FAZA III diety proteinowey dr Pierre'a Dukana - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-09-08, 11:10   #2101
Emila3000
Zakorzenienie

Dot.: FAZA III diety proteinowey dr Pierre'a Dukana

pokrzywa oczyszcza z toksyn, pomaga pracowac nerką i dobrze robi na wlosy
smakuje jak pokrzywa ma taki delikatny smak, jak sie dorzuci torche miety to fajnie smakuje albo cytryny
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-08, 11:24   #2102
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_1011 Pokaż wiadomość
Na kolację planuję sałatę z kurczakiem, a potem może budyń o smaku krówki.

Jednym słowem dozwolone dukanowowe ucztowanie
Budyń o smaku krówki???
O rany! To znaczy to jest taki normalny budyń? Nie na skrobi kuku? Czyli na II go ani tknąć nie można, tak?

Już znalazłam odpowiedź w następnym poście

Edytowane przez Agnese69
Czas edycji: 2010-09-08 o 11:47
Agnese69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-08, 11:35   #2103
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
pokrzywa oczyszcza z toksyn, pomaga pracowac nerką i dobrze robi na wlosy
smakuje jak pokrzywa ma taki delikatny smak, jak sie dorzuci torche miety to fajnie smakuje albo cytryny
e tam.... ja biorę wdech wypijam duszkiem szklankę naparu i.... wydech
ale ogólnie da się wypić, bywają gorsze świństwa

"kadłub przywiędły ale dusza młoda... "
johambina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-08, 11:59   #2104
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Cytat:
Napisane przez johambina Pokaż wiadomość
e tam.... ja biorę wdech wypijam duszkiem szklankę naparu i.... wydech
ale ogólnie da się wypić, bywają gorsze świństwa
Kochana to Ty chyba aloesu nie próbowałaś :P To jest dopiero paskudztwo, ale piję go zawzięcie od dwóch tygodni

Dziewczyny zmodyfikowałam swój plan tak jak radziła estre i jest on taki:
na czczo: 25g aloesu
dziś: śniadanie: otrębianka + kawa
II śniadanie: 2 wieśniaki+2 kabanosy z łososia
przekąska: jabłko
obiad: gotowana kapusta z przyprawami i keczupem Dawtona Fit (ok. łyżeczki) i stek z tuńczyka bez tłuszczu
deser: wieśniak ze słodzikiem
kolacja: 2 kromki chleba z serem ołomunieckim http://pl.foodlexicon.org/o0000060.php w międzyczasie woda i herbata

Czy to menu to jest właściwe na III fazę dzień 1?
Aha, czy taka bojąca powrotu wagi może zrobić na początek 2 dni PROTO i jedną UCZTĘ i czy to będzie miało sens? (Np. pon - normalnie, wt - proto, śr - normalnie+ skrobia, czw - proto, pt - normalnie+skrobia, sob - normalnie, ndz - uczta).
Wiem że dziwnie zaczynam od środy i jeszcze jedno pytanie mnie naszło - robić sobie w niedzielę ucztę czy zaczekać może?
Stary 2010-09-08, 13:34   #2105
Achika
Zadomowienie

uczte najlepiej zrobic dzien przed proto albo dzien po proto ;P u mnie z reguly jest i przed i po...bo po proto dniu mam mega chcice na zarcie :PP

u mnie waga pieknie stoi dzis bylo 49,6 mimo tej packzi nachosow...bo wczoraj na noc zjadlam druga polowe D nie moge w to uwierzyc ze mimo takiego jedzenia waga sobie stoi spokojnie.....wczesniej nie jadlam chleba ograniczalam slodycze a wazylam 7 kilo wiecej i nic nie spadalo .

Po ubraniach tez nie czuje zadnych zmian wiec kilogramy nie wracaja...centymetry tez obawiam sie ejdnak tego wyjazdu bo co jak co to sa az 2 tygodnie....po 2 tygodniach odstepstw mozna pewnie przytyc a slysze ze dziewczynom pozniej ciezko jest zrzucic te nadrobione kilogramy
- 4 kg
12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY

52!!!! I cel
I cel osiagniety

II cel 50 kg

Moj kulinarny blog:
http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com
Achika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-08, 14:39   #2106
Maricken
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Achika Pokaż wiadomość
uczte najlepiej zrobic dzien przed proto albo dzien po proto ;P u mnie z reguly jest i przed i po...bo po proto dniu mam mega chcice na zarcie :PP
Hm to jeszcze będę musiała to przeorganizować
Zjadłam dziś pierwsze jabłko od ponad 3 miesięcy - normalnie ekstaza!
Kupiłam w piekarni Hert chleb zwany pełnoziarnistym - mam nadzieję, że się nada
Stary 2010-09-08, 16:25   #2107
barbra66
Wtajemniczenie

GG do barbra66

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
Kupiłam w piekarni Hert chleb zwany pełnoziarnistym - mam nadzieję, że się nada
Ja też zwracam uwagę,by w nazwie był chleb wieloziarnisty ...i jeszcze dobrze jak jest w składzie mąka razowa...
Bo chleb wieloziarnisty,to (jak dla mnie) wystarczy dodać ziaren słoneczniku....
A tu znalazłam kilka wskazówek,by samemu upiec"zdrowy"chlebek:

Jak upiec naturalny chleb w domu?

Przygotowanie chleba w domu nie jest trudne, a domowe pieczywo jest smaczniejsze i zdrowsze od tego, które sprzedawane jest w sklepach. Chleb to podstawa żywienia w wielu domach, warto więc zadbać o to, aby były to naprawdę zdrowe podstawy.

Chleb, bułki czy bułeczki sprzedawane w sklepach są chemicznie ulepszane, aby dłużej zachowywały świeżość, były bardziej pulchne i miały bardziej intensywny smak. To sprawia, że z tradycyjnym pieczywem łączy je już często tylko nazwa. Mając tego świadomość, coraz więcej osób decyduje się na samodzielne przygotowanie pieczywa w domu.

Jak upiec chleb?
  • Wybór mąki:
    najzdrowsze jest pieczywo razowe. Do przygotowania takiego pieczywa wykorzystuje się mąkę żytnią, lub pszenną razową. Mąka razowa wyróżnia się tym, że zawiera więcej wartościowych mikroelementów niż mąka oczyszczona. Wybierając mąkę, należy zwrócić uwagę na jej typ. Do przygotowania pieczywa razowego potrzebna będzie mąka typu 2000, ewentualnie 1800. Jeżeli warunki na to pozwalają, możemy samodzielnie zmielić ziarna w domu
  • Przygotowanie zakwasu:
    oprócz mąki, niezbędny jest zakwas. Zakwas możemy przygotować w domu, najlepiej na kilka dni przed wypiekiem chleba. Raz przygotowany zakwas można potem używać wielokrotnie. Warto poświęcić na to czas, ponieważ chleb pieczony na zakwasie ma zupełnie inny charakter. Jest znacznie cięższy, mniej słony i bardziej sycący. Jak przygotować zakwas?
    Do wyhodowania zakwasu potrzebna będzie mąka żytnia razowa (typ 2000) i woda. Do naczynia (może to być słoik lub większy pojemnik) wlewamy 1/2 szklanki wody i dodajemy 1/2 szklanki mąki. Następnie mieszamy i odstawiamy. Po około 24 godzinach, dodajemy 1/3 szklankę mąki i 1/3 szklanki wody i wszystko znowu mieszamy. Tą czynność powtarzamy przez kilka dni – zakwas powinien być gotowy 5-7 dnia. Rozpoznamy że zakwas jest gotowy po tym, że pojawią się na nim lekkie bąbelki i nabierze delikatnie kwaśnego zapachu. Z takiego zakwasu można upiec pierwszy chleb, chociaż z czasem stanie się on jeszcze lepszy, sprawiając że każdy kolejny chleb będzie bardziej wyrośnięty. Musimy pamiętać o tym, aby wyhodowany zakwas trzymać w lodówce. Trzeba go co kilka dni dokarmiać, czyli dodawać mąkę i wodę
  • Przygotowanie zaczynu i ciasta właściwego:
    przygotowanie chleba na zakwasie przebiega na dwóch etapach. Pierwszy to przygotowanie zaczynu, a drugi to przygotowanie ciasta właściwego z wykorzystaniem zaczynu. Zaczyn, to zakwaszona część przyszłego chleba. Aby uzyskać zaczyn, mieszamy mąkę, wodę i zakwas w odpowiednich proporcjach. Zaczyn powinien wyrastać przez około 8 godzin. Mając gotowy zaczyn, możemy przygotować ciasto właściwe. Dodajemy zaczyn, a także mąkę i wodę, ewentualnie także cukier nierafinowany, sól morską i różne dodatki, jak nasiona czy suszone owoce. Dzięki tym dodatkom chleb za każdym razem będzie smakować zupełnie inaczej
  • Przepis na prosty chleb na zakwasie:
    Zaczyn: 60 g zakwasu, 90 g mąki, 90 g wody. Wszystko mieszamy w misce i odstawiamy, na około 8 godzin (przykrywamy ściereczką kuchenną).
    Ciasto właściwe: cały zaczyn, 280 g wody, 300 g mąki, szczypta soli morskiej, 1 łyżeczka cukru, ewentualnie garść nasion słonecznika, rodzynek, sezamu itp. Mieszamy składniki i przekładamy ciasto do foremki (z podanych składników wychodzi półkilogramowy bochenek chleba, właściwa foremka ma 20 cm długości), a następnie przykrywamy ją i odstawiamy na 2-5 godzin. Ciasto w foremce powinno zwiększyć swoją objętość. Następnie wstawiamy foremkę z ciastem do piekarnika nagrzanego do temperatury 230 stopni C i pieczemy przez 15 minut. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 200 stopni C i pieczemy około 35-40 minut. Po upieczeniu czekamy, aż chleb całkowicie ostygnie – najlepiej całą dobę i dopiero wtedy kroimy go na kromki
Stary 2010-09-08, 17:15   #2108
LyraBea
Zakorzenienie

GG do LyraBea

Cytat:
Napisane przez barbra66 Pokaż wiadomość
Ja też zwracam uwagę,by w nazwie był chleb wieloziarnisty ...i jeszcze dobrze jak jest w składzie mąka razowa...
Bo chleb wieloziarnisty,to (jak dla mnie) wystarczy dodać ziaren słoneczniku....
A tu znalazłam kilka wskazówek,by samemu upiec"zdrowy"chlebek: (...)
Właśnie powinno się zwracać uwagę, żeby w nazwie było, że chleb jest z pełnego ziarna czyli pełnoziarnisty. "Wieloziarnistość" może okazać się jedną łyżką różnych nasion na cały chleb i na tym koniec.
Przepis powyżej OK. Natomiast równie prosty, a przede wszystkim łatwy i szybki (nie wymagający czekania kilku godzin, aż ciasto wyrośnie) przepis podałam w przepisowni łącznie ze zdjęciami. Chlebek "pierwyj sort". Można go nazwać z czystym sumieniem otrębowym, bo dodaję do niego prawie szklankę otrąb a mąki mieszam różne mąki: razową, żytnią i pełnoziarnistą pszenną. Zakwas ma już ponad 3 miesiące, więc teraz w moment rośnie w siłę po dokarmieniu. Taki chlebek jadam nawet na kolację extra i mam pewność, że mi się nie odłoży w biodrach. Robiłam już wersję z dynią i słonecznikiem a także z suszoną śliwką. Zawsze wychodzi taki, że ślinka cieknie na samą myśl o nim.
POLECAM pieczenie chlebka w domu... To naprawdę proste!

Edytowane przez LyraBea
Czas edycji: 2010-09-08 o 17:18
LyraBea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-08, 18:12   #2109
blackredmoon
Raczkowanie

Witam
Przyjmiecie mnie? Jeśli chodzi o III to jestem całkiem zielona, mam kilka pytań, ale z doświadczenia na forum wiem, że lepiej będzie jak najpierw trochę Was podczytam, cobyście nie musiały ciągle odpowiadać na te same pytnia
Ucieklam na III, bo na II już nie dawałam rady, zaczęły się grzeszki,ba - grzechy paskudne, nie miałam nawet siły zaserwować sobie karnych protein, dlatego III zawitała, by całkiem nie popłynąć. Trzymajcie
będzie: 55 kg

jest: 57
NIE DAM SIĘ!
----

Kocham Cię
blackredmoon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-08, 19:09   #2110
Maricken
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blackredmoon Pokaż wiadomość
Witam
Przyjmiecie mnie? Jeśli chodzi o III to jestem całkiem zielona, mam kilka pytań, ale z doświadczenia na forum wiem, że lepiej będzie jak najpierw trochę Was podczytam, cobyście nie musiały ciągle odpowiadać na te same pytnia
Ucieklam na III, bo na II już nie dawałam rady, zaczęły się grzeszki,ba - grzechy paskudne, nie miałam nawet siły zaserwować sobie karnych protein, dlatego III zawitała, by całkiem nie popłynąć. Trzymajcie
No proszę, obie w tym samym dniu na III idziemy :P

Ja sobie zaplanowałam trójkować conajmniej do końca listopada
Stary 2010-09-08, 20:40   #2111
barbra66
Wtajemniczenie

GG do barbra66

[QUOTE=LyraBea;21939505]Właśnie powinno się zwracać uwagę, żeby w nazwie było, że chleb jest z pełnego ziarna czyli pełnoziarnisty. "Wieloziarnistość" może okazać się jedną łyżką różnych nasion na cały chleb i na tym koniec...QUOTE]
Ano,to miałam właśnie na myśli,tylko nazwy pomyliłam...dzięki za sprostowanie....w każdym bądź razie o te pełne ziarna głównie chodzi...
Stary 2010-09-08, 21:57   #2112
Maricken
Zadomowienie

No i jestem po pierwszej porcji chleba i sera żółtego - dziwne uczucie
Przemyślałam sobie jak to wszystko poukładać i oto wnioski:
1) jutro jako że jest czwartek, będzie to proto czwartek
2) porządek tygodniowy będzie taki:
pon - proto
wt - normalnie
śr - normalnie ze skrobią
czw - proto
pt - normalnie ze skrobią
sob - normalnie
ndz - uczta

I teraz się waham czy zrobić w niedzielę ucztę czy zaczekać, czy zrobić taką skromną ale jednak?
Podchodzę do tego jak pies do jeża...
Stary 2010-09-08, 23:26   #2113
blackredmoon
Raczkowanie

Cytat:
pon - proto
wt - normalnie
czw - proto
sob - normalnie
ndz - uczta

I teraz się waham czy zrobić w niedzielę ucztę czy zaczekać, czy zrobić taką skromną ale jednak?
Też mam mega problem z tym
Ja zrobiłam tak:
pon - normalnie
wt - normalnie
środa - normalnie ze skrobią
czw- uczta
pt - proto
sob - uczta
niedz - ze skrobią

Boję się jak cholera, zjadłam dziś dwie kromki chleba i porcelana jak marzenie Dziwne uczucie, fakt Na razie spróbuję takiego planu, jak waga zaszaleje to zmienię - zamienię jeden dzien uczty na proto.
będzie: 55 kg

jest: 57
NIE DAM SIĘ!
----

Kocham Cię
blackredmoon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-08, 23:54   #2114
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
pon - proto
wt - normalnie
czw - proto
sob - normalnie
ndz - uczta

nie wiem co Ty kombinujesz
dukan nigdzie nie pisal o 2 dnia proto na stabilizacji - no chyba ze wyszla 3 ksiazka z jakas nowa teorią

i gdzie druga uczta?

to jest stabilizacja - bez kombinowania - tu trzeba jesc, a nie sie odchudzac, no chyba ze chcesz jojo, albo chcesz dostac jakies anoreksji i do konca zycia na wyimaginowanej diecie byc

na poczatek zrob 3 faze z ksiazki - jest naprawde juz odpowiednio zbilansowana ze 99,9 osob na niej nie tyje
i pozniej jak juz ja ogarniesz, mozesz zaczac kombinowac, ale w druga strone, dokladac dodatkowe uczty, dodatkowe skrobie itp, zeby nie zaczac chudnac za bardzo

moge Ci podac moj rozklad tygodnia z poczatku diety
pon - PW+chleb, owoce, ser
wt - skrobia
sroda - uczta
czwartek - pp
piatek - PW+chleb itp (nie mialam zadnych problemow zeby w ten dzien wytrzymac bez zarcia co popadnie)
sobota - skrobia
niedziela - uczta

na poczatku jak chcesz mozesz wazyc - a pozniej na wyczucie

skrobia - dowolne warzywa zakazane na 2 fazie /makarony razowe/kasze i ryze ciemne
Stary 2010-09-09, 07:14   #2115
Maricken
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
nie wiem co Ty kombinujesz
dukan nigdzie nie pisal o 2 dnia proto na stabilizacji - no chyba ze wyszla 3 ksiazka z jakas nowa teorią

i gdzie druga uczta?

to jest stabilizacja - bez kombinowania - tu trzeba jesc, a nie sie odchudzac, no chyba ze chcesz jojo, albo chcesz dostac jakies anoreksji i do konca zycia na wyimaginowanej diecie byc

na poczatek zrob 3 faze z ksiazki - jest naprawde juz odpowiednio zbilansowana ze 99,9 osob na niej nie tyje
i pozniej jak juz ja ogarniesz, mozesz zaczac kombinowac, ale w druga strone, dokladac dodatkowe uczty, dodatkowe skrobie itp, zeby nie zaczac chudnac za bardzo

moge Ci podac moj rozklad tygodnia z poczatku diety
wt - skrobia
sroda - uczta
czwartek - pp
piatek - PW+chleb itp (nie mialam zadnych problemow zeby w ten dzien wytrzymac bez zarcia co popadnie)
sobota - skrobia
niedziela - uczta

na poczatku jak chcesz mozesz wazyc - a pozniej na wyczucie

skrobia - dowolne warzywa zakazane na 2 fazie /makarony razowe/kasze i ryze ciemne
Kombinuję jak koń pod górę, wiem..boję się że mi jednak coś przybędzie - od trzech postów o tym jęczę
Anoreksja to mi nie grozi bo i tak brakuje mi te 2-3 kilo do wymarzonej mety...Nie mdlej Emilo Na początku jadłaś ser tylko raz w poniedziałki, a w te dni co była skrobia nie było sera? Czy to skrót myślowy :P
Skorzystam zatem z Twojego rozkładu, uczty chcę mieć właśnie w niedzielę i może być ta środa Dzięki
Oprócz chleba, sera i skrobii to nie doczytałam o limitach, więc warzywa nadal wolno i białko w dowolnych ilościach?
Stary 2010-09-09, 07:31   #2116
ganimedea
Zakorzenienie

Boję się najbliższego weekendu Jadę na dwudniowe szkolenie (piątek-sobota) z noclegiem i wyżywieniem i nie wiem, jak mój organizm zareaguje na taki eksces . Wezmę oczywiście rozpustne nasmażone na 2 dni, ale już obiady, śniadanie i kolację zjem na miejscu. Po imieninach koleżanki i trzech kawałkach ciasta (pierwszy poważny grzech jak do tej pory na Dukanie u mnie) przybyło pół kilo, które pomalutku spadało przez 3 dni grzecznego dukania. Dziś proto, a ja już się trzęsę, co zobaczę na wadze po powrocie

Trzymajcie kciuki

---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

Cytat:
Oprócz chleba, sera i skrobii to nie doczytałam o limitach, więc warzywa nadal wolno i białko w dowolnych ilościach?

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
ganimedea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-09, 07:55   #2117
eliza40
Zakorzenienie

Ja mam taki sam plan jak Emila.III zaczęłam od soboty i od razu na wieczór był tort i pizza i inne tam,ale to miałam zaplanowane i liczyłam sie ze wzrostem i był 1,8 kg.Do dziś już nie mam 1,1 kg a po dzisiejszym dniu proto mam cichą nadzieję,że spadnie reszta.Po wczorajszej uczcie dziś wzrost o 0,1 kg to prawie wcale
Stary 2010-09-09, 09:40   #2118
Mo_Nika
szamanka

Witam
Pamięta mnie ktoś jeszcze?
Czas zakończyć moje wakacje od Dukana i grzecznie wrócić na dietę... Bo miesięczny wyjazd zagraniczny + niedoczynność tarczycy + porąbana psychika zaowocowały pięknym wzrostem...
Tak więc wracam na Dukana, ale na III fazę (która będzie trochę zmodyfikowana) bo tak jak sobie obiecałam na II już nie wrócę w trosce o zdrowie... Wiem, że może będzie trwało to dłużej, ale to nic... podobno wolniej znaczy zdrowiej
Stary 2010-09-09, 09:42   #2119
Emila3000
Zakorzenienie

warzywa i bialko w dowolnych ilosciach nadal
owocow miseczka jedna (ok 200 g wychodzi, wazyc nie trzeba - raz zjesz wiecej raz mniej)

chleba wychodzi 80-100 g dziennie (2 kromki)
sera 2 plasterki (40 g)

chleb, ser, owoce codziennie oporcz proto

na uczte moze byc skrobia - wiec skrobia 4 razy w tygodniu jest dozwolona

a ja dnia proto nie robie, nie mam w lodowce nic bialego, oprocz mleka

zaraz se plackow z jablkami ide smazyc
Stary 2010-09-09, 11:41   #2120
Achika
Zadomowienie

Witam dziewczynki na IV fazie waga u mnie stoi w miejscu

dzis bylo 49,6 ) a wczoraj zjadlam batona i ciastko>

dzis proto juz jestem po rozpusntych
- 4 kg
12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY

52!!!! I cel
I cel osiagniety

II cel 50 kg

Moj kulinarny blog:
http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com
Achika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-09, 15:53   #2121
zoee5
Raczkowanie

Witam,

chciałam Wam podać stronę z przepisem na chleb bez wyrabiania http://www.breadtopia.com/basic-no-knead-method/. Ja go robię z mąki pełnoziarnistej i nawet mnie sie udaje, a jestem zupełny antytalent w kuchni. Może się przyda dla chętnych.

Mam jeszcze pytanie czy ktoś stosował fazę 3 i znowu przeszedł na 2? Ja planowałam być na fazie 2 do połowy wrzesnia, ale juz widzę, ze mam dość, do szczęścia brakuje mi 4-5 kg, to jeszcze sporo. Pomyslałam, że spróbuję teraz fazę 3 i po jakiś 1,5 miesiąca wróce do 2. Czy myslicie, ze to zły pomysł?
zoee5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-09, 16:00   #2122
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoee5 Pokaż wiadomość
Witam,

chciałam Wam podać stronę z przepisem na chleb bez wyrabiania http://www.breadtopia.com/basic-no-knead-method/. Ja go robię z mąki pełnoziarnistej i nawet mnie sie udaje, a jestem zupełny antytalent w kuchni. Może się przyda dla chętnych.

Mam jeszcze pytanie czy ktoś stosował fazę 3 i znowu przeszedł na 2? Ja planowałam być na fazie 2 do połowy wrzesnia, ale juz widzę, ze mam dość, do szczęścia brakuje mi 4-5 kg, to jeszcze sporo. Pomyslałam, że spróbuję teraz fazę 3 i po jakiś 1,5 miesiąca wróce do 2. Czy myslicie, ze to zły pomysł?
hmm pomysl o tyle zly ze ciezko znowu wrocic do diety jak sie zasmakuje uczt i owocow
Stary 2010-09-09, 16:27   #2123
barbra66
Wtajemniczenie

GG do barbra66

Cytat:
zoee5;21958858
Osobiście moje zdanie jest takie,że warto utrwalić już do końca na 3-ce zgubione kilogramy....,a potem ewentualnie pomyśleć o powrocie na II-kę?
Ale sama jestem na tym etapie i niezbyt widzi mi się powrót,raczej będę robić "wszystko",by na 3-ce te 3-4 kg stracić...,bo mi osobiście ta faza całkiem sprzyja....,a udało mi się na niej trochę stracić,ale to już nie to tempo (ale jak nawet będzie to 1 kg na miesiąc,to mnie satysfakcjonuje).
Ale jak poczytasz inne wątki,to są dziewczyny,które do 2-ki powróciły...(ale ja tam jakoś nie mam ochoty zaglądać,wolę podbudować się tutaj,z tymi,co na 3-ce jeszcze gubią)....pozdrawia m.

Edytowane przez barbra66
Czas edycji: 2010-09-09 o 18:42
barbra66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-09, 16:30   #2124
zoee5
Raczkowanie

Tak myślę. do dukana podchodziłam 2 razy. 1 raz w maju - zrobiłam tylko 1 fazę i odpadłam(-2kg). Nie przytyłam. Drugi raz w sierpniu (- ok.4 kg). Widzę, że tracę zapał i ciezko mi wytrwać i mam dosyć juz wypieków z otrąb. Może spróbuję chleb z mąki żytniej z otrębami owsianymi, a resztę bez zmian. Ktoś tu pisał, że tak dalej chudnie. Ostatni tydzień to same grzechy - orzechy, owoce i ser żółty. Nie chciałabym stracić tego co zyskałam - to pierwszy sukces od paru dobrych lat, ale czuję, ze zbliża się kryzys.
zoee5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-09, 16:56   #2125
Mo_Nika
szamanka

Cytat:
Napisane przez zoee5 Pokaż wiadomość
Tak myślę. do dukana podchodziłam 2 razy. 1 raz w maju - zrobiłam tylko 1 fazę i odpadłam(-2kg). Nie przytyłam. Drugi raz w sierpniu (- ok.4 kg). Widzę, że tracę zapał i ciezko mi wytrwać i mam dosyć juz wypieków z otrąb. Może spróbuję chleb z mąki żytniej z otrębami owsianymi, a resztę bez zmian. Ktoś tu pisał, że tak dalej chudnie. Ostatni tydzień to same grzechy - orzechy, owoce i ser żółty. Nie chciałabym stracić tego co zyskałam - to pierwszy sukces od paru dobrych lat, ale czuję, ze zbliża się kryzys.
Ja też już parę razy zaczynałam Dukana, później niby przechodziłam na III, później znowu wracałam itd... Jednak każdy kolejny powrót na II był coraz krótszy
Skoro aż tak bardzo zbrzydła Ci II, to może spróbuj przejść na III, ale pod warunkiem, że będzie ona bezgrzeszna... chociaż Twoje grzechy to raczej dobrze pasują na III, więc może akurat
Stary 2010-09-09, 17:42   #2126
eliza40
Zakorzenienie

Mi też brakuje ponad 2kg ale mam zamiar zrzucic to na III i najważniejsze żeby utrwalić to co się zgubiło.
Stary 2010-09-09, 21:25   #2127
kasia_1011
Raczkowanie

GG do kasia_1011

Hejka!

Ale mam dość tych czwartków...
Mogłyby zniknąć z planu tygodnia.

Skończyłam dziś pierwsze (od 25.05) opakowanie słodzika w płynie (200ml) i otworzyłam pierwsze opakowanie mleka w proszku.
Pewnie się domyślacie, wskoczyła dukanowa nutelka.
A do niej placki z sera białego. Zapchałam się na kolację jak nie wiem co...
Ciekawe co zobaczę jutro na wadze.
Spadków już nie notuję. Od pewnego czasu moja waga waha się między 55,5 a 56.
Jest OK.
Nie ucztuję za bardzo. W sumie wychodzą mi 4 posiłki skrobiowe w tygodniu.
Uczta to po prostu posiłek z kuskusem, makaronem czy kaszą gryczaną.
Bez szaleństw, czasami ukoronowanie uczty to ciacho.
Musze się przyznać, że w zeszłym tygodniu zaliczyłam grzecha z tych ciężkich. Zjadłam 2 nadprogramowe pączki w dzień zwykły (czyli chleb, owoc, ser). Były takie dobre...

Tu dziergam a tu moje hobby nr 2
kasia_1011 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-10, 07:59   #2128
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

dzień dobry

u mnie po wczorajszym protodniu spadeczek... maleńki bo tylko 0,1 ale podejrzewam, że to efekt wędzonej ryby pochłoniętej na kolację.... i się woda zatrzymała....
no nic, nie truję, nie marudze..... dukam grzecznie dalej

miłego dnia

"kadłub przywiędły ale dusza młoda... "
johambina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-10, 08:03   #2129
eliza40
Zakorzenienie

Napiszę wam jaki miałam wczoraj dzień proto.
owsianka,wieśniak,wątróbk a drobiowa,3 jajka gotowane,wieśniak.
Dziś na wadze mam o,3 kg WIĘCEJ
Ktoś mi powie o co chodzi
@ nie wchodzi w grę.
Stary 2010-09-10, 08:39   #2130
barbra66
Wtajemniczenie

GG do barbra66

Witam
A ja miałam proto-czw.z małym grzeszkiem(chlebek na skrobi i batonik kokosowy)i waga stabilna.
Na utrwalaniu zjechał "pulchny"kilogram.
Od przyszłego tygodnia będę szła 3-ką wg schematu :
Cytat:
wt - skrobia
sroda - uczta
czwartek - pp
piatek - PW+chleb
sobota - skrobia
niedziela - uczta
....do miłego
Na półmetku

Edytowane przez barbra66
Czas edycji: 2010-09-10 o 09:36
barbra66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości