|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 15
do jutra kolorowych senków
|
#1892 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ale chyba powinnysmy sie wybrac.Padam na nosek, mialam dzis pracowity dzien (do 23.20 w pracy). Doczytalam Was, jeszcze poucze sie troche, ugotuje jaja na twardo i do spania, coby na 7 wstac. Buziaki!
|
|
|
#1893 |
|
Rozeznanie
|
Witam
Dziś jest równy miesiąc jak sobie dukam ![]() Po miesiącu moja waga pokazała -6,2 kg jestem mega zadowolona Pozdrawiam |
|
|
|
#1894 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry Dziewczyny
Wstałam z potwornym bólem głowy... Czy to normalne? |
|
|
|
#1895 |
|
Raczkowanie
|
WITAM SERDECZNIE I MAM NADZIEJĘ, ŻE PRZYJMIECIE MNIE DO SWOJEJ SPOŁECZNOŚCI.
PODJĘŁAM SIĘ DIETY BO JUŻ JESTEM ZDESPEROWANA. ;( PRZESZŁAM DIETKĘ ONZ I TURBO I ŻADNA NIC NIE DAŁA. Pewnie to moja wina bo po ponad miesiącu kiedy nie widziała efektów poddałam się. Przyznaje się, że boje się tej diety. Nastawie się pozytywnie i czy coś zobaczę? Od 2 dni zbieram sie do diety Dukana. Zrobiłam dwa grzechy, więc od dziś zacznę na maksa. Bardzo proszę Was o pomoc i wsparcie. Na początek proszę o pomoc w kwestii posiłków. Czy to ma być 4 czy 6 czy ile. Wczoraj starałam się zjeść 4 ale pomiędzy jakoś byłam głodna i się męczyłam. Czy są jakieś rzeczy na które bardziej powinnam zwrócić uwagę? Ile powinnam przyjąć dni na fazę uderzeniową? Proszę o pomoc bo to mój początek i trzymanie za mnie kciuków. Życzę powodzenia i pozdrawiam
|
#1896 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam! Upichcilam sobie na sniadanko placuszki jajkowe, przyznam, że w smaku szału nie ma (pewnie przejadłam się jajkami, ostatnio sporo ich konsumuję), ale są mega wygodne na droge/do pracy, więc zagoszczą w moim menu częściej.
Jeszcze 2 dni i przejde moje P po grzeszeniu. Już się nie mogę doczekać warzyw Pozdrawiam cieplo i gratki spadków! Cytat:
(ewentualnie jak mam kaca)
|
|
|
#1897 |
|
Zakorzenienie
|
Nie masz za co, tylko ja już sama mam mętlik w głowie ...
Bo jak poszukałam co się powinno jeść na grupę krwi A czyli zboża głownie, a białko z fasoli itp to ja jakoś na takiej diecie chudnięcia nie widzę. No i jestem w kropce. Może to dlatego, że mam zjechany metabolizm? Zabieram się od jutra za PW i po PW nie wracam na PP tylko delikatnie muszę podnieść kaloryczność na 1800 kcal i potrzymać tak z tydzień, może wtedy coś zadziała. Bo jak czytam o ketozie to ona powinna się pojawić nawet przy 100g węgli, ja jem ok 20-30 g na dobę, ćwiczę i nie mam ketozy (badałam) a marznę niemiłosiernie, więc to chyba metabolizm leży i kwiczy. Aleksandra_M to chyba Ty (o ile nie pomyliłam) stosowałaś "zmodyfikowane PW" bo coś Ci się działo, i chyba wróciłaś na książkową ścieżkę. Czy są jakieś efekty po odstawieniu owocu albo chleba?
|
#1898 | |||
|
Zadomowienie
|
Duk Duk Siostry!
No i żesz kurka wodna! Znowu wzrost. Kolejne +0,2 na wadze. Nie, no katastrofa. Dołujące to jest badrzo. Trzymam się kurczowo myśli, że to owulacja jest tu winowajcą... Jestem na PP i taki cyrk... ![]() No dobra, jakoś dam radę... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Odpowiadając na Twoje pytanie, na tej diecie jesz ile potrzebujesz - oczywiście tylko dozwolone produkty - nie możesz dopuścić do uczucia głodu. Posiłków jemy średnio ok. 5-6 dziennie, ale nie ma w tym względzie limitów. Możesz żuć na okrągło, jeśli masz potrzebę, ale na pewno nie możesz być głodna. Motto tej diety brzmi: "Im więcej jesz, tym szybciej chudniesz". Piękne, nie? I sprawdzone przez nas. A co do grzechów - oj, nieładnie zaczynać dietę od grzechów... - więcej silnej woli polecam, bo będziesz się bujała miesiącami i traciła motywację, gdy zamiast spadków będzie Ci rosło... Na zapas masz tu ode mnie żeby Ci wybić grzeszki z głowy ![]() A tak w ogóle to witamy. Pomożemy, tylko Ty najpierw zadziałaj i dowiedz się podstaw - to nam wszystkim pomoże
Edytowane przez Agnese69 Czas edycji: 2010-09-09 o 09:54 |
|||
|
|
|
#1899 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1900 |
|
Zadomowienie
|
Witam.
Gratuluję wczorajszych i dzisiejszych spadków ![]() Lukrecja, takiego spadku jak u Ciebie to u siebie nawet na uderzeniówce nie widziałąm.![]() klas ki:![]() U mnie spadek, spadek, SPADEK Konczita, jak tak dalej będzie mi szło to może i w paździeniku dobiję do 80. A wtedy uczta na Wigilię będzie na pewno. Dukan wyznaczył mi przejście na III 12 grudnia z waga 72,4, ale postanowiłam sobię że pociągnę II do 20 grudnia i niezależnie od wagi przejdę wtedy na III, żeby utrwalić co osiągnęłam. Tak po cichutku mam nadzieję, że do tego czasu zgubię więcej niż Wujcio przewidział, bo na razie idzie mi szybciej niż on wyliczył. Pozdrawiam szczypiorki. ps.mam nadzieję, że niedługo odzyskam swój osobisty komputer i będę częściej z wami.
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
Ponad miesiąc, od początku sierpnia. Zrzuciłam na dzień dzisiejszy "0". I faza - 1,0 kg, a później były wzrosty i spadki, ostatnio wzrost i jestem na wadze startowej ...
System mam 4/3.
|
#1902 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1903 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie chudzinki
Melduje się ze spadkiem -0,4kg i co w związku z tym? Mam za sobą równiusieńkie -20kg
|
#1904 |
|
Raczkowanie
|
Hej laseczki.
Kiedyś tu pisałam (7 część) ale wymiękłam. Teraz postanowiłam powalczyć. Mam niewiele do stracenia bo jakieś 7kg. Gratuluję wszystkich spadków i trzymam kciuki za was. Jedno pytanie jaki najlepszy rytm II fazy? Poradźcie coś kobitki
|
|
|
|
#1905 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Znalazłam ten wątek ale chcąc go wydrukować w pracy ...zacięło mi sie ksero... nie wydrukowało mi wszystkiego i boje się, że jak zacznie działać to ktoś dostanie w swoje ręce mój nielegalny druk. Oczywiście zgadzam sie na lanie i zawsze kiedy zgrzeszę.choć naprawdę zacznę się pilnować. Może głupio się tłumaczę ale moje grzechy to: schab upieczony w worku, bo nie miałam tego dnia co już zrobić na obiad z jajkiem... i dnia wcześniejszego 1/3 wafelka bo dzień zakończył mi się bardzo nerwowo (od rana problemy które wybuchły wieczorem). Dziś na śniadanie - jogurt z otrębami, drugie śniadanie - placuszki dukanowskie z chudą wędliną na obiad - pieczone jajka po szkocku standardowo z jajkiem (zrobiłam je w sosie z jogurtu 0% +koncentrat pomidorowy+musztarda+zioł a) kolacja jeszcze nie wiem - pewnie jakieś serki wiejskie. To się jeszcze okaże. Mam nadzieję, że to jak na razie jest ok. DZIĘKUJE BARDZO ZA WSTĘPNE INFORMACJE. Pozdrawiam!!!
|
|
#1906 |
|
404 Not Found
|
To faktycznie, coś jest nie tak. Robiłaś badania? Albo może po prostu ta dieta nie jest dla Ciebie. Dukan pisał o takich przypadkach, że czasem nasza dieta po prostu nie działa. Zdarza się to bardzo rzadko, ale się zdarza. Na forum już była dziewczyna, która miała podobny problem, ale teraz nie wiem co się z nią dzieje.
|
|
|
|
#1907 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
brawooooooooooooo klaski :Ja dziś zaczęłam 1 dzień na P i też liczę na spadek jakiś
|
|
#1908 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
możesz również wybrać 5/5 lub 1/1 który podobno jest dobry jeśli nie możesz żyć za długo bez warzyw.
|
|
#1909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1910 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sparta dukaj grzecznie a Dukan na pewno wynagrodzi Ci to spadkami
|
|
#1911 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Faktycznie chore. Ale wiesz, zdrowie to zdrowie. |
|
|
|
|
#1912 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Emilia 25;21950234]Możesz wkleić dokładny skład tego budyniu? Bo mi się wydaje, że on nie do końca jest ok. Jak pisałam wczoraj, przyglądaliśmy sie mu z TŻ-tem i coś nam w nim nie pasowało.
Nie ma problemu ale jak wrócę do domu, bo teraz jestem w pracy i nie mam go przy sobie. Chyba że jakaś inna Dukanka ma go na oczach to prosiłybyśmy
|
#1913 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1914 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a co myślicie o napojach Hortexu light?
ja się nimi czasem raczę, a szukam powodu dlaczego w ciągu dwóch tygodni nic nie spadłam (może jutrzejszy @, ale bez jaj... nic nie oszukuję, nie jem skrobi, jogurtów z pulpą, tylko wieśniak ryby,ogórek konserwowy, jaja i mięcho...)
|
|
#1915 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Emilia 25;21950234]Możesz wkleić dokładny skład tego budyniu? Bo mi się wydaje, że on nie do końca jest ok. Jak pisałam wczoraj, przyglądaliśmy sie mu z TŻ-tem i coś nam w nim nie pasowało.
W polskiej wersji składu jest napisane po prostu "skrobia" i może to własnie Wam nie pasowało... Ale obok dziewczyny wyniuchały (Aleksandra konkretnie) wersję węgierską, gdzie jest napisane, że to skrobia kukurydziana. Dlatego uznano tu na forum, że można go źreć. No to źrom
|
|
|
|
#1916 |
|
Zakorzenienie
|
cześć kochane moje
|
#1917 |
|
Raczkowanie
|
XAL może to rzeczywiście chodzi o naszą grupę krwi? a może masz astmę jak ja? albo masz alergię od dziecka? Albo coś nie teges jest, nie jestem co prawda co? ale ja nie wiem, czy nie przejdę na III. poprostu może mój ogranizm jedząc same białka zwalnia, natomiast gdy pozwolę sobie na 1 owoc czy raz na jakiś czas coś ze skrobią, jak chleb czy ciasto, to może mój organiz zacznie spalać, od jutra spróbuję przejść na III fazę i dam wam znać czy mi spada waga, czy nie ;] dziś zastój zero zmian dalej na tym samym stoję 64,5kg pomimo, że czuję się lżej… Dziwne
|
|
|
|
#1918 | ||
|
Zadomowienie
|
DUK DUK
![]() Cytat:
co prawda, dalam sobie wczoraj popalic z 8 min legs, buns itp... widocznie wieczorne wygibasy to bylo zbyt wiele dla mojej biednej prawej nozki Cytat:
, budyn waniliowy i smietankowy i po polsku ma nadrukowane jak wol "skrobia kukurydziana"
|
|
#1919 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewuszki, szczeka opadla mi do samej dzisiaj podlogi jak stanelam na wadze ;p
obudzilam sie o 7, poszlam siku i wazonko - liczylam na spadek z tego mojego 66,7 nieszczesnego po pierwszym dniu PP. i co? nie wiem jak to mozliwe ale waga pokazala 1,7kg mniej XD aleee bylam nawodnionaaa - jestem po owulce, no i te warzywa i winko.. wszystko sie skumulowalo. no ale dzis juz zobaczylam stare dobre 65 ;P tylko moje pytanie, polozylam sie jeszcze i zasnelam na godzine a po wstaniu chcialam sprawdzic czy ta waga faktycznie tak poleciala (nic nie pilam, nic nie jadlam) a tam 65,5 =/. mozliwe ze w tak krotkim czasie nawet bez jedzenia waga rosnie? wiem, ze trzeba sie warzyc po toalecie, no ale bez przesady :P drugi raz zaobserwowalam u siebie taki dziwny wzrost w ciagu godziny snu, na czczo ;o |
|
|
|
#1920 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gdzie tam znalazlam przepis z lekkim niepokojem wyprobowalam i teraz jak mam na dzialce duzo rzodkiewki a nie mam ochoty na surowa, robie ta zupe. nawet moje wybredne dziecko je ![]() o prosze, jaki fajny maz ![]() Cytat:
idz sobie na III ale odzywac sie do nas mozesz
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:31.

I sprawdzone przez nas.
żeby Ci wybić grzeszki z głowy
klas ki:

WIEEEEEEEElkie brawa i gratulacje
Tak dobrze mi tu z Wami