13 latka dźgnięta cztery razy nożem ... - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-09-09, 21:18   #61
karolynka90
Zakorzenienie

Dot.: 13 latka dźgnięta cztery razy nożem ...

Cytat:
Napisane przez kitkulka Pokaż wiadomość
Dzisiaj w faktach na TVNie pokazywali jak wyprowadzano te dziewuszysko, chyba ze szkoły.
Ona była jakaś niezrównoważona psychicznie, coś tam krzyczała, że się jej czepiają, a kiedy reporter zapytał jej czemu to zrobiła to odpowiedziała tylko, żeby JĄ zapytali (czyli tą dziewczynkę, którą dźgała). Masakra jakaś

EDIT: mówili jeszcze, że prawdopodobnie do 21 roku życia będzie w zakładzie poprawczym.
Oglądałam to.
Straszne to dziecko

Zastanawia mnie tylko w jakim stanie wyjdzie z tego ta dźgnięta nożem dziewczynka.. Jeśli jest bardzo poraniona na twarzy, to przecież zostaną jej blizny..

Edytowane przez karolynka90
Czas edycji: 2010-09-09 o 21:20
karolynka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-09, 21:38   #62
kitkulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
Oglądałam to.
Straszne to dziecko

Zastanawia mnie tylko w jakim stanie wyjdzie z tego ta dźgnięta nożem dziewczynka.. Jeśli jest bardzo poraniona na twarzy, to przecież zostaną jej blizny..
Czytałam, że jej zdrowiu fizycznemu już nic nie zagraża, ale jeśli chodzi o psychikę to może być teraz problem.
Co do blizn - lekarze pewnie starali się szyć delikatnie, ale wiadomo, że blizny zostaną. Mam nadzieję, że operacje plastyczne jej pomogą...
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-09, 21:48   #63
Heledore
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gringolada Pokaż wiadomość
w artykule bylo cos napisane ze opinia zachowania byla opisowa i ojciec nie zgodzil sie na przetlumaczenie. pewnie ladne kwiatki byly. rodzic sie nie chcial zgodzic na tlumaczenie ale szkola sama sie nie postarala o to tlumaczenie? przeciez chyba kazda szkola wydaje na koniec roku opnie o dziecku i tam jest wszystko. chyba ze na zachodzie jest inaczej
Szkoła zachowała się co najmniej dziwnie. Mniejsza o formalne tłumaczenie ale przecież w szkole chyba pracują angliści którym można było nieformalnie podsunąć te parę zdań do przeczytania.

Raczej obstawiam, że z tą dziewczyną jest coś nie tak. Minęło tylko 5 dni szkoły, więc nie można mówić o długotrwałym znęcaniu które w końcu doprowadziło do agresywnej reakcji. Nie wiem czy w ogóle mozna mówić o nawet krótkotrwałym znecaniu! jak sobię przypomnę pierwsze dni liceum czy studiów to zdecydowanie po tygodniu nie znałam jeszcze wszystkich imion moich koleżanek!

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-09, 21:51   #64
zupa_grochowa
Rozeznanie

W moim ex gimnazjum (dla uczniów uzdolnionych, najlepsze w mieście podobno) był syf i smutek jak nie wiem co. Palenie trawy na przerwach, wciąganie fety w łazienkach, paliła to chyba 1/4, wódka na dyskotekach.
Przemoc w każdej postaci na porządku dziennym: nasyłanie starszych kolegów/koleżanek, dochodziło nawet do tak wyrafinowanych tortur jak zrywanie paznokci (akrylowych naturalnie) i rozbieranie ofiar. No i oczywiście kradzieże, czternastolatki z brzuszkami, narzeczeni po dwadzieścia parę lat, ustawki, norze, kastety,cegły. Oczywiście nie wszyscy byli głupkami, ale generalnie patologia w czystej postaci, najgorszy czas w moim życiu.
Ah, a nauczyciele ślepi i głusi.
zupa_grochowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-09, 22:06   #65
muszynianka
Zakorzenienie

Btw ktoś ma linka do tego eee no filmu jak ona wychodzi czy coś?
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-09, 23:16   #66
evangeline
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Btw ktoś ma linka do tego eee no filmu jak ona wychodzi czy coś?
znalazłam coś tutaj http://www.tvn24.pl/fakty.html od 10 minuty

WYMIANKA
evangeline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-10, 00:47   #67
tiramisu_
Wtajemniczenie

Powiem Wam, że dzieci potrafią być bardzo okrutne. Dręczenie psychiczne (nawet niewielkie, z pozoru, uszczypliwe uwagi) może nieźle namieszać osobie, która już i tak ma ze sobą problemy.. Nie mniej jednak należy tą dziewczynką się zając odpowiednio, spróbować jej pomóc a nie oczerniać i oskarżać.. Oczywiście zrobiła coś okropnego, musi ponieść tego konsekwencje, ale nalezy zastanowić się dlaczego tak się stało i nie skreślać jej.

A jeszcze te kamery i wyprowadzanie jej w towarzystwie dziesięciu policjantów.. I kto pozwala tym dziennikarzom na to?

Edytowane przez tiramisu_
Czas edycji: 2010-09-10 o 00:54
tiramisu_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-10, 08:30   #68
Sarrai
Wtajemniczenie

Ochh tak. Denerwuje mnie to pisanie, że zaatakowana dziewczynka na pewno dręczyła psychicznie napastniczkę... Taaa jasne.. :/ Nic, kompletnie nic nie usprawiedliwia rzucenie się na kogoś z nożem!!!
Mam generalnie gdzieś, czy ona była nieszczęsliwa, czy nielubiana, czy się z niej wyśmiewano. To niczego nie usprawiedliwia, mam nadzieję, ze ją odseparują od społeczeństwa... Tylko przeraża mnie fakt, że nawet jeśli pójdzie do tego poprawczaka, to wyjdzie z niego jeszcze bardziej zdemoralizowana niż była...
A szkole należą się brawa... uhhhh 4 strony drobnym drukiem świadectwo wypisane po angielsku, no rzeczywiście... na coś takiego potrzeba wielomiesięcznych ekspertyz....

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Napisane przez tiramisu_ Pokaż wiadomość
Nie mniej jednak należy tą dziewczynką się zając odpowiednio, spróbować jej pomóc a nie oczerniać i oskarżać..
Tak, tak i jeszcze po główce pogłaskać. IMHO takiemu elementowi społecznemu i tak nic nie pomoże... Mam nadzieje, że sąd jeszcze jej rodzicom narzuci takie odszkodowanie na operacje plastyczne tej napadniętej dziewczynki, że z długów sie nigdy nie pozbierają..
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-10, 09:48   #69
tiramisu_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
Ochh tak. Denerwuje mnie to pisanie, że zaatakowana dziewczynka na pewno dręczyła psychicznie napastniczkę... Taaa jasne.. :/ Nic, kompletnie nic nie usprawiedliwia rzucenie się na kogoś z nożem!!!
Mam generalnie gdzieś, czy ona była nieszczęsliwa, czy nielubiana, czy się z niej wyśmiewano. To niczego nie usprawiedliwia, mam nadzieję, ze ją odseparują od społeczeństwa... Tylko przeraża mnie fakt, że nawet jeśli pójdzie do tego poprawczaka, to wyjdzie z niego jeszcze bardziej zdemoralizowana niż była...
A szkole należą się brawa... uhhhh 4 strony drobnym drukiem świadectwo wypisane po angielsku, no rzeczywiście... na coś takiego potrzeba wielomiesięcznych ekspertyz....

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Tak, tak i jeszcze po główce pogłaskać. IMHO takiemu elementowi społecznemu i tak nic nie pomoże... Mam nadzieje, że sąd jeszcze jej rodzicom narzuci takie odszkodowanie na operacje plastyczne tej napadniętej dziewczynki, że z długów sie nigdy nie pozbierają..
Jasne, że konsekwencje powinna ponieść (nie negują tego), ale nie bądzcie takie krytyczyne! To jest dziecko (!) z problemami, którymi nikt się nie zainteresował w porę, możliwe, że ma dość silne zaburzenia psychiczne a robi się z niej teraz potwora. Wierzcie mi, że takiej osobie można parę bardzo nieprzyjemnych słów powiedzieć a ona to odbiera jako atak, wyolbrzymia itp. Ja znam z autopsji takie zachowania i przykro jak się czyta takie rzeczy. Najchętniej to byście ją do końca życia wsadziły do poprawczka albo psychiatryka, niech siedzi a co
Stary 2010-09-10, 09:51   #70
nicRu
maszyna, nie człowiek

Tzn. - jeśli ją wyśmiewano, dokuczano, przezywano - a tak podobno było, bo inaczej wyglądała etc to i tak nie usprawiedliwia to rzucenia się na kogokolwiek z nożem. I kogoś takiego nie można głaskac po głowie, tylko leczyć, bo nikt normalny nie wyciąga od razu noża. A dziewczynę, która została zaatakowana spotkała "kara" nieadekwatna do czynu, ale nie znaczy, że należy ją teraz przekonywać, by żyła tylko i wyłącznie w poczuciu skrzywdzenia... Winne są obie strony, dla jednej skończyło się to tragicznie, bo druga okazała się być niebezpieczna.
Stary 2010-09-10, 10:04   #71
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Tzn. - jeśli ją wyśmiewano, dokuczano, przezywano - a tak podobno było, bo inaczej wyglądała etc to i tak nie usprawiedliwia to rzucenia się na kogokolwiek z nożem. I kogoś takiego nie można głaskac po głowie, tylko leczyć, bo nikt normalny nie wyciąga od razu noża. A dziewczynę, która została zaatakowana spotkała "kara" nieadekwatna do czynu, ale nie znaczy, że należy ją teraz przekonywać, by żyła tylko i wyłącznie w poczuciu skrzywdzenia... Winne są obie strony, dla jednej skończyło się to tragicznie, bo druga okazała się być niebezpieczna.
Ale co ty tu próbujesz imputować. Nigdzie nie zostało potwierdzone, że ta napadnięta cokolwiek zrobiła tej, co się z nożem rzuciła. To są jedyne wymysły

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Napisane przez tiramisu_ Pokaż wiadomość
Najchętniej to byście ją do końca życia wsadziły do poprawczka albo psychiatryka, niech siedzi a co
Owszem Skoro jest niebezpieczna dla otoczenia to tak - imo odseparować ją od społeczeństwa.
Stary 2010-09-10, 10:07   #72
tiramisu_
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale co ty tu próbujesz imputować. Nigdzie nie zostało potwierdzone, że ta napadnięta cokolwiek zrobiła tej, co się z nożem rzuciła. To są jedyne wymysły

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Owszem Skoro jest niebezpieczna dla otoczenia to tak - imo odseparować ją od społeczeństwa.
Ale mogło tak być i należy do tego dojść i zastanowić się dlaczego tak się stało. A sepracja od społeczeństwa tylko na jakiś czas - ok, ale z rozsądkiem, z odpowiednią opieką i leczeniem.

Edytowane przez tiramisu_
Czas edycji: 2010-09-10 o 10:08
Stary 2010-09-10, 10:17   #73
nicRu
maszyna, nie człowiek

Sarrai, o sprawie dowiedzialam sie nie z tv, ale drogą "przez znajomych", z relacji podekscytowanego brata jednej z nich, ktory widzial zajscie.
Jesli zaatakowala bez powodu to tym bardziej nie nalezy jej glaskac, tylko leczyc, czy tego chce, czy nie.
A jeśli naprawdę, jak mówią ludzie z 6tki "dziewczyna była takim emo i się z niej śmiały", to znaczy że z jakichś przyczyn tkwiących w jej głowie tak zareagowała na docinki/dokuczanie/wyśmiewanie/etc.
Stary 2010-09-10, 16:06   #74
muszynianka
Zakorzenienie

To dziewczynka którą da się resocjalizować, wydaje mi się że ma zaburzenia psychiczne. Znaczy się na pewno ma problemy skoro rzuca się na ludzi z nożem. Gorzej gdy jest faktycznie chora psychicznie. Nie powinniśmy jej skreślać, nie umieszczałabym jej w poprawczaku tylko na oddziale dziennym czy czymś podobnym. Co do tego usprawiedliwiania - przemoc psychiczna jest często gorsza od fizycznej. Nie zapominajmy o tym i poczekajmy z linczem aż wydadzą oficjalne oświadczenie
Stary 2010-09-10, 16:42   #75
paula78
Zakorzenienie

A ja zastanawiam sie na podstawie czego przyjęto ja do tej szkoły ,skoro tłumaczenie świadectwa odbyło się dopiero na potrzeby policji.
Nie wiem jak w niespełna tydzień można kogoś tak znękać aby go zaatakować nożem.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-10, 16:47   #76
nicRu
maszyna, nie człowiek

Obowiązek szkolny i rejonizacja.
Stary 2010-09-10, 17:23   #77
akisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
A ja zastanawiam sie na podstawie czego przyjęto ja do tej szkoły ,skoro tłumaczenie świadectwa odbyło się dopiero na potrzeby policji.
Nie wiem jak w niespełna tydzień można kogoś tak znękać aby go zaatakować nożem.
Dokladnie. Pisałam już stronę wcześniej, ze to było 5 dni szkoły a nie wielomiesięczne nękanie. Plus, jeśli poraniła dziewczynę w twarz, to mogła być to jakaś klasowa piękność, która nawet nie musiała jej najbardziej dokuczać- mogła jej po prostu najbardziej działać na nerwy. Psychiatryk na pewno, bo w poprawczaku może jeszcze bardziej zejść na psy plus nie wiadomo, czy by kogoś np widelcem nie skrzywdziła. Choć tam pewnie by jej odpłacili z nawiązką za coś takiego... Ale powiem szczerze, że leczenie jej to moim zdaniem będzie wieloletni wysiłek i nie wiadomo, czy przyniesie efekty- 13 lat to za dużo, by nie wiedzieć, że nożem można kogoś zabić i za mało, by być aż tak zdeprawowanym. Szok.
akisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-10, 20:33   #78
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Obowiązek szkolny i rejonizacja.
obowiazek szkolny dot. tez gimnazjum ?
dwa wszystkich przyjmują na podstawie egzaminow lub rejonizacji ,w papierach nalezy zlozyc swiadectwo ,czyli dyrekcja przyjela swiadectwo po angielsku i tyle ?
nikt tego nie tłumaczył ?
czy tłumaczyli i olali sprawę ?

rodzice tez powinni poniesc konsekwencje ,jakies ograniczenie praw albo coś skoro corka popelnila"recydywę"

Stary 2010-09-10, 20:36   #79
muszynianka
Zakorzenienie

Obowiązek szkolny jest do 18 roku życia, więc musieli przyjąć ją do rejonu tak czy siak.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-11, 15:30   #80
corigan
Przyczajenie

Cytat:

'' tak tak i po glowce poglaskac '' - to moze poglaskaj ta dziewczyne ktora lezy w szpitalu bo znecala sie nad nia hm ?
widocznie mialas sielanke w szkole xD
Osoby ktore zostaly znecane fizycznie psychicznie nie koniecznie potrafia powiedziec '' odczep sie niepodoba mi sie to jak sie odnosisz ''
mama placze w szpitalu nad dzieckiem ktorego nie umiala widocznie wychowac powiedziec jak sie odnosic do innych i co wypada a co nie.
tak samo ona powinna chodzic po psychologach
bo nie wiem czy wiesz ale za znecanie sie nad druga osoba psychiczne fizyczne rowniez sa kary sadowne .

nie bronie tej ktora napadla z nozem . uwazam jedynie ze wina lezy po obydwu stronach i w duzej mierze rodzicow

mlodziez jest okrutna bezwzgledna mam nadzieje ze dziewczynka wyniesie z tego jakies lekcje ze nie kazdy bedzie sie usmiechac jak kogos bedzie dreczyc
corigan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-11, 17:54   #81
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Obowiązek szkolny jest do 18 roku życia, więc musieli przyjąć ją do rejonu tak czy siak.

to się moja córka " ucieszy" bo sie wygraża ,że rzuci szkołę

ok,musieli ale na podstawie czego ?podania i nie chcieli świadectwa ?czyli co rejon przyjmują na ładne oczy ?a egzaminy ?

Stary 2010-09-11, 19:30   #82
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Tak, Paula, dotyczy gim nie ma tak, że 13latek mówi szkole baj baj

Teraz czytam, że gówniarę do szpitala psychiatrycznego biorą, chociaż nie ma podstaw by sądzić, że z nią coś nie tak (bo wychowanie pomijam )
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-11, 19:35   #83
Lady in Blue
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22006571]Tak, Paula, dotyczy gim nie ma tak, że 13latek mówi szkole baj baj

Teraz czytam, że gówniarę do szpitala psychiatrycznego biorą, chociaż nie ma podstaw by sądzić, że z nią coś nie tak (bo wychowanie pomijam )[/QUOTE]

Dziś w tv usłyszałam, iż trafi do szpitala ze względu na atak histerii, którego dostała bodajże w czasie przesłuchiwań
mnie jedynie rozwala zawsze taki pogląd - wszędzie na zachodzie jest świetnie, krainy mlekiem i miodem płynące, tolerancja i dobry gust w każdej dzielnicy, a w tej Polsce to sam zaścianek i ludzi na Vogue'a nie stać

Lady in Blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-11, 19:49   #84
muszynianka
Zakorzenienie

Tak, jak rzuci szkołę to trafi do ośrodka ze szkołą :C chyba że nie zda dwa razy to do ochotniczych hufców pracy
Stary 2010-09-12, 07:56   #85
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Lady in blue, no wiesz, w takiej sytuacji każda gówniara by histerii dostała raczej. 13latka to gówniara i tyle, choćby nie wiem jak zdemoralizowana. I zawsze się wystraszy. I nie, nie jest mi jej żal.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-12, 11:11   #86
muszynianka
Zakorzenienie

A jeszcze później wyjdą rodzinne brudy, typu przemoc w rodzinie i ojciec zboczony psychopata............. i wtedy będzie jej żal
Stary 2010-09-13, 13:10   #87
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez corigan Pokaż wiadomość
'' tak tak i po glowce poglaskac '' - to moze poglaskaj ta dziewczyne ktora lezy w szpitalu bo znecala sie nad nia hm ?
widocznie mialas sielanke w szkole xD
Osoby ktore zostaly znecane fizycznie psychicznie nie koniecznie potrafia powiedziec '' odczep sie niepodoba mi sie to jak sie odnosisz ''
mama placze w szpitalu nad dzieckiem ktorego nie umiala widocznie wychowac powiedziec jak sie odnosic do innych i co wypada a co nie.
tak samo ona powinna chodzic po psychologach
bo nie wiem czy wiesz ale za znecanie sie nad druga osoba psychiczne fizyczne rowniez sa kary sadowne .

nie bronie tej ktora napadla z nozem . uwazam jedynie ze wina lezy po obydwu stronach i w duzej mierze rodzicow

mlodziez jest okrutna bezwzgledna mam nadzieje ze dziewczynka wyniesie z tego jakies lekcje ze nie kazdy bedzie sie usmiechac jak kogos bedzie dreczyc
Nie, sielanki w szkole rownież nie miałam, również w gimnazjum byłam wręcz zastraszona przez inne dziewczyny i zaręczam, że nie trwało to 5 dni, a wiele więcej I też bałam się do szkoły chodzić, też miałam wręcz sraczkę, kiedy miałam iść... Ale nie przyszło mi do głowy nigdy, żeby kogolwiek ciąć nożem!
A twoje wywody na temat tego, że
"mama placze w szpitalu nad dzieckiem ktorego nie umiala widocznie wychowac powiedziec jak sie odnosic do innych i co wypada a co nie. "
to już w ogóle komentować nie będę, bo są żałosne. Wiesz dokładnie jak było? Byłaś tam? Wątpie... Jeżeli rzeczywiście tak było, że to ta napadnięta tamtą nękała psychicznie. Oczywiście - wówczas należy się jej kara. Ale nie taka. Jak sama zauważyłaś, nękanie psychiczne jest karalne, ale od tego jest wymiar sprawiedliwośći, a nie jakieś samosądy niezrównoważonej trzynastolatki.
Stary 2010-09-13, 13:48   #88
corigan
Przyczajenie

Cytat:
Nie, sielanki w szkole rownież nie miałam, również w gimnazjum byłam wręcz zastraszona przez inne dziewczyny i zaręczam, że nie trwało to 5 dni, a wiele więcej I też bałam się do szkoły chodzić, też miałam wręcz sraczkę, kiedy miałam iść... Ale nie przyszło mi do głowy nigdy, żeby kogolwiek ciąć nożem!
A twoje wywody na temat tego, że
"mama placze w szpitalu nad dzieckiem ktorego nie umiala widocznie wychowac powiedziec jak sie odnosic do innych i co wypada a co nie. "
to już w ogóle komentować nie będę, bo są żałosne. Wiesz dokładnie jak było? Byłaś tam? Wątpie... Jeżeli rzeczywiście tak było, że to ta napadnięta tamtą nękała psychicznie. Oczywiście - wówczas należy się jej kara. Ale nie taka. Jak sama zauważyłaś, nękanie psychiczne jest karalne, ale od tego jest wymiar sprawiedliwośći, a nie jakieś samosądy niezrównoważonej trzynastolatki.
widzisz gdzies zebym popierala to co zrobila ? watpie
ty bylas nekana ja rowniez mialam komu o tym powiedziec i rodzice interweniowali z wiekiem nauczylam sie odpowiadac i reagowac
pisalam jakbys nie zauwazyla ze nie kazdy moze o tym powiedziec lub umiec reagowac w bardziej cywilizowany sposob . ona zrobila to tak - i nigdzie nie mowie ze dobrze zrobila

nie wiem co cie smieszy ja jestem na ludzi tolerancyjna
a jak takie male dziecko przychodzi do szkoly by sie na kogos wyzyc i posmiac sie z niego to widocznie matka kultury dziecka nie nauczyla

tak jak dziecko w przedszkolu zabierajace dziecku zabawke - oddaj, spytaj sie czy mozesz pozyczyc i sie pobawic to jest uczenie dziecka jak funkcjonowac w spoleczenstwie by nie oberwac np .
bo prawda jest taka gdyby sie odpowiednio wobec niej zachowala byc moze do niczego by nie doszlo

na miejscu nie bylam ale wiem co czuje dziecko nekane psychicznie badz fizyczne
czytam wiadomosci tak samo jak ty- tylko ze ty odrazu latke przypinasz dziewczynie '' zamknac,odizolowac '' - to jest zalosne
corigan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-16, 18:57   #89
Germini
Zakorzenienie

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...dziala_co.html

Cytat:
Napisane przez Gazeta.pl
Z opinii wynika, że uczennica nie ponosi odpowiedzialności za swój atak; w momencie napaści nie rozumiała znaczenia swojego zachowania ani nie była w stanie nim pokierować.
A gdy brała nóż z domu, też tego nie rozumiała? Nie wiedziała, co robi? Przypadkowo jej się spakował czy jak? Tak to by można gadać, gdyby rzuciła w koleżankę krzesłem czy czymś innym, co w danym momencie znalazło się jej pod ręką - ale nie w przypadku, gdy wzięła z domu broń (a i wcześniej już się odgrażała, że to zrobi).
Poza tym - nie rozumiała znaczenia swojego zachowania? Sorry, ona ma 4 lata czy 13?

To są jaja jakieś, no słowo daję...
Stary 2010-09-16, 19:49   #90
muszynianka
Zakorzenienie

Germini no niestety jak ona choruje naprawdę psychicznie, to tak - może nie zdawać sobie sprawy z tego co robi. Mogła myśleć że robi dobrze. Naprawdę zdziwiłabyś się jak może funkcjonować myślenie takich osób ;p
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości