Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-08, 21:03   #871
kropka75
Zakorzenienie

Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
Kropka - pisalas kiedys o ubrankach early days. Ja mam mase rzeczy z tej firmy, i my juz spokojnie nosimy body 3-6 miesiecy. Rekawy jeszcze troche za dlugie ale reszta ok. Niektóre rzeczy ubieram juz nawet 6-9 miesiecy Ale fakt ze rozmiarówke maja tam dziwna, czasem nawet w 3-paku jedna rzecz jes duzo wieksza do pozostałych Ale nie ma sie co dziwic - w anglii i irlandii sa to najtańsze rzeczy dla maluchów, choć jakość bardzo dobra jak na takie pieniadze

Pozdrawiam
My nosimy body 0-3. Czyli odpowiednik 62. A np. z firmy Pinokio nosimy body 68. I jest krótsze od ED 62.

Mam spodnie 74 i 80 ED, ciekawe na kiedy będą.

Aaaa i mam od nich takie ubranko misiowe typu kombinezon. Na 3-6. Zakładam je już, ale spokojnie ponosi jeszcze na jesieni, bo jak dobrze naciągnę to szyjka wychodzi za wysoko i kapturek spada.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 21:04   #872
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Lea - jak tam Maksio dziś?
Kropka - jak przeżyłaś nieobecność Danielka? masz już chałupę na święta wysprzątaną?
dziś moje dziecko zjadło drugie danie w przedszkolu, tylko nie wiem co go do tego skłoniło?
-groźba nie dostania podwieczorka?
-Apetizer który podałam mu rano?
-czy może to, że były kluski, które przeważnie lubi?
Bądź co bądź pani dała mu podwieczorek, pożarł batonik i chleb z masełkiem ("bo z kapusta nie lubi" - to rzecz jasna sałata była).

A w domu zrobiłam mu kisiel z bobo fruta- wierząc że lepszy owoc w takiej formie niż żaden- . Zjadł jedną miseczkę, więcej nie chciał, stwierdził, że takiego nie lubi.

kropka,
podłączam sie pod pytanie.

Ja 2-3 października sprzedaję Tymka.
Wtedy jest wesele mojego brata... cały czas myślałam, co zrobić z Tymkiem,... wiadomo, że z teściową nie zostawię.. ...a brać go na ślub, wesele to się mija z celem... ale w ostateczności, wolałabym zabrać niż z teściowa zostawić.... (wciąż ze sobą nie gadamy- ale spokój ).
A wczoraj kuzynka TŻ-ta- sama się zaoferowała, że zabierze Tymka do siebie na te dwa dni. Ona jest pielęgniarką na oddziale dziecięcym- więc opieka wręcz idealna, nie będę się martwić. Oczywiście przyjęłam jej ofertę, strasznie się cieszę.

Cytat:
Napisane przez kaszpirek Pokaż wiadomość
lea nie wiem jak u Ciebie było,ale ja przy drugim dziecku już będę wiedziała na co patrzeć przy wyborze wózka
masz rację- człowiek się uczy na błędach- szkoda, że na swoich.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 21:34   #873
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21946483]dziś moje dziecko zjadło drugie danie w przedszkolu, tylko nie wiem co go do tego skłoniło?
-groźba nie dostania podwieczorka?
-Apetizer który podałam mu rano?
-czy może to, że były kluski, które przeważnie lubi?
Bądź co bądź pani dała mu podwieczorek, pożarł batonik i chleb z masełkiem ("bo z kapusta nie lubi" - to rzecz jasna sałata była).

[/QUOTE]

dla Maksia. Już nie ważne co go skłoniło

Dobranoc, kolorowych snów

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 21:46   #874
velluto
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
My nosimy body 0-3. Czyli odpowiednik 62. A np. z firmy Pinokio nosimy body 68. I jest krótsze od ED 62.

Mam spodnie 74 i 80 ED, ciekawe na kiedy będą.

Aaaa i mam od nich takie ubranko misiowe typu kombinezon. Na 3-6. Zakładam je już, ale spokojnie ponosi jeszcze na jesieni, bo jak dobrze naciągnę to szyjka wychodzi za wysoko i kapturek spada.
Fakt - rozmiar rozmiarowi nierówny Powinien byc jeden wzornik rozmiarów dla wszystkich firm i wowczas bylby spokoj

Ok, zatankuje jeszcze mala i ide spac. Ciekawe kiedy przestanie budzic sie w nocy na jedzenie Niezmiennie mam pobudkę o 2 i o 5

Dobranoc
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 22:02   #875
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
A co do sprzedawania testerów.. mój tata kiedyś woził towar do takich hurtowni.. o jaaa.. czego on z tamtąd nie przywoził bo mu dawali żeby szybciej obrocił czy cos..
perfumy,szminki, cienie..

Moja mama niedawno była w jakimś sklepie gdzie sprzedawali testery (nie wiem gdzie) i kupiła kilka testerów blyszczyków które normalnie były by droogie
Ojaacieeeee RAJ!
Ja popadłam w zakupocholizm chyba :/
W ciągu ostatnich 3 dni wydałam podnad 200zł na pierdółki.. i to brałam wszystko dosłownie.. wracając do domu już nie pamiętałam co mam w siatce i nie było to kilka sztuk tylko kilkanaście tańszych ale w sumie żadnego bubla nie kupiłam bo jak do tej pory wytestowałam wszystko i są okej.. nooo poza jednym pilingiem, który mi twarz wypala ogniem
Cytat:
Testery sprzedawać można. Żaden przepis tego nie zakazuje. Regulamin allegro także nie.
Są oznaczone jak są, raczej po to, żeby nie sprzedawano ich na lewca w drogeriach, jako egzemplarze dodatkowe. Ale nic ponadto z tego oznaczenia nie wynika.
Szukałam kiedyś w przepisach i nie ma możliwości ani dopilnowania tego, ani zakazania, ani ukarania. Musiałby o to zadbać sam producent, a producent ma to w nosie widać.
Aaaaa o widzisz, dobrze uzyskać fachową informację. Dziękować
Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie czy oprócz ortopedy to jeszcze jakiegoś lekarza powinnam odwiedzić?? Mówiłyście coś o okuliście. Agatka miała w czasie porodu przyciśniętą główkę i w efekcie wybroczynę na czole i na jednej powiece. Teraz to zaczyna znikać ale to oczko jest widocznie mniejsze i teraz nie wiem czy przypadkiem nie odwiedzić okulisty.
Jak masz czas i chęć to możesz i do okulisty i do neurologa.
Ja tam nie mam jakichś wielkich obaw ale wolę iść niż potem żałować.
Małemu zawsze przy jedzeniu stópka drży - raz jedna, raz druga i nie wiem czy to "dozwolone" do jakiegoś okresu czy niepokojące... a i nóżki podnosi leżąc na pleckach tak wysoko do góry-do samego pionu. Mnie to cieszy bo postęp jakiś jest ale czy tak być powinno/może to nie wiem i z ciekawości sobie pójdziem

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 22:07   #876
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Małemu zawsze przy jedzeniu stópka drży - raz jedna, raz druga i nie wiem czy to "dozwolone" do jakiegoś okresu czy niepokojące... a i nóżki podnosi leżąc na pleckach tak wysoko do góry-do samego pionu. Mnie to cieszy bo postęp jakiś jest ale czy tak być powinno/może to nie wiem i z ciekawości sobie pójdziem
Może się tak bardzo ekscytuje Moja wywija stopami jak pije mleczko
Stary 2010-09-08, 22:10   #877
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Może się tak bardzo ekscytuje Moja wywija stopami jak pije mleczko
nieeee, to jest takie drżenie, że sama bym nie dała rady takiego zasymulować bo człowiek tak mięśni nie skoordynuje by stópką tak telepać.

A dziś dziecko jak złoto! Zero płaczu, jedzenie (15 minut), aktywność ok 1,5-2h a potem spanko do kolejnego jedzonka czyli ok 1-1,5h
Po prostu jak nigdy! Żeby mu już tak zostało

jutro o 15:15 wizyta u okulisty bojem siem
80zł jedna wizyta.. ciekawe ile ich będzie i co lekarz zaleci.. i czy zdecyduje o udrażnianiu kanalika łzowego i ile to kosztuje
Może zabieg jest ramach wizyty.. a jak nie to zedrze dinary
Ale co.. na kosmetyki rozfurmaniłam to dziecku nie pożałuję.. tym bardziej, że to dla zdrowotności

Stary 2010-09-08, 22:22   #878
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Tak była dziś ubrana.
Mała modnisia
Cytat:
A jaka waga dziecka? Jeśli niska podawać kleik, próbować kaszki. Jeśli powyżej 50 centyli ja bym została na mleku.

A co zrobic jak waga i wzrost są na 3 centylu, bo Młody go się taki grubiutki robi a po kaszce i tak sie budzi w nocy.
Cytat:
A tak wogóle to my dzisiaj na spacerku z maleńką niestety nie była w humorze all day, ale ja wogóle nie mam z nią zdjęć, więc trzeba było wykorzystać.
Jaka ona już duża
Cytat:
jutro o 15:15 wizyta u okulisty bojem siem
80zł jedna wizyta.. ciekawe ile ich będzie i co lekarz zaleci.. i czy zdecyduje o udrażnianiu kanalika łzowego i ile to kosztuje
Może zabieg jest ramach wizyty.. a jak nie to zedrze dinary
Ale co.. na kosmetyki rozfurmaniłam to dziecku nie pożałuję.. tym bardziej, że to dla zdrowotności
Będzie dobrze

A tak swoją drogą, co to za kraj że za lekarzy trzeba płacić, ja w tym miesiącu jak nic 500 zł będę musiała wydać

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 22:32   #879
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Nie czytam was bo już ledwo na oczy widzę. Pisałam od 11 dzisiaj, skończyłam 10 minut temu. Ale SKOŃCZYŁAM !!! Teraz tylko złapać promotora, wtrynić mu to do przeczytania lub choćby tylko podpisania, zawieźć na uczelnię, walnąć do dziekanatu i czekać na termin obrony. uhhhh
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 22:33   #880
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość

Gdzieś widziałam takie wkładki do wózka, jak są w fotelikach.

Jak nie różowe, to ten kot
Fajna strojnisia

Może Ewcia jest przejedzona, że tak wymiotuje?
No nie wiem jak Ewcia ale Ola może być albo przejedzona bo długo dziś wisiała na cycu albo za dużo powietrza się nałykała bo długo ciumkała cyca.

Oglądałam "Mam talent" i się posikałam z nauczycielki piosekarki
http://www.youtube.com/watch?v=3XVa8uOlZsA

i z nietypowej rodziny Juklen.

Wykapaliśmy Olę i podczas wycierania znowu rzygła (godzina po posiłku) potem dostała kolacje i usneła ale się wybudzila w koszyku i znowu jej poleciało.Teraz śpi i mam nadzieje, ze chociaz do 3.00.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 22:54   #881
cate_
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21948151]Nie czytam was bo już ledwo na oczy widzę. Pisałam od 11 dzisiaj, skończyłam 10 minut temu. Ale SKOŃCZYŁAM !!! Teraz tylko złapać promotora, wtrynić mu to do przeczytania lub choćby tylko podpisania, zawieźć na uczelnię, walnąć do dziekanatu i czekać na termin obrony. uhhhh [/QUOTE]

MAXIMILIAN

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-08, 23:02   #882
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość

A tak swoją drogą, co to za kraj że za lekarzy trzeba płacić, ja w tym miesiącu jak nic 500 zł będę musiała wydać
No pierwsza wizyta u okulisty 80zł... pojutrze do neurologa - 50zł, ja w poniedziałek do gina-130zł.. ciekawe bo jak okulista będzie cham to będzie przepisywał co chwila jakieś kropelki by oczko przemywać i wizyt będzie co niemiara a ja już oko przemywałam i wolałabym ten zabieg, już nawet nie o koszty chodzi ale lepiej teraz jak jest mały i byłby spokój bo i jego denerwuje zaklejone oko
U neurologa nie spodziewam się jakichś nieprawidłowości ale kto wie.
Dobrze że chociaż usg bioderek umówiłam na nfz kupę czasu temu

A Ty jaką wycieczkę robisz po lekarzach, że aż tyle ci z portfela ucieknie?

Stary 2010-09-08, 23:17   #883
cate_
Zadomowienie

Cytat:

A Ty jaką wycieczkę robisz po lekarzach, że aż tyle ci z portfela ucieknie?
300 zł krioterapia (30 sierpień), 120 zł kontrola u gina z cytologią, kontrola u dentysty bo coś zaczyna mi siętam dziać wiec pewnie najmniej 100 zł, 50 zł USG bioderek, 30 zł konsultacja u pediatry bo mamy fajna pania doktor ale tylko prywatnie przyjmuje, 100 zł szczepionka trzecia + pneumokoki które nie wiem ile kosztują. Mam nadzieję, że nic więcej do tego nie dołożę.

MAXIMILIAN
Stary 2010-09-08, 23:26   #884
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
300 zł krioterapia (30 sierpień), 120 zł kontrola u gina z cytologią, kontrola u dentysty bo coś zaczyna mi siętam dziać wiec pewnie najmniej 100 zł, 50 zł USG bioderek, 30 zł konsultacja u pediatry bo mamy fajna pania doktor ale tylko prywatnie przyjmuje, 100 zł szczepionka trzecia + pneumokoki które nie wiem ile kosztują. Mam nadzieję, że nic więcej do tego nie dołożę.
O matko.. to faktycznie nie mało wyjdzie :/
i weź tu człowieku opłacaj składki jak za wszystko i tak płacisz
A ta krioterapia to komu i na co?

Stary 2010-09-09, 07:48   #885
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość

My tylko Bobovitę kupujemy. Luiza wsuwa, aż się jej uszy trzęsą Gerber jest bleeee.

Ja deserek daję na podwieczorek, obiadek 13-14.
My też na Bobovicie jedziemy. :0

U nas deserek jest po śniadaniu, bo japco = kupka, więc się nie męczymy. Zresztą chcę żeby dziecko potem jadło owoc i po śniadaniu i między obiadem a kolacją.

Stary 2010-09-09, 08:23   #886
Konto usunięte

Chciałam tylko rzec, że dynia z ziemniakiem śmierdzi nieziemsko ale dziewczę zeżarło wczoraj, i... jak na razie wysypki brak. Niech tak już zostanie
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 08:29   #887
Silpe
Zadomowienie

Dobry
znów u nas leje wczoraj było fajnie ciepło tylko wietrznie i byłyśmy 2 godz na spacerku - mała spała i dotleniała sie a dzis znów doopa- a tu na szczepienie jedziemy za godzinke - mam nadzieje że nie bedzie maruda - ostatnim razem szczepienie wcale jej nie ruszyło
ale chyba coś przeczuwa bo jak zawsze śpi w nocy to dziś w sumie też spała ale wierciła sie całą noc juz miałam dosc
pieknie usneła z swoją nową przytulanką ale pózniej rajtolenie do rana..

kobietki wy tu gadu gadu a ja dalej nie wiem co i jak z tym zageszczaniem i wprowadzaniem nowych pokarmów a przecież wszystkie juz dokarmiacie nie
wszedzie czytam że po 4 miesiącu a moja mała za niecałe 2 tyg. skonczy 3 miechy i chciałabym cos wprowadzic ale co i jak
teoretycznie lekarze i poradniki zalecają pózniejsze wprowadzanie nowych pokarmów ale w praktyce każdy zaczyna wcześniej..
czekam na rady i propozycje

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 08:49   #888
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21948151]Nie czytam was bo już ledwo na oczy widzę. Pisałam od 11 dzisiaj, skończyłam 10 minut temu. Ale SKOŃCZYŁAM !!! Teraz tylko złapać promotora, wtrynić mu to do przeczytania lub choćby tylko podpisania, zawieźć na uczelnię, walnąć do dziekanatu i czekać na termin obrony. uhhhh [/QUOTE]

Cytat:

A co zrobic jak waga i wzrost są na 3 centylu, bo Młody go się taki grubiutki robi a po kaszce i tak sie budzi w nocy.
Nie rozumiem?

Jeśli waga i wzrost na 3 centylu to ja bym na noc kleik dawała. Zawsze to są kalorie i jakaś dodatkowa wartość odżywcza.

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
Dobry
znów u nas leje wczoraj było fajnie ciepło tylko wietrznie i byłyśmy 2 godz na spacerku - mała spała i dotleniała sie a dzis znów doopa- a tu na szczepienie jedziemy za godzinke - mam nadzieje że nie bedzie maruda - ostatnim razem szczepienie wcale jej nie ruszyło
ale chyba coś przeczuwa bo jak zawsze śpi w nocy to dziś w sumie też spała ale wierciła sie całą noc juz miałam dosc
pieknie usneła z swoją nową przytulanką ale pózniej rajtolenie do rana..

kobietki wy tu gadu gadu a ja dalej nie wiem co i jak z tym zageszczaniem i wprowadzaniem nowych pokarmów a przecież wszystkie juz dokarmiacie nie
wszedzie czytam że po 4 miesiącu a moja mała za niecałe 2 tyg. skonczy 3 miechy i chciałabym cos wprowadzic ale co i jak
teoretycznie lekarze i poradniki zalecają pózniejsze wprowadzanie nowych pokarmów ale w praktyce każdy zaczyna wcześniej..
czekam na rady i propozycje
U nas też noc wiercąca. Od 3ej pobudki i płaczki, podawałam smoka chyba 4 razy, jak nigdy. Po 5 wstał, chciałam nakarmić, a ten gada... No to zostawiłam, pogadał sobie godzinę potem zjadł i poszliśmy spać 6:45. Spaliśmy do 8. Obudził się z ryjkiem znowu.

Do teraz coś kwękał. Dałam pieluchę przytulaczkę i wzięłam się za odkurzanie. Potem wcisnęłam trochę jabłka, parę łyków soku wypił i teraz widzę oczy się zamykają w końcu.

U nas też leje.
A dziś mają zacząć grzać. Średnio mi to pasuje, bo jest ciepło od wczoraj w domu, jak dziś zaczną to padnę tutaj, a okien otworzyć w taką ulewę się nie da. :/

Jak się boisz nowych pokarmów to kup sok, np. jabłkowy z Bobovity (nektar, nie napój!), rozcieńcz go wodą 1/3 do 2/3 i podaj.
Po paru dniach kup jabłuszko żywe albo ze słoiczka i podaj znowu.
Jak wszystko będzie ok, to po kilku dniach (albo później) podasz marcheweczkę ze słoiczka albo żywą ugotowaną.

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
A co do sprzedawania testerów.. mój tata kiedyś woził towar do takich hurtowni.. o jaaa.. czego on z tamtąd nie przywoził bo mu dawali żeby szybciej obrocił czy cos..
perfumy,szminki, cienie..

Moja mama niedawno była w jakimś sklepie gdzie sprzedawali testery (nie wiem gdzie) i kupiła kilka testerów blyszczyków które normalnie były by droogie
Ano właśnie. Drogerie za testery płacą, więc nie jest to żaden towar gratisowy. Płacą i czasem też sprzedają.
Płacić muszą, bo inaczej by sprzedawali na lewo, spod lady i producent byłby sporo w plecy.
A skoro producent dostaje za tester kasę, to mu fika czy ten tester dalej będzie sprzedany, oddany darmo czy wypsikany przez potencjalnego klienta.

Gorzej mają się próbki... Drogerie dostają je darmo, ludzie stamtąd biorą i sprzedają.

Edytowane przez kropka75
Czas edycji: 2010-09-09 o 08:41
Stary 2010-09-09, 08:50   #889
Konto usunięte

Silpe, możesz też zacząć od kleiku ryżowego bezglutenowego, bezmlecznego (bobovita ma taki po 4 miesiącu, niebieskie opakowanie). Ja zagęszczam do butli kolacyjnej, daję teraz na 180ml wody + 6 miarek mleka 3 miarki kleiku, czyli powiedzmy na każde 30ml wody pół miarki wychodzi.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-09, 08:50   #890
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
nieeee, to jest takie drżenie, że sama bym nie dała rady takiego zasymulować bo człowiek tak mięśni nie skoordynuje by stópką tak telepać.
Hm...ja mam drżenie takiego ciała...takie spięcia mięśni podczas ataku epi...może to w takim bądź razie jakaś neurologiczna sprawa..jeśli to powtarza się często to lepiej sprawdź.

Cytat:
Napisane przez cate_

Na 3 centylu? Moja Shadee jest na 75centylu ile Twoje maleństwo ma miesięcy żę dopiero 3 centyl??
Stary 2010-09-09, 08:54   #891
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
A tak wogóle to my dzisiaj na spacerku z maleńką niestety nie była w humorze all day, ale ja wogóle nie mam z nią zdjęć, więc trzeba było wykorzystać.
Ślicznie wyglądacie.

Notabene jesteś bardzo podobna do mojej kuzynki.

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21946483]

kropka,
podłączam sie pod pytanie.
[/QUOTE]

A jakie?

Stary 2010-09-09, 08:56   #892
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Ślicznie wyglądacie.

Notabene jesteś bardzo podobna do mojej kuzynki.

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

A jakie?

Kuzynka chociaż wporządku ?:P
Stary 2010-09-09, 09:08   #893
kumkura
Rozeznanie

dobry
podczytuje was codziennie, ale jakoś nie chce mi się pisać..wczoraj małż podawał małemu mleko moje ściągnięte butlą..wypił połowę..ale trwało to bardzo dłuuuuuuuugo/dzisiaj powtórka i tak forever..za jakiś czas- jak opanuje jedzenie butlą podam modyf.-nabyłam bebilon comfort- ze wzgledu na to jego gazowanie..zobaczymy jak będzie no i trwa nauka bezcycowego zasypiania- na razie wygrywamy
wczoraj bylismy 2 razy na spacerze- my już tez w foteliku- adam w gondoli dostaje histeriii koniecznie muszę wyjąć wkładkę dla noworodków, bo mu ciasno spacerówy na razie nie ruszam..
szaja-gratki za mgr! ja jestem w trakcie USM i jak na razie mam przerwę...może za jakieś 5 lat uda mi się obronić
milego dzionka!!
Stary 2010-09-09, 09:09   #894
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Kuzynka chociaż wporządku ?:P
Ha ha ha owszem, owszem.

Stary 2010-09-09, 09:13   #895
margo80
Zakorzenienie

u nas fajna nocka - pubudki o 1.10, 5.05 i 7.30 (dotrwała w świetnym humorze do 8 do karmienia). po karmieniu została i bawiła się z babcią (mama spała dziś u nas bo małża nie ma 48h), a ja pojechałam do pediatry po skierowanie i receptę na szczepionkę (bo skojarzone wybraliśmy, a wkrótce 2 dawka). jutro kontrolne usg bioderek.
wróciłam, uśpiłam po zabawie i mam chwilę dla siebie a mama mi prasuje

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 09:15   #896
cate_
Zadomowienie

Cytat:
O matko.. to faktycznie nie mało wyjdzie :/
i weź tu człowieku opłacaj składki jak za wszystko i tak płacisz
A ta krioterapia to komu i na co?
Wymrażanie nadżerki.
Cytat:

Na 3 centylu? Moja Shadee jest na 75centylu ile Twoje maleństwo ma miesięcy żę dopiero 3 centyl??
Ma 4,5 miesiąca

MAXIMILIAN
Stary 2010-09-09, 09:18   #897
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 09:18   #898
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Ha ha ha owszem, owszem.
O nieeee..to wcale nie chcę być do niej podobna

Kurde piszecie o tych magisterkach itp...a ja żałuję, że wiele lat temu zaczynając kierunek Astronomii, posiedziałam sobie tam 1 semestr i na tym się skończyło A to co teraz mam to wogóle mi się nie przydaje..i ciężko w tym zawodzie znaleść dobrą robotę... Ehhhh
Stary 2010-09-09, 09:18   #899
Konto usunięte

Znów jedzenie dyni Jak fajnie paszczę otwiera na widok łyżeczki, wie skubana co trzeba robić I takie rozczarowanie na buzi, gdy już nie ma

Czy wasze dzieci też sobie rączką smoka wpychają, jak im wypada?
Stary 2010-09-09, 09:19   #900
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Wymrażanie nadżerki.

Ma 4,5 miesiąca
No to ile waży i mierzy?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości