3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-10, 20:37   #181
Patrycja_1708
Zadomowienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Wróciłam własnie od dentysty. Jejuuuu jaka ulga Pobolewa jeszcze troszke ale teraz ząbek bedzie sie zatruwał. W końcu moje męki ustały
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 20:45   #182
MILA25*
Wtajemniczenie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Mi wczoraj wypadły aż 2 blomby i to w 2 i 3 u góry.
Dobrze że wizytę mam we wtorek to od razu mi je zrobi.
A chciałam zrobić taką malucieńką po boku na zapas aby się nie rozrosła.
Jak pech to pech. To będą już 3 blomby jak wypadły mi w ciąży .
Nie wiem co jest z tymi moimi zębami . Jem dużo serów , piję mleko.
Masakra .

Wklejam zdjęcia mojej z mamą i synem wyprawy do lasu.
Byłoby więcej tylko miejsca w koszykach już nie było aż szkoda było wychodzić z lasu.
MILA25* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 20:49   #183
rptrbj1978
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
fajne lozeczko - tez bralismy je pod uwage ale potem spodobalo nam sie to

http://allegro.pl/item1147815780_loz..._szuflada.html
340 hurtownia kielce
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 20:51   #184
Patrycja_1708
Zadomowienie

A powiedzcie mi jak jest ze znieczuleniem u dentysty?? Bo nawet sie nie pytałam czy można w ciąży???
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 20:56   #185
MILA25*
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi jak jest ze znieczuleniem u dentysty?? Bo nawet sie nie pytałam czy można w ciąży???
Moja dentystka na początku ciąży dała mi takie które działało tylko koło tego robionego zęba. I podobno mówiła że nie szkodzi dzidzi.
Stary 2010-09-10, 21:06   #186
M25
Zadomowienie

Cytat:
Można, bo zastrzyki działają miejscowo i nie trafiają to krwi

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:
Napisane przez MILA25* Pokaż wiadomość
Mi wczoraj wypadły aż 2 blomby i to w 2 i 3 u góry.
Dobrze że wizytę mam we wtorek to od razu mi je zrobi.
A chciałam zrobić taką malucieńką po boku na zapas aby się nie rozrosła.
Jak pech to pech. To będą już 3 blomby jak wypadły mi w ciąży .
Nie wiem co jest z tymi moimi zębami . Jem dużo serów , piję mleko.
Masakra .

Byłoby więcej tylko miejsca w koszykach już nie było aż szkoda było wychodzić z lasu.
Mila25 ale zazdroszczę takich pięknych grzybów. Ja w ciąży niestety nie jem grzybów, ale ogólnie to je UWIELBIAM

Nie bolały Cię plecy od schylania się po nie ?
Stary 2010-09-10, 21:09   #187
MILA25*
Wtajemniczenie

Ja już jadłam z 3 razy w sosie śmietankowym.

Plecy nie bolą tylko jutro zakwasy będą w udach zapewne. A;e po kolanach tez troszkę nazbierałam . W jednym miejscu 20 sztuk. To nie schylałam się tylko raczkowałam. Gdyby mnie ktoś widział to by się usmiał
Stary 2010-09-10, 21:09   #188
M25
Zadomowienie

Cytat:
Teraz nie może się już doczekać aż nasze dziewczyny przyjdą na świat.
Bo brakuje nam takiego bzykanka jak przed ciążą
Oj nie tylko Wam brakuje wprawdzie u nas się ostatnio poprawiło pod tym względem, ale już nie mogę się doczekać, aż znowu będziemy się kochali tak jak przed ciążą.
Stary 2010-09-10, 21:18   #189
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Właśnie z twardniejącym brzuchem (przy wstawaniu i chodzeniu) trafiłam do szpitala.Ponoć ma to powiązanie ze skracającą się szyjką.I tak musze leżeć a na leżąco jest git
Jeju, nie strasz. Ja mam taki bardzo krótkie twardnienia, mimo zażywania Fenoterolu. Strasznie się martwię tą szyjką, chociaż gin. ostatnio mówiła, że skróciła się minimalnie. Sama nie wiem co o tym myśleć, cały czas brzuszek ciąży, zwłaszcza na pęcherzu.

Cytat:
No to jest wiadome ze dojrzały mezczyzna powinien zareagować beż zadnego szoku ale czy nie obawiacie się ze nie jestescie juz tak atrakcyjne np w swojej bieliznie jak przed ciążą??? I co do porodów, to wasi partnerzy bedą przy narodzinach czy nie u wszystkich???
Mój będzie, ale mam wrażenie, że główną jego motywacją jest ciekawość , bo sam jeszcze nie wie na czym ta jego obecność będzie polegała.

Dziewczyny czy któraś ma jeszcze wklęsły pępek? Bo ja mam a to już 26 tydz / 2 dzień.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 21:24   #190
Eliza86
Raczkowanie

GG do Eliza86

No i nowy watek...
Fajny tytul
Co do dentysty to ja mam narazie spokuj wszystkie zrobione

Porod chciala bym z tz-em ale zmuszac go nie bede chociaz on jest taki ciekawski ze sam sie wepcha
Moj facet nie oczekuje ze bede miss po porodzie bo wkoncu dziecko urodze.
Sama sobie sie nie za bardzo podobam ale tz jest zadowolony mowi ze teraz lepiej niz przed ciaza bo jest za co zlapac .

Mimiiskierka sliczny brzusio

Kotekk super ze juz jest ok ciesze sie ze michalek rosnie

Mila25 wow ile grzybkow gdzie zbieralisciemoja mama by zwariowala jak by to zobaczyla

Mela are you ok???

Juz w trojeczke Kocham...
Eliza86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 21:24   #191
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość
Jeju, nie strasz. Ja mam taki bardzo krótkie twardnienia, mimo zażywania Fenoterolu. Strasznie się martwię tą szyjką, chociaż gin. ostatnio mówiła, że skróciła się minimalnie. Sama nie wiem co o tym myśleć, cały czas brzuszek ciąży, zwłaszcza na pęcherzu.

Mój będzie, ale mam wrażenie, że główną jego motywacją jest ciekawość , bo sam jeszcze nie wie na czym ta jego obecność będzie polegała.

Dziewczyny czy któraś ma jeszcze wklęsły pępek? Bo ja mam a to już 26 tydz / 2 dzień.
Ja mam wklęsły a jestem w 29 tyg A czy to ma jakies znaczenie

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 21:26   #192
rptrbj1978
Rozeznanie

mam banalne pytanie gdzie zaczyna sie pepowina u matki u dziecka wiadomo pepek a u matki wszedzie pisze doklejona do łozyska a musze miec fotke lub rysunke jak to jest bo sie załozyłam.
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 21:28   #193
niebieskaa
Rozeznanie

Kurcze od 15 mnie nie było i zaległości na 5stron....

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Niebieskaa, trzymaj się Dla mnie fryzjer to też więcej stresu, niz przyjemności
Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
oj dla mnie też to stres, bo nigdy mi nie zrobi włosów jak ja chcę
Dokładnie, dzieki za wsparcie toż to tylko fryzjer a nie dentysta ktoś by powiedział hehe ale często wychodze niezadowolona, więc mam stresa

Cytat:
Napisane przez KarolinaB Pokaż wiadomość
a ja mam taką fryzjerkę, że tylko do niej chodze i mówię, albo robimy odrosty, albo zmieniamy coś i ona sama mi tam tworzy... jeszcze nigdy nie wyszłam od niej niezadowolona, ale po kilku dłuuuugich latach poszukiwać dop[iuero na taka trafiłam i to dzieki przyjaciółce... a
Super, ja poki co byłam 2 czy 3 raz u takiego fryzjera faceta i musze powiedzieć ze dobrze ścina, od niego moge iść do ludzi tak jak dziś, a czasem jak byłam u fryzjera to biegiem do domu zeby ulozyc sobie po swojemu bo zawsze była tragedia.

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Dziewczyny, tak się zastanawiam, czy kupić od razu oprócz poszewek na pościel też zmianę (tzn, zapasowe poszewki, bo zapasowe prześcieradełko już mam) Skoro na początku i tak kołdry i poduszki się nie używa... To może jeden komplet na początek wystarczy?...
Myśle ze jedna zmiana wystarczy jesli w ogole bedziesz używać na poczatku a pewnie nie, najwyzej kiedys dokupisz, przynajniej ja tak robie, bo narazie to po co.

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam problem:

od kilku dni bolało mnie krocze-kość łonowa? sama nie wiem...
ale dziś to już przechodzi ludzkie pojęcie-nie dam rady chodzić normalnie nie mam siły stanąć na nogach-tak boli-a już stawiać kroki to jakas masakra... od rana nastąpiło takie pogorszenie-już w dzień było mi ciężko doczlapać się do samochodu-chodzę jak kaczka
a teraz przed chwilą tz mnie nosił do łazienki!!! i leżę na kanapie, ale boję się bo nie wiem o co chodzi... co to może być?...macie jakieś pomysły?
malinka ja tak mam od jakiegos czasu, dr mierzył mi spojenie łonowe na usg, na szczęscie było wszystko ok, wiec jak masz wizyte to też Ci pewnie zmierzy, to sie da latwo zmierzyc i zobaczyć czy sie rozchodzi czy nie. Ja tez sie marwtilam ze to za wczesnie na takie coś, mnie tam tak jakby piecze ta kość, boli i do tego pachwina boli, szczególnie jak pochodze, nawet nieduzo, pomaga mi tylko leżenie, dr mowi ze nie wie co mi jest, mam odpoczywac duzo i jakby co no-spa doraźnie.

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
niebieskaa, ja przez wiele lat mieszkalam w Zdrojach a potem w okolicah Podjuch.
No to mam sąsiadkę ale na emigracji wiesz ze u nas w szcz.popularne staje sie powoli kupno domow w niemczech tzn tuz za granica w tych wioskach, bardzo tanie są, tż myśli, ale ja się tam nie widzę jakoś, szczególnie ze 3słowa po niemiecku umiem

-----------------------
wklejam zdjęcie z fryzjera, nie cięcia samego ale koloru, bo mam naturalne takie mysie i zrobiłam sobie takie niby refleksy jakby od słońca, zeby było naturalnie, nie wiem czy to widać na zdjęciach.Ogólnie wizytę dało się przezyc, facet ma humor i ciagle rozśmiesza, do tego rzuca palenie, więc gadał o jedzeniu i zachciankach do ciezarnej o jedzeniu, lepszego tematu nie mogl mieć hehe az wyszłam stamtąd głodna
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 21:29   #194
MILA25*
Wtajemniczenie

Mój pępek zaczyna powoli sie wychylać ale to dopiero 25 tydzień.

A grzybki zbieraliśmy niedaleko Wolsztyna. Jest u nas zatrzęsienie grzybów.
Wczoraj mój wuja znalazł aż 100 prawdziwków. Ludki u nas wiadrami wynoszą je z lasu.
Stary 2010-09-10, 21:41   #195
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Ja mam wklęsły a jestem w 29 tyg A czy to ma jakies znaczenie
Podobno wklęsły na chłopaka, a u mnie dziewczyna.

Uwielbiam zbierać grzybki. Za to nie specjalnie lubię jeść. Jedynie suszone w pierogach, krokietach czy zupie. Już w tym roku mały zapasik sobie zrobiłam.
Stary 2010-09-10, 21:45   #196
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Podobno wklęsły na chłopaka, a u mnie dziewczyna.

Uwielbiam zbierać grzybki. Za to nie specjalnie lubię jeść. Jedynie suszone w pierogach, krokietach czy zupie. Już w tym roku mały zapasik sobie zrobiłam.

Raczej na odwrót wklęsły na dziewczynke a wystajacy na chlopca własnie wyczytałam w necie.

Ja mam wklesly i narazie lekarz mowi ze dziewczynka ale nie wiem czy to ma cos z tym wspolnego.

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 21:55   #197
Artystka23
Dragonfly

a u mnie 30 tydzien i mam wklesly pepek,choc sie mocno splycil:P
M25 podziel sie grzybkami,bede miala do gulaszua buciki i paputki masz przeslodkie choc najbardziej podoba mi sie ten welurowy pajac

U babki w szafie znalazlam nowiutki,niesmigany czerwono-srebrny ekspres do kawy,przyslany z Niemczech pare lat temu przez tesciowa A ja jakis czas temu chcialam kupic bo mi sie podobaja i sobie kiedys nawet herbate w takim parzylam,bo szybko i czajnik stoi na grzalce wiec napoj dlugo cieplyi dobrze ze akurat wtedy nie mialam kasy bo mialabym trzy w domuach ci starzy ludzie,zamiast uzywac to schowaja i lezy i sie kurzy i jak sie uszkodzi to wtedy nadaje sie do wyrzucenia.Tesciowa oczywiscie nam go teraz pozwolila sobie wziac,a ja potraktowalam to jako rekompensate za meki przy tym paskudnym segmencie
Stary 2010-09-10, 21:57   #198
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Raczej na odwrót wklęsły na dziewczynke a wystajacy na chlopca własnie wyczytałam w necie.

Ja mam wklesly i narazie lekarz mowi ze dziewczynka ale nie wiem czy to ma cos z tym wspolnego.
Żartuję. To kolejny mit. Ja już w nic nie wierzę, bo mi WSZYSCY - absolutnie wszyscy przepowiadali chłopca. I co? I jest Marysia.

Spadam do łóżka, bo mnie d... boli od siedzenia przed kompem. No i pęcherz znowu nie wytrzymuje.
Dobranoc.
Stary 2010-09-10, 22:12   #199
ona1010
Raczkowanie

Dziewczyny na watku wrzesniowo- pazdziernikowym rozpakowuja sie jedna za druga... a nastepne my jestesmy....

macie czasami takie regularne pukania w brzuszku, prawie codziennie wieczorem mam cos takiego, szczegolnie po kolacji, wydaje mi sie, ze to czkawka, ale czy to normalne ze tak czesto ???

W srode zaczynam SR
ona1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 22:30   #200
kretencja
Zakorzenienie

Ona, tez mam takie pukania, nie wiem co to

Martinixx, mówiłam o twardnieniach lekarzowi nie raz. Kazał brać magnez, no-spę, i sporo wypoczywać. Tak robię i po wypoczynku rzeczywiście zwykle przechodzi. I on powiedział, że jeśli nie ma ich bardzo dużo w ciągu dnia, nie są regularne, bolesne i po kilkunastu sekundach mijają, to nie są niczym niepokojącym, bo mogą być nawet odpowiedzią macicy na gwałtowną zmianę położenia dziecka. Także z tym skracaniem szyjki to chyba przesada - może towarzyszyć twardnieniom, ale w wielu przypadkach tak nie jest. Wydaje mi się, że wielu dziewczynom od nas z forum twardnieje/twardniał brzuszek przed 30 tygodniem, a szyjka w porządku

Joanna, pępek w ogóle nie musi wyjść Mnie zaczął wychodzić jakiś tydzień temu, czyli w skończonym 26tc, ale nie jest to zbyt wyraźne, ma tylko takie lekko odstające krawędzie

No, a ja byłam z mężem w IKEI, popodejmować decyzje dot. mebli, bo za 2 czy 3 tygodnie, jak już będą panele położone, to ja nie będę miała siły, więc pojechaliśmy dziś wszystko obejrzeć i mąż tylko dostanie listę zakupów i sam wszystko załatwi Jesu, łaziliśmy 3 godziny Jestem skonana. O dziwo - brzuszek raczej spokojny, spiął się może ze dwa razy, za to krzyż mnie boli niemiłosiernie. Chyba męża namówię na jakiś masaż Dopiero niedawno wróciliśmy Ale cieszę się, że mam to z głowy. Wygląda na to, że wydamy więcej, niż planowałam (choć zmieścimy się w limicie ).
Kupiłam zestaw kukiełek na palce
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10159278
Będę Tymkowi robić przedstawienia
No, to ja idę się myć, a potem męża wołam do masażu. I będę chyba spac jak dzidzia dziś, bo jestem SKONANA
Dobrej nocki!

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 22:31   #201
Artystka23
Dragonfly

ja poczulam czkawke tylko pare razy i to bylo takie regularne puk puk,biedna podskakiwala,a mnie po 15 minutach bylo jej zal
Stary 2010-09-10, 22:36   #202
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny mam problem:

od kilku dni bolało mnie krocze-kość łonowa? sama nie wiem...
ale dziś to już przechodzi ludzkie pojęcie-nie dam rady chodzić normalnie nie mam siły stanąć na nogach-tak boli-a już stawiać kroki to jakas masakra... od rana nastąpiło takie pogorszenie-już w dzień było mi ciężko doczlapać się do samochodu-chodzę jak kaczka
a teraz przed chwilą tz mnie nosił do łazienki!!! i leżę na kanapie, ale boję się bo nie wiem o co chodzi... co to może być?...macie jakieś pomysły?
spokojnie ja to mam od miesiąca. boli praktycznie caly czas szczególnie jak teraz leżę i na chwilę wstaje - masakra. Boli ponieważ wszystko sie rozchodzi i przygotowuje na przejscie malca. póki ból jest znośny jest ok.

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
może mały leży w takiej pozycji, ze cię tam naciska

Weź no-spę i jak nie przejdzie to może zadzwoń do gina
no-spa nie pomoże, prędzej paracetamol. w ogóle ginka powiedziała że ciężarne za dużo biora tej nospy. za granicą jak pokazałam co raz wzięłam bo już z bólu nie wytrzymałam to kazał mi to natychmiast wyrzucić sporadycznie na pewno nie zaszkodzi, ale wiadomo to jest chemia.

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
ja bylam na malych zakupach i juz sie brzuszek twardy robi az starch isc na wizyte
temat twardniejącego brzucha już przerobilam, trzeba bardzo uważać i obserwować.

Cytat:

A jaką masz długą? ja nie biorę żadnych leków tylko luteine. chchieli mi krążek założyc, ale nie moge w tym wystapić za bardzo za granicą.jak szybko ci się skraca? musisz leżeć?? wizyte mam w czwartek więc będę mogła coś więcej powiedzieć.mam nadzieje że chociaz po domu mi pozwoli sie normalnie poruszać bo to lezenie plackiem na psyche wchodzi

pępek wklęsły a bedzie dziewuszka

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 22:51   #203
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
My wszystkie będziemy miały zresztą szybkie i bezbolesne porody
Tez to sobie wmawiam

Cytat:
.

Czy ja dobrze widze, podgrzybki i borowiki? W smietanie??Dawno nie jadlam, podeslij

Cytat:
Napisane przez niebieskaa Pokaż wiadomość

No to mam sąsiadkę ale na emigracji wiesz ze u nas w szcz.popularne staje sie powoli kupno domow w niemczech tzn tuz za granica w tych wioskach, bardzo tanie są, tż myśli, ale ja się tam nie widzę jakoś, szczególnie ze 3słowa po niemiecku umiem
Jak wracalam ze Szczecina, to przejezdzalam przez te miejscowosci. Wszedzie po polsku sa napisy E tam, niemieckiego bys sie w mig nauczyla. A gdzie mieszkasz w Zdrojach?Ja mieszkalam przez wiele lat na Piechoty.

Moj maz chce brac udzial w porodzie i ja tez to popieram. W ostatniej fazie oczywiscie tylko przy glowie. Nie wyobrazam sobie tyle godzin sama przez to przechodzic, to w sumie nasze wspolne dziecko.
Dziewczyny nie przejmujcie sie tym, jak bedziecie wygladac po porodzie. Dbajcie o siebie tak jak do tej pory i bedzie ok. Faceci naprawde nie sa tacy jak my.Np. specjalnie nie ogladaja sie w profilu w lustrze by nie widziec rosnacego brzuszka Byle sie nie zaniedbac, a jakies dodatkowe kg. nie robi roznicy.

Wlasnie wrocilam z restauracji i poraz kolejny musze stwierdzic, ze we Francji oplaca sie zamawiac ryby ale stekow to oni nie umieja robic
No i kupilam ramki na obrazki do pokoju dzieciecegoKremowe wytarte, robione na zuzyte.
Bylismy po jedzonku nad jeziorem ogladac zagwiezdzone niebo. Juz dawno takiego nie widzialam, romantycznie bylo

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-09-10 o 22:56
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-10, 22:55   #204
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
no-spa nie pomoże, prędzej paracetamol. w ogóle ginka powiedziała że ciężarne za dużo biora tej nospy. za granicą jak pokazałam co raz wzięłam bo już z bólu nie wytrzymałam to kazał mi to natychmiast wyrzucić sporadycznie na pewno nie zaszkodzi, ale wiadomo to jest chemia
Martinitixxx, zgadzam się, że bez sensu brać nospę, gdy nie potrzeba. Z drugiej strony czasem lepiej wziąć lek niż nie. Ja sporo nałykałam się nospy (m.in nospy), bo miałam zagrożoną ciążę. A moja koleżanka, która jest w Anglii i zaszła w ciazę to powiedziałą, że tam można zapomnieć, zeby lekarz przepisał coś typu duphaston czy luteina, jak się plami. Jakby do 12 tygodnia nie uznawali,że to ciąża, nie przejmują się pacjentką do 12 tc. Jak dziecko ma wadę, to niezależnie od tego czy się leki bierze czy nie to i tak jest duże prawdopodobieństwo poronienia. A przecież poronić można nie tylko dlatego, że dziecko ma jakieś wady. Ja np miałam problemy z kosmówką przez 1 trymestr. Ja raz poroniłam i leki nie pomogły, ale bym sobie nie wybaczyła, gdybym nie próbowala walczyć o podtrzymanie ciąży. Poza tym warto pamiętać, że branie za dużo witamin to też źle a od środków przeciwbólowych to sie w ciaży trzymam z daleka.

Mi też pępek w ogóle się nie zmienił

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 02:05   #205
Eliza86
Raczkowanie

GG do Eliza86

Znowu mam doła pies mi dzis zdechl, nie mialam go u siebie ale u rodzicow i zdechl biedny juz chyba ze starosci
Jakies fatum wisi nademna najpierw kot teraz pies niech jeszcze rybki pozdychaja i wogole sie zdoluje

Wiecie co chyba za bardzo sie przywiazuje do zwierzat mam za miekkie serce i rycze jak glupia za nimi.....

I do tego spac nie moge
A pepuszek mam wystajacy i niby ma byc dziewczynka.
Ostatnio przeczytalam ze ktoras z was ma miec corcie a niby mial byc chlopiec i zaczelam sie zastanawiac czy aby u mnie jest dziewuszka?
Bo kupilam ciuszki dla dziewczynki...

Juz w trojeczke Kocham...
Eliza86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 06:22   #206
Biejatka
Rozeznanie

Co mam robić??

Od paru dni dopadło mnie przeziębienia ... katar, kaszel, ogólne osłabienie. Ale dzisiaj rano obudziłam się z bulem ucha, gardła i połowy twarzy. Do tego wieczorem wymiotowałam i boli mnie ... ?? no własnie, co mnie boli ... płóca? serce? przełyk? nie wiem co mnie boli ...
W pracy dzisiaj i jutro mam urwanie głowy, a z racji mojego zawodu jestem niezastąpiona i jak się dowiedzą że nie przyjdę to będzie mega awantura, nie chce nawet o tym myśleć. Nie wiem co mam robić, przeczekać, przecierpieć czy zostać w domu. Pomijam fakt że za te dwa dni w pracy zarobek mam ok 300zł.
Ja wiem, że zdrowia nie idzie przyliczyć na pieniądze, ale kasa jest mi teraz potrzebna.
Biejatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 07:04   #207
szarlot27
Raczkowanie

witajcie

68 kg czerwiec 2015 r.
cel:50 kg
szarlot27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 07:25   #208
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Biejatka Pokaż wiadomość
Co mam robić??

Od paru dni dopadło mnie przeziębienia ... katar, kaszel, ogólne osłabienie. Ale dzisiaj rano obudziłam się z bulem ucha, gardła i połowy twarzy. Do tego wieczorem wymiotowałam i boli mnie ... ?? no własnie, co mnie boli ... płóca? serce? przełyk? nie wiem co mnie boli ...
W pracy dzisiaj i jutro mam urwanie głowy, a z racji mojego zawodu jestem niezastąpiona i jak się dowiedzą że nie przyjdę to będzie mega awantura, nie chce nawet o tym myśleć. Nie wiem co mam robić, przeczekać, przecierpieć czy zostać w domu. Pomijam fakt że za te dwa dni w pracy zarobek mam ok 300zł.
Ja wiem, że zdrowia nie idzie przyliczyć na pieniądze, ale kasa jest mi teraz potrzebna.
idz do lekarza bo moze potrzebny antybiotyk

Co do tego co mi pocieklo wczoraj, nie wiem co to bylo, ale ustalo jak sie polozylam,przed cala wkladka mokra, no ale pszeszlo to nie panikuje w srode mam wizyte to zapytam co to
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 07:41   #209
szarlot27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Martinitixxx, zgadzam się, że bez sensu brać nospę, gdy nie potrzeba. Z drugiej strony czasem lepiej wziąć lek niż nie. Ja sporo nałykałam się nospy (m.in nospy), bo miałam zagrożoną ciążę. A moja koleżanka, która jest w Anglii i zaszła w ciazę to powiedziałą, że tam można zapomnieć, zeby lekarz przepisał coś typu duphaston czy luteina, jak się plami. Jakby do 12 tygodnia nie uznawali,że to ciąża, nie przejmują się pacjentką do 12 tc. Jak dziecko ma wadę, to niezależnie od tego czy się leki bierze czy nie to i tak jest duże prawdopodobieństwo poronienia. A przecież poronić można nie tylko dlatego, że dziecko ma jakieś wady. Ja np miałam problemy z kosmówką przez 1 trymestr. Ja raz poroniłam i leki nie pomogły, ale bym sobie nie wybaczyła, gdybym nie próbowala walczyć o podtrzymanie ciąży. Poza tym warto pamiętać, że branie za dużo witamin to też źle a od środków przeciwbólowych to sie w ciaży trzymam z daleka.

Mi też pępek w ogóle się nie zmienił
też tak uważam, że trzeba walczyć,choć moja kolezanka twierdzila,ze do 3 miesięcy nie warto niczym podtrzymywać ciąży,gdyż skoro płód jest słaby to lepiej żeby go nie było
nie mogłam słuchać tych jej bredni

Cytat:

jestem w 29 tygodniu ,wychodzi chłopak i też mam wklęsły

Cytat:
o rany, Mela, a co to?

to ja też już uciekam-odezwę się jutro po wizycie

papa
Malinka co do twardnień brzucha to mam je od 23 tygodnia.brałam leki nospa, magnez ,luteina i nadal biorę.
na wizycie 29 sierpnia gin stwierdziła,że wszystko mimo to ok.szyjka zamknięta,twarda.kazała leżeć odpoczywać.
dodała, że może pozwoli powrócić mi do aktywności.
w poniedziałek poczułam coś dziwnego, bół a raczej ucisk dzidzi właśnie na pochwie,spojeniu łonowym.czułam tak dziwnie jakbym główkę dziecka miała tak nisko.
pojechałam do szpitala.
gin powiedziała, że szyjka jest trochę krótsza,wcześniejsze pomiary od 3,75 do 4,10cm a wychodziła od 3,24cm do 3,5
nadal była twarda
we wtorek ucisk na pochwę nie ustępował ,jak chodziłam choć chwilę nadal czułam dzidzię tak nisko.
pojechalam znowu do szpitala. ktg wykazało zero skurczy.
wróciłam do domu.
w czwartek moja gin powiedziała, żebym kontrolnie się pokazała. okazalo się że szyjka z twardej robi się miękka.
zostawila mnie od czwartku w szpitalu. dostałam leki na rozwój płuc płodu. trzeba je brać przez min 48 godzin, moja gin powiedziała, że robimy to wszystko profilaktycznie żebym się nie denerwowała gdyby coś...
twierdzi,że dzidziuś jest spory a teraz leki pomogą mu w rozwoju pęcherzyków i leżymy

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

wczoraj mierzyli mi szyjkę zamknięta była.
długość 3,24 do 3,4 cm
lekarz na obchodzie powiedział, że szyjka super jak na ten tydzień ciąży.więc mnie pocieszył,dodał, że często w tym okresie są już rozwarcia trzeba podszywać itp.
jestem więc dobrej myśli i cieszę się, że ten lek na płuca został podany

68 kg czerwiec 2015 r.
cel:50 kg
szarlot27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 08:00   #210
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szarlot27 Pokaż wiadomość
też tak uważam, że trzeba walczyć,choć moja kolezanka twierdzila,ze do 3 miesięcy nie warto niczym podtrzymywać ciąży,gdyż skoro płód jest słaby to lepiej żeby go nie było
nie mogłam słuchać tych jej bredni

jestem w 29 tygodniu ,wychodzi chłopak i też mam wklęsły

Malinka co do twardnień brzucha to mam je od 23 tygodnia.brałam leki nospa, magnez ,luteina i nadal biorę.
na wizycie 29 sierpnia gin stwierdziła,że wszystko mimo to ok.szyjka zamknięta,twarda.kazała leżeć odpoczywać.
dodała, że może pozwoli powrócić mi do aktywności.
w poniedziałek poczułam coś dziwnego, bół a raczej ucisk dzidzi właśnie na pochwie,spojeniu łonowym.czułam tak dziwnie jakbym główkę dziecka miała tak nisko.
pojechałam do szpitala.
gin powiedziała, że szyjka jest trochę krótsza,wcześniejsze pomiary od 3,75 do 4,10cm a wychodziła od 3,24cm do 3,5
nadal była twarda
we wtorek ucisk na pochwę nie ustępował ,jak chodziłam choć chwilę nadal czułam dzidzię tak nisko.
pojechalam znowu do szpitala. ktg wykazało zero skurczy.
wróciłam do domu.
w czwartek moja gin powiedziała, żebym kontrolnie się pokazała. okazalo się że szyjka z twardej robi się miękka.
zostawila mnie od czwartku w szpitalu. dostałam leki na rozwój płuc płodu. trzeba je brać przez min 48 godzin, moja gin powiedziała, że robimy to wszystko profilaktycznie żebym się nie denerwowała gdyby coś...
twierdzi,że dzidziuś jest spory a teraz leki pomogą mu w rozwoju pęcherzyków i leżymy

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

wczoraj mierzyli mi szyjkę zamknięta była.
długość 3,24 do 3,4 cm
lekarz na obchodzie powiedział, że szyjka super jak na ten tydzień ciąży.więc mnie pocieszył,dodał, że często w tym okresie są już rozwarcia trzeba podszywać itp.
jestem więc dobrej myśli i cieszę się, że ten lek na płuca został podany
trzymam za Was
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości