|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
Cytat:
![]() Mam spodnie 74 i 80 ED, ciekawe na kiedy będą. ![]() Aaaa i mam od nich takie ubranko misiowe typu kombinezon. Na 3-6. Zakładam je już, ale spokojnie ponosi jeszcze na jesieni, bo jak dobrze naciągnę to szyjka wychodzi za wysoko i kapturek spada. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#872 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() -groźba nie dostania podwieczorka? -Apetizer który podałam mu rano? -czy może to, że były kluski, które przeważnie lubi? Bądź co bądź pani dała mu podwieczorek, pożarł batonik i chleb z masełkiem ("bo z kapusta nie lubi" ![]() A w domu zrobiłam mu kisiel z bobo fruta- wierząc że lepszy owoc w takiej formie niż żaden- ![]() ![]() kropka, podłączam sie pod pytanie. ![]() Ja 2-3 października sprzedaję Tymka. Wtedy jest wesele mojego brata... cały czas myślałam, co zrobić z Tymkiem,... wiadomo, że z teściową nie zostawię.. ![]() ![]() A wczoraj kuzynka TŻ-ta- sama się zaoferowała, że zabierze Tymka do siebie na te dwa dni. ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#873 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21946483]dziś moje dziecko zjadło drugie danie w przedszkolu,
![]() -groźba nie dostania podwieczorka? -Apetizer który podałam mu rano? -czy może to, że były kluski, które przeważnie lubi? Bądź co bądź pani dała mu podwieczorek, pożarł batonik i chleb z masełkiem ("bo z kapusta nie lubi" ![]() [/QUOTE] ![]() ![]() Dobranoc, kolorowych snów ![]()
#874 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ok, zatankuje jeszcze mala i ide spac. Ciekawe kiedy przestanie budzic sie w nocy na jedzenie ![]() ![]() Dobranoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#875 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja popadłam w zakupocholizm chyba :/ W ciągu ostatnich 3 dni wydałam podnad 200zł na pierdółki.. i to brałam wszystko dosłownie.. wracając do domu już nie pamiętałam co mam w siatce ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja tam nie mam jakichś wielkich obaw ale wolę iść niż potem żałować. Małemu zawsze przy jedzeniu stópka drży - raz jedna, raz druga i nie wiem czy to "dozwolone" do jakiegoś okresu czy niepokojące... a i nóżki podnosi leżąc na pleckach tak wysoko do góry-do samego pionu. Mnie to cieszy bo postęp jakiś jest ale czy tak być powinno/może to nie wiem i z ciekawości sobie pójdziem ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#876 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#877 |
Zakorzenienie
|
![]() A dziś dziecko jak złoto! Zero płaczu, jedzenie (15 minut), aktywność ok 1,5-2h a potem spanko do kolejnego jedzonka czyli ok 1-1,5h ![]() Po prostu jak nigdy! Żeby mu już tak zostało ![]() jutro o 15:15 wizyta u okulisty ![]() ![]() 80zł jedna wizyta.. ciekawe ile ich będzie i co lekarz zaleci.. i czy zdecyduje o udrażnianiu kanalika łzowego i ile to kosztuje ![]() Może zabieg jest ramach wizyty.. a jak nie to zedrze dinary ![]() Ale co.. na kosmetyki rozfurmaniłam to dziecku nie pożałuję.. tym bardziej, że to dla zdrowotności ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#878 | |||
Zadomowienie
|
Mała modnisia
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tak swoją drogą, co to za kraj że za lekarzy trzeba płacić, ja w tym miesiącu jak nic 500 zł będę musiała wydać ![]()
![]() |
#879 |
Konto usunięte
|
Nie czytam was bo już ledwo na oczy widzę. Pisałam od 11 dzisiaj, skończyłam 10 minut temu. Ale SKOŃCZYŁAM !!! Teraz tylko złapać promotora, wtrynić mu to do przeczytania lub choćby tylko podpisania, zawieźć na uczelnię, walnąć do dziekanatu i czekać na termin obrony. uhhhh
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oglądałam "Mam talent" i się posikałam z nauczycielki piosekarki http://www.youtube.com/watch?v=3XVa8uOlZsA i z nietypowej rodziny Juklen. Wykapaliśmy Olę i podczas wycierania znowu rzygła (godzina po posiłku) potem dostała kolacje i usneła ale się wybudzila w koszyku i znowu jej poleciało.Teraz śpi i mam nadzieje, ze chociaz do 3.00. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#881 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21948151]Nie czytam was bo już ledwo na oczy widzę. Pisałam od 11 dzisiaj, skończyłam 10 minut temu. Ale SKOŃCZYŁAM !!! Teraz tylko złapać promotora, wtrynić mu to do przeczytania lub choćby tylko podpisania, zawieźć na uczelnię, walnąć do dziekanatu i czekać na termin obrony. uhhhh
![]() ![]()
#882 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() U neurologa nie spodziewam się jakichś nieprawidłowości ale kto wie. Dobrze że chociaż usg bioderek umówiłam na nfz kupę czasu temu ![]() A Ty jaką wycieczkę robisz po lekarzach, że aż tyle ci z portfela ucieknie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#883 |
Zadomowienie
|
300 zł krioterapia (30 sierpień), 120 zł kontrola u gina z cytologią, kontrola u dentysty bo coś zaczyna mi siętam dziać wiec pewnie najmniej 100 zł, 50 zł USG bioderek, 30 zł konsultacja u pediatry bo mamy fajna pania doktor ale tylko prywatnie przyjmuje, 100 zł szczepionka trzecia + pneumokoki które nie wiem ile kosztują. Mam nadzieję, że nic więcej do tego nie dołożę.
#884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i weź tu człowieku opłacaj składki jak za wszystko i tak płacisz ![]() A ta krioterapia to komu i na co? ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#885 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas deserek jest po śniadaniu, bo japco = kupka, więc się nie męczymy. Zresztą chcę żeby dziecko potem jadło owoc i po śniadaniu i między obiadem a kolacją. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#886 |
Konto usunięte
|
Chciałam tylko rzec, że dynia z ziemniakiem śmierdzi nieziemsko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#887 |
Zadomowienie
|
Dobry
![]() znów u nas leje ![]() ![]() ![]() ale chyba coś przeczuwa bo jak zawsze śpi w nocy to dziś w sumie też spała ale wierciła sie całą noc juz miałam dosc ![]() pieknie usneła z swoją nową przytulanką ![]() kobietki wy tu gadu gadu a ja dalej nie wiem co i jak z tym zageszczaniem i wprowadzaniem nowych pokarmów a przecież wszystkie juz dokarmiacie nie ![]() wszedzie czytam że po 4 miesiącu a moja mała za niecałe 2 tyg. skonczy 3 miechy i chciałabym cos wprowadzic ale co i jak ![]() teoretycznie lekarze i poradniki zalecają pózniejsze wprowadzanie nowych pokarmów ale w praktyce każdy zaczyna wcześniej.. czekam na rady i propozycje ![]()
#888 | |||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21948151]Nie czytam was bo już ledwo na oczy widzę. Pisałam od 11 dzisiaj, skończyłam 10 minut temu. Ale SKOŃCZYŁAM !!! Teraz tylko złapać promotora, wtrynić mu to do przeczytania lub choćby tylko podpisania, zawieźć na uczelnię, walnąć do dziekanatu i czekać na termin obrony. uhhhh
![]() ![]() Cytat:
![]() Jeśli waga i wzrost na 3 centylu to ja bym na noc kleik dawała. Zawsze to są kalorie i jakaś dodatkowa wartość odżywcza. ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Do teraz coś kwękał. Dałam pieluchę przytulaczkę i wzięłam się za odkurzanie. Potem wcisnęłam trochę jabłka, parę łyków soku wypił i teraz widzę oczy się zamykają w końcu. U nas też leje. A dziś mają zacząć grzać. Średnio mi to pasuje, bo jest ciepło od wczoraj w domu, jak dziś zaczną to padnę tutaj, a okien otworzyć w taką ulewę się nie da. :/ Jak się boisz nowych pokarmów to kup sok, np. jabłkowy z Bobovity (nektar, nie napój!), rozcieńcz go wodą 1/3 do 2/3 i podaj. Po paru dniach kup jabłuszko żywe albo ze słoiczka i podaj znowu. Jak wszystko będzie ok, to po kilku dniach (albo później) podasz marcheweczkę ze słoiczka albo żywą ugotowaną. ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
Płacić muszą, bo inaczej by sprzedawali na lewo, spod lady i producent byłby sporo w plecy. A skoro producent dostaje za tester kasę, to mu fika czy ten tester dalej będzie sprzedany, oddany darmo czy wypsikany przez potencjalnego klienta. ![]() Gorzej mają się próbki... Drogerie dostają je darmo, ludzie stamtąd biorą i sprzedają. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-09-09 o 08:41 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#889 |
Konto usunięte
|
Silpe, możesz też zacząć od kleiku ryżowego bezglutenowego, bezmlecznego (bobovita ma taki po 4 miesiącu, niebieskie opakowanie). Ja zagęszczam do butli kolacyjnej, daję teraz na 180ml wody + 6 miarek mleka 3 miarki kleiku, czyli powiedzmy na każde 30ml wody pół miarki wychodzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#890 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#891 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Notabene jesteś bardzo podobna do mojej kuzynki. ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21946483] kropka, podłączam sie pod pytanie. ![]() [/QUOTE] A jakie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#892 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kuzynka chociaż wporządku ?:P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#893 |
Rozeznanie
|
dobry
![]() podczytuje was codziennie, ale jakoś nie chce mi się pisać.. ![]() ![]() ![]() wczoraj bylismy 2 razy na spacerze- my już tez w foteliku- adam w gondoli dostaje histerii ![]() ![]() szaja-gratki za mgr! ja jestem w trakcie USM i jak na razie mam przerwę...może za jakieś 5 lat uda mi się obronić ![]() milego dzionka!!
![]() |
#894 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#895 |
Zakorzenienie
|
u nas fajna nocka - pubudki o 1.10, 5.05 i 7.30 (dotrwała w świetnym humorze do 8 do karmienia). po karmieniu została i bawiła się z babcią (mama spała dziś u nas bo małża nie ma 48h), a ja pojechałam do pediatry po skierowanie i receptę na szczepionkę (bo skojarzone wybraliśmy, a wkrótce 2 dawka). jutro kontrolne usg bioderek.
wróciłam, uśpiłam po zabawie i mam chwilę dla siebie a mama mi prasuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#896 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#897 |
Konto usunięte
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#898 |
Wtajemniczenie
|
O nieeee..to wcale nie chcę być do niej podobna
![]() Kurde piszecie o tych magisterkach itp...a ja żałuję, że wiele lat temu zaczynając kierunek Astronomii, posiedziałam sobie tam 1 semestr i na tym się skończyło ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#899 |
Konto usunięte
|
Znów jedzenie dyni
![]() ![]() ![]() Czy wasze dzieci też sobie rączką smoka wpychają, jak im wypada? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#900 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.