![]() |
#3301 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kiedy te zaręczyny...ile jeszcze mam czekać :(
Gajaa za 700zl kawalerka?w Warszawie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3302 |
Rozeznanie
|
Chyba nie w Wawie... Ja w Tomaszowie Mazowieckim czyli w dość małym mieście za kawalerkę z moim TŻ-tem płaciłam 1000zł na rok + 500zł co miesiąc (niby to z czynszem ale czynsz 200zł więc 300zł szło do kieszeni wynajmujących) i standard do najwyższych nie należał więc myślę, że w Wawie to troszkę więcej będzie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3303 |
Zakorzenienie
|
Mieszkania zapewne głównie będziemy szukać przez gumtree. Od roku monitoruję rynek i stwierdzam wysyp kawalerek za 800 zł w okolicy Pragi i krańców miast. Zdarzają się tez takie za 700 zł. Skoro znajomym mojego brata się udało, nam tez się uda. Kwestia "wychodzenia" jej zapewne, obejrzenia miliona mieszka, ale kurczaki. Zrobię to.
Nie robię biżuterii - na kolonii mnie dzieci nauczyły, napaliłam się i stwierdzam, że fajnie by było zacząć. Tyle, że już włączyłam tryb OSZCZĘDZANIE i muszę być mu wierna, bo bez tego ani kawalerki ani wyprowadzki nie będzie. Propo zim i pochodnych. Szkoda mi trochę, że zeszliśmy się pod koniec marca, kiedy sa jeszcze pluchy, ulewy i błoto. Datę ślubu będzie trzeba wybrać jakoś od czapy, jak już dojdzie co do czego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3304 |
Zakorzenienie
|
hej dziołszki.moge sie przylaczyc? tez jestem czekajaca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3305 |
Zadomowienie
|
Nic na sile
![]() Po co sie klocic ![]() Daj mu samemu dojrzec do tego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3306 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny!! Czy mozna do was dołączyć? Rowniez mnie dreczy czekanie eh:/ a sama kocham sluby (fotografuje je) od zawsze, i caly czas o tym mysle. jestesmy ze soba 3,5 roku, mam 26 lat (wczoraj skonczone!!!-czuje sie staro) i mysle ze to juz czas. najwyzszy. ale on eh... pozdrawiam!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3307 |
Zakorzenienie
|
kurcze chcialabym tak tanio. My obecnie za pokoj placimy 1000. kiedys za kawalerke placilam 1100 plus rachunki 100-150zł. No ale to bylo prawie centrum miesta i standard fajny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3308 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3310 |
Rozeznanie
|
No proszę
![]() ![]()
Razem od 21.12.2011r. ![]() Zaręczyny 18.03.2013r. ![]() Ślub 26.06.2014r. ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/a51c7de9d8.png Edytowane przez wild_girl1 Czas edycji: 2010-09-09 o 14:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#3311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3312 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Gdyby tylko zaręczyny od nas zależały to już wszystkie miałybyśmy pierścionek na palcu ale że to zależy od TŻ-ów to "cierpliwie" czekamy ![]() ![]()
![]() |
#3313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3314 |
Zadomowienie
|
NO to ładne macie dziewczyny plany
![]() Kazda na pewno sobie wyobraza swoj slub. Ja rowniez wiele razy o tym myslalam...mama tz prowadzaca go do ołtarza, mnie prowadzi mój tata, w tle chór spiewa ave maria, skromna upatrzona od dawna ecru suknia bez wolona, sliczny bukiet kremowych tulipanow badz roz, mała dziewczynka niosaca obraczki...ah...no i przede wszystkim wypasiona orkiestra a nie pseudoorkiestra ![]() ale kiedy to bedzie....oficjalnie moge sie pochwalic ze dzisiaj mija nam 8 lat razem ![]()
#3315 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak mnie się pytają a jestem w jego towarzystwie to mówię "chyba sobie jeszcze trochę poczekam" i zerkam na niego wymownie ![]() No a co tych 10 lat to faktycznie... w końcu ile można czekać... Ale w sumie od kiedy zaczęłam sobie tutaj na forum pisać jakoś lepiej idzie mi oczekiwanie, przynajmniej mogę sobie o tym popisać a tak to przy TŻ-cie wolałabym na razie nie wspominać o tym i poczekać do końca roku... wtedy zobaczę czy coś się ruszy ![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3316 |
Zadomowienie
|
Mamy po 22 lata wiec poki co nie spieszymy sie...nie ma co ukrywac,ze ja chcialabym i czekam na ta chwile, ale wydaje mi sie, ze do poki on nie skonczy studiow to nie ma co myslec...
dla mnie wazne jest to,ze jestesmy razem.To ma wieksze znaczenie od pierscionka,ale mimo wszystko chcialoby sie czegos wiecej...zwlaszcza po tylu latach razem.
#3317 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3318 |
Zakorzenienie
|
ha. rozmawialam z tym swoim dzisiaj i powiedzial ze nie jest jeszcze gotowy na slub.glownie pienieznie bo chce byc ze mna itd.dobrze wyczulam gada jednego.no to czekamy dalej:P
|
![]() ![]() |
![]() |
#3319 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3320 |
Zakorzenienie
|
tak ja wiem o tym, ale on jest przekonany ze zareczyny to slub.
tak, poswieciłam sie, ale jezeli bym tego nie zrobila to nie bylibysmy juz razem. A wybor czy ja jade do niego czy on do mnie byl oczywisty ze wzgledów ekonomicznych( on pracowal dluzej, zarabial wiecej i to jest jego zawód i to co lubi - u mnie byla dobrze platna praca ale nudna). Powiedzila ze jak mamy brac slub to zebysmy wstapili na nowa droge bez szczypania sie o kazde euro. Logiczne prawda, ale ja nie mam zamiaru wychodzic za mąz z 30tka na karku! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3321 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale wracając do tematu bardzo dobrze Cię rozumiem, kiedyś jak byłam młodsza to wydawało mi się że w wieku 20 lat -22 lat to już mężatką będę a tu niestety ![]() W sumie my kobiety mamy inne podejście do zaręczyn niż nasi kochani TŻ-ci
![]() |
#3322 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3323 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3324 |
Zakorzenienie
|
Mam wrażenie, że część facetów ma w mózgu zapisany prehistoryczny model dbania o rodzinę. Ja wyżywię, ja kupię mieszkanie, ja zarobię na ślub i zanim ja nie zrobię tego wszystkiego, nie będę się na nic decydował. Widzę, że nasi TŻci w większości myślą właśnie tak. Z jednej strony to dość rozsądne podejście, a z drugiej poza rozumem warto kierować się też sercem. Rozumowo rozwiązuje się równania matematyczne, a nie zakłada rodzinę.
Próbowałam ostatnio mojemu przetłumaczyć, że kasy to my nigdy za wiele mieć nie będziemy, więc tak se możemy czekać do us.ania, ale jak zwykle jak grochem o ścianę. Opiumalfa, ja bym zaczęła szantażować w myśl tego, co pisze studi ![]() Ech, byłam dziś na wydziale złożyć podanie o dziekankę. Same baby, znaczna część błyska pierścionkami, mniejsza, ale też spora - obrączkami. Chyba się załamię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3325 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3326 |
Zakorzenienie
|
no ale jak odlozyc dajmy na to 200tys? to ile trzeba zarabiac? albo odkladac 40 lat. to kredyt przeciez to to samo wtedy, tylko ze mieszkanie ma sie szybciej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3327 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Im się nie da tego przetłumaczyć ja jestem zdania, że na mieszkanie lepiej wziąć kredyt, bo teraz są naprawdę fajne propozycje np. "rodzina na swoim" przez 8 lat odsetki płaci państwo czyli jak się uda w 8 lat spłacić to nie będzie trzeba doliczać sobie żadnych odsetek. I czy to takie głupie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3328 |
Zakorzenienie
|
ja to rozumiem, ty to rozumiesz..sadze ze wiekszosc kobiet to rozumie..faceci inaczej mysla..okej rozumiem ze wujek mojego TŻ zarabia kupe kasy ma wielka chalupe w wawie, extra auta na pstrykniecie palcem ale ten moj widzi tylko efekt pracy wujka a to ze wujek 20 ponad lat wyjezdzal za granice, dzieci nie widzial i zycia do tej pory nie mial to juz to jakos umyka.dla mnie jesli sie nie wygra to naprawde trzeba baaaardzo duzo poswiecic i miec jeszcze wiecej szczescia zeby cos takiego osiagnac
|
![]() ![]() |
![]() |
#3329 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
teraz 200000/12000= 16,6 lat ![]() wiem, ze można by więcej odkładać no ale nawet niech ten okres skróci się do 8 lat (w sumie zależy kto ile zarabia) ale też u niektórych może się wydłużyć ze względu na nieplanowane wydatki... ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
Dokładnie, zgadzam się z Tobą ![]() Ale faceci niestety myślą inaczej ![]()
![]() |
#3330 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.