|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
jakie pampersy kupiłyście młode damy dla waszych maleństw? albo jakie zamierzacie
|
|
|
|
#4622 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Do porodu dni liczymy o wyprawce wciąż myślimy-mamy listopadowo-grudniowe,cz.IV
Cytat:
|
|
|
|
|
#4623 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotka, dokładnie o to chodzi. My nie mieliśmy szans na dostanie od kogokolwiek... Na urządzenie też bym raczej nie brała kredytu (a w ogóle to remont robimy z książeczek mieszkaniowych, jak już kiedyś pisałam).
Paulinka, ja jeszcze nie kupiłam, ale planuję jakieś tanie. Może rossmanowskie albo z Lidla?
|
#4624 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pampers Premium Care Newborn ale na pierwsze dwa tygodnie potem przestawię się na normalne pampersy również na kilka tygodni jak mała będzie mieć ponad 2 miesiące zaczynam eksperymetować ![]() mam nadzieje że przypadną jej do gustu jakieś lidlowskie albo biedronkowe haha ![]() Stokrotka_76 to samo chciałam napisać na mieszkanie można odkładać 30 lat a ceny będą tak wariować że nie będzie cie na nie stać a mieszkać gdzieś trzeba |
|
|
|
|
#4625 |
|
Zadomowienie
|
Ja na początek kupuję pampersy- dzisiaj kupiłam premium care, a potem się zobaczy.
|
|
|
|
#4626 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam kciuki żeby szyjka wytrzymała jeszcze troche ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ishka fajnie że do nas powoli wracasz i zaciskaj dalej mocno nogi ![]() ![]() ![]() kootek ciesze się że już możesz być blisko z Michałkeim teraz to już na pewno będzie rósł jak na drożdżach
|
|
#4627 |
|
Rozeznanie
|
Pampers Premium Care Newborn
są w promocji? muszę kupić zazwyczaj w promocjach są większe pampersy |
|
|
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak podliczyłam ile jeszcze kasy mi potrzeba na zakupy i jak dobrze pójdzie to powinnam się zmieścić w 500zł - zobaczę w przyszłym tygodniu ile kasy tz przyniesie (co miesiac ma inną wypłatę) i jak dobrze pójdzie to powinnam skończyć "zakupowe szaleństwo"
![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- O masz pampersów nie doliczyłam Ale to w październiku najwyżej kupię |
|
|
|
#4629 |
|
Zadomowienie
|
Ale ile kupujecie na początek tych pampersów?? Bo piszecie ze te najmniejsze na dwa tygodnie ale ile tego kupic?? Bo te na początek to od ilu i do ilu kg są??
|
|
|
|
#4630 |
|
Zadomowienie
|
Oj zgadzam się, my wynajmujemy mieszkanie, ale było w fatalnym stanie i trzeba było je wyremontować, ale wiem, że kredyt hipoteczny to chyba jedyny bez którego się u nas nie obędzie :/
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
co do kredytów to sama bym chętnie wzięła jakiś kredyt na 30 lat i kupiła sobie domek (mały, ciasny ale własny) no ale nie ma szans nawet przy naszych zarobkach
Anecka - jakim cudem twoi znajomi przy zarobkach 1200zł dostali 100.000 kredytu ?????? my kilka lat temu staraliśmy się o kredyt to przy zarobkach tż 1500zł i mojej działalności gospodarczej (wtedy zaczynałam wiec zarobków dużych nie miałam - później zreszta też nie bardzo i dlatego zamknełam |
|
|
|
#4632 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
|
Patrycja, ja ostatnio widziałam na YT taki filmik, gdzie wypowiadała się położna, że najmniejszych pieluszek Newborn (od 2 do 5 kg bodajże) należy kupić 1-2 paczki, nie więcej.
Kotek, nie tylko zarobki się liczą. Bardzo ważny jest tez np. rodzaj umowy w pracy, liczba osób w gospodarstwie, wkład własny... My dostaliśmy 200tys przy zarobkach 1500zł na osobę (czyli 3000 na całą rodzinę) i wkładzie własnym 20tys. Oboje mieliśmy umowy o pracę, choć na czas określony.
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-09-08 o 19:24 |
|
|
|
#4634 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tych najmniejszych pampersów (2-5 kg) kupuje tylko małą paczkę do szpitala, na potem biorę już rozm 2 - od 3-6 kg
|
|
|
|
#4635 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ishka - trzymam kciuki za to, żeby dzidziuś jak najdłużej siedział w brzuszku ![]() Ja też mam skracającą się szyjkę, ale nie mam nakazu leżenia - mam tylko leżeć jak najwięcej i się nie przemęczać. |
|
|
|
|
#4636 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tzn te "2' mam już kupione 2 paki po 94 szt. bo była dobra promocja w selgrosie.10 sztuk dziennie to 300 pampersów miesięcznie
|
|
|
|
|
#4637 |
|
Zakorzenienie
|
no sporo idzie pieluch ale ja myślę, ze 10 to już maksimum jak dziecko bedzie często kupke robić - chociaż wiadomo na początku człowiek przewrażliwiony to zmienia częściej niż to konieczne
|
|
|
|
#4638 |
|
Zadomowienie
|
Paulinka my tez mamy kupione pampersiaki 2x94 szt rozmiar 2 ale do szpitala małą paczuszkę 1 trzeba mieć
Ok dziewczynki ja sie powoli z Wami żegnam bo do domku jedziemy za chwile nie wiem kiedy znowu zaglądne moze jutro zobaczymy jak cos napewno zaraz napisze.MIłego wieczorku Wam zycze
|
#4639 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przyjechała do mnie mama na tydzień i robiłyśmy paprykę do słoików
|
|
|
|
|
#4640 |
|
Zadomowienie
|
To jak piszecie ze jedna paczke tych najmniejszych do szpitala bierzecie to ja chyba zaczne od tego rozmiaru 2 bo ja do szpitala nic nie musze brac bo wszystko dawają...
|
|
|
|
#4641 |
|
Zakorzenienie
|
Ale sie obzarlam
![]() ja kupuje pampersy najpierw te male , a pozniej bede testowac rozne. |
|
|
|
#4642 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no w końcu mnie wypuścili, ale dopiero na końcu stwierdzili, że z tą szyjką to mam uważać. co lekarz to inna opinia a w weekend to już była porażka- totalnie nas zlewali. do tego te piguły brr |
|
|
|
|
#4643 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak mi nic nie zepsuje planów to wybieram się 16 (tż ma akurat wolne)-tylko tak sobie myślę, że chyba musimy wcześniej wyjechać bo nie lubię się spóźniać a nie wiem dokładnie gdzie tam trzeba iść -bo wchodzi się chyba gdzieś tam od tyłu a nie tym głównym wejściem do szpitala -szukałam na necie ale nie ma żadnych informacji -albo nie umiem znaleźć ![]() boli mnie ząb :/ bo mi lekarstwo wypadło a do dentysty dopiero w piątek chyba jak będzie miał czas bo jeszcze nie dzwoniłam -a teraz pije kakao i jem chałkę z masełkiem i dżemem i boli jeszcze bardziej ale nie mogę się powstrzymać
|
|
|
|
|
#4644 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie zjadłam całą czekoladę z orzechami
a co mi tam... i tak mam już tyłek jak kalafior ;-)
|
#4645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4646 |
|
Zakorzenienie
|
ja już spadam do spania bo odkąd muszę wstawać o 6.30 to już przed 21 oczy mi się kleją - wczoraj zasnęłam na m jak miłość - musiałam być wyjątkowo zmęczona
dobranoc |
|
|
|
#4647 |
|
Zadomowienie
|
ja też mówię już dobranoc -moje żebra muszą iść już spać a przynajmniej poleżeć
|
|
|
|
#4648 |
|
Zadomowienie
|
No ja teraz tez mało leżę. Odkąd przyjechałam do PL to non stop gdzies ciekam a w DE siedze w domku to sie wiecej wypoczywa, ale juz niedlugo lenistwo powróci znowu...
|
|
|
|
#4649 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To zycze jak najlepszego rozwiązania.. oby to lozysko nie wywarlo jakiegos negatywnego wplywu, bacznie obserwuj a bedzie dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Po za tym co to jest 100 tys kredytu jak mieszkanie u nas w miescie jakie 3 pokojowe male bo 60mkw to tak w granicach 150 tys... Wlasnie wcinam kanapki z pomidorem i serem zoltym Chcialam nogi w soli i goracej wodzie wymoczyc to sie okazalo ze wczoraj ojciec miske wyrzucil, nie wiem czemu w ogole w pokoju mam 15 stopni, siedze w szlafroku i pod spodem mam swetr, masakra.. juz mam dosc, nienawidze zimy.W spodnie dresowe sie nie mieszcze dlugie wiec w nocy to pewnie zmarzne w nogi.
|
|
#4650 |
|
Dragonfly
|
a wy znowu skrobiecie,ale was nadrobilam bylam na szkole rodzenia i stwierdzilam ze mamy naprawde fajna babeczke,zalatwila nam pogadanke z logopeda (karmienie piersia,butelki,smoczki,w izyty kontrolne i na co zwracac uwage u dziecka) oraz babka z banku krwi pepowinowej.W grupie jestem z dziewczyna ktora ma ten sam termin porodu co ja, to sie nadziwic nie mogla ze mam malutki brzuszek(no mi sie wydaje ogromny i mam 14 kg na plusie)Ishka ach ta matczyna intuicja,odpoczywaj ile wlezie,zaciskaj nogi,duzy ten Twoj maly Kootekk,Michas sie pewnie nie moze juz doczekac az bedziesz go tak kangurowac w domku,dlatego tak przybiera ladnie i tez walczy ![]() Tak szczerze to ja ostatnie dwa tyg nie wytrzymalam z lezeniem,ciagle jestem na chodzie i czasem dla picu sie klade jak tz sciga.Tylko ze ostatnio zaczely sie znowu ataki zmeczenia kolo pory obiadowej co sie musze polozyc i spie jak zabita,ale to pewnie przez nieprzespane nocki... Mam tez torbe do szpitala,pusta w srodku moj goni mnie bym robila wyprawke do niej,a ja do niego ze swietym oburzeniem "no wiesz,jak spakuje torbe to moge wykrakac i raz dwa wyladuje na porodowce a ja jeszcze nie chce,mala ma siedziec w brzuchu i koniec".Nie mam torby-nie dam jej wyjsc
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:43.

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm 

to 300 pampersów miesięcznie
przyjechała do mnie mama na tydzień i robiłyśmy paprykę do słoików 
no tak mnie wnerwił gnojek zero odpowiedzialności, zresztą te niektóre laski też nie lepsze, matce dają na wychowanie dziecko a same na balety..