Kiedy te zaręczyny...ile jeszcze mam czekać :( - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-08, 18:34   #3301
yoona
Zakorzenienie

Dot.: Kiedy te zaręczyny...ile jeszcze mam czekać :(

Gajaa za 700zl kawalerka?w Warszawie?

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 20:15   #3302
wild_girl1
Rozeznanie

GG do wild_girl1

Cytat:
Napisane przez yoona Pokaż wiadomość
Gajaa za 700zl kawalerka?w Warszawie?
Chyba nie w Wawie... Ja w Tomaszowie Mazowieckim czyli w dość małym mieście za kawalerkę z moim TŻ-tem płaciłam 1000zł na rok + 500zł co miesiąc (niby to z czynszem ale czynsz 200zł więc 300zł szło do kieszeni wynajmujących) i standard do najwyższych nie należał więc myślę, że w Wawie to troszkę więcej będzie...
wild_girl1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 22:08   #3303
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Mieszkania zapewne głównie będziemy szukać przez gumtree. Od roku monitoruję rynek i stwierdzam wysyp kawalerek za 800 zł w okolicy Pragi i krańców miast. Zdarzają się tez takie za 700 zł. Skoro znajomym mojego brata się udało, nam tez się uda. Kwestia "wychodzenia" jej zapewne, obejrzenia miliona mieszka, ale kurczaki. Zrobię to.

Nie robię biżuterii - na kolonii mnie dzieci nauczyły, napaliłam się i stwierdzam, że fajnie by było zacząć. Tyle, że już włączyłam tryb OSZCZĘDZANIE i muszę być mu wierna, bo bez tego ani kawalerki ani wyprowadzki nie będzie.

Propo zim i pochodnych. Szkoda mi trochę, że zeszliśmy się pod koniec marca, kiedy sa jeszcze pluchy, ulewy i błoto. Datę ślubu będzie trzeba wybrać jakoś od czapy, jak już dojdzie co do czego
Gajaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-08, 22:18   #3304
sylvi_86
Zakorzenienie

hej dziołszki.moge sie przylaczyc? tez jestem czekajaca z moim TŻ jestem 4 lata i 7 miesiecy a o zareczynach ani widu ani slychu, rozmowy o slubie koncza sie klotniami, rozdraznieniem i ogolnie ciezka atmosfera, ja obecnie mam 24 lata, on 25
sylvi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 00:12   #3305
Garadiela
Zadomowienie

Nic na sile
Po co sie klocic
Daj mu samemu dojrzec do tego
Garadiela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 11:19   #3306
Opiumalfa
Zakorzenienie

hej dziewczyny!! Czy mozna do was dołączyć? Rowniez mnie dreczy czekanie eh:/ a sama kocham sluby (fotografuje je) od zawsze, i caly czas o tym mysle. jestesmy ze soba 3,5 roku, mam 26 lat (wczoraj skonczone!!!-czuje sie staro) i mysle ze to juz czas. najwyzszy. ale on eh... pozdrawiam!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 12:12   #3307
yoona
Zakorzenienie

kurcze chcialabym tak tanio. My obecnie za pokoj placimy 1000. kiedys za kawalerke placilam 1100 plus rachunki 100-150zł. No ale to bylo prawie centrum miesta i standard fajny.

Blogowy świat

Stary 2010-09-09, 12:57   #3308
wild_girl1
Rozeznanie

GG do wild_girl1

Cytat:
Napisane przez sylvi_86 Pokaż wiadomość
hej dziołszki.moge sie przylaczyc? tez jestem czekajaca z moim TŻ jestem 4 lata i 7 miesiecy a o zareczynach ani widu ani slychu, rozmowy o slubie koncza sie klotniami, rozdraznieniem i ogolnie ciezka atmosfera, ja obecnie mam 24 lata, on 25
Jasne, że można się przyłączyć im nas więcej tym lepiej A i oczekiwanie będzie znacznie mniej dręczące w sumie podobny staż mamy, ja z moim jestem już 5 lat i 2 mies. i też ani widu ani słychu o zaręczynach... A nie ma się co kłócić bo to niczego dobrego nie przyniesie lepiej przestać wspominać o tym TŻ-owi (bo może chce zrobić niespodziankę a jak cały czas wałkuje się ten temat to nie ma okazji) a popisać sobie z nami

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!! Czy mozna do was dołączyć? Rowniez mnie dreczy czekanie eh:/ a sama kocham sluby (fotografuje je) od zawsze, i caly czas o tym mysle. jestesmy ze soba 3,5 roku, mam 26 lat (wczoraj skonczone!!!-czuje sie staro) i mysle ze to juz czas. najwyzszy. ale on eh... pozdrawiam!
Witam, witamy i życzę wszystkiego naj naj z okazji urodzinek Widzę, że wątek rośnie w siłę
Stary 2010-09-09, 13:38   #3309
mabi84
Zakorzenienie

GG do mabi84

wild_girl1 to my prawie ziomki bo ja z Opoczna
Stary 2010-09-09, 13:42   #3310
wild_girl1
Rozeznanie

GG do wild_girl1

Cytat:
Napisane przez mabi84 Pokaż wiadomość
wild_girl1 to my prawie ziomki bo ja z Opoczna
No proszę To jak tak niedaleko to trzeba będzie kiedyś się spotkać

http://www.suwaczek.pl/cache/a51c7de9d8.png

Edytowane przez wild_girl1
Czas edycji: 2010-09-09 o 14:04
Stary 2010-09-09, 16:03   #3311
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wild_girl1 Pokaż wiadomość
Jasne, że można się przyłączyć im nas więcej tym lepiej A i oczekiwanie będzie znacznie mniej dręczące w sumie podobny staż mamy, ja z moim jestem już 5 lat i 2 mies. i też ani widu ani słychu o zaręczynach... A nie ma się co kłócić bo to niczego dobrego nie przyniesie lepiej przestać wspominać o tym TŻ-owi (bo może chce zrobić niespodziankę a jak cały czas wałkuje się ten temat to nie ma okazji) a popisać sobie z nami

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Witam, witamy i życzę wszystkiego naj naj z okazji urodzinek Widzę, że wątek rośnie w siłę
Cytat:
Napisane przez Garadiela Pokaż wiadomość
Nic na sile
Po co sie klocic
Daj mu samemu dojrzec do tego
macie racje.. poczekam sobie z wami.tak po prostu ostatnio mnie wzielo na przemyslenia bo chyba kazda z nas chce miec jakies potwierdzenie ze dany TŻ chce z nami byc.tym bardziej przy takim stazu bycia ze soba

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-09, 16:18   #3312
wild_girl1
Rozeznanie

GG do wild_girl1

Cytat:
macie racje.. poczekam sobie z wami.tak po prostu ostatnio mnie wzielo na przemyslenia bo chyba kazda z nas chce miec jakies potwierdzenie ze dany TŻ chce z nami byc.tym bardziej przy takim stazu bycia ze soba
Zgadzam się z Tobą i też ostatnio wypowiadałam się na ten temat, że zaręczyny to już taka informacja że facet myśli poważnie i chce z Tobą być nak na 100% Bo przy takim stażu głupio jest mówić że "chodzimy ze sobą" albo "to jest mój chłopak"...
Gdyby tylko zaręczyny od nas zależały to już wszystkie miałybyśmy pierścionek na palcu ale że to zależy od TŻ-ów to "cierpliwie" czekamy hehe

Stary 2010-09-09, 16:45   #3313
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się z Tobą i też ostatnio wypowiadałam się na ten temat, że zaręczyny to już taka informacja że facet myśli poważnie i chce z Tobą być nak na 100% Bo przy takim stażu głupio jest mówić że "chodzimy ze sobą" albo "to jest mój chłopak"...
Gdyby tylko zaręczyny od nas zależały to już wszystkie miałybyśmy pierścionek na palcu ale że to zależy od TŻ-ów to "cierpliwie" czekamy hehe
no dokladnie.jak mowie chlopak to az tak mi dziwnie. a co mnie jeszcze wkurza to to ze wszyscy jak sie pytaja o slub czy cokolwiek innego jak np zareczyny i dzieci to wszyscy pytaja zawsze mnie a nie jego a jak juz pytanie pojdzie w jego strone co zdarzylo sie tylko raz to mowi "ze jeszcze za wczesnie". to co oswiadczy sie po 10 latach "chodzenia" bo w koncu łaskawie sie zastanowi?
Stary 2010-09-09, 16:47   #3314
forumkowiczka
Zadomowienie

NO to ładne macie dziewczyny plany

Kazda na pewno sobie wyobraza swoj slub. Ja rowniez wiele razy o tym myslalam...mama tz prowadzaca go do ołtarza, mnie prowadzi mój tata, w tle chór spiewa ave maria, skromna upatrzona od dawna ecru suknia bez wolona, sliczny bukiet kremowych tulipanow badz roz, mała dziewczynka niosaca obraczki...ah...no i przede wszystkim wypasiona orkiestra a nie pseudoorkiestra
ale kiedy to bedzie....oficjalnie moge sie pochwalic ze dzisiaj mija nam 8 lat razem
Stary 2010-09-09, 17:31   #3315
wild_girl1
Rozeznanie

GG do wild_girl1

Cytat:
no dokladnie.jak mowie chlopak to az tak mi dziwnie. a co mnie jeszcze wkurza to to ze wszyscy jak sie pytaja o slub czy cokolwiek innego jak np zareczyny i dzieci to wszyscy pytaja zawsze mnie a nie jego a jak juz pytanie pojdzie w jego strone co zdarzylo sie tylko raz to mowi "ze jeszcze za wczesnie". to co oswiadczy sie po 10 latach "chodzenia" bo w koncu łaskawie sie zastanowi?

Jak mnie się pytają a jestem w jego towarzystwie to mówię "chyba sobie jeszcze trochę poczekam" i zerkam na niego wymownie
No a co tych 10 lat to faktycznie... w końcu ile można czekać...
Ale w sumie od kiedy zaczęłam sobie tutaj na forum pisać jakoś lepiej idzie mi oczekiwanie, przynajmniej mogę sobie o tym popisać a tak to przy TŻ-cie wolałabym na razie nie wspominać o tym i poczekać do końca roku... wtedy zobaczę czy coś się ruszy

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Cytat:
Napisane przez forumkowiczka Pokaż wiadomość
NO to ładne macie dziewczyny plany

Kazda na pewno sobie wyobraza swoj slub. Ja rowniez wiele razy o tym myslalam...mama tz prowadzaca go do ołtarza, mnie prowadzi mój tata, w tle chór spiewa ave maria, skromna upatrzona od dawna ecru suknia bez wolona, sliczny bukiet kremowych tulipanow badz roz, mała dziewczynka niosaca obraczki...ah...no i przede wszystkim wypasiona orkiestra a nie pseudoorkiestra
ale kiedy to bedzie....oficjalnie moge sie pochwalic ze dzisiaj mija nam 8 lat razem
Oj każda z nas ma jakieś wyobrażenie swojego ślubu... chociaż o tym to już w ogóle staram się nie myśleć bo to dość odległe plany... No a Ty też ładny staż masz i co Twój TŻ w ogóle nie wspomina o zaręczynach??

Stary 2010-09-09, 18:09   #3316
forumkowiczka
Zadomowienie

Mamy po 22 lata wiec poki co nie spieszymy sie...nie ma co ukrywac,ze ja chcialabym i czekam na ta chwile, ale wydaje mi sie, ze do poki on nie skonczy studiow to nie ma co myslec...
dla mnie wazne jest to,ze jestesmy razem.To ma wieksze znaczenie od pierscionka,ale mimo wszystko chcialoby sie czegos wiecej...zwlaszcza po tylu latach razem.
Stary 2010-09-09, 21:52   #3317
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:

dziekuje za zyczenia u nas jest dosc skomplikowana sprawa bo ja w koncu po miesiacach staran , udalo mi sie wypytac go dlaczego nie teraz? (bo zawsze jest tak, oczywiscie, ALE JESZCZE NIE TERAZ). Moj TZ jest obcokrajowcem, mieszkamy w Brukseli, tyle ze ja przeprowadzilam sie do niego z Amsterdamu gdzie mialam dobra prace, znajomych itp. To była ostatnia deska ratunku dla naszego zwiazku. Na odleglosc milosc nie dziala. Wiec ja tutaj juz prawie rok szukam pracy i nic. Ucze sie jezyka intensywnie, mam pare zlecen, ale pracy na etat brak. I to jest jego argument. Jak bede miala prace to dopiero. Tylko ze wlasnie wczoraj mi stuknelo 26lat i mowiac szczerze to juz bardziej z gorki sie nie da. eh. wyzaliłam sie.
Stary 2010-09-09, 22:07   #3318
sylvi_86
Zakorzenienie

ha. rozmawialam z tym swoim dzisiaj i powiedzial ze nie jest jeszcze gotowy na slub.glownie pienieznie bo chce byc ze mna itd.dobrze wyczulam gada jednego.no to czekamy dalej:P
Stary 2010-09-09, 23:14   #3319
wild_girl1
Rozeznanie

GG do wild_girl1

Cytat:
ha. rozmawialam z tym swoim dzisiaj i powiedzial ze nie jest jeszcze gotowy na slub.glownie pienieznie bo chce byc ze mna itd.dobrze wyczulam gada jednego.no to czekamy dalej:P
Tylko, że zaręczyny nie oznaczają ślubu... Ja to swojemu zawsze powtarzałam, ale chyba i tak nie dotarło Nie wiem ale oni żyją przeświadczeniem że zaręczyny to od razu znaczy ślub... Ja tam chce się nacieszyć okresem narzeczeństwa a ślub wziąć później, jak będą na to pieniądze, na pewno nie teraz... Tylko że jak tak dalej pójdzie to tym okresem narzeczeństwa się wcale nie naciesze bo stuknie mi 30 i już trzeba będzie się hajtać

---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------

Cytat:
dziekuje za zyczenia u nas jest dosc skomplikowana sprawa bo ja w koncu po miesiacach staran , udalo mi sie wypytac go dlaczego nie teraz? (bo zawsze jest tak, oczywiscie, ALE JESZCZE NIE TERAZ). Moj TZ jest obcokrajowcem, mieszkamy w Brukseli, tyle ze ja przeprowadzilam sie do niego z Amsterdamu gdzie mialam dobra prace, znajomych itp. To była ostatnia deska ratunku dla naszego zwiazku. Na odleglosc milosc nie dziala. Wiec ja tutaj juz prawie rok szukam pracy i nic. Ucze sie jezyka intensywnie, mam pare zlecen, ale pracy na etat brak. I to jest jego argument. Jak bede miala prace to dopiero. Tylko ze wlasnie wczoraj mi stuknelo 26lat i mowiac szczerze to juz bardziej z gorki sie nie da. eh. wyzaliłam sie.
No to widzę, że poświęciłaś troszkę dla związku...eh.... ale co kurcze ma praca wspólnego z zaręczynami... to przecież jest kolejny krok, zresztą pisałam o tym wyżej... nie oznacza to od razu przygotowań do ślubu... eh... faceci

Stary 2010-09-10, 08:16   #3320
Opiumalfa
Zakorzenienie

tak ja wiem o tym, ale on jest przekonany ze zareczyny to slub.

tak, poswieciłam sie, ale jezeli bym tego nie zrobila to nie bylibysmy juz razem. A wybor czy ja jade do niego czy on do mnie byl oczywisty ze wzgledów ekonomicznych( on pracowal dluzej, zarabial wiecej i to jest jego zawód i to co lubi - u mnie byla dobrze platna praca ale nudna). Powiedzila ze jak mamy brac slub to zebysmy wstapili na nowa droge bez szczypania sie o kazde euro. Logiczne prawda, ale ja nie mam zamiaru wychodzic za mąz z 30tka na karku!
Stary 2010-09-10, 10:15   #3321
wild_girl1
Rozeznanie

GG do wild_girl1

Cytat:

tak, poswieciłam sie, ale jezeli bym tego nie zrobila to nie bylibysmy juz razem. A wybor czy ja jade do niego czy on do mnie byl oczywisty ze wzgledów ekonomicznych( on pracowal dluzej, zarabial wiecej i to jest jego zawód i to co lubi - u mnie byla dobrze platna praca ale nudna). Powiedzila ze jak mamy brac slub to zebysmy wstapili na nowa droge bez szczypania sie o kazde euro. Logiczne prawda, ale ja nie mam zamiaru wychodzic za mąz z 30tka na karku!
No z jednej strony ma racje ale z drugiej... Mój myśli podobnie tez chce najpierw kasę zarobić... Tylko, ze nie wiem jak jest tam u Was ale w Polsce zanim my się dorobimy mieszkania i kasy na wszystko do minie z 20 lat jak nie więcej... a mój TŻ o kredytach nawet słyszeć nie chce, więc takim sposobem to do 40stki sobie poczekam... Ja nie wiem Ci z rządu tak bardzo chcą żeby ludzie młodzi zostawali w kraju tylko ze w tym kraju dla młodych ludzi nie ma perspektyw... chcą żeby więcej dzieci się rodziło tymczasem chcą zlikwidować nawet głupie becikowe... ja nie mam już słów
Ale wracając do tematu bardzo dobrze Cię rozumiem, kiedyś jak byłam młodsza to wydawało mi się że w wieku 20 lat -22 lat to już mężatką będę a tu niestety Szkoda, że jesteś postawiona w takiej sytuacji, że musisz najpierw pracę znaleźć...
W sumie my kobiety mamy inne podejście do zaręczyn niż nasi kochani TŻ-ci

Stary 2010-09-10, 10:16   #3322
studi
Zakorzenienie

Cytat:

wydaje mi się,że potrzebujecie takiej bardzo poważnej rozmowy...Zorganizuj jakiś romantyczny wieczorek, kolacja, muzyka i te sprawyZapytaj się go wprost-jak on widzi waszą przyszłość-jeśli nie chce ślubu teraz to kiedy, masz prawo wiedzieć na czym stoisz...Rzuciłaś dla niego znajomych, miejsce pracy, a facet nawet logicznie nie potrafi wytłumaczyć swojej decyzji,dlaczego nie chce narazie się zaręczyć...Przecież to nie wiąże się odrazu z organizacją wesela, możesz przecież jako narzeczona szukać pracyMoże niepotrzebnie się nakręcasz i on coś w sekrecie szykuje
Stary 2010-09-10, 10:51   #3323
wild_girl1
Rozeznanie

GG do wild_girl1

Cytat:
Napisane przez studi Pokaż wiadomość
wydaje mi się,że potrzebujecie takiej bardzo poważnej rozmowy...Zorganizuj jakiś romantyczny wieczorek, kolacja, muzyka i te sprawyZapytaj się go wprost-jak on widzi waszą przyszłość-jeśli nie chce ślubu teraz to kiedy, masz prawo wiedzieć na czym stoisz...Rzuciłaś dla niego znajomych, miejsce pracy, a facet nawet logicznie nie potrafi wytłumaczyć swojej decyzji,dlaczego nie chce narazie się zaręczyć...Przecież to nie wiąże się odrazu z organizacją wesela, możesz przecież jako narzeczona szukać pracyMoże niepotrzebnie się nakręcasz i on coś w sekrecie szykuje
Popieram

Stary 2010-09-10, 11:54   #3324
Gajaa
Zakorzenienie

GG do Gajaa

Mam wrażenie, że część facetów ma w mózgu zapisany prehistoryczny model dbania o rodzinę. Ja wyżywię, ja kupię mieszkanie, ja zarobię na ślub i zanim ja nie zrobię tego wszystkiego, nie będę się na nic decydował. Widzę, że nasi TŻci w większości myślą właśnie tak. Z jednej strony to dość rozsądne podejście, a z drugiej poza rozumem warto kierować się też sercem. Rozumowo rozwiązuje się równania matematyczne, a nie zakłada rodzinę.

Próbowałam ostatnio mojemu przetłumaczyć, że kasy to my nigdy za wiele mieć nie będziemy, więc tak se możemy czekać do us.ania, ale jak zwykle jak grochem o ścianę.

Opiumalfa, ja bym zaczęła szantażować w myśl tego, co pisze studi

Ech, byłam dziś na wydziale złożyć podanie o dziekankę. Same baby, znaczna część błyska pierścionkami, mniejsza, ale też spora - obrączkami. Chyba się załamię
Gajaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 15:40   #3325
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
No z jednej strony ma racje ale z drugiej... Mój myśli podobnie tez chce najpierw kasę zarobić... Tylko, ze nie wiem jak jest tam u Was ale w Polsce zanim my się dorobimy mieszkania i kasy na wszystko do minie z 20 lat jak nie więcej... a mój TŻ o kredytach nawet słyszeć nie chce, więc takim sposobem to do 40stki sobie poczekam... Ja nie wiem Ci z rządu tak bardzo chcą żeby ludzie młodzi zostawali w kraju tylko ze w tym kraju dla młodych ludzi nie ma perspektyw... chcą żeby więcej dzieci się rodziło tymczasem chcą zlikwidować nawet głupie becikowe... ja nie mam już słów
Ale wracając do tematu bardzo dobrze Cię rozumiem, kiedyś jak byłam młodsza to wydawało mi się że w wieku 20 lat -22 lat to już mężatką będę a tu niestety Szkoda, że jesteś postawiona w takiej sytuacji, że musisz najpierw pracę znaleźć...
W sumie my kobiety mamy inne podejście do zaręczyn niż nasi kochani TŻ-ci
mamy tego samego TŻta czy co? ten moj tez myslal ze oswidczyny oznaczaja jak najszybszy slub.dobrze ze mu wytlumaczylam..a i ten moj kredytu na dom czy mieszkanie tez brac nie chce tylko sam na wszystko odlozyc..do smierci sie nie dorobi:P jak mu powiedzialam ze 90% osob ma kredyty to spytal czy ja chce byc w tych 90%..to mu powiedzialam ze wole byc w tych 90% i miec jakies zycie poza praca niz byc w 10% ktorzy maja duuuuuuuzo kasy a domu na oczy nie widza..i tu przyznal racje
Stary 2010-09-10, 16:26   #3326
yoona
Zakorzenienie

no ale jak odlozyc dajmy na to 200tys? to ile trzeba zarabiac? albo odkladac 40 lat. to kredyt przeciez to to samo wtedy, tylko ze mieszkanie ma sie szybciej.

Blogowy świat

Stary 2010-09-10, 16:37   #3327
wild_girl1
Rozeznanie

GG do wild_girl1

Cytat:
mamy tego samego TŻta czy co? ten moj tez myslal ze oswidczyny oznaczaja jak najszybszy slub.dobrze ze mu wytlumaczylam..a i ten moj kredytu na dom czy mieszkanie tez brac nie chce tylko sam na wszystko odlozyc..do smierci sie nie dorobi:P jak mu powiedzialam ze 90% osob ma kredyty to spytal czy ja chce byc w tych 90%..to mu powiedzialam ze wole byc w tych 90% i miec jakies zycie poza praca niz byc w 10% ktorzy maja duuuuuuuzo kasy a domu na oczy nie widza..i tu przyznal racje
hehe widocznie mamy tego samego TŻ-ta
Im się nie da tego przetłumaczyć ja jestem zdania, że na mieszkanie lepiej wziąć kredyt, bo teraz są naprawdę fajne propozycje np. "rodzina na swoim" przez 8 lat odsetki płaci państwo czyli jak się uda w 8 lat spłacić to nie będzie trzeba doliczać sobie żadnych odsetek. I czy to takie głupie Ja nie wiem czemu oni tak myślą... Mój powiedział do mnie tak "Misiu poczekaj nie śpiesz się tak, zobaczysz na giełdzie zarobie, Popatrz teraz zarobiłem tyle i tyle jak teraz to pomnożę to będę miał tyle" (i tak dalej i tak dalej) W takim tempie jak on na tej giełdzie zarabia to faktycznie trochę to zajmie No ale facetowi nie wytłumaczy się on wie najlepiej

Stary 2010-09-10, 16:38   #3328
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
no ale jak odlozyc dajmy na to 200tys? to ile trzeba zarabiac? albo odkladac 40 lat. to kredyt przeciez to to samo wtedy, tylko ze mieszkanie ma sie szybciej.
ja to rozumiem, ty to rozumiesz..sadze ze wiekszosc kobiet to rozumie..faceci inaczej mysla..okej rozumiem ze wujek mojego TŻ zarabia kupe kasy ma wielka chalupe w wawie, extra auta na pstrykniecie palcem ale ten moj widzi tylko efekt pracy wujka a to ze wujek 20 ponad lat wyjezdzal za granice, dzieci nie widzial i zycia do tej pory nie mial to juz to jakos umyka.dla mnie jesli sie nie wygra to naprawde trzeba baaaardzo duzo poswiecic i miec jeszcze wiecej szczescia zeby cos takiego osiagnac
Stary 2010-09-10, 16:44   #3329
wild_girl1
Rozeznanie

GG do wild_girl1

Cytat:
Dajmy na to, że udaje się odłożyć co miesiąc 1000zł... po 12 mies. masz 12000
teraz 200000/12000= 16,6 lat

wiem, ze można by więcej odkładać no ale nawet niech ten okres skróci się do 8 lat (w sumie zależy kto ile zarabia) ale też u niektórych może się wydłużyć ze względu na nieplanowane wydatki...

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
ja to rozumiem, ty to rozumiesz..sadze ze wiekszosc kobiet to rozumie..faceci inaczej mysla..okej rozumiem ze wujek mojego TŻ zarabia kupe kasy ma wielka chalupe w wawie, extra auta na pstrykniecie palcem ale ten moj widzi tylko efekt pracy wujka a to ze wujek 20 ponad lat wyjezdzal za granice, dzieci nie widzial i zycia do tej pory nie mial to juz to jakos umyka.dla mnie jesli sie nie wygra to naprawde trzeba baaaardzo duzo poswiecic i miec jeszcze wiecej szczescia zeby cos takiego osiagnac

Dokładnie, zgadzam się z Tobą Tym bardziej, że ja wolałabym żyć na niższej stopie ale normalnie widywać się z rodziną niż jakby miało być odwrotnie, że to praca i zarabianie kasy miało by się stać moim priorytetem...
Ale faceci niestety myślą inaczej

Stary 2010-09-10, 16:47   #3330
sylvi_86
Zakorzenienie

Cytat:
Dajmy na to, że udaje się odłożyć co miesiąc 1000zł... po 12 mies. masz 12000
teraz 200000/12000= 16,6 lat

wiem, ze można by więcej odkładać no ale nawet niech ten okres skróci się do 8 lat (w sumie zależy kto ile zarabia) ale też u niektórych może się wydłużyć ze względu na nieplanowane wydatki...
tlko ze jak przecietna osoba zarabia 2000 to trudno odlozyc ten 1000 a pozniej dochodzi dziecko i juz w ogole nic odlozyc nie idzie

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:

Dokładnie, zgadzam się z Tobą Tym bardziej, że ja wolałabym żyć na niższej stopie ale normalnie widywać się z rodziną niż jakby miało być odwrotnie, że to praca i zarabianie kasy miało by się stać moim priorytetem...
Ale faceci niestety myślą inaczej
tez mu powiedzialam ze wole miec mniej a miec tez normalne zycie a nie siedziec tylko w pracy.ale moze mu sie odwidzi..z reszta wiadomo ze chlopcy sa mniej dojrzali od nas
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości