Odwyk od zakupów kosmetycznych! (grupa wsparcia) - część VI - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-09, 17:52   #361
Koshatka
Zakorzenienie

Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych! (grupa wsparcia) - część VI

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Dlatego ja już przestałam kupowac tego typu gazety, a tylko przeglądam w Żabce
Ja przejrzałam (czytaniem ciężko to nazwać bo nie bardzo jest co ) tylko dwa numery: jeden dostałam rok temu w Naturze a drugi w tym roku (kupiłam dla pudru). I ciężko się zastanawiałam jakim cudem to wydawnictwo w ogóle funkcjonuje. Równie niepojęte są dla mnie gazety typu Avanti. Obrazki mogę sobie pooglądać w Empiku. Zresztą kupując ciuchy wybieram to co mi się podoba a nie to co pokażą w gazecie.
Stary 2010-09-09, 17:56   #362
Maliniarka
Zakorzenienie

w ogóle to teraz mi szkoda tych 5 zł chyba tylko oczy cieszę obrazkami, bo to co tam napisane to jakieś bzdury
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 18:07   #363
zetafon
Zakorzenienie

ja tez nie lubie kupować gazet, a w szczegolnosci tych cosmopolitanowych. ceny ciuchów jak z kosmosu, kosmetyków to samo.

kurcze, złamałam paznokcia u prawej ręki,akurat tego obok ktorego ma byc obraczka.wszystkie ładne, długie a jeden taki mi został musze zrobic małe przedłuzenie żelem, bez tipsa.dobrze ze to tylko jeden paznokiec.

dokanczam mgr i skonczyc nie moge.wpadam w panike ze nie zdąże i cos mi sie zdaje ze obronie sie w listopadzie.

dzis bylam na depilacji i hennie.w sumie sie juz nie martwie niczym, jestem obojetna na wszystko zw.ze slubem.ani sie nie wkurzam,ani sie nie smuce,ani nie ciesze.za to snilo mi sie ze jestem na plazy.

od 01.11.2010 oszczędzam
zetafon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 18:16   #364
Hosenka*
Zakorzenienie

Zet: moja siostra tez złamała paznokcia u prawej ręki (na małym placu) i kosmetyczka (pani była 3w1 - kosmetyczka, maniukiurzystka i wizażystka ) zrobiła jej sztucznego nadała odpowiednią długość i kształt i nei było widać róznicy.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 18:22   #365
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Cytat:
Fakt faktem, że już wolę kupić Urode niż Cosmo Te ich porady (w Cosmo) są normalnie rozbrajające Pamiętam, że kiedyś radzili, żeby pomalować sutki czerwoną szminką zapytałam ówczesnego TZ co by zrobił, gdybym wyskoczyła z takimi, to zaczał się śmiać, a jak już się uspokoił, to powiedział, że przeszłaby mu calkiem ochota
a na co to miało działać?

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 18:25   #366
zetafon
Zakorzenienie

hosenko to ja mam jak twoja siostra.na szczescie jest kolezanka siostry tzta w salonie jutro i mi zrobi.

od 01.11.2010 oszczędzam
Stary 2010-09-09, 18:56   #367
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
a na co to miało działać?
No wiesz bo to mega hot COSMO sexi
Cosmokobiety tak robią i przez to faceci nie mogą się od nich odkleić

Instagram

Stary 2010-09-09, 19:04   #368
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Cytat:
No wiesz bo to mega hot COSMO sexi
Cosmokobiety tak robią i przez to faceci nie mogą się od nich odkleić
zmarnowałam całą młodość w takim razie bo o tym nie wiedziałam

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 19:06   #369
carrola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
To jak Ty się będziesz wybierać to może ja też się zdecyduję.
Muszę powiedzieć, że na to liczyłam.

Cytat:
W ogóle to chyba muszę zrobić spis moich ukochanych kosmetyków i przestać testować nowości.
Napisz a jak napiszesz to pokaż.

Cytat:
O Boże!
Wystarczy kilka godzin posiedzieć na Wizażu i już mam taką chcicę na zakupy, że nie wiem!
Potrzebuję torebki, portfela. Kompletnie nie mam ubrań na jesień.
Z kosmetyków muszę kupić Avene Cleanance.
Perfumy chcę nowe!
AAAA
Jakie perfumy??

Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość
Mam doła. Wszystko po kolei się u mnie chrzani. Pogoda do d. Nie mam kasy. Nic mi się nie chce. No może oprócz siedzenia i ryczenia...
Przesyłam optymizmu garść!

Cytat:
Fakt faktem, że już wolę kupić Urode niż Cosmo Te ich porady (w Cosmo) są normalnie rozbrajające Pamiętam, że kiedyś radzili, żeby pomalować sutki czerwoną szminką zapytałam ówczesnego TZ co by zrobił, gdybym wyskoczyła z takimi, to zaczał się śmiać, a jak już się uspokoił, to powiedział, że przeszłaby mu calkiem ochota
Dobre
A tak w ogóle to z gazet czytam tylko Kino () i kiedyś czytałam Zwierciadło.

Cytat:
Napisane przez zetafon Pokaż wiadomość
dzis bylam na depilacji i hennie.w sumie sie juz nie martwie niczym, jestem obojetna na wszystko zw.ze slubem.ani sie nie wkurzam,ani sie nie smuce,ani nie ciesze.za to snilo mi sie ze jestem na plazy.
Będzie wszystko pięknie Zetafonku. Będziemy czekać na relację.

carrola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 19:23   #370
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Czesc kobietki!
Niestety kotki nie daly rady..mniejszy zasnal w nocya drugiego od razu rano zawiozlam do weterynarza bo tez stracil nagle sily..no i faktycznie..serduszko wolno mu bilo i nie chcial jesc. Zasnal u weterynarza.
Jak widac matka zostawila je bo czula ze cos jest nie tak. Zrobilismy co sie dalo

aktogimka a jak tam twoje maluszki?

Gratuluje wam zuzyc a mnie na razie zastoj!

porzeczko no niestety tym razem sie nie udalo. Rok temu ocalilam 2 tygodniowego kotka ale juz byl wiekszy no i zdrowy. Wyrosl na pieknego kota. Tak mi smutno dzis... to straszne jak takie male istotki odchodza..

zetafonku ty chcesz na prawde po glowie dostac! Ja ci nie wybacze tego twojego stanu ducha...ciesz sie wakacjami! i slubem!

cuciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 19:49   #371
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cuciola Pokaż wiadomość
Czesc kobietki!
Niestety kotki nie daly rady..mniejszy zasnal w nocya drugiego od razu rano zawiozlam do weterynarza bo tez stracil nagle sily..no i faktycznie..serduszko wolno mu bilo i nie chcial jesc. Zasnal u weterynarza.
Jak widac matka zostawila je bo czula ze cos jest nie tak. Zrobilismy co sie dalo

porzeczko no niestety tym razem sie nie udalo. Rok temu ocalilam 2 tygodniowego kotka ale juz byl wiekszy no i zdrowy. Wyrosl na pieknego kota. Tak mi smutno dzis... to straszne jak takie male istotki odchodza..

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 19:59   #372
kotwilka
Wtajemniczenie

Cytat:
ja perfumy kocham teraz moja mania i tak mocno ucichła, ale kiedyś to była masakra..

żel do twarzy, zużyłam już chyba z 10 opakowań a ten krem z kwasami jest dobry?
miałam taką małą tubkę od dermatolog, więc krótko jej używałam - ale szczypało trochę, znaczy działa ale nie złuszcza jakoś dramatycznie jak czułam że coś mi się pod skórą zaczyna robić to smarowałam i szybciej wyłaziło. Ale miałam tylko próbkę, więc trzeba by na KWC poczytać, czy na dłuższą metę warto.

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
Nusia, co to za depresyjne nastroje!!! oj będzie pupa prana!...

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Uroda 9/2010

"To nie prawda, że tylko drogie kosmetyki dają superefekty(...)"
i pod spodem m.in. lakier OPI w cenie podanej 49 zł

i piszą, żeby do zgęstniałego lakieru wlać kroplę zmywacza :x masakra jakaś :x
Chyba też miałam tę gazetę Był cały artykuł o rzekomo tańszych kosmetykach, które są tak dobre jak selektywne marki. Dla mnie OPI to wyższa półka Ale ja biedna studentka jestem
kotwilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 21:15   #373
zetafon
Zakorzenienie

ciuciola biedne te kotki.no niestety w naturze tak już jest ze nie wszystkie mają szansę przeżyć.

lakier za 49 zł?? chyba ich pogrzało że to tani zamiennik.

od 01.11.2010 oszczędzam
Stary 2010-09-09, 21:19   #374
ganimedea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
Ja mieszkam w woj. łódzkim, niedalego Piotrkowa Trybunalskiego a Ty?

Mi się marzy Smarcik taki malutki akuracik dla mnie a poważnie to nie wiem czym będe jeżdziła jak nadejdzie ta wiekopomna chwila i dostane plastikowe pozwolenie. Pewne jest jedno musze jeździć żeby prawo jazdy mi sie nie kurzyło a było używane, i jak nagle osoba obok nie będzie miała hamulca ani sprzęgła żebym się nie zaczęła znów bać auta. Przecież musze sobie poradzic, w końcu jestem jedną z was a my twarde baby jesteśmy
Ja 50km na północ od Olsztyna - Lidzbark Warmiński I łódzkie mam zdecydowanie bliżej niż Kraków

Pewnie, że sobie poradzisz, nie ma się co strachać

Cytat:
O Boże!
Wystarczy kilka godzin posiedzieć na Wizażu i już mam taką chcicę na zakupy, że nie wiem!
Potrzebuję torebki, portfela. Kompletnie nie mam ubrań na jesień.
Z kosmetyków muszę kupić Avene Cleanance.
Perfumy chcę nowe!
AAAA
A ja miałam oszczędzać, a tymczasem cieszę na jutrzejszy wyjazd na szkolenie, bo... wieczorem po szkoleniu napadnę na centrum handlowe . Chwała im za długie godziny otwarcia . Trzymajcie kciukasy, żebym ominęła Rossmana

Cytat:
Mam doła. Wszystko po kolei się u mnie chrzani. Pogoda do d. Nie mam kasy. Nic mi się nie chce. No może oprócz siedzenia i ryczenia...

Zużyłam tusz, hurra...
A sio, dole jeden

Cytat:
Napisane przez Ł@siczk@ Pokaż wiadomość
Jesli chce cos poczytac o modzie, albo kosmetykach, to czytam sobie na necie. Za darmo
Robię tak samo . Do śniadanka wizaż, a potem zeberka, lula i groszki oraz portale plotkarskie

Cytat:
Pamiętam, że kiedyś radzili, żeby pomalować sutki czerwoną szminką zapytałam ówczesnego TZ co by zrobił, gdybym wyskoczyła z takimi, to zaczał się śmiać, a jak już się uspokoił, to powiedział, że przeszłaby mu calkiem ochota

Cytat:
Czesc kobietki!

Odwyk pielęgnacyjny
Zbiory-kolorówka
ganimedea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 21:37   #375
carrola
Zadomowienie

Cytat:
I tak dużo zrobiłaś

Cytat:
Napisane przez ganimedea Pokaż wiadomość
A ja miałam oszczędzać, a tymczasem cieszę na jutrzejszy wyjazd na szkolenie, bo... wieczorem po szkoleniu napadnę na centrum handlowe . Chwała im za długie godziny otwarcia . Trzymajcie kciukasy, żebym ominęła Rossmana
Ekhm ekhm

Stary 2010-09-09, 21:57   #376
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Opowiem Wam cos! W poniedzialek: 13-stego broni sie kumpel mojego Tz-ta (ten co z nami byl nad morzem). No i jego dziewczyna wymyslila sobie zeby cala grupa znajomych pojechac wieczorem do kasyna,oddalonego o 100 km w Szwajcarii plus zlozyc sie na gift-card jakis rajd motorem dla niego.

No i teraz zdania sa podzielone. Oczywiscie jest para ktora nie pracuje i lubia takie szalone pomysly i pojechaliby. Za to my plus jeszcze kilka osob za bardzo na ten pomysl sie nie piszemy. Tz tez sie bronil,bronili sie wszyscy inni koledzy i jakos "imprezka" z poczestunkiem "starczyla" mimo ze nikt nie przyniosl prezentu,ale wszyscy byli zadowoleni. A teraz niby ten kolega sie tyle nameczyl ze nalezy mu sie jakis szczegolny prezent (a to co niby innym sie projekt sam narysowal? tez rok siedzieli nad nim)
Wyszloby to zbyt kosztowne,przede wszystkim. Tylko jak teraz powiedziec im ze nam nie pasuje? na prezent sie mozemy zlozyc,ale nie rozumiem po co takie "zamieszanie"

Stary 2010-09-09, 22:29   #377
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Opowiem Wam cos! W poniedzialek: 13-stego broni sie kumpel mojego Tz-ta (ten co z nami byl nad morzem). No i jego dziewczyna wymyslila sobie zeby cala grupa znajomych pojechac wieczorem do kasyna,oddalonego o 100 km w Szwajcarii plus zlozyc sie na gift-card jakis rajd motorem dla niego.

No i teraz zdania sa podzielone. Oczywiscie jest para ktora nie pracuje i lubia takie szalone pomysly i pojechaliby. Za to my plus jeszcze kilka osob za bardzo na ten pomysl sie nie piszemy. Tz tez sie bronil,bronili sie wszyscy inni koledzy i jakos "imprezka" z poczestunkiem "starczyla" mimo ze nikt nie przyniosl prezentu,ale wszyscy byli zadowoleni. A teraz niby ten kolega sie tyle nameczyl ze nalezy mu sie jakis szczegolny prezent (a to co niby innym sie projekt sam narysowal? tez rok siedzieli nad nim)
Wyszloby to zbyt kosztowne,przede wszystkim. Tylko jak teraz powiedziec im ze nam nie pasuje? na prezent sie mozemy zlozyc,ale nie rozumiem po co takie "zamieszanie"
Ja bym powiedziała dokładnie to, co nam tu napisałaś. Po co owijać w bawełnę? Jak dziewczyna ma takie pomysły, to niech sama za to zapłaci Tym bardziej, że inni nie mieli takich "atrakcji".

Dziewczyny, boję się, co będzie dalej ze mną i TŻ-em Ostatnio znów mamy taki okres, że się codziennie kłócimy. Mam już tego dość. A za tydzień wyjeżdżamy na wakacje Dziś było to samo. W ciągu dnia musiał pozałatwiać pare spraw, więc przyjechałam do niego o 20. Po 21 już byłam z powrotem w domu... Zaczęło się normalnie, a potem znów sprzeczka. O wszystko. A najgorsze jest to, że mnie znów zwyczajnie olał. Ehh... Umówiliśmy się przed wakacjami, że oboje je przepracujemy, żeby we wrześniu gdzieś wyjechać za granicę. Ja zapieprzałam ponad 2 miesiące. On niby na początku szukał, ale potem niby mama mu miała dać kasę, niby u niej miał pracować. Ostatecznie okazało się, że kasy nie ma. Wpłaciliśmy zaliczkę w moich pieniędzy. Teraz poszło 400 zł na naprawę jego laptopa, chyba nie muszę dodawać, że kasę pożyczył ode mnie Teraz dostanie telefon z Orange, który sprzeda za 1000 zł. 400 zł z tego odda mi, 400 zł odłoży na wakacje, a 200 zł, jak to powiedział, "zostawi dla siebie". Super, tylko że brakuje mu jeszcze 1300 zł. Jego mama prowadzi kancelarię rachunkowo-prawną i rozlicza się u niej taka babka, która organizuje różne promocje. Brat TŻ-a bierze udział w jednej (Playboy'a) i TŻ teraz też został w to wkręcony. Szkoda tylko, że akcja ma się odbywać od jutra do niedzieli. Problem w tym, że od miesiąca umawiamy się w kilka osób, żeby iść na imprezę. Stanęło na tej sobocie. Nie byłam na imprezie chyba od roku, TŻ doskonale wiedział, jak bardzo chcę iść i jak bardzo zależy mi na tym, żeby ze mną poszedł, wytańczył się, wybawił. Od kilku dni wie o tym, że mamy iść w sobotę. Praca na akcji promocyjnej Playboy'a została mu zaproponowana przez mamę 2 dni temu. Zgodził się. I teraz nie dość, że po raz kolejny (niestety nie pierwszy raz się to zdarza) wystawił mnie ze wspólnym wyjściem, to jeszcze głupio tłumaczy się tym, że tej kasy potrzebuje i jeszcze odwraca wszystko tak, że z jego strony nie ma żadnej winy, ja jestem ta zła, że mu o to robię wyrzut. Sam fakt, że idzie zarobić rozumiem. Ale zarabiać miał przez całe wakacje. Nie wywiązał się z naszej "umowy". Teraz mnie wystawia, choć wiedział wcześniej o tej imprezie i o tym, jak mi na niej zależy. I jeszcze robi ze mnie winną, a z siebie ofiarę. Potem pisze mi smsy typu "nie gniewaj się na mnie za dziś", żebym miała jeszcze dodatkowo wyrzuty sumienia. Extra. Między słowami rzucił jeszcze, żeby zrobić przerwę do końca weekendu Potem, że wcale nie chce. A ja mam ochotę nie odzywać się do niego przez te 3 dni, iść na imprezę za znajomymi, odstrzelić się i pokazać mu, że ma czego żałować, że potrafię się bez niego bawić i żeby wiedział, co może stracić! W każdym dniu akcji określoną ilość godzin spędza na mieście rozdając próbki, a pozostałą w klubie. Ze znajomymi idziemy do klubu w centrum, a on będzie na rynku. Już gadałam z koleżanką, że jak on będzie już w klubie, to tam się później przeniesiemy i ja go będę olewać i świetnie się bawić. Jestem taka wkur*iona, że szok I smutna, jak nie wiem co. Boję się, że to się może skończyć, a ja go tak kocham

Ta historia jest wyjątkiem, TŻ nie jest taki zły, ale jest strasznie nerwową osobą i m. in. przez to ciągle się kłócimy. A są okresy, że przez kilka tygodni jest sielanka.

Powiedziałam TŻ-owi, że wyjazd do Grecji będzie dla nas "egzaminem". Będziemy razem 12 dni bez przerwy i albo wrócimy pogodzeni, albo osobno

Nie wiem, czy ktokolwiek dotrwał do końca, ale jeśli tak, to proszę o komentarz.

Jeszcze z mamą od dłuższego czasu mam problemy, pieprzy się nasza przyjacielska relacja kompletnie.

Jestem tym wszystkim zmęczona, nie mam już siły na nic, chce mi się tylko ryczeć

Edytowane przez Nusia7
Czas edycji: 2010-09-09 o 22:33
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-09, 22:43   #378
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Tz juz z nia rozmawial przez telefon ale widocznie nie dotarlo i skonczy sie tak ze albo przekonaja reszte i pojedziemy wszyscy albo pojada sobie wybiorczo a wtedy co to za rozrywka?

Nusia przeczytalam do konca i nie wiem co ci doradzic. Skoro Tz nie pracowal przez wakacje to teraz nie ma innego wyjscia. Bo pieniadze jak piszesz sa wam potrzebne. A oferte pracy juz zaakceptowal wiec chyba juz sie tego nie da odwolac?
Chyba faktycznie poszlabym sama na ta impreze a wakacje pokaza jak dalej sie bedzie zachowywal. Pewnie po tych wszystkich klotniach odzyjecie na wakacjach,czego wam ogromnie zycze
Trzymaj sie, na pewno wszystko sie ulozy! Jemu pewnie tez na tobie zalezy a te slowa jego o przerwie padly z nerwow. Rozumiem ze jest ci przykro.

Stary 2010-09-09, 22:58   #379
carrola
Zadomowienie

Nusia przykro mi, że macie takie kłopoty, ale to na pewno chwilowe. Uważam tak samo jak Cuciola - na imprezę idź sama, absolutnie z niej nie rezygnuj. Skoro TŻ już sobie zorganizował pracę, to niech pracuje, a Ty w tym czasie baw się i nie zamartwiaj. Pojedziecie niedługo na wakacje, zrelaksujecie się, wygrzejecie na słonku. Spędzicie razem wspaniałe chwile i wszystko się ułoży.

Stary 2010-09-09, 22:59   #380
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:

We Włoszech jest taka "tradycja" imprezy i prezentów z okazji obrony?

Instagram

Stary 2010-09-09, 23:05   #381
zetafon
Zakorzenienie

nusia ja tez przeczytalam do konca.powiem tyle ...idz i baw się sama.mysle ze na wakacjach sprawdzisz czy sie z nim nie bedziesz nudzic skoro bedziecie zdani na siebie.w sumie twój tż może rzeczywiscie jest zbyt nerwowy i z tego co mówisz najpierw robi a potem mysli, stad te chęci zrobienia przerwy a potem odwoływanie tego.bedziesz potrzebowala do niego duzo cierpliwosci. ułozy sie wszystko, a z mamą spróbuj porozmawiać.nie wiem w czym tkwi problem ale na pewno da sie to wszystko jakos ułozyc.

ciuciola troche dziwne te pomysły z ,,mega wypasem"z okazji obrony.moze powiedz ze tż jeszcze nie pracuje, ty tym bardziej wiec nie stać was na razie na takie cuda-wianki.

ufff...napisalam wstep,zakonczenie,przerob ilam 2 rozdzialy, jeszcze musze doszlifować pare rzeczy i może jakos to bedzie...

od 01.11.2010 oszczędzam
Stary 2010-09-09, 23:06   #382
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Cytat:
We Włoszech jest taka "tradycja" imprezy i prezentów z okazji obrony?
Tak. Zwykle jest poczestunek od razu po obronie dla znajomych plus butelka wina na toast,albo przeklada to sie na wieczor. To chyba dlatego ze Wlosi nie sa zbyt podatni na nauke i jest to dla nich ogromne osiagniecie jak ktos skonczy studia (teraz oczywiscie prawie kazdy studiuje ale tak czy owak jest to dla nich szczyt sukcesu).Wogole to co chwile by swietowali jakby mogli! Kazda okazja jest dobra!
Z prezentami to roznie: zwykle sa,jako podziekowanie za poczestunek no i po przyjacielsku tak jakby ktos mial urodziny. A komu nie zalezy to nie przynosi.
Aha no i prezenty zwykle daje sie przy torcie,prawie na sam koniec imprezy. Dziwnie nie?

Ale z tym kasynem to nie mogli dalej wymyslec haha moglam Tz-towi zorganizowac imprezke w Polsce ciekawe kto by dojechal Tz juz rozmawial z dziewczyna tego kolegi,ona tez kurcze nie pracuje,pomaga czasem mamie w sklepie spozywczym i tez oszczedza gdzie sie da a tu nagle taki pomysl! Skonczy sie na tym ze bedzie ich czworka w tym kasynie a reszta dolozy sie do prezentu a najwyzej w weekend pojdziemy sobie gdzies do pubu razem
A teraz Tz jest wlasnie u kolegi,robia razem rozne smieszne plakaty z photoshopie ktore wywiesza w dniu obrony tego kumpla.

Edytowane przez cuciola
Czas edycji: 2010-09-09 o 23:13
Stary 2010-09-09, 23:19   #383
carrola
Zadomowienie

Pomysł jakiegoś miłego spotkania po obronie jest bardzo fajny, prezenty z resztą też. No ale żeby kogoś ciągnąć 100 km dalej, to już gruba przesada, moim zdaniem. W sumie ja po obronie też miałam imprezę, ale nie od razu w ten sam dzień, tylko dopiero w weekend.

Stary 2010-09-09, 23:24   #384
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Tz juz z nia rozmawial przez telefon ale widocznie nie dotarlo i skonczy sie tak ze albo przekonaja reszte i pojedziemy wszyscy albo pojada sobie wybiorczo a wtedy co to za rozrywka?
Dziwna ta laska. Szkoda, że jak inni się bronili, to nie wpadła na równie genialne pomysły Ja bym na Twoim miejscu się nie dokładała.

Cuciola akcja zaczyna się jutro, więc TŻ nie bardzo już może zrezygnować. Tym bardziej, że organizatorką jest znajoma jego mamy...

carrola mam nadzieję, że będzie tak, jak piszesz. Na imprezę pójdę, bo nie byłam chyba z rok i bym inaczej tego żałowała. Oby tylko humor mi w miarę dopisał, bo jakoś teraz tego nie czuję...

zetafon tu nie chodzi o nudzenie się, bo się z nim nigdy nie nudzę. Bardziej o to, czy hm... wytrzymamy ze sobą i się nie pozabijamy. Masz rację, że on często najpierw robi, potem myśli, a jeszcze później wielu rzeczy i słów żałuje. Niestety. Ale skoro chciał przerwy, to niech ma. Niech teraz on się trochę pomęczy, może coś go tknie, jak się nie odezwę do niego 3 dni i zobaczy mnie, jak się dobrze bawię na jego oczach... Z mamą to w sumie jest dużo mojej winy. Zawsze była dla mnie przyjaciółką, wszytko o sobie wiedziałyśmy, itp. Potem ja zaczęłam być z TŻ, widywałam się z nim codziennie, nieświadomie zaczęłam się oddalać od mamy i nie mieć dla niej czasu. Ale potem chciałam to naprawić, tylko że ona nie dawała mi szansy (a ponoć też chciała, żeby było jak dawniej) Wczoraj powiedziałam o jedno zdanie za dużo i ją bardzo zraniłam. Dziś z nią rozmawiałam i mama ma żal do mnie, więc chce się odciąć od tego i po moim powrocie z Grecji mamy zacząć na nowo.

Dzięki dziewczyny, że przeczytałyście mojego przydługiego posta i za dobre słowa. Mam nadzieję, że ten wyjazd wzmocni mnie i TŻ-a i później już będzie tylko lepiej, a nie w drugą stronę...
Stary 2010-09-09, 23:34   #385
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Cytat:
Cuciola akcja zaczyna się jutro, więc TŻ nie bardzo już może zrezygnować. Tym bardziej, że organizatorką jest znajoma jego mamy...
no wlasnie! wiec idz na impreze,tez sie troche odprezysz a na wakacjach spedzicie mile chwile i wszystko sie ulozy Jakby Tz widzial co tu nam napisalas to by na pewno mocno cie przytulil bo pewnie nie wyobraza sobie ze az tak cie zranil.Ulozy sie,zobaczysz!

Z odnosnie tej obrony,to na facebooku ta jego dziewczyna wyslala wiadomosc prywatna do najblizszych znajomych i oczywiscie juz jedna para odpisala ze bedzie,ze to super pomysl bo on kocha gre w pokera itp i ze to ich nablizszy przyjaciel wiec pojechaliby za nim na ksiezyc i same takie slodzenie..
Hmm...to najlepszy kumpel mojego Tz-ta ale jak Tz przeczytal ta wczorajsza propozycje to sam powiedzial ze cuduja. Ciekawe jaka mine zrobi jak wroci do domu za niedlugo i przeczyta te ich slodzenie. W koncu wyjdziemy na dziwakow

Stary 2010-09-09, 23:37   #386
Hosenka*
Zakorzenienie

Nusia: dziewczyny dobrze radzą - idź sama i się super baw

Instagram

Stary 2010-09-09, 23:46   #387
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
no wlasnie! wiec idz na impreze,tez sie troche odprezysz a na wakacjach spedzicie mile chwile i wszystko sie ulozy Jakby Tz widzial co tu nam napisalas to by na pewno mocno cie przytulil bo pewnie nie wyobraza sobie ze az tak cie zranil.Ulozy sie,zobaczysz!
Dzięki, mam nadzieję, że tak będzie

Cytat:
Z odnosnie tej obrony,to na facebooku ta jego dziewczyna wyslala wiadomosc prywatna do najblizszych znajomych i oczywiscie juz jedna para odpisala ze bedzie,ze to super pomysl bo on kocha gre w pokera itp i ze to ich nablizszy przyjaciel wiec pojechaliby za nim na ksiezyc i same takie slodzenie..
Hmm...to najlepszy kumpel mojego Tz-ta ale jak Tz przeczytal ta wczorajsza propozycje to sam powiedzial ze cuduja. Ciekawe jaka mine zrobi jak wroci do domu za niedlugo i przeczyta te ich slodzenie. W koncu wyjdziemy na dziwakow
TŻ ma rację, że wydziwiają. Tak jak Ci napisałam, ja bym się nie dokładała. Rozumiem, jakby każdy miał coś extra, a nie tylko ten jeden kumpel.

Cytat:
Nusia: dziewczyny dobrze radzą - idź sama i się super baw
Czy super, to nie wiem, ale postaram się, obiecuję. Jak tam z Ł.?
Stary 2010-09-10, 07:19   #388
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ganimedea Pokaż wiadomość
Ja 50km na północ od Olsztyna - Lidzbark Warmiński I łódzkie mam zdecydowanie bliżej niż Kraków

Pewnie, że sobie poradzisz, nie ma się co strachać
To musimy cos pomyśleć kuzynka często bywa w Olsztynie
Nusia

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 07:49   #389
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Mąż niedostał tej pracy...Świetnie mu poszło..Ale Była masa chętnych
Za to ja mam rozmowę we wtorek.
Mam 3 zużycie wrześniowe szampon z Biedronki Natei 500ml
A ja dziś idę do dentysty A BUUU

Cytat:
W ogóle to chyba muszę zrobić spis moich ukochanych kosmetyków i przestać testować nowości.
muszę tak samo zrobić
Cytat:
co do marek selektywnych, przeglądam wrześniową Urodę, a tam żele pod oczy, 2,5ml-205zł, 15ml-697 ratunku....

(...)
Żelku, Hosenka pisała, że te kuleczki z koronką Avonu są tylko rozświetlające, coś mi się pomyliło
205zł za żel pod oczy...

ok , nic się nie stało.

Cytat:

"To nie prawda, że tylko drogie kosmetyki dają superefekty(...)"
i pod spodem m.in. lakier OPI w cenie podanej 49 zł
To rzeczywiście taniocha

Cytat:
o co chodzi....efekt natychmiastowy był

Cytat:
dokanczam mgr i skonczyc nie moge.wpadam w panike ze nie zdąże i cos mi sie zdaje ze obronie sie w listopadzie.
wyrobisz się...niech przyszły mąż zajmie się wszystkim-przejmie część twoich obowiązków a ty pisz dziewczyno...W każdej wolnej chwili

Cytat:
Czesc kobietki!
szkoda
Cytat:
Dziewczyny, boję się, co będzie dalej ze mną i TŻ-em Ostatnio znów mamy taki okres, że się codziennie kłócimy. Mam już tego dość. A za tydzień wyjeżdżamy na wakacje Dziś było to samo. W ciągu dnia musiał pozałatwiać pare spraw, więc przyjechałam do niego o 20. Po 21 już byłam z powrotem w domu... Zaczęło się normalnie, a potem znów sprzeczka. O wszystko. A najgorsze jest to, że mnie znów zwyczajnie olał. Ehh... Umówiliśmy się przed wakacjami, że oboje je przepracujemy, żeby we wrześniu gdzieś wyjechać za granicę. Ja zapieprzałam ponad 2 miesiące. On niby na początku szukał, ale potem niby mama mu miała dać kasę, niby u niej miał pracować. Ostatecznie okazało się, że kasy nie ma. Wpłaciliśmy zaliczkę w moich pieniędzy. Teraz poszło 400 zł na naprawę jego laptopa, chyba nie muszę dodawać, że kasę pożyczył ode mnie Teraz dostanie telefon z Orange, który sprzeda za 1000 zł. 400 zł z tego odda mi, 400 zł odłoży na wakacje, a 200 zł, jak to powiedział, "zostawi dla siebie". Super, tylko że brakuje mu jeszcze 1300 zł. Jego mama prowadzi kancelarię rachunkowo-prawną i rozlicza się u niej taka babka, która organizuje różne promocje. Brat TŻ-a bierze udział w jednej (Playboy'a) i TŻ teraz też został w to wkręcony. Szkoda tylko, że akcja ma się odbywać od jutra do niedzieli. Problem w tym, że od miesiąca umawiamy się w kilka osób, żeby iść na imprezę. Stanęło na tej sobocie. Nie byłam na imprezie chyba od roku, TŻ doskonale wiedział, jak bardzo chcę iść i jak bardzo zależy mi na tym, żeby ze mną poszedł, wytańczył się, wybawił. Od kilku dni wie o tym, że mamy iść w sobotę. Praca na akcji promocyjnej Playboy'a została mu zaproponowana przez mamę 2 dni temu. Zgodził się. I teraz nie dość, że po raz kolejny (niestety nie pierwszy raz się to zdarza) wystawił mnie ze wspólnym wyjściem, to jeszcze głupio tłumaczy się tym, że tej kasy potrzebuje i jeszcze odwraca wszystko tak, że z jego strony nie ma żadnej winy, ja jestem ta zła, że mu o to robię wyrzut. Sam fakt, że idzie zarobić rozumiem. Ale zarabiać miał przez całe wakacje. Nie wywiązał się z naszej "umowy". Teraz mnie wystawia, choć wiedział wcześniej o tej imprezie i o tym, jak mi na niej zależy. I jeszcze robi ze mnie winną, a z siebie ofiarę. Potem pisze mi smsy typu "nie gniewaj się na mnie za dziś", żebym miała jeszcze dodatkowo wyrzuty sumienia. Extra. Między słowami rzucił jeszcze, żeby zrobić przerwę do końca weekendu Potem, że wcale nie chce. A ja mam ochotę nie odzywać się do niego przez te 3 dni, iść na imprezę za znajomymi, odstrzelić się i pokazać mu, że ma czego żałować, że potrafię się bez niego bawić i żeby wiedział, co może stracić! W każdym dniu akcji określoną ilość godzin spędza na mieście rozdając próbki, a pozostałą w klubie. Ze znajomymi idziemy do klubu w centrum, a on będzie na rynku. Już gadałam z koleżanką, że jak on będzie już w klubie, to tam się później przeniesiemy i ja go będę olewać i świetnie się bawić. Jestem taka wkur*iona, że szok I smutna, jak nie wiem co. Boję się, że to się może skończyć, a ja go tak kocham

Nie płacz..to nie pomaga..a tylko zepsuje Ci humor przed długo wyczekiwaną imprezą.Idź na nią i postaraj się świetnie bawić..Nie dla Tża tylko dla siebie. Skoro Tż nie miał pracy wcześniej i nie wziął by tej to może nie zarobiłby na wasz wyjazd ? Niech zarabia....Potem zachowuj się normalnie..bez wurzytów i dąsów a w między czasie zastanowisz się jeszcze raz nad całą tą sytuacją..

Edytowane przez Sweet_Jelly
Czas edycji: 2010-09-10 o 08:25
Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 09:15   #390
Koshatka
Zakorzenienie

Nusia, ciężko coś doradzić. Może Twój TŻ powinien pójść do psychologa bo coś za nerwowo reaguje na byle bzdety? Niedawno chyba w nerwach zepsuł laptop, nie?

Cuciola ja bym się nie pisała ani na wyjazd ani na dokładanie się do prezentu skoro inni w takiej samej sytuacji prezentów nie dostali. Jak laska chce cudować to niech to sama robi.

Cytat:
Napisane przez carrola Pokaż wiadomość
Muszę powiedzieć, że na to liczyłam.
Tylko jak coś to raczej pociągiem bo ja się nie piszę na jazdę autem do Krakowa.

Cytat:
Niestety, nieubłagane prawa natury. Suczka znajomych miała 5 piesków z czego jeden taki śmieszny maleńki. Chciałam wziąć to maleństwo ale nie zdążyłam bo suka widocznie uznała że i tak nie przeżyje a łatwiej wykarmi 4 i gdzieś się biedaka pozbyła.

Cytat:
lakier za 49 zł?? chyba ich pogrzało że to tani zamiennik.
Pewnie dla piszącego to tanie. A tak swoją drogą mogłabym wydać więcej na cienie, puder, tusz ale na lakier jakoś nie. Też tak macie?

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości