|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: FAZA III diety proteinowey dr Pierre'a Dukana
pokrzywa oczyszcza z toksyn, pomaga pracowac nerką i dobrze robi na wlosy
smakuje jak pokrzywa
|
|
#2102 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() O rany! To znaczy to jest taki normalny budyń? Nie na skrobi kuku? Czyli na II go ani tknąć nie można, tak? ![]() Już znalazłam odpowiedź w następnym poście
Edytowane przez Agnese69 Czas edycji: 2010-09-08 o 11:47 |
|
|
|
|
|
#2103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ogólnie da się wypić, bywają gorsze świństwa
|
|
|
#2104 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny zmodyfikowałam swój plan tak jak radziła estre i jest on taki: na czczo: 25g aloesu ![]() dziś: śniadanie: otrębianka + kawa II śniadanie: 2 wieśniaki+2 kabanosy z łososia przekąska: jabłko obiad: gotowana kapusta z przyprawami i keczupem Dawtona Fit (ok. łyżeczki) i stek z tuńczyka bez tłuszczu deser: wieśniak ze słodzikiem kolacja: 2 kromki chleba z serem ołomunieckim http://pl.foodlexicon.org/o0000060.php w międzyczasie woda i herbata Czy to menu to jest właściwe na III fazę dzień 1? ![]() Aha, czy taka bojąca powrotu wagi może zrobić na początek 2 dni PROTO i jedną UCZTĘ i czy to będzie miało sens? (Np. pon - normalnie, wt - proto, śr - normalnie+ skrobia, czw - proto, pt - normalnie+skrobia, sob - normalnie, ndz - uczta). Wiem że dziwnie zaczynam od środy i jeszcze jedno pytanie mnie naszło - robić sobie w niedzielę ucztę czy zaczekać może?
|
|
|
#2105 |
|
Zadomowienie
|
uczte najlepiej zrobic dzien przed proto albo dzien po proto ;P u mnie z reguly jest i przed i po...bo po proto dniu mam mega chcice na zarcie :PP
u mnie waga pieknie stoi dzis bylo 49,6 mimo tej packzi nachosow...bo wczoraj na noc zjadlam druga polowe D nie moge w to uwierzyc ze mimo takiego jedzenia waga sobie stoi spokojnie.....wczesniej nie jadlam chleba ograniczalam slodycze a wazylam 7 kilo wiecej i nic nie spadalo .Po ubraniach tez nie czuje zadnych zmian wiec kilogramy nie wracaja...centymetry tez obawiam sie ejdnak tego wyjazdu bo co jak co to sa az 2 tygodnie....po 2 tygodniach odstepstw mozna pewnie przytyc a slysze ze dziewczynom pozniej ciezko jest zrzucic te nadrobione kilogramy
20.IV.2010 rozpoczecie I FAZY -2kg 25.IV.2010 rozpoczęcie 2 fazy - 4 kg 12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY 52!!!! I cel I cel osiagniety II cel 50 kg Moj kulinarny blog: http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com |
|
|
|
|
#2106 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zjadłam dziś pierwsze jabłko od ponad 3 miesięcy - normalnie ekstaza! Kupiłam w piekarni Hert chleb zwany pełnoziarnistym - mam nadzieję, że się nada
|
|
|
#2107 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo chleb wieloziarnisty,to (jak dla mnie) wystarczy dodać ziaren słoneczniku.... A tu znalazłam kilka wskazówek,by samemu upiec"zdrowy"chlebek: Jak upiec naturalny chleb w domu? Przygotowanie chleba w domu nie jest trudne, a domowe pieczywo jest smaczniejsze i zdrowsze od tego, które sprzedawane jest w sklepach. Chleb to podstawa żywienia w wielu domach, warto więc zadbać o to, aby były to naprawdę zdrowe podstawy. Chleb, bułki czy bułeczki sprzedawane w sklepach są chemicznie ulepszane, aby dłużej zachowywały świeżość, były bardziej pulchne i miały bardziej intensywny smak. To sprawia, że z tradycyjnym pieczywem łączy je już często tylko nazwa. Mając tego świadomość, coraz więcej osób decyduje się na samodzielne przygotowanie pieczywa w domu. ![]() Jak upiec chleb?
|
|
|
|
#2108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepis powyżej OK. Natomiast równie prosty, a przede wszystkim łatwy i szybki (nie wymagający czekania kilku godzin, aż ciasto wyrośnie) przepis podałam w przepisowni łącznie ze zdjęciami. Chlebek "pierwyj sort". Można go nazwać z czystym sumieniem otrębowym, bo dodaję do niego prawie szklankę otrąb a mąki mieszam różne mąki: razową, żytnią i pełnoziarnistą pszenną. Zakwas ma już ponad 3 miesiące, więc teraz w moment rośnie w siłę po dokarmieniu. Taki chlebek jadam nawet na kolację extra i mam pewność, że mi się nie odłoży w biodrach. Robiłam już wersję z dynią i słonecznikiem a także z suszoną śliwką. Zawsze wychodzi taki, że ślinka cieknie na samą myśl o nim. POLECAM pieczenie chlebka w domu... To naprawdę proste!
Edytowane przez LyraBea Czas edycji: 2010-09-08 o 17:18 |
|
|
|
|
|
#2109 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Przyjmiecie mnie? Jeśli chodzi o III to jestem całkiem zielona, mam kilka pytań, ale z doświadczenia na forum wiem, że lepiej będzie jak najpierw trochę Was podczytam, cobyście nie musiały ciągle odpowiadać na te same pytnia Ucieklam na III, bo na II już nie dawałam rady, zaczęły się grzeszki,ba - grzechy paskudne, nie miałam nawet siły zaserwować sobie karnych protein, dlatego III zawitała, by całkiem nie popłynąć. Trzymajcie
|
|
|
#2110 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja sobie zaplanowałam trójkować conajmniej do końca listopada
|
|
|
#2111 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=LyraBea;21939505]Właśnie powinno się zwracać uwagę, żeby w nazwie było, że chleb jest z pełnego ziarna czyli pełnoziarnisty. "Wieloziarnistość" może okazać się jedną łyżką różnych nasion na cały chleb i na tym koniec...QUOTE]
Ano,to miałam właśnie na myśli,tylko nazwy pomyliłam ...dzięki za sprostowanie ....w każdym bądź razie o te pełne ziarna głównie chodzi...
|
|
|
#2112 |
|
Zadomowienie
|
No i jestem po pierwszej porcji chleba i sera żółtego - dziwne uczucie
![]() Przemyślałam sobie jak to wszystko poukładać i oto wnioski: 1) jutro jako że jest czwartek, będzie to proto czwartek 2) porządek tygodniowy będzie taki: pon - proto wt - normalnie śr - normalnie ze skrobią czw - proto pt - normalnie ze skrobią sob - normalnie ndz - uczta I teraz się waham czy zrobić w niedzielę ucztę czy zaczekać, czy zrobić taką skromną ale jednak? Podchodzę do tego jak pies do jeża...
|
|
#2113 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja zrobiłam tak: pon - normalnie wt - normalnie środa - normalnie ze skrobią czw- uczta pt - proto sob - uczta niedz - ze skrobią Boję się jak cholera, zjadłam dziś dwie kromki chleba i porcelana jak marzenie
|
|
|
|
#2114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem co Ty kombinujesz ![]() dukan nigdzie nie pisal o 2 dnia proto na stabilizacji - no chyba ze wyszla 3 ksiazka z jakas nowa teorią i gdzie druga uczta? to jest stabilizacja - bez kombinowania - tu trzeba jesc, a nie sie odchudzac, no chyba ze chcesz jojo, albo chcesz dostac jakies anoreksji i do konca zycia na wyimaginowanej diecie byc ![]() na poczatek zrob 3 faze z ksiazki - jest naprawde juz odpowiednio zbilansowana ze 99,9 osob na niej nie tyje i pozniej jak juz ja ogarniesz, mozesz zaczac kombinowac, ale w druga strone, dokladac dodatkowe uczty, dodatkowe skrobie itp, zeby nie zaczac chudnac za bardzo moge Ci podac moj rozklad tygodnia z poczatku diety pon - PW+chleb, owoce, ser wt - skrobia sroda - uczta czwartek - pp piatek - PW+chleb itp (nie mialam zadnych problemow zeby w ten dzien wytrzymac bez zarcia co popadnie) sobota - skrobia niedziela - uczta na poczatku jak chcesz mozesz wazyc - a pozniej na wyczucie skrobia - dowolne warzywa zakazane na 2 fazie /makarony razowe/kasze i ryze ciemne
|
|
|
#2115 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Anoreksja to mi nie grozi bo i tak brakuje mi te 2-3 kilo do wymarzonej mety...Nie mdlej Emilo Na początku jadłaś ser tylko raz w poniedziałki, a w te dni co była skrobia nie było sera? Czy to skrót myślowy :PSkorzystam zatem z Twojego rozkładu, uczty chcę mieć właśnie w niedzielę i może być ta środa Dzięki Oprócz chleba, sera i skrobii to nie doczytałam o limitach, więc warzywa nadal wolno i białko w dowolnych ilościach?
|
|
|
#2116 | |
|
Zakorzenienie
|
Boję się najbliższego weekendu
. Wezmę oczywiście rozpustne nasmażone na 2 dni, ale już obiady, śniadanie i kolację zjem na miejscu. Po imieninach koleżanki i trzech kawałkach ciasta (pierwszy poważny grzech jak do tej pory na Dukanie u mnie) przybyło pół kilo, które pomalutku spadało przez 3 dni grzecznego dukania. Dziś proto, a ja już się trzęsę, co zobaczę na wadze po powrocie ![]() Trzymajcie kciuki ![]() ---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam taki sam plan jak Emila.III zaczęłam od soboty i od razu na wieczór był tort i pizza i inne tam,ale to miałam zaplanowane i liczyłam sie ze wzrostem i był 1,8 kg.Do dziś już nie mam 1,1 kg a po dzisiejszym dniu proto mam cichą nadzieję,że spadnie reszta.Po wczorajszej uczcie dziś wzrost o 0,1 kg to prawie wcale
|
|
#2118 |
|
szamanka
|
Witam
Pamięta mnie ktoś jeszcze? ![]() Czas zakończyć moje wakacje od Dukana i grzecznie wrócić na dietę... Bo miesięczny wyjazd zagraniczny + niedoczynność tarczycy + porąbana psychika zaowocowały pięknym wzrostem... Tak więc wracam na Dukana, ale na III fazę (która będzie trochę zmodyfikowana) bo tak jak sobie obiecałam na II już nie wrócę w trosce o zdrowie... Wiem, że może będzie trwało to dłużej, ale to nic... podobno wolniej znaczy zdrowiej
|
|
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
warzywa i bialko w dowolnych ilosciach nadal
owocow miseczka jedna (ok 200 g wychodzi, wazyc nie trzeba - raz zjesz wiecej raz mniej) chleba wychodzi 80-100 g dziennie (2 kromki) sera 2 plasterki (40 g) chleb, ser, owoce codziennie oporcz proto na uczte moze byc skrobia - wiec skrobia 4 razy w tygodniu jest dozwolona a ja dnia proto nie robie, nie mam w lodowce nic bialego, oprocz mleka zaraz se plackow z jablkami ide smazyc
|
|
#2120 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczynki na IV fazie waga u mnie stoi w miejscu
![]() dzis bylo 49,6 ) a wczoraj zjadlam batona i ciastko >dzis proto juz jestem po rozpusntych
20.IV.2010 rozpoczecie I FAZY -2kg 25.IV.2010 rozpoczęcie 2 fazy - 4 kg 12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY 52!!!! I cel I cel osiagniety II cel 50 kg Moj kulinarny blog: http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com |
|
|
|
|
#2121 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
chciałam Wam podać stronę z przepisem na chleb bez wyrabiania http://www.breadtopia.com/basic-no-knead-method/. Ja go robię z mąki pełnoziarnistej i nawet mnie sie udaje, a jestem zupełny antytalent w kuchni. Może się przyda dla chętnych. Mam jeszcze pytanie czy ktoś stosował fazę 3 i znowu przeszedł na 2? Ja planowałam być na fazie 2 do połowy wrzesnia, ale juz widzę, ze mam dość, do szczęścia brakuje mi 4-5 kg, to jeszcze sporo. Pomyslałam, że spróbuję teraz fazę 3 i po jakiś 1,5 miesiąca wróce do 2. Czy myslicie, ze to zły pomysł? |
|
|
|
|
#2122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2123 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale sama jestem na tym etapie i niezbyt widzi mi się powrót ,raczej będę robić "wszystko",by na 3-ce te 3-4 kg stracić...,bo mi osobiście ta faza całkiem sprzyja.... ,a udało mi się na niej trochę stracić,ale to już nie to tempo (ale jak nawet będzie to 1 kg na miesiąc,to mnie satysfakcjonujeAle jak poczytasz inne wątki,to są dziewczyny,które do 2-ki powróciły... (ale ja tam jakoś nie mam ochoty zaglądać,wolę podbudować się tutaj,z tymi,co na 3-ce jeszcze gubią
Edytowane przez barbra66 Czas edycji: 2010-09-09 o 18:42 |
|
|
|
|
|
#2124 |
|
Raczkowanie
|
Tak myślę. do dukana podchodziłam 2 razy. 1 raz w maju - zrobiłam tylko 1 fazę i odpadłam(-2kg). Nie przytyłam. Drugi raz w sierpniu (- ok.4 kg). Widzę, że tracę zapał i ciezko mi wytrwać i mam dosyć juz wypieków z otrąb. Może spróbuję chleb z mąki żytniej z otrębami owsianymi, a resztę bez zmian. Ktoś tu pisał, że tak dalej chudnie. Ostatni tydzień to same grzechy - orzechy, owoce i ser żółty. Nie chciałabym stracić tego co zyskałam - to pierwszy sukces od paru dobrych lat, ale czuję, ze zbliża się kryzys.
|
|
|
|
|
#2125 | |
|
szamanka
|
Cytat:
Skoro aż tak bardzo zbrzydła Ci II, to może spróbuj przejść na III, ale pod warunkiem, że będzie ona bezgrzeszna... chociaż Twoje grzechy to raczej dobrze pasują na III, więc może akurat
|
|
|
|
#2126 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też brakuje ponad 2kg ale mam zamiar zrzucic to na III i najważniejsze żeby utrwalić to co się zgubiło.
|
|
#2127 |
|
Raczkowanie
|
Hejka!
Ale mam dość tych czwartków... Mogłyby zniknąć z planu tygodnia. Skończyłam dziś pierwsze (od 25.05) opakowanie słodzika w płynie (200ml) i otworzyłam pierwsze opakowanie mleka w proszku. Pewnie się domyślacie, wskoczyła dukanowa nutelka. A do niej placki z sera białego. Zapchałam się na kolację jak nie wiem co... Ciekawe co zobaczę jutro na wadze. Spadków już nie notuję. Od pewnego czasu moja waga waha się między 55,5 a 56. Jest OK. Nie ucztuję za bardzo. W sumie wychodzą mi 4 posiłki skrobiowe w tygodniu. Uczta to po prostu posiłek z kuskusem, makaronem czy kaszą gryczaną. Bez szaleństw, czasami ukoronowanie uczty to ciacho. Musze się przyznać, że w zeszłym tygodniu zaliczyłam grzecha z tych ciężkich. Zjadłam 2 nadprogramowe pączki w dzień zwykły (czyli chleb, owoc, ser). Były takie dobre...
|
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() u mnie po wczorajszym protodniu spadeczek... maleńki bo tylko 0,1 ale podejrzewam, że to efekt wędzonej ryby pochłoniętej na kolację.... i się woda zatrzymała.... no nic, nie truję, nie marudze..... dukam grzecznie dalej ![]() miłego dnia
|
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
Napiszę wam jaki miałam wczoraj dzień proto.
owsianka,wieśniak,wątróbk a drobiowa,3 jajka gotowane,wieśniak. Dziś na wadze mam o,3 kg WIĘCEJ Ktoś mi powie o co chodzi ![]() @ nie wchodzi w grę.
|
|
#2130 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() A ja miałam proto-czw.z małym grzeszkiem(chlebek na skrobi i batonik kokosowy)i waga stabilna .Na utrwalaniu zjechał "pulchny"kilogram. Od przyszłego tygodnia będę szła 3-ką wg schematu : Cytat:
![]() Na półmetku ![]()
Edytowane przez barbra66 Czas edycji: 2010-09-10 o 09:36 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:32.

....w każdym bądź razie o te pełne ziarna głównie chodzi...

>