3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniowe,cz.V - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-11, 11:40   #271
De28
Wtajemniczenie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Lisek, witaj ponownie.Ja cie pamietam, bo mamy podobne terminy porodu?

Moj pepek troche wybrzuszylo, ale caly nie wyszedl. A czekamy na synka.A kreche na brzuchu mam, na poczatku skladala sie z wlosow a od ok 3 tygodni poprostu zabarwila sie tam skora na brazowo.

Tez nie wiem jak dluga mam szyjke. Lekarz zawsze bada mnie paluchami, co srednio przyjemne jest i nic nie mowi."0 wrzesnia na wizycie zapytam.

Juz niedlugo wracamy i nie moge sie doczekac by zamowic lozeczko i zlozyc kolyske.

Dzis sie nie wyspalam.O 3 nad ranem obudzilo mnie swedzenie stop i do 7 nie moglam spac. I juz wiem po czym to mam- jak zjem duza ilosc wolowiny Ale dlaczego?

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-09-11 o 11:46
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 11:40   #272
lisek15
Zakorzenienie

Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow

Kretencja ja nie lubię własnie kupowac przez internet. Bardzo się wtedy męczę. Wolę iśc do sklepu, dotknąć i wybrać. Ale teraz będę musiała polubić.

My z tż już postanowiliśmy kupić mebelki.
Podobają Wam się??

Meble
Mam nadzieję,że takie wystarczą mi. Zwłaszcza,że z ctego łóżeczka można później można zrobić łóżko dla dziecka do 6-7 rż.

De28

skalpel:4
skalpel 2:1
kiler:1
biegi;1
siłownia:4
boczki:4

Odchudzanko
70,2 - Cel I (67 ) 65,7 - Cel II (63) - Cel III (60) - Cel IV (58)
Kiedy to będzie??

Edytowane przez lisek15
Czas edycji: 2010-09-11 o 11:41
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 11:44   #273
kotek81
Zakorzenienie

Jeny muszę jakąś zupinę ugotować a nie mam w ogóle pomysłu (ani chęci)

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Napisane przez lisek15 Pokaż wiadomość

My z tż już postanowiliśmy kupić mebelki.
Podobają Wam się??

Meble
Mam nadzieję,że takie wystarczą mi. Zwłaszcza,że z ctego łóżeczka można później można zrobić łóżko dla dziecka do 6-7 rż.
Fajniutkie
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 11:45   #274
dzasta110
Wtajemniczenie

cześć

głowa mnie zaczęła mocno boleć, ostatnio coś bardzo często mi dokucza ból głowy, a o bólu kręgosłupa nie wspomnę

wczoraj odebrała mama łózeczko turystyczne (będzie stało w salonie, żeby córeczka była z nami ) i jest śliczne zdjęcie z netu poniżej

jestem na etapie prania i prasowania wyprałam już z 5 pralek i jeszcze mi ok 2 zostały, oprócz pościeli, ale to już w listopadzie zrobię, żeby była świeżutka dobrze, że się zdecydowałam na pranie już teraz, bo później to chyba by mi ciężko było to wszystko prasować

pępek i linia - u mnie linii brak, a pępek wklęsły tylko taki bardziej że tak powiem okrągły/otwarty

termometr - my kupimy chyba aBakus Baby, o taki: http://www.babyclub.pl/product-pol-5...-mowiacy-.html polecili nam go w sklepie

niebieskaa - bardzo ładny kolorek, lubie takie refleksy

kretencja - ale Twój Tymek rośnie brzusio śliczny

muszę iść ogarnąć mieszkanie, bo jakiś taki "syf" się zrobił w tym tygodniu przez te sortowanie ubranek

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"

Edytowane przez dzasta110
Czas edycji: 2010-09-11 o 11:46
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 11:48   #275
lisek15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Jeny muszę jakąś zupinę ugotować a nie mam w ogóle pomysłu (ani chęci)

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Fajniutkie
Dzięki.
Jeżeli chodzi o obiad to ja bym zjadła każdą. Niestety od tyg jestem na diecie cukrzycowej i nic nie mogę jeść. Chodzę głodna i zapycham się wodą mineralną nie gazowaną Już chcę normalnie jeść, chodzić, żyć.

biegi;1

Odchudzanko
Kiedy to będzie??
Stary 2010-09-11, 11:52   #276
kotek81
Zakorzenienie

Dobra już mam pomysła na zupę - młoda se wymysliła ogórkową
Teraz trza tylko do sklepu skoczyć

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Dzięki.
Jeżeli chodzi o obiad to ja bym zjadła każdą. Niestety od tyg jestem na diecie cukrzycowej i nic nie mogę jeść. Chodzę głodna i zapycham się wodą mineralną nie gazowaną Już chcę normalnie jeść, chodzić, żyć.
Jak nic jeść nie mozesz???
Stary 2010-09-11, 11:54   #277
lisek15
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Bardzo dobry i smaczny pomysł

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:

Mogę,ale w małych ilościach i TYLKO 5 razy na dzień Nie mogę jeść zbytnio wszystkich owoców. Warzywa mogę. Ale i tak jak nie jadlam słodyczy do momentu gdy dostałam dietę to nie jadłam. Teraz jak nie mogę to ZJADŁABYM WSZYSTKIE SŁODKOŚCI I WSZYSTKIE INNE ŻAREŁKO.

biegi;1

Odchudzanko
Kiedy to będzie??
Stary 2010-09-11, 12:03   #278
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś ma jeszcze wklęsły pępek? Bo ja mam a to już 26 tydz / 2 dzień.
Ja kończe 29 tc i mam wklęsły
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 12:05   #279
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:

Mogę,ale w małych ilościach i TYLKO 5 razy na dzień Nie mogę jeść zbytnio wszystkich owoców. Warzywa mogę. Ale i tak jak nie jadlam słodyczy do momentu gdy dostałam dietę to nie jadłam. Teraz jak nie mogę to ZJADŁABYM WSZYSTKIE SŁODKOŚCI I WSZYSTKIE INNE ŻAREŁKO.
hehe no tak "zakazany owoc" smakuje najlepiej

Dobra ja spadam do tego sklepu bo w końcu zupa będzie na kolację
Stary 2010-09-11, 12:11   #280
Patrycja_1708
Zadomowienie

Cześć dziewczynki. Ząbek troche ustał choc dalej czuje jakis taki nacisk w tym zebie :/ W nocy troszke pobolewało jeszcze ale to ze niby tak miało byc bo sie zatruwał. Ale juz bólu nie mam wiec to najwazniejsze. Wstałam dzisiaj o 8 i poszłam kupic sobie jakies bluzeczki i akurat dwie fajne tuniczki upolowałam w lumpku A na dodatek zeby jeszcze poprawic sobie humor poszłam do fryzjera Dzionek zaraz inny sie zrobił. Niby tylko troszke podciełam włoski ale od razu lepiej sie czuje Teraz ide robić zapiekanke makaronową i potem czeka mnie full roboty bo rodzice wymieniają sobie mebelki w jednym pokoju i trzeba wszystko powykładac z tych starych. Odezwe sie pozniej
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 12:17   #281
Priety
Raczkowanie

GG do Priety

Kotek zupka ogórkowa... mniam... Mogę się wprosić? Ja na początku ciąży miałam fazę, że robiłam sobie właśnie zupkę ogórkową i wypijałam ją w sporych ilościach... Aż już patrzeć na mnie nie mogli

Lisek witaj Widzę, że mamy podobne terminy I widzę, że też masz wizytę na 17.09 To dokładnie tak samo jak ja

TŻ przywiózł mi łóżeczko dla małego Aż je poskładaliśmy z radości Tylko nie wiem co z nim na razie zrobimy bo mamy kawalerkę i na razie jeszcze się urządzamy i nawet mebli nie mamy wszystkich... Ale za to możemy potańcować z łóżeczkiem, gdzie najlepiej będzie je postawić
Priety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 12:18   #282
kliwia
Zakorzenienie

kretencja pokaz posciel
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 12:20   #283
lisek15
Zakorzenienie

Cytat:
hehe no tak "zakazany owoc" smakuje najlepiej

Dobra ja spadam do tego sklepu bo w końcu zupa będzie na kolację
Tak, tak. Nic nie mogę, nawet przytulać się. Ale do stycznia wytrzymam. Byle by Młody był zdrowy.

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki. Ząbek troche ustał choc dalej czuje jakis taki nacisk w tym zebie :/ W nocy troszke pobolewało jeszcze ale to ze niby tak miało byc bo sie zatruwał. Ale juz bólu nie mam wiec to najwazniejsze. Wstałam dzisiaj o 8 i poszłam kupic sobie jakies bluzeczki i akurat dwie fajne tuniczki upolowałam w lumpku A na dodatek zeby jeszcze poprawic sobie humor poszłam do fryzjera Dzionek zaraz inny sie zrobił. Niby tylko troszke podciełam włoski ale od razu lepiej sie czuje Teraz ide robić zapiekanke makaronową i potem czeka mnie full roboty bo rodzice wymieniają sobie mebelki w jednym pokoju i trzeba wszystko powykładac z tych starych. Odezwe sie pozniej
JA mam złe wspomnienia z bólem zęba teraz w ciązy. Musiałam wyrwać.
Do mnie fryzjer bedze musiał przyjechać do domu. Na szczęście koleżanka sama to zaproponowała mi. Ale wolałabym wyjść sama.

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Priety to zobaczymy jak wyjdzie w praniu.

biegi;1

Odchudzanko
Kiedy to będzie??
Stary 2010-09-11, 12:20   #284
kliwia
Zakorzenienie

lisku super te mebelki bardzo mi sie podobaja.

Co do fryzjera, a chyba dzis zakupie szampon koloryzujacy i sie umowie w przyszlym tyg do fryzjerki na koloryzację i potem przed porodem poprawie, by byly blyszczace
Stary 2010-09-11, 12:25   #285
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
az mi sie płakac chce, tu nastepna czesc a ja juz rozpakowana, łeeeeeeeeeeeee

czekaj na mnie na odchowalni

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
irsin a Ty masz wybrane imię dla swej córy?

Ja: Jagoda
TZ i jego matka: Lila

irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 12:26   #286
lisek15
Zakorzenienie

Kliwia
A ja miałam iść w tym tyg do fryzjera, a później przed samym porodem. Ale nici z tego wyszły.
Przyjdzie koleżanka(fryzjerka) bliżej mojego porodu i coś zrobi z mooimi włosami. A zawłaszcza balejaż, bo już mam takie ogromne odrosty, a co dopiero w listopadzie

biegi;1

Odchudzanko
Kiedy to będzie??
Stary 2010-09-11, 12:26   #287
kliwia
Zakorzenienie

irsin tz bratanica to jagoda. maly szatan troche i do tego wychowywana w wierze - masz wiec jestes
Stary 2010-09-11, 12:30   #288
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki.
współczuję ja w tym tygodniu idę na krzywą na 75 g, bo wyszło mi przy glukozie 50 g, że po godzinie mam przekroczoną normę no i obawiam się, czy jednak nie mam cukrzycy ciążowej a powiedz mi (bo już staram się przestrzegać diety) czy Ty byłaś u dietetyka? skąd czerpiesz wiedzę co i jak jesz?

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 12:34   #289
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
lisek15 witaj ponownie ,między nami tylko tydzień róznicy,więc pewnie będziemy razem rodziły .

Pytanie czy zdecydowałyście się już na jakiś rodzaj znieczulenia,jeśli tak to jaki? I czy któraś z wieloródek była znieczulana dolarganem lub dolcontralem?
Pytam,bo chcę wiedzieć jak się odczuwa to znieczulenie,jak bardzo znieczula i jaki miało wpływ na dziecko? W niecie jest mnóstwo sprzecznych informacji

Ja napewno zaznacze sobie ze chce Epidural !!!! Na zywca raczej nie chce rodzic

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
ursull w moim szpitalu nie podaja zadnego znieczulenia. nie mozna sobie nawet zzo za oplata zafundowac. wiec sie nie orientowalam nawet co jest.
Jak to nawet nie mozna sobie kupic O moj Boze czyli kobieta jest jakby z góry zmuszona rodzic na zywca

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
Aliszcze nie chcę cię straszyć,ale rozstępy bardzo często robią sie dopiero po porodzie . Ja też mam sporo malutkich,pękniętych naczynek,ale rozstępów narazie nie widać. Po porzednim porodzie miałam trochę,ale zeszły. Ciekwe jak będzie teraz .
Ja tez nie mam rozstepów ale za to jaki mi wyszedł celulit na udach to Czym by to mozna było zwalczac bo czegos takiego tez nigdy nie miałam

Cytat:
ja nie miałam żadnego znieczulenia i teraz też nie chcę
Silna kobieta z Ciebie - podziwiam

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
apolonia no dokladnie, porod rodzinny to wybor kazdej pary
U nas bedzie rodzinny nie wyobrazam sobie rodzic bez meza Dzięki temu troche sie mniej boje bo bez niego to chyba by mnie musieli sila zaciagnac hihi

Cytat:
Witam
JAk mogę to chciałabym się przyłączyć do Was. To już moje drugie podejście. Na początku wąteczku list-grud byłam,ale jakoś chyba nie umiałam się odnaleźć. a teraz mam nadzieję,że będzie lepiej.
Leżę więc na pewno będę miała czas na pisanie

Dzisiaj rozpoczęliśmy 29 tc i oczekujemy Aleksandra

Witaj ja tez cie pamietam . Bedziemy rodzic w tym samym czasie .

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 12:35   #290
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Ogladam zdjecia brzuchow po porodzie i sie przerazam troche :/

one naprawde moga wygladac tak makabrycznie? skora tak zwisa strasznie?
Stary 2010-09-11, 12:37   #291
kliwia
Zakorzenienie

irsin co Ty oglasdasz! na tylek dostaniesz.
moga wisiec, byc ppomarszczone od rozstepow. no ale bez przesady, jak sie wezmiemy za siebie, cwiczenia z maluchem na brzusio, ciagle spacery ect, to chyba wroci to do siebie.
jak nie to trzeba zaczac odkladac na plastyke brzucha
Stary 2010-09-11, 12:39   #292
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Ogladam zdjecia brzuchow po porodzie i sie przerazam troche :/

one naprawde moga wygladac tak makabrycznie? skora tak zwisa strasznie?
na poczatku tak,ale jak sie od razu wezmiesz za brzuch to bedzie ok
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 12:41   #293
lisek15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
współczuję ja w tym tygodniu idę na krzywą na 75 g, bo wyszło mi przy glukozie 50 g, że po godzinie mam przekroczoną normę no i obawiam się, czy jednak nie mam cukrzycy ciążowej a powiedz mi (bo już staram się przestrzegać diety) czy Ty byłaś u dietetyka? skąd czerpiesz wiedzę co i jak jesz?
Ja tez miała 75 g od razu robioną. Wyszło mi minimalne przekroczenie. Wynik mam 8,17, a norma jest do 7,8. Dowonił do mnie lekarz i powiedział,że na insuline jeszcze się nie łapię, ale mam stosować dietę. NIetety jak dla mnie nie jest to łatwe. I czasem popełnię mały grzeszek.
Mogę jest ryby(ni tłuste), chude wędliny, kurczaka bez skóry, mięso. Chleb najlepiej graham, nie pszenny. Owoce - mandarynki, jabłka z tym żer bardzo małe ilości. Banany, winogrono NIE MOŻNA, sok porzeczkowy, greffrutowy i grejfrut(możesz). Ogółem warzywa, dużo zielonych. Nie wspominając że słodyczy NIE WOLNO A i chude sery można.
Na razie nie idę do diabetologa, ale koleżanka już mnie umówiła bez mojej zgody i chyba w przyszłym tyg mam znów robić badania i iśc do diabetologa. Jeszcze nagadała mojemu tż i on też uważa,że mam iść. Ale szczegółów wizyty nie znam.

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Sysunia dziękuję

Irsin moja koleżanka używa jakiegoś pasa i mówi,że fajny. Też była przerażona tym flakiem.

biegi;1

Odchudzanko
Kiedy to będzie??

Edytowane przez lisek15
Czas edycji: 2010-09-11 o 12:42
Stary 2010-09-11, 12:42   #294
vikicullen
Zadomowienie

ale jestem zmeczona wczorja do pozna ogladalam kabarety a dzis mnie obudzili przed 8.00 bo remont padam doslownie a tu dopiero 13.00 a nie poloze sie bo nienawidze w dzien sie klasc,nie potrafie, chodzbym nie wiem jak padała nie przysnę w dzień.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 12:46   #295
rypka85
Zakorzenienie

A ja jestem chora Przeźiębiona i ledwo mówie Dzisiaj byłam na pogotowiu i dostałam antybiotyk bezpieczny dla dzidzi

Wygrzewam sie w łóżeczku

Teściowa robi smaczny obiadek
rypka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 12:49   #296
lisek15
Zakorzenienie

Vikicullen zazdroszczę spania. Ja nie mogę. Nawet jak nie śpię w ciągu dnia to i tak budzę się w nocy I nie koniecznie do sikania. Przed ciążą spałam jak niemowlę a teraz nie mogę.
Tż śmieje się,że przyzwyczajam się do wstawania w nocy.

biegi;1

Odchudzanko
Kiedy to będzie??
Stary 2010-09-11, 12:51   #297
kootekk
Zakorzenienie

nuchsia ja miałam fenoterol w szpitalu, kroplowka leciała 24/h i szczerze to z sercem masakra, jak mi szybciej puscili kroplowe to trzesłam sie jak galareta a serce to mi mialo wyskoczyc, nie mam porownania jak jest z tabletkami, ale jak nie trzeba to lepiej nie brac

irsin ty sie nigdzie na odchowalnie nie spiesz, mi sie tez tam nie spieszy, zreszta co tam sama bede robic
a z tymi brzuchami to faktycznie niektore strasznie wygladaja, moj nie jest za ciekawy ale skora nie wisi tragicznie, troche mi brzuchol zostal ale mysle ze szybko sie go pozbede, za to niektore babki po porodzie wygladaja jakby mialy zaraz nastepne rodzic, szkoda mi ich, bo sama sie wkurzam swoim brzuchem

wczoraj tz jak widzial jedna babke po porodzie to mi powiedział : widzisz, a ty stekasz ze masz brzuch, kol niej wygladasz jak modelka
chcial mnie pocieszyc ale mu nie wyszlo

Michalek ma sie dobrze, znowu sie do mnie przytulał a byl taki zadowolony, smial sie tak słodziutko moglabym sie caly dzien w niego wpatrywac jak w obrazek

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 12:58   #298
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

33 tydzien...

coraz blizej

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

No to jakos moze sobie damy rade z tymi flakami

ja zaraz jade do wroclawia, znowu podroz
Stary 2010-09-11, 13:02   #299
kretencja
Zakorzenienie

Pokazuję pościel.
http://allegro.pl/baby-raj-13el-eksk...214700324.html
Kolor księżyc błękitny

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-11, 13:08   #300
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Vikicullen zazdroszczę spania. Ja nie mogę. Nawet jak nie śpię w ciągu dnia to i tak budzę się w nocy I nie koniecznie do sikania. Przed ciążą spałam jak niemowlę a teraz nie mogę.
Tż śmieje się,że przyzwyczajam się do wstawania w nocy.

nie no ja tez czesto cierpie na bezsennosc, np z czwartku na piatek nie spalam do 4:30, a w nocy to standard ze wstaje siku i to czasem nawet z 10 razy dziennie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość

Michalek ma sie dobrze, znowu sie do mnie przytulał a byl taki zadowolony, smial sie tak słodziutko moglabym sie caly dzien w niego wpatrywac jak w obrazek
Fajnie juz masz swojego michasia, eh tez juz bym chciala, tzn no niech sobie jescze posiedzi w brzuszku do 38 tyg chociaz

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Pokazuję pościel.
http://allegro.pl/baby-raj-13el-eksk...214700324.html
Kolor księżyc błękitny
Ładna pościel, ja jeszcze nie rozgladalam sie za poscielą, czas zacząc

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png

Edytowane przez vikicullen
Czas edycji: 2010-09-11 o 13:09
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości