Polish Next Top Model ..? ;) - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-09, 15:43   #211
muszynianka
Zakorzenienie

Dot.: Polish Next Top Model ..? ;)

Ja też właśnie tak samo w tvn style, czasami jak występuje gościnie i mówi na temat mody i celebrytów

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
Pierwszy odcinek „Top Model. Zostań modelką” kolejny raz udowodnił, że Polacy uwielbiają przerabiać zachodnie programy, lecz chyba nie tędy droga. Czasem to oryginalność gwarantuje sukces, a nie uporczywe „naśladowanie” z zagranicznych, sprawdzonych wzorców.

A Wam jak podobał się premierowy odcinek „Top Model. Zostań modelką”?
W programie zbyt nachalnie próbowano zbulwersować, a co za tym idzie, zaskoczyć i przyciągnąć publiczność za pomocą obraźliwych słów i gołych pośladków.

W programie zbyt nachalnie próbowano zbulwersować, a co za tym idzie, zaskoczyć i przyciągnąć publiczność za pomocą obraźliwych słów i gołych pośladków.

Kłótnie i przepychanki słowne na nikim już nie robią wrażenia. Również łzy na ekranie przestały być wiarygodne.

W pierwszym odcinku „Top Model. Zostań modelką” pokazano kandydatki, które nie grzeszyły skromnością i niestety urodą.

Większość z nich miała po prostu zaszokować swoim wyglądem i zachowaniem.

Specjalnie wybrano takie dziewczyny, wobec których jury musiało dość ostro zareagować. Albo nie wyglądały jak przyszłe modelki, albo zachowywały się bezczelnie i arogancko.

Jury natomiast uparcie wzorowało się na amerykańskich odpowiednikach. Szczególnie widać to na przykładzie Joanny Krupy, która zbyt nachalnie próbowała naśladować Tyrę Banks.

Ciekawie zaprezentował się Michał Piróg. Czyżby złośliwy i surowy juror zmieniał wizerunek na bardziej łagodną wersję?
plus tam napisali że Tyszka złośliwy
http://teleshow.pl/gid,12649403,img,...t,galeria.html

niestety trafili w dziesiątkę
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 15:52   #212
tutmirlajt
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez starlit Pokaż wiadomość
a jak dla mnie to ta Romka jest wlasnie jedną z dziewczyn pt 'co to ja nie jestem', wydaje mi sie, ze ma wredny charakter
tzn wiecie, ze jest taka zakrecona i na pewno z nia jest wesolo, ale lepiej jej nie miec za wroga
ofc to tylko ocenianie po pozorach, ale takie mam odczucia
no ale ładna jest, wiec ciesze sie, ze ją wzieli

Dokladnie mam identyczne odczucie. Nie podoba mi sie ono " charakterkiem"
tutmirlajt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 15:53   #213
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez HotterThanFire Pokaż wiadomość
Obejrzałam dziś pierwszy odcinek (...)
Cytat:
Napisane przez agabil1 Pokaż wiadomość
po Waszych komentarzach strasznie jestem ciekawa jak to wyszło za jakąś godzinę obejrzę sobie
Gdzie można zobaczyć ten odcinek?
Stary 2010-09-09, 16:06   #214
tutmirlajt
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość

wejdz na strone programu w google poszukaj- wiekszosc filmikow z dziewczynami ktore byly pokazywane w programie tam jest.

A i jeszcze przypomnialo mi sie: dziewczyna czerwonej sukience, biale groszki- wg mnie ma ladna twarz, w sukience bardzo ladnie sie prezentowala,. ale kiedy rozpuscila wlosy i pokazala sie w stroju to bylo juz gorzej- ma strasznie krotka szyje..
Stary 2010-09-09, 16:38   #215
WhiteCherry
Zakorzenienie

oczywiście moje faworytki : Romka i Kasia z Krakowa
a ta laska obcięta na krótko - Zuza chyba? pewnie będzie w typie Jade z Americas Next Top Model - też miała włosy 'na chłopaka' i wredny charakter zawsze dziewczyny najbardziej kłóciły się z tą panną.
Stary 2010-09-09, 16:41   #216
fossa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Serendipity Pokaż wiadomość
Uuu Kasię widzę wysoko w tym programie. Śliczna.
Kasia to ta chuda blondynka ?
Mi zapadla w pamiec chyba dzieki swojej anorektycznej figurze ...
Sorry ale ta dziewczyna nie wyglada ani zdrowo ani ladnie ...
Nie powinno sie takiej chudnosc promowac, zreszta tyle sie o tym gada

Ta dziewczyna ktora rzucila szklanka( i pokazala Pirogowi wiadomo co ) byla ladna ... Idealna na modelke.
A jaka byla dumna z siebie ze siedziala w pace, wybijala szyby itp
fossa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 16:46   #217
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
u mnie w domu bo nagrałam sobie (mam eNkę).

Mnie z kolei Romka nie przypadła do gustu-tzn ładna ale mało modelkowa. Takich buź jest sporo, nie ma tego czegoś w/g mnie.

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 17:06   #218
kitkulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tutmirlajt Pokaż wiadomość
wejdz na strone programu w google poszukaj- wiekszosc filmikow z dziewczynami ktore byly pokazywane w programie tam jest.

A i jeszcze przypomnialo mi sie: dziewczyna czerwonej sukience, biale groszki- wg mnie ma ladna twarz, w sukience bardzo ladnie sie prezentowala,. ale kiedy rozpuscila wlosy i pokazala sie w stroju to bylo juz gorzej- ma strasznie krotka szyje..
Dokładnie! To samo zauważyłam. W związanych włosach wyglądała bardzo ładnie, jednak kiedy je rozpuściła to zupełnie inna osoba ciekawe jakby wyglądała, gdyby np. włosy jej wyprostowano?

Cytat:
Napisane przez agabil1
Mnie z kolei Romka nie przypadła do gustu-tzn ładna ale mało modelkowa. Takich buź jest sporo, nie ma tego czegoś w/g mnie.
Tak, jest bardzo ładna, ale nie ma tego błysku w oku, który by przyciągał. Na ulicy zwróciłabym na nią uwagę na pewno, ale nie wiem czy w jakimś piśmie o modzie tak

A jeszcze tak na marginesie: wczoraj w programie było pełno komentarzy, że uczestniczki są za grube, powinny trochę schudnąć itp. a dzisiaj w rozmowach w toku był program o anorektyczkach
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 17:25   #219
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kitkulka Pokaż wiadomość
A jeszcze tak na marginesie: wczoraj w programie było pełno komentarzy, że uczestniczki są za grube, powinny trochę schudnąć itp. a dzisiaj w rozmowach w toku był program o anorektyczkach
ale niektóre tyłki na serio były sflaczałe a przy modelkach z reguły chce się robić mniej niż więcej (przy obróbce) więc muszą trochę poćwiczyć i poujędrniać
Stary 2010-09-09, 17:33   #220
ZacpanaRapem
Zakorzenienie

program godzina, z czego pół godziny reklamy ..

podobał mi się Kasia Smolińska, Pamela Jedziniak i ewentualnie Sonia Wesołowska.
Adela Rostek i Marta Idaszek .. nie, nie i nie !
Zuza.. hm. z profilu wygląda jak bardzo przystojny chłopak, ale jak się uśmiechnie to jest bardzo ładna .. no zobaczymy co z nią będzie.

ZacpanaRapem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 17:33   #221
Hultaj
BAN stały

szczerze mówiąc to do wczoraj miałam Joaśkę za piekną kobietę. teraz mam ja tylko za kobietę bynajmniej nie piekną. trochę mnie za to wkurzala;-) ta glowa na boki, ale tak to spoko.
Piróg mi się podobał;-) a program oceniam jako beznadziejny. teksty dziewczyn jak i żiri były równie nieciekawe.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-09, 17:37   #222
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie w domu bo nagrałam sobie (mam eNkę).
Łeee.

A ja muszę poczekać do niedzieli i jak oglądnę powtórkę, to wrócę z Wami podyskutować.
Stary 2010-09-09, 17:43   #223
tutmirlajt
Zadomowienie

A tak chuda Kasia z twarzy przypomina mi jedna z uczestniczek z You can dance. Z początku ( pierwsza sekunda kiedy ja pokazali) myslalam ze to ona! Zapomanialam jak sie nazywa ale miala takie wylupiaste oczy troszke, byla niska i byla dobra kolezanka Jakuba (uczestnika wczesniejszej edycji i znim przyszla na casting do YCD).
Stary 2010-09-09, 17:44   #224
WhiteCherry
Zakorzenienie

ja nie mogę doczekać się decydujących odcinków - tzn. już po castingach, gdy rozpocznie się rywalizacja. Ciekawa jestem co im zorganizują w amerykańskich edycjach zwykle miały fajne 'niespodzianki'
Stary 2010-09-09, 17:47   #225
kasieni887
Wtajemniczenie

ja nie wiem jakies mam mieszne uczucie co do tego programu... mowili ze beda patrzec tez na charakter na inteligencje a w sumie to sie nawet nie zastanawiali nad wzieciem tej chlopczycy w krotkich wlosach jak dla mnie ona to porazka konkretna co to za dziewczyna wdajaca sie w bojki i wyrzucana ze szkol.. i ona niby mialaby "reprezentowac " Polske..

ale bardzo mnie ciekawei jak w programie bedzie ta Daniela jakas tam ktora byla w big bratherze ona trez jest strasznie irytujaca chociaz ladna mimo ze moim zdaniem na tle innych wychodzi dosc grubo..

kasieni887 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 17:56   #226
kitkulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
ale niektóre tyłki na serio były sflaczałe a przy modelkach z reguły chce się robić mniej niż więcej (przy obróbce) więc muszą trochę poćwiczyć i poujędrniać
Sflaczałe były na pewno ale raczej nie grube
Stary 2010-09-09, 18:35   #227
starlit
catch me if I fall.

Cytat:
Napisane przez tutmirlajt Pokaż wiadomość
A tak chuda Kasia z twarzy przypomina mi jedna z uczestniczek z You can dance. Z początku ( pierwsza sekunda kiedy ja pokazali) myslalam ze to ona! Zapomanialam jak sie nazywa ale miala takie wylupiaste oczy troszke, byla niska i byla dobra kolezanka Jakuba (uczestnika wczesniejszej edycji i znim przyszla na casting do YCD).
Eliza?
wg mnie nie ma podobienstwa
Cytat:
ja nie mogę doczekać się decydujących odcinków - tzn. już po castingach, gdy rozpocznie się rywalizacja. Ciekawa jestem co im zorganizują w amerykańskich edycjach zwykle miały fajne 'niespodzianki'
np jakie? pytam z ciekawosci, bo nigdy nie ogladalam
Stary 2010-09-09, 18:43   #228
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez starlit Pokaż wiadomość
Eliza?
wg mnie nie ma podobienstwa

np jakie? pytam z ciekawosci, bo nigdy nie ogladalam
oglądałam to już dość dawno, na Fox Life bodajże , więc nie pamiętam dokładnie,

ale bardzo ciekawe pomysły na sesje

ten odcinek zapamiętalam musiały pozować, lecąc w tym samym momencie na materac (załącznik)
Stary 2010-09-09, 18:47   #229
starlit
catch me if I fall.

Cytat:
oglądałam to już dość dawno, na Fox Life bodajże , więc nie pamiętam dokładnie,

ale bardzo ciekawe pomysły na sesje

ten odcinek zapamiętalam musiały pozować, lecąc w tym samym momencie na materac (załącznik)
o fajnie
ja tylko czytalam o tej sesji w rzezni, gdzie byly 'ubrane' tylko w kawalki miesa, koszmar
to chyba bylo wlasnie w tym programie, ale nie jestem pewna
Stary 2010-09-09, 18:51   #230
WhiteCherry
Zakorzenienie

tu mamy njus o Tyszce
http://lula.pl/lula/1,94040,8355723,...na_Tyszki.html

a tak chciałabym, żeby wyglądały modelki w polskiej edycji, o !
http://www.youtube.com/watch?v=JqrZ5...eature=related

Stary 2010-09-09, 19:13   #231
Papryczkaa
Zakorzenienie

a która z nich była w Big Brother?

Papryczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 19:18   #232
Canchanchara
Przyczajenie

Nie myślałam, że będę to oglądać ale chyba zapowiada się w miarę fajne szoł
Tylko dwie dziewczyny jak na razie mi się "spodobały", Pamela? z Gdyni i Kasia z Krakowa, reszta nie przykuła mojej uwagi
Canchanchara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 19:55   #233
Pikaboom
Raczkowanie

http://modelki.plejada.pl/998,16635,...a,1,wideo.html ta była najlepsza

Pikaboom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 20:04   #234
WhiteCherry
Zakorzenienie

ta Pamela jest śliczna jak rozpuści włosy (a ta z linku wyżej bez komentarza :P)
Stary 2010-09-09, 20:51   #235
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

Oglądałam pierwszy odcinek i dla mnie dziwny program, chamskie jury... szczególnie pan fotograf
no nie wiem, zobaczę dalej, ale pierwsze wrażenie negatywne.
KawaMarcepanowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 20:53   #236
kitkulka
Zakorzenienie

Cytat:
tu mamy njus o Tyszce
http://lula.pl/lula/1,94040,8355723,...na_Tyszki.html

a tak chciałabym, żeby wyglądały modelki w polskiej edycji, o !
http://www.youtube.com/watch?v=JqrZ5...eature=related

Hahahaha Robbie Williams jak kręcił głową
Stary 2010-09-09, 21:58   #237
foxxxy
Organizatorka

GG do foxxxy

Cytat:
Cytat:
Napisane przez kitkulka Pokaż wiadomość
Tak, jest bardzo ładna, ale nie ma tego błysku w oku, który by przyciągał. Na ulicy zwróciłabym na nią uwagę na pewno, ale nie wiem czy w jakimś piśmie o modzie tak
No jak ja się z wami zgadzam Moim zdaniem ta Romka nie ma w sobie niczego interesującego !! Jest po prostu bardzo ładna, ale widzę ją ewentualnie w Pani Domu

Co do Tyszki to owszem jest wymagający, ale to jest świetny fotograf i wie jak pracować z modelkami. Z doświadczenia wiem, że modelka musi mieć wyczucie i to nie jest do końca coś czego można się nauczyć - albo się to ma albo nie. Wszelkie dziwactwa ze strony Tyszki są jak najbardziej na miejscu - modelka musi być plastyczna. A co do jego komentarzy to jak na mój gust to ma rację. Taki jest zawód modelki, że wymagana jest bardzo szczupła sylwetka. Nie wiem czemu ktoś miałby popadać w kompleksy oglądając na ten program. Konkretny zawód konkretne wymagania i te dziewczyny powinny być tego świadome decydując się na to- wystarczy otworzyć gazetę z sesjami fashion (np. Vogue). W tym zawodzie są takie kanony sylwetki a nie inne, a teraz to już w ogóle jest moda na modelki bardzo młode wręcz kilkunastoletnie. Też nie do końca się z tym zgadzam, ale to nie ja dyktuje warunki
foxxxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 22:19   #238
khloe_
Zadomowienie

Dziewczyny przyznam, że jestem zażenowana i dobita po obejrzeniu wczorajszego odcinka!
Przede wszystkim ciesze się, ze nie poszłam na casting bo jak widać jury nie podeszło profesjonalnie do sprawy i nie dało szansy dziewczynom, które faktycznie mogłyby się nadawać na modelke, a brało pierwszą lepszą z ładną twarzą. Uważam,że osoby, które twierdzą iż są profesjonalistami powinny to pokazać w tym programie,a nie sie kompromitowąc. Dawid Woliński - świetny projektant i mił gość, miał szukać dziewczyn, które świetnie prezentują się na wybiegu i poza tą jedną blondynką (która moim zdaniem wygra ten program) reszta prezentuje się fatalnie (obwisłe pośladki to już jest masakra!!!!! po jakim wybiegu ona chce chodzic? chyba tym w ZOO!)
Krupa- chyba nie wymaga komentarza, widocznie nie ma pojęcia o pracy super modelki, dla przykładu podam,że Anja Rubik to super modelka i te dziewczyny nijak się do niej mają ja sobie ich nie wyobrażam w jej roli u takich projektantów u jakich ona chodzi!
Tyszka - jak dla mnie jedyny rozsądny gość z całego towarzystwa!! Potrafi dać do zrozumienia dziewczynie,że sie nie nadaje i czego ona tu szuka z tym cellulitem. No jak można przychodzić na casting z takim zaniedbany i sflaczałym ciałem?!!! Na wybiegu nie ma PS!
Korwin Piotrowska - liczyłam na tą babke,ale się zawiodłam. Sama nie jest piękna i zgrabna,ale chyba leczy swoje kompleksy w tym programie jeśli jest za dziewczynami (tak znów to napisze) z cellulitem i boczkami!
Jeśli ktoś wierzy w to,że dziewczyna 168cm wzrostu, tłuszczyk na brzuchu i obwisłe pośladki mówi,że się wyrobi, schudnie itd to jest w wielkim błędzie. Jeśli ktoś z natury ma taką beznadziejną budowe to nie da rady stać się rozmiarem 34 w 2 tygodnie! A nawet jeśli to wpędzi się w anoreksje lub/i na maksa zaniedba swój organizm nie jedząc nic co odbije się negatywnie na jej skórze i całym wyglądzie..
pfff.co to za profesjonaliści.. wielkie mi halo. to jakaś żenada...
myśle,że w roli modelki najlepiej sprawdziłaby się ta dziewczyna, która prowadzi program z Pirógiem ona jest świetna i bardzoo ładna!!!

khloe_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 22:28   #239
muszynianka
Zakorzenienie

Zgadzam się z foxxxy i z resztą dla mnie Tyszka jest ok.
Tak poza tym to nie rozumiem motywu z kompleksami. Modelka - chuda, wysoka.
Seksbomba :P - okrągła, duży biust, zgrabna ale niemała pupa.
Są różne kanony piękna :P

Cytat:
Korwin Piotrowska - liczyłam na tą babke,ale się zawiodłam. Sama nie jest piękna i zgrabna,ale chyba leczy swoje kompleksy w tym programie jeśli jest za dziewczynami (tak znów to napisze) z cellulitem i boczkami!
Weź głeboki oddech i się zastanów

W ogóle nie rozumiem o czym mówisz, twoja wypowiedź jest strasznie okrutna i pozbawiona sensu
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 22:42   #240
Papryczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez khloe_ Pokaż wiadomość
myśle,że w roli modelki najlepiej sprawdziłaby się ta dziewczyna, która prowadzi program z Pirógiem ona jest świetna i bardzoo ładna!!!
przecież to Magda Mielcarz- modelka i aktorka

Papryczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości