|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3991 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
A ze spacerkiem to mnie zasmucilas, nawet taki szybszy nic nie da? Probowalam sie przebiec ale nie wyszlo, za stara chyba jestem, a poza tym, musze uwazac zeby sie cyckiem nie uderzyc w twarz ![]() Pooglodam te cwiczenia, no i moze poskakam, ale tu znowu problem z fabryka mleka. Dzieki Vette! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3992 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
szybciej zgubisz cm
![]() A Twoj dziec juz zarezerwowany na ziecia? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
spacer miesci sie w ramach normalnej dziennej aktywnosci czlowieka, ciezko schudnac tylko spacerujac...nawet w szybszym tempie dasz rade ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3993 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak bede sprzedawac to tez kupie nowy kuzwa mala dzis przeszla sama siebie pierwszy raz sie na nia wkurzylam, nie bylam zla jak plakala, jak marudzila itd, ale wczoraj do 5 nie spala tylko sie usmiechala i gaworzyla a jak nie patrzylam to zaczynala plakac!!!!! a teraz znow chce sie bawic caly dzien chyba ma skok, bo sie zrobila taka kumata |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3994 | |
BAN stały
|
Wchodzicie już w ubrania sprzed ciąży? Ja tak
![]() moja mała nareszcie spi, przyznam że jak spi to nie chce mi sie siedzieć na forum..wtedy jem, odpoczywam itp. anoxa ja odciagam ręcznie, wnerwiały mnie laktatory a 3 wypróbowałam. Znacie jakis sposób na ujędrnienie skóry? Brzucha nie mam (włosiska na razie nie wypadają ![]() vette jakie ćwiczenia na nogi i posladki? ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3995 |
Zadomowienie
|
Na poczatek fajne beda te 8 minutowki z you tube "buns i legs".
Linki podalam we wczesniejszym poscie. Gdy juz 8 min sie znudza albo beda za latwe mozna sciagnac sobie filmik tamilee webb "i want those buns/legs/abs" i cwiczyc codziennie z nia ![]() Pozniej mozna wprowadzic przysiady, wykroki i mc z obciazeniem ![]() obwody i kg leca szybko .... |
![]() ![]() |
![]() |
#3996 |
Zakorzenienie
|
Jezu ja mam dziś nawał pokarmu,a moje dziecko dziś śpi w najlepsze! Normalnie będę musiała wyciskac ręcznie z piersi po karmieniach by nie zwariować. Nie mam laktatora więc tu jest problem.
Ale fajnie u mamy... Łucja bawi się z Grzesiem,moim bratankiem. Julia śpi,wcześniej mama ja trochę wynosiła jak jej się spać nie chciało. Teraz akurat mama opowiada Łucji bajkę jakąś a ja leżakuje. Super sprawa |
![]() ![]() |
![]() |
#3997 |
Raczkowanie
|
Hej mamusie i dzidziusie
![]() Rzadko bywam ale staram sie byc na bieżąco ![]() Moja córeczka kończy dziś 5 tygodni ![]() ![]() Byłam dziś u neurologa z Małą, ogólnie jest ok, ale ma tendencje do przekrzywiania sie w lewą strone, co zauważa sie zwlaszcza przy przewijaniu -zwija sie w rogalik wiec lekarz dał skierowanie na rehabilitacje na które oczywiście w tym roku już nie ma miejsca wiec pozostaje wizyta prywatna.. Ogólnie Mała jest bardzo grzeczna, ładnie sie uśmiecha i przesypia nocki..oby tak dalej ![]()
![]() |
#3998 | ||
Zadomowienie
|
ojej słodziutka
![]() o jak miło każdy mówi, że do tż ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() co do weidera wytrzymałam kiedyś gdzieś do 30 dnia i przestałam bo już wtedy długo z tym schodziło i mnie nudziło i faktycznie efekty są, nawet mimo tłuszczyku na brzuchu to mi się zarysowywały mięśnie, więc myśle, że jak się nie ma tłuszczu to jest super ![]() jak uda mi sie zmusic to bede robila to co podalas kurcze skakanki nienawidze mam wrazenie że mi cycki odpadną mimo, że nie mam dużych i daje rade tylko 3 minuty hehe ale niedlugo mają mi otworzyc basen praktycznie pod blokiem to może chociaż tam uda mi sie chodzic sorki ze tak bez polskich liter ale wlasnie mi sie zawiesilo i poprzekrecaly litery na klawiaturze a nie pamietam tego skrotu wiec musze zresetowac |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3999 | ||
Zadomowienie
|
Ja juz cos zaczynam cwiczyc...
duzo zalezy od tego jak sie kto czuje, no a podstawa to nie forsowac sie ... Mieliby blisko do siebie, jedno wojewodztwo w koncu ![]() oki to bedziemy sfatac ![]() Cytat:
![]() no i fakt widac zarys nawet jak jest troche tluszczyku ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4000 |
Rozeznanie
|
A moj konczy dzisiaj 11 tygodni
Edytowane przez scoobs Czas edycji: 2010-09-12 o 15:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4001 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() super, że taka grzeczna mój też dzisiaj ładnie śpi i jak się budzi to pobawi troszke i znowu lulu a myślałam, że będzie ciężko bo wczoraj miał szczepienie ale ani bąbelki nie wyszły ani temperartury nie było i noc ładnie przespał ( nawet nie dawałam nic przeciwbólowego chociaż położna zalecała tak na wypadek heh ) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4002 |
Zadomowienie
|
dziewczyny! ale śliczne macie dzidziusie
![]() ![]() ![]() co do pogody to u nas dziś trochę aura zdechła i mały też właściwie podsypia cały dzień... a ja razem z nim ![]() z moim brzuchem trochę lepiej ![]() ![]() Vette - fajnie że wkleiłaś te filmiki! dzięki ![]() ![]() ![]() ps. ciekawe jak Itakasi koleżanka?
#4003 |
Zakorzenienie
|
JA 2 tyg po juz wchodzilam, ale chcem jeszcze schudnac
![]() wypilam kawke, zakupy zrobione spokoj na jakies 1,5 tyg bo jak bedzie padac to nie bede mogla wychodzic
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4004 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A masowanie- nic wielkiego. Pokazywała lekarka na moim oku, żeby tak od połowy oczka do samego kącika wewnętrznego przecierać opuszkiem palca i jak dojeżdżasz do kącika łzowego ucisnąć mocniej- jakbyś na guziczek naciskała. Ale oczywiście wszystko delikatnie, czystymi rękoma i nawet do kilkunastu razy dziennie. Nie wiem czy to Alisce pomogło, czy po prostu jej przeszło, ale jest dużo lepiej, a masuję dużo rzadziej. Misiulka piszesz, że Twoja mała w dzień nie śpi- jak organizujesz jej rozrywki? Ja teraz dziwnie się czuję w czasie aktywności małej, bo nie wiem co jej zaproponować poza oglądaniem świata... ![]()
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie ![]() ![]() ![]() Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2010-09-09 o 19:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4005 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny,
My wróciliśmy od teściów. Mała u dziadków była istnym aniołkiem, a zaraz po powrocie do domu zrobiła nam małe piekło! Wróciliśmy w poniedziałek a dopiero teraz mam czas zajrzeć do Was! Anuszka, ja też miałam problem z karmieniem w 3 tygodniu. Miałam chwile załamania zwłaszcza wieczorami, już chciałam podawać małej modyfikowane, ale przystawiałam ją bardzo często, po nakarmieniu odciągałam jeszcze z pustej piersi laktatorem przez 2-3 minuty, żeby doszedł sygnał, że potrzeba więcej. Zadziałało po kilku dniach. Teraz jest ok. My dalej nosimy Agatkę ![]() Plecy mi wysiadają. Zaprosiłam masażystkę do domu i nas wymasowała ![]() Vette, jak myślisz, kiedy po porodzie sn można iść na spinning? Nie umiem zmobilizować sie sama do ćwiczeń. Edytowane przez justynacz80 Czas edycji: 2010-09-09 o 19:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4006 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny,
w jaki sposób usypiacie swoje maluchy? Załóżmy, że scenariusz jest taki: kąpiel,karmienie i co później? Zasypiają przy piersi i buch, do łózeczka, czy same w łózeczku, a może lulacie w jakiś cudowny, usypiający sposób? Nela jak zje to ani myśli spać. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4007 |
Rozeznanie
|
DZidzia, dziekuje bardzo za ten masazyk, bede musiala sprobowac. A ja nie klade Alexa bo jedzeniu do fotelika, polozna mi mowila, zeby go odbijac w pozycji pionowej przez 10 minut jemu sie zawsze ulewa wlasnie u mnie na rekach, moze zle to robie? Teraz wlasie ulal chyba wszystko, co zjadl...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4008 |
Zakorzenienie
|
Hej mamusie! Jakoś rzadko piszę, ale czytam na bieżąco
![]() Byliśmy załatwiać chrzciny, które będą 3 października. Mamy 50 osób, ale robimy je wspólnie z bratem męża, więc sporo ludzi sie uzbierało. Jutro szczepienie. Mam nadzieje, że obędzie się bez skutków ubocznych, bo w niedziele jedziemy na nasze mini wakacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4009 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niemniej u nas ulewanie zdarza się tylko wtedy, kiedy nie odbije...
![]() |
#4010 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4011 |
Zadomowienie
|
Dzidzia nasz dzień wygląda tak wstajemy rano małą kąłdę do mnie do łózka przebieram i tam sobie leżakuje a ja się ubieram, poranna toaleta, robie i jem sniadanie - w pokoju jem przy malutkiej, zdąże pozmywć naczynia i potem. potem sobie raem rozmawiamy i tak mijaja nam dwie godzinki. Lili płacze z 3 powodów jak ma mokro, jest głodna albo chce jej się spać. Więc zaczyna marudzic to sprawdzam jaki pampers jak mokry to przebieram (kupa jej nie przeszkadza tylko siku) potem idzie do lezaczka i wlaczam wibracje i tam sobie lezy i gada do siebie a ja w miedzy czasie ogarniam pokój tak z 1,5h potem marudzenie wiec jest cyc, nastepnie w lezaczku biore ja do kuchni igotujemy obiad mała sie przyglada od czasu do czasu zmieniam jej miejsce w kuchni zeby miała rozne widoki, jk marudna to biujam i ona zasypia na 5 min. Potem idziemy do lazienki ja sie maluje i układam fryz, a Lili się przyglada. oczywiscie lezaczek tez sie nudzi wiec myk do lozeczka i nakrecam kauzele, ktora absorbuje ja na ok. 30min. potm na lozko moje i puszczam na youtubie piosenki dla dzieci spiewam jej robiac przy tym glupie miny
![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g ![]() 33tc - 1919g ![]() 37tc - 2538g ![]() 40t3d - 3440g, 54cm ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2010-09-09 o 20:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4012 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4013 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4014 |
Rozeznanie
|
Jak nie zaśnie od razu przy jedzeniu to trzymam na rękach i czytam książeczkę (w buźce ma smoka),.W nocy kładę ze smokiem zazwyczaj do łóżeczka i sam zasypia. Co do zasypiania, jeśli dziecko przysypia na rękach a nie samo, to nie można za wcześnie kłaść do łożeczka. Ja kładę gdzieś po ok pół godz, czasem 20 min, Generalnie to najlepiej kłaść jak się robi cięzkie, tzn, jak podniesiesz łapkę to jest cięzka i dziecko nie porusza się w momencie opadnięcia - wtedy raczej jest pewne, że się nie wybudzi bo to oznacza sen głęboki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4015 |
Zakorzenienie
|
kolezanka urodzila synka, 4400
![]() ![]() katkab Zosia zasypia sama. zazwyczaj nie marudzi. jesli jest przemeczona wtedy placze - podchodze, uspokajam, odkladam. wtedy po 1-2 razach zasypia. vette ajlowiu ![]() ![]() scoobs niestety Reksio pojechal na wakacje do rodziny pod toruniem, do domu z ogrodkiem ![]() justynacz fajnie ze jestes, mam nadzieje ze jak sie ociepli w przyszlym tygodniu to moze jakas kafka nareszcie ![]() Zuziunia ja tez wchodze we wszystko, mimo ze zostaly jeszcze ponad 3kg ![]() anuszka Igunia poprostu piekna ![]() ![]()
#4016 |
Zakorzenienie
|
itakaska - gratulacje dla kolezanki
![]() Anastazja spi juz od godzinki ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4017 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ogólnie to jak chce to daję (jak mu nie potzreba już to wypluwa), tez miałam wyrzuty, ale je porzuciłam bo musiałby o wiele więcej czasu na rękach spędzać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4018 |
Zakorzenienie
|
Zoska zasnela o 20.30, ja tez na Housie, a tz gdzies wybył
#4019 |
Zadomowienie
|
U Nas z zasypianiem też bez problemu najpierw kąpiel (którą uwielbia) potem kosmetyka i papu.Po jedzonku noszę ją pare minut na rękach żeby się jej odbiło i chwilę pózniej mała zaczyna zasypiać więc daje buziaka i odkładam i śpiunia sobie.
A co do smoka to nie śpi z nim czasami w dzień ciumka jak marudzi a jak przyśnie to sama wypluwa. Dziewczyny mam pytanie jak u was wygląda z jedzeniem owoców?
![]() Edytowane przez AGAMARCIO Czas edycji: 2010-09-09 o 20:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4020 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=itakasia;21967455] Zuziunia ja tez wchodze we wszystko, mimo ze zostaly jeszcze ponad 3kg ![]() [/QUOTE]No właśnie...Ja wchodzę we wszystko. A dżinsy to mi nawet lecą z tyłka jak wtedy, kiedy się odchudziłam przed ciążą. Ale co z tego, skoro zbudowana jestem zupełnie inaczej i wyglądam dziwnie. Hm... No i co z tym flaczkiem u dołu brzucha wiszącym? Jak się go pozbyć? Masaże?Taki niewielki nawis zaraz nad szyciem. Wypiłam herbatkę laktacyjną w ilości podwójnej i łyknęłam jedną tabletkę Lactinatalu (minęły około 2 i pół godziny) i moje dziecko dziś będzie spało jak suseł po takiej ilości mleczka jaka już na nie czeka (a ona sobie śpi smacznie ![]() Powiedzcie- karmicie na raz z jednej piersi, czy opróżniacie obie?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:35.