Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-08, 18:52   #4621
_paulinka2
Wtajemniczenie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

jakie pampersy kupiłyście młode damy dla waszych maleństw? albo jakie zamierzacie

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 18:53   #4622
Stokrotka_76
Raczkowanie

Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Oj, Ja mimo tego, że pracuję w Banku to jestem przeciwniczką kredytów. Na szczęście nie musiałam nigdy żadnego brać. Mieszkanie urządziliśmy z oszczędności a rzeczy dla dzidziusia kupujemy z pieniążków z wesela, które i tak się zwrócą, bo mam dosyć wysokie ubezpieczenie i za urodzenie dziecka dostane ponad 2 tys + 1 tys od pracodawcy + 1 tys becikowego. Moi rodzice tak mnie nauczyli, że czasami lepiej długo czegoś nie mieć i uzbierać na kupno niż brać oprocentowany kredyt. Sami dawno nic nie kupili do mieszkania bo zbierali na wesele a teraz zbierają na meble ;-)[COLOR="Silver"]
M25 no ale chyba w Twoim przypadku mieszkanie dostalas po kimś prawda ? Jak już wspominała Kretencja urządzić mieszkanie z oszczędności a kupić je to spora różnica w kwotach
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 18:55   #4623
kretencja
Zakorzenienie

Stokrotka, dokładnie o to chodzi. My nie mieliśmy szans na dostanie od kogokolwiek... Na urządzenie też bym raczej nie brała kredytu (a w ogóle to remont robimy z książeczek mieszkaniowych, jak już kiedyś pisałam).

Paulinka, ja jeszcze nie kupiłam, ale planuję jakieś tanie. Może rossmanowskie albo z Lidla?

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 18:59   #4624
apoolonia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
jakie pampersy kupiłyście młode damy dla waszych maleństw? albo jakie zamierzacie

Pampers Premium Care Newborn

ale na pierwsze dwa tygodnie
potem przestawię się na normalne pampersy również na kilka tygodni
jak mała będzie mieć ponad 2 miesiące zaczynam eksperymetować

mam nadzieje że przypadną jej do gustu jakieś lidlowskie albo biedronkowe haha

Stokrotka_76

to samo chciałam napisać
na mieszkanie można odkładać 30 lat
a ceny będą tak wariować że nie będzie cie na nie stać
a mieszkać gdzieś trzeba
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 19:01   #4625
Beata_Batumi
Zadomowienie

Ja na początek kupuję pampersy- dzisiaj kupiłam premium care, a potem się zobaczy.

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 19:01   #4626
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Tu jak zwykle dużo się dzieje, nie jestem w stanie nadrobić - w szpitalu nie mają internetu:/ w skrócie leze plackiem ze wzgledu na skróconą szyjkę. Ma któraś z was ten sam problem?
Martinixx to już jesteś w domu, czy nadal w szpitalu? właśnie Ishka z tym walczy trzymam kciuki żeby szyjka wytrzymała jeszcze troche

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
ja własnie pampersy premium care nr1 na promocji w auchan na 39,9

Ishka fajnie że do nas powoli wracasz i zaciskaj dalej mocno nogi

kootek ciesze się że już możesz być blisko z Michałkeim teraz to już na pewno będzie rósł jak na drożdżach

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 19:04   #4627
apoolonia
Rozeznanie

Pampers Premium Care Newborn

są w promocji?

muszę kupić

zazwyczaj w promocjach są większe pampersy
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 19:11   #4628
kotek81
Zakorzenienie

Ja tak podliczyłam ile jeszcze kasy mi potrzeba na zakupy i jak dobrze pójdzie to powinnam się zmieścić w 500zł - zobaczę w przyszłym tygodniu ile kasy tz przyniesie (co miesiac ma inną wypłatę) i jak dobrze pójdzie to powinnam skończyć "zakupowe szaleństwo"

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

O masz pampersów nie doliczyłam
Ale to w październiku najwyżej kupię
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 19:12   #4629
Patrycja_1708
Zadomowienie

Ale ile kupujecie na początek tych pampersów?? Bo piszecie ze te najmniejsze na dwa tygodnie ale ile tego kupic?? Bo te na początek to od ilu i do ilu kg są??
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 19:16   #4630
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stokrotka_76 Pokaż wiadomość
M25 no ale chyba w Twoim przypadku mieszkanie dostalas po kimś prawda ? Jak już wspominała Kretencja urządzić mieszkanie z oszczędności a kupić je to spora różnica w kwotach
Oj zgadzam się, my wynajmujemy mieszkanie, ale było w fatalnym stanie i trzeba było je wyremontować, ale wiem, że kredyt hipoteczny to chyba jedyny bez którego się u nas nie obędzie :/
Stary 2010-09-08, 19:18   #4631
kotek81
Zakorzenienie

co do kredytów to sama bym chętnie wzięła jakiś kredyt na 30 lat i kupiła sobie domek (mały, ciasny ale własny) no ale nie ma szans nawet przy naszych zarobkach

Anecka - jakim cudem twoi znajomi przy zarobkach 1200zł dostali 100.000 kredytu ?????? my kilka lat temu staraliśmy się o kredyt to przy zarobkach tż 1500zł i mojej działalności gospodarczej (wtedy zaczynałam wiec zarobków dużych nie miałam - później zreszta też nie bardzo i dlatego zamknełam ) to na 30 lat mogliśmy wziąć maksymalnie 42.000 zł.
Stary 2010-09-08, 19:18   #4632
M25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
M25, gdybyśmy mieli odkładać pieniądze na mieszkanie, to byśmy nigdy nie mieszkali we własnym, taka jest prawda.
Ratę płacimy w tej chwili niecały 1000zł, ale jesteśmy w programie Rodzina Na Swoim, za kilka lat dopłaty się skończą i będzie większa rata Do tego opłaty w sumie ok.500zł. I za 1500zł miesięcznie jesteśmy u siebie w trzech pokojach (53mkw).
Kiedy wynajmowaliśmy (i była to dobra cena, po znajomości) płaciliśmy za wszystko - wynajem + opłaty - 900-1000zł i byliśmy na czarno (bez umowy, bez zgłoszenia w spółdzielni) w kawalerce (30mkw).
Dla mnie nie ma co w ogóle porównywać tych sytuacji.
Ale to moje zdanie.

Anecka, kredyt mamy w PKO. Nie wiem czy trzeba być małżeństwem, na pewno tak do programu Rodzina Na Swoim, ale to mają wycofać chyba.
Aha, jak skończy się nam Rodzina na Swoim (po 8 latach) to rata będzie wynosiła 1500zł.
kretencja, jeżeli chodzi o mieszkanie to się zgadzam, ale wcześniej chodziło mi raczej o rzeczy, które być mogą a nie muszą ;-)
Stary 2010-09-08, 19:19   #4633
kretencja
Zakorzenienie

Patrycja, ja ostatnio widziałam na YT taki filmik, gdzie wypowiadała się położna, że najmniejszych pieluszek Newborn (od 2 do 5 kg bodajże) należy kupić 1-2 paczki, nie więcej.

Kotek, nie tylko zarobki się liczą. Bardzo ważny jest tez np. rodzaj umowy w pracy, liczba osób w gospodarstwie, wkład własny... My dostaliśmy 200tys przy zarobkach 1500zł na osobę (czyli 3000 na całą rodzinę) i wkładzie własnym 20tys. Oboje mieliśmy umowy o pracę, choć na czas określony.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-09-08 o 19:24
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 19:20   #4634
kotek81
Zakorzenienie

Ja tych najmniejszych pampersów (2-5 kg) kupuje tylko małą paczkę do szpitala, na potem biorę już rozm 2 - od 3-6 kg
Stary 2010-09-08, 19:20   #4635
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Ale ile kupujecie na początek tych pampersów?? Bo piszecie ze te najmniejsze na dwa tygodnie ale ile tego kupic?? Bo te na początek to od ilu i do ilu kg są??
Jak czytałam na innych forach, to trzeba liczyć 10szt dziennie.

Ishka - trzymam kciuki za to, żeby dzidziuś jak najdłużej siedział w brzuszku

Ja też mam skracającą się szyjkę, ale nie mam nakazu leżenia - mam tylko leżeć jak najwięcej i się nie przemęczać.
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 19:23   #4636
_paulinka2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Ja tych najmniejszych pampersów (2-5 kg) kupuje tylko małą paczkę do szpitala, na potem biorę już rozm 2 - od 3-6 kg
ja tak samo tzn te "2' mam już kupione 2 paki po 94 szt. bo była dobra promocja w selgrosie.

10 sztuk dziennie to 300 pampersów miesięcznie

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 19:28   #4637
kotek81
Zakorzenienie

no sporo idzie pieluch ale ja myślę, ze 10 to już maksimum jak dziecko bedzie często kupke robić - chociaż wiadomo na początku człowiek przewrażliwiony to zmienia częściej niż to konieczne jak nie będzie "niespodzianki" to na 3-4 godzinki pampers powinien starczyć - to oczywiście tez nie reguła bo czasmi po 2 godzinach może go zasikać do pełna...
Stary 2010-09-08, 19:30   #4638
Ishka
Zadomowienie

Paulinka my tez mamy kupione pampersiaki 2x94 szt rozmiar 2 ale do szpitala małą paczuszkę 1 trzeba mieć

Ok dziewczynki ja sie powoli z Wami żegnam bo do domku jedziemy za chwile nie wiem kiedy znowu zaglądne moze jutro zobaczymy jak cos napewno zaraz napisze.

MIłego wieczorku Wam zycze
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 19:37   #4639
anankee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
Anankee jak mi się nie pomyliło coś to wczoraj miałaś być w szkole rodzenia i co byłaś ? i jakie wrażenia ?
Nie, nie byłam niestety przyjechała do mnie mama na tydzień i robiłyśmy paprykę do słoików

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 19:38   #4640
Patrycja_1708
Zadomowienie

To jak piszecie ze jedna paczke tych najmniejszych do szpitala bierzecie to ja chyba zaczne od tego rozmiaru 2 bo ja do szpitala nic nie musze brac bo wszystko dawają...
Stary 2010-09-08, 19:42   #4641
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Ale sie obzarlam

ja kupuje pampersy najpierw te male , a pozniej bede testowac rozne.
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 19:43   #4642
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stokrotka_76 Pokaż wiadomość
Mnie też się szyjka skrócila, ale narazie mam tylko odpoczywać. Nie dostałam leków, tylko zakaz pracy. A ty na to właśnie byłaś w szpitalu?
no własnie nie, zgłosiłam sie z twardniejącym brzuchem i przy okazji stwierdzili skrconą szyjkę. rozwarcia nie ma, wyniki super, ktg super. chcieli mi założyć krążek, ale będę rodzić za granicą więc to średnie rozwiązanie i do tego mam przed sobą lot samolotem. a ty jaką masz długość?? z tego co rozmawiam z innymi dziewczynami to niektóre mają krótszą + rozwarcie i lezeć specjalnie nie muszą.juz sama nie wiem od czego to zalezy. jestem dopiero w 30 tyg więc tym bardziej

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Martinixx to już jesteś w domu, czy nadal w szpitalu? właśnie Ishka z tym walczy trzymam kciuki żeby szyjka wytrzymała jeszcze troche
no w końcu mnie wypuścili, ale dopiero na końcu stwierdzili, że z tą szyjką to mam uważać. co lekarz to inna opinia a w weekend to już była porażka- totalnie nas zlewali. do tego te piguły brr

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 20:06   #4643
kularek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
Nie, nie byłam niestety przyjechała do mnie mama na tydzień i robiłyśmy paprykę do słoików

jak mi nic nie zepsuje planów to wybieram się 16 (tż ma akurat wolne)-tylko tak sobie myślę, że chyba musimy wcześniej wyjechać bo nie lubię się spóźniać a nie wiem dokładnie gdzie tam trzeba iść -bo wchodzi się chyba gdzieś tam od tyłu a nie tym głównym wejściem do szpitala -szukałam na necie ale nie ma żadnych informacji -albo nie umiem znaleźć
boli mnie ząb :/ bo mi lekarstwo wypadło a do dentysty dopiero w piątek chyba jak będzie miał czas bo jeszcze nie dzwoniłam -a teraz pije kakao i jem chałkę z masełkiem i dżemem i boli jeszcze bardziej ale nie mogę się powstrzymać
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 20:08   #4644
M25
Zadomowienie

Właśnie zjadłam całą czekoladę z orzechami a co mi tam... i tak mam już tyłek jak kalafior ;-)
Stary 2010-09-08, 20:16   #4645
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Właśnie zjadłam całą czekoladę z orzechami a co mi tam... i tak mam już tyłek jak kalafior ;-)
e tam ja też
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 20:30   #4646
kotek81
Zakorzenienie

ja już spadam do spania bo odkąd muszę wstawać o 6.30 to już przed 21 oczy mi się kleją - wczoraj zasnęłam na m jak miłość - musiałam być wyjątkowo zmęczona
dobranoc
Stary 2010-09-08, 20:36   #4647
kularek
Zadomowienie

ja też mówię już dobranoc -moje żebra muszą iść już spać a przynajmniej poleżeć
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 20:45   #4648
Patrycja_1708
Zadomowienie

No ja teraz tez mało leżę. Odkąd przyjechałam do PL to non stop gdzies ciekam a w DE siedze w domku to sie wiecej wypoczywa, ale juz niedlugo lenistwo powróci znowu...
Stary 2010-09-08, 20:58   #4649
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jasiowa_babeczka Pokaż wiadomość
Ginio mi powiedział w 28 tygodniu że mam już 2 stopień dojrzałości łożyska a jak poszłam miesiąc później czyli w poniedziałek to już miałam 3 stopień i teraz muszę bacznie obserwować Jasia, bo takie dojrzałe łożysko słabo zaopatruje dzidzie a w końcu może przestać (ale staram się w ogóle o tym nie myśleć). Pytałam o przyczyny, a on że nikotyna , mało witamin, genetyka....
Aha To zycze jak najlepszego rozwiązania.. oby to lozysko nie wywarlo jakiegos negatywnego wplywu, bacznie obserwuj a bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
M25, gdybyśmy mieli odkładać pieniądze na mieszkanie, to byśmy nigdy nie mieszkali we własnym, taka jest prawda.
Ratę płacimy w tej chwili niecały 1000zł, ale jesteśmy w programie Rodzina Na Swoim, za kilka lat dopłaty się skończą i będzie większa rata Do tego opłaty w sumie ok.500zł. I za 1500zł miesięcznie jesteśmy u siebie w trzech pokojach (53mkw).
Kiedy wynajmowaliśmy (i była to dobra cena, po znajomości) płaciliśmy za wszystko - wynajem + opłaty - 900-1000zł i byliśmy na czarno (bez umowy, bez zgłoszenia w spółdzielni) w kawalerce (30mkw).
Dla mnie nie ma co w ogóle porównywać tych sytuacji.
Ale to moje zdanie.

Anecka, kredyt mamy w PKO. Nie wiem czy trzeba być małżeństwem, na pewno tak do programu Rodzina Na Swoim, ale to mają wycofać chyba.
Aha, jak skończy się nam Rodzina na Swoim (po 8 latach) to rata będzie wynosiła 1500zł.
O matko 1500zl masakra. To w sumie jedna pensja idzie na sama rate.. to niestety mnie nie bedzie poki co stac. No i niskie macie te oplaty za mieszkanie, tzn w tym zalozmy net itp? Ja teraz mieszkam w kamienicy to mam niskie oplaty np 200zl woda+mieszkanie, 50zl prad, 50zl gaz, ale do tego moj studencki, moj na komputer.. internet.. i w ogole, no ale zobaczymy jak to keidys bedzie

Cytat:
Napisane przez niebieskaa Pokaż wiadomość

Tez to dzisiaj ogladalam przy prasowaniu, jeden z tych młodych tatusiow to mnie tak wnerwiał jak sie klocil z jej matka kiedy ona rodziła no tak mnie wnerwił gnojek zero odpowiedzialności, zresztą te niektóre laski też nie lepsze, matce dają na wychowanie dziecko a same na balety..

No wlasnie..

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
co do kredytów to sama bym chętnie wzięła jakiś kredyt na 30 lat i kupiła sobie domek (mały, ciasny ale własny) no ale nie ma szans nawet przy naszych zarobkach

Anecka - jakim cudem twoi znajomi przy zarobkach 1200zł dostali 100.000 kredytu ?????? my kilka lat temu staraliśmy się o kredyt to przy zarobkach tż 1500zł i mojej działalności gospodarczej (wtedy zaczynałam wiec zarobków dużych nie miałam - później zreszta też nie bardzo i dlatego zamknełam ) to na 30 lat mogliśmy wziąć maksymalnie 42.000 zł.
Wlasnie nie wiem jak dostali i w jakim banku bo mnie to kiedys nie interesowalo, ale ostatnio sie dowiedzialam w banku ze ja sama moge dostac 35tys pozyczki, wiec przyy malzenstwie mozna wiecej.. a ja przeciez zarabiam nieco ponad najnizsza krajowa.

Po za tym co to jest 100 tys kredytu jak mieszkanie u nas w miescie jakie 3 pokojowe male bo 60mkw to tak w granicach 150 tys...

Wlasnie wcinam kanapki z pomidorem i serem zoltym
Chcialam nogi w soli i goracej wodzie wymoczyc to sie okazalo ze wczoraj ojciec miske wyrzucil, nie wiem czemu w ogole w pokoju mam 15 stopni, siedze w szlafroku i pod spodem mam swetr, masakra.. juz mam dosc, nienawidze zimy.
W spodnie dresowe sie nie mieszcze dlugie wiec w nocy to pewnie zmarzne w nogi.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 21:04   #4650
Artystka23
Dragonfly

a wy znowu skrobiecie,ale was nadrobilam bylam na szkole rodzenia i stwierdzilam ze mamy naprawde fajna babeczke,zalatwila nam pogadanke z logopeda (karmienie piersia,butelki,smoczki,w izyty kontrolne i na co zwracac uwage u dziecka) oraz babka z banku krwi pepowinowej.W grupie jestem z dziewczyna ktora ma ten sam termin porodu co ja, to sie nadziwic nie mogla ze mam malutki brzuszek(no mi sie wydaje ogromny i mam 14 kg na plusie)

Ishka ach ta matczyna intuicja,odpoczywaj ile wlezie,zaciskaj nogi,duzy ten Twoj maly

Kootekk,Michas sie pewnie nie moze juz doczekac az bedziesz go tak kangurowac w domku,dlatego tak przybiera ladnie i tez walczy

Tak szczerze to ja ostatnie dwa tyg nie wytrzymalam z lezeniem,ciagle jestem na chodzie i czasem dla picu sie klade jak tz sciga.Tylko ze ostatnio zaczely sie znowu ataki zmeczenia kolo pory obiadowej co sie musze polozyc i spie jak zabita,ale to pewnie przez nieprzespane nocki...

Mam tez torbe do szpitala,pusta w srodku moj goni mnie bym robila wyprawke do niej,a ja do niego ze swietym oburzeniem "no wiesz,jak spakuje torbe to moge wykrakac i raz dwa wyladuje na porodowce a ja jeszcze nie chce,mala ma siedziec w brzuchu i koniec".Nie mam torby-nie dam jej wyjsc Zaczne sie martwic w pazdzierniku
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości