|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4081 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
![]() to sobie moje dziecko pospalo, zdarzylam napisac poprzedniego posta i ryk... ale tak histerycznie plakala ze dalam jej cyca, to sobie cos tam ciumka. chociaz juz w sumie udaje ze spi... noo cyc wypadl i koniec spania... powoli mam dosyc tych histerii ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4082 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
to dopiero poczatek
![]() po tej akcji zzaniesieniem sie jest strasznie niespokojny i jakby sie bal caly czas czegos, wrocil M z pracy opowiadam mu, slucha, potem wstawil pranie, a maly w miedzyczasie placze juz, uspokoilam z wielkim trudem, patrze, M gapi sie na pralke i mowi ,,brudna woda,, podchodzi do mnie i malemu na caly glos do ucha zmieniajac barwe glosu: brudna woda.... a on w ryk bo sie przestraszyl... czy ja zyje z debilem?? ![]() ![]() poprosze ta ksiazke na maila: ivcia20@interia.pl ![]()
#4083 |
Wtajemniczenie
|
JA żyję !!!
Wrócilam ze szpitala a moj syn olał moje cyce i ciągnąć nie chce!!!!!!! A ja jakos nic nie mogę zastosowac z języka niemowląt jedyne co to samodzielne usypianie w łożeczku to sie udało!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4084 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() książkę wysłałam ![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Linka - fajnie że już jesteś ![]() a z cycami się nie poddawaj, może się spowrotem przekona ![]()
![]() |
#4085 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() moja mala ma katar, ale udalo sie ja uspac-oczywiscie przy cycusiu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4086 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz śpi tylko w swoim łóżeczku. No chyba, że ma marudny wieczór, to się poddajemy i śpi z nami (właściwie to ze mną, bo dzielimy jedną poduszkę, Tata się nie wtrąca ;P )
![]() |
#4087 |
Zakorzenienie
|
Bajka - wspolczuje
![]() linka - super ze jestes ![]() ![]() Siala - milo ze ktos chetnie zajmie sie sebkiem i ma taki dobry kontakt z nim ![]() Ja dzis z mala u rodzicow bylam, wlasnie wrocilysmy z Tz, znalazlam fajny ciucholand, we wtorek mama ma isc bo nowy towar bedzie a pani mowila ze bedzie duzo ubranke z H&M i next wiec warto ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4088 |
Rozeznanie
|
Jaszczka, piekne te ubranka
Frania, ale sie musialas przestraszyc jak maly tak zastygl, straszne... |
![]() ![]() |
![]() |
#4089 |
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/ramka-odlewy-3d-gr...224626989.html
piękna sprawa, chyba się zdecyduję- lepsze to niż sam odcisk ![]() Frania, moja Aliska tak podczas jedzenia zastyga, robi się sina i można nią trząść, a ona nic. Za chwilę zaczyna dalej łykać i krew wraca. Nie wiem dlaczego ![]()
#4090 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4091 |
Zadomowienie
|
hmmm... trochę mamy dziś marudny dzień... nie wiem co mu jest... w dodatku mam dziś trochę kryzys laktacyjny, chyba po tej wczorajszej rewolucji kibelkowej... może się delikatnie odwodniłam, no i niewiele zjadłam
![]() ![]() ![]() aaaaa no i zupełnie zapomniałam, że dziś mamy już 2 miesiące ![]() ![]() ![]() ![]()
#4092 |
Rozeznanie
|
itakasia jak ty to robisz, że Zosia tak długo śpi w nocy? Mój Szymek budzi się co 2-3 godziny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4093 |
Zakorzenienie
|
lilka - moze potrzebuje czestrzego karmienie
![]() ![]() ![]() ![]() ALe wykapana, zjadla, zasypia w lozeczku ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4094 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
nie pomyślałyście żeby zmienić kolejność i po jedzonku troszkę się pobawić i dopiero wtedy spać ? mój tak właśnie robi i jak jest śpiący to bez marudzenia zasypia czasem się zdarzy, że przysypia na cycu własnie ale zawsze jakies 5 minut po karmieniu go przewijam więc on się przebudza i wtedy się bawimy i jak widze, że ziewa to dopiero buch do łóżeczka i sam śpi a jak go czasem próbowałam połozyć a nie był jeszcze śpiący to zasypiał własnie na 5 minut i się budził i marudził Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale mały zawsze zasypia u siebie w łóżeczku i w dzień i wieczorem ( wcześniej w dzień spał w salonie ale teraz kłade go własnie do łóżeczka żeby się nie odzwyczaił) a jak ja idę spać to go sobie biorę ( ze względu na mnie, nie na niego bo on ładnie sam śpi) Cytat:
![]() Linka24 jak tam ? Cytat:
![]() jaszczka mój też ma dzisiaj marudny dzień i do tego nie będzie kąpieli bo chyba przeoczyłam moment zmęczenia i przez ostatnia godzinę jakieś 30 razy bylam wetkać małemu smoczek ![]() no ale już cisza więc zasną i nie będę go wybydzac na kapiel bo by mogła być histeria a pamiętam że 1 tydzień po szpitalu to go kapałam czy przebierałam na spiocha kompletnie nic go nie ruszało a teraz jak chce go przeniesc jak po zabawie czasem zaśnie w bujaczku czy zmieniam pieluszke to zawsze się budzi ![]() ja to jestem dziwna większośc z was pisze, że mieści się w ubrania z przed ciąży mimo, że iles tam kg zostało do zrzucenia a ja mimo że wróciłam do wagi z przed ciąż ( no teraz juz przytyłam kilogram ![]() ![]() Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2010-09-10 o 19:31 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4095 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja też się nie mieszczę w spodnie sprzed ciąży, brakuje jakieś 2cm do guzika ![]() na wadze mam jeszcze +4kg |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4096 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a ogolnie z bioderkamio u nas wszystko dobrze ![]() ![]() teraz czeka mnie usg glowki i wizyta w poradni neonatologicznej, no i musze ogarnac jeszcze neurologa. Blanka spi w lozeczku od 20 do 7 rano. jak moj maz idzie do pracy a mala budzi sie na jedzenie to juz zostaje ze mna w lozku i spimy do 11:30. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4097 |
Zadomowienie
|
kurcze nie wstawie jednak bo bym musiala dzielić na 5 bo troche tego jest więc jak ktoś chce jeszcze to mailem
![]() ola_k11 narazie nic nie dostałam |
![]() ![]() |
![]() |
#4098 |
Zakorzenienie
|
a co do ciuchow to ja w swoje wchodzilam zaraz po porodzie, teraz mam na plusie jakies 4 kg, chociaz nie mam jak teraz sprawdzic bo w domu brak wagi
![]() wstawiam jeszcze moja zlosnice ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4099 |
Zakorzenienie
|
Ja jak pisalam, to nie mieszcze sie w 2 parach, ale one przed ciaza byly takie akurat, czasem przyciasne wiec sie bardzo nie martwie, ale wkurza mnie ta skura i taka faldka nad cieciem....mi zostalo 3kg...choc jakos ciezko idzie..wazne ze nie tyje
![]() A co do spania, mala spi u siebie, jak rano budzi sie na jedzonko to lezy z nami juz okolo 7-8 w weekend ale ona spac juz nie chce wiec sobie gadamy, a w tygodniu wstaje rano mala lezy w bujaczku i gadamy sobie ![]() ![]() ![]() bajka - fajny bujaczek ![]() ![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-09-10 o 20:11 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4100 |
Zadomowienie
|
bajka czyżby Blance włoski jaśnialy ?
![]() ![]() ma ktos porównanie smoczków MAM i avenu ? bo nie wiem jakie kupić kolejne w sumie teraz mam avent i nuk i oba ok, tt do niczego ale podobają mi się te MAM |
![]() ![]() |
![]() |
#4101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4102 |
Zakorzenienie
|
Lilka
wszystko robisz dobrze, niektore dzieci poprostu maja taki schemat jedzenia wiolek waga to jedno a wymiary swoje. pewnie kosci sa jeszcze szeroko moja waga dzis rano pokazala 56kg czyli 3 wiecej niz przed ciaza. ale jakos sie tym nie przejmuje, teraz chcialabym poprostu cwiczyc zeby cialo bylo fajniejsze ![]()
#4103 |
Zakorzenienie
|
Ja tez bym chciala cwiczyc, narazie jezdze na rowerku, a cwiczenia w grupie to troche utrudnione bo mam na nie daleko i za duzo czasu marnuje na dojazd
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4104 |
Rozeznanie
|
Witam!!!
zazdroszcze Wam tak malo kg na plusie. Mi zostalo jeszcze 10 kg do zrzucenia. W ciazy przytylam 20 kg. Na razie weszlam w spodnie , ktore nosilam w 4 miesiacu ciazy. Moja Dagusia spi z nami. Jeszcze troche i bede klasc ja do lozeczka.
#4105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4106 |
Rozeznanie
|
bajka trzecia fota - przesłodka
![]() wiolek jak dla mnie od 0-3 tylko nuk, super dopasowanwy do buzi, a kupiłam avent i raz wsadziłam bo ten plastik siedział małemu na nosie prawie, też się zastanawiam co po tym smoczku, mam kolejny nuka zupelnie przypadkiem, zobaczymy,a mam to nie wiem, też chętnie poczytam opinie. justynacz80 biorę do łózka jeśli jest 5 rano i on nie chce spać a ja tak ![]() i tylko wtedy biorę, zazwyczaj się kończy tym że ląduje mi na klacie i zasypiamy - bo sam to by się bawił, ale mi się tak rano nie chce zaczynac dnia ![]() jaszczka ech a ja mam odwrotnie z małżem, ciągle mnie opinadala, że za głośno zamykam drzwi od łazienki albo cośtam innego za głośno robię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4107 |
Raczkowanie
|
a moja córcia prawie cały czas śpi nawet w dzień obudzi się o 8 zje do 8.30 zmiana pampesa i 9 juz chce spać chyba że ma dzień marudy to wówczas jeszcze pomarudzi 15 minut w nocy śpi w łóżeczku a w dzień w wózku na spacerze lub w bujawce chyba że łóżeczko lub fotelik jak gdzieś jedziemy ale w nocy tylko łóżeczko i tak do 9 bo o 9 wychodzimy na spacer z zakupami
Ja nie kładę do swojego łóżka nawet nigdy nie karmiłam na leżąco nawet po cesarce od razu siadałam -do tej pory nie wiem jak ja to zrobiłam więc ała nie jest nauczona |
![]() ![]() |
![]() |
#4108 |
Zakorzenienie
|
Ide molestwoac meza
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4109 |
Zakorzenienie
|
bajka
infekcje ukladu moczowego mozna wykryc nastepujaco - musisz zlapac siuski rano - haha, wiem, to wyczyn, i zaniesc do laboratorium. to kosztuje niewiele a moze dac jakies info. a corcia ![]()
#4110 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zresztą ja zawsze miałam problem ze spodniami i ogólnie jestem " za gruba" w brzuchu w stosunku do tyłka i ud i spodnie dobre w brzuchu w innych miejscach luźne a dobre w nogach są w brzuchu za ciasne :/ Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ola_k11 wysłane daj znać czy doszło ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:59.