![]() |
#781 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Rzucić palenie, część II
Cytat:
![]() Dzisiaj rano wypilam 2 kawy.... Boze!! nie wyobrazalam sobie nigdy zeby kawe wypic i nie zapalic, a tu prosze... 2kawusie i zadnego peta.. ![]() Dzisiaj dopiero 1 zapalilam...zostaly mi jeszcze 3papierosy...mam nadzieje ze moje ostatnie 3 papierosy w zyciu... i koniec. Bardzo duzo mi tabex pomogł i pomaga... 10 lat palenia... ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#782 |
Zakorzenienie
|
Każdy ma inną metodę. Mnie ograniczanie nic nie dało, mąż bardzo ogranicza i mu to lepiej wychodzi. Znam osoby, które bez tabletek ani rusz. Nie ważne jaką metodą, ważne że się chce rzucić. Ale tak naprawdę chce rzucić
![]() Dzień dobry, kawusia? Herbatka? BEZ papieroska? ![]()
![]() |
#783 |
Rozeznanie
|
Dzień Dobry
Ja już 2 godz. w pracy i 3,5 na nogach bez papierosów łatwiej się wstaje ![]()
![]() |
#784 |
Zakorzenienie
|
Ja w domciu
![]() ![]()
![]() |
#785 |
Rozeznanie
|
Kawusia dzisiaj bez papieroska
Wczoraj o godz 13:30 wypalilam ostatniego papierosa, od tamtej pory nic a nic....
![]() |
![]() |
#786 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#787 |
Rozeznanie
|
Sama w to nie wierze ze nie pale juz drugi dzien... Nagle znalazlam czas na tyle rzeczy, a nigdy go nie mialam bo zawsze pet i komp...
Bałam sie najbardziej jak ja wypije kawusie... ze mnie bedzie ciagło itp, a tu nic, kompletnie nic. Cos mi sie wydaje ze za łatwe to jest....
![]() |
![]() |
#788 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry dziewczyny ![]()
![]() |
![]() |
#789 |
Raczkowanie
|
witam wszystkich !
tych ktorzy juz rzucili palenie i tych ktorzy sa na poczatku drogi ... tak jak ja ![]() wczoraj wypalilam ostatniego papierosa ![]() dzisiaj rano nakleilam plasterek na ramie , zobaczymy co z tego bedzie ![]() BARDZO CHCE RZUCIC! - a to podobno polowa sukcesu ![]() przepraszam,ale nie mam czasu na przegladniecie calego watku od poczatku dlatego czy moglibyscie podpowiedziec jaka metoda sie sprawdza najbardziej ( tabex, plasterki, plytki) moje postanowienie bylo z dnia na dzien poprostu wczoraj powiedzialam DOSC! palilam 15 lat - czasami 2-3 papierosy dziennie, czasami paczke dziennie ![]() TRZYMAM XXX za wszystkich ktorzy tak jak ja chca sie uwolnic od tego swinstwa! milego dnia ![]() p.s. czy tabex jest na recepte ? Edytowane przez OoOoXoOoO Czas edycji: 2010-09-07 o 09:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najwięcej osób rzuca jednak spontanicznie bez zastosowania wspomagaczy. Mimo wszystko, ta nikotyna gdzieś tam jest i po pewnym czasie można wrócić do nałogu. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#791 |
Rozeznanie
|
tabex jest na recepte, kosztuje ok 50 zl
jak dla mnie to chyba najlepsze co moze byc.. plastry nic nie dawaly, gumy tez nie, e-papieros tez nie...
![]() |
![]() |
#792 |
Przyczajenie
|
Witam serdecznie. Wczoraj wieczorem przeczytałam cała pierwszą część dziś zabrałam się za drugą jednak po przeczytaniu połowy zmotywowałyście mnie aby opisać moją historie.
Więc tak: PALIŁAM ( ale to super brzmi) 8 lat około paczki dziennie. Ostatnio zaczął mnie męczyć okropny kaszel. Wczoraj obudziłam się znów ten wstrętny kaszel aż się zaczełam dusić i zwymiotowałam i wtedy powiedzialam sobie DOŚĆ. Rzucałam już kiedyś palenie na plastrach i wytrzymałam 3 tygodnie. Wczoraj przykleiłam znów pierwszy plaster spaliłam 4 fajki a wieczorem(plaster zaczął działać) wieczorem gdy zapaliłam to zrobiło mi się niedobrze. DZiś przyznam się zapaliłam jedną fajke jednak odrzuciło mnie od razu, pomagam też sobie tabexem. Jestem dobrej myśłi i mam nadzieje, że będe odliczała razem z wami godziny, dni, tygodnie, miesiące... życze tego każdej z was i sobie. Kochane to forum to najlepszy psycholog i motywacja. Podziwiam was i chce do was dołączyć i mówić, że nie pale. Damy rade !!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#793 |
Raczkowanie
|
czesc Dziewczyny !
moj drugi dzien z plastrem na ramieniu ![]() wczoraj bez papieroska ... dzisiaj jak narazie rowniez ![]() mysle,ze tak jak piszecie nastawienie silna wola i chec rzucenia sa tutaj najwazniejsze ! reszta to tylko dodatek ![]() jak ja bym chciala napisac zamiast drugi dzien conajmniej dwa lata ... mmmmm... marzenie ![]() ale podobno marzenia trzeba spelniac prawda ![]() milego i pachnacego dnia Wam zycze ! Edytowane przez OoOoXoOoO Czas edycji: 2010-09-08 o 11:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#794 |
Zadomowienie
|
Czesc Dziewczyny
![]() U mnie dzis stuknely 2 tygodnie! ![]() ![]() ![]() Ogolnie to palilam 13 lat momentami nawet 1,5- 2 paczki dziennie ![]() Jak zaczelam rzucac to kilka razy lyknelam tabex a teraz potrafie jakos przetrwac bez niego ![]()
![]() |
#795 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A u mnie? Nie palę 1 miesiąc i 8 dni Zaoszczędziłam 355 zł Nie wypaliłam 791 papierosów!!
![]() |
![]() |
#796 |
Przyczajenie
|
hejka
może napisze nie na temat ale powiem jak to ze mną było ciąża spowodowała że postanowiłam nie rzucić palenia ale ograniczyć , bo lekarz nie kazał robić czegoś na hura i tak tez zrobiłam , doszło do tego że nie rzuciłam ale przeszłam na słabsze ![]() i paliłam , paliłam aż moja córcia która juz ma teraz 9 lat poprosiła mnie żebym odstawiła fajki bo "ŚMIERDZĘ" .... słowa mnie wmurowały w ziemię , zabrakło mi słów choć na co dzień jestem wygadana i zaczełam mysleć co by tu zrobić żeby rzucić tym bardziej ze juz wtedy wypalałam 2 paczki dziennie i to nie light tylko mocne fajki poszłam na akupunkturę , nie jestem osoba które wierzą w pierdoły . szlam z nastawieniem ze "pójdę spróbuje a jak mi nie wyjdzie to nikt nie będzie się mnie czepiał ....... bo jednak poszłam i spróbowałam, a to że jestem slaba ..... TRUDNO NIE WYSZŁO" a tu niezła niespodzianka igiełki w ucho dały rade !!!! Ja wielki palacz który rano od momentu wstania do zaczęcia pracy spalałam 6 papierosów (6:50-8:00) przestałam ot tak palic i o dziwo nie brakowało mi tytoniu , nie miałam głodu ........... jedynie z czym nie mogłam sobie poradzić to zwyczaje np. siedze przed kompem - pale, maluje sie - pale , stoję na przystanku - palę , ograniczyłam te czynnosci tak abym robiła wszystko w pospiechu i zebym nie miała czasu na nic innego i tak zapomniałam . NIE PALE JUZ OD 12 MARCA 2009 I JESTEM Z TEGO DUMNA . poprawiła mi sie cera , mam lepszy smak , ale niestety przybyło mi strasznie dużo Kg. ale kobietki nie każdy jest taki jak ja , wiec dodatkowe kg nie muszą was dotyczyć w Bydgoszczy mogę podać namiary gdzie jest taka magiczna usługa , choć nie moge dać gwarancji ze podziała tak cudownie jak na mnie ![]() Trzymam za wszystkich kciuki !!!!!!!!!!! POWODZENIA |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#797 |
Zadomowienie
|
Ja oprocz rzucania papierochow wzielam sie tez za cwiczenia.
![]() ![]() ![]()
![]() |
#798 |
Zakorzenienie
|
No ja ostatnio żre na potęgę.. Ale cera mi się już poprawiła i włosy nabrały blasku
![]() ![]()
![]() |
#799 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki -jako stara weteranka
![]() ![]() ![]() ![]() Kondycja coraz lepsza, wyglądam też chyba coraz lepiej ![]() ![]() Pozdrawiam rzucaczki ![]()
![]() |
#800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#801 |
Zakorzenienie
|
Oshinku, gratuluję!
![]() ![]() ![]() ![]() Ja dwa lata będę świetować na początku roku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#802 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() dziękuję ![]() Tymenko to następne ![]() ![]()
![]() |
#803 |
Przyczajenie
|
Mineło 39 godzin. Wczoraj czułam się tragicznie. Kłóciłam się byłam okropna ale dziś już lepiej. Jako terapie stosuje wizaż tak czytam i czytam i wierze, że dam radę.
Dziękuje za link na Jabłuszko będę odliczać. Kochane wierze w Was wszystkie przecież taki wstrętny ŚMIERDZIUCH nie może nami rządzić !!! A co do plastrów to chyba działają podobnie jak Tabex tylko są droższe. Ale pomyślałam, że jak skończę terapie i wydam na to tyle kasy to tym bardziej mi będzie szkoda potem zapalić. Wiem, że troche głupie ale w końcu każdy sposób jest dobry. Pozdrawiam cieplutko i wielki podziw dla tych które już mają taaaak długi staż. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#804 |
Rozeznanie
|
A ja dalej bez peta... Dzisiaj to juz 5 dzien...
![]() ![]() Zaczelam sobie jezdzic na rowerku stacjonarnym bo mam tyle czasu teraz ze nie wiem co z nim robic... pasowalobytroche schudnac i nie zgrubnac...
![]() |
![]() |
#805 |
Zakorzenienie
|
Każdy dzień jest ważny. Tu masz jeszcze jedną stronę z artykułami i masz więcej opcji obliczania, m.in. ile papierosów NIE wypaliłaś
![]() http://www.bez-papierosa.pl/strona_glowna ![]() ![]()
![]() |
#806 |
Raczkowanie
|
kaarooo ! dziekuje za wiare !
![]() na pewno napisze 2 LATA NIE PALE ... ale wszystko powolutku ![]() Oshinku GRATULACJE ! ![]() tak sie ciesze,ze jestescie !!! prawie wszyscy moi znajomi pala ale oczywiscie kazdy CHCE RZUCIC ... tylko jak narazie to tylko slowa i nikt nic z tym nie robi ... zawsze cos... a to od jutra a to nie teraz ... a to nie dam rady i takie tam jestem jedyna co z towarzystwa powiedziala basta ! i tak od wtorku dzien bez papierosa ![]() a tak bym chciala zeby oni rowniez rzucili ... zawsze razem to razniej prawda ... tak jak na tym forum ![]() jak Was czytam i sobie pomysle,ze mialabym siegnac po smierdziucha to jak zdrada ! ![]() milego dnia ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#807 |
Zadomowienie
|
Palisz już15lat0miesięcy i1dni
Przez ten czas wypaliłeś82 320papierosów Wydałeś na swój nałóg32 516,4PLN Jeśli nie rzucisz nałogu, przez następne 10 lat wydasz jeszcze21 626,25PLN Pomyśl, czy warto ? ![]() Oczywiscie data tylko tak mniej wiecej bo nie pamietam dokladnej kiedy zaczelam no i cena papierosow przez ten czas tez sie zmieniala ale mimo wszystko... Za to bylby samochod! ![]()
Edytowane przez Akashka Czas edycji: 2010-09-10 o 10:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#808 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A co do towarzystwa, może Twoje rzucenie im pomoże? Zobaczą, że sie da? Ja pamiętam też mówiłam "od jutra" i raz mój mąż mówi, nie dasz rady, bo gdybyś chciała, zrobiłabyś to tu i teraz. Dwa razy mi tak powiedział, raz faktycznie, nie wyrzuciłam fajki, a raz tak i w dodatku pół paczki fajek. To był jakiś przełom. A potem było słowo "NIE". I.. się udało ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#809 |
Rozeznanie
|
Przepraszam dopiero teraz mam neta xDD
Nie pale i nie mam zamiaru ![]() Juz mam dosyc szkoly hehe
![]() |
#810 |
Rozeznanie
|
Kolejny dzien bez peta
![]() Przed wczoraj bylam na imprezie, wszyscy kopcili a ja sie tylko patrzylam jak pala... jak wrocilam do domku to pierwsze kąpiel bo tak mi wlsoy smierdziały...... I nawet nie mialam ochoty zapalic. Czasami jak pije kawe to łaie sie na tym ze patrze na biurko za papierosem palacym sie, ale to jest sekunda albo nawet i mniej. patrze... nie ma...i pije dalej kawke. Taki odruch, przyzwyczajenie.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.