|
|
#481 | ||
|
Moderatoreska
|
Dot.: Majowo-czerwcowe mamy 2011 :)
Cytat:
Lenię się cały dzień, coś bym zjadła, ale sama nie wiem co, jak zbliżam się do lodówki i ją otwieram to ochota przechodzi. Ja wiem na pewno, że w tej ciąży nie mogę jeść mięsa jak na razie bo mnie odrzuca, od wędlin również, owoce pochłaniam w każdej ilości, słodycze sporadycznie jak mnie na coś najdzie ochota ![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#482 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#483 | |
|
Zakorzenienie
|
witam mamusie jak ja czekałam az ten watek powstanie jeszcze niedawno sprawdzałam z bjacym sercem test a dzis juz tule 4 miesieczna kruszynke w ramionach zycze wam kochane mamusie spokojnej i zdrowej ciazy i szczesliwego rozwiazania Mama Majowa 2010
![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
kochana trzymam za ciebie kciuki obie ![]()
|
|
#484 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wyspałam się w nocy jak dziecko ale to nie zaszkodziło by się jeszcze zdrzemnąć między 11:30 a 12:00 a później jeszcze od 12:30 do 15:00 i co? i ciągle chce mi się spać ![]() O tym przytulaniu też słyszałam, że lepiej się wstrzymać do 12 tyg. ![]() Cytat:
Cytat:
Nasz ciąża pierwsza, planowana i wyczekana hohoo
|
|
#485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#486 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki ja już po wizycie
![]() Byłam już u lekarza u którego chcę prowadzić ciąże, najpierw przeprowadził wywiad później mnie zbadał, zrobił cytologie i powiedział, że nic tam nie widzi hehe zaczęłam się zastanawiać czy on ciąży nie widzi czy po prostu nic złego? Aż mi dreszcze przeszły. Później zaprosił na USG, było widać pęcherzyk i w nim dzidzie także bije ;D Zapisał mi w karcie ciąży 6 tydz 3 dzień. Niepokojące są jednak te moje bóle brzucha, dostałam luteine i mam się nie przemęczać. Mam nawet zakaz podnoszenia Czara, nawet sadzania go na kolana, zakaz jazdy autem, noszenia zakupów i denerwowania się, no i seksu także Tż mało zachwycony tym faktem ale wszystko dla dzidzi.Na koniec zapytałam tak luźno: Ale wszystko jest w porządku, tak? A on tak mało optymistycznie: "No najważniejsze, że dzidzia jest i serce bije. Jednak jest mała i jeszcze wszystko może się zdarzyć". Humoru mi tym nie poprawił wrrr. Za dwa tygodnie kolejna wizyta. Oczywiście wszystkie badania do zrobienia mam. Dziewczyny czy te 3mm to nie za mało?
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2010-09-09 o 18:34 |
|
|
|
#487 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
mimo,ze dokładnie tydzien temu miałam 6ti 3 dzień na 2innych aparatach usg.i wtedy całosc miala 22mm a teraz niby 20mm,nie wiem czy on ma jakies lewe usg??ja powinnam byc w 8tc. najwazniejsze,ze widzialam bijące serducho i nawet przez chwile znowu doktor szukał drugiego,bo jakby mu sie 2 pokazały,ale w koncu niby na 100% jest 1 jakos nie moge w to uwierzyć hihi. i tak sie ciesze,ze wszystko oki. Edytowane przez mazianka81 Czas edycji: 2010-09-09 o 18:59 |
||
|
|
|
#488 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i z tym przytulaniem mnie dobiłaś moria44 czyli ogólnie nie chodzi nawet o sam stosunek, tylko o orgazm??? myślałam że chociaż inne rzeczy dozwolone... Ale wydaje mi się ze to tez zalezy,bo przeciez dziewczyny nie wiedza ze sa w ciazy i normalne zycie prowadza Musze zapytac gin na tej wizycie za 2 tyg. Zastanawiam sie nawet czy nie isc wczesniej do innego,bo chyba nie wytrzymam...
|
|
|
|
|
#489 |
|
Zadomowienie
|
Bóle brzucha są różne. Na początku ciąży bolało mnie jak na okres i lekarz powiedział, że to normalne. Ale mnie nie boli już jak na @ tylko właśnie tak kłuje, nagle, zazwyczaj wieczorem i bardziej po prawej stronie. I to lekarza zastanawiało, powiedział, że to może zagrażać ciąży.
Mam brać nospe na ból i tą luteinke. Któraś w Was też luteine bierze? W jakich ilościach?
|
#490 |
|
Zadomowienie
|
Mnie jak złapie ten silniejszy ból to tak jakby mocny skurcz i promieniuje na całe podbrzusze. Zobaczymy co lekarz powie na wizycie.
Dziewczyny,własnie jest u mnie koleżanka i się nasunął temat ciąży pozamacicznej (oczywiście schiza ), ale nie wiem czy dobrze się orientuje, że jeżeli betaHCG rośnie prawidłowo (tj, co 48 się podwaja), to praktycznie wyklucza ryzyko ciąży pozamacicznej,bo w w przeciwnym wypadku rosnie znacznie wolniej?
Edytowane przez spice1985 Czas edycji: 2010-09-09 o 19:43 |
|
|
|
#491 |
|
Wtajemniczenie
|
Siasiek z tymi wymiarami to różnie bywa, może jest po prostu dziewczynka i dlatego trochę mniejsza
W każdym razie jest w normie. Tu jest informacja, że do końca 6 tyg dzidzia powinna mieć rozmiar 4-6mm czyli u Ciebie wszystko jest w normie: http://www.brzuszek.net/6_tydzien_ciazy.html Najważniejsze, że dzidzia jest, że serduszko bije a teraz tylko wypoczynek, relaksik i luteinka. A nie mówił Ci dr nic o magnezie? spice ja nie wiem dokładnie co jest przyczyną i czemu lekarze czasem odradzają przytulanki. Wiesz, tak jak sama piszesz, czasem dziewczyny nie wiedzą, że są w ciąży i używają sobie do woli i jest dobrze. A co do ciąży pozamacicznej to nie wiem dokładnie jak jest z betą. Czytałam o tym w internecie i jeszcze o ciąży biochemicznej ale postanowiłam do tego nie wracać aby się niepotrzebnie nie nakręcać
|
#492 |
|
Raczkowanie
|
ja biorę 2 tabletki rano i 2 wieczorem -podjęzykowo.
|
|
|
|
#493 |
|
Zadomowienie
|
Mazianka mi według ostatnie @ wpisał 6t3d, a z wymiarów usg wychodzi, że 5t6d. No i szkoda, że nie będzie Was więcej podwójnych
na razie tylko Eweska. Ale dobrze, że wszystko ok. Moria dzięki za stronkę, bardzo fajna. Najważniejsze by dzidzia rosła zdrowa, ale nie przeczę, że chciałabym by była dziewczynka. Czarek już mówi do brzuszka: "Lenko moja co tam" ![]() O magnezie nic właśnie nie mówił, w jakim celu się go bierze, dodatkowo przy luteinie jakoś? Kiedyś brałam mgb6 czy coś takiego ale to jeszcze jak do szkoły chodziłam i trenowałam pływanie. jo_anna2010 ja dostałam te dopochwowe 2 tabl wieczorem.
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2010-09-09 o 20:47 |
|
|
|
#494 |
|
Wtajemniczenie
|
Siasiek magnez w ciąży jest bardzo ważny. Chroni między innymi przed przedwczesnymi skurczami więc gdy coś niepokojąco boli lekarz powinien Ci zalecić branie np. Magnezinu. Ja biorę 6 tabletek dziennie
![]() Wygoogluj sobie hasło "magnez w ciąży" jest dużo informacji na ten temat. Lena bardzo ładne imię Też bym tak nazwała córcię gdyby nie to, że moja sunia nazywa się bardzo podobnie
|
#495 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie!
Wczoraj się nie odzywałam bo łyknęłam sobie łyżkę tej Hydroksyzyny (żeby sprawdzić, czy zadziała) i dosłownie padłam w ubraniu Spałam 12 godzin - nie zdążyłam nawet zauważyć, czy pomogło na duszność. A chciałam nastukać parę słów.. podziękować wam serdecznie za wsparcie. W każdym razie dziś byłam u lekarza, tym razem u kardiologa. Echo serca wyszło w normie no i wszystko wskazuje na to, że to jednak nerwica. Skonsultowałam się z ginekologiem, powiedział, żebym zamiast hydroksyzyny kupiła sobie Valerin i na razie spróbowała delikatniejszymi środkami się wyciszyć. No i uzupełniam niedobory potasu. Wiecie.. w życiu bym się nie spodziewała, że takie objawy mogę mieć z nerwów. Zwłaszcza, że naprawdę staram się nie "nakręcać", nie myśleć o poprzednim poronieniu, relaksować się i cieszyć pierdołami ![]() Aaa.. jak wracałam wieczorem z apteki tak mnie naszło na ryby, że wpadłam do Groszka i kupiłam trzy różne puszki (dla urozmaicenia: sardynki, makrele i jakąś sałatkę, oczywiście wszystko w sosie pomidorowym). Sardynki i makrele zjadłam przed chwilą. Dzisiaj śpię z miską
|
|
|
|
#496 | |||||
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki!
Jeden dzien mnie nie bylo i tyle postow ![]() Nie nadazam za wami! Cytat:
. Moge byc Rumiankiem. Albo Rumiankowa .Porozgladam sie za jakimis dvd tez, tylko musi to byc cos delikatnego, bo wczesniej nigdy Pilatesa nie cwiczylam (tylko joge, ale to chyba troszke podobne). Cytat:
Cytat:
... Myslelismy, ze rok przynajmniej to potrwa o ile w ogole, takze troche nas to wzielo z zaskoczenia.Zobaczymy co bedzie dalej, ale wyjatkowo to teraz jest . Cytat:
Cytat:
. Ale wiecie co, na razie mi sie wydaje ze bedzie chlopiec... Imiona staramy sie wybrac uniwersalne, takie na uzytek w Anglii, ale zeby bylo w razie czego tez ok, jak wrocimy do Polski... Czy wy macie jakies zdecydowane przeczucia co do plci czy jeszcze nie?
|
|||||
|
|
|
#497 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Camomile i u mnie indentycznie Z tego co wiem takie lekkie pobolewanie jest zupełnie normalne. Tuż po terminie @ były intensywniejsze ale teraz ledwo je wyczuwam, takie tłumienie.meggie7 No to przynajmniej się wyspałaś Ja dziś jadę do pracy a tak mi się spaaaać chce. Ledwo oczy trzymam otwarte... Wskoczę pod prysznic to może będzie lepiej.No ale najważniejsze, że już piątek weekend tuż tuż no i moje usg Zaczęłam się trochę martwić czy nie za wcześnie ale z drugiej strony wolę wiedzieć cokolwiek nić nic więc za 26h podejrzę maluszka Usg będę miała w podobnym terminie jak większość z Was, będzie to 6t. 3d.
|
|
#498 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje wam dziewczyny za wszystkie dobre slowa, nadal sie martwie, bo widze, ze niektore z was raczej widzialy serduszka juz albo przynajmniej zarodki w 6 tygodniu, nie wiem, sama nie wiem co mam myslec, martwie sie ale staram sie troche izolowac od netu. dzisiaj ide do mojego lekarza rodzinnego a w poneidzialek lece do PL, wiec bede troche odcieta od netu, ale moze przynajmniej sie troche uspokoje co*?
moria44 ja tez mam takie bole, szczegolnie w nocy, lekarz powiedzial, z eto normalne, pod warunkiem, ze nie sa to bardzo mocne bole takie skurczowe, bo wtedy sa niebezpieczne. Powoli sie musze zbierac do lekarza
|
|
|
|
#499 |
|
Zadomowienie
|
Czesc Kobitki
milego dnia zycze
|
|
|
|
#500 |
|
Wtajemniczenie
|
Beta HCG 13124
|
|
|
|
#501 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#502 |
|
Wtajemniczenie
|
anula nie zawsze widać coś w 6 tyg. często kwestia 2-4 dni wiele zmienia więc tym się absolutnie nie sugeruj. Ja też się nastawiam na to, że jutro mogę nic nie zobaczyć bo może być za wcześnie.
Trzymam kciuki za wizytę w PL. Daj nam znać po wizycie u ginka, trzymam kciuki anulinka beta pięęęęękna, brawo Który to tydzień? Mnie też kusi by zrobić sobie dziś betkę, nie wiem czemu tym bardziej, że już jutro usg
|
#503 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Kochane
![]() to moja pierwsza ciąża planowana mamy juz imiona chłopczyk Sebastian a dla dziewczynki Amelia. chcielismy dziewczynce dac na imie Marion ale w Polsce kazde imie dziewczynek musi konczyc sie na litere A. milego dzionka |
|
|
|
#504 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#505 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
No uwaga, dolaczam sie.
Od kilku dni czulam takie dziwne ciagniecie w brzuchu, tak jakby mnie ktos mietosil od srodka. W ogole nie mialam zadnych boli przed okresem i okres tez sie nie pojawil. Zrobilam wczoraj test - dwie kreski!!! czyli szybciutko wyliczylam ze powinnam urodzic maj-czerwiec 2011. Cale zycie przelecialo mi przed oczami, tym bardziej, ze wczoraj bylam na rozmowie o prace i dzisiaj dowiem sie, czy przyjeli mnie do nowej pracy. No i co, przyjeli mnie, a ja w ciazy??? Raaaany. Dzis o 20.15 mam wizyte u ginekologa. TŻ chodzi caly szczesliwy, usmiechniety, spiewa, gwizdze, a ja sie przejmuje ta praca. Nie wiem, co zrobic. Pomozcie. P.S. Oczywiscie bardzo sie ciesze, ze jestem w ciazy, ale jednak sytuacja zawodowa troche przycmiewa mi blaski bycia w ciazy. |
|
|
|
#507 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i nie wiem jak to ugryźć.
|
|
|
|
|
#508 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do pracy, hmm, skąd ja to znam. Nie lubię stresu i ogromnej odpowiedzialności, która na mnie spoczywa. Chciałabym mieć wolną głowę by móc myśleć tylko o dzidziusiu, siedzieć w domu i czytać książki o maluszkach a tak w nocy mi się śni praca Cytat:
Bo betka naprawdę wysoka jak na ten tydzień. Albo jeden dyduś a Ty miałaś np. wcześnie owulkę.
|
|
#509 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na pewno wcześniej, bo ja już 12 dnia cyklu zaczęłam odczuwać, że coś się dzieje ( piersi miałam większe i twarde sutki oraz już wtedy się męczyłam ). W przyszłą srodę planuję potwórzyć betę, a w czwartek iść do gina. |
|
|
|
|
#510 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny. Chciałam do Was dołączyć. Dziś robiłam test i są dwie upragnione kreseczki. Po 4 m-cach starań nareście się udało
![]() ![]() Według kalkulatora internetowego to 4tc a termin porodu 20 maja.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.

:h ahaha: 

Który to tydzień? Mnie też kusi by zrobić sobie dziś betkę, nie wiem czemu tym bardziej, że już jutro usg