Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ II - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-10, 12:42   #2491
motylek1007
Zakorzenienie

Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ II

potwierdza sie moja teoria - jak najdalej od tesciów

[*] 11.09.2012
jeszcze się kiedyś spotkamy...
motylek1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 12:44   #2492
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
potwierdza sie moja teoria - jak najdalej od tesciów
ja się zgadzam w 10000000%
tyle nam to szkód finansowych przyniosło i tyle zdrowia zmarnowałam, że mało brakowało, a bym nerwicy się nabawiła

teściowej nic nie mówić, gadać o pogodzie i serialach i to raz na rok. nie żalić się, nie mówić o swojej pracy, ile się posiada pieniędzy, jak najmniej ma wiedziec

Wiecie co mnie zgubiło jeszcze? że byłam szczera, opowiadałam o sobie, o swoich poglądach, itp. , a ona wszystko wykorzystała
normalnie brak mi słów po prostu.
ale nauczka jest gorzka i uczcie się z mojego przykładu

Prędzej czy później los się odwróci
Wyrówna bilans poniesionych strat

Edytowane przez lili1987
Czas edycji: 2010-09-10 o 12:45
lili1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 12:46   #2493
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lili1987 Pokaż wiadomość
teściowej nic nie mówić, gadać o pogodzie i serialach i to raz na rok. nie żalić się, nie mówić o swojej pracy, ile się posiada pieniędzy, jak najmniej ma wiedziec
mysle podobnie, my nie mamy wspolnych tematow, wiec tylko sie witamy i zegnamy

[*] 11.09.2012
Stary 2010-09-10, 12:47   #2494
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1007 Pokaż wiadomość
mysle podobnie, my nie mamy wspolnych tematow, wiec tylko sie witamy i zegnamy
super ja byłam taka dobra, że nawet jak mnie nie interesowało co mówi, to potulnie jak owca słuchałam Boże, no jak mogłam być taką idiotką, powiedzcie mi?sama się sobie dziwię

Stary 2010-09-10, 12:48   #2495
golden_eye
Wtajemniczenie

melduję że jestem, żyję (ledwo, jakiśurok na mnie ktoś chyba rzucił bo ostatni tydzien to... :/ ), jak się obrobię i odetchnę to napiszę więcej. btw macie tempo dżizas zanim to wszystko przeczytałam to zapomniałam co się działo tydzień temu u Was
golden_eye jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 12:55   #2496
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
ona uważa, że my za 3 osoby mamy płacić
w końcu dziecko gotuje, piecze , prawda ?
za to tamten synalek chyba ma nie płacić wcale skoro my 1/2 mamy dać

zobaczę co Tż powie jak przyjdzie, ale napewno będzie "zachwycony"
spłuczemy się doszczętnie

Mówię Ci! Nie płać tyle! I nakręć jeszcze TŻ żeby z mamusią pogadał poważnie.

Wy macie dodatkową kasę bulić, a drugi syn czy babcia co? NIC?
Wy macie z oszczędności rezygnować?
Macie dziecko, kasa się zawsze przyda.
A jak Wam wypadnie niespodziewana choroba małej, albo co innego, to co teściówka pomoże? Pewnie figę z makiem pokaże.
Kasa jakaś powinna być odłożona!

I jeszcze to płacenie za trzy osoby no normalnie sobie kobieta żarty stroi!!

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 12:55   #2497
201608051010
Konto usunięte

lili az mi cisnienie skoczylo jak to przeczytalam, co za wredny babsztyl, wie, ze macie teraz mnostwo oplat jak to na swoim, do tego wynajem, a ona jeszcze wyskakuje z taka kasa, ja bym nie wytrzymala i napewno cos jej powiedziala
popieram, ze glupszym sie ustepuje i nie warto z takimi dyskutowac, no ale bez przesady, dla Was to jest kupa kasy i w koncu Twoj Tz to jej syn a mala wnuczka wiec chociazby ze wzgledu na to powinna jesli nie odpuscic to chociaz podzielic ta kase sprawiedliwie
nie dajcie sie jej bo Was pozre zywcem!
201608051010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 12:56   #2498
ijaa
Zakorzenienie

Aaby widzę Cię
Proszę mi tu pisać, jak na spowiedzi.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 12:58   #2499
dudipopka
kobieta za ladą

lilii no niestety za szczerość sie placi ja też sie przekonałam na własnej skórze,moje każde słowo w dobrej wierze obraca sie przeciwko mnie , od urodzin młodej nie usłyszałam żadnego dobrgo słowa nic nie robie tak nie tak gotuje(pochodze z innego regionu połowy potraw nie znam bo niby skąd--np kapusta kiszona z kaszą i miesem nie tak sprzątam nie tak wychowuje dziecko jestem niezaradna (bo upieram sie zeby mój chodził z nami naszczepienia i na bilanse Julki a kto to widział od tego jest matka a nie ojciec) no i kocham mojego męza w dzień wypłaty...
a pomysleć ze 3,5 lata temu..chodziłam z teściową na solar na piwo po ciucholandach...

nie płaccie jej albo...hahahahahah zmieńcie nr albo nie odbierajcie od niej tel,do mnie tesciowa nie dzwoni bo..zawsze mam ściszony tel i "nie słysze"

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę

Edytowane przez dudipopka
Czas edycji: 2010-09-10 o 12:59
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 13:07   #2500
ssnowdrop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
ide sie pouczyc jeszcze i jade.. 3majcie kciuki dziewczęta !
jak wrócisz to napisz jak Ci poszło ja już jestem po;D

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
dziewczyny znacie dobry odplamiacz do ubrań mam dość plam po sokach na ubraniach młodej
tylko vanish;D może jest drogi, ale wszystko usuwa i dopiera, nawet zaprane już plamy. tylko taki w płynie, nie w proszku, bo nie chcą się te drobinki rozpuszczac;/ ostatnio chciałam zaoszczędzić i kupiłam ariela, a w nim jakieś zielone drobinki i koszulę tżowi na zielono pofarbowało:mur : zanim to doprałam to z 40 min musiałam trzec tak to wyszłam na oszczędzaniu

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
I stwierdziłam wczoraj z TŻ, że my to nudni jesteśmy. Znajomych mamy mało, bardzo mało bym powiedziała nawet, nowych ludzi jakoś nie poznajemy bo niby gdzie siedzimy w tym domu jak te stare pryki, a jak już nam się coś zachce, to nie bardzo wiadomo co, albo z kim to zrobić.
Masakra jakaś
możemy sobie podać ręce,my też tylko w domu i seriale na necie oglądamy... jak jakieś małżeństo stare...

Cytat:
a gdzie jest aaby? moja kochana aaby?
włąśnie gdzie??? aaby odezwij się!

Cytat:
w ramach oszędnosi będziemy kupowac w hurtowniach lub w makro,w najgorszym przypadku będziemy pędzic bimber
to ja się chętnie do takiego bloku wprowadzę a z tym pędzeniem bimbru to już totalnie mnie rozwaliłaś wyobraziłam sobie nas przy stole w jakiejś mrocznej piwnicy a dookoła balony z bimbrem kurcze ja to zawsze sobie wizualizuje jak coś usłyszę, zaczynam sie śmiać, a ludzie patrzą na mnie jak na obłąkaną jakąś;d

Cytat:
no ja też mam 1 kg na miesiąc
ale jestem wściekła. dzwoniła "teściowa", bo miała sprawdzić ile rachunków przyszło, bo my tam wtedy byliśmy i musimy za to mieszkanie zapłacić i za tamto.
lili biedaku jak przeczytałam co napisałaś to na początku żal mi się Was zrobiło, a potem to się wkurzyłam na tą Twoją teściową. basztyl a nie matka! jak tak można?! i już nawet nie mowię o Tobie (wiadomo - kaszanka nie wędlina, teściowa nie rodzina), ale przecież to jej syn i wnuczka??? ja to na Twoim miejscu dałabym jej ta kase i nigdy w zyciu wiecej bym sie do niej nie odezwala... naprawde, nie umiem pojac jej zachowania...

Ach, i melduję że właśnie zdałam ostatni egzamin poprawkowy na 4, a więc piszę do Was jako studentka 3 już (jak dobrze ze ostatni) filologii angielskiej tż odsypia wesele, a ja musiałam sie komus pochwalic...
Na obiad dzisiaj będą kotlety weselne z ziemniakami, zaniedługo biorę sie za oszczędzanie. Rano zaplaciłam rachunki 160 zł poszło, ale w tym byla część naszego wspollokatora i nam zroci. trochę to pocieszajace;d a poza tym to po tym egzaminie dostalam niesamowitego poweru i juz planuje malowanie, przestawianie i wiele innych "atrakcji"! mam nadzieje ze taki stan utrzyma mi sie do konca wrzesnia co najmiej
my feet run out of ground
i gotta find my place
i wanna hear my sound
don't care about other pain infront of me
cause im just tryin be happy
ssnowdrop jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 13:08   #2501
effie22
Wtajemniczenie

Wreszcie wróciłam, a wy tak dużo napisałyście. Byłam u rzeźnika za 3 kg skrzydełek, kawałek boczku, 1 kg piersi i 6 rozbitych kotletów schabowych ( takich big dużych) Zapłaciłam 56 zł. to chyba nie dużo co?? A zamrażara pełna Małemu w lumpenie kupiłam 2 koszulki nexta, bluze z kapturem i czapke wełnianą na zimę hot wings i za wszystko 37 zł A sobie kupiłam perfum ( podróba ultraviolet za 22 zł) i dwa lakiery do zdobienia paznokci za 7 zł ( do szkoły potrzebuje) Chyba oszczędna jestem co?? Wieczorem jade do biedry i intermarche. No i wczoraj kazałam tż-towi zastawic łapice na myszy w piwnicy i wychodze z małym a tam juz mysz złapana :/ Brzydze sie myszy więc czekam, aż ją tz lub mama wyniosą. Teraz będe miała stracha do piwnicy zejść
effie22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 13:14   #2502
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Ktoś tu się pytał o kredyty mieszkaniowe. Też mieliśmy zamiar wziąć, bo faktycznie koszty wynajmu to praktycznie rata kredytu, ale zrezygnowaliśmy. Jednak TŻ mi mówił, że jeśli byśmy mieli brać to tylko w PKO. i nie dlatego, że tam pracuje :P Tylko mówił, że jeśli chodzi o kredyt mieszkaniowy ( z innymi kredytami sprawa wygląda troszkę inaczej ) to w PKO właśnie najbardziej się opłaca. Więc może warto tam sprawdzić?
Dla nas najbardziej opłacalny jest PeKaO S.A. i Bank Pocztowy (bo na targach mieli fajną promocję ). Wszystko zależy od dochodów, miasta, kosztu mieszkania itp. itd. Więc jeden bank dobry dla jednej osoby, niekoniecznie musi być dobry dla drugiej... Nie ma co uogólniać

U nas dzisiaj na obiad filety w sosie czosnkowo-ziołowym (z pomysłu na...). A ja właśnie wcinam przedwczorajszą zupkę na drugie śniadanie
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 13:17   #2503
dudipopka
kobieta za ladą

my przy stole w piwnicy taaa ja bym raczej pod stołem byla

elfie ja chce twojego rzeznika spoko cena

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2010-09-10, 13:33   #2504
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:
Mówię Ci! Nie płać tyle! I nakręć jeszcze TŻ żeby z mamusią pogadał poważnie.

Wy macie dodatkową kasę bulić, a drugi syn czy babcia co? NIC?
Wy macie z oszczędności rezygnować?
Macie dziecko, kasa się zawsze przyda.
A jak Wam wypadnie niespodziewana choroba małej, albo co innego, to co teściówka pomoże? Pewnie figę z makiem pokaże.
Kasa jakaś powinna być odłożona!

I jeszcze to płacenie za trzy osoby no normalnie sobie kobieta żarty stroi!!
ja zapłacę tylko tyle, co jej się należy, ani grosza więcej
mój Tż pewnie jak usłyszy co matka wyczynia to się popuka w głowę

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Napisane przez niniona Pokaż wiadomość
lili az mi cisnienie skoczylo jak to przeczytalam, co za wredny babsztyl, wie, ze macie teraz mnostwo oplat jak to na swoim, do tego wynajem, a ona jeszcze wyskakuje z taka kasa, ja bym nie wytrzymala i napewno cos jej powiedziala
popieram, ze glupszym sie ustepuje i nie warto z takimi dyskutowac, no ale bez przesady, dla Was to jest kupa kasy i w koncu Twoj Tz to jej syn a mala wnuczka wiec chociazby ze wzgledu na to powinna jesli nie odpuscic to chociaz podzielic ta kase sprawiedliwie
nie dajcie sie jej bo Was pozre zywcem!
zapłacimy 500 zł, tym bardziej, że to sprawiedliwy podział jest jest bardzo niesprawiedliwa dla swojego syna, a mojego Tż. jak już mówiłam faworyzuje tego drugiego i by m d... podtarła, a Tż zawsze mial tylko być ich podnóżkiem co za matka

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
lilii no niestety za szczerość sie placi ja też sie przekonałam na własnej skórze,moje każde słowo w dobrej wierze obraca sie przeciwko mnie , od urodzin młodej nie usłyszałam żadnego dobrgo słowa nic nie robie tak nie tak gotuje(pochodze z innego regionu połowy potraw nie znam bo niby skąd--np kapusta kiszona z kaszą i miesem nie tak sprzątam nie tak wychowuje dziecko jestem niezaradna (bo upieram sie zeby mój chodził z nami naszczepienia i na bilanse Julki a kto to widział od tego jest matka a nie ojciec) no i kocham mojego męza w dzień wypłaty...
a pomysleć ze 3,5 lata temu..chodziłam z teściową na solar na piwo po ciucholandach...
ja zapłacić chcę,ale nie chcę dawać jej podarka w postaci dodatkowego 200 zł na ciuchy
za szczerość się płaci- to prawda widocznie z teściowymi trzeba krótko i na dystans

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
Napisane przez ssnowdrop Pokaż wiadomość

ja to na Twoim miejscu dałabym jej ta kase i nigdy w zyciu wiecej bym sie do niej nie odezwala... naprawde, nie umiem pojac jej zachowania...
tak jak napisałaś zamierzam sama zrobić

gratuluję zdanego egzaminu

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

aha dziewczyny, niech Wam mnie nie będzie szkoda, bo nam się tak ten miesiąc złożył szczęśliwym zrządzeniem losu, że damy sobie radę
musiałam się wyżalić, bo chciałam zobaczyć, co kto na ten temat myśli. I teraz widzę, że myślicie jak ja- nawet co do kwoty co powinnam zapłacić. Bo jak mamy pół zapłacić, skoro tam jeszcze babcia i ten maminsynek jest. Dziękuję za poparcie i cenne rady

Stary 2010-09-10, 13:40   #2505
201604250957
Konto usunięte

Lily ale sie zdenerwowałam tą akcją z teściową! Honor honorem a robienie kogoś w konia, żerowanie na nim i pasożytnictwo to co innego, dlatego ja bym nie zapłaciła jej tyle ile ona chce 500zł i do widzenia i tak nie macie nic do stracenia, najwyżej się na Was obrażą, a gorszych stosunków już i tak mieć nie możecie, może to nawet dla Was lepiej że nie bedziecie mieć kontaktu wiem, że to rodzina Twojego TŻ ale co to za rodzina, co oni sobą reprezentują wiedzą, że wyprowadziliście się przez nich, że płacicie spory wynajem, a na pieniądzach nie śpicie i jeszcze próbują z Was kasę zdzierać no ja pier*******!!!! mózg staje, że tacy ludzie istnieją

jesli chodzi o kawę to ja też piję rozpuszczalną jacobs gold, gorzką z mlekiem 2% 1 lub 2 dziennie, nie przejmuje się tym jednak bo koleżanka z biura obok wypija minimum 6 a myślę sobie, że też mi się coś należy nie piję, nie palę to chociaż się dobrej kawy napiję

Edytowane przez 201604250957
Czas edycji: 2010-09-10 o 13:42
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 13:46   #2506
dudipopka
kobieta za ladą

kurde nie moge dobudzić małża po nocce a musze leść na manchatan po pieluchomajty znowu 20 zł pójdzie no i zobacze może jutro ajkieś pyzy zrobie na obiad hmmddam mu z 2 godziny jeszcze chyba...a potem sru sama na miasto
mój pitbull(teściowa) oferowała sie na jutro pzred 12 wziąść Jule do siebie zobazcym

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2010-09-10, 13:49   #2507
effie22
Wtajemniczenie

lili właśnie doczytałam o tej twojej sprawie z teściową. Nie wiem jaka jest twoja teściowa, ale ja bym jej powiedziała, że nie mam naraz tyle kasy i że zapłace jej w dwoch ratach. Nie wiem jaka jest wasza sytuacja finansowa, ale jakbym ja miała teraz dać komuś 600 zł, to bym gazety jadła cały miesiąc. Ja mam dobre stosunki z teściową ale to pewnie dlatego, że razem nie mieszkamy, tylko z moja mamą. I ja wiem, że moja mama też nie jest wymarzona teściową dla tż-ta. Czasami się go czepia, nawet czasem go opieprzy, ale jak naprawde zasłuży. To jest tak, że tż całe życie mieszkał w bloku, a teraz mieszkamy w domu z podwórkiem i na początku ciężko mu było nauczyć się, że trzeba trawę skosić czy w piecu napalić. Ale teraz już wie, że takie rzeczy trzeba robic i zawsze wypada na niego bo jedyny facet w domu:p

Dziewczyny jak gotujecie grochówkę to cały boczek wrzucacie do gara czy w kawałkach??
Stary 2010-09-10, 13:54   #2508
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
Lily ale sie zdenerwowałam tą akcją z teściową! Honor honorem a robienie kogoś w konia, żerowanie na nim i pasożytnictwo to co innego, dlatego ja bym nie zapłaciła jej tyle ile ona chce 500zł i do widzenia i tak nie macie nic do stracenia, najwyżej się na Was obrażą
jakby się obrazili tak na amen to kamień z serca po prostu
robienie w konia to ich drugie imię jest
no cóż... istnieją tacy ludzie i co najważniejsze mają się dobrze( wierzę, że do czasu )

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
Napisane przez effie22 Pokaż wiadomość
lili właśnie doczytałam o tej twojej sprawie z teściową. Nie wiem jaka jest twoja teściowa, ale ja bym jej powiedziała, że nie mam naraz tyle kasy i że zapłace jej w dwoch ratach. Nie wiem jaka jest wasza sytuacja finansowa, ale jakbym ja miała teraz dać komuś 600 zł, to bym gazety jadła cały miesiąc.
my musimy zapłacić w jednej racie- i tak chcę zrobić, bo nie chcę już z tą kobietą mieć nic wspólnego
damy radę w tym miesiącu
dostanę wyjątkowo zwrot renty i sobie poradzimy

moja "teściowa" nie tylko nie jest wymarzona, ona zwyczajnie jest niegodziwą, niesprawiedliwą, p.... od rzzeczy babą. jest niesprawiedliwą matką, traktuje mojego Tż jak podkategorię, a drugiego wyróżnia, jest po prostu złą, fałszywą kobietą. I to nie jest mój uraz do niej tylko obiektywne spojrzenie. Jak ja bym taką matkę miała to bym jej na oczy nie chciała widzieć

Stary 2010-09-10, 13:56   #2509
nurek119
Zakorzenienie

mam nowe rewelacje w sprawie mieszkania które jak wspominałam trzy dni temu malowałam. Wtedy były generalne porządki po odunięciu lodówki nasi tżowie jak ją wsuwali nie podłączyli jej do prądu i tak pojechaliśmy do domu dziś przyjechała tam koleżanka i oprócz kałuży wody znalazła 4 karaluch badź prusaki. Poradzcie mi coś bo ja się naprawde boje jak to usłyszałam to sie poryczałam i teraz też wcale nie jest lepiej. Jest to mieszkanie w wieżowcu gdzie jest zsyp na śmieci więc może to być z tego, nie mam już pojęcia co robic....
nurek119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 13:56   #2510
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jak gotujecie grochówkę to cały boczek wrzucacie do gara czy w kawałkach??
ja wrzucam podsmażony wcześniej na patelni i w kawałkach

Stary 2010-09-10, 13:57   #2511
dudipopka
kobieta za ladą

ja boczek w kawałki możesz obsmażyć je

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2010-09-10, 14:23   #2512
lili1987
Zakorzenienie

kurcze, chyba gorączkę mam nigdzie dziś nie byłam, ciepło się ubieram, a czuję się chora no chyba, że z tej złości

niedługo Tż przyjedzie i jedziemy do Carrefour na zakupy jedzeniowe, pampersowe i mlekowe
muszę na tydzień pokupić coś na obiady myślę co

Stary 2010-09-10, 14:25   #2513
motylek1007
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze, chyba gorączkę mam nigdzie dziś nie byłam, ciepło się ubieram, a czuję się chora no chyba, że z tej złości
teraz bardzo łatwo sie pochorować, bo pogoda taka zmienna jest

ja niedlugo do domku, ale sie ciesze na jutro

[*] 11.09.2012
Stary 2010-09-10, 14:36   #2514
dudipopka
kobieta za ladą

no a ja siedze bo nigdzie nie ide małzon wstał i sam polazł zaplaci rachunki( w tym 87 za polsat)i ma sie iść zapytać czy jest decyzja w sprawie kredytu no i po pieluchy
a młoda właśnie padła więc godzina luzu...

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2010-09-10, 14:39   #2515
effie22
Wtajemniczenie

Cytat:
ja wrzucam podsmażony wcześniej na patelni i w kawałkach
A wędzony też podsmażacie?? Bo taki kupiłam.

Mały śpi, usmażyłam mu 3 kotleciki i w sumie to musiała bym się pouczyć bo w niedziele mam kartkówke ( brzmi jakbym w gimnazjum była)
No więc mam kartkówkę z pedicure i masek do twarzy. Błacha sprawa ale wierzcie mi, że nie umiem tych masek jest chyba z 50 rodzajów Może sobie jutro z raz czy dwa poczytam i coś naskrobie, niestety u tej Pani ściąganie jest nie możliwe
Stary 2010-09-10, 14:42   #2516
dudipopka
kobieta za ladą

boczek wędzony to nie podsmażam taki wrzucam

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2010-09-10, 14:46   #2517
lili1987
Zakorzenienie

Cytat:
A wędzony też podsmażacie?? Bo taki kupiłam.
ja wędzony własnie kupuję i podsmażam

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
młoda właśnie padła więc godzina luzu...
a moja jest niezniszczalna

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:
bo w niedziele mam kartkówke ( brzmi jakbym w gimnazjum była)
no kojarzy się z gimnazjalną beztroską

pożeram wczorajsze ciasteczka
nie mogę zacząć tej listy zakupowej robić, bo jestem na czuwaniu, bo mała nie śpi
a w ogóle to nadchodzą zimne wieczory i by mi się przydał dzbanek żaroodporny, kurcze, Tż przy przeprowadzce stłukł, a był prawie nowy bo mam taki fajny podgrzewacz i ładny i tani był- wkłada się 2 wkłady, stawia też zaroodporny dzbanek i herbatka gorąca tzn mam jakiś dzbanek inny, widać, że do herbaty jest, takie kremowe tworzywo ale nie mam pojęcia czy to jest żaroodporne

ale ja bredzę dziś

Edytowane przez lili1987
Czas edycji: 2010-09-10 o 14:51
Stary 2010-09-10, 14:55   #2518
Chaigata
Zakorzenienie

a u mnie caaały kosz prania a ja chora
idę do szydełka słuchajcie, ktoś tu o kominy pytał. Ale będę robić jeszcze takie krótkie "golfiki", na szyję tylko, jakby ktoś był chętny to zapraszam.

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
boczek wędzony to nie podsmażam taki wrzucam
mniaaaam.... zjadłabym jajecznicę na boczku
Jak byłam mała to jadłam wędzony, taki ciągnący, tą różową częśc co trudno było gryźć tylko żuć ah, do dzisiaj mi tego brakuje.
Stary 2010-09-10, 14:59   #2519
aneczka240
Wtajemniczenie

Ja tam bym nie zapłaciła rachunków - no way ! Co ona sobie myśli, hę? Że Wy teraz burżuje, bo sami mieszkacie i sami się troszczycie o swoje życie. Taką teściową to o kant zadka roztrzaskać i już.
Co do kredytów, mąż wziął kredyt na zapłacenie skarbówce 7 tys, a odda 1,5 tys więcej plus dostał kartę kredytową na 500 zł (więcej nie chciał limitu) i udziały w jednostkach (nie pytajcie mnie, co to jest), a kredyt brał w Pekao z byczkiem czy tam żubrem.
Właśnie zrobiłam paczkę z kolców dla mojej koleżanki, więc jak któraś jest w Bydgoszczy na studiach na UKW pedagogika resocjalizacyjna 3 rok bodajże, to będzie miała okazję nabyć moje tworki
Zaraz TŻ przyjdzie. Obiadu nie ma, bo nie zrobiłam (paskudna jestem), ale katar niestety skutecznie uniemożliwił mi ślęczenie nad garami, tak więc na obiad pierogi albo gołąbki. Zaraz się zabiorę za to pudełko deco, z aniołkami zrobię i w planach do tego świeczniki dwa mam albo i cztery nawet, tylko nie wiem, czy to nie za dużo jest.

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 15:01   #2520
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Witajcie,
Wróciłam z rozmowy o pracę, wrażenia dobre, zadowolona jestem z jej przebiegu, w ciagu tygodnia mają dać znać, jeżeli się odezwą to czeka mnie drugi etap , trzymajcie kciuki , bo pieniążków mi potrzeba
Zaraz jadę na weekend do domku, do rodziców, odpocznę od Warszawy i oszczędzania, życzę Wam miłego weekendu, będę podczytywała w miarę możliwości.buziaki

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości