tylko masakra jakies mutanty sprzedaja u mnie

paulinka, no wlasnie czytalam ,ze ponoc kaszel jest niedobry w 3 trymestrze bo niby moze powodowac skurcze macicy.. hmm? ja poki co kaszlu nie mam odpukac ale czuje sie coraz gorzej i nos mnie piecze juz od tego wycierania

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości