ccc jesień- zima 2009/10 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-10-11, 14:46   #121
moooniaaaa
Zakorzenienie

Dot.: ccc jesień- zima 2009/10

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
moooniaaaa a czy te buty, które kupiłaś trochę się rozbiły? Kupiłam takie same ale zastanawiam się czy nie za małe i czy ich nie wymienić... Chociaż numer większe były trochę luźne...
I co się stało z tym zamkiem? Mój tez troche ciężko chodzi...
Pozdrawiam
Chodziłam w nich raptem dwa tygodnie chyba,więc niewiele mogę powiedzieć. Ale nie czułam,żeby się rozchodziły (na moje oko są dosyć sztywne)
A zamek się rozchodził. Raz sama próbowałam naprawić,ale wytrzymał pięć minut. Nie dałam rady rozpiąć i wyjąć nogi,siłowałam się chyba z godzinę z nim! No i zaniosłam,za tydzień zobaczę co zrobili,czy wymienili,naprawili czy oddadzą kasę. Podobają mi się,są strasznie wygodne,więc wolałabym żeby wymienili
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-11, 16:47   #122
Amidalia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Iduś Pokaż wiadomość
Ja sobie kupiłam takie (wklejam zdjęcia) za 79,99 zł .
super te Twoje botki ja jestem wysoka i lubię takie nie za wysokie obcasiki , chyba jutro też się wybiorę do CCC

sama rozważałam jeszcze te, ale jak zobaczyłam Twoje to zmieniłam zadanie ;PP

Edytowane przez Amidalia
Czas edycji: 2009-10-11 o 16:49
Amidalia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-11, 17:06   #123
Papiszynka
Zakorzenienie

A widzialyscie moze u siebie te granatowe, lezace na zdjeciu? Bylam w 3 CCC i byly tylko czarne, najbardziej bym chciala szare, wiem ze byly w zeszlym roku
Papiszynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-12, 11:50   #124
creativve
Rozeznanie

Byłam w CCC z myślą kupienia jakichś półbutów, ale szczerze to nie wiele butów mi sie spodobało, mam jeden fason upatrzony, buty są strasznie wygodne mimo, że na obcasie 6-7cm...
A wiecie może kiedy będa jakieś cieplejsze kozaki na zimę? bo wszystkie mają gąbkę w srodku, ale wydaje mi sie, że to jednak przejściowe

creativve jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-12, 14:13   #125
panierrka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez creativve Pokaż wiadomość
Byłam w CCC z myślą kupienia jakichś półbutów, ale szczerze to nie wiele butów mi sie spodobało, mam jeden fason upatrzony, buty są strasznie wygodne mimo, że na obcasie 6-7cm...
A wiecie może kiedy będa jakieś cieplejsze kozaki na zimę? bo wszystkie mają gąbkę w srodku, ale wydaje mi sie, że to jednak przejściowe
Dzisiaj byłam w ccc i widziałam już kilka par z misiem Właśnie byli w trakcie wymiany modeli, cześć półek była pusta, itp.

Rozsądek przede wszystkim.

Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...!
...albo chociaż się staraj - tak jak ja
panierrka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-12, 18:33   #126
poldzia89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez creativve Pokaż wiadomość
\
moim zdaniem to juz nie dołożą za dużo butów!! ale nie wiem

poldzia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-14, 14:01   #127
waaampirek
Organizatorka

Czy ktoś się orientuję czy w jakiejś aktualnej gazecie są zniżki do ccc ?
Stary 2009-10-26, 16:57   #128
nagi_aniolek
Zakorzenienie

dziewczyny, jaka jest rozmiarówka w ccc? standardowa?

i czy któraś z Was widziała może u siebie takie buciki w kolorze czarnym? bardzo zależy mi na rozmiarze 39, u mnie została jedna para 36 jest to firma jennifer&jennifer

Pieniądze szczęścia nie dają, dopiero zakupy.
Marilyn Monroe
nagi_aniolek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-09, 00:03   #129
aaabbbcccdddeeefffggg
Raczkowanie

ja mam niestety złe doświadczenia z reklamacjami w ccc... było to co prawda już kilka lat temu, ale uraz do tego sklepu mi pozostał... po niecałym miesiącu noszenia kozaków (były to co prawda jedne z tańszych- ok 100zł lub mniej) zaczęła mi się odklejać podeszwa... reklamacji niestety nie uznano... próbowałam się wykłócać, ale niewiele to dało... było to w ccc w plazie... więc mimo, iż czasem są tam ładne wzory butków oraz w stosunkowo atrakcyjnych cenach, to jednak boję się, że ich jakość będzie równie kiepska ;/...
aaabbbcccdddeeefffggg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-09, 09:12   #130
katka_19
Wtajemniczenie

Dziewczyny ja z własnego doświadczenia może dorzucę 2 grosze...
Otóż w zeszłym roku kupiłam w ccc kozaki lasockiego za 299 zł, po niespełna miesiącu zaczęły się rozwalać- oddałam na reklamację- naprawili. Po kolejnych dwóch tygodniach - to samo. Znów oddałam- zażyczyłam sobie aby wpisali zwrot pieniędzy albo wymiana na nowe, na co wszystkie Panie w ccc zgodnie powiedziały mi, że u nich nie ma czegoś takiego jak zwrot pieniędzy czy wymiana i u nich reklamacji podlega jedynie naprawa.
Tak więc nawet nie miałam ochoty pojechać po te buty i już w ccc siedzą ponad pół roku
btw nie wiecie ile trzymają buty u siebie? bo pasowało by je wkońcu odebrać, ale tak się zraziłam do ego sklepu, że omijałam go szerokim łukiem...

katka_19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-09, 10:12   #131
Iduś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katka_19 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja z własnego doświadczenia może dorzucę 2 grosze...
Otóż w zeszłym roku kupiłam w ccc kozaki lasockiego za 299 zł, po niespełna miesiącu zaczęły się rozwalać- oddałam na reklamację- naprawili. Po kolejnych dwóch tygodniach - to samo. Znów oddałam- zażyczyłam sobie aby wpisali zwrot pieniędzy albo wymiana na nowe, na co wszystkie Panie w ccc zgodnie powiedziały mi, że u nich nie ma czegoś takiego jak zwrot pieniędzy czy wymiana i u nich reklamacji podlega jedynie naprawa.
Tak więc nawet nie miałam ochoty pojechać po te buty i już w ccc siedzą ponad pół roku
btw nie wiecie ile trzymają buty u siebie? bo pasowało by je wkońcu odebrać, ale tak się zraziłam do ego sklepu, że omijałam go szerokim łukiem...
Miałam podobną sytuację w sklepie GORTZ 17. Kupiłam buty za 300 zł i po 3 miesiącach się rozwaliły. Oddałam na reklamację to mi nie przyjęli . Wyobraźcie sobie: kupujecie buty za 300 zł i po 3 miesiącach wam się rozwalają, a oni nawet nie uzględniają reklamacji bo uważają, że to wina klienta. Nigdy więcej nie przekrocze progu tego sklepu, ale do rzeczy. Oni powinni do Ciebie zadzwonić ( do mnie dzwonili po roku), że buty u nich zalegają i powinni się Ciebie zapytać czy po nie przyjdziesz czy mają je wywalić.

Moje Smakowidło!
- Miodowiec. new!

Iduś jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-09, 19:13   #132
Sylvana
Zadomowienie

A to dziwne Kupiłam sobie torebkę jakoś w zeszłym roku i lakier po może 3-4 miesiacach zaczal odchodzic.
Uwzglednili mi reklamacje mimo, ze mozna bylo uznac to moim zdaniem za zepsucie mechaniczne czyli "z winy" mojej.
W reklamacji zaznaczylam forme - zwrot pieniedzy badz naprawe.
Po dwoch tygoniach otrzymalam od nich zwrot gotowki.
Sylvana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-13, 10:10   #133
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

ja ostatecznie kupiłam sobie takie butki

http://www.we-dwoje.pl/jj;-;obuwie;c...tml?foto_id=11

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-13, 10:20   #134
lancomee
Raczkowanie

CZY SĄ U WAS JESZCZE RÓŻOWE SZPILKI Z KOLEKCJI JENIFFER ZA 69 ZŁ?
błaaagaam
lancomee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-22, 20:40   #135
IamnotSweet
Przyczajenie

Cytat:
Miałam podobną sytuację w sklepie GORTZ 17. Kupiłam buty za 300 zł i po 3 miesiącach się rozwaliły. Oddałam na reklamację to mi nie przyjęli . Wyobraźcie sobie: kupujecie buty za 300 zł i po 3 miesiącach wam się rozwalają, a oni nawet nie uzględniają reklamacji bo uważają, że to wina klienta. Nigdy więcej nie przekrocze progu tego sklepu, ale do rzeczy. Oni powinni do Ciebie zadzwonić ( do mnie dzwonili po roku), że buty u nich zalegają i powinni się Ciebie zapytać czy po nie przyjdziesz czy mają je wywalić.
Z reklamacją to w większości sklepach jest problem kupiłam sobie cudne wysokie szaszki fakt ze mam grubą łydkę i trudno mi znaleźć wysokie buty pozwolił mi zaszaleć finansowo kupiłam je za ponad 300 zł w SCC i co ? po miesiącu siedzę sobie w pracy macham nogą patrze a podeszwa mi się cała odlepiła pojechałam z nimi na reklamację a szanowne panie z wielkim fochem stwierdziły ze reklamacji nie przyjmują pogroziłam że zadzwonię do praw konsumenta i co ? w ciągu tygodnia miałam do wyboru zwrot pieniędzy lub wymiana butów na takie ekscesy najlepiej jest pogrozić siłami wyższymi ;D
IamnotSweet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-10, 08:47   #136
Mini1991
Zakorzenienie

Ma ktoras moze te buty w rozm 36?
bardzo prosiłabym o podanie nr wkładki
Stary 2010-09-10, 09:08   #137
^ Red dress ^
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Papiszynka Pokaż wiadomość
A widzialyscie moze u siebie te granatowe, lezace na zdjeciu? Bylam w 3 CCC i byly tylko czarne, najbardziej bym chciala szare, wiem ze byly w zeszlym roku
absolutnie ich nie polecam... kupiłam je w tamtym roku, czarne, wydałam na nie trochę dużo ale pocieszałam sie ze model idealny, bo płaskie i ladne, wysokie a poza tym za taką cenę oczekuję już jakości. Pomijając to ze przybrudzenia z nich wyczyścić to bardzo ciężka sprawa (chociaż miałam impregnat, przed każdym wyjściem, z firmy z ccc zresztą dobrany, ale ok, można to zrzucić na to że chodziłąm w nich kiedy były pierwsze śniegi i pierwsze "solenie" chodników i tego pewnie robić absolutnie w zimie nie można i nie umiałam o nie zadbać ), to zmienił się ich "fason"/kształt. Z tyłu na pięcie duże wgniecenie i co za tym idzie starcie trochę tej skórki i przód - totalna deformacja, nie mam pojęcia dlaczego, miałam dobrze dobrany rozmiar, nie nosiłam w nich nawet razu grubej skarpetki... a one się powiększyły i totalnie straciły swój kształt. Na zimę, tą naszą Polską są zdecydowanie za cieńkie, podeszwa gwarantuje zamarzniecie stopy, ale człowiek mądrzejszy po stracie a szkoda, bo są urocze, w tamtym sezonie tylko one mi wpadły w oko, szkoda że przetrwały tylko nieco ponad 3 msc...
Za to dostać je wtedy też było cieżko, jeździłąm po wielu ccc (wtedy było zapotrzebowanie na czarne właśnie, pamiętam że granatowyych najwiecej zostało i szarych, ładniejsze ale mniej praktyczne jednak) a później po miesięcu wraz się pojawiły hurtową ilością, chociaż w każdym ccc mówiono mi że dostawy nie są planowane tego modelu
^ Red dress ^ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-10, 09:45   #138
joanneth
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa
Mi zepsuł się zamek i czekam 2 tygodnie na reklamację,nie wiem czy wymienią,naprawią czy zwrócą kasę,okaże się za tydzień
ja kupiłam sobie w zeszłym roku skórzane kozaki, pochodziłam w nich może z miesiąc, obchodziłam się z nimi jak z jajkiem, a mimo to zamek się zepsuł. myślałam, że wymiana zamka to żaden problem i jakież było moje zdziwienie kiedy przyszłam po odbiór i powiedzieli mi, że buty poszły do utylizacji

kimi, maailmanmestari 2007!
joanneth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-11, 10:48   #139
Madaaa
Zakorzenienie

ccc sprzedaje rozne marki butow. Która polecacie ? Ja mam dwie pary z jenifer i jakosc nie za bardzo... sandalki sie rozciagnely, a kozaki przemakaja
Mam jedne z lasockiego ale molo chodzone wiec nie moge powiedziec jak z jakoscia, ale na pewno sa bardzo wygodne. O niebo lepiej sie chodzi w takich niz tych tanszych. Ale kozaki z lasockiego pewnie sa bardzo drogie ?
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-11, 12:03   #140
Dotka81
Zakorzenienie

Mój wczorajszy zakup
99zł

Dotka81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-11, 12:10   #141
201604211118
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Dotka81 Pokaż wiadomość
Mój wczorajszy zakup
99zł
Moim zdaniem okropne.
201604211118 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-11, 12:12   #142
fablous
Zakorzenienie

Ja w zeszłym roku kupiłam kozaki z Lasockiego za 299zł. W sumie to nic się z nimi nie działo chociaż nosiłam całą zimę, ale i tak przemakały w większą pluchę. Szkoda, bo myślałam, że za taką kasę to będą chociaż trochę porządniejsze. Ale na plus to skóra nigdzie mi się nie pozdzierała ani nic się nie rozklejało.

fablous jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-11, 12:14   #143
Dotka81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spekulantka Pokaż wiadomość
Moim zdaniem okropne.
Są gusta i guściki

Dotka81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-11, 14:40   #144
aniser
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Papiszynka Pokaż wiadomość
Ladne te kozaczki, ale dwa dni temu jak bylam w CCC w Batorym to na pewno granatowych nie bylo

Cytat:
Heh, niestety nie tylko w CCC i Gortzu maja taka dziwna polityke... Kolezanka kupilam w zeszlym roku botki Tamaris, na poczatku sezonu, wiec cena kolo 270-280zl... do tego zakupila nawet przeznaczona wlasnie do nich specjalna paste, ktora miala je lepiej zakonserowwac...
Mimo uzywania owej pasty i ogolnego dbania o butki, po 3 tygodniach noszenia czubki jakby napuchly i zupelnie stracily fason. Po prostu zrobily sie na nich takie babelki pod powierzchnia skory...Poszlysmy botki reklamowac, a ekspedientka stwerdzila,ze owszem ona moze je przyjac,ale kolezanka nie ma co liczyc na naprawe, bo wada jest z winy klienta i gdyby je konserwowala odpowiednia pasta i uwaga! nie nosiła ich na deszcz i śnieg to by sie nic nie dzialo...
Stary 2010-09-11, 15:45   #145
Veredise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniser Pokaż wiadomość
nie nosiła ich na deszcz i śnieg
Co za porąbańce To równie dobre jak napis na metce kąpielówek, które kupił sobie mój tata: "nie do użytku w wodzie, bo mogą puścić kolor"

Veredise jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-11, 19:57   #146
maugorzata
Raczkowanie

czytam komentarze o trudnosciach z reklamacja w ccc i mam wrazenie, ze nie myslimy o tym samym ccc i nie, nie jestem pracownikiem wizerunku ccc )))))
wg mnie jest to sklep reklamacyjnie niezrownany. szast prast, krotka pilka i kasa z powrotem w moim portfelu. inna strona medalu, ze moje bogate doswiadczenie z reklamacjami tam, swiadczy o tym jak kiepskiej jakosci sa te buty, ale serio - nigdy nie mialam problemu, zeby uznano mi reklamacje.
jesli zas chodzi o jakosc, ciezko sie dziwic - ceny maja bardzo niskie. w oficerkach z prima mody, za ktore w przyplywie gotowki dalam prawie 500 zlotych bede chodzic 4 sezon - sa niezniszczalne.

pozdrawiam
Stary 2010-09-11, 20:45   #147
201707171556
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez joanneth Pokaż wiadomość
ja kupiłam sobie w zeszłym roku skórzane kozaki, pochodziłam w nich może z miesiąc, obchodziłam się z nimi jak z jajkiem, a mimo to zamek się zepsuł. myślałam, że wymiana zamka to żaden problem i jakież było moje zdziwienie kiedy przyszłam po odbiór i powiedzieli mi, że buty poszły do utylizacji
Ale zwrócili Ci przynajmniej pieniądze?

Ja kupiłam wczoraj w CCC (Lasocki) śliczne kozaki z zamszu naturalnego, czarne za 259 zł. Wydaja sie abrdzo porządne, szyte i klejone, podeszwa gruba z twardej gumy, kupiłam tez impregnat i mam nadzieje że nic strasznego się z nimi nie stanie gdy bede chodziła tylko w suche dni

Ogolnie mogę szczerze polecić buty Lasockiego ze skóry naturalnej, w zeszłym roku kupiłam brązowe oficerki (299zł) i nic się z nimi nie stało poza zdartą skórką na czubkach, ale to chyba normalne gdy ktos w butach z czubkami nie potrafi chodzic
Tylko zawsze trzeba patrzec nie tylko na fason butów ale tez na wykonanie, wazne żeby podeszwa była porządna, obcas mocny (nie kaczuszka) i żeby but był szyty a nie tylko podklejony a wszystko powinno byc dobrze
201707171556 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-16, 11:20   #148
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cześć. Mam pytanie- gdzieś w internecie znalazłam informację, że te botki są w kolorze granatowym. Jako, ze do najbliższego CCC mam ok 30 km z małym hakiem postanowiłam, że zapytam: czy rzeczywiście tylko granatowe są ?

+ =
nieznajoma0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości