|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Dziewczyny uzywalyscie Ziaji Mamma Mia od rozstepow?
Uczulil moze ktoras z Was? |
|
|
|
#302 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 3trymestr już nam leci,rosną brzuszki a w nich dzieci-mamy listopadowo-grudniow
Kretencja- ja bede miala taka sama posciel tylko ksiezyc czekoladowy
|
|
|
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
Vikicullen to trochę mnie pocieszyłaś.
A teraz uciekam bo muszę udusić tż. Miał wrócić z ryb 1,5 godz temu i właśnie łaskawie wrócił.
|
|
#304 |
|
Zakorzenienie
|
ale wam zazdroszcze tego liczenia, jak michalek byl w brzuchu to tez odliczalam ze coraz blizej, zaledwie kilka tygodni, przeleci szybko, a teraz jak michalek lezy w szpitalu to czas mi tak wolno plynie, kiedy to bedzie jak wezme michalka do domu, cala wietrzność musze czekac ;(
na dodatek rycze jak bobr, bo dzisiaj wesele przyjaciółki, akurat przejezdzali kolom mojego domu bo sala weselna zaraz za rogiem, stałam przy furtce i ryczałam, jeszcze jej pojde zyczenia zlozyc i prezent dac to przynajmniej ja bede widziec |
|
|
|
#305 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakie macie torby do szpitala`?
![]() kootekk, ile jeszcze Michalek musi zostac w szpitalu? Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-09-11 o 13:21 |
|
|
|
#306 |
|
Zakorzenienie
|
de tydzien moze dwa, zalezy od tego jak szybko bedzie przybierał
|
|
|
|
#307 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie może jaka powinna być temperatura do kąpieli maluszka?
|
|
|
|
#308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja miałam przez prawie pół roku fazę na krupnik - do tej pory nie mogą na niego patrzeć ja mam podobną do tej: http://allegro.pl/torba-podrozna-tur...216088234.html |
|
|
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
ona 37stopni.
De28 ja mam 3 torby w domu i zobacze w ktora wejde - ale raczej w taka niewielka na kolkach walizke sie zapakuje. A dziecko w taka na ramie.
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-09-11 o 13:35 |
|
|
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#311 |
|
Zakorzenienie
|
woda ma miec okolo 37stopni
|
|
|
|
#312 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak spakuje sobie torbe na kolkach to chyba tez bedzie ok
?Kootekk, wykorzystaj w takim razie ten tydzien.Sprobuj sie wyspac i zregenerowac sily. Przydadza sie jak Michalek bedzie juz w domu. Moj maly lobuz nie dal mi dzis pospac.Od 3 nad ranem tak sie przekrecal w brzuchu i stopki wystawial, ze nie moglam ponownie zasnac. Tak sie zastanawiam, czy on wogole spi
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-09-11 o 13:39 |
|
|
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam dzisiaj masło orzechowe - ohyda
![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- pewnie, ze będzie ok
|
|
|
|
#314 |
|
Zakorzenienie
|
De, ja nie mam w ogóle torby
Chyba od Rodziców pożyczę, nie będę specjalnie kupować.Sysunia, ja mam takie podejście, że nie jestem "skazana" na rodzenie bez znieczulenia. Chcę tego. Świadomie wybieram ten szpital, godząc się na to, że znieczulenia nie dostanę. Wierzę, że dam rade urodzić bez niego. Wierzę, że dobre przygotowanie może zdziałać cuda. I chcę mieć wszystko pod jak największą kontrolą - brak czucia od pasa w dół przeraża mnie znacznie bardziej, niż ból Cieszę się, że pościel się podoba Wiem, że jest droga, ale wiele innych rzeczy kupiłam z niższej półki, to tu postanowiłam zaszaleć Zresztą urzekła mnie, bo szukałam czegoś prostego, z sympatyczną, ale dyskretną aplikacją. Nie znoszę, jak wszystko jest upstrzone obrazeczkami.My dziś na obiad mamy makaron z sosem z proszku Wiem, że niezdrowo, ale jest pyszny - Napoli. Dodajemy mięsko mielone i cebulkę podsmażoną i jest git A mnie coś głowa boli dziś, może z niewyspania albo ciśnienie się zmienia. A wieczorem idziemy na imprezę do znajomych, obejrzeć ich nowe mieszkanie i przy okazji świętować powrót przyjaciela z Japonii Więc mam nadzieję, że mi do wieczora przejdzie ta głowa, a jak nie to wezmę apap (pierwszy raz w ciąży, dotąd nie brałam Kotek, ja masło orzechowe uwielbiam Oddaj
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-09-11 o 13:45 |
|
|
|
#315 |
|
Rozeznanie
|
mi pępek został prawie na miejscu
a lini nie mam wcale przebarwień też niet i powiem wam że gdybym tego nie zrobiła chyba było by kiepsko nie dokładnie rozcierałam filtr na twarzy przy linii włosów i na czole tam mam brzydszą ciemniejszą skórę ------------------------------------------- Ja wczoraj była w rossmanie i kupiłam mini kosmetyki do szpitala- pastę do zębów, chusteczki do higieny intymnej, płyn do płukania ust, zel pod prysznic znając moje zapędy w pakowaniu tym razem mam nadzieję że się wszystko zmieści w jedną dużą kosmetyczkę ![]() --------------------------------------- kretencja ja dziś na obiad ugotowałam zupę pomidorową na kostkach hahaahaha i tak mi smakuje że nie mogę się opamiętać ja też liczę na ot że urodzę bez znieczulenia i chyba nie będize wyjścia u mnie w szpitalu się nie praktykuje znieczulenia na życzenie tzn. praktykowali za kasę aż ich złapali i teraz koniec ![]() ---------------------- Kootek to nie dużo czasu dasz radę ![]() może idź małemu kup ciuchy? zajmij się czymś co jest związane z Michałkiem a napewno czas szybciej zleci
Edytowane przez apoolonia Czas edycji: 2010-09-11 o 14:02 |
|
|
|
#316 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#317 |
|
Zadomowienie
|
W koncu skonczylam wykładac wszystkie pierdoły z mebli. Teraz chwila spokoju bo dopiero po poludniu nowe mebelki przywiozą.
Tak czytam o tych waszych pepkach i mój to własciwie w ogole sie nie zmienił, cały czas jest taki sam. To dobrze czy źle?? |
|
|
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
de, apoolonia nawet jakbym chciala nie potrafie sie zrelaksowac
na zakupy nie mam sił, szok pierwszy raz co mi sie zakupow nie chce ![]() musialam sobie kupic nowe spodnie bo w brzuchu sie nie zmieszcze i zamiast jechac do sklepu to znalazlam sklep online z levisa i zamowilam moje ulubione spodnie o rozmiar wieksze, i juz mam zakupy z glowy, napewno mi w tyłku beda wisiec ale przynajmniej w brzuchu sie zmieszcze |
|
|
|
#319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A urodzi sie córcia
|
|
|
|
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczynki. Zastanawiałam się czemu mi powiadomienia nie przychodzą o nowych postach, a tu po prostu powstał nowy wątek
![]() Sysunia piszę specjalnie dla ciebie, bo pytałaś mnie na innym wątku też ![]() ... co do wizyty położnej, to dała mi wiele nadziei. Obadała mój brzuch i stwierdziła, że mam sporo miejsca i powiedziała co robić. Powiedziała, że za tydzień mały powinien się już obrócić Jeśli tego nie zrobi, to ma jeszcze inną metodę Tą co ja teraz mam robić, to metoda indyjska i nazywa się 'Indyjski most' a jak nie zadziała, to poda mi metodę chińską ![]() Dla mnie te określenia są po prostu śmieszne, ale niech jej tam będzie ![]() Chodzi o to, że ciężarna ma leżeć z nogami w górze. Tyłek ma być wyżej od głowy. I tak wytrzymać kilka minut, minimum 5, a najlepiej 15. Mam to robić z mężem. Nie wiem jak to opisać. Mąż ma siedzieć na klęczkach. Na jego klęczące nogi mam wepchnąć mój tułów. A więc moja głowa ma leżeć na łóżku/podłodze, tak samo moje ramiona. A pośladki mają leżeć na jego nogach. Moje nogi mam mu zarzucić na ramiona/szyję. Myślę, że to samo można wykonać bez pomocy męża. Uważam, że leżąc na łóżku wystarczy podłożyć pod tyłek zwinięty koc, a nogi zarzucić na ścianę, tak jakby zrobić świecę. Mam to robić kilka razy dziennie. Dodatkowo dała granulki homeopatyczne o nazwie PULSATILLA, które mają sprawić, że mięśnie macicy będą bardzo rozluźnione, a to ma ułatwić cały obrót. Poszukałam w necie, co to za lek i tak naprawdę nie znalazłam niczego ciekawego, co by wskazywało na potrzebę brania tego w ciąży. A więc jeszcze nie wiem czy w ogóle to wezmę. ![]() Ale to zarzucanie nogami w górę będę wykonywać. 21.09 mam kolejną wizytę u gina, więc za 9 dni się dowiem, czy metoda działa. Innych metod nie mam wykorzystywać. Bo pytałam ją o latarkę. Potwierdziła, że to zna. Jednak bardziej poleciła mi ten Indyjski Most
Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-09-11 o 14:25 |
|
|
|
#321 |
|
Zakorzenienie
|
Apoolonia, fajne mają te miniaturki w Rossmanie, też się muszę zaopatrzyć w jakiś malutki żel pod prysznic, szampon, balsam do ciała mam, pastę do zębów chyba też
A co do zupy na kostkach rosołowych to ja prawie zawsze tak gotuję, nie tylko zupy, dodaję je też np. do fasolki po bretońsku. Nie jest to najzdrowsze, ale szybkie i proste. Nie chce mi się gotować prawdziwych wywarów. Kotek, aż takie niedobre, że przez okno cisnęłaś? Wiecie co, jestem w szoku Myślałam, że M jak Mama jest dobrym czasopismem, gdzie są rzetelne informacje. I czytam dziś wywiad z jakimś ginekologiem - że na bóle brzucha w ciąży podaje się no-spę - jeśli pochodzą od jelit czy pęcherza moczowego, i jeśli przechodzą, to znaczy, że nie były od macicy. Bo "no-spa nie działa na macicę, ale na mięśnie gładkie" HELOŁ, A MACICA TO JAKI MIĘSIEŃ, PANIE DOKTORZE???
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-09-11 o 14:46 |
|
|
|
#322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj juz lepiej, rana ciagnie np jak zle sie poloze to poli i ciagnie i nie moge wstac, ogolnie to z dnia na dzien lepiej ale najgorsze pierwsze dni po cc, no i pierwszy tydzien, mysle ze niedlugo dojde do siebie |
|
|
|
|
#323 |
|
Rozeznanie
|
Kootek
żen ie masz ochoty na zakupy to się nie dziwię bo ja jak mam sobie coś kupić to mnie odpycha a co dopiero Ciebie a masz dla Michałka wszystkie ubranka? znaleźliście takie małe? kretencja żeby ten wywar był wywarem to nie wiem ile trzeba tego wszystkiego wrzucić to nie taki smak ![]() miniaturki fajne bo się w szpitalu zużyje i wyrzuci a jak czegoś się z łazienki zapomni to bez tragedii Ja przestałam czytać te pisma moim zdaniem głupota na głupocie a jak już jest coś sensownego to napisane w takiej formie jak ja była bym dzieckiem:O ostatnio wpadł mi w ręce artykuł o tym jak kobiety uważają się za złe matki i było coś w rodzaju kilku win ![]() jedna z nich brzmiała nie zawsze stosuje się do gazetowych porad haahahahahahahah albo nie podawałaś dziecku dyni? już teraz możesz naprawić swój błąd no nie powiem błąd który na dziecku do końca życia będzie się odbijał dobrze że mi w gazecie napisali lub co zabrać na wakacje z dzieckiem butelkę.................. .... poważnie? nie pomyślała bym hahahaah Edytowane przez apoolonia Czas edycji: 2010-09-11 o 14:57 |
|
|
|
#324 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
Kupujesz z baldachimem ?
|
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
znalezlismy kilka w sklepach, troche na allegro i reszte nam kuzynka kupiła w niemczech wiec jestesmy zaopatrzeni, w nast tygodniu musze wszystko poprac bo nie mam NIC wypranego
|
|
|
|
#326 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#327 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#328 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeszcze raz taka mina to ci w trzepie na gołą pupę ![]() to choć dziś sobie posegreguj bo napewno jest kilka prań |
|
|
|
|
#329 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#330 |
|
Zakorzenienie
|
M25, tak, kupiłam z baldachimem, choć pewnie nie będę go używać. Zdecydowałam się, bo są tam wszystkie elementy, które chciałam - ochraniacz na szczebelki, rożek, przybornik
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:52.

Ja na początku ciąży miałam fazę, że robiłam sobie właśnie zupkę ogórkową i wypijałam ją w sporych ilościach... Aż już patrzeć na mnie nie mogli

Zresztą urzekła mnie, bo szukałam czegoś prostego, z sympatyczną, ale dyskretną aplikacją. Nie znoszę, jak wszystko jest upstrzone obrazeczkami.
Więc mam nadzieję, że mi do wieczora przejdzie ta głowa, a jak nie to wezmę apap (pierwszy raz w ciąży, dotąd nie brałam
Oddaj 
na zakupy nie mam sił, szok pierwszy raz co mi sie zakupow nie chce 
Myślałam, że M jak Mama jest dobrym czasopismem, gdzie są rzetelne informacje. I czytam dziś wywiad z jakimś ginekologiem - że na bóle brzucha w ciąży podaje się no-spę - jeśli pochodzą od jelit czy pęcherza moczowego, i jeśli przechodzą, to znaczy, że nie były od macicy. Bo "no-spa nie działa na macicę, ale na mięśnie gładkie"